Totes les televisions intel·ligents us poden espiar

Els televisors intel·ligents són essencialment televisors que et poden veure. El seu augment en popularitat, juntament amb altaveus intel·ligents, significa que les corporacions (i qualsevol persona que pugui piratejar aquests dispositius) tenen una altra finestra a través de la qual poden veure la vostra activitat privada. La col·lecció de dades que tipifica Internet s’està produint a la vostra vida fora de línia i envaeix la vostra llar.


Aquesta expansió de la vigilància corporativa per abastar la vostra visualització de televisió soscava l’esforç de crear una Internet més privada. La vostra privadesa és tan forta com el vostre enllaç més feble, cosa que significa que els vostres esforços per mantenir privades les vostres dades de navegació es podrien anul·lar si les empreses poden acumular dades similars mitjançant el seguiment dels vostres hàbits de visualització de televisió..

Hem preparat aquest article per ajudar-vos a comprendre com us televisen els telèfons intel·ligents que us espien i quins passos podeu fer per mantenir-vos en privat.

Què és un televisor intel·ligent?

Els televisors intel·ligents són televisors connectats a Internet que admeten diverses aplicacions, des de Amazon Prime Video fins a YouTube. Molts televisors intel·ligents també han incorporat càmeres de reconeixement de veu i de vídeo perquè pugueu donar comandaments vocals a la vostra televisió o utilitzar-la per a xerrades de vídeo.

Les televisions intel·ligents controlen el que veieu, de forma similar als serveis de streaming com Hulu, Netflix i YouTube, però fan un pas més. Normalment utilitzen un sistema anomenat reconeixement automàtic de contingut (ACR), que capta una secció de píxels a la pantalla cada pocs segons. A continuació, envia aquestes “empremtes dactilars” del píxel a un tercer que actua una mica com un Shazam per a vídeo. Pot identificar ràpidament qualsevol programa que estiguis veient, ja sigui un DVD personal, un programa de televisió en directe o un vídeo de YouTube. A més d’aquesta informació, els televisors intel·ligents afegeixen la data i l’hora en què vas veure aquest programa, el canal on es va mostrar el programa i si el vas gravar. Aquesta informació s’utilitza, de la mateixa manera que el vostre historial en línia, per informar als anunciants amb quins anuncis seria més eficaç.

Preocupació sobre la privadesa

Els vostres hàbits de visualització de televisió poden revelar gairebé tant a vosaltres com el vostre historial de navegació per Internet. Els anunciants poden determinar les vostres preferències polítiques, la riquesa i la ubicació a partir d’aquest tipus de dades. La FTC considera que la vostra televisió visualitza dades sensibles a l’historial que requereixen el seu consentiment exprés abans que es puguin recollir, situant-lo en una categoria protegida als Estats Units, juntament amb les dades personals i de salut financeres.

Un altre problema de privadesa es presenta amb la forma en què els televisors intel·ligents comparteixen aquestes dades. Quan venen l’historial de visualització de televisió a anunciants i tercers, l’enllacen a l’adreça IP de la vostra xarxa WiFi. Amb aquesta informació, els anunciants poden enllaçar el vostre historial de visualització de televisió i el vostre historial de navegació, és a dir, que us mostraran durant la major part del temps de lleure. Això també significa que et poden seguir de dispositiu a dispositiu, assegurant-te que veus els mateixos anuncis una vegada i una altra.

El pla empresarial dels televisors intel·ligents representa una expansió dramàtica de la vigilància corporativa, és per això que molts proveïdors de televisió intel·ligent han intentat, una i altra vegada, tallar les cantonades i obuscar la seva recollida de dades..

Quan les empreses utilitzen dades abusives de la televisió intel·ligent

A continuació, es mostren alguns dels escàndols de privadesa que inclouen els televisors intel·ligents.

Recopilació de dades ocultes

Vizio és una empresa d’aquest tipus que mai va informar als seus usuaris sobre la recollida de dades i, per tant, mai no els va triar. Entre el 2014 i el 2017, va vendre televisors intel·ligents (i actualitzar models de televisió intel·ligent més antics) que utilitzaven automàticament ACR per supervisar el que els seus usuaris veien sense el seu coneixement. El 2017, hi va haver més d’11 milions de televisors intel·ligents Vizio que feien un seguiment de tota la història de la visualització dels seus clients.

Vizio va ser atrapat el 2017 quan la Fiscalia General de Nova Jersey va presentar una denúncia davant la FTC, al·legant que Vizio va amagar els detalls de la seva recollida de dades als usuaris. No es va mencionar la recollida de dades a la seva política de privadesa. L’únic lloc on Vizio va mencionar que es recollirien dades va ser en un suplement que explicava la seva funció “Interactivitat intel·ligent”. Fins i tot aquí, el llenguatge era vag, afirmant que la funció “permet oferir programes i suggeriments.” Vizio finalment es va instal·lar fora dels tribunals i va haver de pagar una multa de 2,2 milions de dòlars.

Un micròfon sempre està escoltant

Samsung va integrar micròfons en determinats models de televisió intel·ligent per permetre als usuaris canviar de canal o encendre el televisor amb comandes vocals. Però aquests micròfons no es van apagar mai. De fet, el 2015, The Daily Beast va descobrir que en la política de privadesa de Samsung es trobava la frase “Si us plau, tingueu en compte que si les vostres paraules incloses inclouen informació personal o altra informació sensible, aquesta informació estarà entre les dades capturades i transmeses a un tercer. ” Així, bàsicament, es va recollir i transmetre a tercers qualsevol cosa que digués dins del rang d’un televisor intel·ligent Samsung.

Samsung va publicar posteriorment un aclariment, afirmant que la majoria dels televisors requereixen que els usuaris activen el micròfon amb el comandament a distància. Els usuaris preocupats que tinguin un televisor intel·ligent Samsung amb un micròfon integrat poden desactivar el sistema de reconeixement de veu del televisor (Hi TV)..

Proteccions de privadesa tècniques pobres

El 2013, Jason Huntley, consultor d’informàtica, va fer diverses descobertes impactants sobre els televisors intel·ligents LG i com estaven recopilant i transmetent les dades de visualització dels seus usuaris. En primer lloc, els televisors intel·ligents transmetrien dades als seus usuaris, fins i tot si l’usuari hagués optat per la recollida de dades desactivant la funció. En segon lloc, la televisió intel·ligent analitzaria qualsevol unitat USB que s’inserís al televisor i anotaria tots els noms de fitxers que trobava. En tercer lloc, la televisió intel·ligent no xifrava les dades que transmetia. L’enviament de dades en text complet significa que qualsevol persona entre el televisor intel·ligent i els servidors de LG podria tenir accés i lectura fàcilment a les dades.

La publicitat de la publicació de Huntley va portar LG a actualitzar el seu programari perquè els usuaris poguessin optar per aquesta col·lecció de dades, cosa que ja devia ser una opció.

Comparteix en secret les dades amb Facebook, Google i Netflix

Un informe del setembre del 2019 de la Northeastern University i l’Imperial College London va trobar que gairebé tots els principals proveïdors de televisió intel·ligent i molts serveis de streaming, inclosos FireTV i Roku d’Amazon, envien informació personal privada a Netflix sense informar els usuaris. Segons l’informe, gairebé totes les televisions intel·ligents que van provar van enviar dades a Netflix, “tot i que mai no hem configurat cap televisor amb un compte de Netflix. Això, almenys, exposa informació a Netflix sobre el model de [el] televisor en una ubicació determinada. ” Els investigadors no van oferir cap hipòtesi per què s’envien dades a Netflix.

Un informe similar de Princeton va trobar que el 89 per cent dels canals d’Amazon Fire TV i el 69% dels canals Roku contenien rastrejadors de Facebook i Google que recopilen informació sobre l’historial i preferències de visualització dels usuaris. Les dades compartides també inclouen informació que pot identificar i localitzar de manera exclusiva dispositius específics (com ara l’identificador d’anunciant, la xarxa WiFi i el número de sèrie del dispositiu). Aquesta informació també es va transmetre a vegades en text complet (sense xifrar).

Televisors i seguretat intel·ligents

La transmissió de dades sensibles en text complet és només una vulnerabilitat de seguretat de molts que els pirates informàtics poden explotar als televisors intel·ligents. El 2017, un document de Wikileak va exposar el programa “Àngel plorant”, en el qual la CIA i MI5 es van enganxar als televisors intel·ligents Samsung i van utilitzar els seus micròfons integrats per espiar gent. Tot i que aquest és l’exemple més dramàtic de pirates informàtics que accedeixen a televisions intel·ligents, queda lluny de l’únic.

També el 2017, els consultors de seguretat van trobar més de 40 vulnerabilitats del dia zero (abans desconegudes) al sistema operatiu de televisió intel·ligent de codi obert de Samsung, Tizen. Samsung també va enviar (i després eliminar) un tuit a principis d’any que els usuaris de televisió intel·ligent haurien d’executar anàlisis d’antivirus cada poques setmanes..

Si bé la seguretat ha millorat una mica des que el consultor de seguretat sud-coreà en seguretat consultor en seguretat Seung-Jin Lee va mostrar les moltes, moltes maneres en què es podia fer càrrec d’un televisor intel·ligent, encara queda molt per fer. La situació és tan terrible que el FBI va enviar un avís la setmana del Black Friday, informant als clients que les televisions intel·ligents no estan segures.

Què podeu fer per protegir la vostra privadesa

Els legisladors nord-americans estan pressionant que la FTC investigui encara més els fabricants de televisió intel·ligent per violar la privadesa dels seus usuaris, però fins ara s’han fet petites accions. El GDPR també protegeix les dades dels usuaris de televisió intel·ligent, però encara han de cobrar i multar contra un productor de televisió intel·ligent. Per ara, la millor manera de protegir les vostres dades és assumir les qüestions a les vostres mans. Si teniu un televisor intel·ligent o esteu pensant a comprar-ne un, aquí teniu alguns passos que podeu fer per mantenir la vostra privadesa i la ciberseguretat.

 • Ajusteu la configuració de privadesa: La FTC requereix que els fabricants de televisió intel·ligent us ofereixin l’opció d’activar aquesta funció. Normalment es pot fer navegant a les configuracions del televisor intel·ligent. CNET té una guia que tracta com fer-ho per a la majoria de televisors intel·ligents.
 • No connecteu el vostre televisor intel·ligent a Internet: Tot i que activeu la configuració de privadesa del vostre televisor intel·ligent, inevitablement compartirà algunes dades. Encara serà un objectiu atractiu per als pirates informàtics. Si desconnecteu el televisor d’Internet, el convertireu de manera eficaç en un televisor “mut”. Si el televisor no us ofereix l’opció de desconnectar de la vostra xarxa WiFi, restabliu-la a la configuració predeterminada de fàbrica. Aleshores, durant el procés de configuració, no introduïu la vostra contrasenya WiFi.
 • Compra un televisor “mut”: Tot i que aquesta és la solució més senzilla, cada cop és més difícil, ja que les televisions intel·ligents van representar el 70 per cent de les vendes de televisió el 2018. Per comprar un televisor que no tingui cap de les eines de recollida de dades que utilitza una televisió intel·ligent significa que haurà de compra un model de televisió més antic (molt probablement abans de 2017).

Els televisors intel·ligents us poden facilitar la visualització de Netflix en un televisor de pantalla gran, però representen un altre maó a l’edifici del capitalisme de vigilància. Hauria d’afectar a tothom que Amazon, Facebook i la fam insaciable de les vostres dades s’estenen a altres empreses. Actualment, Samsung també avança amb els plans d’ús de les vostres dades de visualització de televisió per alimentar-vos ells mateixos anuncis orientats, en un esforç per convertir-vos en Google de la televisió. Properament, totes les corporacions es llançaran per assegurar la major part de les vostres dades possible.

Aquest és el món que ProtonMail i ProtonVPN estan intentant prevenir. Treballem en un model de negoci de subscripció perquè els nostres interessos s’ajusten als nostres usuaris. Els nostres usuaris confien en nosaltres perquè protegim la seva privadesa. Si preferiu treballar amb una empresa que us dóna control sobre les vostres dades en lloc de recollir-les, inscriviu-vos a ProtonVPN i ProtonMail avui.

Salutacions cordials,
L’equip ProtonVPN

Segueix-nos a les xarxes socials per estar al dia de les darreres notícies de ProtonVPN:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map