Razumevanje in povečanje hitrosti VPN

V tem članku razpravljamo o dejavnikih, ki vplivajo na hitrost VPN in kako se lahko poveča hitrost VPN. Pokrivamo tudi razlike v hitrosti med različnimi načrti ProtonVPN.


Ker VPN vzpostavlja šifriran predor nad vašo obstoječo internetno povezavo, je hitrost VPN v veliki meri omejena s hitrostjo vaše trenutne internetne povezave. Dejavniki, ki lahko omejijo hitrost VPN, vključujejo:

  • Omejitev ponudnika internetnih storitev. Na splošno ne morete doseči hitrosti hitreje od tega, koliko podatkov lahko vaš ponudnik internetnih storitev prenaša prek svojega omrežja.
  • Mednarodne internetne povezave. Če se povezujete s čezmorskim strežnikom VPN, lahko težava z omrežnimi povezavami kjerkoli med vami in tem strežnikom povzroči težave z zmogljivostjo. To lahko vključuje preobremenjenost, ki jo povzroči izpad podmorskega internetnega kabla ali vzdrževanje, ki ga izvaja ponudnik omrežja navzgor do vašega ponudnika internetnih storitev..
  • ISP drobljenje. Nekateri ponudniki bodo namerno ugasnili povezave VPN ali dušili celotno povezavo, če uporabljate veliko pasovne širine. To bi poslabšalo vašo hitrost VPN, saj bi celotna povezava tekla počasneje.

Ker se omrežja vedno spreminjajo, se hitrosti VPN razlikujejo glede na to, kje se nahajate, s katerimi strežniki se povezujete in tudi ko ste povezani. Ker lahko povezovanje z omrežjem VPN zaobide težavo drugje na internetu, je včasih mogoče doseči tudi hitrejše povezave do določenih spletnih mest z uporabo VPN-ja..

Kako doseči hitrejše hitrosti na VPN

Če imate na VPN počasne hitrosti, lahko to povzročijo nekateri zgoraj opisani dejavniki, vendar še vedno obstajajo triki, ki lahko izboljšajo delovanje VPN.

  • Preklopite na drug strežnik VPN – Drugačen strežnik bi bil na drugi povezavi in ​​nanj ne bi vplivale težave z omrežjem, ki lahko zmanjšajo hitrost. Ko zamenjate strežnike, uporabite strežnik z naslovom IP, ki je iz drugega obsega. Na primer, namesto da preklopite s 162.210.192.158 na 162.210.192.159, preklopite na 209.58.129.97. Dokler sta prva dva niza številk različna, boste v drugem obsegu.
  • Preklopite na bližje strežnik – Čim dlje je strežnik, tem višja je zamuda, ki škodi hitrosti. Daljši strežnik pomeni tudi, da je večja verjetnost, da bo v omrežju med vami in strežnikom kaj narobe.
  • Uporabite UDP namesto TCP – Aplikacija ProtonVPN Windows je privzeto nastavljena za uporabo UDP, prav tako tudi naše konfiguracijske datoteke OpenVPN. Če uporabljate našo aplikacijo Windows, lahko greste v Nastavitve in preverite, ali uporabljate UDP, saj je UDP veliko hitrejši od TCP.
  • Uporabljajte strežnike, ki niso obremenjeni – ProtonVPN aplikacije in tudi naša stran strežnika VPN bodo prikazale nalaganje vseh naših strežnikov. Poskusite izbrati strežnik z nizko obremenitvijo.
  • Ne uporabljajte Secure Core – Dodatna varnost, ki jo zagotavlja Secure Core VPN, na žalost prihaja s ceno zmogljivosti, saj prehod skozi naše omrežje Secure Core doda dodatne zamude. Če izvajate intenzivno pasovno širino, za katero ni potrebna najvišja raven varnosti, lahko hitrejše delovanje dosežete z uporabo Secure Core.
  • Ne uporabljajte strežnikov VPN Tor – ProtonVPN je edinstven po tem, da ponujamo tudi Tor VPN strežnike, ki izstopajo prek omrežja Tor. Ker pa je omrežje Tor pogosto počasno, lahko strežniki VPN tudi počasi.
  • Uporabite novejši odjemalec VPN – Če uporabljate aplikacijo ProtonVPN, se prepričajte, da se posodobite na najnovejšo različico, tako da v meniju kliknete Posodobi. Če uporabljate tretjo stranko OpenVPN odjemalec, se prepričajte, da uporabite tisto, ki jo priporočamo, in bodite prepričani, da imate nameščeno zadnjo različico. Nove različice bodo vsebovale optimizacijo zmogljivosti ali podporo hitrejših šifrantov, kar bo izboljšalo splošno zmogljivost.

Hitrost različnih načrtov ProtonVPN

ProtonVPN vzdržuje zelo visoko zmogljivost v celotnem globalnem strežniškem omrežju VPN z uporabo samo najhitrejših strežnikov in z uporabo posebej izbranih omrežij. ProtonVPN je brezplačna storitev VPN, vendar naša globalna mreža ni svobodna za delovanje. Obratovalne stroške večinoma krijejo plačani uporabniki ProtonVPN Plus. Zaradi tega zagotavljamo veliko visoke zmogljivosti za uporabnike ProtonVPN Plus in ProtonVPN Basic.

Ker je ProtonVPN storitev VPN brez dnevnika, ne spremljamo in ne sledimo aktivnosti uporabnikov. Zato nimamo omejitev pasovne širine ali zaščite pred pasovno širino, tudi za brezplačne uporabnike. Vendar se hitrosti razlikujejo med načrti Free, Basic in Plus zaradi različnih obremenitev strežnika. Ker ponujamo le zelo omejeno število brezplačnih strežnikov, so na teh strežnikih navadno na njih veliko več uporabnikov, kar vodi k slabši učinkovitosti.

Uporabniki ProtonVPN Basic imajo koristi od visoke zmogljivosti, saj imajo dostop do strežnikov brez brezplačnih uporabnikov, ki so povezani v omrežja z večjo zmogljivostjo. Nazadnje imajo uporabniki ProtonVPN Plus najvišjo zmogljivost, saj imajo dostop do strežnikov Plus, ki so dostopni samo drugim uporabnikom Plus. Ker je Plus uporabnikov manj in ker je veliko strežnikov Plus v 10 Gbps omrežjih, je možna zelo visoka zmogljivost. Dejansko se pogosto poroča o hitrostih do 300 Mbps. Dejanske hitrosti se lahko razlikujejo, odvisno od omrežnih pogojev.

Še vedno imate težave s hitrostjo?

Pri ProtonVPN si prizadevamo, da ne zagotavljamo le najbolj varne storitve VPN, temveč tudi najhitrejšo storitev VPN. Da bi to naredili, uvajamo samo visokozmogljive strežnike v centre podatkov z najboljšo omrežno povezljivostjo. Če imate enega od naših strežnikov slabo delovanje, bi radi to vedeli. Povejte nam, kateri strežnik slabo deluje, tako da nas kontaktirate.

Lep pozdrav,
Ekipa Proton Technologies

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me