Farë është SSTP? (Udhëzuesi juaj për Protokollin SSTP VPN) |


Isfarë është SSTP?

SSTP (Secure Socket Tunneling Protokoll) është një protokoll VPN që është zhvilluar nga Microsoft, dhe prezantuar prej tyre me Windows Vista. Versione të reja të Windows kanë ofruar mbështetje vendase për protokollin SSTP VPN që nga ajo kohë.

Protokolli është krijuar për të siguruar të dhëna në internet dhe trafikun, dhe konsiderohet një mundësi shumë më e sigurt për përdoruesit e Windows sesa PPTP ose L2TP / IPSec.

Si funksionon Protokolli SSTP?

SSTP funksionon duke krijuar një lidhje të sigurt midis një klienti VPN dhe një server VPN. Në thelb, protokolli krijon një “tunel” të sigurt midis klientit dhe serverit, dhe të gjitha të dhënat dhe trafiku që kalon nëpër atë tunel janë të koduara.

Ashtu si PPTP (Protokolli i Tunnelimit nga Pika-në-Pika), SSTP transporton trafik PPP (Protokoll Pikë-Pikë), por – ndryshe nga PPTP – e bën atë përmes një kanali SSL / TLS. Për shkak të kësaj, SSTP ofron ndjeshëm më shumë siguri sesa PPTP pasi SSL / TLS siguron kontrollin e integritetit të trafikut, sigurimin e negociatave për çelësat dhe enkriptimin.

Për shkak të përdorimit të SSL / TLS, serverat SSTP duhet të vërtetohen kur është krijuar një lidhje. Klientët e SSTP mund të vërtetohen opsionalisht gjithashtu.

Detaje të Përgjithshme Teknike në lidhje me Protokollin SSTP VPN

 • SSTP përdor portin TCP 443 – i njëjti port i përdorur nga trafiku HTTPS.
 • SSTP shpesh është krahasuar me OpenVPN falë nivelit të lartë të sigurisë që ofron, dhe faktit që mund të anashkalojë firewall-et e NAT.
 • SSTP në përgjithësi nuk i mbështet tunelet VPN site-to-site. Në vend të kësaj, ai mbështet roaming pasi përdor transmetimet SSL.
 • SSTP mbështet vetëm vërtetimin e përdoruesit. Protokolli nuk mbështet vërtetimin e pajisjes ose kompjuterit.

Whatfarë është shërbimi i sigurt i protokollit për tunifikimin e foleve?

“Shërbimi i Protokollit të Sigurimit të Socket Tunneling” është një veçori që u prezantua me Windows Vista, dhe është gjithashtu i pranishëm në Windows 7, Windows 8 dhe Windows 10. Në thelb, është një shërbim që ofron mbështetje për protokollin SSTP VPN, duke e lejuar atë të lidheni me pajisje të largëta përmes lidhjeve VPN. Nëse shërbimi është i çaktivizuar, nuk do të keni mundësi të përdorni hyrjen në serverë të largët duke përdorur protokollin SSTP.

Ju gjithashtu mund të shihni se “Shërbimi i Protokollit për Tunzimin e Socket Sigurt” është i lidhur me skedarin “SstpSvc.dll”. Ju duhet të shmangni rrëmujën me atë skedar ose ta fshini atë pasi siguron funksionimin e shërbimit SSTP në platformën Windows.

Sa i Sigurt është Protokolli SSTP?

Në përgjithësi, kriptimi SSTP konsiderohet relativisht i sigurt për t’u përdorur kur jeni duke kërkuar në ueb. Shumë njerëz madje e krahasojnë sigurinë e tij me atë të ofruar nga OpenVPN – ka shumë të ngjarë sepse përdor SSL dhe kapsulon paketat e të dhënave mbi HTTPS. Për më tepër, mund të përdorë gjithashtu shifrin e shifrimit të AES, duke e bërë atë edhe më të sigurt.

Sidoqoftë, duhet përmendur se ka dy çështje me SSTP:

1. Sshtë e ndjeshme ndaj problemit “TCP Meltdown”

Pa u bërë shumë teknike, kjo është një çështje që mund të ndodhë me lidhjen TCP që është krijuar brenda tunelit VPN, dhe zë vend në protokollin e transmetimit TCP. Në thelb, një lidhje TCP (ajo VPN) e përfshirë brenda një lidhjeje TCP mund të rezultojë në një konflikt midis dy lidhjeve, i cili kulmon në çështjet e lidhjes.

Në vetvete, problemi “TCP Meltdown” nuk është me të vërtetë një krisje e madhe sigurie me SSTP, por nëse keni nevojë për siguri në internet gjatë gjithë orës ose enkriptim VPN gjatë momenteve kritike (si për shembull kur jeni duke shkarkuar përrua, për shembull) , mund të jetë një çështje e bezdisshme.

2. SSTP është në pronësi të Microsoft

Një problem tjetër që disa njerëz kanë me protokollin SSTP VPN është fakti që është me burim të mbyllur dhe zotërohet vetëm nga Microsoft. Ndërsa nuk ka asnjë provë që të tregojë që SSTP u dobësua ose madje u plasaritur, nuk është sekret që Microsoft ka bashkëpunuar ngushtë me NSA në të kaluarën – madje shkon aq sa u ofron atyre qasje në mesazhe të koduara.

Për më tepër, Microsoft i përkasin programit të mbikëqyrjes PRISM dhe madje ishte partneri i parë i programit. Nëse nuk jeni të njohur me PRISM, është një program mbikëqyrjeje i drejtuar nga NSA i cili u ofron atyre mundësinë e përdorimit të postave elektronike, dokumenteve dhe të dhënave të tjera të përdoruesit që ruhen nga kompani të mëdha. Pra, nuk është aspak e mendueshme që protokolli SSTP (theksi te “fuqia”) mund të jetë komprometuar nga NSA gjatë ose pas zhvillimit.

Në përgjithësi, sa e mirë është siguria e protokollit SSTP VPN varet vetëm nga sa i besoni Microsoft-it.

Shpejtësia e SSTP VPN – Shouldfarë duhet të dini?

SSTP ofron shpejtësi të përshtatshme në internet shumicën e kohës, megjithëse mund të hasni disa ngadalësime nëse nuk keni mjaft bandwidth ose një CPU relativisht të fortë. Mos harroni – SSTP përdor encryption mjaft të fortë, dhe kjo mund të ul shpejtësinë tuaj në internet, veçanërisht nëse përdoret një shifër e fuqishme enkriptimi.

Gjithashtu, duhet të merrni parasysh faktin se ka shumë faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në shpejtësinë në internet që merrni kur përdorni një lidhje SSTP VPN.

Avantazhet dhe disavantazhet e SSTP

Përparësitë

 • Kriptimi i SSTP ofron një nivel të mirë sigurie, pothuajse në të njëjtën kohë me OpenVPN (encryption SSL 3.0 + 256-bit).
 • SSTP është i thjeshtë për tu konfiguruar në platformat ku është ndërtuar.
 • Protokolli SSTP VPN është shumë i vështirë për tu bllokuar sepse përdor portin TCP 443 (i njëjti që përdor HTTPS).
 • SSTP ofron shpejtësi të mirë nëse keni një bandë të mjaftueshme.

disavantazhet

 • SSTP është me burim të mbyllur dhe është në pronësi të Microsoft-it, një kompani që njihet mirë që bashkëpunon me NSA.
 • Protokolli SSTP është i disponueshëm në një numër të kufizuar platformash – Windows, Linux, Android dhe ruter.
 • Lidhjet SSTP mund të prishen nëse administratori i rrjetit vë në dukje kokën e SSTP (e cila është e mundur të bëhet pasi që protokolli nuk i mbështet proxies e vërtetuar të uebit).
 • Meqenëse SSTP funksionon vetëm në TCP, është e ndjeshme për çështjen “TCP Meltdown”.

Farë është një VPN SSTP?

Një SSTP VPN është një shërbim i ofruar nga një ofrues VPN që ju lejon të keni një lidhje të gatshme për të shkuar SSTP VPN. Normalisht, thjesht duhet të shkarkoni dhe instaloni një klient VPN, të lidheni me një server VPN dhe ju jeni mirë të shkoni

Në mënyrë ideale, nuk duhet të mbështeteni te një ofrues VPN që ju ofron vetëm qasje në protokollin SSTP VPN. Shtë më mirë të zgjidhni një ofrues i cili mund t’ju ofrojë shumëllojshmëri kur bëhet fjalë për të zgjedhur protokollin VPN që dëshironi të përdorni.

Po kërkoni një Provider të S besueshëm të SSTP VPN?

CactusVPN është saktësisht shërbimi që ju nevojitet atëherë. Ne ofrojmë lidhje shumë të sigurta SSTP VPN – ne përdorim enkriptim të shkallës ushtarake AES, kriptimin e shtrëngimit të dorës RSA-2048 dhe protokollin e marrëveshjes kryesore të ECDHE për të siguruar të dhënat tuaja. Për më tepër, ne nuk mbajmë asnjë regjistër, kështu që ju të merrni 100% intimitet me shërbimin tonë

Gjithashtu, SSTP nuk është i vetmi protokoll VPN që mund të përdorni kur të keni hyrë në internet. Ne ofrojmë qasje në pesë protokolle të tjerë gjithashtu: OpenVPN, SoftEther, IKEv2 / IPSec, L2TP / IPSec dhe PPTP.

Shijoni lidhjet VPN në ton të pajisjeve

Pavarësisht se çfarë protokolli VPN doni të përdorni, aplikacionet tona VPN të pajtueshme me ndër-platformë ju kanë mbuluar. Për më tepër, ne i kemi krijuar ato që të jenë jashtëzakonisht miqësor.

Aplikacioni CactusVPN

Provoni së pari provimin tonë falas

Ne nuk duam që ju të ndjeni ndonjë presion, kështu që ne më shumë se sa ju mirëpresim të provoni falas shërbimet tona VPN për 24 orë para se të bëni ndonjë angazhim. Mos u shqetëso – nuk ke nevojë të tregosh detaje të kartës së kreditit

Plus, pasi të bëheni një përdorues i CactusVPN, ne do të kthejmë shpinën me një garanci 30-ditore të kthimit të parave në rast se shërbimi nuk funksionon siç duhet.

SSTP krahasuar me Protokollet e tjera të VPN

Këtu është një përmbledhje e thelluar që tregon se sa i mirë apo i keqe protokolli SSTP VPN është krahasuar me protokollet e tjera VPN që mund të përdorni:

SSTP vs OpenVPN

Për sa i përket sigurisë, të dy protokollet VPN janë opsione të duhura, pasi ato mund të përdorin çelësa dhe shifrues të fortë kriptimi, dhe gjithashtu të përdorin SSL 3.0. Por ndryshe nga SSTP, OpenVPN është me burim të hapur dhe nuk është në pronësi të Microsoft-it. Kjo e bën më të lehtë për përdoruesit në internet të besojnë se protokolli ofron siguri të besueshme pa zbrazësi të mundshme.

Përveç kësaj, OpenVPN mund të përdorë protokollin e transmetimit UDP së bashku me atë TCP i cili përdoret nga SSTP. Si rezultat, ka të ngjarë të keni shpejtësi më të mira në internet me OpenVPN sesa me TCP. Gjithashtu, OpenVPN nuk është i ndjeshëm ndaj çështjes “Shkrirja e TCP” e përmendur më lart.

Dhe ndërsa SSTP nuk mund të bllokohet me të vërtetë nga zjarri lehtë pasi përdor portin 443 ashtu si OpenVPN (porti HTTPS), ai ka një dobësi – fakti që nuk mbështet proxies të vërtetuar të uebit. Pse është një problem? Epo, nëse SSTP përdor një proxy jo të vërtetuar të uebit, administratori i një rrjeti mund të zbulojë potencialisht header SSTP. Në atë situatë, ata mund të heqin lidhjen nëse dëshirojnë.

OpenVPN është gjithashtu në dispozicion në më shumë platforma sesa SSTP. Ndërsa është i përshtatshëm që SSTP të ndërtohet në mënyrë natyrale në sistemet operative të Windows, dhe kështu mund të vendoset me lehtësi, ai mund të konfigurohet vetëm në ruterat, Android dhe Linux. OpenVPN, nga ana tjetër, mund të vendoset në të gjitha ato platforma, duke përfshirë shumë të tjera (si Windows XP, macOS, iOS, FreeBSD, OpenBSD, Solaris dhe NetBSD.

Oh, dhe OpenVPN mund të jetë potencialisht më i qëndrueshëm se SSTP kur bëhet fjalë për ndryshimet në rrjet. Kjo sepse OpenVPN ka komandën “float”, e cila mund të sigurojë që lidhjet OpenVPN të mos bjerë kur ndërroni rrjetet.

Dëshironi të lexoni më shumë rreth OpenVPN? Shikoni artikullin tonë të thelluar mbi të.

SSTP vs IPSec

Të dy protokollet ofrojnë një nivel mjaft të mirë të sigurisë, megjithëse mund të duhet të jesh pak më i kujdesshëm gjatë konfigurimit të protokollit IPSec pasi është më e lehtë të rrëmuash mbrojtjen që ofron nëse nuk është konfiguruar si duhet. Në anën plus, IPSec punon në më shumë platforma sesa SSTP, si macOS, Windows 2000, Solaris, FreeBSD, OpenBSD dhe NetBSD.

Gjithashtu, IPSec është shumë më e lehtë për t’u bllokuar me një mur zjarri sesa SSTP. Meqenëse SSTP përdor portin TCP 443 (të njëjtin port të përdorur nga HTTPS), një administrator i rrjetit ose ISP nuk mund ta bllokojë atë pa e bllokuar edhe të gjitha aktivitetet e tjera në internet. Trafiku IPSec, nga ana tjetër, mund të bllokohet nëse administratori i rrjetit ose ISP bllokon protokollet IP 50 (e cila ndalon ngarkesën Encapsuluese të Sigurisë të ofruar nga IPSec) dhe 51 (i cili do të ndalonte Header Authentication të përdorur nga IPSec). E njëjta gjë mund të ndodhë nëse porti 500 është i bllokuar pasi është porti i përdorur për Shoqatën e Sigurisë së Internetit IPSec dhe Protokollin e Menaxhimit Kryesor (ISAKMP).

Për sa i përket shpejtësisë, ekziston mundësia që SSTP të jetë më e shpejtë se IPSec sepse mund të zgjasë IPSec më gjatë për të negociuar një tunel VPN. Shumë përdorues në internet gjithashtu janë ankuar, duke thënë se IPSec ka tendencë të hajë shumë burime – diçka që mund të ulë më tej shpejtësinë në internet.

IPSec normalisht është çiftuar me L2TP ose IKEv2, por mund të shihni ofruesit e VPN që ofrojnë IPSec si një protokoll më vete. Në përgjithësi, ne do t’ju rekomandojmë të përdorni SSTP mbi IPSec nëse është e mundur. Në rast se dëshironi të mësoni më shumë rreth IPSec, ndiqni këtë lidhje.

SSTP vs IKEv2 / IPSec

Nëse jeni të interesuar kryesisht për sigurinë, duhet të dini që të dy SSTP dhe IKEv2 / IPSec ofrojnë një nivel të ngjashëm mbrojtjeje. IKEv2 / IPSec mund të jetë pak më i besueshëm se SSTP, meqenëse nuk është në pronësi të tij vetëm nga Microsoft. Në vend të kësaj, ajo u zhvillua nga Microsoft së bashku me Cisco. Gjithashtu, ekzistojnë implementime me burim të hapur të IKEv2 të disponueshëm në internet.

Për sa i përket pajtueshmërisë ndër-platformë, IKEv2 / IPSec ka mbështetje të kufizuar ashtu si SSTP, por prapëseprapë ka një avantazh pasi punon edhe në platformat iOS, MacOS dhe BlackBerry.

Sa i përket shpejtësisë dhe stabilitetit, IKEv2 mund të jetë potencialisht pak më i shpejtë se SSTP pasi përdor UDP, por fatkeqësisht është edhe më i lehtë për tu bllokuar sesa SSTP sepse përdor vetëm portën UDP 500. Nëse një administrator i rrjetit e bllokon atë, trafiku IKEv2 / IPSec bllokohet krejt. SSTP, megjithatë, përdor portin TCP 443, i cili është shumë më i vështirë për t’u bllokuar. Sidoqoftë, IKEv2 ka një vështrim shumë të mirë kur bëhet fjalë për stabilitetin – MOBIKE (IKEv2 Mobility and Multihoming), një veçori që lejon protokollin të rezistojë në mënyrë të qetë ndaj ndryshimeve të rrjetit pa u zvogëluar lidhja.

Në fund të fundit, IKEv2 / IPSec është vetëm një mundësi më e mirë sesa SSTP nëse përdorni pajisjen tuaj celular shumë dhe udhëtoni shpesh, ose nëse preferoni një alternative me burim të hapur për SSTP që është e thjeshtë për tu vendosur në platformat Windows dhe pajisjet BlackBerry.

Nëse dëshironi të lexoni më shumë rreth IKEv2 / IPSec, shikoni këtë artikull.

SSTP vs L2TP / IPSec

Në përgjithësi, SSTP është një opsion shumë më i sigurt se L2TP / IPSec, megjithëse ia vlen të përmendet se disa përdorues në internet kanë një kohë më të lehtë duke vendosur besimin e tyre në L2TP / IPSec sepse nuk është zhvilluar vetëm nga Microsoft. Sidoqoftë, L2TP / IPSec bllokohet më lehtë me një firewall sesa SSTP, duke e bërë atë përgjithësisht më pak të besueshëm.

Për sa i përket shpejtësive të lidhjes, L2TP / IPSec është inferior ndaj SSTP sepse përdor encapsulation të dyfishtë – do të thotë se encrypts trafikun në internet dy herë. Ekziston gjithashtu një shans që L2TP / IPSec të jetë më intensiv i burimeve sesa SSTP.

Nga ana tjetër, L2TP / IPSec është në dispozicion në më shumë platforma sesa SSTP. Për më tepër, L2TP është ndërtuar madje edhe në më shumë pajisje dhe sisteme operative sesa SSTP, e cila është ndërtuar vetëm në Windows Vista dhe më të lartë.

Nëse do të zgjidhni midis SSTP dhe L2TP / IPSec, ne do të themi që do të ishit më mirë me SSTP. Në qoftë se jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth L2TP, ndiqni këtë lidhje.

SSTP vs PPTP

Të dy SSTP dhe PPTP janë zhvilluar nga Microsoft, megjithëse PPTP u zhvillua nga Microsoft së bashku me kompani të tjera. Kur bëhet fjalë për sigurinë, SSTP tejkalon PPTP sepse ofron mbrojtje më të mirë – veçanërisht pasi ka mbështetje për çelësat e kriptimit 256-bit, ndërsa PPTP mund të ketë vetëm mbështetje për çelësat 128-bit.

Normalisht, kjo nuk do të ishte një çështje e madhe për përdoruesit e PPTP, por problemi kryesor është me kodimin e vetë PPTP – MPPE – i cili është me të meta. Gjithashtu, është treguar se NSA mund të prishë trafikun PPTP.

E vetmja mënyrë që PPTP është më e mirë se SSTP është kur bëhet fjalë për shpejtësinë dhe disponueshmërinë. Për shkak të kriptimit të dobët, PPTP ofron lidhje shumë të shpejta. Gjithashtu, PPTP është ndërtuar në shumë platforma, megjithëse ia vlen të theksohet se – për shkak të sigurisë së dobët të protokollit – mund të mos vazhdojë të përfshihet në mënyrë natyrale në sistemet dhe pajisjet e ardhshme të operimit. Për shembull, PPTP nuk është më në dispozicion vendas në macOS Sierra dhe iOS 10 (dhe versionet më të reja).

Jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth PPTP dhe çështjet e tij të sigurisë? Shikoni artikullin tonë mbi të për të mësuar më shumë

SSTP vs SoftEther

SSTP dhe SoftEther të dy duket se ofrojnë një nivel të mirë sigurie kur bëhet fjalë për shifrime të larta dhe shifra të mbështetura, por SoftEther është thjesht më i besueshëm sepse është me burim të hapur dhe sepse nuk është në pronësi të një kompanie që dihet se bashkëpunon me NSA. Gjithashtu, SoftEther ka një larmi karakteristikash të sigurisë që e bëjnë atë edhe më të fortë.

I mençur nga shpejtësia, ekziston një shans që SoftEther të jetë më i shpejtë se SSTP pasi ishte programuar me rrjedhën e shpejtë të mendjes. Gjithashtu, SoftEther dyshohet se është 13 herë më i shpejtë se OpenVPN, dhe shpejtësitë e SSTP shpesh konsiderohen të jenë në një nivel të ngjashëm me shpejtësinë e lidhjes OpenVPN.

Tani, është e vërtetë që SoftEther mund të jetë më e vështirë ose e pakëndshme për tu vendosur se sa SSTP. Në fund të fundit, SSTP është ndërtuar brenda në platformat Windows, kështu që lehtë mund të konfigurohet me disa klikime. Për më tepër, nëse përdorni një shërbim VPN të palëve të treta që ofron lidhje SoftEther, do të duhet të shkarkoni dhe instaloni programin SoftEther në pajisjen tuaj.

Nga ana tjetër, SoftEther punon në më shumë platforma sesa SSTP, e cila është e disponueshme vetëm në sistemet operative të Windows, dhe mund të konfigurohet manualisht në ruter, Android dhe Linux. SoftEther punon në të gjitha ato platforma, dhe në sisteme të tjera operative dhe pajisje si iOS, FreeBSD, Solaris dhe macOS.

Një tjetër ndryshim që vlen të përmendet është fakti që serveri SoftEther VPN në të vërtetë ofron mbështetje për protokollin SSTP VPN – krahas shumë protokolleve të tjera VPN si OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec dhe SoftEther. Një server SSTP VPN nuk ofron një fleksibilitet të tillë.

Në përgjithësi, SoftEther është një mundësi shumë më e mirë se SSTP – veçanërisht nëse jeni duke kërkuar për një alternative me burim të hapur. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth protokollit SoftEther, ndiqni këtë lidhje.

SSTP vs Wireguard

Në momentin e shkrimit të këtij artikulli, Wireguard është një protokoll shumë i ri VPN, kështu që jo shumë njerëz i besojnë aq sa ata i besojnë SSTP – veçanërisht pasi ai është vetëm në fazën e tij eksperimentale. Sidoqoftë, protokolli është me burim të hapur dhe mund të përfundojë duke ofruar siguri më të mirë se SSTP pasi përdor kriptografinë më të mirë të artit..

Telekomanda gjithashtu ka shumë të ngjarë të jetë më e shpejtë sesa SSTP nëse ne besojmë se standardet në uebfaqen e protokollit që tregojnë se si ka xhiros më të mirë dhe më pak herë ping sesa OpenVPN (një protokoll SSTP shpesh krahasohet me sa i përket shpejtësisë).

Për momentin, SSTP është shumë më platformë e përputhshme sesa Wireguard pasi që është në dispozicion në Linux (e vetmja platformë që punon Wireguard tani), dhe në Windows, Android dhe ruterë. Për të mos përmendur SSTP është shumë më e lehtë për t’u vendosur gjithashtu.

Ndërsa gjërat qëndrojnë tani, Wireguard nuk është një zgjedhje më e mirë se SSTP pasi nuk është e qëndrueshme, as nuk është plotësisht e sigurt. Sigurisht, nëse thjesht doni ta provoni, protokolli është një mundësi e mirë. Në të ardhmen, Wireguard mund të tejkalojë SSTP, megjithëse.

Dëshironi të mësoni më shumë rreth Wireguard? Shikoni këtë artikull.

Duke marrë parasysh gjithçka, A është Protokolli SSTP VPN një zgjedhje e mirë?

Epo, nëse jeni përdorues i Windows dhe nuk mund të përdorni OpenVPN ose SoftEther për arsye të ndryshme, SSTP është protokolli tjetër më i mirë VPN për sa i përket sigurisë dhe besueshmërisë. Sigurisht, kjo varet nga sa ju besoni korporatës Microsoft. Nëse nuk shqetësoheni veçanërisht për atë aspekt, SSTP mund të jetë një zgjedhje e mirë, atëherë.

Farë është SSTP? Ideja kryesore

SSTP është një protokoll VPN që kodon komunikimet në internet midis një klienti VPN dhe një serveri VPN. Në përgjithësi konsiderohet si i sigurt si OpenVPN, por shumë përdorues në internet nuk e besojnë plotësisht sepse është në pronësi të vetme të Microsoft. Gjithashtu, protokolli ka përputhshmëri të kufizuar ndër-platformë, vetëm duke qenë i disponueshëm në vend në Windows, dhe konfigurimin mbështetës në Android, Linux dhe ruter.

Në përgjithësi, SSTP është një zgjedhje e mirë nëse nuk e keni parasysh faktin që është në pronësi të Microsoft-it, dhe se nuk është me burim të hapur. Ne zakonisht rekomandojmë përdorimin e tij vetëm kur OpenVPN ose SoftEther nuk janë opsione të vlefshme.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map