Prova de velocitat de ProtonVPN

Hi ha molt que agradar sobre ProtonVPN. És un servei orientat a la seguretat i la privadesa, amb servidors ràpids, excel·lent programari i que ofereix diverses funcions útils que altres proveïdors no molesten en implementar-los. Sí, tenen un bon preu, però si el vostre objectiu és mantenir-se anònim a Internet, poques VPN fan un millor treball..


Pros
 • Excel·lents funcions de privacitat i seguretat
 • Oferta VPN doble a tots els països compatibles
 • Sense registres
 • Client fàcil d’utilitzar
 • Bon rendiment del servidor
 • Torrenting i P2P amigable
 • Ofereix una versió gratuïta
Contres
 • Car
 • No hi ha assistència de xat en directe
 • Servidors P2P només a quatre països

ProtonVPN és conegut per la seva forta posició en matèria de seguretat i privacitat. Però el que és bo és una VPN segura quan és tan lent, que voleu treure el cabell cada vegada que l’utilitzeu.

Per sort, aquest no és el cas de ProtonVPN. Ni tan sols a prop.

Realitzen diverses reclamacions “d’alta velocitat” estàndard a la indústria VPN al seu lloc web, però, a diferència de molts altres proveïdors, realitzen aquestes reclamacions.

Si bé no és la VPN més ràpida al voltant, els resultats de les proves de velocitat de ProtonVPN els situen fermament a la capa superior de tots els proveïdors..

Les velocitats de descàrrega són sòlides a tota la taula. Els Estats Units eren una mica més lents del que m’hauria esperat en funció del que feien les altres ubicacions. Però, tot plegat, bons números.

Fins i tot quan es connecta mitjançant Secure Core, l’excel·lent implementació de VPN de ProtonVPN, les coses estaven bé. Vaig veure una caiguda de velocitat d’1 / 3 bastant consistent sobre la connexió regular, que, per a una doble VPN, és excel·lent.

Pel que fa a la càrrega, els resultats van ser una mica pitjors, però respectables. A més de les velocitats inferiors a les esperades dels servidors nord-americans, també vaig veure un rendiment sub-par de Canadà i Austràlia.

No obstant això, ja que per a la majoria de nosaltres el rendiment de descàrregues és molt més important que la velocitat de càrrega, no crec que es tracti d’un problema enorme.

Dit això, accelero regularment les VPN i actualitzi els resultats publicats aquí si hi ha canvis significatius (en qualsevol direcció).

Millor servidor
Els millors resultats de proves de velocitat del servidor VPN de ProtonVPNAmb VPN Resultats de les proves de velocitat de base del servidor ProtonVPNSense VPN
Estats Units
ProtonVPN Uneix els resultats de les proves de velocitat del servidor VPN dels EstatsAmb VPN ProtonVPN uneix els resultats de les proves de velocitat de base dels Estats UnitsSense VPN
Regne Unit
Resultats de les proves de velocitat del servidor VPN de ProtonVPN Regne UnitAmb VPN Resultats de les proves de velocitat de base de ProtonVPN, Regne UnitSense VPN
Canadà
Resultats de les proves de velocitat del servidor VPN de ProtonVPN CanadaAmb VPN Resultats de proves de velocitat de base de ProtonVPN CanadàSense VPN
Austràlia
Resultats de les proves de velocitat del servidor VPN ProtonVPN AustràliaAmb VPN Resultats de proves de velocitat de base de ProtonVPN AustràliaSense VPN
Països Baixos
Resultats de les proves de velocitat del servidor VPN ProtonVPN NetherlandsAmb VPN Resultats de les proves de velocitat de base de ProtonVPN HolandaSense VPN
Alemanya
Resultats de les proves de velocitat del servidor VPN ProtonVPN GermanyAmb VPN Resultats de proves de velocitat de base de ProtonVPN GermanySense VPN
França
Resultats de les proves de velocitat del servidor VPN ProtonVPN FranceAmb VPN Resultats de proves de velocitat de base de ProtonVPN FrançaSense VPN

Val la pena assenyalar per què la discrepància és tan gran entre les meves proves de velocitat de base sense VPN i les realitzades mitjançant una VPN.

Intencionalment executo una connexió a Internet ràpida: 500 Mbps a baix, 100 Mbps. Tenen una velocitat molt superior a la que poden oferir actualment servidors VPN de qualitat per al consumidor.

Si utilitzeu una connexió tan ràpida, és l’avantatge de revelar-nos el màxim rendiment real d’una VPN, sense que les limitacions del meu proveïdor d’informació es decantin dels resultats..

Si, per exemple, només executés una connexió de 50 Mbps per baix i un servidor VPN fos capaç de 75 Mbps, no ho sabríem mai.

Sobre ProtonVPN

ProtonVPN és una VPN ben revisada que, igual que la seva matriu, ProtonMail, té seu a Suïssa. Això significa una jurisdicció molt respectable per a la intimitat.

També és un proveïdor estricte sense registres i actualment se sotmet a una auditoria de seguretat que s’espera que estigui disponible públicament aviat.

Per als que són conscients de la privacitat, aquestes són totes les coses que haurien de merèixer una certa atenció.

També convé assenyalar que l’organització matriu de ProtonVPN és molt coneguda en els cercles de privadesa d’internet. És el responsable de les biblioteques de xifratge de codi obert OpenPGPjs i GopenPGP i és un participant actiu a la comunitat digital.

Això proporciona a ProtonVPN certes bones feines de privadesa que cap competidor pot esperar que coincideixi.

Privacitat i seguretat

Com és possible que ja hagueu endevinat, ProtonVPN sobresurt tant en seguretat com en privadesa. És el motiu pel qual el servei existeix en primer lloc.

Per a això, ProtonVPN desplega tecnologia d’última generació i un conjunt de funcions dissenyat per posar la seguretat de les dades al centre de tot el que fan.

Tanmateix, com hem vist, ho fan sense comprometre la velocitat de connexió.

Per començar, ProtonVPN només utilitza xifrats i protocols sense vulnerabilitats conegudes. Això vol dir que no trobareu accés a PPTP, fins i tot com a opció de retard de compatibilitat.

En canvi, totes les connexions fan servir el xifrat AES de 256 bits, l’intercanvi de claus RSA de 4096 bits i l’HMAC-SHA384 per a l’autenticació de missatges.

En definitiva, totes les fases de transmissió de dades aprofiten els nivells més alts de xifrat disponibles. Això afecta negativament el rendiment i probablement és per això que els resultats de les proves de velocitat no són tan importants com en alguns dels altres proveïdors..

En equips i màquines Linux, la connexió sobre el protocol OpenVPN. Aquest és l’actual estàndard de consens a la indústria i hi concorda ProtonVPN.

En dispositius macOS, iOS i Android, IKEv2 / IPSec és el protocol que escolliu.

A més d’això, el sistema utilitza claus de xifrat giratòries i un secret perfecte perfecte per evitar que els atacants desxifrin les dades mitjançant claus compromeses.

Com he esmentat, ProtonVPN també és un proveïdor estricte sense registres. Això significa que guarden zero registres de tot el que feu mentre esteu connectats al servei.

ProtonVPN respecta la privadesa dels seus usuaris i fa complir una política sense registres. Això vol dir que les vostres connexions VPN romanen privades i no emmagatzemem informació sobre les vostres connexions ni els llocs web que visiteu.

Amb l’objectiu de protegir el vostre compte i assegurar-vos que sigueu vosaltres qui inicieu la sessió, emmagatzemem una marca de temps única dels vostres comptes d’inici de sessió més recents. Un cop més, no emmagatzemarem cap informació sobre la ubicació des de la sessió o el temps que vau iniciar la sessió.

ProtonVPN només utilitza servidors dedicats per als seus servidors VPN i executa servidors DNS privats per evitar que qualsevol activitat de l’usuari caigui en les mans equivocades..

Quan es tracta de protegir els usuaris contra la mirada indiscutible, aquest és un proveïdor de VPN que cobreix totes les bases. I, des del gener del 2020, fins i tot tenen un informe d’auditoria de seguretat de tercers per demostrar-ho.

Característiques de ProtonVPN

No obstant això, la privadesa i la seguretat no són les úniques consideracions a l’hora de triar una VPN. També hi ha les funcions disponibles.

A menys que un servei VPN tingui el conjunt adequat de funcions, no importa la velocitat que tingui, pot ser un ajustament deficient en funció del que estigueu intentant fer amb ell.

 • Switch Switch

  ProtonVPN ofereix un interruptor mortal als seus clients de Windows i macOS.

  Un interruptor de matança bloqueja tot el trànsit d’internet del dispositiu en cas de desconnexió de la VPN. D’aquesta manera, s’assegura que no es produeixi una filtració de dades a través de la connexió a Internet proporcionada per ISP sense xifrar que el vostre dispositiu normalment utilitzarà.

 • Protecció de filtracions DNS

  Una altra manera de que la vostra privadesa es pugui veure compromesa en línia és mitjançant els registres conservats pels servidors DNS que utilitzeu. Un servidor DNS pot revelar cada lloc i servei de les vostres visites, així com la vostra adreça IP proporcionada per ISP.

  ProtonVPN opera els seus propis servidors DNS i fa que se’n faci ús sempre que estiguis connectat al servei.

  El seu DNS, igual que la seva VPN, no guarda cap registre, oferint la màxima privacitat.

 • Nucli segur

  ProtonVPN també ofereix una configuració doble VPN que anomenen Secure Core.

  Secure Core millora la seguretat i la privadesa mitjançant l’encaminament de les connexions a través d’un segon servidor VPN. Tots aquests servidors es troben en instal·lacions segures en països propis per a la privadesa.

  Aquest mecanisme garanteix que les vostres dades siguin segures, fins i tot si finalment passen per un país que participa en acords de vigilància o manté fitxes del trànsit a Internet dins de les seves fronteres.

  Les VPN dobles alenteixen una mica la vostra connexió i la implementació Secure Core de ProtonVPN no és diferent. Espereu una reducció de velocitat d’1 / 3 quan utilitzeu aquests servidors.

 • Suport per a Tor

  Per a alguns de nosaltres, no és suficient quantitat de privadesa garantida. Per això ProtonVPN permet connexions a la xarxa de privadesa de Tor mitjançant el servei VPN.

  Si ho fa, permet una segona capa de protecció per a qualsevol persona profundament preocupada per mantenir-se en l’anonimat. Inclou periodistes, dissidents polítics i denunciants pels quals l’exposició podria suposar un perill a la vida real.

  Si es llança Tor a la combinació afectarà negativament les velocitats de càrrega i descàrrega. Com que la xarxa Tor està gestionada per voluntaris, espereu que el rendiment baixi més gran que els quan s’utilitzen Secure Core.

 • Servei de suport en streaming

 • Tot i que ProtonVPN no ofereix cap garantia, són un dels pocs serveis VPN restants que encara poden connectar usuaris a Netflix, almenys als Estats Units.

  El mateix passa amb Hulu, ITV i Totes 4.

  Els usuaris del iPlayer o del Amazon Prime Video de la BBC no tindran sort. Però, això està esdevenint un fet de vida cada cop més comú per als usuaris de VPN.

  No hi ha cap tipus de preocupació pel que fa al rendiment. La xarxa de servidors de ProtonVPN és prou ràpida per a la transmissió de vídeo fins a 4K.

 • Suport BitTorrent i P2P

  ProtonVPN també permet compartir BitTorrent i altres fitxers P2P mitjançant un subconjunt específic dels seus servidors.

  Com que no són un proveïdor sense registre, podeu estar segur que quan utilitzeu aquests serveis, estarà lliure de l’amenaça real dels trolls de copyright..

 • Suport per a dispositius múltiples

  Com a usuari de ProtonVPN, podeu connectar diversos dispositius al servei amb una única subscripció.

  Si us registreu al pla Bàsic, podeu connectar fins a dos dispositius: amb el pla Plus, el nombre augmenta fins a cinc.

  Si us plau el pla Visionari (i no és barat), podeu fer servir fins a deu dispositius alhora. Com a bon bonus, també obtindreu un compte ProtonMail.

Restriccions

ProtonVPN no fa complir gaire les restriccions dels usuaris. Certament, no hi ha límits de velocitat ni d’amplada de banda.

Si bé els seus termes de servei prohibeixen utilitzar els serveis P2P per violar els drets d’autor o per a altres usos qüestionables, la seva política sense registre fa que aquesta prohibició no pugui aplicar-se.

Hi ha, però, diferències de característiques entre els plans de servei disponibles que es poden interpretar de fet com a restriccions.

Per exemple, els usuaris bàsics poden utilitzar P2P en servidors especificats, però estan limitats a un nombre molt menor d’ells. Basic també significa que no hi ha cap nucli segur, sense suport de Tor i sense suport en streaming.

Els usuaris del pla Plus aconsegueixen totes aquestes coses, cosa que suposa una actualització important.

L’únic benefici del pla Visionari és l’addició d’un compte ProtonMail. També obtindreu la satisfacció de saber que estàs subvencionant el nivell gratuït per a persones de països per als quals és una línia de vida literal.

Atenció al client

Per als usuaris que necessiten ajuda amb el servei, ProtonVPN ofereix assistència directa per correu electrònic, que té un temps mitjà de resposta inferior a 24 hores. Tot i això, en la majoria dels casos, no espereu gaire temps.

Els seus representants tenen coneixement i proporcionen respostes completes a les preguntes.

Per augmentar l’assistència al client “humana”, la secció d’assistència del lloc web ProtonVPN ofereix una secció d’autoajuda completa que cobreix tots els problemes més habituals als quals podeu afrontar.

Tot i que no hi ha cap servei de xat en directe ni de suport telefònic, el nivell global d’atenció al client ha de ser prou bo per satisfer l’usuari mitjà.

A més, ProtonVPN té la reputació de no deixar els usuaris penjats, ja que s’admetran fins que no es resolgui el problema. Als meus llibres, això segurament compensa les deficiències de suport percebudes.

Ubicacions del servidor ProtonVPN

La xarxa de servidors de ProtonVPN és una de les més petites que trobareu. Inclou 44 països i està format per 698 servidors individuals en el moment d’aquest escrit.

Com que alguns dels seus competidors ofereixen xarxes moltes vegades de la mateixa grandària (com NordVPN i el seu país 58, 5645 una xarxa de servidors forta), aquí falta una mica ProtonVPN..

El que els manca de mida, però, compensen la qualitat.

La xarxa de ProtonVPN és madura i estable, cosa que significa que no pateixen moltes interrupcions del servei. Tal com demostren els resultats de les proves de velocitat, el rendiment també és excel·lent.

Teniu en compte que els servidors Secure Core es troben en llocs com un refugi d’abandonament de l’exèrcit suís de 1000 m de profunditat i les mancances de la xarxa de ProtonVPN són més fàcils de passar per alt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me