Pogosta vprašanja o pametnem DNS |

Kaj je Smart DNS?


Smart DNS je storitev za izogibanje spletnim omejitvam in blokom. Ne spremeni vašega IP-ja in ne šifrira vaše povezave, kot je VPN, ampak nudi boljšo hitrost pri gledanju video vsebine. Na voljo je v skoraj kateri koli napravi in ​​omogoča istočasno dostop do spletnih mest iz različnih regij, ne da bi bilo treba spremeniti nastavitve.

Kako deluje Smart DNS?

S spreminjanjem nastavitev DNS, da se ujemajo z našimi pametnimi strežniki DNS. Tako lahko preusmerimo vaše podatke. Ta tehnologija ne bo spremenila vašega IP-ja.

Ali Smart DNS vpliva na mojo hitrost?

To je ena od lepot te tehnologije: skoraj ne vpliva na vašo hitrost.

Ali bo moja povezava šifrirana?

Ne, s pametnim DNS se vsi podatki pošiljajo neposredno v vašo napravo in niso šifrirani (razen če obiščete https spletno mesto).

Ali bo moj IP skrit / spremenjen?

Ne. Smart DNS vašega IP-ja ne spremeni in ne skrije.

Kaj je moje uporabniško ime in geslo za storitev Smart DNS?

Za našo storitev Smart DNS uporabljamo drug način preverjanja pristnosti, tako da nimate gesla in uporabniškega imena. Namesto tega uporabljamo edinstven ključ Smart DNS, ki ga morate uporabiti za prijavo v našo programsko opremo. Ta ključ je edinstven in ga ne smete deliti z nikomer. Če ne uporabljate naše programske opreme za povezavo s pametnim DNS, morate preveriti svoj IP iz računa na našem spletnem mestu – to je naš drugi sistem za preverjanje pristnosti.

Koliko naprav lahko hkrati uporabljam s storitvijo Smart DNS?

Uporabite lahko toliko naprav, kolikor želite, če so v istem omrežju in imajo isti zunanji IP.

Kaj je prozoren proxy HTTP in kaj je prozoren DNS proxy?

Mogoče ga ne poznate, vendar pa vam bo ponudnik internetnih storitev “približal” ves vaš spletni / http promet prek svojih preglednih posrednikov.

Prozoren proxy HTTP
Transparentno približevanje (znano tudi kot prestrezanje približevanje / predpomnjenje) pridobiva na priljubljenosti z vse več ISP. S preglednim proxyjem HTTP uporabniku ne bi bilo treba določiti podrobnosti o proxyju v svojem brskalniku ali kjer koli drugje – ves spletni HTTP promet bo vedno prisiljen iti skozi proxy strežnik. Vključuje prestrezanje paketov, ki bi običajno šli neposredno na spletne strežnike, in njihovo preusmeritev, da gredo skozi svoje proxy strežnike in nato na spletne strežnike.

Prozoren DNS proxy
Nekateri ponudniki internetnih storitev zdaj uporabljajo tehnologijo, imenovano »Transparent DNS proxy«. S to tehnologijo bodo prestregli vse zahteve za iskanje DNS (vrata 53 TCP / UDP) in pregledno proxy rezultate. To vas dejansko prisili, da uporabljate njihove naslove DNS in jih ne morete spremeniti.

Kaj je dinamični DNS (DDNS) in zakaj naj ga uporabljam s storitvijo Smart DNS?

Če rečem zelo preprosto: Dynamic DNS (DDNS) je metoda samodejne potrditve vašega IP naslova. To pomaga, če vaš ponudnik internetnih storitev pogosto spreminja vaš IP. Za uporabo tega "kramp" potrebovali boste aktivno DDNS storitev in usmerjevalnik.

Za nastavitev dinamičnega DNS na usmerjevalniku sledite tej vadbi:

 1. Če želite preveriti vaš IP naslov prek Dynamic DNS z našo storitvijo, morate najprej imeti svoje dinamično ime gostitelja DNS. Če ga še nimate, boste morali registrirati račun pri ponudniku dinamičnih DNS. Aktivirajte gostitelja, preden ga konfigurirate na usmerjevalniku.
 2. Nastavite DDNS na usmerjevalniku. Morali bi imeti navodila pri ponudniku Dynamic DNS.
 3. Prijavite se v svoj račun na spletnem mestu CactusVPN.
 4. Pojdite na Nastavitve -> Dinamične nastavitve DNS.
 5. V polje »Ime gostitelja« vnesite svoje dinamično ime gostitelja DNS (preverili bomo, ali ta že ni uporabljen) in kliknite na "Nadgradnja" gumb.

Zakaj od mene zahtevate, da zelo pogosto preverim svoj IP?

IP morate potrditi vsakič, ko se spremeni. To se lahko zgodi, ko spremenite lokacijo ali vam ponudnik internetnih storitev ponudi dinamičen IP.

 1. Če s programsko opremo CactusVPN uporabljate storitve Smart DNS, lahko nastavite, da samodejno potrdi vaš IP. Na zavihku Nastavitve pod razdelkom nastavite možnost časa "Posodobi IP vsakega".

 2. Svoj IP naslov lahko preverite iz računa -> Nastavitve -> Potrdite svoj IP naslov s klikom na "Preverjanje IP-ja" gumb.

  Lahko pa ga potrdite z dostopom do "Preverjanje IP-ja" Povezava, ki jo lahko vsakič zaznamujete in odprete, da preverite svoj IP naslov.

 3. Če ste na usmerjevalniku DD-WRT nastavili storitev Smart DNS, sledite navodilom.

Ali lahko hkrati uporabljam Smart DNS in VPN?

Ne morete hkrati uporabljati VPN in storitve Smart DNS, ko se medsebojno spopadata.

V primeru, da ste povezani s VPN in je povezava VPN vzpostavljena s storitvijo Smart DNS, bo storitev Smart DNS delovala, vendar je slaba stran tega, da bo potrjeni IP naslov IP s strežnika VPN. To pomeni, da je zelo verjetno, da bodo drugi uporabniki istočasno potrdili IP, kar bo v nasprotju z regijo spletnega mesta, ki jo je postavil uporabnik. Z drugimi besedami, majhne so možnosti, da se bo izbrana regija spletnega mesta naložila s povezavo Smart DNS.

Če imate napravo / omrežje nastavljeno s pametnim DNS in se nato v tej napravi ali omrežju povežete s VPN, bo povezava VPN prezrla naslove DNS, ki ste jih nastavili v svoji napravi / omrežju. Tudi šifriranje VPN bo vplivalo na hitrost internetne povezave in izgubili boste največjo prednost uporabe Smart DNS.

Obstaja le en primer, ko je praktično uporabiti obe storitvi hkrati. Recimo, da želite, da vse naprave v vaši hiši / pisarni uporabljajo storitev Smart DNS, hkrati pa potrebujete povezavo nekaterih naprav z VPN. V tem primeru je najboljša možnost, da na usmerjevalniku nastavite naše DNS naslove in ločeno povežete naprave, za katere je potrebna povezava VPN..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map