Kriptimi i VPN (gjithçka që duhet të dini) |


Isfarë është encryption VPN?

Në thelbin e saj, kriptimi është një mënyrë për të kthyer të dhënat nga një format i lexueshëm në një format të koduar, të palexueshëm me ndihmën e një algoritmi. Formati i koduar i thënë mund të deshifrohet vetëm me çelësin e duhur të deshifrimit.

Duke dalë jashtë kësaj deklarate, kriptimi VPN mund të përkufizohet si një mjet për të kriptuar të dhëna të qarta (si trafiku juaj në internet) për tu siguruar që shfaqet si gibberish e padeshifrueshme për këdo që përpiqet ta monitorojë atë (si ISP-ja juaj, për shembull).

Pse është e rëndësishme encryption VPN?

Për një, kriptimi VPN ju lejon të mbroni të dhëna të ndjeshme (si numrat e kartës së kreditit, detajet e llogarisë bankare dhe kredencialet e hyrjes) nga kriminelët në internet pasi që ata nuk do të jenë në gjendje të përgjojnë në lidhjet tuaja në internet kur përdorni WiFi publik.

Përveç kësaj, kriptimi VPN gjithashtu siguron që aktivitetet e Internetit tuaj nuk mund të monitorohen nga qeveria juaj, ISP dhe reklamuesit.

Si ju ndihmon kjo? Well:

 • Ajo i ndalon qeveritë të detyrojnë censurimin poshtë fytit tuaj, apo edhe të rrezikojnë jetën tuaj nëse ndodh që të përfundoni në telashe juridike në vendet e Lindjes së Mesme, ku disa aktivitete në internet janë të paligjshme.
 • Ju mbron nga njoftimet e padrejta DMCA, gjobat e mëdha, madje edhe koha në burg nëse jeni duke shkarkuar përrua.
 • Kriptimi i VPN parandalon ISP-në tuaj të rrëzojë gjerësinë e bandës tuaj pasi ato nuk mund të shohin se çfarë bëni në internet.
 • Kriptimi gjithashtu mban reklamuesit në gji duke e bërë më pak të ngjarë që ju të përhapeni me reklama “të personalizuara” ose të keni shitur të dhënat tuaja në internet për reklamuesit nga ISP-ja juaj.

Si funksionon encryption VPN?

Kriptimi VPN është procesi i sigurimit të të dhënave brenda tunelit të serverit klient VPN-VPN për t’u siguruar që nuk mund të shfrytëzohet nga askush.

Në thelb, kur drejtoni një klient VPN dhe lidheni me një server VPN, kërkesat tuaja për lidhje janë të koduara para se ato të dërgohen në server..

Atëherë, ato deshifrohen nga serveri, përcillen në Internet dhe të dhënat e kërkuara janë të koduara edhe një herë kur serveri i merr ato para se të kthehen në pajisjen tuaj. Pasi të jenë marrë, të dhënat deshifrohen nga klienti VPN, në mënyrë që të mund t’i shikoni.

Si funksionon një diagram i punës VPN

Prapëseprapë, për të marrë një kuptim më të thelluar se si funksionon në përgjithësi encryption VPN, duhet të mësoni për gjëra të tilla si:

 • Keyselësat e kriptimit
 • Algoritmet e kriptimit
 • Shifrat e shifrimit të VPN
 • Protokollet e kriptimit VPN
 • Kriptimi i shtrëngimit të dorës
 • Autentifikimi HMAC
 • Sekret i përsosur përpara

Cilat janë çelësat e kriptimit?

Një çelës encryption VPN është një varg i bit-ve të krijuara në mënyrë rastësore që përdoret për të kriptuar dhe deshifruar të dhënat. Keydo çelës encryption është krijuar në atë mënyrë që të sigurojë atë unik. Gjatësia e një çelësi të kriptimit llogaritet në copa – normalisht, sa më gjatë të jetë çelësi, aq më i fortë është shifrimi.

Madhësia e çelësave të enkriptimit është shumë e larmishme. Për shembull, ato mund të jenë 1-bit, duke lejuar vetëm dy kombinime të mundshme, ose 256-bit, duke lejuar një total prej 1,1 herë 10 ^ 77 kombinimesh.

Për t’ju dhënë një ide se çfarë do të thotë kjo, do të duhej Sunway TaihuLight (një super-kompjuter dhe një nga kompjuterët më të fuqishëm – nëse jo edhe më të fuqishëm në botë) rreth 885 katrorë vjet vetëm për të brutturuar një 128- çelësi i enkriptimit bit.

Dy lloje të çelësave të enkriptimit përdoren në procesin e kriptimit / deshifrimit – Privateelësi privat dhe theelësi Publik. Ato janë të lidhura matematikisht, pasi çdo lloj informacioni që është i koduar me një Publicelës Publik mund të deshifrohet vetëm me Privateelësin privat që lidhet me të.

Gjithashtu, Keyelësi Publik është normalisht i disponueshëm përmes një drejtori publik, ndërsa Keyelësi Privat (siç nënkupton emri i tij) mbetet konfidencial dhe njihet vetëm nga pronari kryesor.

Llojet e algoritmeve të kriptimit

Kur diskutoni llojet e kriptimit VPN, është e rëndësishme të bëni dallimin midis llojeve të algoritmit të kriptimit dhe llojeve të shifrimit të shifrimit. Tani për tani, ne do të diskutojmë për llojet e algoritmeve, dhe do t’i kalojmë shifrat në seksionin tjetër.

Algoritmet e kriptimit

Në ditët e sotme, algoritmet e kriptimit zakonisht bien në dy kategori:

 • Kriptimi simetrik – Një algoritëm simetrik i kriptimit mbështetet në një çelës Publik dhe Privat që janë identik. Zakonisht konsiderohet një algoritëm “i shpejtë”. Një shembull i kriptimit simetrik është shifri i shifrimit të AES.
 • Kriptimi asimetrik – Ky lloj algoritmi (i njohur ndryshe edhe si Kriptografia me Keyelës Publik) përdor çelësa të ndryshëm për proceset e kriptimit dhe deshifrimit. Ndërsa mund të jetë i përshtatshëm, është gjithashtu shumë e rrezikshme pasi që një çelës privat që humbet normalisht nuk mund të rikthehet. Një shembull i mirë i kriptimit asimetrik është protokolli RSA (Rivest-Shamir-Adleman).

Cilat janë shifrat e shifrimit të VPN?

Një shifër shifrimi është një algoritëm që përdoret për kryerjen e procesit të kriptimit dhe deshifrimit. Për dallim nga çelësat e enkriptimit që nuk mund të plasariten realisht, shifrat e kriptimit mund të kenë dobësi që bëjnë të mundur prishjen e enkriptimit.

Për fat të mirë, ajo lloj çështje e sigurisë shmanget lehtësisht duke përdorur një shifër komplekse së bashku me një çelës të fortë encryption.

Para se të diskutojmë se cilat lloje të shifrave VPN ofruesit e VPN mund të përdorin, duhet të përmendim disa gjëra – emri i një shifri encryption VPN normalisht do të shoqërohet nga gjatësia e çelësit (AES-128, për shembull).

Vlen gjithashtu të përmendet se kur njerëzit i referohen algoritmave të kriptimit VPN në shumicën e rasteve, ata zakonisht u referohen shifrave të kriptimit – jo algoritme simetrike / asimetrike që përmendëm më lart. Pra, nëse shihni dikë që flet për algoritmin e Blowfish, është në rregull të supozoni se po i referohet shifrës Blowfish. E njëjta gjë mund të thuhet kur njerëzit flasin për llojet e kriptimit VPN – në përgjithësi, ata po flasin për llojet e shifrave të kriptimit që janë në dispozicion.

Me atë pa mbarim, këtu janë llojet kryesore të shifrave të kriptimit që do të shihni përdoruesit e VPN-së që përdorin:

 • Shifra Blowfish – Blowfish shoqërohet normalisht me një çelës 128-bit. Ndërsa është mjaft e sigurt, shumë përdorues në internet janë të shqetësuar për sa i besueshëm është dhënë se projektuesi i shifrës (Bruce Schneier) ka deklaruar më poshtë në një intervistë të vitit 2007 për Blowfish: “Në këtë pikë, megjithëse jam i mahnitur që është akoma duke u përdorur. “
 • Shifra Dyfishtë – Ky është pasardhësi i Blowfish. Dallimi kryesor është se Twofish ka një madhësi blloku 128-bit në vend të një Blowfish me 64-bit, që do të thotë se nuk është i prekshëm nga sulmet e ditëlindjes. Bruce Schneier rekomandon gjithashtu përdorimin e Twofish mbi Blowfish.
 • Shifra AES – AES mund të ketë çelësa 128-bit, 192-bit dhe 256-bit. AES është shumë e njohur për përdoruesit e VPN falë certifikimit të saj NIST, dhe faktit që qeveria amerikane gjithashtu e përdor atë.
 • Shifra Camellia – Camellia dyshohet se është aq e mirë sa AES. Shtë i shpejtë dhe mbështet çelësat 128-bit, 192-bit dhe 256-bit. Sidoqoftë, pasi që nuk është testuar plotësisht kundër dobësive të mundshme akoma, dhe për shkak të mungesës së çertifikatave, AES ka tendencë të merret mbi të.
 • Shifra 3DES – DES Triple (3DES; i njohur gjithashtu si TDEA / Triple DEA) është në thelb Standardi i Kriptimit të të Dhënave (DES) që përdoret tre herë. Shtë më i ngadaltë se Blowfish, dhe mbështet vetëm çelësat 56-bit, 112-bit dhe 168-bit. Gjithashtu, si Blowfish, ajo ka një madhësi bllok 64-bit, duke e bërë atë të ndjeshëm ndaj sulmeve për ditëlindjen. Një detaj i rëndësishëm që vlen të përmendet është se ky shifër është zyrtarisht në pension, dhe përdorimi i tij do të ndalohet pas vitit 2023.
 • Shifra MPPE – MPPE ka të bëjë me Encryption të Microsoft Point-to-Point dhe është një shifër që përdoret shpesh për lidhje PPTP dhe lidhje dial-up. Shifra mbështet çelësat 40-bit, çelësat 56-bit dhe çelësat 128-bit.

Shifra RSA është një algoritëm tjetër që mund të përdoret për komunikime të sigurta në internet, por ne po e përmendim këtu dhe nuk e shtojmë atë në listën e mësipërme sepse shumica e ofruesit VPN përdorin RSA për shtrëngime të shifrimeve pasi shifri është relativisht i ngadaltë. Në përgjithësi, RSA nuk është përdorur për të kriptuar drejtpërdrejt të dhënat e përdoruesve për shkak të kësaj. Gjithashtu, vlen të përmendet se çelësi RSA 1024-bit nuk konsiderohet më i sigurt, dhe ekspertët e sigurisë këshillojnë përdorimin e një në vend të tij 2048-bit ose 4096-bit..

Isfarë është Handshake e Kriptimit?

Një “shtrëngim duarsh” përfaqëson atë komunikim automatik midis dy pajisjeve komunikuese. Në thelb, i referohet mënyrës sesi klienti VPN dhe serveri VPN krijojnë çelësat e enkriptimit që përdoren për komunikim (kriptimi dhe deshifrimi në këtë rast).

Gjatë shtrëngimit të dorës (zakonisht një TLS / SSL), klienti dhe serveri:

 • Gjeneroni çelësat e enkriptimit.
 • Pajtohuni se cili protokoll VPN do të përdoret.
 • Zgjidhni algoritmet e duhura kriptografike.
 • Autentifikoni njëri-tjetrin me ndihmën e çertifikatave dixhitale.

Ashtu siç e përmendëm edhe më lart, RSA përdoret zakonisht për shtrëngime dore encryption. Sidoqoftë, është gjithashtu e mundur që një ofrues i VPN të përdorë protokollin e marrëveshjeve kryesore të ECDH (Elliptic-curve Diffie-Hellman) ose DH (Diffie-Hellman). ECDH është zakonisht më ideale sepse DH ka tendencë të ripërdorimit të një numri të kufizuar të numrave kryesorë, duke e bërë atë më të ndjeshëm për t’u goditur nga NSA.

Isfarë është sekreti i përsosur përpara (PFS)?

Sekreti i Përsosur i Përparuar (i quajtur gjithashtu Fshehtësia e Përparme) është një veçori e protokolleve të ndryshme të marrëveshjes kryesore (një kombinim i RSA dhe DH ose ECDH, zakonisht) që siguron që çelësat e sesionit tuaj nuk janë kompromentuar edhe nëse diçka ndodh me Privateelësin privat të serverit ju jeni duke u lidhur me.

Në rast se dëshironi të mësoni më shumë rreth PFS, ndjehuni të lirë të shikoni artikullin tonë mbi të.

Isfarë është autentifikimi HMAC?

Autentifikimi HMAC qëndron për Kodin e Autentifikimit të Mesazhit bazuar në Hash dhe është një Kod i Autentifikimit të Mesazhit (MAC) që është përdorur për të kontrolluar integritetin e të dhënave dhe vërtetimin e një mesazhi në të njëjtën kohë për të siguruar që ai nuk është modifikuar nga ndonjë palë e tretë.

Ofruesit VPN zakonisht përdorin shifrën SHA-2 (Secure Hash Algorithm 2) për vërtetimin e HMAC pasi ai mbështet 224-bit, 256-bit, 384-bit dhe 512-bit vlera, duke e bërë atë shumë më të sigurt se SHA-1.

Cilat janë protokollet e kriptimit të VPN?

Ta themi thjesht, një protokoll VPN është një grup udhëzimesh që përdoren kur vendoset një lidhje e sigurt midis dy pajisjeve. Në këtë rast, dy pajisjet e sigurta do të ishin pajisja me të cilën ndizni klientin VPN dhe serveri VPN me të cilin jeni lidhur.

Protokolli VPN

Ofruesit VPN zakonisht përdorin shumë lloje të protokolleve VPN kur negociojnë lidhje të siguruara. Ofruesit më të mirë do të ju lejojnë të zgjidhni se cili protokoll VPN do të përdorni kur lidheni me serverin VPN.

Normalisht, këto janë protokollet më të përdorura VPN në momentin e shkrimit të këtij artikulli:

 • PPTP – Një protokoll i encryption i VPN me shpejtësi të lartë relativisht. Problemi kryesor me të është fakti që ka siguri të dobët – për të mos përmendur se ajo ishte e prishur gjithashtu nga NSA.
 • L2TP / IPSec – Më vete, L2TP nuk siguron ndonjë kriptim, kjo është arsyeja pse gjithnjë është çiftuar me IPSec. Së bashku, ata krijojnë një protokoll mjaft të sigurt (veçanërisht nëse përdor shifrën AES). Ka pasur pretendime që NSA ka plasaritur ose dobësuar këtë protokoll të enkriptimit VPN, por nuk ka asnjë provë për t’i mbështetur ato.
 • IPSec – IPSec është një grup i sigurt i protokollit të rrjetit që përdoret për të kriptuar paketat e të dhënave të cilat dërgohen përmes një rrjeti IP. Ajo përmban siguri të lartë, dhe mund të kriptojë trafikun pa aplikimin e pikës fundore të jetë i vetëdijshëm për të. Në teknologjinë VPN, IPSec shpesh përdoret përkrah L2TP dhe IKEv2.
 • IKEv2 – IKEv2 është relativisht i shpejtë, i qëndrueshëm dhe i sigurt (nëse përdoret një shifër si AES). Sidoqoftë, IKEv2 mund të jetë i vështirë për tu zbatuar nga ana e serverit VPN, kështu që një ofrues VPN i papërvojë mund të bëjë gabime që mund të rezultojnë në probleme të sigurisë.
 • OpenVPN – Një protokoll me burim të hapur, OpenVPN është shumë i sigurt dhe i rregullueshëm. E vetmja dobësi e saj duket se është fakti se përdorimi i tij me shifra të forta encryption ndonjëherë mund të ngadalësojë shpejtësinë e lidhjes.
 • SoftEther – Pavarësisht se është një protokoll më i ri i kriptimit VPN, SoftEther është bërë shpejt i popullarizuar në përdoruesit e VPN për shkak të faktit se është shumë i sigurt, i qëndrueshëm dhe çuditërisht i shpejtë.
 • SSTP – Ky protokoll shpesh krahasohet me OpenVPN pasi përdor SSL 3.0, duke e lejuar atë të anashkalojë censurimin duke përdorur portin 443 (portin e trafikut HTTPS). Përkundër kësaj, SSTP nuk është aq popullor sa OpenVPN sepse nuk është me burim të hapur.
 • Wireguard – Wireguard është një protokoll i ri me burim të hapur VPN. Përdor vetëm një suitë të vetme kriptografike, kështu që ka më pak të ngjarë të ketë vrima sigurie. Problemet e vetme tani janë fakti që protokolli është ende në zhvillim e sipër dhe duhet të bëhen më shumë testime. Përkundër kësaj, ka ofruesit e VPN të cilët kanë filluar të përdorin Wireguard.

Kur bëhet fjalë për sigurinë, OpenVPN konsiderohet të jetë standardi në ditët e sotme. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se është zgjidhja e vetme. SoftEther është një alternativë shumë e mirë që shpesh është shumë më e shpejtë se OpenVPN, dhe gjithashtu ofron një nivel të mirë sigurie.

Në rast se dëshironi të mësoni më shumë rreth çdo protokolli VPN, ndjehuni të lirë të kontrolloni udhëzuesin tonë të thelluar.

Cili është Encryption më i mirë VPN?

Shtë e vështirë të thuash pasi nuk ka një përgjigje të thjeshtë dhe të qartë për këtë pyetje. Farë përcakton “kriptimin më të mirë” për ju varet nga sa doni të siguroni të dhënat tuaja në internet dhe trafikun.

Në përgjithësi, këtu janë gjërat kryesore që duhet të kërkoni nëse doni të siguroheni që po merrni përvojën më të sigurt në internet:

 • Një çelës i gjatë encryption, të paktën 128-bit në madhësi.
 • Protokollet e besueshme të shkëmbimit të çelësave, si ECDH ose RSA-2048.
 • Shifra të fortë VPN si AES, Twofish ose Camellia.
 • Protokollet e fuqishëm të kriptimit të VPN si OpenVPN, SoftEther dhe IKEv2.
 • Një shifër SHA-2 për vërtetimin e HMAC – në mënyrë ideale 256-bit, 384-bit, ose 512-bit.
 • Karakteristikat e përsosura të fshehtësisë së përparme.

Si të provoni kriptimin e VPN

Duke gjykuar se sa i ndërlikuar mund të jetë encryption VPN si subjekt, ju do të mendoni se testimi do të ishte edhe më i vështirë. Për fat të mirë, nuk është kështu.

Këtu janë hapat që duhet të ndiqni për të provuar shpejt dhe lehtë encryption VPN:

 1. Instaloni Wireshark – një mjet që mund të monitorojë statusin e kriptimit të një VPN.
 2. Run Wireshark, dhe pastaj fillo klientin VPN dhe lidhesh me një server.
 3. Zgjidhni WiFi ose Ethernet si ndërfaqen e rrjetit që dëshironi të regjistroni.
 4. Tjetra, filloni të regjistroni.
 5. Nën “Protokoll”, zgjidhni “OpenVPN”. Nëse dëshironi gjithashtu, mund të zgjidhni një protokoll tjetër të kriptimit VPN.
 6. Tani, klikoni me të djathtën në paketën OpenVPN dhe monitoroni një rrymë UDP ose TCP.
 7. Për sa kohë që rryma shfaqet si gibberish, kjo do të thotë që kriptimi VPN po funksionon mirë.

Nëse dëshironi të provoni një metodë tjetër, bëni si më poshtë:

 1. Instaloni xhami xhami.
 2. Drejtoni programin ndërsa jeni të lidhur me një server VPN.
 3. Shfletoni në internet dhe shkarkoni disa skedarë.
 4. Tani, drejtohuni tek skedari “Përdorimi”.
 5. Zgjidhni seksionin “App”.
 6. Gjeni VPN që jeni duke përdorur dhe kontrolloni se çfarë thotë statusi i kriptimit VPN.

Për rezultatet më të mira, ne rekomandojmë të provoni të dyja metodat.

Bëni Të gjithë Ofruesit Ofrojnë Encryption të të dhënave VPN?

Jo saktësisht – VPN-të e lirë janë mjaft kumari në këtë rast pasi që ata mund të pretendojnë se ofrojnë kriptim kur në realitet nuk sigurojnë të dhënat tuaja aspak.

Për më tepër, edhe kur VPN-të e lirë arrijnë të sigurojnë kriptim, zakonisht thjesht do të jetë një shifër e dobët, një çelës i vogël encryption dhe protokollet më pak të sigurta të kriptimit të VPN si PPTP dhe L2TP (i cili, siç e kemi përmendur tashmë, nuk ka ndonjë kriptim në të vet nëse nuk është çiftuar me IPSec).

Një problem tjetër me të cilin do të merreni është fakti që VPN-të e lira ka të ngjarë të kenë encryption VPN të konfiguruar dobët, sipas ekspertëve të sigurisë. Gjithashtu, duket se përdoruesit e lirë të VPN kanë më shumë të ngjarë të hakohen edhe nga kriminelët në internet.

Linja e poshtme – nëse doni siguri të vërtetë në internet, ngjituni në një shërbim me reputacion të paguar VPN.

Keni nevojë për një shërbim të besueshëm dhe shumë të sigurt VPN?

CactusVPN është saktësisht shërbimi që ju nevojitet atëherë. Ne ofrojmë kriptim të fortë AES, mbrojtje nga rrjedhja DNS, një veçori Kill Switch dhe një zgjedhje deri në gjashtë protokolle VPN: OpenVPN, SoftEther, IKEv2, L2TP / IPSec, PPTP dhe SSTP.

Intimiteti juaj mbrohet 100%

Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për privatësinë tuaj në internet duke u komprometuar kur përdorni CactusVPN sepse ne zbatojmë një politikë të rreptë mos-log në kompaninë tonë. Kjo do të thotë që ne nuk regjistrojmë asgjë që bëni në Internet, pasi ky është vetëm biznesi juaj dhe askush tjetër.

Aplikacioni CactusVPN

Së pari Provoni CactusVPN falas

Dëshironi të provoni kriptimin e VPN për të siguruar që gjithçka po funksionon ashtu siç duhet përpara se të bëni një angazhim? Nuk ka problem – ju mund ta provoni shërbimin tonë falas për 24 orë më parë. Mos u shqetëso – ne nuk kërkojmë detaje të kartës së kreditit për këtë.

Gjithashtu, këtu është edhe një gjë tjetër që ju me siguri do të dëshironi – pasi të bëheni përdorues të CactusVPN, do të mbuloheni gjithashtu nga garancia jonë 30-ditore për kthimin e parave, nëse shërbimi nuk funksionon siç reklamohet.

“A mund të encryption VPN ngadalësuar shpejtësitë e mia?”

Ekziston një shans që mund të ndodhë. E gjitha varet nga sa i fortë është kriptimi VPN që përdorni. Për shembull, përdorimi i protokollit OpenVPN me AES-256 ka të ngjarë të rezultojë në një ngadalësim të lidhjes online sepse përdor shumë energji të CPU.

Shpejtësia e zgjuar e DNS

Sigurisht, duhet të dini që nuk ka asnjë garanci që do të përjetoni ngadalësime 100% të kohës. Ndonjëherë, mund të mos ndodhë, ose mezi mund të vërehet (si humbje 1-2 Mbps në shpejtësi ose më shumë).

Nëse dëshironi të dini më shumë rreth kësaj teme, mos ngurroni të shikoni këtë udhëzues që kemi shkruar në lidhje me shpejtësinë e VPN.

përfundim

Kriptimi i të dhënave VPN përdoret për të siguruar trafikun dhe informacionin e përdoruesve, në thelb duke e bërë atë provë mbikëqyrjeje për ta mbrojtur atë nga monitorimi i ISP, kriminelët në internet dhe mbikëqyrja e qeverisë.

Mënyra se si funksionon është kjo: Klienti VPN së pari kripton kërkesat e lidhjes dhe i dërgon ato në serverin VPN i cili i deshifron ato dhe i përcjell ato në internet. Pastaj, të dhënat e pranuara kodohen nga serveri VPN dhe dërgohen te klienti VPN, i cili më pas deshifron informacionin e marrë për ju.

Shumë vlen për mënyrën se si funksionon kriptimi VPN – sa kohë është çelësi i enkriptimit, çfarë lloj algoritmi kriptimi dhe shifruesi përdoret, çfarë lloji të kriptimit përdoret për procesin e autentifikimit, çfarë lloj protokollesh kyçe të shkëmbimit, dhe çfarë protokolli VPN është përdorur (janë).

Në përgjithësi, ju duhet të zgjidhni një ofrues VPN që ofron protokolle VPN si OpenVPN, IKEv2 dhe SoftEther, shifra si AES dhe Camilla, encryption e autentifikimit mbi 256 bit, dhe encryption dore si RSA-2048.

Njoftohuni për artikuj të rinj

Postuar ne

10 janar 2019

Nga Tim Mocan

Tim ka shkruar më shumë se 4 vjet përmbajtje dhe kopje për të jetuar, dhe ka mbuluar tema të VPN, privatësisë së Internetit dhe sigurisë në internet, për më shumë se 2 vjet. Ai gëzon të qëndrojë i azhurnuar me lajmet më të fundit në intimitetin e Internetit dhe duke ndihmuar njerëzit të gjejnë mënyra të reja për të siguruar të drejtat e tyre në internet.

Artikulli i mëparshëm

Kriptimi i VPN Hyrje në VPN

Artikulli tjetër

Farë është PFS? Farë është PFS (Sekret i përsosur përpara)?

CactusVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map