Rešitve sporočil o napaki OpenVPN Authentication Authentication

Spopadanje z napakami pri preverjanju pristnosti pri povezovanju s ProtonVPN med uporabo zunanjih strank VPN? Preberite nadaljevanje, da najdete seznam rešitev te težave.

Obstaja več načinov za povezavo s ProtonVPN, razen z našo domačo aplikacijo (trenutno je na voljo v operacijskem sistemu Windows). Možno je povezati tudi s tretjo stranko OpenVPN odjemalca, kot so Tunnelblick na Macu, paket OpenVPN v Linuxu ali različne mobilne odjemalce v iOS in Android.


Kaj je napaka pri preverjanju pristnosti in zakaj se pojavi?

Mogoče bodo nekateri poskusi povezave vrgli sporočilo o napaki AUTH FAILED AUTH FAILED in glede na vašo napravo in operacijski sistem bo sporočilo videti podobno kot:

android-auth-failAuth Fail in Android – OpenVPN za odjemalca Android

 

linux-auth-failAuth Fail in Linux – Ubuntu ukazna vrstica

To sporočilo o napaki vrže protokol OpenVPN in lahko pomeni eno od dveh stvari:

 1. Poverilnice so napačne, na primer zaradi napačnega nabora poverilnic, tipkarske napake pri vnosu uporabniškega imena in gesla, nedavne spremembe gesla; ali
 2. Dosegli ste največje število sočasnih sej. Različni načrti imajo različno največje število hkratnih sej, npr. Brezplačni uporabnik dobi 1 povezavo, Plus uporabniki pa do 5 povezav. Za več podrobnosti si oglejte različne načrte ProtonVPN.

Hitri koraki za odpravo napake pri napaki pri preverjanju pristnosti

Če naletite na to napako, lahko nekaj stvari poskusite popraviti. Poskusite rešiti težavo z naslednjimi koraki:

 1. Preverite, ali uporabljate pravilne poverilnice OpenVPN. Prepričajte se, da uporabljate svoje OpenVPN poverilnice (in ne vaših Proton poverilnic). ProtonVPN uporablja dva niza poverilnic, vaše poverilnice Proton računa, ki se uporabljajo za prijavo na našo domačo stran protonvpn.com (ali na vaš e-poštni naslov, če ste uporabnik ProtonMail), in vaše poverilnice OpenVPN, ki se uporabljajo za preverjanje pristnosti s strežniki VPN, če uporabljate aplikacijo OpenVPN drugega proizvajalca. Iz varnostnih razlogov morate pri prijavi prek aplikacij tretjih oseb VPN uporabiti svoje OpenVPN poverilnice in ne Proton poverilnice. Oglejte si ta članek za podrobnosti o tem, kje najdemo in nastavite svoje OpenVPN poverilnice.
 2. Prepričajte se, da imate dostop do strežnikov, ki so na voljo za vaš načrt ProtonVPN. Preverite, ali je za vašo naročnino na voljo strežnik, s katerim se želite povezati. ProtonVPN ima različne ponudbe načrtov in vsaka stopnja ima dostop do različnega nabora strežnikov. Na primer uporabniki ProtonVPN Free dobijo dostop do brezplačnih strežnikov v teh državah, medtem ko uporabniki ProtonVPN Plus dobijo dostop do vseh strežnikov v vseh državah, vključno s strežniki Secure Core. Za več podrobnosti o različnih strežnikih si oglejte tukaj ali si oglejte naše različne načrte.
 3. Prepričajte se, da uporabljate ugledno stranko. Prepričajte se, da ste namestili pravilnega odjemalca in posodobili na najnovejši razdelek. Na primer, osupljivo število odjemalcev VPN (zunanja povezava – raziskovalni dokument CISRO, PDF), ki je na voljo v trgovini Android Play, se ne izvaja pravilno in predstavlja varnostno tveganje, namesto da bi izboljšalo vašo zasebnost. Kljub nekaj slabim izvedbam obstaja veliko število zanesljivih odjemalcev. Če imate težave z avtentiko, uporabite enega od priporočenih strank iz naših vodnikov za Mac, Linux, Android in iOS.
 4. Preverite, ali deluje drug strežnik. Povežite se z drugim strežnikom v drugi državi in ​​preverite, ali se ta težava še vedno pojavlja. Včasih moramo nekatere strežnike za vzdrževanje vzeti brez povezave, zato se lahko zgodi, da so začasno nedosegljivi. V domorodnih aplikacijah ProtonVPN se ti podatki samodejno prikažejo. Za tretje stranke lahko preverite strežniško stran in ali našo stran s statusom ProtonMail, da preverite, ali obstajajo morebitni izpadi.
 5. Preverite število povezanih naprav / počakajte x minut in poskusite znova. Prepričajte se, da nimate priključenih več naprav kot največje dovoljeno število povezav. Je to prenosnik v drugi sobi še vedno povezan? Kaj pa vaša delovna postaja? Ali je ta tablični računalnik na mestu staršev / prijatelja / partnerja še vedno povezan? Dvakrat preverite svoje pretekle naprave in se prepričajte, da nobena od njih ne vzdržuje svojih sej in zasede povezave.
 6. Nadgradite na načrt, ki ima več povezav. Kot rečeno, različni načrti omogočajo različno število hkratnih povezav, in medtem ko se povečujejo vse povezane naprave. Če potrebujete več povezav, primerjajte naše načrte in razmislite o nadgradnji za več povezav.
 7. Spremenite uporabniško ime in geslo OpenVPN in poskusite povezavo. Če vse ni prineslo dobrih rezultatov, poskusite spremeniti uporabniško ime in geslo za OpenVPN, kot je razloženo tukaj, in preverite, ali vam to omogoča, da se ponovno povežete. Opozorilo: od tega boste morali ponastaviti vse druge obstoječe naprave ki uporabljajo geslo OpenVPN (domači odjemalci se bodo samodejno prilagodili). Primer: Tunnelblick je na Macu uspešno nastavljen, vendar imate težave s povezavami iOS. Če ponastavite OpenVPN poverilnice, je treba obe napravi ponovno konfigurirati.
 8. Pridobite najnovejše konfiguracijske datoteke OpenVPN. Občasno posodabljamo konfiguracijske datoteke in strežnike včasih odstranimo, dodelimo ali dodamo. Če noben od zgornjih korakov ne deluje za vas, poskusite na nadzorni plošči ProtonVPN (account.protonvpn.com) pridobiti najnovejše konfiguracijske datoteke OpenVPN za vašo platformo. Za prijavo na account.protonvpn.com je potrebno uporabniško ime in geslo Proton (podrobnosti tukaj).
 9. Preverite, ali ste plačali za storitve. Ko se registrirate in plačate za ProtonVPN, vam bomo zaračunali v trenutku, ko se registrirate. Po preteku časa, ki ga boste plačali, boste morali plačati za račun, ki ga boste prejeli ob koncu naročnine. Račune najdete na nadzorni plošči ProtonVPN, oddelku za plačila. (http://account.protonvpn.com/)

Še vedno naletite na AUTH FAILURE?

Če ste preizkusili vse zgornje korake in še vedno naletite na okvaro pristnosti, se obrnite na našo skupino za podporo prek protonvpn.com/support-form in nam pošljite rezultate za vsak zgornji korak. Tako lahko neposredno izberemo, kje ste se ustavili, in nadaljujemo z odpravljanjem okvare Auth in pravočasno povežemo vaš ProtonVPN..

povezani članki

Kako nastaviti ProtonVPN na Macu

Kako nastaviti ProtonVPN v Linuxu

Kako nastaviti ProtonVPN za Android

Kako nastaviti ProtonVPN v iOS-u

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map