Listen over lande, der har forbudt VPN’er

VPN’er holder din online aktivitet privat og ubegrænset. Nogle lande med undertrykkende regeringer har forbudt VPN’er i et forsøg på at opretholde kontrollen.

VPN’er er kraftfulde værktøjer, der kan undgå alle undtagen den mest sofistikerede indsats for at regulere internettet og censurere information. Derfor har repressive regeringer over hele verden gjort en indsats for at blokere eller forbyde VPN’er. En sådan lovgivning er generelt upopulær og vanskelig at håndhæve, hvilket styrer de fleste lande væk fra direkte forbud.


Mange lande forsøger blot at blokere adgangen til kendte VPN-tjenesteudbydere. Selvom dette er vanskeligt, kan det gøres, hvis regeringer er villige til at afsætte ressourcer til opgaven. Når du bruger en VPN, er din Internet-trafik beskyttet, fordi den er krypteret og dirigeret gennem VPN-serveren, hvilket skjuler din IP-adresse, men denne trafik kan stoppes ved at blokere porte, der bruges af VPN-protokoller, såsom PPTP eller L2TP eller direkte blokering IP-adresserne for VPN-tjenester. Lande, der ikke er bekymrede for den økonomiske virkning, som Nordkorea, har simpelthen blokeret adgangen til alle oversøiske IP-adresser. De mest sofistikerede værktøjer, som dyb pakkeinspektion, kan faktisk identificere VPN-protokoller i pakkemetadata, hvilket giver amter som Kina mulighed for at finde og blokere VPN-servere på en mere automatiseret og målrettet måde.

Andre lande, der ikke har teknologien til at blokere VPN’er, har vedtaget lovgivning, der forbyder VPN-tjenester, der ikke er registreret hos regeringen. De mest undertrykkende lande har gjort alle VPN’er ulovlige og indført svære straffe i håb om at skræmme folk væk på trods af vanskelighederne med at opdage VPN-trafik.

Usikker status

Visse lande, såsom Nordkorea, Cuba, Egypten, Vietnam, Bahrain, Turkmenistan og Myanmar, har meget strenge internetcensurlove, hvilket betyder, at brug af en VPN i dette land kan medføre risici, selvom der ikke er et kendt juridisk forbud. Andre lande, såsom Syrien og Libyen, har taget skridt til at blokere og forbyde VPN-trafik, men disse regeringer har ikke fuld kontrol over deres territorium og infrastruktur. Under alle omstændigheder kan regeringerne i alle disse lande betragtes som fjendtlige over for VPN-brug.

Lande, der har forbudt VPN’er

Landene nedenfor har enten placeret teknologiske barrierer, der blokerer VPN’er eller vedtaget love, der forbyder brugen af ​​VPN’er.

Hviderusland
Den hviderussiske regering har arbejdet for at begrænse borgernes adgang til det udvendige Internet i årevis. I 2015 forbød det både Tor og VPN-tjenester, selvom det ser ud til, at hviderussere har fundet måder at omgå de teknologiske og juridiske barrierer.

Kina
Kina er måske gået længst fra ethvert land for at forbyde og blokere tjenester som VPN’er og Tor. Enhver VPN skal være licenseret af den kinesiske regering. De, der ikke er, vil blive lukket, hvis de er i landet eller blokeret, hvis de er hjemmehørende i et fremmed land. Kina er et af de få lande i verden, der har fuld kontrol over alle lokale internetudbydere, og de bruger dyb pakkeinspektion for at overvåge internettrafik i og ind i den kinesiske cybersfære. De er generelt i stand til at identificere og blokere VPN-trafik.

Iran
I 2013 forsøgte Iran at blokere adgangen til VPN’er, der er baseret i udlandet, og kun tillade VPN-tjenester, der er licenseret og registreret hos den iranske regering. Selvom det at sælge eller promovere VPN’er er en forbrydelse, og borgere kan straffes for at bruge en VPN, er VPN-brug blandt borgere og endda regeringsembedsmænd stadig meget almindeligt.

Irak
I forsøget på at håndtere ISIS ‘online tilstedeværelse er regeringen i Irak gået til ekstremer, ikke kun forbudt VPN-tjenester og sociale medier, men også indført rullende blackouter af Internettet over hele landet. Selvom landet ikke længere er under belejring af ISIS, forbliver dets drakoniske internetbegrænsninger på plads.

Oman
I 2010 vedtog Oman en lov, der forbød enkeltpersoner at bruge VPN-tjenester. Enhver, der er fanget i overtrædelse af denne lov, er underlagt en bøde på 500 rial (ca. 1.300 $). Virksomheder kan ansøge om en tilladelse til at bruge en regeringsgodkendt VPN. Hvis det konstateres, at et selskab overtræder loven, har det en bøde på 1000 rial.

Rusland
Rusland har truffet stærke juridiske skridt for at kontrollere ytringsfrihed og adgang til information både inden for sine grænser og online. Den russiske duma vedtog Yarovaya-loven i 2016, som krævede, at VPN-tjenester registrerer sig hos regeringen og logger deres brugers online aktivitet. I 2017 vedtog Dumaen en anden lov, der krævede godkendte VPN’er til at blokere deres brugere fra at få adgang til visse websteder, som den russiske regering havde sortlistet. De, der ikke gjorde, blev slået med forbud. Da ProtonVPN ikke har en tilstedeværelse i Rusland, og vi logger heller ikke oplysninger, der gør det muligt at bestemme, om vi har brugere i Rusland eller ikke, kan vi ikke og har ikke overholdt disse love.

Kalkun
I 2016 begyndte Erdogan-regimet at blokere VPN-tjenester og Tor. Nu bruger Tyrkiet dyb pakkeinspektionsteknikker, der ligner Kina, til at registrere og blokere VPN- og Tor-trafik. Retsstaten er nedbrudt i Tyrkiet, og brugen af ​​en VPN-forbindelse kan markere dig som en person af interesse for retshåndhævelse. VPN-brug i Tyrkiet er dog ret udbredt. Webstedet Turkey Blocks overvåger internetcensur i Tyrkiet.

Uganda
Som svar på den for nylig implementerede skat på sociale medier steg ugandanernes brug af VPN-tjenester. Den ugandiske regering svarede ved at kræve, at lokale internetudbydere blokerer VPN-tjenester. Der er i øjeblikket ingen lovgivning mod VPN’er i Uganda, men dette er en udviklende situation.

Forenede Arabiske Emirater
I 2016 reviderede UAE sine love og gjorde brugen af ​​en VPN-tjeneste til at “begå en forbrydelse eller forhindre dens opdagelse” straffes med midlertidig fængsel og en bøde på op til 2 millioner dirham (ca. $ 540.000). Mens der er tilladt brug for VPN’er, har UAE også lagt et forbud mod VoIP-opkald og adskillige websteder, herunder nogle franske tv-kanaler og Netflix. Det er ulovligt at bruge en VPN til at få adgang til nogen af ​​disse sider eller for at foretage et forbudt opkald.

Venezuela
Tidligere i år forsøgte Venezuelas største internetudbyder at blokere brugen af ​​Tor og VPN-tjenester, formodentlig på regeringsordrer.

Hvis der er en fælles mellem alle lande på denne liste, er det, at deres regeringer ønsker at kontrollere de oplysninger, deres borgere har adgang til. Disse regeringer er bange for, at hvis de skulle konkurrere på ideenes markedsplads, ville de miste. I stedet har de tyet til det 21. århundredes ækvivalent med at lukke aviser og brænde bøger.

Vores mission er at levere et internet, der er gratis og sikkert. Indtil den dag kommer, fortsætter vi med at tilbyde en gratis ubegrænset VPN-service til støtte for dem, der ikke har andre midler til at få adgang til de oplysninger, de har brug for.

Med venlig hilsen,
ProtonVPN-teamet

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map