Amazon Ring възстановява състоянието на наблюдение

Интернет компаниите вече следят всеки ваш ход онлайн: Сега те си партнират с органите на реда, за да приведат същото ниво на наблюдение във физическия свят. Amazon Ring, създателят на популярна камера, вградена в камера, влезе в тайни партньорства със стотици полицейски управления в Съединените щати. Тези споразумения често изискват полицейските служители да популяризират устройствата на Amazon Ring в своите общности и потенциално да предоставят на полицейските управления достъп до видео кадри, записани от местните потребители на Ring, без да има нужда от заповед.


Тази публикация разглежда потенциала на полицията и корпорациите да злоупотребяват с надзора на Ring. Той проправи пътя за нови форми на масово наблюдение, превърна полицейските управления в екипи за продажби на Amazon и допълнително засили очакването, че винаги ще бъдете под някаква форма на наблюдение.

Тази статия е част от текущото ни покритие на поверителността и наблюдението. Можете да прочетете още подобни истории в секцията за поверителност на нашия блог.

Как Ринг влезе в играта на реда

Ring е компания за охрана на умно устройство, която Amazon придоби през февруари 2018 г. за около 800 милиона долара. Основният продукт на компанията е Ring Video Doorbell. Той използва сензор за движение, за да активира камера с висока разделителна способност, която излъчва захранването си към мобилно приложение на смартфона на собственика на дома. Умният звънец има и микрофон, който собствениците на жилища могат да използват за взаимодействие с всеки, който е близо до вратата. Ring също продава други видове охранителни камери.

През 2018 г. Ring стартира своето приложение Neighbors. Това позволява на милионите потребители на Ring да се присъединят към хиперлокални социални мрежи, където могат да съобщават за престъпления, да събират информация за подозрителни събития и да споделят видео кадри, заснети от устройствата на Ring със своите съседи. В допълнение към свързването на потребителите на Ring един с друг, приложението Neighbors позволява на местните полицейски управления в социалната мрежа, където те могат да имат достъп до обществени дискусии и да събират публично споделени видеоклипове. Полицейските служители могат да разговарят и да общуват с всеки от приложението Neighbors, който е под тяхната юрисдикция.

Amazon работи усилено, за да спечели полицейските управления, като предлага безплатни устройства и организира партита за полицейски служители. В замяна, Ring кани полицейските управления да си партнират с Amazon, за да получат достъп до „Портала за съседство на правоприлагането“ на Ring, който позволява на служителите да използват интерактивна карта, за да поискат видеокадри, заснети от устройства на Ring от определено време и зона. Над 700 полицейски сили в САЩ са влезли в това партньорство.

Ето карта на всички партньорства на Ring с местните полицейски управления. Можете да го проучите по-подробно в Google Maps.

Офицерите не се нуждаят от заповед за искане на този кадър. Те просто се нуждаят от разрешение на потребителя на Ring, преди да могат да го видят.

Полицейските служители могат да отправят групови искания за всеки видеоклип, записан от устройство на Ring в определена зона в рамките на определен период от време. Ring изпраща автоматичен имейл до всеки потребител на Ring, който има устройство в тази област. Потребителите на звънене са свободни да отказват тези искания за правоприлагане и могат да се отпишат от получаване на подобни искания в бъдеще. Въпреки това, Amazon е обучил полицията как да убеждава хората да споделят кадри.

Ето имейла за видеопоиска от полицията, който Ring изпраща на потребителите. Обърнете внимание на разликата между големия бутон „Сподели сега“ и връзката „Моля, отпишете се“. Също така: “Ако искате … да направите вашия квартал по-безопасен, това е чудесна възможност.” (Кой би могъл да каже не?) Https://t.co/db4w8nDzey pic.twitter.com/Rv8ffccR2R

– Дрю Харуел (@drewharwell) 28 август 2019 г.

„Искате ли да купите Пръстен?“

Ето къде тази история става още по-неудобна. Amazon насърчава полицията да използва социални медии, срещи в кметството и други дейности за пропагандиране, за да подтикне гражданите да купуват и използват Ring. Amazon често изрично изисква активно популяризиране на продуктите Ring и приложението Neighbors в своите споразумения за партньорство.

Освен това полицейските управления, които си партнират с Amazon, може да не говорят публично за устройствата Ring или за съседите, без да дават шанс на Amazon да преразгледа и преразгледа изявлението. Този контрол се простира от прессъобщения до това как полицейските служители коментират публикациите на гражданите в социалните медии. В един случай Ring поздрави служителите да използват думата „наблюдение“, когато говорят за своите продукти.

Превръщането на държавни служители в търговци на Amazon и даването на правомощия на Amazon да сценаризират речта си изглежда очевидно нарушение на общественото доверие и злоупотреба с парите на данъкоплатците. Но за да стане още по-лошо, всички тези споразумения включват клаузи за конфиденциалност, които пречат на обществеността да научи повече за взаимодействието на полицейските управления и Amazon.

Създаване на мрежа за наблюдение

Един от най-големите проблеми с Ring е, че след като компанията заснеме вашето изображение, той вече не е под ваш контрол. Това е проблем, подобен на този, който се случва всеки път, когато публикувате снимка на себе си в Интернет. Освен с Ring, това се случва без вашето съгласие; всичко, което трябва да направите, е да се разхождате до къща.

Тъй като полицията не се нуждае от заповед, партньорствата на Ring са идеално средство за полицията да събира масови количества видео кадри. Полицейските сили могат да съхраняват видеоклипове за неопределено време, дори ако се окаже, че не са свързани с никакво разследване. След като съберат този кадър, полицейските управления могат да го анализират със софтуер за разпознаване на лица или да го споделят с всеки, включително с други правоприлагащи органи, без да предоставят доказателства за престъпление.

Полицията не е единствената, използваща видеонаблюдение. Amazon ги използва за продажба на Ring. През юни 2019 г. Amazon публикува реклами във Facebook, показващи нереагирани снимки на хора, които други потребители са обвинявали в престъпления.

законно ли е ринг / амазонка да използва лица в хора, заподозрени от КЛИЕНТИТЕ им, че са извършили престъпления, в реклама? особено предвид, че не са дали съгласие или са били осъждани или нещо друго. изглежда uhhh не е правилно pic.twitter.com/a6SnOGT5dl

– jon hendren (@fart) 4 юни 2019 г.

Когато хората започнаха да се питат дали тези реклами са в нарушение на поверителността, Buzzfeed направи някакво копаене и откри, че потребителите на Ring „предоставят на Ring и неговите лицензополучатели неограничени, неотменими, напълно платени и безплатни, безсрочни, световни права за използване на споделено съдържание за всякаква цел. ” По същество Amazon може да използва кадри, които е трябвало да се използват за защита на кварталите за собствена финансова печалба, а не да споделя това, което прави с хората във видеото.

И само в случай, че овластяването на държавата с обширна мрежа за наблюдение не беше достатъчно, Фондацията за електронни граници установи, че приложението Ring е натъпкано с трети страни, които споделят лична информация с маркетингови компании. Приложението споделя имена на потребители на Ring, IP адреси и данни от сензори, заедно с друга чувствителна информация.

Накратко, Ring използва нашето желание за безопасност (и страх от другия), за да изгради национална мрежа за наблюдение на печалби.

За Amazon @ProfFerguson казва: „Ако искате да създадете перфектно състояние за наблюдение, щяхте да имате подслушвания във всяка къща, камери във всяка врата (и) мрежа от информатори, които ви казват, когато нещо се случва… Ние създадохме Dystopia Prime b / c, просто е толкова удобно ”

– Дрю Харуел (@drewharwell) 28 август 2019 г.

Спрете разпространението на надзора

Amazon знае, че Ring е нападение срещу личния живот на всеки. Това се казва в Известието за поверителност на Ring: „Заснемането, записването или споделянето на видео или аудио съдържание, което включва други хора, или заснемането на информация за лицевите характеристики на други [sic] хора, може да засегне техните права за поверителност.“

За хората, които обмислят да купуват Ring, предлагаме да разгледате други алтернативи на затворен кръг. На настоящите потребители на Ring, опитайте да позиционирате камерата си така, че да не гледа към публичната улица и да гледа само върху собствеността ви.

В Proton вярваме, че постоянното наблюдение забранява на хората да имат пространство да мислят и да се развиват. Това е фина и несправедлива форма на контрол, която подкопава правото на личен живот, необходимо за демократичното общество. Звънеца на вратата са голямо удобство, но не защитават правата ни за поверителност. Хората трябва да бъдат свободни да се разхождат из квартала си, без да се страхуват действията им да бъдат записани – и потенциално неправилно преценявани.

Тайните споразумения с полицейските управления и поддръжката на видеонаблюдение подкопават доверието на общността както в полицията, така и в техните съседи. Именно точният вид наблюдение се противопоставяме.

Няма да спрем да се борим за личния живот и свободата, както онлайн, така и извън него.

С Най-Добри Пожелания,
Екипът на ProtonVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me