Rješenja za probleme s prijavom za ProtonVPN

Ako imate problema s prijavom na ProtonVPN, evo nekoliko uobičajenih uzroka i rješenja.

Postoji mnogo načina za prijavu na ProtonVPN. Da biste pristupili podacima svog računa za pregled trenutnog plana, podataka o plaćanju, detalje računa i preuzimanje OpenVPN konfiguracijskih datoteka, morate posjetiti nadzornu ploču ProtonVPN (https://account.protonvpn.com) i prijavite se pomoću Proton korisničkog imena i lozinke (ako ste korisnik ProtonMaila, to je isto kao i vaša prijava u ProtonMail).


Ako imate problema s prijavom na nadzornu ploču računa ProtonVPN, rješenja možete pronaći u sljedećem odjeljku ovog članka..

Ako se prijavljujete u naš Windows VPN program, trebate upotrijebiti i Proton korisničko ime i lozinku.

Ako imate problema s prijavom u Windows VPN aplikaciju, posjetite ovu stranicu.

Ako se na ProtonVPN povezujete putem OpenVPN aplikacije treće strane, morate koristiti svoje korisničko ime i lozinku za OpenVPN koji se nalaze na nadzornoj ploči računa ProtonVPN na kartici “Račun”..

Ako imate problema s prijavom putem OpenVPN aplikacije, posjetite ovu stranicu.

Česti problemi sa prijavom na nadzornoj ploči ProtonVPN

Za prijavu na nadzornu ploču ProtonVPN za preuzimanje konfiguracija, upravljanje pretplatom ili promjenu podataka o računu idite na:

account.protonvpn.com

i prijavite se s korisničkim imenom i lozinkom za Proton koje ste odabrali prilikom prijave na ProtonVPN. Postojeći korisnici ProtonMail-a mogu se pomoću svog korisničkog imena i lozinke za ProtonMail izravno prijaviti jer ProtonVPN nadzorna ploča i ProtonMail dijele iste vjerodajnice. Ako imate problema s prijavom, pokušajte sljedeće:

Onemogući privatni način rada (Safari)

Safari – Provjerite nije li vaš preglednik postavljen na način “Privatno”. Ovo je zadani način rada na nekim uređajima. ProtonVPN ne radi s privatnim načinom rada Safarija, jer određene tehnologije preglednika koje zahtijevamo onemogućuju Safari u privatnom načinu rada.

Pokušajte s drugim preglednikom

Ako imate problema s trenutnim web preglednikom, provjerite je li ažuriran na najnoviju verziju. Ako je riječ o najnovijoj verziji, pokušajte se prijaviti na drugi preglednik da biste utvrdili da li to rješava problem s prijavom. Ako ovo riješi problem prijave, prijavite nas o pogrešci kako bismo mogli učiniti ProtonVPN kompatibilnim s vašim originalnim preglednikom..

Očistite predmemoriju preglednika i ponovno pokrenite preglednik

Ponekad su problemi uzrokovani oštećenom predmemorijom preglednika. Da biste to riješili, pokušajte očistiti predmemoriju preglednika, a zatim ponovno pokrenite preglednik. Upute za brisanje predmemorije možete pronaći ovdje.

Onemogući proširenja preglednika

Ako i dalje imate problema s prijavom, pokušajte se prijaviti putem načina “Privatno” ili “anonimno” u pregledniku (bez Safarija) ili deaktivirajte sva proširenja. Ako vam ovaj korak omogućuje prijavu, pokušajte deaktivirati svako proširenje pojedinačno, a zatim testirajte prijavu kako biste utvrdili koje proširenje uzrokuje problem. Ovdje možete prijaviti problematična proširenja.

Provjerite jesu li omogućeni Javascript, Session Storage i Cookies

Za pristup ProtonVPN nadzornoj ploči s preglednikom u vašem pregledniku, ProtonMail neće raditi ako nisu omogućeni Javascript, Session Storage i Cookies. Ponekad dodaci mogu onemogućiti neke od ovih značajki. Naučite se sada kako biste ih ovdje omogućili.

Vraćanje izvorne lozinke

Ako imate adresu e-pošte za oporavak povezanu s vašim računom, možete pokušati resetirati zaporku. Adresa e-pošte za oporavak adresa je e-pošte koju ste naveli kad ste se prijavili za ProtonVPN.

Sljedeće upute primjenjuju se ako ste upotrebljavali svoj ProtonMail račun za dobivanje ProtonVPN-a:

Svoj ProtonVPN račun možete resetirati lozinkom resetiranjem vaše lozinke za prijavu u ProtonMail jer dva računa dijele vjerodajnice. Ako je također moguće resetirati lozinku poštanskog sandučića, ako još uvijek koristite način s dvije zaporke u ProtonMail-u. Imajte na umu da će resetiranje lozinke za prijavu ili poštanski sandučić učiniti sve prethodne poruke u pristigloj pošti ProtonMail-a nečitljivima..

Izdanje s dva faktora (2FA)

Postojeći korisnici ProtonMail-a imaju mogućnost osigurati svoj račun pomoću 2FA. Ako vam je omogućena dvofaktorska provjera autentičnosti (2FA), mogao bi biti problem i vaš uređaj za generiranje 2FA koda. Pokušajte se prijaviti pomoću jednog od kodova za oporavak u hitnim slučajevima koji smo pružili kad ste postavili 2FA. Također, ako je sat vašeg telefona isključen više od dvije minute, 2FA možda neće raditi ispravno, pa želite biti sigurni da je vrijeme ispravno postavljeno na vašem telefonu (ili automatski sinkronizirati vrijeme s mrežom).

Kontaktirajte nas ili prijavite grešku

Ako nijedna od gore navedenih metoda ne funkcionira za vas, molimo kontaktirajte nas kako bismo dalje mogli istražiti problem. Također nam se može javiti na [email protected] Zanimalo nas je i ako s bilo kojom od navedenih metoda riješimo problem s prijavom kako bismo mogli pronaći osnovni uzrok i riješiti problem..

Povezani članci

Kako preuzeti ProtonVPN?

Pohranjuje li ProtonVPN korisničke podatke?

Kako mogu potražiti ažuriranja?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map