Recenzie Surfshark

Logo-ul SurfsharkScor:
9.2 / 10


Este rar să vezi că o nouă companie VPN devine o concurentă serioasă la fel de repede cum o are Surfshark. Dar, atunci când pornești de la sol cu ​​o politică de confidențialitate absolut etanșă, un client curat și ușor de utilizat, și să o sprijiniți cu o rețea de servere globală de dimensiuni bune, care oferă o performanță excelentă și un suport de streaming, este timpul pentru toată lumea înștiințare.

Pro-uri
 • Confidențialitate excelentă și securitate fără înregistrare
 • Performanță excelentă a serverului
 • Deblochează Netflix, BBC și multe altele
 • Client ușor de utilizat
 • Conexiuni simultane nelimitate
 • Suport torrenting
 • Ieftin
Contra
 • Viteză inconsistentă în câteva locații
 • Asistență destul de lentă pentru clienți

Industria VPN este o afacere cutanată. De fiecare dată când un nou furnizor vine pe piață, aproape că îți pare rău pentru ei, știind ce fel de concurență sunt împotriva.

Surfshark este unul dintre astfel de furnizori noi. Dar, spre deosebire de mulți alții care se luptă, ele prospera și împing aburul complet înainte.

După cum veți vedea din această recenzie Surfshark, mulțumită unui client clar și intuitiv, performanțe deosebite și un set impresionant de funcții, aceasta este una VPN care devine rapid o forță de care trebuie să fie luate în considerare. Oh, și am menționat că confidențialitatea nu este mult mai bună decât asta?

Caracteristici

Să fii nou nu ar trebui să fie o scuză pentru a nu te uita de funcții. Oferind aproape tot ce ar trebui orice furnizor VPN serios, Surfshark îl primește clar. De fapt, ele includ chiar și ceva ce nimeni altcineva (din câte știu eu) nu face.

limite

În aceste zile, nu există date și limite de lățime de bandă sunt standardul industriei VPN. Surfshark nu dezamăgește acolo. Nu există nicio restricție la nivel general.

Dar, de asemenea, creează ante oferind un număr nelimitat de conexiuni simultane. Niciun alt furnizor VPN nu face acest lucru. Mod de a merge Surfshark pentru a fi un trendsetter.

Tunel Split

Tunelul Split este o caracteristică VPN destul de comună și una care este de asemenea acceptată aici. Este disponibil pentru toți clienții (minus extensiile browserului, în cazul în care tunelarea divizată nu are sens) și este dezactivat implicit.

Sunt un fan al tunelurilor divizate și mă bucur să văd că Surfshark a ales să o implementeze. Este o caracteristică pe care o folosesc adesea cu P2P. Trimit clientul P2P prin VPN și orice altceva continuă să utilizeze conexiunea mea de internet obișnuită (și mai rapidă).

Când doar un mic subset de aplicații trebuie să utilizeze un VPN, nu are rost să le forțezi pe toate să o facă.

Suport P2P

Majoritatea serverelor Surfshark acceptă P2P și Torrenting. Acest lucru este excelent, mai ales atunci când luați în considerare politica lor puternică de confidențialitate și performanțele deosebite.

Dezavantajul este însă că nu este clar care sunt serverele respective. Nu sunt marcate sub nicio formă, formă sau formă.

Selectarea locației serverului utilizând aplicația Surfshark

Dacă se întâmplă să vă conectați la un server care nu permite P2P și să continuați să îl utilizați, cel puțin Surfshark vă va păstra în siguranță. Traficul dvs. va fi redirecționat automat către un server din Olanda.

Însă, dublând în esență VPN-ul dvs. de trafic Torrent (fără să știți că pot adăuga), viteza de descărcare și încărcare va avea, fără îndoială, un fel de succes.

Ar fi bine dacă aplicația client ar marca clar serverele care permit P2P. În mod alternativ, aș fi mulțumit și cu un filtru care să afișeze doar serverele pe care Torrenting este permis.

În funcție de platforma pe care o utilizați, un alt neajuns Torrenting este lipsa funcționalității switch-ului. Clientii Windows si Mac le au. Nici unul dintre ceilalți nu o face.

Dacă executați un VPN pentru a ascunde utilizarea P2P din ISP-ul dvs., după părerea mea, un comutator de ucidere este obligatoriu.

Trebuie să spun, nu am experimentat nicio scădere a conexiunii cu Surfshark. Dar, dacă s-ar întâmpla fără un comutator de ucidere prezent, toate descărcările dvs. vor continua fericit, lăsându-vă expus.

Așadar, cel puțin pe măsură ce scriu acest lucru, pot recomanda doar utilizarea acestui furnizor VPN pentru P2P pe Windows și Mac. Cu excepția cazului în care sunteți un consumator de risc mai mare decât mine, desigur.

CleanWeb

Dacă executați un blocant de anunțuri, cu Surfshark, nu mai trebuie. CleanWeb este, în esență, o versiune a unuia care este încorporat chiar în clientul VPN.

Este dezactivat implicit și poate fi activat din Setări pe orice versiune a aplicației, inclusiv extensiile browserului.

Odată activat, am găsit că CleanWeb a funcționat foarte bine. Nu este un anunț la vedere.

În plus față de blocarea anunțurilor, ar trebui să vă ajute, de asemenea, să vă păstrați în siguranță, eliminând diverși trackere și prevenind infecțiile cu malware.

Funcționează Surfshark cu Netflix?

Să te duci cu mâna pe biblioteca Netflix de pe o altă piață nu este atât de ușor cum a fost odată. Mulți furnizori VPN au aruncat pălăria și nu o mai susțin. Unii susțin că o susțin atunci când, în realitate, nu o fac. Surfshark formulează o cerere similară și … livrează de fapt.

Am avut zero probleme în schimbarea țării mele Netflix și vizionarea de emisiuni din biblioteca americană, britanică sau canadiană – folosind serverele din țările respective, desigur.

Datorită cât de bune sunt performanțele serverului, nu am avut probleme de streaming în 4K glorios, glorios.

Dacă doriți să urmăriți Netflix cu un VPN, puțini fac o treabă mai bună decât Surfshark.

Confidențialitate și securitate

De la derularea operațiunilor într-o țară cu caracter confidențial și nu are o politică strictă de înregistrare, la criptare puternică și mai multe caracteristici concepute pentru a vă păstra informațiile în siguranță, Sharksurf face foarte bine în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea.

competență

Surfshark are sediul în Insulele Virgine Britanice (BVI). Acesta este un lucru foarte bun pentru confidențialitate.

BVI nu are în prezent legi de păstrare a datelor. De asemenea, nu fac parte din niciun acord de partajare a informațiilor.

Politica de logistica Surfshark

Chiar dacă cineva ar veni să bată la ușa lui Surfshark, cerând informații despre activitățile dvs. online (ceea ce, din nou, pur și simplu nu se va întâmpla în BVI), nu vor fi norocoși. Acest lucru se datorează unei politici de logare foarte stricte.

După ce am analizat toate lucrările legalizate ale lui Surfshark, iată un citat direct din Termenii și condițiile lor, care rezumă probabil cele mai bune lucruri:

„Politica fără jurnal este una dintre cele mai importante caracteristici ale serviciilor noastre. Înseamnă că activitățile dvs. nu sunt în niciun fel înregistrate, păstrate sau transferate către terți atunci când vă conectați la Serviciile noastre. Nu colectăm adrese IP, istoric de navigare, informații de sesiune, lățime de bandă folosită, timbre de timp de conectare, trafic de rețea și alte date similare. “

Deoarece Surfshark oferă totul nelimitat (conexiuni simultane, lățime de bandă și date), politica lor de logare este ușor de crezut.

Mulți alți furnizori nu reclamă nicio înregistrare, dar totuși, de exemplu, restricționați-vă conexiunile la un anumit număr. Cum este posibil acest lucru dacă nu înregistrează nimic? Cel puțin aceștia trebuie să stocheze că utilizați în prezent patru conexiuni pentru a vă refuza oa cincea.

Confidențialitate la înregistrare

În timpul procesului de înregistrare, trebuie să furnizați o adresă de e-mail și o formă de plată. Ambele sunt păstrate la dosar.

Conform Surfshark, e-mailul dvs. este necesar doar din motive de recuperare a parolei și informațiile dvs. de plată pentru cazurile în care este necesară o rambursare. În orice moment, puteți solicita eliminarea ambelor bucăți de date contactând asistența.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să faceți acest lucru, nu ezitați să utilizați o adresă de e-mail falsă. Nu a trebuit să confirm e-mailul pe care l-am furnizat și am putut folosi serviciul bine. Nu uita / notează-ți parola.

Înțelepciunea de plată, cea mai privată formă acceptată de Surfshark este criptocurrency. Bitcoin, Ethereum și Ripple sunt toate opțiunile.

Caracteristicile de confidențialitate și securitate ale lui Surfshark

Toate semnele indică faptul că Surfshark încearcă să ia în serios confidențialitatea și securitatea utilizatorului. Deși toate funcțiile conexe nu sunt încă disponibile pe fiecare platformă, lucrurile sunt aproape acolo.

Totuși, în funcție de nevoile dvs., cel puțin până când clienții lui Surfshark se vor conecta între ei, este posibil să fie necesar să vă uitați temporar la alți furnizori.

Meniul de opțiuni de securitate din software-ul client Surfshark

Fiecare aplicație autonomă include în prezent o dublă caracteristică VPN. Același lucru este valabil și pentru conexiunea automată VPN pe Wi-Fi.

Deocamdată, funcționalitatea switch switch este disponibilă doar pentru clienții Windows și macOS. Deși, din câte am înțeles, ar trebui să vină la telefoane mobile în curând.

Surfshark nu oferă în prezent nimic asemănător cu TOR prin VPN. Însă au adăugat recent funcția de server (care se numește modul NoBorders). Din păcate, în momentul în care și acesta lipsește pe mobil.

De asemenea, trebuie să rețineți că nici extensia Chrome și nici complementul Firefox nu implementează niciuna din aceste funcții de securitate sau confidențialitate.

Surfshark Double VPN

MultiHop este versiunea de dublu VPN a lui Surfshark. Puteți alege să o activați atunci când stabiliți o conexiune utilizând clientul.

O listă de opțiuni de conexiune VPN duble

Cu această caracteristică activată, datele dvs. sunt trimise prin două servere VPN în loc de unul singur. Aceasta este dubla criptare care, dacă aveți prea mare atenție asupra confidențialității, nu este un lucru rău.

Dezavantajul utilizării MultiHop (și, într-adevăr, oricare altă dublă implementare VPN) este rezultatul performanței. Deoarece datele sunt acum criptate de două ori și trebuie să călătorească pe un al doilea server VPN înainte de a ajunge la destinația finală, viteza de conectare va suferi.

Am efectuat un test rapid comparând o conexiune directă la un server din zona Los Angeles cu o conexiune MultiHop care a trecut mai întâi prin Canada. Acesta din urmă a arătat o scădere suplimentară a vitezei de la 20% la 25% în partea superioară a conexiunii VPN standard.

Dar, în funcție de viteza conexiunii la internet de bază și de ceea ce încercați să faceți cu VPN, este posibil ca aceste picături să fie în continuare mai mult decât acceptabile.

Asocierea dublă VPN acceptată în momentul acestei revizuiri este următoarea:

 • Franța prin Marea Britanie
 • Germania prin Marea Britanie
 • Olanda prin SUA
 • Portugalia prin SUA
 • Suedia prin Franța
 • Marea Britanie prin Germania
 • SUA prin Olanda
 • SUA prin Canada

Conectare automată pe Wi-Fi

O altă caracteristică de securitate utilă de la Surfshark este posibilitatea de a vă conecta automat la VPN atunci când dispozitivul dvs. utilizează Wi-Fi. Scopul aici este să vă protejeze și datele dvs. oricând vă aflați într-o rețea publică.

Această caracteristică este dezactivată implicit.

Analizarea opțiunilor de conectare a clientului Surfshark

Când este activat, funcționează pe o listă albă. Aplicația client va presupune că toate rețelele Wi-Fi sunt publice (și, prin urmare, potențial periculoase), dacă nu se spune altfel.

Așadar, în cazurile în care sunteți acasă, la locul unui prieten sau oriunde aveți încredere în rețea, puteți spune clientului Surfshark să nu stabilească automat o conexiune VPN. În acest fel, nu luați o performanță VPN inutilă lovită acasă, dar veți fi protejată în mod implicit oricând veți vizita cafeneaua locală.

Protocoale și criptare

Surfshark acceptă în prezent două protocoale: IKEv2 și OpenVPN. În aceste zile, este tot ce ai nevoie. Ambele sunt rapide, sigure și între cele două, vă veți putea conecta de la aproape orice platformă.

Aplicațiile iOS și Android folosesc atât IKEv2, care este o alegere foarte sensibilă.

IKEv2 este mult mai ușor pe bateria telefonului dvs. decât alte protocoale. De asemenea, restabilește automat conexiunea VPN după orice întrerupere la internet. Așadar, veți rămâne conectat chiar dacă telefonul dvs. schimbă rețelele furnizorului sau trece între mobil și Wi-Fi.

Atât clienții Windows cât și Mac vă permit să specificați care dintre cele două protocoale disponibile doriți să utilizați. Dacă optați pentru OpenVPN, puteți alege, de asemenea, protocoalele stratului de transport UDP sau TCP.

Pe ambele sisteme de operare, OpenVPN peste UDP este selecția implicită.

Selectarea protocolului OpenVPN UDP sau TCP

Și, dacă sunteți suficient de confortabil pentru a face un pic de configurare manuală în loc să utilizați aplicația client, veți primi încă o opțiune. Surfshark permite configurarea manuală a OpenVPN pe Android.

Când vine vorba de criptare, obținem un cifru AES-256-GCM cu semnături SHA-512. Cu excepția cazului în care cineva are resurse infinite (atât timp, cât și de calcul), nimeni nu rupe asta.

AES-256-GCM are, de asemenea, un ușor avantaj față de AES-256-CBC utilizat de majoritatea altor furnizori. Are autentificare încorporată, ceea ce face criptarea mai rapidă.

Diferența nu va fi masivă, dar fiecare pic contează. Deci, kudos la Surfshark acolo.

Teste de scurgere

Un VPN este o modalitate excelentă de a-ți ascunde IP-ul, presupunând că IP-ul nu este scurs în vreun fel. După ce am ales și conectat aleatoriu la mai multe servere Surfshark, am rulat bateria mea standard de teste care încearcă să identifice astfel de probleme..

O revizuire a rezultatelor testului de scurgere IP Surfshark

Fiecare test a trecut cu culori zburătoare. Niciuna dintre adresele IPv4, IPv6 sau DNS nu a fost scursă, inclusiv prin WebRTC.

Aplicații și clienți

Când porniți un client Surfshark, primul lucru pe care îl observați este cât de curat arată. Ai impresia că acest lucru va fi o briză pe care să o folosești. Si e.

Software-ul Surfshark

Clientul este stabilit foarte logic. Totul este acolo unde te-ai aștepta să fie și navigarea între diferite funcții și secțiuni este ușoară.

Spre deosebire de mulți alți furnizori VPN, Surfshark păstrează și aspectul consecvent între diverse platforme (inclusiv extensiile browserului). Poate că dau cu capul, dar cu siguranță îl apreciez. Nu-mi place să fiu nevoit să reînveți aceeași aplicație de fiecare dată când comut între telefonul meu, computerul și MacBook.

Platforme acceptate de Surfshark

O aplicație client este disponibilă pentru toate platformele majore. Aceasta include Android, iOS, macOS și Windows.

Dacă utilizați un Mac, vă rugăm să rețineți că trebuie să executați cel puțin versiunea 10.12 a macOS (Sierra) pentru ca software-ul lui Surfshark să funcționeze..

Lista software-urilor disponibile pentru clienții Surfshark

Extensia Chrome și complementul Firefox își împărtășesc aspectul și celelalte implementări. Ele funcționează bine și, după cum arată un audit independent recent, sunt drăguțe și sigure.

Dezavantaj, le lipsesc în prezent unele dintre funcțiile pe care clienții autonomi le au (VPN dublu, de exemplu).

Și în cazul în care vă întrebați, extensiile browserului au nevoie de următoarele permisiuni:

 • Acces la datele dvs. pentru toate site-urile web
 • Acces la locația dvs.
 • Permisiunea de a citi și modifica setările de confidențialitate
 • Controlul setărilor de proxy ale browserului
 • Acces la filele browserului

Surfshark funcționează pe routere?

Surfshark poate fi configurat și pe anumite routere. Au ghiduri detaliate despre cum se face acest lucru pentru produsele AsusWRT, DD-WRT și Tomate.

Firmware-ul de pe majoritatea altor routere (Netgear, TP-Link, Linksys etc.) nu acceptă conexiunile OpenVPN, ceea ce este o cerință. Pentru a face aceste activități, va trebui să accesați un firmware personalizat precum DD-WRT sau Tomato.

Locații server

Pentru un furnizor de VPN rezonabil nou, Surfshark se descurcă foarte bine pentru acoperirea serverului global. În prezent, administrează peste 1040 de servere în 63 de țări din întreaga lume.

Mai multe țări obțin și mai multe locații, cum ar fi SUA și Marea Britanie, aducând totalul locației la 108. Toate aceste numere se află în capătul superior al scării. De fapt, ei aruncă din apă mai mulți furnizori consacrați.

Țara înțeleaptă, la fiecare important la care aș putea vreodată să mă conectez este acolo și a ținut cont. Puteți vedea întreaga listă a serverului Surfshark aici.

Dacă sunteți interesat în mod specific într-o țară asiatică sau africană mai mică, este posibil să fie nevoie să vă uitați în altă parte. PureVPN are o rețea de server masivă și poate fi o alegere excelentă. Dar pentru 99% dintre noi, acoperirea lui Shurfshark ar trebui să funcționeze excelent.

Viteză și performanță

Un număr bun de servere și o acoperire globală excelentă sunt un lucru. Dar ambele nu înseamnă nimic, dacă nu sunt susținute de performanțe solide.

Vestea bună este că și aici Surfshark se descurcă foarte bine.

Rezultatele testului de viteză vorbesc volume doar de unul singur. Dar sunt, de asemenea, micile detalii, cum ar fi optarea pentru o cifră mai rapidă AES-256-GCM care arată angajamentul acestui furnizor de viteză.

Testele de mai jos au fost efectuate folosind o conexiune de descărcare de 500 Mbps și încărcare de 100 Mbps bazată în afara Europei. Am lăsat clientul Surfshark să aleagă ceea ce credea că este cea mai bună locație a mea.

Cel mai bun server
Surfshark cele mai bune rezultate ale testului de viteză VPN pe serverCu VPN Rezultatele de bază ale testului de viteză ale serverului SurfsharkFără VPN
Statele Unite
Rezultate testare viteză VPN server american SurfsharkCu VPN Rezultate de bază ale testelor de viteză ale serverului american SurfsharkFără VPN
Olanda
Rezultatele testului de viteză VPN al serverului Surfshark NetherlandsCu VPN Rezultatele de bază ale testului de viteză ale serverului Surfshark NetherlandsFără VPN

În toate cazurile de mai sus, rezultatele au fost excelente. Surfshark este, fără îndoială, unul dintre cele mai rapide VPN-uri pe care le-am testat vreodată. Furnizorii care oferă viteze mai bune sunt puține și distanțe mari și este greu să vă faceți conexiunea mai rapidă.

Cu acest tip de performanță, orice, de la transmisia video 4K până la descărcarea fișierelor mari este o briză.

Serviciu clienți

Când apare nevoia, ajutați personalul de asistență al lui Surfshark disponibil imediat. Compania oferă asistență 24/7 pentru clienți, fie prin chat sau prin e-mail.

Asistența pare și pe minge. După actualizarea clientului meu Windows, m-am confruntat cu un loc în care nu am putut să mă conectez din cauza tuturor utilizatoarelor TAP-Windows. Problema a fost rezolvată în câteva ore (și s-a dovedit că nu are nicio legătură cu Surfshark).

Captarea ecranului portalului de asistență pentru clienți al lui Surfshark

Pentru aceia dintre noi care preferăm o abordare mai practică, site-ul companiei are și o bază de cunoștințe în creștere. Dar, cu doar aproximativ 35 de articole în total între întrebări frecvente, ghiduri de configurare, facturare, cont și categorii tehnice, cantitatea de informații se simte puțin ușoară.

Acestea fiind spuse, toate elementele de bază par a fi acoperite.

Anularea unui abonament la suprafete

Contactarea serviciului de asistență pentru clienți este modalitatea oficială de a anula orice abonament în curs. Mi se pare cam enervant. Dacă este posibil, prefer să evit contactul uman.

Dar, pentru a acorda credit unde se datorează momentul în care am anulat abonamentul pe care l-am folosit pentru această recenzie, aceștia au răspuns și nu mi-au oferit nicio durere.

Dacă plătiți cu PayPal, ar trebui, de asemenea, să puteți anula oprirea abonamentului recurent prin contul PayPal. Este un traseu pe care îl parcurg frecvent cu alte servicii.

Preț și valoare

Îmi place să nu cheltuiesc mai mulți bani decât trebuie și sunt sigur că o faci și tu. Și în funcție de abonamentul pentru care optați, Surfshark vă poate oferi una dintre cele mai bune oferte (dacă nu chiar cele mai bune).

Structura prețurilor este în prezent divizată în planuri de o singură lună, 12 luni și 24 de luni.

O trecere în revistă a planurilor de preț ale lui Surfshark

Primii doi sunt comparabili cu mulți alți furnizori, dau sau iau un dolar.

Cu toate acestea, planul de 24 de luni nu este doar cea mai bună ofertă oferită de companie, dar și cel mai ieftin abonament al oricărui VPN de top. Vă va fi greu să găsiți un alt furnizor care vă oferă acces pentru 1,99 USD pe lună, cu atât mai puțin unul care oferă funcțiile, confidențialitatea și performanțele pe care le oferă Surfshark..

Metode de plata

În ceea ce privește metodele de plată, Surfshark ia toate formularele standard. Cardurile majore de credit și PayPal sunt toate acolo, plătite într-una din cele șase valute (AUD, CAD, CNY, EUR, GBP și USD). AliPay este disponibil și el.

O listă de opțiuni de plată disponibile

Și pentru aceia dintre noi care suntem mai atenți la confidențialitate, Surfshark acceptă criptomonedele. Există mai multe opțiuni, inclusiv Beam, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Nano, TRON și XRP.

Încercare gratuită și rambursări

Puteți obține o probă gratuită de Surfshark de 7 zile pe Android și iOS.

Dacă doriți să luați VPN-ul pentru a te orienta pe orice altă platformă, va trebui să vă bazați pe garanția de returnare a banilor pentru 30 de zile. În această perioadă, puteți solicita o rambursare completă din orice motiv, contactând serviciul de asistență pentru clienți.

Gânduri de închidere

Când veți face față împotriva multor companii bine stabilite, vă veți pregăti munca. Surfshark este totuși mai mult decât provocator și este gata să meargă de la cap la cap cu unii dintre cei mai mari jucători din industria VPN.

Da, așa cum a arătat această recenzie a lui Surfshark, există câteva probleme aici și acolo care încă mai trebuie rezolvate.

Dar, un client ușor de utilizat și curat, confidențialitate fantastică, acoperire și performanță excelentă a serverului, Netflix și Torrenting suportă mai mult decât pentru a compensa mici deficiențe.

Linia de jos este că Surfshark verifică toate casetele și este o recomandare foarte ușoară de făcut.

Logo-ul SurfsharkScor:
9.2 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map