Cilat karakteristika të VPN janë të domosdoshme për një shërbim VPN? |


Pra, vendosëm ta bashkojmë këtë artikull për t’ju ndihmuar të rishikoni shpejt ato që ofrojnë më së shumti ofruesit e VPN – përfshirë diskutime të shkurtra në lidhje me arsyen pse disa karakteristika janë të nevojshme.

Por, para se të fillojmë të flasim për cilat tipare të shërbimeve VPN janë zakonisht në treg, dhe ato që duhet të kërkoni, le të rimarrim shpejt atë që është një VPN.

Isfarë është një VPN?

Një VPN (Virtual Private Network) është një shërbim që ju mund të përdorni për të fshehur identitetin tuaj në internet dhe anashkaluar gjeo-blloqet duke maskuar adresën tuaj të vërtetë IP, dhe atë që bëni në internet nga ISP, agjensitë qeveritare të mbikëqyrjes dhe hakerat duke koduar trafikun tuaj në Internet dhe të dhënat personale.

Cilat karakteristika të VPN duhet të ofrojnë ofruesit e VPN?

Para se të fillojmë, duhet të përmendim që nuk është e garantuar që çdo ofrues i vetëm VPN me të cilin të hasësh do të ofrojë tiparet VPN të listuara këtu. Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë një kuptim gjithëpërfshirës të llojeve të tipareve VPN që duhet të kërkoni kur zgjidhni një ofrues VPN.

1. Kriptimi i fortë

Kriptimi i fuqishëm është i domosdoshëm për çdo shërbim VPN. Pa atë, ekziston mundësia që ISP-ja juaj (ose dikush tjetër, për atë çështje) të mund të monitorojë atë që bëni në internet – për të mos përmendur hakerat mund të jenë në gjendje të vjedhin të dhëna të ndjeshme nga ju (si informacioni i kartës së kreditit dhe kredencialet e identifikimit) kur ju përdorni rrjete WiFi.

Si rregull i përgjithshëm, shifrimi i AES është gjithmonë një shenjë e mirë (si AES-128 ashtu edhe AES-256). Shtë një standard i përparuar i kriptimit që përdoret edhe nga NSA, Microsoft dhe Apple, dhe ende nuk është prishur zyrtarisht me sa dimë ne. Nëse doni më shumë siguri, merrni parasysh këtë – sipas ekspertëve të sigurisë, madje do të duhen edhe një super-kompjuter 1 miliard miliard vjet për të goditur AES-128.

2. Protokollet e Sigurt të VPN

Do ofrues i besueshëm VPN do t’ju ofrojë mundësinë për t’u lidhur me një server duke përdorur OpenVPN – protokolli më i sigurt VPN atje. Ky nuk është protokolli i vetëm që konsiderohet i sigurt, megjithatë. Këtu janë shembuj të tjerë të protokolleve të besueshme VPN:

 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • SoftEther

Sigurisht, nuk dëmton nëse ofruesi VPN ju lejon të përdorni protokolle më pak të sigurta VPN (si PPTP, për shembull) gjithashtu – ndoshta ndonjëherë ju duhet vetëm të zhbllokoni shpejt përmbajtjen me kufizime gjeo-lëvizëse dhe siguria në internet nuk është një shqetësim menjëherë dhe atje. Mos harroni – sa më e fortë të jetë shifrimi, aq më të ngjarë që lidhjet tuaja mund të ngadalësohen pak (megjithëse, kjo nuk është gjithmonë e garantuar të ndodhë, por ia vlen të mbani mend).

Kriptimi i VPN

Në përgjithësi, shumëllojshmëria e protokollit VPN dhe aftësia për të zgjedhur midis protokolleve para se të lidheni me një server VPN është diçka që ofruesit e mirë të VPN ofrojnë.

3. Mbrojtja e rrjedhjeve DNS

Nëse nuk jeni të njohur me rrjedhjet e DNS, është në thelb kur kërkesat DNS të shfletuesit i dërgohen direkt serverit DNS të ISP-së tuaj direkt pa i ekzekutuar ato përmes VPN. Gjithashtu, DNS qëndron për Sistemin e Emrave të Domainëve, dhe përdoret për përkthimin e adresave IP në emrat e faqeve të internetit, dhe anasjelltas.

Si rezultat, një rrjedhje DNS mund të lejojë ISP-në tuaj (dhe çfarëdo përgjimi) të shikojë se në cilat faqe në internet po përdorni, edhe nëse jeni duke përdorur një VPN.

Tani, kjo nuk do të ndodhë domosdoshmërisht me shumë shërbime VPN (megjithëse është e zakonshme me VPN me tunel të ndarë), por – për të qenë të sigurt – ne ju rekomandojmë të zgjidhni vetëm një ofrues VPN që ofron në mënyrë aktive mbrojtje nga rrjedhja DNS.

4. Një VPN Kill Switch

Një VPN Kill Switch është një mjet që në thelb ndërpret të gjithë aksesin në internet në pajisjen tuaj nëse lidhja juaj me një server VPN bie. Sado e ashpër të duket kjo, është një nga karakteristikat më të vlefshme të shërbimeve VPN pasi ju mbron nga ekspozimi aksidentalisht në internet.

Le ta përballojmë – nganjëherë, mund të përjetoni çështje të lidhjes me një server VPN. Kjo mund të ndodhë për shkak të distancës midis jush dhe serverit, ose sepse kartela WiFi e pajisjes tuaj është e vjetëruar ose po përjeton probleme.

Pavarësisht nga arsyeja, nëse kjo ndodh, adresa juaj e vërtetë e IP dhe trafiku në internet do të ekspozohen. Sidoqoftë, me një Kill Switch, i gjithë trafiku juaj është ndalur në çast në një situatë të tillë derisa të mund të lidheni siç duhet me serverin VPN.

Për disa prej jush, mund të tingëllojë si sherr, por një Kill Switch është një mënyrë e zgjuar për t’u siguruar që informacioni juaj personal nuk është kurrë në rrezik në internet për shkak të gjërave që nuk janë jashtë kontrollit tuaj.

5. Një Aplikacione. Vrases

Një Aplikacione. Killer është i ngjashëm me një Killswitch, por në vend që të ndërpresë trafikun tuaj të Internetit nëse lidhja juaj me serverin VPN bie, ajo mbyll programet që përdorin internetin. Natyrisht, ju duhet të zgjidhni aplikacionet që do të mbyllen në një situatë të tillë.

Si do një Aplikacione. Vrasësi të jetë i dobishëm, ju pyesni? Epo, thoni që luani një lojë në internet me një VPN sepse keni frikë të merrni DDoS. Nëse lidhja VPN bie, loja juaj në internet është ndalur për të parandaluar që ju të synoni juve DDoS. Një shembull tjetër do të ishte përdorimi i Aplikacioneve. Vrasës për të mbyllur një klient përrua nëse lidhja VPN bie në mënyrë që ISP-ja juaj të mos e kuptojë atë që jeni duke bërë.

Për rezultatet më të mira, duhet të kërkoni një ofrues VPN që ofron një Killswitch dhe një Aplikacione. Vrases.

6. Adresat e Ndara IP

Një ofrues i VPN që ofron adresa të dedikuara IP është një flamur i kuq sepse një adresë IP e dedikuar mund të lidhet me ju. Një adresë e përbashkët IP, siç nënkupton emri i saj, është e ndarë në mesin e përdoruesve të VPN, duke e bërë pothuajse të pamundur lidhjen e aktiviteteve në internet me përdoruesit e veçantë VPN.

Adresat IP të përkushtuara dhe të përbashkëta

Gjithashtu, këtu është diçka tjetër për tu marrë parasysh – adresat e dedikuara IP kushtojnë më shumë nga ofruesit e VPN, që do të thotë se ata do të përfundojnë duke ju ngarkuar ju – përdoruesit – më shumë për shërbimet e tyre për të mbuluar kostot e tyre. Një ofrues i VPN që ofron adresa IP të përbashkëta është në gjendje t’ju ofrojë shërbime shumë më kosto-efektive.

7. Mbështetje për lidhje të njëkohshme

Nëse ofruesit e VPN lidhin llogaritë me pajisje të veçanta, ky është problem. Nëse e bëjnë këtë, do të thotë që do t’ju duhet abonime shtesë nëse doni të përdorni shërbimin VPN në shumë pajisje në të njëjtën kohë – ose do të duhet të dilni nga llogaria juaj në një pajisje para se të regjistroheni në një tjetër ( mjaft e bezdisshme).

Ofruesit VPN që ofrojnë lidhje të njëkohshme në shumë pajisje janë një mundësi më e mirë thjesht për shkak të komoditetit të shtuar.

8. Aplikacione të përputhshme ndër-platformë

Një shërbim VPN që funksionon në vetëm 1-2 pajisje nuk është shumë fleksibël, dhe kjo mund të jetë problem pasi që ju – si shumë njerëz të tjerë – ka të ngjarë të zotëroni të paktën 3-4 pajisje me të cilat mund të përdorni në internet (laptopë, TV të zgjuar , PC / Mac, pajisje iOS / Android, etj.).

Kjo është arsyeja pse ofruesit e mirë VPN ofrojnë aplikacione të pajtueshme ndër-platformë për të siguruar që shërbimi i tyre të jetë i disponueshëm në pajisje të shumta dhe sisteme operative. Në rast se ata nuk mund të ofrojnë një aplikim për një pajisje / OS të caktuar (si Linux, për shembull), ata do të ofrojnë akoma skedarë konfigurimi dhe mësime në mënyrë që përdoruesit të mund të vendosin gjithçka.

9. Serverë me shpejtësi të lartë

Kjo është goxha e bezdisshme. Do ofrues i VPN duhet (dhe shumica e tyre) të ofrojë serverë me shpejtësi të lartë në mënyrë që përdoruesit të mund të gëzojnë përvoja të qetë – posaçërisht pasi kodimi VPN ndonjëherë mund të shkaktojë vonesë.

Si një shtesë e shtuar, disa ofrues të VPN u pëlqen të ofrojnë një bandë të pakufizuar dhe sigurohuni që serverët e tyre të dyfishohen si serverët me prokurë gjithashtu.

çfarë është një server vpn

Sa i përket numrit të serverëve, shumëllojshmëria është e rëndësishme, por nuk keni nevojë të hipni me të. Le ta përballojmë – nuk do të duhet të kesh 1,000+ serverë në dispozicionin tënd. Zakonisht, nëse ka mbi 10-20 serverë në të gjithë botën për të zgjedhur, kjo është mjaft mirë.

Po kërkoni një VPN që ofron gjithçka më lart (dhe më shumë)?

Ne ju kemi mbuluar, ne këtu në CactusVPN bëjmë çmos për t’u ofruar përdoruesve tanë një përvojë të qetë, të sigurt dhe të përshtatshme në internet përmes veçorive VPN me cilësi të lartë.

Ne ofrojmë encryption AES të nivelit të lartë, 28+ serverë 1gbps nga e gjithë bota (të cilat gjithashtu dyfish si serverët me proxy – pa pagesë), bandë të pakufizuar, një Kill Switch dhe një Killer të Aplikacioneve, dhe aplikacione të shumta miqësore që funksionojnë në shumë pajisje dhe sisteme operative, deri në 5 lidhje të njëkohshme, 6 protokolle VPN (OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec, PPTP), një politikë e rreptë mos-log.

Nëse doni edhe më shumë larmi përmbajtjesh sesa ato që ofrojnë serverët tanë VPN, mund të përdorni shërbimin tonë Smart DNS për të zhbllokuar mbi 300 faqe interneti me kufizime gjeo-kufitare nga vende si SH.B.A., Mbretëria e Bashkuar, Kanada, Australia, Zvicra, Franca, Suedia, Polonia, Gjermani.

Në krye të të gjitha, Ne ofrojmë mbështetje të rrumbullakët & një gjyq falas

Ju mund ta provoni shërbimin tonë VPN falas për 24 orë për të parë nëse i plotëson të gjitha pritjet tuaja – nuk kërkohen detaje të kartës së kreditit + do të keni akses në të gjitha tiparet.

Pasi të bëheni një përdorues i CactusVPN, do të mbuloheni gjithashtu nga garancia jonë për 30 ditë kthim parash nëse diçka nuk funksionon siç reklamohet. Plus, nëse hasni ndonjëherë ndonjë problem, gjithmonë mund të mbështeteni në ekipin tonë për kujdesin e klientëve 24/7.

përfundim

Kur zgjedh një ofrues VPN, të shikosh për veçoritë VPN është thelbësore – aq më të sigurta, më të përshtatshme, miqësore ndaj përdoruesit dhe ato janë të përqendruara në jetën private. Për të kapur gjithçka që kemi diskutuar, këtu është një listë e shpejtë e tipareve kryesore VPN që ofrojnë ofruesit më të mirë VPN:

 • Kriptim i fortë (preferohet AES)
 • Protokollet e Sigurt (OpenVPN + një zgjedhje e të tjerëve është ideale)
 • Mbrojtja e rrjedhjeve DNS
 • Një Killswitch
 • Një aplikues.Killer
 • Adresat IP të përbashkëta
 • Mbështetje për lidhje të shumta
 • Klientë VPN të pajtueshëm ndër-platformë
 • Serverë të shpejtë (idealisht me një bandë të pakufizuar)
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map