Isfarë është softveri i klientit VPN (si funksionon një klient i VPN) |


Dhe edhe nëse nuk përdorni VPN dhe thjesht doni të mësoni rreth tyre, kjo është një pikë e mirë fillestare si çdo. Ne madje do të hedhim një përkufizim të shpejtë VPN para se të fillojmë gjithashtu.

Farë është VPN?

Një VPN (Virtual Private Network) është një shërbim që mund të përdorni për të anashkaluar gjeo-blloqet dhe censurën qeveritare duke fshehur adresën tuaj të vërtetë IP në Internet. Gjithashtu, një VPN mund të kriptojë të dhënat tuaja në internet dhe trafikun për ta mbajtur atë pa mbikëqyrje dhe të sigurt nga hakerat.

Farë është softueri i klientit VPN?

Një klient VPN është programi virtual i Rrjetit Privat që është i instaluar në pajisjen tuaj për të vendosur një lidhje midis tij dhe serverit VPN, dhe të ofrojë qasje në shërbimet VPN.

Shumica e platformave të njohura si Windows, macOS, iOS dhe Android vijnë me softuer të parainstaluar të klientit VPN, por gjithashtu mund të instaloni klientë të palëve të treta për të shijuar një ndërfaqe më të mirë të përdoruesit dhe më shumë karakteristika.

Llojet e klientëve VPN

Në përgjithësi, ekzistojnë dy lloje të klientëve VPN:

Klientë vendas ose të integruar VPN

Këto janë klientë të parainstaluar ose të konfiguruar VPN që janë në dispozicion në disa sisteme operative si Windows, macOS, iOS, Android, dhe shpërndarje Linux si Ubuntu.

Klientë të palës së tretë VPN

Ata më tej mund të ndahen në dy kategori:

 1. Klientë VPN që janë zhvilluar nga zhvilluesit e protokollit VPN. Disa shembuj përfshijnë klientë OpenVPN dhe SoftEther.
 2. Klientët VPN që janë zhvilluar nga ofruesit e shërbimit VPN. Aplikacionet VPN të zhvilluara nga ofruesit e VPN vijnë me veçori shtesë që klientët bazë VPN të zhvilluar nga zhvilluesit e protokolleve zakonisht nuk ofrojnë, si një Aplikacione. Killer, një Killswitch, aftësia për të grupuar serverat sipas vendit, të zgjidhni midis protokolleve VPN, të lidheni automatikisht gjatë fillimit dhe shumë më tepër.

Pse keni nevojë për softuer të klientëve VPN?

Shtë shumë e thjeshtë – me qëllim që të krijoni një lidhje VPN me një server VPN, dhe gjithashtu të siguroni që tuneli i koduar i VPN të jetë i konfiguruar midis jush dhe serverit, pajisja juaj ka nevojë për një klient VPN pasi është përgjegjës për trajtimin e gjithë kësaj.

Si funksionojnë klientët VPN?

Para se një klient dhe server VPN madje mund të komunikojnë, ata vërtetojnë njëri-tjetrin përmes paketave të të dhënave. Ky proces i vërtetimit të ndërsjellë është thelbësor sepse siguron që klienti po komunikon me serverin e duhur dhe anasjelltas.

Më pas, softveri VPN kodon të dhënat tuaja përpara se t’i dërgojë ato në serverin VPN. Pasi serveri të marrë informacionin, ai i deshifron, dhe përcjell trafikun tuaj në internet. Kur serveri VPN merr të dhënat e Internetit që keni kërkuar (qasja në internet, për shembull), ai e kripton atë dhe i dërgon përsëri te klienti VPN në pajisjen tuaj, i cili më pas vazhdon të deshifrojë informacionin për ju.

Falë procesit të kriptimit, ISP-ja juaj (ose ndonjë agjenci qeveritare e mbikëqyrjes ose hakerat, për atë çështje) nuk mund të mbajnë skedarët e kërkesave tuaja të lidhjes dhe trafikut në internet për të parë se çfarë jeni duke bërë në internet. Vetëm klienti VPN dhe serveri VPN mund të shifrojnë dhe deshifrojnë të dhënat.

Për çfarë platformash punojnë klientët VPN?

Të dy klientët e integruar dhe të tretë VPN janë të disponueshëm në sistemin dhe pajisjet më të njohura të funksionimit. Si rregull i përgjithshëm, programi i klientit VPN punon në:

 • Windows (përfshirë Windows XP)
 • macOS X (klientët e palëve të treta mund të mos punojnë në versionin më të vjetër)
 • Linux (disa shpërndarje mund të trajtojnë vetëm konfigurimin manual VPN)
 • iOS
 • android
 • eReaders (si ndezni zjarrin)
 • Amazon Fire TV (dhe me siguri pajisje të tjera që funksionojnë Fire OS)

Sidoqoftë, jo të gjithë sistemet operative dhe pajisjet kanë mbështetje natyrore për klientët VPN. Për shembull, TV të mençur që nuk ekzekutojnë një Android ose Fire OS nuk mund të kenë të instaluar aplikime VPN në to. E njëjta gjë vlen edhe për tastierat e lojrave si Xbox ose PlayStation, ose telefonat mobil si BlackBerry që ekzekutojnë BlackBerry 10 OS.

Në ato situata, lidhjet manuale VPN ende mund të vendosen në disa pajisje duke përfituar nga mbështetja e protokollit VPN dhe duke përdorur skedarë konfigurimi të ofruara nga ofruesit e VPN.

Nëse asnjë prej kësaj nuk është e mundur, megjithatë, opsioni juaj i vetëm është që të ndani lidhjen e kompjuterit ose laptopit me pajisjen në fjalë (e cila mund të jetë mjaft e papërshtatshme) ose të vendosni një VPN në ruterin tuaj.

Opsioni i ruterit është zakonisht më i miri pasi që nëse e bëni këtë, çdo pajisje që hyn në internet përmes ruterit tuaj do të përdorë një lidhje VPN – po, madje edhe pajisjet IoT si termostatët inteligjentë ose bravat inteligjentë.

Si t’i tregoni një klienti të palës së tretë VPN është i besueshëm

Në përgjithësi, këtu janë gjërat që duhet të keni kujdes kur kontrolloni ofruesit e VPN dhe klientët e tyre:

 • Klienti VPN duhet të jetë i pajtueshëm me platformë pasi që duhet të jeni në gjendje të përdorni shërbimin VPN brenda dhe jashtë shtëpisë tuaj.
 • Klienti nuk duhet të regjistrojë ndonjë nga të dhënat tuaja ose, të paktën, duhet të regjistrojë vetëm të dhëna të ndryshme që lidhen me lidhjen, të cilat nuk mund të gjurmohen tek ju, dhe të cilat përdoren vetëm për zgjidhjen e problemeve.
 • Klienti VPN nuk duhet të lëshojë asnjë nga të dhënat tuaja në internet. Nëse doni të shihni si të provoni një lidhje VPN për t’u siguruar që është e sigurt, këtu është një udhëzues i dobishëm.
 • Klienti duhet të ju lejojë të zgjidhni cilin protokoll VPN që dëshironi të përdorni kur lidheni me serverin VPN – përveç nëse pajisja / OS që përdorni ju mbështet vetëm një lloj protokolli VPN, natyrisht.

Keni nevojë për një VPN me një Klient të Madh?

Ne ju kemi mbuluar – kemi punuar ditë e natë për t’u siguruar që klientët tanë VPN janë jashtëzakonisht miqësor, intuitiv dhe të përgjithshëm pa probleme.

Plus, ne u siguruam që ata të punojnë në platformat më të njohura në treg:

 • Windows
 • MacOS
 • iOS
 • android
 • Android TV
 • TV Amazon Fire & Zjarri TV Stick

Aplikacionet tona VPN janë të mbushura me Karakteristika

Ju mund të zgjidhni midis 6 protokolleve VPN kur doni të lidheni me një nga serverët tanë me shpejtësi të lartë 28+, dhe gjithashtu mund të keni automatikisht lidhjen e klientit gjatë fillimit.

Klient CactusVPN

Përveç kësaj, ne i përshtatëm klientit tonë VPN me mbrojtje DNS Leak, një Aplikacion. Vrasës, dhe një Killswitch – gjithçka që ju nevojitet për të siguruar që intimiteti juaj nuk ekspozohet kurrë në Internet, pavarësisht rrethanave. Për të mos përmendur të gjithë trafikun dhe të dhënat tuaja në internet sigurohen nga kriptimi ynë i fuqishëm AES.

Oh, dhe mos u shqetësoni për klientin tonë që regjistron ndonjë të dhënë të ndjeshme. Ne zbatojmë një politikë të rreptë mos-log në kompaninë tonë.

Shijoni qasjen e pakufizuar në ton të përmbajtjes

Klienti ynë ka një shërbim të integruar Smart DNS së bashku me shërbimin tonë VPN. Nëse dëshironi të shijoni më shumë larmi përmbajtjesh, gjithmonë mund të përdorni Smart DNS për të zhbllokuar mbi 300 faqe në internet nga vende si Britania e Madhe, SH.B.A., Kanada, Australia, Polonia, Zvicra, Franca, Gjermania, Suedia.

Jepuni CactusVPN Provoni – Pa pagesë!

Ju nuk duhet të bëni një angazhim menjëherë – ju mund ta provoni shërbimin tonë VPN falas për 24 orë së pari për të parë nëse i plotëson të gjitha nevojat tuaja. Ju duhet të shijoni të gjitha tiparet tona dhe nuk është e nevojshme të na siguroni detaje të kartës së kreditit.

Dhe nuk janë të gjitha. Pasi të bëheni një përdorues i CactusVPN, do të jeni akoma i mbuluar nga garancia jonë 30-ditore e kthimit të parave, nëse diçka nuk funksionon siç reklamohet.

Vija e poshtme

Pra, çfarë është programi i klientit VPN? E thënë thjesht, është softuer i integruar ose i palës së tretë që instaloni ose konfiguroni në pajisjen / sistemin tuaj të funksionimit. Ju e përdorni atë për t’u lidhur me një server VPN dhe për të krijuar një lidhje të koduar duke përdorur protokolle të ndryshme VPN.

Kur kërkoni një ofrues VPN me një klient të mirë, sigurohuni që aplikacioni të jetë i pajtueshëm ndër-platformë, i lehtë për t’u përdorur dhe i paketuar me karakteristika të ndryshme (si një Killswitch ose Apps. Killer) që mbrojnë privatësinë tuaj në internet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map