Решења проблема са пријавом за ПротонВПН

Ако имате проблема са пријавом на ПротонВПН, ево неколико уобичајених узрока и решења.

Постоји много начина да се пријавите на ПротонВПН. Да бисте приступили детаљима свог налога да бисте видели тренутни план, информације о плаћању, детаље рачуна и преузели ОпенВПН конфигурационе датотеке, морате да посетите контролну таблу ПротонВПН (хттпс://аццоунт.протонвпн.цом) и пријавите се помоћу Протон корисничког имена и лозинке (ако сте корисник ПротонМаил-а, то је исто као и пријава на ПротонМаил).


Ако имате проблема са пријављивањем на надзорну плочу налога ПротонВПН, решења можете пронаћи у следећем одељку овог чланка.

Ако се пријављујете у нашу Виндовс ВПН апликацију, такође треба да користите своје Протон корисничко име и лозинку.

Ако имате проблема са пријављивањем у Виндовс ВПН апликацију, посетите ову страницу.

Ако се повезујете са ПротонВПН-ом путем апликације ОпенВПН треће стране, морате да користите своје корисничко име и лозинку за ОпенВПН који се могу наћи на надзорној табли налога ПротонВПН на картици „Налог“..

Ако имате проблема са пријавом са ОпенВПН апликацијом, посетите ову страницу.

Чести проблеми са пријавом на надзорној табли ПротонВПН

Да бисте се пријавили на ПротонВПН контролну таблу за преузимање конфигурација, управљање претплатом или промене података налога, идите на:

аццоунт.протонвпн.цом

и пријавите се помоћу Протон корисничког имена и лозинке које сте одабрали приликом пријаве на ПротонВПН. Постојећи корисници ПротонМаил-а могу се помоћу свог ПротонМаил корисничког имена и лозинке директно пријавити, јер ПротонВПН Дасхбоард и ПротонМаил деле исте акредитиве. Ако имате проблема са пријавом, покушајте следеће:

Онемогући приватни режим (Сафари)

Сафари – Осигурајте да ваш прегледач није постављен на режим “Приватно”. Ово је подразумевани режим на неким уређајима. ПротонВПН не ради са приватним режимом Сафарија, јер одређене технологије претраживача које захтевамо онемогућавају Сафари у приватном режиму.

Покушајте са другим прегледачем

Ако имате проблема са тренутним веб прегледачем, проверите да ли је ажуриран на најновију верзију. Ако је најновија верзија, покушајте да се пријавите на други прегледач да бисте видели да ли то решава проблем са пријавом. Ако ово решава проблем пријављивања за вас, обавестите нас пријављивањем грешке како бисмо могли да учинимо ПротонВПН компатибилним са вашим оригиналним прегледачем..

Очистите предмеморију прегледника и поново покрените претраживач

Понекад проблеме изазива оштећена кеш меморија. Да бисте то решили, покушајте да очистите предмеморију прегледача и затим поново покрените прегледач. Упутства за брисање предмеморије можете пронаћи овде.

Онемогући проширења прегледача

Ако и даље имате проблема са пријавом, покушајте да се пријавите кроз режим приватног или „анонимног“ прегледача (без Сафарија) или да деактивирате сва проширења. Ако вам овај корак омогућава пријаву, покушајте да деактивирате једно проширење једно по једно, а затим тестирајте пријављивање да бисте утврдили које проширење узрокује проблем. Овде можете пријавити проблематична проширења.

Проверите да ли су омогућени Јавасцрипт, Сессион Стораге и Цоокиес

За приступ ПротонВПН контролној табли на вашем прегледачу, ПротонМаил неће радити ако нису омогућени Јавасцрипт, Сессион Стораге и Цоокиес. Понекад додаци могу онемогућити неке од ових функција. Научите сада да бисте их овде омогућили.

Ресетујте вашу лозинку

Ако имате адресу е-поште за опоравак повезану са налогом, можете покушати да ресетујете лозинку. Адреса е-поште за опоравак је адреса е-поште коју сте навели када сте се пријавили за ПротонВПН.

Следећа упутства се примењују ако сте користили свој ПротонМаил налог за добијање ПротонВПН-а:

Можете да ресетујете свој ПротонВПН налог лозинком тако што ћете ресетовати лозинку за пријављивање ПротонМаил-а, јер два налога деле поверљиве податке. Ако је такође могуће да ресетујете лозинку поштанског сандучета ако и даље користите режим две лозинке у ПротонМаил-у. Имајте на уму да ће ресетирање лозинке за пријаву или поштански сандучић учинити све претходне поруке у поштанском сандучету ПротонМаил-а нечитљивим.

Издање с два фактора (2ФА)

Постојећи корисници ПротонМаил-а имају могућност да осигурају свој рачун помоћу 2ФА. Ако вам је омогућена двофакторска аутентификација (2ФА), такође може бити проблема са уређајем за генерисање 2ФА кода. Покушајте се пријавити помоћу једног од кодова за опоравак у случају нужде који смо вам пружили када сте поставили 2ФА. Такође, ако је сат вашег телефона искључен дуже од 2 минуте, 2ФА можда неће радити исправно, па желите да се уверите да је време правилно постављено на вашем телефону (или да се време аутоматски синхронизује са мрежом).

Контактирајте нас или пријавите грешку

Ако ниједан од горе наведених метода не функционише за вас, молимо контактирајте нас како бисмо даље могли да размотримо проблем. Такође се можемо наћи на контакт@протонвпн.цом. Такође смо заинтересовани да вам јавимо да ли неки од горе наведених метода решава ваш проблем са пријавом, тако да можемо пронаћи основни узрок и решити проблем.

Повезани чланци

Како преузети ПротонВПН?

Да ли ПротонВПН чува корисничке податке?

Како могу да проверим исправке?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map