Isfarë është Smart DNS Tech & Si funksionon Smart DNS? |


Whatfarë është Teknike e zgjuar DNS?

Një Smart DNS është një shërbim në internet që ju ndihmon të anashkaloni gjeo-kufizimet që ju pengojnë të hyrni në përmbajtjen në internet që dëshironi duke mashtruar faqet e internetit për të besuar se jeni nga një rajon i ndryshëm gjeografik – një ku përmbajtja e përmendur është lirshëm në dispozicion.

Por para se të fillojmë të flasim për shërbimet Smart DNS, të sigurohemi se nuk ka keqkuptime në lidhje me atë që është DNS.

Isfarë është DNS (Sistemi i Emrave të Domainit)?

Ta themi thjesht, DNS është një protokoll që bën të mundur që emrat e faqeve të internetit të përkthehen në adresat IP, dhe anasjelltas. DNS është ajo që e bën më të lehtë për ju që të lidheni me një faqe në internet thjesht duke shtypur emrin e tij në shiritin URL të shfletuesit tuaj pasi ajo kthen adresën IP që është e lidhur me këtë faqe të internetit.

Si funksionon një Smart DNS?

Një Smart DNS në thelb bën dy gjëra kur e përdorni:

 1. Ai zëvendëson adresën tuaj DNS të caktuar nga ISP me një të re – një adresë që nuk përmban asnjë informacion që mund të zbulojë gjeo-lokacionin tuaj të vërtetë. Adresa e re DNS vjen nga një server DNS që drejton trafikun tuaj përmes tij. Serveri mund të ndodhet kudo që nga ofruesi Smart DNS do të përdorë serverë me prokurë të vendosur në vende të veçanta për t’ju ndihmuar të anashkaloni gjeo-blloqet.
 2. Ai përgjon kërkesat tuaja të lidhjes në uebfaqen në të cilën dëshironi të përdorni, dhe zëvendëson çdo informacion në kërkesat që mund të rrjedhin gjeo-vendndodhjen tuaj me të dhëna të reja që tregojnë për një vendndodhje ku përmbajtja që dëshironi të përdorni nuk është e bllokuar gjeo.

Farë është një ofrues i zgjuar i DNS?

Një ofrues Smart DNS është një shërbim në internet që ju lejon të përdorni shërbime Smart DNS për të zhbllokuar faqet e internetit të kufizuara me gjeo.

Gjatë viteve të kaluara, gjithnjë e më shumë ofrues të Smart DNS kanë filluar të ofrojnë shërbime VPN gjithashtu. Gjithashtu, ofruesit e VPN kanë filluar të ofrojnë qasje edhe në shërbimet Smart DNS, kështu që ato mund të konsiderohen gjithashtu ofruesit e shërbimeve Smart DNS. Për shembull, ne këtu në CactusVPN kemi filluar ta bëjmë atë për ca kohë.

6 Shenja keni gjetur një shërbim të shkëlqyer të zgjuar DNS

Zgjedhja e ofruesit të duhur Smart DNS mund të jetë pak e vështirë, kështu që ne do t’i bëjmë gjërat më të lehta për ju duke përshkruar se çfarë lloj gjërash duhet të kërkoni:

1. Aplikime të pajtueshme për përdorues dhe ndër-platformë

Ju ndoshta do të dëshironi të jeni në gjendje të shikoni përmbajtje të bllokuar gjeo-kudo ku ndodheni – në shtëpinë tuaj, në shkollë, në rrugë, ndërsa jeni duke pasur një qendër kafeje, etj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të zgjidhni një ofrues të Smart DNS që ofron aplikacione për platformat më të njohura (Windows, iOS, Android, macOS).

Marrja e qasjes në mësime që ju tregojnë se si të vendosni klientët është gjithashtu një plus, dhe kështu janë mësime që tregojnë se si të konfiguroni manualisht shërbimin në platformat që klientët nuk do të punojnë në.

2. Një numër i madh i uebfaqeve para-zhbllokuar

Një DNS Smart nuk ju jep saktësisht qasje të drejtpërdrejtë në të gjitha faqet e internetit në një rajon specifik gjeografik. Në vend të kësaj, ajo zhbllokon faqet e internetit një nga një. Shumica e ofruesve të zgjuar të DNS reklamojnë listën e faqeve të internetit që ata tashmë janë zhbllokuar, kështu që është më mirë të zgjidhni një që ka një listë të gjatë (mundësisht mbi 100 faqe në internet).

3. Një numër i denjë i rajoneve të bllokuara

Disa ofrues të shërbimit Smart DNS do të zhbllokojnë vetëm rajone specifike, kështu që ju duhet të siguroheni që po zgjidhni një shërbim që zhbllokon rajonet që ju interesojnë. Për shembull, nëse doni të hyni në Netflix SH.B.A., nuk do të merrni kudo duke zgjedhur një Smart DNS që zhbllokon vetëm përmbajtjen e kufizuar nga gjeografia nga Britania e Madhe.

Shtë gjithashtu një ide e mirë të zgjidhni një ofrues i cili zhbllokon më shumë se dy ose tre rajone në mënyrë që të keni më shumë larmi përmbajtjesh në dispozicionin tuaj.

4. Karakteristikat dinamike të DNS

Një DNS Dynamic është një domosdoshmëri nëse keni një ISP që ndryshon shpesh adresën tuaj IP. Përndryshe, do të duhet të vërtetoni manualisht adresën tuaj IP sa herë që ndryshohet dhe dëshironi të përdorni shërbimin Smart DNS.

5. Shërbime shtesë

Në një moment, ju mund të dëshironi të përdorni një shërbim të ndryshëm se një Smart DNS për të hyrë në përmbajtje gjeo-bllokuar në internet. Kjo është arsyeja pse është më mirë të zgjidhni një ofrues i cili tashmë ofron mundësinë e përdorimit të opsioneve të tjera (si VPN dhe serverët me prokurë), në mënyrë që të mos keni nevojë të bëni më shumë hulumtime dhe të shpenzoni më shumë para.

Oh, dhe nëse zgjidhni një ofrues të Smart DNS që gjithashtu ofron shërbime VPN, sigurohuni që ata të kenë një politikë mos-log, dhe se serverët e tyre ofrojnë lidhje me shpejtësi të lartë dhe bandë të pakufizuar.

6. Periudha e Provimit Falas + Politika e Rimbursimit

Një gjyq falas vjen gjithnjë i dobishëm sepse siguron që të blini pa asnjë rrezik. Në mënyrë ideale, ju duhet të zgjidhni një ofrues i cili të paktën ofron një provë 24-orëshe që nuk ka kufizime, në mënyrë që të mund të shihni vërtet atë që shërbimi mund t’ju ofrojë.

Një garanci për kthimin e parave (7-ditore, 14-ditore ose 30-ditore) është gjithashtu një shtesë e bukur pasi që ju do të keni një rrjet të sigurisë për t’u rikthyer nëse diçka shkon keq me shërbimin pasi të bëheni përdorues.

Shërbim Falas Smart DNS kundër Ofruesve të Paguar Smart DNS

Shërbimet Falas Smart DNS tingëllojnë shumë tërheqëse – veçanërisht pasi thjesht i përdorni ato për të zhbllokuar faqet e internetit kur të keni nevojë. Sidoqoftë, ka shumë probleme me përdorimin e opsioneve falas Smart DNS. Për një, ekziston një shans që Smart DNS të adresojë shërbimet falas që ju ofrojnë nuk do të punojnë në të vërtetë, do të thotë që nuk do të mund të anashkaloni aspak kufizimet gjeo.

Për më tepër, zakonisht nuk do të dini se kush është duke përdorur falas DNS Smart. Pse është një problem? Për shkak se ata mund të vjedhin informacionin tuaj personal (si detaje të kartës së kreditit ose adresë IP). Kjo, dhe ju ka gjasë nuk do të merrni mbështetje cilësore – ose ndonjë mbështetje për atë çështje – nëse hasni një problem me shërbimin. Gjithashtu, ekziston një shans që do të merrni edhe reklamat

Plus, në fund të fundit, një ofrues i paguar Smart DNS nuk do t’ju kthejë shumë para. Më së shumti, thjesht do të paguani disa dollarë çdo muaj (zakonisht në intervalin prej $ 3 – $ 8 + mund të merrni zbritje ndonjëherë)

Oh, dhe meqenëse disa njerëz priren të hutohen, duhet të përmendim që adresat falas DNS (si ajo e siguruar nga Google ose OpenDNS) nuk janë shërbimet falas DNS Smart për të cilat po flasim.

Smart DNS – Përparësitë dhe Disavantazhet

rekuizitë

 • Një Smart DNS mund t’ju ndihmojë të anashkaloni me lehtësi kufizimet gjeografike.
 • Shërbimet Smart DNS funksionojnë në platforma të shumta dhe janë shumë të lehta për tu konfiguruar manualisht në pajisjet dhe sistemet operative pa mbështetje amtare për klientët Smart DNS.
 • Një DNS i zgjuar nuk përdor kriptimin, kështu që ju duhet të përdorni shpejtësinë tuaj origjinale ISP për të hyrë në përmbajtjen që zhbllokoni.
 • Shërbimet e mençura DNS janë zakonisht mjaft kosto-efektive.
 • Ju nuk keni nevojë të lidheni me serverë të ndryshëm për të hyrë në përmbajtje nga rajone të veçanta gjeografike.

Cons

 • Nëse ISP-ja juaj përdor një Proxy Transparencë DNS, mund t’ju parandalojë të përdorni shërbime Smart DNS.
 • Një Smart DNS nuk do të zhbllokojë automatikisht të gjitha faqet e internetit nga një rajon i veçantë. Normalisht, ata janë zhbllokuar një nga një.
 • Meqenëse një Smart DNS nuk përdor kriptim, privatësia juaj në internet dhe të dhënat personale nuk do të mbrohen në Internet.
 • Një Smart DNS nuk do të fshehë adresën tuaj të vërtetë të IP-së, do të thotë që njerëzit e tjerë dhe platformat akoma mund ta shohin atë. Për shkak të kësaj, gjeo-lokacioni juaj do të jetë gjithashtu i dukshëm.

Cili është ndryshimi midis shërbimeve të zgjuara të DNS dhe VPN?

Tashmë kemi një artikull mbi këtë temë, por këtu është edhe një përmbledhje e shpejtë:

 • Një VPN fsheh adresën tuaj IP duke e zëvendësuar atë me adresën e serverit VPN me të cilin ju lidheni në mënyrë që t’ju ndihmojë të anashkaloni gjeo-blloqet. Një Smart DNS zëvendëson adresën tuaj të caktuar për ISP DNS dhe ndërpret lidhjet tuaja në faqet e internetit të veçanta.
 • Për dallim nga një Smart DNS, një shërbim VPN përdor encryption për të siguruar lidhjet tuaja dhe privatësinë në internet. Ndërsa kjo është një shtesë e bukur, kjo gjithashtu nënkupton që shpejtësia juaj në internet mund të marrë një goditje në varësi se sa i fuqishëm është kriptimi dhe protokolli VPN..
 • Për shkak se një VPN përdor encryption, ajo mund të mbrojë tuaj nga mbikëqyrja e qeverisë dhe ISP. Gjithashtu, siguron që ISP-ja juaj të mos krijojë bandën tuaj pasi ato nuk mund të shohin se çfarë jeni duke bërë në internet. Një Smart DNS nuk mund ta bëjë këtë.
 • Meqenëse një VPN maskon adresën tuaj të vërtetë të IP, ju ndihmon të fshehni gjurmët tuaja dixhitale dhe të anashkaloni muret e zjarrit, diçka që një DNS i zgjuar nuk mund ta bëjë.

Si të anashkaloni çështjen transparente të Proxy DNS

Përdorimi i Proxy transparente DNS nga ISP-ja juaj mund të jetë një çështje e bezdisshme pasi në thelb do t’ju bëjë të përdorni serverat e tyre DNS, edhe pse ju keni caktuar një adresë të re DNS nga ofruesi juaj DNS

Epo, lajmi i mirë është se ju mund ta anashkaloni atë problem. Lajmi i keq është se zgjidhja funksionon vetëm nëse keni një ruter DD-WRT i cili ka mbështetje për tabletët IP. Nëse i plotësoni këto kërkesa, mund të vendosni Smart DNS në ruter dhe të përdorni komandat e mëposhtme kur konfiguroni murin e zjarrit të routerit:

iptables -t nat -A PREROUTING -i br0 -p udp –dport 53 -j DNAT –to 8.8.8.8:54

Çfarë bëjnë ata? Në thelb, ata sigurohen që DNS të kërkojë që pajisja juaj të dërgojë portin e përdorimit 54 në vend të portit 53 (porti që përdoret zakonisht për kërkesat e kërkimit të DNS).

Oh, dhe adresa e DNS që përdoret në atë shembull (8.8.8.8) është adresa publike DNS e ofruar nga Google. Nëse është e mundur, duhet ta zëvendësoni me adresën DNS të ofruar nga ofruesi juaj Smart DNS.

A është përdorimi legal DNS legal?

Po, përdorimi i një shërbimi Smart DNS është plotësisht i ligjshëm. Nëse nuk jeni plotësisht të bindur për këtë, merrni parasysh sa vijon – madje edhe Google ofron qasje në një adresë DNS për përdorim falas.

A është legal DNS Smart?

Tani, është e vërtetë që ISP-ja juaj mund të ndërhyjë në përdorimin tuaj Smart DNS nëse ata përdorin një Proxy transparent DNS, por kjo nuk e bën shërbimin të paligjshëm. Një Smart DNS mund të jetë i ligjshëm edhe në vendet me qeveri shtypëse që ndalojnë hyrjen në përmbajtje të caktuar në internet.

Sidoqoftë, mbani në mend se nëse bëni ndonjë gjë që konsiderohet e paligjshme gjatë përdorimit të një Smart DNS, lehtë mund të merrni probleme ligjore.

A do të ulë shpejtësitë tuaja në internet DNS?

Jo, kjo nuk duhet të ndodhë normalisht. Meqenëse një Smart DNS nuk përdor ndonjë protokollim encryption ose VPN, nuk ka shumë që mund të ndërhyjnë me shpejtësinë tuaj në internet. Zakonisht, nëse hasni në ngadalësime të lidhjes, mund të jetë potencialisht një problem në fundin tuaj – veçanërisht nëse ISP-ja juaj është duke u përfshirë në gjuajtjen e bandës..

Mund të përdorni një DNS Smart për Torrenting?

Nëse përdorni një DNS të zgjuar kur shkarkoni torrente, nuk do të bëni asgjë për ju. Meqenëse Smart DNS nuk e maskon adresën tuaj IP dhe kodon trafikun tuaj, adresa juaj do të jetë ende e dukshme për anëtarët e tjerë të Swarm (numri i përgjithshëm i ngarkuesve dhe shkarkuesve në një përrua). Plus, ISP-ja juaj do të shohë që jeni duke shkarkuar përrua, gjë që mund të jetë problem nëse kjo është një çështje e ndjeshme ligjore në vendin tuaj.

Mund të Anashkaloni Firewall-et me një DNS Smart?

Jo, nuk mund ta bësh këtë me një Smart DNS pasi shërbimi nuk e fsheh adresën tënde të vërtetë IP. Si rezultat, kufizimet në murin e zjarrit të vendosura nga administratori në rrjet do të vazhdojnë të zbatohen për ju edhe nëse përdorni një Smart DNS.

Duke kërkuar për një Ofrues të besueshëm të DNS Smart që mund të përmbushë të gjitha nevojat tuaja?

CactusVPN është vetëm ajo që ju nevojitet atëherë. Ne ofrojmë një shërbim të nivelit të lartë Smart DNS i cili mund t’ju ndihmojë të zhbllokoni mbi 300 faqe interneti të kufizuara me gjeo.

Për më tepër, ne ofrojmë aplikacione miqësore për përdoruesit që funksionojnë në platformat më të njohura (Windows, macOS, iOS, Android, TV Android, Amazon Fire TV).

Nëse dëshironi më shumë larmi kur bëhet fjalë për shërbimet në internet, ne ofrojmë gjithashtu një shërbim të fuqishëm VPN. Ajo përmban kriptim të shkallës ushtarake, një mbrojtje nga rrjedhja Killswitch, DNS dhe qasje në 28 + serverë me shpejtësi të lartë që vijnë të pajisura me një bandë të pakufizuar.

Dhe nëse jeni të interesuar të përdorni një shërbim proxy, do të jeni të lumtur të njihni serverët tanë VPN dyfish si serverët me proxy – dhe ju mund t’i përdorni ato falas sa herë që dëshironi.

Nëse dëshironi të provoni shërbimet tona falas para se të bëni një angazhim, duhet të dini që ne ofrojmë një provë 24-orëshe për shërbimin tonë VPN dhe një provë 7-ditore për shërbimin tonë Smart DNS.

Për më tepër, me ne, ju po blini pa asnjë rrezik pasi ne ofrojmë një garanci për 30 ditë kthim të parave nëse shërbimi nuk funksionon siç duhet pasi të bëheni një përdorues i CactusVPN.

Përfundim – Isfarë është Teknike e zgjuar DNS?

Një Smart DNS është një shërbim që mund të përdorni për të hyrë në përmbajtje gjeo-bllokuar nga rajone të ndryshme gjeografike në internet. Ai zëvendëson adresën tuaj të caktuar për ISP DNS për t’u siguruar që disa faqe në internet nuk mund të shohin se nga cila zonë gjeografike jeni nga (nuk do të thotë se vendndodhja juaj gjeografike është plotësisht e fshehur në internet, megjithëse). Shërbimi është mjaft i thjeshtë për t’u përdorur dhe konfiguruar, plus që ai nuk përmban karakterizimin e shifrimit, në mënyrë që të mund të shijoni shpejtësinë tuaj origjinale në ISP dhe të shijoni një ton të faqeve të para-zhbllokuara.

Shërbimet Smart DNS gjithashtu kanë disa pengesa – domethënë ato nuk mbrojnë të dhënat tuaja në internet, ato mund të bllokohen nga ISP-ja juaj nëse përdorin një Proxy transparent DNS (ka një rregull për këtë, megjithëse), dhe ato nuk mund të anashkalojnë firewalls pasi që ata nuk e fshehin adresën tuaj të vërtetë IP.

Në përgjithësi është më së miri të zgjedhësh një ofrues të zgjuar të DNS që ofron qasje në një Smart DNS së bashku me opsione të tjera (siç është një VPN dhe / ose një përfaqësues), siguron qasje te klientët e pajtueshëm ndër-platformë dhe ka një listë të gjërë të faqeve të para-zhbllokuara.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me