9 Praktikat më të mira për fjalëkalimin (për një përvojë të sigurt në internet) |


“Por, cili lloj fjalëkalimi do të konsiderohej i sigurt, në fund të fundit?”

Nëse po e pyesni këtë, dhe gjithashtu dëshironi të mësoni se si të krijoni fjalëkalime të forta dhe si të mbroni fjalëkalimet, ne ju kemi mbuluar me këtë udhëzues të thelluar.

Sa të rrezikshëm janë fjalëkalimet me siguri të ulët?

E thënë thjesht, jashtëzakonisht. Fjalëkalimet me siguri të ulët janë shumë të lehta për tu goditur, me disa mjete plasaritje që janë në gjendje t’i thyejnë ato në sekonda apo edhe milisekonda. Kriminelët në internet shumë pak mund të kenë qasje në ton të informacionit tuaj financiar dhe personal nëse i fshehni pas një fjalëkalimi të dobët.

Cili lloj i fjalëkalimit do të konsiderohej i sigurt?

Për t’iu përgjigjur më mirë kësaj pyetjeje, këtu është një listë e llojit të fjalëkalimeve që normalisht do të konsideroheshin të pasigurt:

 • Data juaj e lindjes
 • Adresa juaj fizike
 • Emri i prindërve, miqve, motrave ose kafshëve tuaja
 • Emri juaj
 • Fjalëkalime të dukshme si “fjalëkalim” ose “123456789”

Lloji i fjalëkalimit që do të konsiderohej shumë i sigurt është ai që ndjek udhëzimet e fjalëkalimit që do të diskutojmë në pjesën tjetër.

9 Praktikat më të mira për fjalëkalimin për t’i mbajtur të sigurta të dhënat tuaja

Ne do të shqyrtojmë një listë të praktikave më të mira me fjalëkalim të shkurtër, të cilat duhet t’i mbani gjithmonë parasysh nëse dëshironi të krijoni një fjalëkalim që nuk do të fshihet kurrë.

Para se të fillojmë, duhet të përmendim që për të krahasuar forcën e disa prej fjalëkalimeve që do të ofrojmë si shembuj, do të përdorim këtë mjet online, i cili vlerëson kohën e goditjes së fjalëkalimeve.

1. Mos e bëni Fjalëkalimin tuaj Fjalë Fjalori

Të kesh një fjalë fjalori si fjalëkalimin tënd e bën shumë më të lehtë të kujtosh. Sidoqoftë, gjithashtu bën që ka shumë të ngjarë që të bien pre e sulmeve të fjalorit. Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë është një sulm fjalori, është kur një kriminel në internet përpiqet të përdorë një listë të shkurtër fjalësh (emrat e kafshëve shtëpiake, emrat e njohur, personazhet e TV dhe filmave, etj.) Për të thyer një fjalëkalim për të cilin ata janë të sigurt se përmban një fjalor fjalë.

Sigurisht, hakerat mund të përdorin gjithashtu fjalorë aktualë për të bërë plasaritje. Ata nuk do të duhet as të shkruajnë fjalët me dorë pasi që ata thjesht mund të shkruajnë një skenar për ta bërë atë për ta.

Ne ju rekomandojmë të gjeni thjesht një fjalëkalim që nuk është fjalë e vërtetë. Sa më komplekse dhe e çuditshme të duket, aq më mirë.

Dhe jo, duke kombinuar fjalët e fjalorit nuk është e garantuar ta bëni fjalëkalimin tuaj më të fortë. Për shembull, “karrige” mund të jetë një fjalëkalim me 10 karaktere, por do të duhej vetëm një haker 3 muaj për ta goditur atë.

2. Bëni fjalëkalimin tuaj të gjatë

Fjalëkalimet e shkurtra janë të lehta për t’u mbajtur në mend, të vërteta, por ato janë shumë të lehta gjithashtu për tu goditur. Do të duhej vetëm një minutë që një kriminel në internet me përvojë të shkatërrojë një fjalëkalim të thjeshtë me pesë karaktere. Nëse shkoni deri në tetë karaktere (rekomandimi standard i NIST), koha rritet në një dekadë.

Në mënyrë ideale, duhet të keni një fjalëkalim që është më i gjatë se tetë karaktere, megjithëse – ju rekomandojmë të kaloni mbi 15 nëse është e mundur.

Nëse për ndonjë arsye duhet të përmbaheni me një fjalëkalim të shkurtër, bëjeni atë vetëm në një faqe interneti që lejon karakteret e hapësirës. Nëse vendosni një secilën shkronjë / simbol / numër në një fjalëkalim me pesë karaktere, ju rritni kohën e goditjes nga një minutë në katër dekada.

3. Përziej shkronjat, numrat dhe personazhet / simbolet speciale

Përzierja e shkronjave, numrave dhe simboleve e bën fjalëkalimin tuaj shumë më të vështirë për tu copëtuar. Nëse do të përdorni një fjalëkalim që përbëhet vetëm nga shkronja ose numra, për shembull, mjetet e goditjes do të kishin një kohë shumë më të lehtë për ta thyer atë.

Në fund të fundit, një fjalëkalim si “3&* Gjk2 # “është shumë më e vështirë të guess ose forcë brutale sesa një fjalëkalim si” fhujflto “. Nëse përdorim të njëjtin mjet që kemi lidhur më lart, do të shohim që fjalëkalimi i dytë mund të thyhet për rreth tre orë, ndërsa fjalëkalimi i parë mund të thyhet përafërsisht në një dekadë.

4. Përziej shkronjat e mëdha dhe të vogla

Mos kini frikë të shtoni shkronja të vogla dhe të mëdha në interval të rastësishëm. Mund të jetë më e papërshtatshme kur shtypni fjalëkalimin me një tastierë ose në një pajisje celulare, por kjo e bën fjalëkalimin tuaj më të sigurt.

Nuk na beson? Le të marrim fjalëkalimet e mëposhtme: “sdfghjkl” dhe “SdFgHjKl”. Një mjet plasaritje do të duhej rreth tre orë për të thyer fjalëkalimin e parë, dhe një muaj për të goditur atë të dytin. Natyrisht, e dyta mund të përdorë disa përmirësime për ta bërë atë më të fuqishëm, por shembulli ende tregon që përzierja e shkronjave të mëdha dhe të vogla është një ide e mirë.

5. Mos përdorni zëvendësimet e dukshme

Jo, përdorimi i “h0u $ 3” ​​si fjalëkalim në vend të “house” nuk e bën atë shumë të fortë. Në fakt, do të duhej vetëm një minutë që të plasaritej.

Si rregull i përgjithshëm, duhet të shmangni zëvendësimin e shkronjave me numra të ngjashëm, sepse nuk do të zgjasë shumë për një mjet plasaritje për të kapur gjërat që jeni duke bërë.

6. Kundërtoni disa fjalë (ose të gjitha ato)

Nëse duhet të insistoni të përdorni fjalët e fjalorit si fjalëkalime, të paktën duhet t’i ktheni ato. Për shembull, në vend të “dinosaurit” i cili mund të goditet në më pak se një sekondë, mund të provoni “shkatërruar”. Sigurisht, kjo nuk është e mjaftueshme pasi do të marrë ende një mjet plasaritje pesë orë për të thyer atë fjalëkalim.

Pra, duhet të përdorni shumë fjalë të kundërta së bashku. Shtypja e fjalëkalimit të tërë do të jetë mjaft e vështirë, por siguria do të përbëjë atë. Për rezultatet më të mira, përzieni simbolet, numrat dhe shkronjat e mëdha dhe të vogla.

7. Bëni fjalëkalimin tuaj një akronim për një frazë

Nëse nuk ndiheni si të trashni rastësisht tastierën tuaj për të dalë me një fjalëkalim, provoni të mendoni për një frazë të paharrueshme – preferohet diçka që keni përdorur për të bërë mjaft shpesh. Për shembull, le të marrim frazën “Kam kaluar verërat e mia në Itali kur isha 5 vjeç.”

Për të bërë një fjalëkalim nga kjo, thjesht merrni shkronjën e parë të çdo fjale. Do të mbeteni me “IutsmsiIwIw5.”

Jo keq, apo jo? Siç duhej të duheshin gjashtë mijëvjeçarë ose më shumë për ta prishur atë. Por ju mund ta bëni atë edhe më të fortë për të luftuar teknikat e ardhshme të plasaritjes së fjalëkalimeve. Shtoni një ose dy karaktere hapësinore, simbole ose numra dhe ju mbetet një fjalëkalim edhe më i sigurt.

8. Përdorni hapësirat kur është e mundur

Jo të gjithë faqet e internetit do t’ju lejojnë të përfshini karakteret e hapësirës në fjalëkalimet tuaja. Por nëse veprojnë kështu, shkoni përpara dhe shtoni disa. Kjo e bën fjalëkalimin tuaj më të gjatë, kështu që sa më shumë karaktere hapësirë ​​të përfshini, aq më e vështirë do të ishte për një haker apo mjet për të thyer fjalëkalimin për ta prishur atë.

Ju mund të shtoni një karakter hapësinor pas çdo shkronje, numër ose simbol, nëse dëshironi, por përgjithësisht është e mjaftueshme të shtoni vetëm disa në disa shkronja / simbole / numra.

Shtimi i sa më shumë i dy karaktereve hapësinor në një fjalëkalim si “dinosauri” (në mënyrë që të jetë “din osa ur”) do të rrisë kohën që duhet për të goditur atë nga nën një sekondë në pesë shekuj, kështu që mos e nënvlerësoni këtë tip.

9. Konsideroni të përdorni një gjenerator fjalëkalimi

Nëse keni shumë llogari, dhe krijimi i një fjalëkalimi për secilën prej tyre është shumë punë, gjithmonë mund të përpiqeni të përdorni një gjenerator të fjalëkalimit, në vend të kësaj. Do të krijojë një fjalëkalim të sigurt në vend për ju, kështu që ju kursen shumë kohë.

Vetëm sigurohuni që të përdorni gjeneruesit e fjalëkalimeve nga kompani të besueshme. Gjëja e fundit që ju dëshironi është të përdorni një gjenerator me hije që disa hakerë të ngritur për të hyrë në llogaritë tuaja.

Këtu është një listë e gjeneratorëve që mund të provoni në mënyrë të sigurt:

 • Gjeneratori 1Password’s
 • Prodhuesi i fjalëkalimeve të Norton
 • Gjeneratori i Fjalëkalimit LastPass
 • Gjenerator i fortë i fjalëkalimeve
 • Gjenerator i Shërbimeve MSD
 • SafePassword

Si të mbroni fjalëkalimet

Të kesh një fjalëkalim të fuqishëm është një fillim i shkëlqyeshëm, por nuk mjafton për të mbajtur të sigurta të dhënat tuaja. Ju gjithashtu duhet të mbroni fjalëkalimet tuaja nga malware, gabimet njerëzore dhe hakerat. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të bëni vetëm atë:

1. Mos përdorni të njëjtin fjalëkalim për të gjitha llogaritë

Rreth 59% e përdoruesve në internet ri-përdorin të njëjtën fjalëkalim për shumë shërbime dhe platforma. Shtë i përshtatshëm, i sigurt, por është gjithashtu shumë i rrezikshëm. Pse? Epo, imagjinoni fjalëkalimet tuaja ndonjëherë komprometohen disi. Nëse kjo ndodh, secila prej llogarive tuaja do të jetë në mëshirën e hakerave.

Për shembull, le të themi që përdorni të njëjtën fjalëkalim për llogarinë tuaj në Facebook si ai që përdorni për llogarinë tuaj PayPal. Nëse një krimin kibernetik komprometon ndonjëherë fjalëkalimin tuaj në Facebook, ata do të marrin qasje të menjëhershme ndaj parave që keni në PayPal.

Sikurse “i papërshtatshëm” siç mund të duket, përpiquni të përdorni një fjalëkalim të veçantë për secilën nga llogaritë tuaja në internet. Ju nuk do të duhet të krijoni fjalëkalime krejtësisht të ndryshme, por të paktën sigurohuni që të gjitha fjalëkalimet të jenë mjaft të ndryshme nga njëra-tjetra, në mënyrë që hakerat të mos jenë në gjendje të marrin me mend pjesën tjetër nëse do të komprometojnë një.

2. Përdorni Softuerin e Sigurisë dhe Mbajeni Azhurnuar

Një program antivirus / antimalware është i domosdoshëm nëse dëshironi të shfletoni në internet në mënyrë të sigurt – veçanërisht pasi programi i tillë mund ta mbajë pajisjen tuaj të sigurt nga infeksionet e malware (si spyware dhe keyloggers) që mund të vjedhin fjalëkalimet tuaja.

Vetëm sigurohuni që të ekzekutoni skanime të rregullta (veçanërisht pasi të keni shkarkuar skedarë të rinj), mbani gjithmonë të mbrojtur mbrojtjen në internet dhe mbani programin antivirus / antimalware të azhurnuar. Nëse anashkaloni një azhurnim të vetëm, mund të humbisni ndryshimet jetësore dhe skedarët që ndihmojnë programin kompjuterik dhe të luftoni kundër llojeve të reja të viruseve / malware.

Ka shumë ofrues të programeve antivirus / antimalware për të zgjedhur, por rekomandimet tona janë Malwarebytes dhe ESET.

3. Përdorni një VPN kur hyrni në WiFi Publik (ose Gjithmonë)

WiFi publik mund të jetë i përshtatshëm, por gjithashtu është shumë i rrezikshëm. Shumë rrjete publike nuk përdorin ndonjë kriptim, duke e bërë shumë të lehtë për kriminelët në internet (ose goxha kushdo) të përgjojnë në komunikimet tuaja në internet. Në thelb, kjo do të thotë që nëse futni fjalëkalimin tuaj në një uebfaqe ndërsa përdorni WiFi publik, ka një shans që dikush mund ta shohë atë.

Pra, gjithmonë duhet të përdorni një VPN (Virtual Private Network) kur përdorni një rrjet publik WiFi. Shërbimi do të përdorë kriptimin për të siguruar të gjithë trafikun tuaj në internet, duke siguruar që askush nuk mund ta monitorojë atë për të vjedhur fjalëkalimet tuaja.

Alternativa e vetme për këtë është përdorimi i planit tuaj të të dhënave. Sigurisht, nuk mund ta përdorni me të vërtetë 24/7 (përveç nëse mund të përballoni), dhe lidhja e laptopit ose kompjuterit tuaj në pikën e lëvizshme në shtëpi nuk është shumë e përshtatshme.

“Pse do ta bëja këtë kur thjesht mund të përdor WiFin tim që është i sigurt?”

Epo, problemi me rrjetet WiFi aktual është se siguria e tyre WPA2 nuk është e mjaftueshme për të mbrojtur plotësisht të dhënat tuaja dhe trafikun në internet. Pse? Sepse WPA2 është në të vërtetë e ndjeshme ndaj sulmit KRACK – një sulm në internet i cili mund ta prishë atë. Dhe do të duhet akoma pak kohë derisa WPA3 të bëhet normë, kështu që përdorimi i një VPN sa herë që shkoni në internet është një nga mënyrat më të mira për të mbrojtur fjalëkalimet tuaja.

Po kërkoni një VPN të Sigurt?

CactusVPN ju ka mbuluar. Ne ofrojmë një zgjidhje të nivelit të lartë të sigurisë për këdo që kërkon të mbrojë të dhënat e tyre (veçanërisht fjalëkalimet e tyre) kur ata janë duke kërkuar në internet. Shërbimi ynë VPN përmban kriptim të fuqishëm, të gradës ushtarake (AES) dhe protokolle shumë të sigurta VPN si OpenVPN, SSTP, SoftEther dhe IKEv2.

Plus, shërbimi ynë funksionon në shumë pajisje dhe sistemin operativ, kështu që gjithmonë do të ndjeheni të sigurt duke shtypur fjalëkalimet tuaja në çdo pajisje.

4. Mos i Mbani Fjalëkalimin (et) tuaj në pajisjen tuaj

Mund të jetë joshëse që thjesht të keni një skedar Word në kompjuterin tuaj me një listë të të gjitha fjalëkalimeve që përdorni për shkak se sa i përshtatshëm është. Por nëse e bëni këtë, do t’i vini në rrezik ato fjalëkalime (dhe të dhënat që ata mbrojnë).

Pse? Epo, nëse një haker ndonjëherë do të fitonte qasjen në pajisjen tuaj (duke përdorur malware, për shembull), ata do të jenë në gjendje të përdorin shpejt skedarin e thënë, dhe të vjedhin të gjithë fjalëkalimet tuaja.

Shtë më mirë të ruani fjalëkalimet tuaja nga pajisja juaj. Në mënyrë ideale, duhet të përdorni një fletore ose kështu, dhe të shkruani fjalëkalimet atje. Kur të keni mbaruar, sigurohuni që ta ruani diku në mënyrë të sigurt në shtëpinë tuaj (madje edhe një kasafortë do të bënte).

Nëse kjo tingëllon si sherr shumë, atëherë duhet të merrni parasysh këshillën tonë të rradhës.

5. Përdorni një Mjet të Besueshëm për Menaxhimin e Fjalëkalimit

Kur bëhet fjalë për praktikat më të mira të administrimit të fjalëkalimeve, një platformë e menaxhimit të fjalëkalimit është e domosdoshme. Në thelb, është një shërbim në internet që ruan dhe administron të gjitha fjalëkalimet tuaja. Ata do të kodohen siç duhet, dhe do t’ju duhet vetëm një fjalëkalim master për t’iu qasur atyre.

Padyshim shumë më e thjeshtë se sa të mbash me vete një listë të tërë të fjalëkalimeve.

Menaxherët e fjalëkalimeve janë mjaft të thjeshtë për t’u përdorur, dhe ato mund të vijnë në formën e shërbimeve online ose cloud, aplikacionet e desktopit dhe madje edhe formatet e lëvizshme. Ato janë pothuajse vendi më i mirë për të ruajtur fjalëkalimet pa pasur nevojë për një kasafortë të shtrenjtë.

Këtu është një listë e shërbimeve më të mira të administrimit të fjalëkalimit:

 • Bitwarden
 • LessPass
 • KeePass / KeePassXC
 • Fjalëkalimi master
 • PSONO
 • Fjalëkalimi i sigurt

6. Përdorni Autentifikimin Multifactor

Shumë shërbime në internet në ditët e sotme ju lejojnë të përdorni një formë të vërtetimit multifaktor (më i zakonshmi është vërtetimi me dy faktorë) për të siguruar llogaritë tuaja. Ta themi thjesht, është një hap shtesë që bëni kur të regjistroheni. Pas shkrimit të fjalëkalimit, duhet të vendosni gjithashtu një kod që ju keni dërguar me mesazhe me tekst ose që është krijuar nga një aplikacion autentifikuesi në telefonin tuaj.

Ne ju rekomandojmë të ndizni autentifikimin me dy faktorë (ose çfarëdo lloji tjetër të vërtetimit multifaktor) në të gjitha llogaritë tuaja. Nuk është një lloj praktikash më të mira të sigurisë së fjalëkalimit pasi nuk është një veçori që mbron direkt fjalëkalimin tuaj, por është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbrojtur llogaritë dhe të dhënat tuaja nëse fjalëkalimi juaj ndonjëherë komprometohet disi.

7. Përdorni biometrik nëse është e mundur

Nëse nuk jeni të njohur me idenë e biometrikës, në thelb i referohet teknologjisë që ju lejon të regjistroheni në pajisjen tuaj duke skanuar gjurmët e gishtit në vend të ose së bashku me përdorimin e një fjalëkalimi. Shumë laptopë, tableta dhe pajisje të lëvizshme kanë filluar të ofrojnë mbështetje për biometrike, kështu që duhet të konsideroni përdorimin e tij kur të regjistroheni.

Në mënyrë ideale, duhet të mbështeteni në biometrikë kur jeni në vende vërtet të mbushura me njerëz ose udhëtoni jashtë vendit, në mënyrë që të mos ekspozoni rastësisht fjalëkalimin tuaj në ato situata.

8. Asnjëherë mos ndajeni fjalëkalimin tuaj

Ju do të mendoni se kjo është sens i zakonshëm, por megjithatë afërsisht 95% e njerëzve në të vërtetë ndajnë deri në gjashtë fjalëkalimet e tyre me njerëzit e tjerë – miq, familje ose kolegë pune.

“Epo çfarë është dëmi në të? Po ndani fjalëkalime me njerëzit që i beson. “

Kjo është e vërtetë, dhe ne nuk po themi se i fejuari ose shoku juaj më i mirë do të përdorin fjalëkalimin tuaj për të zbrazur llogaritë tuaja bankare dhe PayPal. Sidoqoftë, ata mund të jenë të pakujdesshëm (në fund të fundit ne jemi vetëm njerëzorë) dhe të shkruani aksidentalisht fjalëkalimin tuaj në një uebfaqe phishing, një kompjuter publik ose një pajisje të infektuar nga malware.

Nëse ndodh diçka e tillë, fjalëkalimet tuaja janë po aq të humbura, dhe kështu janë të gjitha të dhënat e llogarisë suaj.

Pra, pa marrë parasysh sa do të jenë miqtë dhe familjarët tuaj kur nuk pranoni të ndani fjalëkalimet tuaja me ta, është ende një alternativë më e mirë për të vjedhur informacionin tuaj financiar dhe personal për shkak të një gabimi të thjeshtë.

Inkurajoni njerëzit që ju kërkojnë të ndajnë fjalëkalimet tuaja për të regjistruar një llogari (veçanërisht nëse ka një provë falas). Ndani vetëm fjalëkalime për llogari që janë me të vërtetë të disponueshme, ose nuk planifikoni të përdorni më (dhe mos i ndani një fjalëkalim që mund të përdorni për llogari të tjera – edhe pse nuk duhet ta bëni atë siç thamë tashmë. ).

9. Ndryshoni fjalëkalimet tuaja në bazë të rregullt

Vetëm 35% e njerëzve nuk ndryshojnë kurrë fjalëkalimet e tyre në ditët e sotme, kështu që të paktën numrat janë më të mirë se disa vjet më parë. Kjo akoma do të thotë që shumë njerëz nuk i sigurojnë si duhet fjalëkalimet e tyre.

Po, ne e dimë që ndryshimi i fjalëkalimeve tuaja rregullisht – në krye të një fjalëkalimi të veçantë për çdo llogari – mund të jetë me të vërtetë i lodhshëm. Sidoqoftë, është një hap shtesë sigurie që siguron më tej të dhënat tuaja të jenë të sigurta.

Tani, nuk keni nevojë të ndryshoni fjalëkalimet tuaja çdo ditë ose javë. Një herë në muaj duhet të jetë në rregull, ose një herë në dy-tre muaj të paktën. Dhe nuk keni nevojë të krijoni fjalëkalime të reja nga e para çdo herë – nganjëherë është e mjaftueshme të shkulni pak ato ekzistuese.

Sigurisht, ka momente kur ju duhet të ndryshoni fjalëkalimet tuaja, dhe të dilni me të reja nga e para, siç janë:

 • Pas një shërbimi që përdorni ka raportuar një shkelje të të dhënave.
 • Pasi të keni përdorur një kompjuter publik.
 • Kur i jepni dikujt tjetër hyrje në llogarinë tuaj.
 • Kur ka prova për qasje të paautorizuar në ndonjë nga llogaritë tuaja.
 • Kur një infeksion malware / virus zbulohet në pajisjen tuaj.

10. Shmangni emailet dhe mesazhet e phishing

Phishing përfshin kriminelë në internet dhe mashtrues duke u përpjekur t’ju mashtrojnë në zbulimin e informacionit të ndjeshëm personal, financiar dhe kompani. Ata normalisht do të dërgojnë email ose mesazhe që duken sikur janë dërguar nga një organizatë e vërtetë, biznes ose person, i cili do t’ju kërkojë të shpalosni të dhënat private ose të kompanisë.

E-mail dhe mesazhet e thanë gjithashtu mund të përmbajnë lidhje me qëllim të keq që ju çojnë në faqet e internetit të phishing që vjedhin fjalëkalimet tuaja, ose bashkëngjitjet e infektuara nga malware që instalojnë keyloggers në pajisjen tuaj.

Theelësi për të mbrojtur fjalëkalimet tuaja nga phishing është të injoroni çdo mesazh phishing dhe kurrë të mos klikoni në lidhje ose të shkarkoni skedarë që gjenden brenda atyre mesazheve. Nëse ndodh që të përfundoni në një uebfaqe të phishing, kurrë mos shkruani fjalëkalimin tuaj të vërtetë – thjesht mos harroni.

Praktikat më të mira të fjalëkalimit – Linja e Fundit

Pra, cili lloj fjalëkalimi do të konsiderohej i sigurt? Epo, patjetër ai që ndjek shumicën e këtyre udhëzimeve për fjalëkalim:

 • Isshtë më shumë se tetë personazhe (në mënyrë ideale mbi 15).
 • Përmban shkronja, numra, simbole dhe karaktere të hapësirës.
 • Përziej shkronjat e vogla dhe të mëdha.
 • Punon si një akronim për një frazë (“WwttN10ya” për “Ne shkuam në Hollandë 10 vjet më parë.”
 • Nuk përmban fjalë fjalor. Nëse ndodh, ai përmban fjalë që janë të kthyera.
 • Nuk përmban zëvendësime të dukshme (“0” në vend të “o”).
 • Prodhohet me një gjenerator të sigurt, të besueshëm të fjalëkalimit.

Përveçse keni dalë me një fjalëkalim të fortë, ju gjithashtu duhet ta mbani të sigurt. Mënyrat më të mira për ta bërë këtë është përdorimi i një VPN kur jeni në internet, duke përdorur programe antivirus / antimalware, duke përdorur një fjalëkalim të ndryshëm për çdo llogari, duke ndryshuar shpesh fjalëkalime dhe duke përdorur platforma të përshtatshme për menaxhimin e fjalëkalimeve – vetëm për të përmendur disa këshilla.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map