Često postavljana pitanja o postavkama računa

Koja je razlika između računa web stranice CactusVPN i računa VPN usluga, koje korisničko ime i lozinku koristim?


Račun je kombinacija korisničkog imena i lozinke.

Za jednostavno korištenje vaših usluga potrebne su vam dvije vrste računa:

  1. Račun web stranice CactusVPN:
    Kada se registrirate na našoj web stranici, dobit ćete svoj račun CactusVPN. Uključuje vašu adresu e-pošte kao korisničko ime i lozinku. Pomoću njega možete pristupiti svom računu na web mjestu cactusvpn.com i prijaviti se u aplikaciju CactusVPN za Windows, Android i iOS.

    Računom web stranice CactusVPN možete upravljati na stranici Detalji računa.

  2. Račun VPN usluga:
    Budući da ste CactusVPN kupac, možete imati više usluga, ovisno o vašim potrebama. Kada naručite uslugu, generiraju se zasebno korisničko ime i lozinka (možete ih pronaći na vašem računu na našoj web stranici). Ovo je vaš račun VPN usluga, koji odgovara samo kupljenoj usluzi. Koristite ga za prijavu na VPN dio CactusVPN aplikacije za macOS ili za povezivanje s našim VPN poslužiteljima ručno stvorenom vezom. Računima VPN usluga možete upravljati na stranici postavki.

Nastavimo: Imate jedan račun web mjesta CactusVPN i brojne VPN i / ili Smart DNS račune koji odgovaraju vašim VPN / Smart DNS uslugama. Svi vaši VPN / Smart DNS računi pridruženi su računu web stranice CactusVPN.

Zaboravio sam vjerodajnice za prijavu za svoj račun na web stranici CactusVPN

Idite na Poništi stranicu zaporke, unesite svoju adresu e-pošte, potvrdite da niste robot i pritisnite “Pošalji”. Primit ćete e-poštu da potvrdite da želite resetirati zaporku. Kliknite na gumb “Ponovno zaporku” iz e-pošte. Bit ćete poslani na web stranicu na kojoj možete promijeniti zaporku.

Kako mogu promijeniti adresu e-pošte povezanu s mojim računom web stranice CactusVPN?

Da biste promijenili adresu e-pošte svog računa CactusVPN, prijavite se na svoj račun na našoj web stranici i idite na Moj račun -> Lozinka računa.

Kako promijeniti korisničko ime VPN usluge?

Sustav je automatski kreirao vaše VPN korisničko ime. A obično to izgleda kao slučajna hrpa slova i brojeva. Pružamo vam mogućnost da ga promijenite u “ljudskiji” kako biste ga lakše zapamtili. Za to idite na svoj račun -> postavke -> VPN korisničko ime & Lozinka.

U okviru “Detalji VPN prijave” naći ćete polje pod nazivom “Unesite novo korisničko ime”. Samo unesite željeno korisničko ime i pritisnite gumb “Promijeni korisničko ime” pored njega.

Saznajte više o razlikama između računa web stranice CactusVPN i računa VPN usluga.

Kako promijeniti lozinku za VPN uslugu?

Vaš je VPN lozinku automatski kreirao naš sustav. A obično to izgleda kao slučajna hrpa slova i brojeva. Pružamo vam mogućnost da ga promijenite u “ljudskiji” kako biste ga lakše zapamtili. Za to idite na svoj račun -> postavke -> VPN korisničko ime & Lozinka.

U "VPN korisničko ime & Lozinka" okvir ćete pronaći "Promijenite lozinku" veza. Nakon što ga kliknete pojavit će se dva tekstualna polja. Ova polja trebali biste popuniti novom zaporkom. Unesite istu lozinku u oba polja. Nakon toga kliknite gumb "Promijenite zaporku" dugme.

Važno: Zaporka treba biti dugačka od 4 do 24 znaka i može sadržavati samo slova i brojeve.

Saznajte više o razlikama između računa i web-mjesta CactusVPN računa i VPN usluga.

Kako nadograditi / smanjiti vrijednost moje usluge?

Slijedite ovaj vodič.

Kako promijeniti moj ciklus naplate?

Molimo kontaktirajte nas.

Koliko će vremena trebati da se aktiviraju usluge nakon što platim?

Prema našem iskustvu možemo reći da ako plaćate PayPal i kreditnim / debitnim karticama, račun će se aktivirati za nekoliko minuta. Ako koristite druge načine plaćanja, može potrajati i do 48 sati dok ne potvrde vašu transakciju i prenesu novac.

Ako kupim premium VPN račun, to će poboljšati brzinu?

Na našem besplatnom suđenju VPN-a nudimo potpuni pristup našim uslugama. Jedino ograničenje je vrijeme koje možete koristiti – samo 24 sata. Dakle, brzina će biti ista kao i ako koristite iste poslužitelje. Da biste povećali brzinu, možete pokušati poboljšati vezu s ISP-om i eksperimentirati s različitim protokolima (SSTP, SoftEther, PPTP, L2TP / IPSec, OpenVPN). PPTP bi trebao biti najbrži.

Imam neplaćeni račun, ali ne želim ga platiti.

Ako ne otkažete uslugu, sustav će kreirati novu fakturu svaki ciklus naplate. Ali nije obavezno. Ako više ne želite koristiti naše usluge, jednostavno morate otkazati uslugu.

Mogu li postaviti pretplatu na kreditnu / debitnu karticu?

Pretplata na kreditnu karticu stvara se automatski nakon što uplatite prvu fakturu kreditnom karticom. Za otkazivanje pretplate samo otkažite uslugu.

Kako promijeniti zadanu kreditnu / debitnu karticu?

Postoje dvije mogućnosti za promjenu zadane kreditne kartice:

  1. Idite na Spremljene kreditne kartice s vašeg računa na našoj web stranici. Tamo možete dodati svoju novu karticu.
  2. Možete odabrati opciju "Unesite podatke o novoj kartici u nastavku" s računa (ako ga već imate). Nakon toga dodajte svoju novu karticu i kliknite "podnijeti".

Kako otkazati pretplatu na kreditnu / debitnu karticu?

Ako izbrišete svoje spremljene podatke o kreditnoj / debitnoj kartici, automatska plaćanja neće se primjenjivati, a račune ćete morati plaćati ručno.

Da biste izbrisali zadanu kreditnu / debitnu karticu, prijavite se na svoj račun i idite na Spremljene kreditne kartice.

Ako želite prestati koristiti našu uslugu, sve što morate učiniti je otkazati uslugu prije nego što se uplata izvrši. Ako otkažete uslugu, vaša se kreditna / debitna kartica neće naplaćivati.

Kako otkazati pretplatu na PayPal?

Da biste otkazali pretplatu na PayPal, molimo slijedite službeni vodič PayPal-a.

Kako izbrisati / otkazati račun?

Prijavite se na svoj račun, idite na Pretplate i kliknite "Zatražite otkaz".

Gdje mogu pronaći svoje VPN korisničko ime i lozinku i Smart DNS ključ?

Prijavite se na svoj račun na našoj web stranici i idite na Postavke -> VPN korisničko ime & Lozinka.

Da biste pronašli svoj Smart DNS ključ prijavite se na svoj račun na našoj web stranici, idite na Postavke -> Vjerodostojni podaci za prijavu na aplikaciju.

Kako djeluje popust na popust?

Popust na paket odnosi se na drugu pretplatu koju kupite sve dok vaša prva pretplata ostane aktivna. Na primjer, ako trenutno imate VPN ili Smart DNS uslugu, drugi ćete moći kupiti s popustom koji će se primjenjivati ​​za svaki ciklus naplate prilikom obnavljanja vaše druge usluge. Ako otkažete prvi, morat ćete platiti punu cijenu za onu koja je preostala prilikom obnove sljedećeg ciklusa naplate..

Popust na paket dostupan je samo za nove pretplate i neće se primjenjivati ​​samo za obnavljanje vaše trenutne pretplate na naše usluge, a popust ćete dobiti samo ako druga pretplata koju kupite ima istu cijenu ili nižu.

Ovaj popust dobit ćete samo na pretplate s istim ciklusom naplate ili ako je ciklus naplate za drugi kraći od onog iz prve pretplate. Na primjer, ne ispunjavate uvjete za skupni popust na godišnjoj pretplati ako vam se početna pretplata naplaćuje mjesečno, ali ako vam se početna pretplata naplaćuje godišnje, možete dobiti skupni popust na drugoj, čak i ako se naplaćuje mjesečno.

Usluge kupljene uz paketne popuste ne mogu se prenijeti na druge račune. Ako želite da se druga pretplata doda na drugi račun, možete iskoristiti našu "Dovedi prijatelja" promocija i vi i vaš prijatelj imat ćete besplatan mjesec CactusVPN usluga.

Popust na paket ne primjenjuje se automatski. Kontaktirajte nas ako želite kupiti nekoliko pretplata odjednom i izdat ćemo fakturu s primijenjenim popustom.

Vaša će se druga pretplata naplaćivati ​​svaki ciklus naplate po istoj cijeni, pod uslovom da i prva pretplata bude aktivna.

Popust na paket nije dostupan na pretplatu 3., 5., 7., itd. Dostupan je samo u drugoj pretplati i na 4., 6., 8. i sl.

Ako želite kupiti više od 10 pretplata, nudimo sjajne popuste, ovisno o ukupnom broju pretplata koje želite kupiti. Bilo bi najbolje kontaktirati nas prije kupnje kako bismo mogli dalje raspravljati o pojedinostima.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me