Шта је Сецуре Цоре ВПН?

ПротонВПН има функцију Сецуре Цоре која побољшава приватност корисника и безбедност података смањујући неке ризике са компромитованог ВПН сервера..


Уобичајена метода откривања ВПН промета је компромитовање сервера који обрађује ваш саобраћај. Овај ризик је посебно акутан за сервере који се налазе у високом ризику. Да би умањио овај ризик, ПротонВПН има Сецуре Цоре сервере. Овај чланак даје преглед напада и претњи које ублажава Сецуре Цоре, како постиже већу приватност ВПН-а, као и упутства како активирати Сецуре Цоре у ПротонВПН-у.

1. Од чега се Сецуре Цоре штити од??

Јединствена Сецуре Цоре архитектура ПротонВПН-а омогућава нам заштитите наше кориснике од мрежних напада од којих се други ВПН-и не могу бранити. Класично ВПН подешавање укључује клијента који пролази промет кроз ВПН сервер на путу до крајњег одредишта. Ако нападач може да преузме контролу над ВПН сервером или надгледа мрежу сервера, моћи ће да усклади ВПН клијенте са њиховим прометом, поништавајући предности приватности ВПН-а..

Такве временске / корелационе нападе није тешко извести. У земљама са рестриктивним интернетским прописима (Кина, Русија, Иран, Турска, итд.) Или земљама са широким овластима за надзор (САД, Велика Британија, итд.) Државне агенције за надзор обично имају законску способност присиљавања или ВПН провајдера или мреже / провајдер сервера добављача ВПН-а, ради помоћи у таквом надзору мреже. Стога, иако се ПротонВПН налази у Швајцарској, не можемо бити сигурни да власти не прате наше ВПН сервере који се налазе у тим високоризичним земљама.

2. Како Сецуре Цоре повећава приватност ВПН-а?

Сецуре Цоре омогућава нам да се бранимо од ове претње приватности ВПН-а пролазећи кориснички саобраћај кроз више сервера. Када се повежете са сервером у високом ризику као што је САД, ваш саобраћај ће прво проћи кроз наше Сецуре Цоре сервере. Стога, чак и ако нападач прати наше сервере у САД-у, они би могли само да прате саобраћај до ивице наше Сецуре Цоре мреже, тако да знатно отежају откривање праве ИП адресе и локације ПротонВПН корисника.

Такође смо покушали да одбранимо наше Сецуре Цоре сервере. Прво, сервери се налазе у земљама одабраним посебно за њихове јаке законе о приватности (Исланд, Швајцарска и Шведска). Такође смо поставили наше Сецуре Цоре сервере дата-центри високе безбедности да би се осигурала снажна физичка сигурност. ПротонВПН инфраструктура у Швајцарској и Шведској смештена је у подземним центрима података, док су наши Исландски сервери на бившој војној бази. у наставку, Сецуре Цоре сервере у потпуности смо у власништву и под надзором нас (доставља се на лицу места директно из наших канцеларија). Коначно, Сецуре Цоре сервери повезани су на Интернет помоћу сопствене наменске мреже са ИП адресама које поседује и управља наш локални Интернет регистар (ЛИР).

Ове мере нам пружају много виши ниво сигурности који нико није мењао на нашим серверима Сецуре Цоре. Иако не постоји 100-постотна сигурност, Сецуре Цоре је само један од многих начина на који ПротонВПН пружа бољу сигурност и приватност штитећи од сложених напада од којих се други ВПН-и не могу бранити..

3. Како активирам Сецуре Цоре?

Сецуре Цоре је функција која је укључена у наше Плус и Висионари планове и може се активирати на следећи начин:

Виндовс ПротонВПН апликација:

 • Преузмите и инсталирајте ПротонВПН, покрените апликацију и пријавите се
 • Пронађите и активирајте Сецуре Цоре на картици државе на левој страни.
 • Повежите се са доступним серверима на листи испод.

Андроид ПротонВПН апликација:

 • Инсталирајте ПротонВПН Андроид ВПН мобилну апликацију из Плаи Сторе-а.
 • Додирните селектор поред „Усе Сецуре Цоре“ да бисте активирали Сецуре Цоре.
 • Повежите се са једним од доступних Сецуре Цоре сервера на листи сервера.

На МацОС-у, ГНУ / Линуку, иОС-у

 • Следите корак по корак водич за подешавање ПротонВПН-а на МацОС, Линук, иОС уређајима или Андроид уређајима
 • Када бирате конфигурациону датотеку сервера, изаберите конфигурациону датотеку са структуром имена сличном кк-кк-00.протонвпн.цом.ккккккк.овпн

Повезани чланци

Да ли ПротонВПН чува податке о кориснику?

Инсталирање ПротонВПН-а на Виндовс

Корак по корак водич за ПротонВПН на МацОС-у

Корак по корак водич за ПротонВПН на Линуку

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map