Farë është softEther? (Udhëzues i plotë) |


Por çfarë është në të vërtetë SoftEther? Dhe çfarë e bën atë kaq të veçantë në krahasim me protokollet e tjera?

Epo, këtu është gjithçka që duhet të dini:

Farë është SoftEther?

SoftEther është softuer falas me burim të hapur VPN që u zhvillua si pjesë e hulumtimit të tezës së masterit në Universitetin e Tsukuba. SoftEther u lëshua plotësisht në 2014, duke e bërë atë një nga protokollet më të rinj rreth e rrotull.

Kur flasim për SoftEther, është e rëndësishme të bëni dallimin midis protokollit SoftEther dhe serverit SoftEther VPN:

 • Protokolli SoftEther VPN – Protokolli përdoret për komunikime të sigurta klient-server. Relativelyshtë relativisht i shpejtë dhe i sigurt.
 • Serveri SoftEther VPN – Softueri i serverit mbështet përdorimin e shumë protokolleve VPN, të tilla si SoftEther, OpenVPN, IPSec, L2TP / IPSec dhe SSTP.

Si funksionon Protokolli SoftEther VPN?

Protokolli SoftEther VPN është përgjegjës për sigurimin e komunikimeve ndërmjet klientit VPN dhe serverit VPN. Në thelb krijon një tunel të koduar midis të dyve, duke siguruar që çdo informacion që kalon përmes tunelit në fjalë nuk mund të monitorohet nga askush.

Detaje të Përgjithshme Teknike rreth SoftEther

 • SoftEther mbështet të dy komunikimet klient-server-server dhe site-to-site (përmes Urës SoftEther).
 • SoftEther ka mbështetje për funksionin e prerjes së paketave të Deep-inspektuar.
 • Protokolli përdor tunelimin SSL-VPN përmes HTTPS për të anashkaluar muret e zjarrit.
 • SoftEther nuk kërkon ndonjë adresë IP statike ose fikse pasi ka ngulitur funksione dinamike-DNS dhe NAT-traversale.
 • SoftEther mbështet kriptimin e fuqishëm si AES-256 dhe RSA-4096.
 • Rrjedhshmëria e protokollit SoftEther VPN matet me rreth 1 shpejtësi të lartë të klasës Gbps.
 • SoftEther gjithashtu mund të mbështesë klientët e trashëguar OpenVPN falë funksionit të klonit të tij OpenVPN.
 • Të gjitha cilësimet mund të konfigurohen përmes GUI.
 • SoftEther mbështet autentifikimin e certifikatës RSA dhe vendosjen e dyfishtë të IPv4 / IPv6.

Si të përdorni softEther

Protokolli SoftEther VPN është goxha i thjeshtë për t’u përdorur, por meqenëse është një zgjidhje e bazuar në programe kompjuterike, duhet të instaloni së pari klientin SoftEther VPN në pajisjen tuaj. Kjo zakonisht ndodh edhe nëse tashmë keni një pajtim të shërbimit VPN.

Do të bëjmë një vështrim se si të përdorim SoftEther në Windows, por procesi i konfigurimit është goxha i ngjashëm edhe në platformat e tjera.

Pra, këtu janë gjërat kryesore që duhet të dini rreth përdorimit të SoftEther:

Së pari, Ju Instaloni Klientin

Për të marrë klientin SoftEther VPN, thjesht drejtohuni tek faqja Shkarkime në faqen e internetit të SoftEther. Pasi të instalohet instaluesi, thjesht ekzekutoni atë dhe ndiqni udhëzimet në ekran.

Kur ju kërkohet të zgjidhni midis “SoftEther VPN Client” dhe “SoftEther VPN Client Manager (Vetëm mjetet e administratorit)”, zgjidhni opsionin e parë. Ju gjithashtu duhet të dini që emri i plotë i “SoftEther VPN Client” është “SoftEther VPN Client Manager”.

Mund të zgjidhni një direktori të ndryshme instalimi kur ju kërkohet ta bëni këtë, ose thjesht shkoni me atë të paracaktuar. Pasi të jetë instaluar programi, mund të filloni Menaxherin e Klientëve SoftEther VPN.

Tjetra, Ju Vendosni Lidhjen

Për ta bërë këtë, thjesht klikoni në “Shto Lidhjen VPN” në Menaxherin e Klientëve SoftEther VPN. Do të vini re se do të pyeteni nëse dëshironi që një Adapter i Rrjetit Virtual të konfigurohet. Përshtatësi është i nevojshëm për lidhjen VPN, kështu që klikoni në “Po” për të vazhduar procesin.

Pasi të jetë vendosur përshtatësi, klikoni përsëri në “Shtoni Lidhjen VPN”. Në këtë pikë, do të përshëndeteni nga një tabelë e pronave që do t’ju duhet të plotësoni informacionin e dhënë për ju nga ofruesi juaj VPN:

 • Emri i hostit – Adresa IP e serverit me të cilin dëshironi të lidheni.
 • Numri i Portit – Portin që do të përdorni. Për SoftEther, normalisht është 443, por edhe ofruesi juaj VPN mund t’ju ofrojë mundësi të tjera.
 • Emri virtual i qendrës – Zakonisht është emri i shërbimit të ofruesit VPN ose kështu, por fusha nuk është gjithmonë e detyrueshme.
 • Lloji auth – Lloji i vërtetimit që përdoret për lidhjen. Ofruesi juaj normalisht do të rekomandojë se cilën mundësi të zgjidhni.
 • Emri i përdoruesit – Emri i përdoruesit që përdorni për llogarinë tuaj VPN.
 • fjalëkalim – Fjalëkalimi që përdorni për llogarinë tuaj VPN.

Sa i përket fushës “Vendosja e emrit”, ky është në thelb emri i lidhjes VPN. Ndjehuni të lirë të shkruani gjithçka që dëshironi. Gjithashtu, kur është fjala për opsionin “Proxy Type”, është më mirë të shkoni vetëm me cilësimin e paracaktuar – Lidhja e drejtpërdrejtë TCP / IP (Jo Proxy). Sa për “Parametrat e Avancuara”, ka mjaft për t’u diskutuar dhe është më lehtë nëse thjesht kontrolloni informacionet në faqen zyrtare të SoftEther në lidhje me ato opsione.

Pasi të jetë bërë gjithçka, thjesht klikoni në “OK” dhe lidhja e re VPN do të shtohet në listën e Softuerit të Klienteve SoftEther VPN. Për ta ekzekutuar, thjesht kliko me të djathtën në lidhje dhe zgjidh “Lidhu”. Kur doni të shkëputeni, bëni të njëjtën gjë dhe klikoni “Shkëputet”.

Funksionet shtesë që mund të përdorni

Menaxheri i Klientëve SoftEther VPN ka mjaft funksione që mund të përdorni për të shkulur përvojën tuaj:

 • Mode e thjeshtë / Mënyra normale – Menaxheri i Klientëve SoftEther VPN punon në mënyrë normale si parazgjedhje, por mund të kaloni në Mode Simple nëse jeni të ri për gjithçka ose thjesht dëshironi që ndërfaqja të thjeshtësohet edhe më shumë.
 • Funksioni i dritares së tejdukshme – Kjo mundësi ju lejon të zgjidhni nivelin e transparencës që dëshironi në dritaret e klientit VPN. Mbani në mend se niveli i transparencës nuk mund të vendoset nën 20%, megjithatë.
 • Funksioni i mirëmbajtjes së lidhjes në internet – Ky është një funksion i dobishëm nëse doni që klienti SoftEther të mbajë një lidhje VPN që është e ngjashme me lidhjen e SoftEther VPN Server.
 • Funksioni i udhëzuesit të zërit – Një mjet i vogël i ngathët që mund të shpjegojë procesin me udhëzues zëri ose të lexojë një mesazh. Për ta mundësuar atë, zgjidhni “Udhëzuesin normal të zërit” kur hapni “Zërin” në menaxherin e klientit.

Testimi i rrjedhës së lidhjes

SoftEther ka një Mjet Testimi të Shpejtësisë së Trafikut të Rrjetit që mund të përdorni për të monitoruar se sa mirë po bën lidhja juaj VPN. Për ta përdorur atë në SoftEther VPN Client Manager, klikoni në menunë “Mjet” brenda klientit dhe më pas zgjidhni “Mjetin e Testit të Shpejtësisë së Trafikut të Rrjetit”.

Nëse dëshironi më shumë informacione se si të provoni një lidhje VPN, ndjehuni të lirë të kontrolloni udhëzuesin tonë mbi këtë temë. Dhe nëse dëshironi të dini më shumë rreth mjetit të testit të shpejtësisë SoftEther (konfigurimet e mëtejshme dhe masat paraprake), ndiqni këtë lidhje.

Informacione të tjera të dobishme

Nëse dëshironi më shumë informacione të thella rreth klientit SoftEther VPN dhe si funksionon lidhja, shikoni këtë lidhje. Gjithashtu, ka një manual në dispozicion nëse dëshironi të mësoni edhe më shumë rreth protokollit SoftEther VPN.

A është softEther VPN i sigurt për t’u përdorur?

Përgjigje e shkurtër – po, patjetër.

Kriptimi dhe siguria e Tjetër softuer është shumë e besueshme dhe është një protokoll i shkëlqyeshëm për tu përdorur kurdo që të keni nevojë për të siguruar të dhënat tuaja në internet dhe trafikun.

Këtu janë vetëm disa gjëra që e bëjnë SoftEther një protokoll të tillë të sigurt VPN:

 • Protokolli është programuar në atë mënyrë që të mund të parandalojë sulmet Man-in-the-Middle.
 • Proceset e kriptimit, deshifrimit dhe vërtetimit të SoftEther VPN bazohen në OpenSSL – një bibliotekë e njohur e softuerit me burim të hapur.
 • SoftEther ofron mbështetje për një ton të shifruesve të kriptimit si AES, RC4, DES, Triple-DES, SHA dhe MDS.
 • SoftEther ofron mundësi të shumta për vërtetimin e përdoruesit si një shtresë shtesë sigurie.
 • Protokolli SoftEther VPN u ofron përdoruesve qasje në filtrimin e paketave dhe opsionet e politikave të sigurisë për të mbajtur paketat e dëmshme në gji.

Sidoqoftë, duhet t’ju ​​bëjmë me dije se – në fillim të vitit 2018 – ka pasur një kontroll 80-orësh sigurie të SoftEther i cili pretendoi se protokolli vuante nga 11 dobësi sigurie. Sidoqoftë, informacioni nuk është shumë i thelluar dhe i qartë se me cilat çështje të sigurisë mund të përballen përdoruesit, dhe është shumë e sigurt të supozosh se ato probleme janë rregulluar prej kohësh. Këtu është lidhja nëse doni të hidhni një sy.

A është Protokolli SoftEther VPN i shpejtë?

Po, SoftEther ofron shpejtësi të shpejtë në internet. Sipas njerëzve që qëndron pas protokollit, ai ishte programuar me performancë të lartë dhe aftësi në mendje. Sipas këtyre rezultateve, SoftEther është më i shpejtë se sa OpenVPN dhe PPTP, dhe është i aftë të prodhojë deri në 900 Mbps.

Duket se shpejtësitë e larta të SoftEther u arritën gjithashtu sepse zhvilluesit u përqëndruan në uljen e numrit të kopjeve të kujtesës për çdo cikël të përpunimit të paketave VPN (pasi që një numër i lartë mund të ulë shpejtësinë).

Gjithashtu, SoftEther përdor një mekanizëm tunelimi për të shmangur trajtimin e problemit “MTU (Njësia maksimale e transmetimit)”, për të cilin mund të lexoni më shumë rreth faqes që kemi lidhur më lart.

Avantazhet dhe Disavantazhet e VPN SoftEther

Përparësitë

 • Lidhjet SoftEther janë jashtëzakonisht të sigurta.
 • SoftEther punon nëpër platforma të shumta, dhe është mjaft i thjeshtë për tu vendosur.
 • Përkundër nivelit të lartë të sigurisë SoftEther, protokolli është çuditërisht i shpejtë.
 • SoftEther është me burim të hapur (duke e bërë atë shumë të besueshëm) dhe të lirë për t’u përdorur gjithashtu.
 • Meqenëse SoftEther përdor portin 443, nuk mund të bllokohet lehtë me një mur zjarri.

disavantazhet

 • Jo shumë ofrues të VPN ofrojnë qasje në këtë protokoll.
 • Edhe pse doli përsëri në 2014, ai ende konsiderohet një protokoll relativisht i ri.
 • SoftEther nuk mbështetet vendas në sistemet operative dhe pajisjet. Gjithashtu, mund të duhet të instaloni një softuer shtesë edhe kur përdorni protokollin nga një ofrues i VPN.

Farë është një VPN SoftEther?

Një VPN SoftEther është një shërbim i ofruar nga ofruesit e VPN të palëve të treta. Në thelb është një shërbim VPN që përdor protokollin SoftEther. Me disa ofrues, duhet të instaloni softuer shtesë nga SoftEther, ndërsa ofruesit e tjerë integrojnë protokollin tek klientët e tyre, do të thotë që nuk do të keni nevojë të bëni asgjë tjetër.

Nuk ka shumë ofrues të VPN që ofrojnë qasje në protokollin SoftEther VPN për momentin. Në rast se jeni të interesuar për një ofrues të tillë, megjithatë, duhet të përmendim që SoftEther është në dispozicion në serverët tanë VPN – së bashku me shumë protokolle të tjera.

Po kërkoni një VPN SoftEther për të siguruar Lidhjet tuaja?

Ne kemi kthimin tuaj – CactusVPN ofron qasje të lehtë dhe të sigurt në lidhjet SoftEther. Dhe ju duhet të shijoni intimitetin dhe sigurinë më të madhe pasi ne nuk kemi logon asnjë nga të dhënat tuaja, dhe lidhjet tona përdorin shifra të shkallës ushtarake.

Për më tepër, nuk kufizoheni vetëm në SoftEther. Ndërsa është një protokoll i shkëlqyer VPN, ne kuptojmë se mund të dëshironi të provoni edhe opsione të tjera. Kjo është arsyeja pse ne gjithashtu ofrojmë qasje në: OpenVPN (si TCP dhe UDP), SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec, PPTP

Do të jeni të lumtur të dini se aplikacionet tona VPN janë shumë të lehta për t’u vendosur, dhe ato funksionojnë në shumë platforma: Windows, macOS, iOS, Android, TV Android dhe Amazon Fire TV.

Test-Drive CactusVPN Pa pagesë

Ju nuk keni nevojë të zgjidhni një pajtim menjëherë. Së pari mund të provoni shërbimet tona VPN falas për 24 orë për të parë nëse ato i plotësojnë të gjitha nevojat tuaja. Mos u shqetësoni – nuk keni nevojë të jepni informacione për kartën e kreditit.

Dhe ja pjesa më e mirë – pasi të bëheni një përdorues i CactusVPN, ne akoma do t’ju mbulojmë me garancinë tonë për 30 ditë kthim parash nëse keni ndonjë problem.

Protokolli SoftEther VPN në krahasim me protokollet e tjerë VPN

Dëshironi të dini se si SoftEther krahason me protokollet e tjera VPN që janë në dispozicion të përdoruesve në internet? Këtu është një përmbledhje e gjithçkaje që duhet të dini:

SoftEther vs OpenVPN

SoftEther shpesh krahasohet me OpenVPN kur bëhet fjalë për sigurinë – dhe për një arsye të mirë. Protokolli është në gjendje t’u ofrojë përdoruesve të njëjtin nivel të kriptimit dhe mbrojtjen e të dhënave OpenVPN mund të sigurojë (siguri 256-bit, shifra AES, OpenSSL, SSL 3.0). Për më tepër, OpenVPN është me burim të hapur ashtu si SoftEther, duke i bërë të dyja shumë të besueshëm. E vetmja mënyrë në të cilën OpenVPN është më e mirë në këtë drejtim është fakti që është më i vjetër se SoftEther, kështu që ai ka “më shumë përvojë nën rripin e tij”, për të thënë.

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë, SoftEther ka dorën e sipërme, megjithëse. Sipas njerëzve që qëndron pas SoftEther, protokolli është 13 herë më i shpejtë se OpenVPN. SoftEther në të vërtetë ka një xhiro deri në 900 Mbps, ndërsa xhiroja e OpenVPN rri rreth 100 Mbps ose më pak. Për më tepër, SoftEther ofron veçori që nuk gjenden në OpenVPN, siç janë:

 • Filtrimi i paketave
 • Funksioni virtual i DHCP
 • Mbështetja e shumë qiramarrësve
 • Funksionaliteti i shtegut të NAT
 • Konfiguro shkrimin e skedarit
 • Mbështetje për kartat inteligjente dhe argumentet USB

Gjithashtu, vlen të përmendet se ndërsa SoftEther dhe OpenVPN lejojnë përdoruesit të ekzekutojnë serverat e tyre, vetëm serveri SoftEther VPN ka mbështetje për protokolle të shumta si SoftEther, SSTP, L2TP / IPSec, IPSec dhe vetë OpenVPN. Serveri OpenVPN, nga ana tjetër, mund të ekzekutojë vetëm protokollin personal të OpenVPN.

Sa i përket pajtueshmërisë ndër-platformë, të dy SoftEther dhe OpenVPN mund të konfigurohen në të njëjtat platforma në përgjithësi. Sidoqoftë, SoftEther shpesh do t’ju kërkojë të instaloni një softuer shtesë – edhe kur përdorni atë në serverët e një ofruesi VPN. Por SoftEther është gjithashtu relativisht më i lehtë për tu vendosur se OpenVPN. Dhe ndërsa jemi në këtë temë, jo shumë ofrues të VPN ofrojnë protokollin SoftEther VPN (me gjasë për sa i ri është “i ri”), ndërsa lehtë mund të gjesh mijëra ofrues që ofrojnë qasje në lidhjet OpenVPN.

Në përgjithësi, të dy protokollet VPN janë shumë të mirë, por nëse dëshironi të shijoni të gjithë sigurinë që OpenVPN duhet të ofrojë (dhe më shumë) krahas shpejtësive të shpejta, ju rekomandojmë të zgjidhni SoftEther. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth protokollit OpenVPN, ndiqni këtë lidhje.

SoftEther vs PPTP

Për sa i përket sigurisë, SoftEther është fituesi i qartë. Jo vetëm që ka mbështetje për encryption 256-bit dhe shifra të shumta, por kriptimi i vetë PPTP (MPPE) nuk është aspak i besueshëm pasi është i ndjeshëm ndaj shumë shfrytëzimeve.

Për më tepër, PPTP mund të bllokohet lehtësisht me një mur zjarri (veçanërisht një mur zjarri NAT). SoftEther, nga ana tjetër, përdor portin 443 (portin e trafikut HTTPS), duke e bërë gati të pamundur bllokimin. Gjithashtu, SoftEther është në gjendje të transportojë çdo lloj pako, ndërsa PPTP është i kufizuar vetëm në pako IPv4. Dhe ekziston gjithashtu problemi që PPTP është me burim të mbyllur dhe siç duket ishte thyer nga NSA.

Tani, një nga gjërat kryesore që e bën PPTP kaq popullor megjithë të metat e sigurisë së tij është sa i shpejtë është protokolli. Epo, mjaft befasuese, SoftEther është në të vërtetë më i shpejtë se PPTP (katër herë më shpejt, për të qenë i saktë) edhe pse ofron nivele kaq të forta të kriptimit.

Pothuajse e vetmja mënyrë se PPTP është më e mirë se sa SoftEther është kur bëhet fjalë për procesin e konfigurimit dhe disponueshmërinë ndër-platformë. Kjo nuk do të thotë që SoftEther nuk punon në aq platforma sa PPTP, por protokolli nuk është ndërtuar brenda tyre brenda tyre. Për shembull, mund të konfiguroni me lehtësi një lidhje PPTP në Windows 7 me vetëm disa klikime, ndërsa vendosja e lidhjes SoftEther kërkon pak më shumë punë.

Sidoqoftë, duhet të dini që PPTP nuk mund të mbështetet më në vend nga sisteme operative dhe pajisje më të reja në të ardhmen. macOS dhe iOS kanë rënë tashmë mbështetja natyrore për PPTP që nga macOS Sierra dhe iOS 10 (me gjasë për shkak të mungesës së sigurisë së saj), dhe diçka e tillë mund të ndodhë edhe me platforma të tjera.

Jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth PPTP? Shikoni artikullin tonë të thelluar mbi të.

SoftEther vs L2TP / IPSec

Për fillestarët, të dy protokollët ofrojnë mbështetje për kriptimin 256-bit dhe shifruesit e fuqishëm, por siguria SoftEther është shumë më e mirë sepse përdor edhe SSL 3.0, dhe është me burim të hapur, duke e bërë atë një protokoll më të besueshëm. Ju gjithashtu duhet të dini se Edward Snowden më parë ka pohuar se L2TP / IPSec është dobësuar qëllimisht nga NSA, por nuk ka prova të qarta që mund të tregojnë se sa legjitime ato pretendime janë akoma.

Për sa i përket stabilitetit, SoftEther çmon më mirë sepse mund të përdorë portin 443. Meqenëse L2TP është çiftuar me IPSec, ai mund të bllokohet nëse bllokohen protokollet 500 dhe IP protokollet 50 dhe 51. Gjithashtu, L2TP mund të hasë në çështje natyrore nëse L2TP Passthrough nuk është i aktivizuar në ruter.

Protokolli SoftEther VPN gjithashtu siguron shpejtësi më të mirë të lidhjes, pasi L2TP / IPSec tenton të zgjasë më shumë për të negociuar një tunel VPN – për të mos përmendur veçorinë e dyfishtë të kapsulimit mund të zvogëlojë shpejtësinë gjithashtu.

Kur është fjala për disponueshmërinë, L2TP / IPSec është një zgjedhje më e mirë sepse është ndërtuar në mënyrë natyrale në shumë platforma. Pra, është shumë e thjeshtë të vendosësh një lidhje. Gjithashtu, ka më shumë ofrues VPN që ofrojnë lidhje L2TP / IPSec sesa ofruesit që ofrojnë lidhje SoftEther.

Dhe si protokollet që diskutuam më lart, serveri SoftEther VPN gjithashtu ofron mbështetje për L2TP / IPSec.

Në rast se dëshironi të lexoni më shumë rreth L2TP / IPSec, ndiqni këtë lidhje.

SoftEther vs IPSec

Shumica e ofruesve të VPN bashkojnë IPSec me L2TP dhe IKEv2, por prapë mund të gjeni disa shërbime që ofrojnë qasje në IPSec më vete. Në përgjithësi, është një protokoll mjaft i sigurt VPN, megjithëse nëse nuk vendoset dhe konfigurohet siç duhet, mbrojtja që ofron mund të jetë me të meta.

Sa i përket stabilitetit, IPSec është shumë më e lehtë të bllokohet me një firewall sesa SoftEther është për shkak të përdorimit të porteve të kufizuara dhe të lehta për t’u bllokuar. SoftEther është gjithashtu më i shpejtë se IPSec, dhe serveri SoftEther VPN në të vërtetë mbështet protokollin IPSec.

IPSec punon në platforma të shumta – pothuajse të njëjtat me të cilat punon SoftEther. Sidoqoftë, IPSec është më i përshtatshëm për të konfiguruar sepse nuk keni nevojë të shkarkoni softuer shtesë.

Së fundmi, SoftEther mbështet më shumë pako sesa IPSec e cila normalisht është e kufizuar në paketat IPv4. Si një shembull i shpejtë, SoftEther gjithashtu mund të transmetojë IPv6, PPPoE, STP, VLAN dhe RIP.

Në përgjithësi, IPSec është një protokoll i mirë, por SoftEther është thjesht një zgjedhje shumë më e mirë. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth IPSec, këtu është artikulli ynë për të.

SoftEther vs SSTP

SSTP pothuajse ofron të njëjtin nivel të sigurisë si SoftEther. Arsyeja e vetme që nuk është më mirë sesa SoftEther në këtë drejtim është sepse nuk është me burim të hapur, dhe sepse është në pronësi të Microsoft-it – një kompani që dihet se i dorëzon NSA qasjen në mesazhe të koduara dhe bashkëpunon me NSA dhe FBI. Nëse kjo disi nuk ju shqetëson, megjithatë, është e sigurt të thuash që SSTP është po aq i sigurt për t’u përdorur sa SoftEther.

Sidoqoftë, duhet të dini që ndërsa SSTP mund të përdorë portin 443, ai përdor vetëm protokollin e transmetimit TCP. Për shkak të kësaj, protokolli mund të jetë i ndjeshëm për çështjen “TCP Meltdown”, e cila mund të shkaktojë çështje të lidhjes. Gjithashtu, SSTP nuk ofron mbështetje për proxies të vërtetuar të uebit. Fatkeqësisht, nëse përdor proxies jo të vërtetuar të uebit, ekziston mundësia që një administrator i rrjetit të mund të dallojë titujt e SSTP dhe të heqë lidhjen nëse dëshirojnë.

Sa i përket shpejtësive, është e sigurt të supozohet se SoftEther është shumë më e shpejtë se SSTP. Pse? Për shkak se shpejtësitë në internet SSTP shpesh krahasohen me shpejtësinë e lidhjes të ofruar nga OpenVPN, dhe ne kemi parë tashmë që SoftEther është më i shpejtë se OpenVPN.

Protokolli SoftEther VPN gjithashtu ofron një pajtueshmëri më të mirë ndër-platformë pasi SSTP është në dispozicion vetëm në Windows (Vista dhe më i lartë). Përveç kësaj, protokolli mund të konfigurohet edhe në ruterat, Linux dhe Android. SoftEther, nga ana tjetër, punon në të gjitha ato platforma (përfshirë Windows XP dhe Windows 98), dhe shumë sisteme të tjera operative dhe pajisje shumë:

 • MacOS
 • iOS
 • Solaris
 • FreeBSD

Dhe si të ndodhte me shumicën e protokolleve VPN të diskutuara deri tani, serveri SoftEther VPN mund të ekzekutojë SSTP ndërsa serveri SSTP nuk mund të ekzekutojë protokollin SoftEther.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth SSTP, këtu është një udhëzues që kemi shkruar në atë temë.

SoftEther vs IKEv2 / IPSec

Të dy SoftEther dhe IKEv2 / IPSec janë vërtet të sigurta dhe ofrojnë shpejtësi të mirë, por ka një shans SoftEther mund të jetë më i shpejtë thjesht për shkak të mënyrës së programimit të tij. Sidoqoftë, IKEv2 / IPSec është më e lehtë për t’u bllokuar pasi përdor vetëm portën UDP 500. IKEv2 / IPSec është normalisht burim i mbyllur (duke u zhvilluar nga Microsoft së bashku me Cisco), por ka implementime me burim të hapur të IKEv2.

Kur bëhet fjalë për stabilitetin, IKEv2 / IPSec mund të jetë më mirë sesa SoftEther në pajisjet e lëvizshme. Pse? Për shkak se protokolli është ndërtuar për të rezistuar ndaj ndryshimeve të rrjetit, do të thotë që lehtë mund të kaloni nga një rrjet WiFi në planin tuaj të të dhënave në lëvizje pa pasur nevojë të shqetësoheni për lidhjen tuaj VPN. Ndërsa SoftEther është padyshim i besueshëm dhe tiparet e tij të shpejta të lidhjes automatike janë gjithmonë një plus, nuk mund të konkurrojnë me të vërtetë me tiparin e IKEv2.

Dhe kur bëhet fjalë për disponueshmërinë, të dy protokollet janë mjaft të lidhur. Megjithatë, IKEv2 / IPSec mund të ketë një avantazh pasi punon edhe në pajisjet BlackBerry, duke e bërë atë një zgjedhje më të mirë për përdoruesit e lëvizshëm.

Në fund, ne do të ju rekomandojmë të përdorni IKEv2 / IPSec nëse jeni të shqetësuar për SoftEther që do të ndërpresë lidhjen kur ndërroni rrjetet. Nëse doni të mësoni më shumë rreth IKEv2 / IPSec, ndiqni këtë lidhje.

SoftEther vs Wireguard

Si SoftEther, Wireguard është një protokoll me burim të hapur. Duket se është po aq e sigurt sa SoftEther, dhe ka një ndërtim shumë të lehtë, do të thotë se mund të arrijë shpejtësi të përshtatshme në internet.

Në fakt, sipas standardeve në faqen e internetit të Wireguard, protokolli është dukshëm më i shpejtë se OpenVPN. Wireguard mund të jetë potencialisht më i shpejtë se SoftEther gjithashtu duke parë se si rezultati i tij shkon deri në 1000 Mbps, ndërsa prodhimi i SoftEther shkon deri në rreth 900 Mbps.

Ende, për momentin, Wireguard është vetëm në fazën e tij eksperimentale. Entiallyshtë në thelb një punë në zhvillim e sipër, kështu që nuk është një zëvendësim i mirë për SoftEther tani pasi nuk është i qëndrueshëm. Plus, funksionon vetëm në Linux. Në të ardhmen, Wireguard potencialisht mund të tejkalojë SoftEther, ose – kush e di – protokolli mund të marrë mbështetje në serverin SoftEther VPN.

Dëshironi të mësoni më shumë rreth Wireguard? Mos ngurroni të shikoni udhëzuesin e protokollit.

Pra, është SoftEther Opsioni më i mirë?

Ndërsa gjërat qëndrojnë për momentin, ne do të themi që po. SoftEther është shumë i sigurt, funksionon në tonelata platformash, dhe ofron shpejtësi të lartë në internet dhe gjithashtu stabilitet të madh. Pavarësisht nëse dëshironi të përdorni një përmbajtje të bllokuar gjeo-bllok, të siguroni të dhënat tuaja në internet në WiFi publik, ose thjesht të mbroni intimitetin tuaj të Internetit nga mbikëqyrja në internet, SoftEther është një zgjedhje e shkëlqyeshme.

Farë është softEther? Ideja kryesore

SoftEther është softuer VPN me burim të hapur për përdorim të lirë që ofron një protokoll të sigurt VPN dhe një server VPN të gjithanshëm që mund të ekzekutojë protokolle të shumta (SoftEther, OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec dhe SSTP). Pavarësisht se është relativisht i ri, protokolli SoftEther VPN është mjaft popullor pasi ofron encryption të fortë ndërsa siguron edhe shpejtësi të shpejtë. Gjithashtu, është shumë i pajtueshëm ndër-platformë.

SoftEther është programuar aq mirë, në fakt, që është një zgjedhje më e mirë se shumica e protokolleve VPN. E vetmja që aktualisht i afrohet është OpenVPN, por është dukshëm më e ngadaltë se SoftEther. Fatkeqësisht, gjetja e një ofruesi VPN që ofron lidhje SoftEther është pak e vështirë. Në rast se po kërkoni një, ndjehuni të lirë të kontrolloni shërbimin tonë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map