Farë është një ofrues i VPN? |


Kjo është pikërisht pyetja që ne synojmë t’i përgjigjemi me këtë artikull gjithëpërfshirës. Por së pari, le të sigurohemi të dini se çfarë është një VPN.

Isfarë është një VPN?

Një VPN (Virtual Private Network) është një shërbim që ofron intimitetin dhe sigurinë në internet. Ai përdor teknologji të ndryshme për t’ju lejuar të dërgoni dhe të merrni të dhëna në mënyrë të sigurt, të fshehni identitetin tuaj në internet dhe të zhbllokoni përmbajtjen e kufizuar të Internetit.

Farë është një ofrues i VPN?

Një ofrues i VPN është një kompani e palëve të treta që ofron shërbime VPN. Ofruesi VPN ju lejon të lidheni me serverët e tyre VPN dhe të përdorni aplikacionet dhe teknologjitë e tyre për të përfituar nga standardet e kriptimit dhe anonimiteti në internet.

Për të kuptuar më mirë se çfarë është një ofrues i VPN, këtu është një shpjegim më i thelluar:

Rrjetet Virtuale Private punojnë duke krijuar një marrëdhënie klient / server midis pajisjeve të shumta ku klienti (ju) lidhet me serverin VPN, dhe serveri lidhet me Internetin. Serveri merret me të gjitha kërkesat nga ju dhe të dhënat e marra nga Interneti. Klienti dhe serveri janë të dy në secilin fund të tunelit VPN, kështu që ata janë entitetet e vetme në gjendje të deshifrojnë trafikun e koduar të uebit.

Sa i përket serverëve VPN, ofruesit e shërbimeve ose zotërojnë vetë serverët e tyre fizikë ose marrin me qira Serverë Virtual Private në qendrat e sigurta të të dhënave në të gjithë botën.

Si të zgjidhni ofruesin e duhur të VPN

Kur zgjidhni shërbimin më të përshtatshëm VPN, duhet të merrni parasysh disa aspekte:

1. Numri i vendndodhjeve të serverëve VPN

Sa më shumë lokacione të serverëve që ofrohen, aq më shumë mundësi janë në dispozicion për sa i përket zhbllokimit të faqeve të internetit të kufizuara gjeo-kufizuese. Ju gjithashtu keni më shumë të ngjarë të merrni shpejtësi më të mira në internet nëse mund të zgjidhni nga një numër më i madh i serverëve, dhe nëse disa serverë janë gjeografikisht afër jush (meqenëse sa më afër serverit në vendndodhjen tuaj aktuale, aq më mirë është shpejtësia e lidhjes).

Sidoqoftë, mbani në mend se nuk keni nevojë për një numër të madh të serverëve për t’u lidhur me (si mbi 50 ose 100) – vetëm serverë të mjaftueshëm për t’ju ofruar një larmi të mirëfilltë të përmbajtjes. Plus, një numër “modest” i serverëve gjithashtu do të thotë që çmimi është më i përballueshëm.

2. Llojet e protokolleve VPN dhe Kriptimi

Për të siguruar si duhet privatësinë tuaj në internet, është më mirë të përmbaheni me një ofrues VPN që ofron standarde të fuqishme të kriptimit (si AES) dhe protokolle të besueshme, të sigurta VPN si OpenVPN. Sigurisht, është më mirë nëse ofruesi ju ofron qasje në shumë protokolle VPN gjithashtu.

Një ofrues i mirë VPN gjithashtu duhet t’ju lejojë të kaloni lirshëm midis protokolleve VPN, në mënyrë që të keni më shumë kontroll mbi lidhjet tuaja.

3. Politika e prerjeve

Një ofrues i VPN duhet të ofrojë një garanci me shkrim që ata nuk mbajnë asnjë regjistër. Ndërsa të gjithë ofruesit e VPN janë të detyruar të mbajnë një sasi të vogël të të dhënave të klientit, ata duhet të garantojnë se asnjë nga aktivitetet tuaja në internet nuk është regjistruar ose regjistruar..

Pse? Sepse çdo të dhënë e loguar mund të shfrytëzohet nga kriminelët në internet, autoritetet, apo edhe reklamuesit.

4. mimet e pajtimeve

Ofruesit VPN zakonisht ofrojnë pajtime që shkojnë diku midis 5 dhe 10 dollarë në muaj. Ju nuk duhet të supozoni se ofruesit më të shtrenjtë janë më të mirët dhe duhet të bazojnë zgjedhjen tuaj në cilësinë e shërbimit sesa në koston.

Thënë kështu, ofruesit e lirë të VPN duhet të shmangen për një numër arsyesh. Jo vetëm që ata ofrojnë një shërbim të kufizuar që shpesh ka tarifa të fshehura, por gjithashtu dihet që ata fshehtësisht përfitojnë nga shpejtësitë e Internetit të klientëve të tyre dhe përdorin një kompjuter të papunë si një nyje daljeje, duke lejuar përdoruesit e panjohur të përdorin Internetin tuaj pa dijeninë tuaj.

Zgjidhni Ofruesin e VPN-së

5. Aplikacionet e Klientit VPN

Shumica e ofruesve të VPN ofrojnë aplikacione VPN për Windows, macOS, iOS dhe Android. Disa gjithashtu ofrojnë aplikacione për Amazon Fire TV, Android TV, Linux dhe pajisje të tjera.

Në çdo rast, gjithmonë duhet të kontrolloni dy herë nëse ofruesi VPN që dëshironi të përdorni ofron aplikacione të pajtueshme për pajisjet tuaja. Në rast se pajisjet tuaja nuk kanë mbështetje VPN amtare (si për shembull një Xbox), kontrolloni për të parë nëse ofruesi mund t’ju ndihmojë të vendosni VPN në një ruter në vend.

6. Shpejtësitë e lidhjes

Për shumicën e përdoruesve, shpejtësia është më e rëndësishme sesa të keni një numër të madh të serverëve. Nuk ka asnjë pikë të jetë në gjendje të hysh në përmbajtje nga e gjithë bota nëse nuk mund ta transmetosh me një shpejtësi të arsyeshme.

Në mënyrë ideale, ju duhet të zgjidhni një ofrues VPN me serverë me shpejtësi të lartë, bandë të pakufizuar dhe serverë që ndodhen afër / në vendin tuaj (jo të gjithë ata, vetëm disa).

7. P2P / Mbështetje për Torrenting

Nëse po planifikoni të shkarkoni përrua, sigurohuni që ofruesi VPN e lejon këtë dhe ka serverë në vende që nuk ndjekin penalisht ose kufizojnë aktivitete të tilla – si Rumania, Zvicra, Hollanda ose Spanja.

8. Numri i lidhjeve të njëkohshme

Për të shfrytëzuar sa më shumë nga VPN, ka të ngjarë të dëshironi të lidhni kompjuterin tuaj, telefonin dhe pajisjet e tjera njëkohësisht me të. Sigurohuni që ofruesi juaj VPN të sigurojë të paktën 3-5 lidhje të njëkohshme. Përndryshe, do të duhet të vazhdoni të regjistroheni dhe dilni në pajisje të ndryshme në mënyrë të përsëritur.

9. Vendi ku bazohet Ofruesi VPN

Shumë vende kanë politika të ruajtjes së të dhënave që lejojnë autoritetet qeveritare të hyjnë në të dhënat e përdoruesve të regjistruar. Sigurohuni që ofruesi VPN që ju intereson të mos jetë i vendosur në një vend të tillë. Si rregull i përgjithshëm, vendet si Gjibraltari dhe Moldavia janë një bast i sigurt.

Vlen gjithashtu të kontrolloni rekordin e përgjithshëm të vendit në lidhje me spiunazhin dhe mbikëqyrjen, për të siguruar që asnjë nga informacionet tuaja nuk mund të kërkohet nga agjencitë qeveritare.

10. Shërbimet dhe Karakteristikat

Shtë më së miri të zgjidhni një ofrues që ofron përfitime shtesë përkrah shërbimit VPN – si një Smart DNS, Proxy, një Killswitch, mbrojtje nga rrjedhja DNS dhe një Aplikues-Killer. Këto janë të gjitha shërbimet që ia vlen të kesh. Sidoqoftë, nëse thjesht kërkoni një shërbim bazë për një çmim të ulët, këto nuk janë gjithmonë thelbësore për vendimin tuaj për blerje.

11. Ndihma për klientët

Në mënyrë ideale, ju duhet të zgjidhni një ofrues që ofron mbështetje të klientëve 24/7. Biseda live dhe një prani e mediave sociale (veçanërisht në Twitter) gjithashtu e bëjnë më të lehtë për ju të kontaktoni me ofruesin nëse hasni ndonjë problem.

Shqyrtimet gjithashtu mund t’ju japin një ide në lidhje me sa kohë duhet ekipi mbështetës i një ofruesi VPN për t’iu përgjigjur çështjeve dhe t’i zgjidhë ato.

Po kërkoni një ofrues të besueshëm të VPN? Ne kemi mbuluar!

Ne këtu në CactusVPN ofrojmë një shërbim të nivelit të lartë VPN, për të cilin gjithmonë mund të mbështeteni. Ne ofrojmë një bandë të pakufizuar, aplikacione VPN të përputhshme me platformë ndër-cross, mbështetje 24/7 dhe një Killswitch që siguron që të jeni gjithmonë të sigurt në internet.

Plus, pavarësisht se çfarë doni të bëni në internet, ne kemi marrë një zgjidhje:

 • Nëse nuk jeni të kujdesshëm në mbrojtjen e intimitetit tuaj, do ta doni encryption-in AES të nivelit të lartë të VPN-së dhe faktin që ne nuk ruajmë asnjë regjistër çfarëdo.
 • Nëse dëshironi të përdorni vetëm përmbajtjen e bllokuar me gjeo-bllok dhe ta transmetoni atë, shërbimi ynë Smart DNS mund t’ju ndihmojë të keni akses mbi 300 faqe interneti të kufizuara gjeografike në të gjithë botën..
 • Në qoftë se jeni thjesht të interesuar në shkëmbimin e skedarëve, thjesht mund të lidheni me një nga 9 serverët tanë me shpejtësi të lartë VPN me mbështetjen P2P (nga 28+).
 • Dhe nëse jeni thjesht me një buxhet të ngushtë dhe thjesht kërkoni të anashkaloni muret e punës / shkollës, do të jeni të lumtur të dini se ne ofrojmë çmime shumë të volitshme.

Oh, dhe mund të shijoni gjithashtu deri në 5 lidhje të njëkohshme me shërbimin tonë në pajisje të shumta.

Kjo nuk është e gjitha – Ne gjithashtu ofrojmë një gjyq falas

Nëse nuk jeni plotësisht të bindur që CactusVPN mund të plotësojë të gjitha nevojat tuaja, pse të mos vini në provë falas shërbimin tonë së pari? Ne ofrojmë një provë 24-orëshe – nuk kërkohen detaje të kartës së kreditit!

Për më tepër, pasi të bëheni një përdorues i CactusVPN, ju akoma do të mbuloheni nga garancia jonë 30-ditore për kthimin e parave, kështu që ekziston rreziku 0.

Cili lloj i shërbimeve të ofruesit të VPN janë të përshtatshme për mua?

Vërtetë varet nga nevojat dhe qëllimet tuaja specifike. Megjithatë, ne kemi bërë disa hulumtime dhe kemi dalë në 4 kategori njerëzish që mund të përfitojnë nga shërbimet VPN, dhe atë që dikush që i përket një prej atyre kategorive duhet të ruajë vëmendjen për:

Studentët / Punonjësit

Përdoruesi VPN i Studentit / Punëtorit

Në këtë rast, është e sigurt të supozoni se jeni të interesuar të zhbllokoni faqet e internetit të kufizuara dhe të përdorni qasje të bllokuar në shkollën tuaj ose rrjetin e kompanisë.

Nëse dëshironi të mbani shpenzimet në ulje, duhet të zgjidhni një VPN me pajtime të lira ose me zbritje dhe një përqëndrim në shpejtësi të shkëlqyera të lidhjes në vend të niveleve të larta të sigurisë. Sidoqoftë, nëse planifikoni të bëni disa banka në internet në shkollë / punë ose të përdorni ose të torrentoni skedarë të ndjeshëm në shkollë / punë, duhet të merrni parasysh përparësinë e kriptimit për shpejtësitë.

Njerëzit me një Mindset “Whistleblower”

Përdoruesi i Vektorit të Sektretit

Pavarësisht nëse jeni një person i interesuar aktual apo thjesht dikush që jeton në një vend ku mbikëqyrja masive është normë, duhet të përqendroheni në protokolet e forta të kriptimit dhe veçoritë dhe përfitimet e drejtuara nga privatësia si një Killswitch ose një politikë pa log..

Disa ofrues të VPN të orientuar në intimitet mund të mos jenë ekstremisht miqësor me buxhetin, por a mund të vendosni vërtet një çmim për privatësinë tuaj në këtë rast?

Njerëzit të cilët shkarkojnë rregullisht skedarët

Shkarkues i përdoruesit VPN

Pavarësisht nëse thjesht dëshironi të shkarkoni përmbajtje që janë lirisht të disponueshme, ose doni të merrni duart tuaja në përrua pa përfunduar në probleme ligjore ose duke e ekspozuar IP tuaj në Swarm, do t’ju duhet një ofrues i shërbimit VPN që ofron lidhje me shpejtësi të lartë , Bandwidth i pakufizuar, dhe mbështet shkarkimin e torrentit (edhe nëse nuk jeni të interesuar në përralla – më mirë të sigurt se sa keq).

Njerëzit që Vetëm duan Argëtim

Përdoruesi VPN Vëzhgues

Dëshironi të shikoni filmat dhe shfaqjet tuaja të preferuara në Netflix jashtë SH.B.A.? Të interesuar të kontrolloni shfaqjet më të fundit në iPlayer të BBC-së? Ju do të duhet një ofrues VPN me serverë në ato vende – dhe çdo vend tjetër me përmbajtje të bllokuar gjeo-bllok që dëshironi të përdorni. Gjerësia e pakufizuar e bandës dhe aplikacionet e pajtueshme ndër-platformë do të ndihmojnë gjithashtu.

Përveç kësaj, duhet të konsideroni gjithashtu pajtimin në një ofrues VPN që ofron një shërbim Smart DNS – si një rezervë nëse VPN bllokohet ose nuk funksionon.

Gjithashtu, në këtë rast, nivelet e larta të kriptimit nuk duhet të jenë në një fokus të madh – përveç nëse ndiheni vërtet sikur është e nevojshme.

Farë është një ofrues i VPN? Në fund të fundit

Një ofrues i VPN është një kompani e palëve të treta nga të cilat blini shërbime VPN. Ofruesi ju ofron qasje në serverat VPN përmes një klienti VPN që normalisht vjen në formën e aplikacioneve të pajtueshme ndër-platformë.

Kur zgjidhni një ofrues VPN, është e rëndësishme të siguroheni që ata ofrojnë kriptim të fortë, një politikë mos-log, vendndodhjet përkatëse të serverit, pa kufizime të bandës dhe mbështetje të mirë – jo vetëm çmime tërheqëse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map