Els riscos de privadesa de altaveus intel·ligents com Amazon Echo, Apple HomePod i Google Home

La ciència ficció ha arribat oficialment. Els altaveus intel·ligents i els seus ajudants digitals estan aquí, que t’estan escoltant contínuament a l’espera de respondre a les teves sol·licituds. No obstant això, són menys com bots útils i més com estenògrafs diligents, que recopilen informes complets de cada interacció perquè les empreses puguin monetitzar les vostres dades.

“Alexa, estàs escoltant?” Segons resulta, la resposta és sí; els altaveus intel·ligents sempre t’estan escoltant. Aquests dispositius representen una nova frontera de la vigilància corporativa. Les companyies tecnològiques més grans del món han trobat la manera d’escapar l’escriptori i entrar a casa nostra.


Què fan els altaveus intel·ligents?

Els altaveus intel·ligents són una interfície vocal amb Internet. Podeu fer que el vostre altaveu intel·ligent us reprodueixi una cançó, busqueu trivials, que us expliqui com és el clima, que us actualitzeu a les novetats o que us expliqui una broma. Tot i això, aquesta és només la punta de l’iceberg. A mesura que anem cap a l’Internet de les coses, en què tots els electrodomèstics, dispositius i béns estaran continuament connectats i comunicant-se entre ells a través d’Internet, l’altaveu intel·ligent està situat com el nucli que permet controlar verbalment la vostra llar..

Cada altaveu intel·ligent també inclou extensions de tercers (Amazon diu eufemísticament aquestes extensions “talents” mentre que Google les anomena “accions”) que connecten el seu altaveu amb altres aplicacions, com Uber o Netflix. Aquestes extensions us permeten trucar a un cotxe o fer cua de les vostres pel·lícules preferides a la pantalla connectada més propera sense passar per tots els problemes de desbloqueig del telèfon..

Privadesa de la llar de Google

És important recordar com funcionen aquestes corporacions, especialment Google. En funció de la vostra confiança en productes de Google, Google sap qui són els teus amics, què hi ha a la programació, on t’agrada passar el dia i quins temes t’interessen. Tot i això, aquesta quantitat de dades no és suficient. Alphabet, empresa matriu de Google, compensa el 84% dels seus ingressos fora de la publicitat. Es registra en milers de milions de dòlars a l’any venent les dades dels seus usuaris als anunciants, que després les utilitzen per orientar els usuaris de Google amb una precisió cada cop més gran. A Google, més dades equivalen a ingressos més grans. Així que han treballat molt per eliminar la fricció del procés de recollida de dades. El resultat és un altaveu connectat a Internet que podeu posar al vostre taulell de cuina i fer preguntes.

El Google Home fa que les cerques a Internet siguin més accessibles que mai, cosa que significa que Google rep cada vegada més dades sobre vosaltres. Tot allò que dius després de la paraula de revelació de la llar – “Hola Google” o qualsevol cosa que entengui malament, com ara “Un doodle” – es registra, es vincula al vostre compte i es conserva a la base de dades de Google per sempre. A més, les extensions de tercers amplien encara més dades i les comparteixen amb més organitzacions cada vegada que realitzeu una sol·licitud.

Finalment, Google Home no acaba d’expressar les dades; també és un mitjà nou de publicitat. No és sorpresa, doncs, malgrat que Google assegura que no utilitzarien Google Assistant per a anuncis, els usuaris van escoltar el que Google va anomenar “contingut puntual”, i el que la majoria de la gent anomenaria comercial, per a la pel·lícula Beauty. & la Bèstia de l’any passat. Més tard, Google va aclarir que Google Assistant probablement tindrà anuncis en el futur i que “pot utilitzar transcripcions (no àudio en brut) d’aquestes interaccions per publicar anuncis més útils en altres plataformes.”

Privacitat de Amazon Echo

Amazon no depèn tant dels ingressos publicitaris com de Google, però volen que les seves dades siguin tan importants perquè saben amb quins productes s’han d’adreçar. Totes les mateixes preocupacions sobre la privadesa amb Google Home estan presents a Amazon Echo. Totes les interaccions amb el vostre Eco es graven, s’enllacen amb el vostre compte i s’emmagatzemen en una base de dades d’Amazon per sempre. (Si teniu un altaveu intel·ligent i voleu veure totes les dades que aquestes empreses han recollit sobre vosaltres, aquí teniu la forma d’accedir als registres d’altaveus intel·ligents per a Amazon i Google.) Amazon es mostrava més avantatjosa pel potencial publicitari d’Echo, va anunciar el gener del passat mes. any que començarien a utilitzar l’Echo per publicar anuncis. Tot i això, també han arruïnat el nom de “Alexa” per a una generació de dones.

Privadesa d’Apple HomePod

Després hi ha l’Apple HomePod. Si bé l’HomePod és un micròfon directe i connectat a Internet que es troba a casa vostra, Apple anonimitza totes les interaccions. No vinculen les preguntes que feu al HomePod al vostre compte Apple i, eventualment, Apple esborra totes les dades d’aquestes comunicacions. Apple tampoc permet cap extensió de tercers. Com a resultat, l’Homepod és un dispositiu menys còmode i versàtil, però és molt més segur i privat.

Bases de dades en creixement constant

Ara que hem permès a les empreses privades instal·lar micròfons en directe a casa nostra, les noves quantitats de dades que poden recopilar són impressionants. Com hem vist, quan les corporacions recopilen quantitats massives de dades, es poden filtrar, piratejar o accedir per les forces de l’ordre. Amazon es va veure obligada a compartir enregistraments des d’Echo l’any passat com a part d’una investigació d’assassinat, que només va ser possible perquè Amazon vincula totes les dades d’un Echo a un perfil d’usuari i les manté per sempre. Correspon a l’usuari entrar al seu compte i esborrar ells mateixos les seves interaccions.

Els escàndols recents relacionats amb la filtració d’adreces de correu electrònic d’usuaris de Google+ i d’Amazon han donat lloc a preocupacions en la seva ciberseguretat. També hi va haver el cas de malson en què un Google Home Mini es va autoactivar milers de vegades al dia, i després va gravar i guardar fragments d’àudio de tot allò que passava en aquell moment. Si bé Google va identificar i solucionar el problema, no deixa de ser un exemple rellevant del gran potencial d’abús d’aquests altaveus intel·ligents presents.

La invasió de la intimitat

Aquestes empreses saben que aquests dispositius representen una escalada considerable en la invasió de la vostra privadesa, però la seva necessitat de recopilar dades cada vegada més no s’acabaran amb altaveus intel·ligents. Facebook, una altra empresa que requereix quantitats cada vegada més grans de les dades personals dels seus usuaris per alimentar la seva addicció, ha desenvolupat el seu propi altaveu intel·ligent; només la seva inclou una càmera. Mentre que Facebook va endarrerir l’alliberament del Portal davant la indignació popular pels seus abusos reiterats de dades personals, els telescopis del 1984 ja no sonen desconcertats o fins i tot poc probables. Les úniques diferències són que les corporacions han ocupat el lloc de Big Brother i que nosaltres, ciutadans privats i consumidors, estem pagant el privilegi d’aquesta vigilància corporativa.

El que mostren aquests altaveus intel·ligents és que empreses com Google, Amazon i Facebook no poden acceptar privadesa perquè qualsevol dada que sigui privada representa una oportunitat de negoci per valor de milers de milions de dòlars. Fins que el públic no aclareixi que la invasió de la privadesa no val la pena augmentar incrementalment la comoditat que ofereixen aquestes empreses, continuaran creant nous dispositius per fixar-se en els pocs espais privats que queden.. Pot ser excessivament dramàtic dir que les empreses tecnològiques van entrar a casa nostra. La veritat és que els hem convidat.

ProtonVPN i ProtonMail són diferents. Reconeixem que la dissidència, la lliure expressió i la pròpia democràcia es veuen debilitades quan es minva el dret a la intimitat. Els nostres serveis són privats per disseny. ProtonMail xifra els correus electrònics dels usuaris abans que arribin als nostres servidors de manera que ningú però el destinatari no hi pugui accedir. ProtonVPN manté una política estricta sense registres que significa que no guardem cap registre de l’activitat en línia dels usuaris. No volem recollir dades dels usuaris; en canvi, volem mantenir-la segura.

Treballem en un model de negoci de subscripció on els nostres usuaris ens paguen per un servei. Veiem els nostres usuaris com una comunitat de partidaris que ha de protegir el seu dret a la privacitat i no com a fonts de dades privades que es poden capitalitzar. Si prefereixes ser considerat com a usuari i no com a producte, inscriviu-vos a ProtonVPN i ProtonMail avui.

Salutacions cordials,
L’equip ProtonVPN

ACTUALITZACIÓ 6 de novembre: Investigadors japonesos i nord-americans van descobrir que podeu utilitzar làsers per donar comandaments vocals a altaveus intel·ligents. El truc va funcionar amb Amazon Echo, Google Home i altres dispositius que funcionen amb comandes vocals. L’equip podria utilitzar un làser per forçar l’altaveu intel·ligent a realitzar qualsevol tasca que estigués equipat per fer, com obrir una porta de garatge. En una prova, les investigacions van poder controlar un altaveu intel·ligent fent-hi brillar un làser a través d’una finestra des de la part superior d’un campanar a 230 metres de distància..

Podeu obtenir un compte ProtonVPN gratuït aquí.

Segueix-nos a les xarxes socials per estar al dia de les darreres versions de ProtonVPN:  Twitter | Facebook | Reddit

Per obtenir un compte de correu electrònic xifrat de ProtonMail gratuït, visiteu: protonmail.com

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map