Privatlivsrisikoen for smarte højttalere som Amazon Echo, Apple HomePod og Google Home

Science fiction er officielt ankommet. Smarte højttalere og deres digitale assistenter er her, lytter konstant til dig og venter på at svare på dine anmodninger. Alligevel er de mindre som nyttige bots og mere som flittige stenografer, der udarbejder omfattende rapporter om enhver interaktion, så virksomheder kan tjene penge på dine data.

“Alexa, lytter du?” Som det viser sig, er svaret ja; smarte højttalere lytter altid til dig. Disse enheder repræsenterer en ny grænse for virksomhedsovervågning. Verdens største tech-virksomheder har fundet en måde at flygte fra skrivebordet og bryde ind i vores hjem.


Hvad gør smarte højttalere?

Smart højttalere er en vokal interface til Internettet. Du kan få din smarte højttaler til at spille en sang, slå op trivia, fortælle dig hvordan vejret er, opdatere dig om de seneste nyheder eller fortælle dig en vittighed. Dette er dog kun toppen af ​​isbjerget. Når vi kæmper mod tingenes internet, hvor alle apparater, enheder og varer kontinuerligt vil være forbundet og kommunikere med hinanden over internettet, er den smarte højttaler positioneret til at være det hub, der giver dig mulighed for verbalt at kontrollere dit hjem.

Hver smarthøjttaler leveres også med tredjepartsudvidelser (Amazon kalder eufemistisk disse udvidelser “talenter”, mens Google kalder dem “handlinger”), der forbinder din højttaler til andre apps, som Uber eller Netflix. Disse udvidelser giver dig mulighed for at ringe til en bil eller stille dine yndlingsfilm i kø på den nærmeste tilsluttede skærm uden at gå gennem al besværet med at låse din telefon op.

Googles startside

Det er vigtigt at huske, hvordan disse virksomheder fungerer, især Google. Afhængig af din afhængighed af Google-produkter ved Google, hvem dine venner er, hvad der er på din tidsplan, hvor du kan lide at hænge ud, og hvilke emner du er mest interesseret i. Denne kolossale datamængde er imidlertid ikke nok. Alphabet, Googles moderselskab, udgør 84% af sin omsætning fra reklame. Det rakes milliarder af dollars om året ved at sælge sine brugernes data til annoncører, som derefter bruger disse data til at målrette Googles brugere med stadig større præcision. For Google er flere data lig med større indtægter. Så de har arbejdet hårdt for at fjerne friktion fra dataindsamlingsprocessen. Resultatet er en internetforbundet højttaler, som du kan sætte på din køkkenbænk og stille spørgsmål.

Google Home gør internetsøgninger mere tilgængelige end nogensinde, hvilket igen betyder, at Google modtager flere og flere data om dig. Alt hvad du siger efter hjemmets vågne ord – “Hey Google” eller noget, det misforstår, som “En doodle” – er optaget, knyttet til din konto og opbevares i Googles database for evigt. Derudover fejer tredjepartsudvidelser endnu flere data og deler dem med flere organisationer, hver gang du fremsætter en anmodning.

Endelig støber Google Home ikke bare dine data op; det er også et nyt middel til reklame. Det er ikke så overraskende, at til trods for Googles forsikringer om, at de ikke ville bruge Google Assistant til annoncer, hørte brugerne, hvad Google kaldte “rettidigt indhold” – og hvad de fleste vil kalde en reklamefilm – til filmen Skønhed & Udyret sidste år. Google klargjorde senere, at Google Assistant sandsynligvis vil have annoncer i fremtiden, og at det “muligvis kan bruge transkriptioner (ikke rå lyd) af disse interaktioner til at levere mere nyttige annoncer på andre platforme.”

Amazon Echo Privatliv

Amazon er ikke så afhængig af annonceindtægter som Google, men de vil have dine data lige så meget, så de ved, hvilke af deres produkter de skal målrette mod dig. Alle de samme bekymringer om privatlivets fred med Google Home er til stede i Amazon Echo. Hver interaktion med dit ekko registreres, linkes til din konto og gemmes i en Amazon-database for evigt. (Hvis du har en smart højttaler og gerne vil se alle de data, disse selskaber har indsamlet om dig, er her, hvordan man får adgang til smarte højttalerposter til Amazon og Google.) Amazon var mere fortrolig med Echos reklamepotentiale, annoncerede i januar sidste år, at de ville begynde at bruge Echo til at levere annoncer. De har imidlertid også ødelagt navnet “Alexa” for en generation af kvinder.

Apple HomePod-privatliv

Så er der Apple HomePod. Mens HomePod er en live, internetforbundet mikrofon, der sidder i dit hjem, anonymiserer Apple alle interaktioner. De binder ikke de spørgsmål, du stiller din HomePod til din Apple-konto, og til sidst sletter Apple alle data fra sådan kommunikation. Apple tillader heller ikke nogen tredjepartsudvidelser. Som et resultat er Homepod en mindre praktisk og alsidig enhed, men er meget mere sikker og privat.

Stadig voksende databaser

Nu hvor vi har tilladt private virksomheder at installere levende mikrofoner i vores hjem, er de nye mængder data, de kan indsamle, svimlende. Som vi har set, når virksomheder indsamler enorme mængder data, kan de lækkes, hackes eller fås ved hjælp af retshåndhævelse. Amazon blev tvunget til at dele optagelser fra en Echo sidste år som led i en mordundersøgelse, hvilket kun var muligt, fordi Amazon binder alle data fra en Echo til en brugerprofil og holder dem for evigt. Det er op til brugeren at gå ind på deres konto og slette deres interaktioner selv.

De seneste skandaler, der involverede Google+ og Amazons lække af bruger-e-mail-adresser, har vist forstyrrende tab i deres cybersikkerhed. Der var også mareridt, hvor en Google Home Mini selv blev aktiveret tusinder af gange om dagen og derefter optog og gemt uddrag af lyd af hvad som helst der skete på det tidspunkt. Mens Google identificerede og udbedrede problemet, er det stadig et relevant eksempel på det store potentiale for misbrug, som disse smarte højttalere er til stede.

Invasionen af ​​privatlivets fred

Disse virksomheder ved, at disse enheder repræsenterer en betydelig stigning i deres invasion af dit privatliv, men deres behov for at indsamle stadig flere data slutter ikke med smarte højttalere. Facebook, et andet firma, der kræver stadig stigende mængder af brugernes personlige data for at fodre sin afhængighed, har udviklet sin egen smarte højttaler – kun deres indeholder også et kamera. Mens Facebook forsinkede frigivelsen af ​​portalen i lyset af den folkelige forargelse over deres gentagne misbrug af personoplysninger, lyder teleskærmene fra 1984 ikke længere outlandish eller endda usandsynligt. De eneste forskelle er, at virksomheder har indtaget Big Brother-pladsen, og at vi, private borgere og forbrugere, betaler for privilegiet ved denne virksomhedsovervågning.

Hvad disse smarte højttalere viser, er, at virksomheder som Google, Amazon og Facebook ikke kan acceptere privatliv, fordi alle data, der er private, repræsenterer en forretningsmulighed værd for milliarder af dollars. Indtil offentligheden gør det klart, at invasionen af ​​privatlivets fred ikke er værd at de stigende stigninger i bekvemmelighed, som disse virksomheder tilbyder, vil de fortsætte med at oprette nye enheder til at kigge ind i vores få resterende private rum. Det kan være overdramatisk at sige, at tech-virksomheder brød ind i vores hjem. Sandheden er, at vi har inviteret dem ind.

ProtonVPN og ProtonMail er forskellige. Vi anerkender, at dissens, ytringsfrihed og demokrati i sig selv er svækket, når retten til privatliv undermineres. Vores tjenester er private efter design. ProtonMail krypterer brugernes e-mails, før de når vores servere, så ingen undtagen modtageren kan få adgang til dem. ProtonVPN opretholder en streng politik, der ikke indeholder logfiler, hvilket betyder, at vi ikke fører registreringer af brugernes online aktivitet. Vi ønsker ikke at indsamle brugerdata; i stedet ønsker vi at holde det sikkert.

Vi arbejder på et abonnementsmodel, hvor vores brugere betaler os for en service. Vi ser vores brugere som et samfund af tilhængere, hvis ret til privatliv skal beskyttes, ikke som kilder til private data, der skal aktiveres. Hvis du foretrækker at blive set som en bruger og ikke et produkt, skal du tilmelde dig ProtonVPN og ProtonMail i dag.

Med venlig hilsen,
ProtonVPN-teamet

OPDATERING 6. november: Japanske og amerikanske forskere fandt, at du kan bruge lasere til at give smarte højttalere stemmekommandoer. Tricket arbejdede med Amazon Echo, Google Home og andre enheder, der arbejder med stemmekommandoer. Holdet kunne bruge en laser til at tvinge den smarte højttaler til at udføre enhver opgave, den var udstyret til at udføre, som at åbne en garageport. I en test kunne undersøgelserne kontrollere en smart højttaler ved at skinne en laser på den gennem et vindue fra toppen af ​​et klokketårn 230 meter væk.

Du kan få en gratis ProtonVPN-konto her.

Følg os på sociale medier for at holde dig opdateret om de nyeste ProtonVPN-udgivelser:  Twitter | Facebook | Reddit

For at få en gratis ProtonMail-krypteret e-mail-konto skal du besøge: protonmail.com

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map