Double VPN & Si të Vendosni një Zinxhir VPN |


Whatfarë është lidhja e dyfishtë VPN?

Ndërsa emri mund të nënkuptojë që po përdorni 2 VPN në të njëjtën kohë, nuk ndodh zakonisht – përveç nëse vendosni një lidhje të dyfishtë VPN me dy ofrues të ndryshëm VPN. Normalisht, një lidhje e dyfishtë VPN është kur përdorni dy serverë VPN në të njëjtën kohë.

Si funksionon një VPN e dyfishtë?

Në thelb, në vend që të siguroni trafikun tuaj dhe të dhënat në internet një herë nga një server VPN, do të sigurohen dy herë nga dy serverë VPN.

Shumë njerëz mendojnë se një lidhje e dyfishtë VPN do të thotë që në vend të kriptimit AES-256, për shembull, ato do të mbrohen nga kriptimi AES-512. Ndërsa nuk është plotësisht i saktë, kjo nuk është shumë larg nga e vërteta.

Në vend që i njëjti nivel i kriptimit të dyfishohet vetvetiu, një tjetër nivel i kriptimit shtohet në të. Normalisht, trafiku juaj në internet do të arrinte në internet pasi të kalonte në serverin VPN.

Me një lidhje të dyfishtë VPN, trafiku juaj kalon përmes një serveri VPN, dhe pastaj ridrejtohet përmes një serveri tjetër VPN, dhe vetëm pas kësaj kërkesat tuaja për lidhje mbërrijnë në Internet.

Për të marrë një ide më të mirë se si funksionon një VPN i dyfishtë, këtu është një përmbledhje e thjeshtë e procesit të lidhjes:

Double VPN

Pra, në përgjithësi, trafiku juaj në internet është i koduar, deshifruar, ri-koduar, dhe deshifruar edhe një herë më shumë para se të arrijë në rrjetin botëror. Pastaj, ajo kalon nëpër të njëjtin proces përpara se të dhënat që keni kërkuar të arrijnë pajisjen tuaj.

Gjithashtu, me një lidhje të dyfishtë VPN, adresa juaj e vërtetë e IP-së maskohet dy herë në vend se vetëm një herë pasi fshihet pas dy adresave të serverit.

Mund të përdorni VPN të shumta në të njëjtën kohë?

Po, në të vërtetë nuk jeni i kufizuar vetëm në dy lidhje VPN të njëkohshme. Mund të keni lidhje të shumta VPN në të njëjtën kohë. Kur e bëni këtë, megjithatë, nuk quhet më një lidhje e dyfishtë VPN por zinxhirë VPN, kaskadim VPN, ose një VPN multihop (pasi që trafiku i trafikut përmes shumë serverave).

Zinxhir VPN

Kështu që, në vend që trafiku juaj të kalojë nëpër dy serverë VPN, mund ta keni atë të kalojë përmes tre ose katër serverëve, për shembull. Secili server ofron një shtresë shtesë të kriptimit dhe shton një adresë tjetër IP në përzierje, duke siguruar më tej identitetin tuaj online.

Avantazhet e lidhjeve të dyfishta VPN

Shumica e përfitimeve që duhet të dini rreth përfshijnë marrjen e një shkalle më të lartë të sigurisë dhe intimitetit të Internetit.

Në përgjithësi, këtu janë avantazhet specifike të përdorimit të një lidhje të dyfishtë VPN:

  • Serveri i dytë VPN me të cilin do të lidheni nuk do ta di se çfarë ju jeni në adresën IP të vërtetë pasi ai do të shohë vetëm adresën e parë të serverit VPN.
  • Trafiku dhe të dhënat tuaja në internet janë të koduara dy herë (ose më shumë nëse vendosni një zinxhir VPN me shumë hops).
  • Lidhjet midis serverëve mund të bëhen për të alternuar midis TCP dhe UDP, duke ju ofruar një nivel pak më të mirë të sigurisë në internet.
  • Një lidhje e dyfishtë VPN zvogëlon rrezikun që ju të ekspozoheni në një sulm të korrelacionit të trafikut (një lidhje midis trafikut hyrës dhe daljes në një server VPN). Edhe pse, është e rëndësishme të përmendet se një sulm i tillë nuk ka shumë të ngjarë të ndodhë me ju si një përdorues VPN. Megjithatë, kjo është një problem i përdorimit të një lidhje të dyfishtë VPN.

Po ashtu, nëse vendosni të vendosni një lidhje multihop VPN, do të jeni në gjendje të fshehni gjurmët tuaja dixhitale prapa shumë vendndodhjeve gjeo-vendore (pasi jeni duke përdorur më shumë se dy servera VPN).

Disavantazhet e lidhjeve të dyfishta VPN

“Farë duhet të shqetësohem nëse përdor një lidhje të dyfishtë VPN ose një zinxhir VPN?”

Jo shumë, për të qenë i sinqertë. Theështja kryesore dhe e vetme me vendosjen e një lidhje të dyfishtë VPN ose një zinxhir VPN multihop është ulja e shpejtësisë së lidhjes. Në fund të fundit, ne po flasim për lidhjen tuaj të kalojë nëpër dy ose më shumë servera VPN dhe procese të shumta encryption në të njëjtën kohë. Kjo do të marrë numrin e saj në shpejtësinë e Internetit.

Ju mund të parandaloni disa humbje në shpejtësi duke përdorur vetëm serverët VPN që gjeografikisht janë afër jush, por proceset e kriptimit, deshifrimit dhe riptifikimit përsëri do të ngadalësojnë shpejtësinë tuaj në internet.

Tani, ka shumë gjëra që ndikojnë në atë lloj të shpejtësisë VPN që ju do të merrni, kështu që nëse doni të mësoni më shumë rreth kësaj, shikoni këtë udhëzues që kemi shkruar në temë. Por ideja kryesore është se duhet të prisni disa humbje në performancën nëse keni një lidhje VPN të dyfishtë ose multihop.

Për të marrë një ide se për çfarë po flasim, nëse keni një lidhje 100 Mbps, një lidhje VPN me katër hop mund të marrë shpejtësinë tuaj të shkarkimit në rreth 25 Mbps (me kusht që të keni një lidhje të qëndrueshme në Internet dhe një pajisje që nuk është shumë i vjetëruar, natyrisht).

Përveç kësaj, një lidhje e dyfishtë ose zinxhir VPN është normalisht më e kushtueshme sesa ajo e rregullt. Pavarësisht nëse po flasim për një ofrues VPN i cili ofron lidhje VPN të dyfishta ose zinxhir, ose thjesht duke përdorur serverë të shumtë nga ofrues të ndryshëm, do të përfundoni duke paguar më shumë para.

Si të lidhni VPN-të

Ka shumë mënyra se si mund të vendosni një lidhje të dyfishtë VPN ose zinxhir VPN. Sipas hulumtimit tonë, këto janë opsionet më të mira:

1. VPN me dyshe

Një VPN me dy drejtime është zakonisht një tipar i ofruar nga disa ofrues të VPN. Në thelb, kur lidheni me një server specifik VPN, lidhja juaj lidhet menjëherë me një server tjetër, dhe vetëm pas kësaj kërkesat tuaja arrijnë në internet.

Kështu, për shembull, një shembull i një lidhjeje VPN të dyfishtë do të ishte një ofrues që ofron një lidhje Kanada-SH.B.A. Kur lidheni me serverin Kanada VPN, trafiku juaj dërgohet më pas përmes serverit amerikan në Internet.

Mbani në mend se lidhjet janë përgjithësisht statike, do të thotë që nuk mund të zgjidhni cilët serverë VPN do të përdorni në lidhjen tuaj të dyfishtë VPN.

2. Lidhjet VPN Multihop të Vetë-Konfigurueshme

Këto lidhje janë në thelb VPN kaskaduese, por ofruesi VPN ju lejon të konfiguroni ato brenda klientit VPN. Në thelb, ju mund të zgjidhni që serverat që dëshironi të jeni pjesë e kaskadës VPN.

Numri i përgjithshëm i dyqaneve varet nga ajo që ofron ofruesi VPN, por standardi është deri në katër serverë VPN.

Ju lutemi mbani në mend se ofruesit e VPN që ofrojnë karakteristika të tilla zakonisht kanë plane më të çmimeve të pajtimit.

3. Konfigurimi i routerit + Lidhjet e klientit VPN

Një mënyrë relativisht e thjeshtë për të vendosur një lidhje të dyfishtë VPN është të konfiguroni shërbimin VPN në ruterin tuaj, dhe pastaj të instaloni klientin VPN në një nga pajisjet tuaja (si p.sh. telefoni juaj celular).

Vendosja e routerit me zinxhirë VPN

Në këtë mënyrë, çdo herë që të lidheni me Internetin në shtëpi përmes pajisjes së thënë, do të përdorni një lidhje të dyfishtë VPN pasi trafiku juaj së pari do të kalojë përmes serverit VPN të konfiguruar në ruterin tuaj, dhe pastaj përmes serverit të dytë VPN me të cilin lidheni klienti.

4. Lidhjet e shfletuesit + Lidhjet e klientit VPN

Nëse ofruesi juaj VPN ofron një përfaqësues të sigurt të shfletuesit së bashku me klientin, ju mund t’i kombinoni të dy në një lidhje. Ideja është që së pari të lidheni me një server VPN përmes klientit, dhe pastaj me një tjetër përmes shtrirjes së shfletuesit.

Ju lutemi mbani në mend se nëse e bëni këtë, nuk do të merrni saktësisht një lidhje VPN të dyfishtë pasi shumica e zgjatjeve VPN janë proxies (të cilat janë të ndryshme nga VPN), do të thotë se do të merrni një lidhje të VPN + në vend të kësaj. Megjithatë, ne vendosëm ta shtojmë këtë metodë në listë pasi është ende një mënyrë e mirë për të fshehur gjeo-vendndodhjen tuaj pas dy serverave të ndryshëm në të njëjtën kohë.

Nëse planifikoni ta bëni këtë, ju rekomandojmë t’i përmbaheni zgjatjeve zyrtare të ofruara nga ofruesit e besueshëm, të paguar VPN. Ndërsa ka shumë proxies falas të shfletuesit të pavarur në internet, nuk është me të vërtetë i sigurt përdorimi i tyre. Këto lloje zgjatimesh janë zbuluar më parë se bëjnë gjëra të tilla si shitja e bandës së përdoruesit ose rrjedhja e adresave IP të përdoruesit.

5. Makinë pritëse + Makinë Virtuale

Ideja është mjaft e thjeshtë, por vendosja e gjithçkaje mund të jetë pak komplekse nëse nuk jeni të njohur me konceptin e një makinerie virtuale.

Në thelb, ju përdorni një shërbim si VirtualBox (falas) për të instaluar një sistem operativ virtual brenda sistemit tuaj ekzistues operativ (si të keni Windows XP të instaluar virtualisht brenda Windows 7).

Pasi të keni mbaruar me procesin e instalimit, konfiguroni klientin VPN në makinën virtuale. Tjetra, së pari ju drejtoni VPN në makinën pritëse (sistemin tuaj kryesor operativ), dhe më pas drejtoni klientin e dytë VPN në makinën virtuale.

E vetmja pengesë me këtë metodë është që të keni nevojë për një sistem relativisht të fuqishëm që mund të trajtojë proceset e shumta të kriptimit dhe deshifrimit të VPN-së, dhe vetë makinën virtuale.

Natyrisht, në të vërtetë mund të vendosni një makinë tjetër virtuale brenda makinës ekzistuese virtuale për ta bërë lidhjen aktuale të dyfishtë VPN në një lidhje të trefishtë VPN (dhe kështu me radhë), por duke bërë që mund të marrë një numër më të madh në burimet e sistemit tuaj.

6. Një zinxhir VPN me ofrues të ndryshëm

Në këtë rast, do të vendosni një zinxhir VPN me më shumë se një ofrues VPN, duke përdorur një server VPN nga secili. Numri i përgjithshëm i ofruesve varet nga fakti nëse dëshironi vetëm një VPN të dyfishtë ose një VPN multihop me deri në katër orë ose më shumë.

Lidhur me mënyrën se si të zinxhironi VPN në këtë mënyrë, ju mund të përdorni shumë nga opsionet e përmendura më lart.

Për shembull, mund të vendosni një shërbim VPN nga një ofrues në ruterin tuaj, të instaloni një klient VPN nga një ofrues tjetër në laptop, dhe pastaj të drejtoni një klient tjetër nga një ofrues tjetër VPN në një Makinë Virtuale në laptopin tuaj.

Sigurisht, kjo metodë do të jetë mjaft e shtrenjtë pasi do të duhet të paguani për abonime të veçantë.

Keni nevojë për një VPN të fuqishme për të siguruar lidhjet tuaja?

Nëse jeni duke kërkuar të krijoni një zinxhir VPN me serverë nga shumë ofrues, CactusVPN ju ka të mbuluar me serverë me shpejtësi të lartë në të gjithë botën që të gjithë vijnë me një bandë të pakufizuar.

Serverdo server i vetëm është i siguruar me encryption AES të nivelit të lartë, kështu që ju mund të siguroheni që lidhja juaj do të jetë e sigurt dhe e shëndoshë kur ajo kalon nëpër serverin tonë. Për më tepër, ju gjithashtu mund të zgjidhni se cili protokoll VPN për të përdorur (ne ofrojmë protokolle shumë të sigurta si SoftEther dhe OpenVPN), dhe ne nuk ruajmë asnjë regjistër.

Përveç gjithë kësaj, ne ofrojmë aplikacione miqësore për përdoruesit për platformat më të njohura.

Aplikacioni CactusVPN

Përfitoni nga Provimi ynë Falas

Nëse dëshironi të siguroheni që shërbimi ynë mund të përmbushë të gjitha nevojat tuaja para se të zgjidhni një plan abonimi, ju mund ta provoni shërbimin tonë VPN falas për 24 orë më parë – nuk ka nevojë për detaje të kartës së kreditit.

Dhe nuk janë të gjitha – pasi të bëheni një përdorues i CactusVPN, ne do të kemi përsëri shpinën me një garanci 30-ditore të kthimit të parave, nëse shërbimi nuk funksionon siç reklamohet.

përfundim

Një lidhje e dyfishtë VPN është në thelb kur përdorni dy serverë VPN në të njëjtën kohë. Trafiku juaj kodohet dy herë dhe gjeo-vendndodhja juaj fshihet pas dy adresave IP. Lidhjet e shumëfishta të serverit VPN në të njëjtën kohë janë gjithashtu të mundshme (si deri në tre, katër ose më shumë), dhe kur e bëni atë, quhet VPN cascading, lidhja multihop VPN ose një zinxhir VPN.

Disa ofrues të VPN ofrojnë karakteristika të integruara që ju lejojnë të përdorni një lidhje të dyfishtë VPN ose të vendosni një zinxhir VPN, por diçka e tillë vjen me një etiketë më të madhe çmimesh. Ju gjithashtu mund të konfiguroni një lidhje të tillë në mënyra të tjera – si përdorimi i serverëve nga shumë ofrues VPN, përdorimi i makinave virtuale, ose vendosja e një VPN në një ruter dhe një klient VPN në një pajisje.

A ia vlen një lidhje e dyfishtë VPN apo një zinxhir VPN? Epo, ata ofrojnë një nivel më të madh të sigurisë dhe intimitetit në internet, por ato gjithashtu mund të ndikojnë në shpejtësinë e lidhjes suaj, dhe i ngadalësojnë ato pak. Në përgjithësi, këto lloj lidhjesh VPN janë më të përshtatshme për njerëzit që kërkojnë shumë siguri në internet – si gazetarët dhe bilbilat, për shembull.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me