Revizuirea ProtonVPN

Sigla ProtonVPNScor:
8.6 / 10


ProtonVPN are multe de dorit. Este un serviciu orientat către securitate și confidențialitate, cu servere rapide, software excelent și care oferă mai multe funcții utile pe care alți furnizori nu le deranjează implementarea. Da, sunt pe partea de preț, dar dacă rămâne anonim pe internet este obiectivul tău, puține VPN-uri fac o treabă mai bună.

Pro-uri
 • Caracteristici excelente de confidențialitate și securitate
 • VPN dublu oferit în fiecare țară acceptată
 • Fără jurnale
 • Client ușor de utilizat
 • Performanță bună a serverului
 • Torrenting și P2P prietenos
 • Oferă o versiune gratuită
Contra
 • Scump
 • Fără suport de chat live
 • Servere P2P numai în patru țări

Dacă vă place confidențialitatea digitală, există șanse mari să auziți de ProtonMail – serviciul de e-mail gratuit, criptat, dezvoltat de oamenii de știință din CERN, în Elveția.

Ceea ce poate nu știți, este însă că aceiași dezvoltatori s-au mutat în arena VPN, cu un serviciu numit ProtonVPN.

Pe măsură ce serviciile VPN merg, ProtonVPN este oarecum unic, prin faptul că oferă o structură de cont gratuită. Aceasta înseamnă că puteți accesa gratuit o versiune de bază a serviciului, fără cele mai multe dezavantaje tipice ale VPN-urilor gratuite.

Dar nu toate acestea nu au de oferit ProtonVPN. Departe de.

Pentru a vă aduce viteza, iată recenzia mea pentru ProtonVPN.

Prezentare generală a ProtonVPN

Compania-mamă a ProtonVPN, Proton Technologies AG, este un cunoscut campion al confidențialității digitale. Pe lângă serviciile de e-mail și VPN, aceștia sunt responsabili și pentru o mână de instrumente de criptare open-source utilizate pe scară largă, cum ar fi OpenPGPjs și GopenPGP.

În mod clar, sunt destul de serioși cu privire la extinderea vieții private a masei. Deci, cât de bine s-au descurcat cu oferta lor de VPN?

Pro-uri

După cum v-ați putea aștepta, ProtonVPN este un VPN foarte sigur, cu securitatea și confidențialitatea cel mai mare punct de vânzare.

Serviciul se bazează pe standarde de criptare de ultimă generație și operează în afara Elveției care acceptă confidențialitatea.

În plus, ProtonVPN are o politică strictă de neregistrare. Nu păstrează decât o marcă de timp din ultima dată când v-ați conectat la contul dvs. pentru prevenirea atacului cu forțe brute. Deoarece informațiile respective sunt ignorate la fiecare autentificare, nu lăsați nicio urmă și confidențialitatea dvs. rămâne intactă.

ProtonVPN este unul dintre puținii furnizori care oferă o soluție dublă VPN și poate lucra mână în mână cu rețeaua Tor. Desigur, sunt disponibile și un comutator de ucidere și protecția împotriva scurgerii DNS.

Dincolo de confidențialitate și securitate, ProtonVPN are și alte avantaje.

Performanțele sunt bune pe întreaga lor rețea.

Acestea implementează o caracteristică utilă de tunelare împărțită care vă permite să reglați perfect traficul și să decideți ce ar trebui să parcurgă VPN-ul și ce nu ar trebui.

P2P este permis și pe multe dintre servere, deși nu este pe planul gratuit.

ProtonVPN este dintre puținele servicii VPN pentru consumatori care încă funcționează și cu US Netflix, precum și cu Disney +, Hulu, Amazon Prime și BBC iPlayer. Dacă doriți să transmiteți câteva emisiuni în străinătate sau să vă mențineți securitatea în timp ce faceți acest lucru acasă, acesta este un bonus frumos.

Și aplicațiile lor VPN, deși sunt limitate la Windows, macOS, iOS și Android, sunt la fel de bune pe cât de bine. Toate versiunile oferă performanțe excelente și o experiență intuitivă, ușor de utilizat.

Puteți rula, de asemenea, ProtonVPN fără o aplicație client pe Linux, precum și routere Tomato, Asus WRT și DD-WRT.

Contra

Niciun furnizor VPN nu este perfect, inclusiv ProtonVPN.

Unul dintre cele mai notabile contra cost este costul. ProtonVPN oferă mai multe planuri de preț, dar nu sunt ieftine (cu excepția versiunii gratuite, desigur).

În timp ce oferă o garanție de returnare de 30 de zile, aceasta este demonstrată, ceea ce înseamnă că dacă anulați după 15 zile, nu veți primi decât jumătate din bani. Nici o altă VPN la care să mă gândesc nu face acest lucru.

ProtonVPN îi lipsește și un pic în departamentul de servicii pentru clienți. Singura modalitate de a obține ajutor este prin e-mail, care se poate traduce în timp de așteptare îndelungat – deși cel puțin răspunsurile sunt utile și nu din varietatea de copiere și lipire.

Am menționat că ProtonVPN funcționează cu Netflix din SUA.

Din păcate, imaginea nu este la fel de plină de culoare cu alte țări. Am putut să funcționez versiunile din Marea Britanie, Germană și Japoneză, dar asta este.

Pentru mine se pare că multe dintre contravaloare vin cu teritoriul de susținere a nivelului VPN gratuit – deși este doar o problemă.

Caracteristici

Așa cum se întâmplă întotdeauna, pentru această recenzie, m-am asigurat să explorez ProtonVPN cât mai extins. O singură anomalie este că, spre deosebire de majoritatea altor VPN, ProtonVPN oferă funcții diferite în funcție de abonamentul dvs..

Deoarece pachetul Plus este cea mai populară opțiune, este ceea ce am decis să acopăr. Voi sublinia, însă, dacă funcția nu este disponibilă în niciunul dintre planurile mai puțin costisitoare.

Kill Switch

ProtonVPN este un VPN centrat pe confidențialitate. Prin urmare, nu ar trebui să surprindă faptul că oferă o funcție de comutator de încărcare integrată.

Funcția blochează automat traficul de internet al dispozitivului dvs. în cazul unei deconectări neașteptate de la serviciu. Acestea se pot întâmpla cu orice VPN.

Prin activarea în aceste situații, comutatorul de ucidere împiedică orice date să iasă peste conexiunea de internet standard necriptată, dezvăluind activitățile tale în lumea largă.

Comutatorul de ucid este disponibil numai în versiunile Windows și macOS ale clientului.

Pe aplicațiile iOS și Android, ProtonVPN oferă în schimb o opțiune permanentă pentru a vă reconecta la serviciu atunci când conexiunea nu reușește. Și este destul de corect. Un comutator de ucidere pe o conexiune mobilă instabilă ar fi un coșmar.

Protecție împotriva scurgerii DNS

O altă caracteristică de confidențialitate oferită de ProtonVPN este protecția împotriva scurgerilor DNS.

Toate aplicațiile native ProtonVPN direcționează automat interogările DNS către serverele operate de companie.

Aceste servere respectă aceleași politici de neînregistrare ca și restul serviciului. Deci, istoricul dvs. DNS nu poate fi utilizat ca foaie de parcurs pentru activitățile dvs. pe internet.

Împreună cu un comutator de ucidere, protecția împotriva scurgerii DNS oprește orice încercare de a urmări obiceiurile online în piesele sale.

Nucleu securizat

Pentru cei dintre noi care premiem securitate mai presus de orice altceva, ProtonVPN oferă ceea ce ei numesc servere Secure Core. În convorbirile VPN de zi cu zi, acesta este VPN dublu. Dar, vine cu o răsucire interesantă.

Evolutia este ca serverele Secure Core care furnizeaza primul salt in lantul VPN dublu sunt detinute si operate de ProtonVPN, mai degraba decat printr-un furnizor inchiriat.

De asemenea, sunt adăpostiți în unele locuri nesigur de sigure, cum ar fi un refugiu de dezafectare al armatei elvețiene situat la 1000 de metri subteran.

Că toate, cu excepția garanțiilor, niciun terț nu va obține acces neautorizat la hardware și vă va compromite securitatea.

Serverele Secure Core ale ProtonVPN sunt localizate în Islanda, Suedia și Elveția.

Dezavantajul pentru Secure Core și, într-adevăr, orice soluție VPN dublă, este un hit inevitabil de performanță. Datele dvs. trebuie acum să parcurgă o distanță suplimentară către al doilea server VPN și apoi să fie gestionate de acesta.

Cât de lent este performanța? Iată rezultatele testelor de viteză pentru Olanda pentru o conexiune VPN obișnuită și una folosind Secure Core.

Test de viteză nucleu sigur
Rezultatele obișnuite ale testului vitezei pe serverul VPN ProtonVPNVPN obișnuit Rezultatele testelor de viteză ale serverului ProtonVPN Secure Core VPNVPN Core Secure

Ne uităm la o reducere a vitezei de 2/3 care, sincer, este destul de bună. Este obișnuit să vezi performanța cel puțin la jumătate cu alți furnizori VPN care implementează o soluție VPN dublă, așa că te uiți la ProtonVPN acolo.

Vă rugăm să rețineți că Secure Core nu este disponibil în planurile de bază și gratuite ale ProtonVPN.

Tunel Split

Nu tot traficul pe internet trebuie să treacă printr-un VPN. Și pentru asta este funcția de tunelare împărțită a ProtonVPN.

Vă permite să alegeți ce aplicații și adrese IP ar trebui să utilizeze serviciul și care nu.

Este o caracteristică excelentă pentru când doriți, de exemplu, să descărcați un torrent în timp ce transmiteți în același timp televiziunea locală. Torrentul poate fi tras în Olanda, în timp ce privești local, parcă nu ești deloc conectat la un VPN.

Prin faptul că nu trimiteți totul prin VPN, puteți îmbunătăți, de asemenea, performanța conexiunii.

Split Tunneling este disponibil în prezent numai pe clienții Windows și Android ai ProtonVPN.

Compatibilitate cu Tor

Pentru un plus de confidențialitate, ProtonVPN oferă și suport pentru utilizarea rețelei Tor împreună cu serviciul VPN. Captura este că nu toate serverele ProtonVPN acceptă acest tip de configurare, așa că va trebui să parcurgeți aplicația pentru a afla ce face.

Cu toate acestea, chiar oferirea de asistență limitată Tor este oarecum rară în industria VPN, deci este o caracteristică binevenită.

Serverele Tor nu sunt accesibile dacă vă înscrieți la planul de bază sau gratuit.

ProtonVPN Netflix și alt suport de streaming

În testarea mea, am constatat că ProtonVPN funcționează cu Netflix, în ciuda eforturilor gigantului de streaming de a șterge utilizarea VPN.

Deplasarea geo-blocării nu este o caracteristică publicitară, te gândește și ProtonVPN nu oferă garanții explicite că va funcționa întotdeauna. Din acest motiv, serverele Netflix nu sunt marcate în aplicație și trebuie să utilizați încercarea și eroarea pentru a găsi unul care funcționează.

ProtonVPN deblochează Netflix din SUA

Testele mele au găsit doar servere din SUA, Marea Britanie, Germania și Japonia deblochează Netflix în prezent. Pentru acces la restul catalogului global Netflix, poate fi necesar să căutați în altă parte.

Cu toate acestea, dincolo de Netflix, nu am avut probleme legate de Amazon Prime, Hulu și Disney +. Am putut, de asemenea, să obțin mai multe dintre serverele din Marea Britanie pentru a debloca iPlayer-ul BBC, precum și ITV Hub și All 4.

În total, ProtonVPN face o treabă impresionantă când vine vorba de streaming și nu ar trebui să aveți probleme în ceea ce privește accesul tuturor jucătorilor importanți. Dar, trebuie să știți că kilometrajul dvs. poate varia cu ajutorul unor servicii sau locații mai puțin populare.

Asistență Torrenting și P2P

Așa cum am făcut referire mai devreme, abonații plătiti ai ProtonVPN pot utiliza serviciul pentru torrenting și alte aplicații P2P pentru încărcarea fișierelor.

Dacă doriți să utilizați P2P pe ProtonVPN, va trebui să vă conectați la un server compatibil. Și doar patru țări (Olanda, Singapore, Suedia și Elveția) au aceste.

Serverele P2P sunt marcate în client, deși, din păcate, nu există o modalitate rapidă de a arăta doar cele care sunt. Puteți utiliza funcția de profil utilă a conexiunii ProtonVPN (la care voi ajunge puțin mai târziu), dar ar trebui să fie mai ușor decât asta.

Chiar dacă nu intenționați să partajați fișiere, vă recomand să luați act de serverele care oferă funcționalitatea. Dar, în loc să le folosești, evită-le.

În medie, serverele P2P suferă de sarcinile cele mai grele și, prin urmare, tind să ofere performanțe ușor mai lente. Vitezele sunt încă mai mult decât suficiente, dar dacă nu este necesar să folosiți un server P2P, de ce faceți asta.

Conexiuni simultane

La fel ca majoritatea altor servicii VPN, ProtonVPN vă permite să vă conectați cu mai multe dispozitive în același timp cu un singur abonament.

Cât de multe poți folosi, însă, este dictat de ce plan alegi.

Planul de bază oferă până la două conexiuni simultane, în timp ce Plus permite până la cinci. Planul Visionary vă va oferi zece conexiuni concomitente, dar vă va costa, în opțiunea mea, mult prea mult.

Dacă aveți multe conexiuni, consultați serviciul excelent VPN Surfshark, care în prezent nu are limite de conexiune simultane..

Confidențialitate și securitate

Până acum, ar trebui să fie clar că ProtonVPN se referă la confidențialitate și securitate. La urma urmei, nu ați construi un centru de date într-un buncar subteran dacă nu ați fi serios în acest sens.

Nu este de mirare atunci că aceasta este o zonă în care strălucește ProtonVPN.

competență

Pentru început, ProtonVPN își face casa în Elveția, care are unele dintre cele mai stricte legi de confidențialitate din lume. De fapt, acestea sunt un element important pentru servicii axate pe confidențialitate din cauza asta.

Echipa din spatele ProtonVPN are, de asemenea, o istorie lungă în favoarea menținerii Elveției ca un refugiu sigur pentru drepturile de confidențialitate digitale.

Este important de menționat că Elveția nu este parte la niciun aranjament multinațional de colectare a informațiilor, cum ar fi alianțele 5, 9 și 14 ochi care leagă o mare parte din lumea occidentală.

Asta înseamnă că, în mod implicit, ei nu împărtășesc nicio informație cu guvernele străine. Și orice solicitare de informații trebuie să se conformeze legilor elvețiene, care favorizează puternic drepturile private de viață.

Chiar și autoritățile elvețiene trebuie să notifice obiectivele de supraveghere electronică că sunt urmărite. Așadar, șansele sunt minime, cu toate că cele mai serioase solicitări străine ar fi vreodată ascultate.

Politica de logare

Un alt beneficiu al jurisdicției operaționale elvețiene a ProtonVPN este faptul că le permite să ofere o politică completă fără logging.

Nicio dispoziție din legislația elvețiană nu prevede o VPN să efectueze înregistrarea direcționată a utilizatorilor lor, chiar dacă autoritățile au solicitat-o. Deci, ProtonVPN nu afirmă și clar:

ProtonVPN este un serviciu VPN No-Logs.

Când utilizați ProtonVPN, NU facem niciuna dintre următoarele acțiuni:

 • Jurnalizează traficul utilizatorilor sau conținutul oricăror comunicări
 • Discriminați împotriva dispozitivelor, protocoalelor sau aplicațiilor
 • Accelerați-vă conexiunea la Internet

Așa cum am menționat anterior, singurele date de utilizare pe care le salvează ProtonVPN este o oră de timp de la data la care v-ați conectat ultima dată la contul VPN.

Acea oră de timp nu include date de identificare personală și nicio informație despre adresa IP de orice fel.

Marcajul de timp este de asemenea înlocuit la fiecare încercare de conectare. Există doar pentru a ajuta ProtonVPN să prevină și să combată atacurile de forță brută pe contul tău.

Protocol și criptare

O mare parte din angajamentul ProtonVPN pentru securitate este alegerea lor de protocoale și standarde de criptare.

Spre deosebire de mulți alți furnizori VPN, ProtonVPN nu oferă nicio tehnologie care să aibă vulnerabilități cunoscute. Din acest motiv, nu veți putea utiliza protocolul PPTP, chiar și ca un defalcare din motive de compatibilitate.

Ceea ce veți găsi în schimb este un VPN care se bazează pe criptarea high-end și pe cât de multe funcții de securitate pot fi oferite în mod rezonabil.

Pentru început, fiecare conexiune la ProtonVPN folosește criptarea AES de 256 biți, cu schimb de chei RSA de 4096 biți și autentificare a mesajelor HMAC-SHA384.

Pe dispozitivele bazate pe Windows sau Linux, criptarea este realizată prin protocolul OpenVPN, care este standardul industriei pentru viteză și securitate.

Toate celelalte platforme folosesc protocolul IKEv2 / IPSec, care este comparabil cu OpenVPN în aproape toate aspectele.

În timp ce alți furnizori se concentrează pe asistența largă a dispozitivelor prin mai multe protocoale, ProtonVPN acordă prioritate securității, oferind doar opțiunile foarte sigure de mai sus.

Ca un strat suplimentar de protecție, tot traficul criptat care trece prin ProtonVPN folosește Perfect Forward Secrecy (PFS).

PFS este un sistem care obligă un VPN să negocieze un nou set de chei de criptare cu fiecare nouă conexiune sau când vechile taste expiră.

Acest lucru funcționează pentru a reduce riscul asociat furtului de chei al unei terțe părți, deoarece fiecare cheie ar funcționa doar pentru a decoda o cantitate minimă de date într-un interval de timp limitat..

Scurgeri DNS

Așa cum am menționat în secțiunea prezentată mai sus, ProtonVPN oferă protecție împotriva scurgerilor DNS pe toate software-urile sale client.

Modul în care funcționează este simplu. ProtonVPN operează propriile servere DNS și software-ul client obligă toate solicitările DNS să utilizeze aceste servere pe toată durata sesiunii.

În testarea mea, toți clienții ProtonVPN au trecut testarea scurgerii DNS cu culori zburătoare.

ProtonVPN care trece un test de scurgere DNS

Cred că este necesar să adăugăm o ușoară avertizare atunci când vine vorba de clienții mobili ai ProtonVPN. Acest lucru se datorează faptului că, deși fac o funcție permanentă pe Android și iOS și o prezintă ca o alternativă la un comutator de ucidere, cele două lucruri nu sunt la fel.

Funcționalitatea permanentă, în unele cazuri, poate duce la o scurgere scurtă a DNS.

Dacă serviciul dvs. celular se degradează suficient pentru a încheia conexiunea VPN, un comutator de oprire va stopa tot traficul. Funcția mereu pornită nu face decât să înceapă să se conecteze la VPN.

Înainte de a se reconecta (la fel de scăzut decât este momentul), sunteți vulnerabil la scurgeri de date și DNS.

În practică, este aproape imposibil ca acest lucru să vă compromită securitatea – vorbim milisecunde până la urmă. Dar, în interesul dezvăluirii complete, este ceva de care ar trebui să fiți conștienți.

Aplicații și clienți

ProtonVPN oferă clienți personalizați pentru Windows, macOS, iOS și Android. Un instrument de linie de comandă pentru Linux este de asemenea disponibil.

Unii ar susține că îi pune în dezavantaj în comparație cu alți furnizori care încearcă să acopere orice tip de dispozitiv conectat la internet la care te poți gândi.

Aș argumenta că permite ProtonVPN să se concentreze pe mica lor suită de aplicații pentru a le face cât mai ușor de utilizat și stabil.

În plus, aceste patru opțiuni sunt cele pe care marea majoritate dintre noi le utilizăm oricum.

Dacă doriți, puteți configura și VPN pe mai multe tipuri de routere (și anume Tomato, Asus WRT și DD-WRT), dar este un proces manual.

În general, software-ul client ProtonVPN este bine conceput, intuitiv și simplu de utilizat, indiferent de tipul de dispozitiv pe care îl ai. Include chiar și un tutorial simplu, dar informativ atunci când îl porniți pentru prima dată.

Aplicația ProtonVPN ajută tutorialul care rulează

Clientul Windows este un model de eficiență. Practic, este un front-end fantezist pentru OpenVPN, cu o listă de server ușor de citit, care face evidente caracteristicile acceptate de fiecare server (P2P, Tor etc.).

Acest lucru este util atunci când trebuie să comutați la un server compatibil P2P, de exemplu. Deși, așa cum am menționat anterior, aș dori să existe un mod ușor de a filtra lista după diferitele caracteristici ale serverului. În prezent, puteți filtra serverele numai în funcție de țară.

Așa cum este destul de standard, clientul are un singur clic „conectare rapidă”, care te conectează la cel mai rapid server disponibil în acel moment.

În testarea mea, a fost imposibil să spun cât de bine a funcționat conectarea rapidă, cu excepția să spun că nu am experimentat niciodată o conexiune neobișnuit de lentă atunci când optez pentru asta.

Setări client

Meniul hamburger din colțul din stânga sus al ferestrei principale a clientului ProtonVPN vă duce la o listă de opțiuni configurabile de către utilizator.

Acolo veți găsi comutatorul de ucidere (sau, în cazul telefoanelor mobile, funcționalitatea permanentă), protecția împotriva scurgerii DNS și setările protocolului. Tunelul divizat trăiește și el acolo.

În ceea ce privește tunelurile divizate, este singura caracteristică majoră pe care o au clienții Windows și Android, dar celelalte două lipsesc.

În caz contrar, experiența utilizatorului este similară pe toate platformele.

Profiluri

O caracteristică oarecum unică Implementarea clientului ProtonVPN este profilul de conexiune. Ele sunt o modalitate de a vă permite să salvați configurații specifice pentru conectivitate rapidă cu un singur clic.

Le-am găsit destul de utile.

Fiecare profil vă permite să alegeți protocolul VPN de utilizat (OpenVPN TCP sau UDP doar), precum și țara și serverul la care să vă conectați.

În cazul serverelor, puteți alege unul aleatoriu, unul specific sau lăsați clientul să aleagă cel mai rapid server disponibil în prezent.

Fereastra profilurilor clientului ProtonVPN

Dacă există ceva pentru care utilizați în mod repetat ProtonVPN, creați-vă un profil. M-am trezit repede salvând câteva configurații P2P și una pentru streaming Netflix din SUA.

Securitatea clienților

În ianuarie 2020, toate cele patru aplicații ProtonVPN au devenit open-source, ceea ce înseamnă că întregul lor cod a fost pus la dispoziția oricui dorește să îl acceseze..

Este o mișcare care îmbunătățește și mai mult standardele de securitate excelente ale ProtonVPN. Oferă oricărui dezvoltator sau profesionist în securitate să sape în cod și să-l analizeze pentru potențialele vulnerabilități.

ProtonVPN este în prezent singurul furnizor VPN de nivel superior care rulează clienți open-source și kudos mari pentru ei pentru că au făcut acest lucru.

Aproximativ în același timp, ProtonVPN a lansat rezultatele unui audit de securitate independent al aplicațiilor sale. Au fost găsite doar o serie de probleme cu risc redus și mediu și toate au fost rezolvate sau acceptate până la momentul publicării rapoartelor de audit..

Deciziile de a merge la sursă deschisă și de a se supune unui audit de securitate terț au dus ProtonVPN la un nivel cu totul nou de transparență și încredere. Și în lumea VPN-urilor, ambele sunt critice.

Concurenți, luați notă.

Locații ProtonVPN Server

Cu 698 servere în 63 de locații și 44 de țări, ProtonVPN nu are o rețea mare de servere.

Acestea fiind spuse, fiecare locație pe care m-aș aștepta este prezentă și contabilizată, iar 95% dintre noi probabil nu vom avea nevoie de nimic altceva.

Ceea ce este unic pentru ProtonVPN este că vă puteți conecta la fiecare țară folosind soluția lor Secure Core. Dacă securitatea online și anonimatul sunt de cea mai mare importanță pentru dvs., aceasta este o veste excelentă.

Puteți vedea lista completă a serverelor ProtonVPN aici. Sunt defalcate în funcție de regiune, țară și oraș, precum și funcționalitate (P2P, Secure Core, Tor).

Este rapid ProtonVPN?

Nu cu mult timp în urmă, problemele de performanță au afectat ProtonVPN. Asta nu mai pare să fie cazul.

Desi nu este spectaculos, fiecare locatie pe care am testat-o ​​arata numere foarte respectabile si consistente. Vitezele respective au pus ProtonVPN ferm în topul tuturor furnizorilor de VPN.

Iată un eșantion de trei locații de server populare preluate din testul meu mai complet de viteză ProtonVPN.

Cel mai bun server
Rezultatele testelor de viteză ale serverului ProtonVPN Best ServerCu VPN Linea de bază a testului de viteză ProtonVPN Best ServerFără VPN
Statele Unite
Rezultatele testelor de viteză ale serverului ProtonVPN din Statele UniteCu VPN ProtonVPN Statele Unite de bază test de vitezăFără VPN
Olanda
Rezultatele testelor de viteză ale serverului ProtonVPN NetherlandsCu VPN ProtonVPN Olanda referință de testare a vitezeiFără VPN

Toate testele au fost efectuate cu o conexiune de 500 Mbps în jos și 100 Mbps în sus din Europa.

Folosirea unui internet capabil să aibă viteze mult mai rapide decât orice server VPN poate gestiona ne permite să vedem performanțele maxime pe care le pot furniza. O conexiune mai lentă ar limita pur și simplu viteza la ceea ce poate face furnizorul de servicii internet (ISP).

Cel mai bun server a fost ales de clientul ProtonVPN folosind opțiunea „conectare rapidă”. Teoretic ar trebui să fie cel mai rapid server pentru mine din întreaga rețea.

Cu acest nivel de performanță, ProtonVPN poate gestiona cu ușurință chiar și cele mai solicitante sarcini de lățime de bandă, inclusiv descărcări de fișiere mari sau streaming video 4K.

Serviciu clienți

Din păcate, asistența pentru clienți nu este unul dintre punctele cele mai puternice ale ProtonVPN. Pe măsură ce scriu această recenzie, nu există niciun chat live sau suport telefonic disponibil. E-mailul este tot ceea ce primim.

Vestea bună este că personalul care răspunde la e-mailuri pare complet pe bilă și oferă răspunsuri complete și utile. Acest lucru este revigorant într-un moment în care multe alte VPN-uri folosesc replici conserve pentru a crea iluzia unui serviciu rapid.

A trebuit să aștept aproximativ 15 ore pentru un răspuns la întrebarea mea despre utilizarea tunelului divizat cu Netflix. Spoiler: nu funcționează decât dacă faci niște kung-fu DNS serioase.

Dar, răspunsul a fost prietenos și cunoscut, așa că nu pot greși efortul lor.

Pentru probleme de bază, site-ul web ProtonVPN oferă o întrebare frecventă și o funcție de căutare pentru a găsi ajutor la probleme comune. Acesta acoperă toate întrebările tipice pe care majoritatea dintre noi le-am avea.

Concluzia aici este că ProtonVPN nu trece peste bord pentru a oferi ajutor – dar ceea ce au ei este util și nu va pierde timpul..

Preț și valoare

Așa cum am eludat mai devreme, ProtonVPN nu va câștiga niciun premiu pentru prețuri mici – decât dacă folosești nivelul gratuit.

Totuși, merită remarcat faptul că începerea unui cont gratuit vă va permite să faceți o probă gratuită pentru 7 zile a pachetului Plus. Nu este un mod rău de urmat dacă doriți să oferiți serviciului o unitate de testare adecvată.

O revizuire a prețurilor planului de abonament al ProtonVPN

Niveluri diferite de prețuri au caracteristici diferite. Acestea sunt următoarele:

 • Liber

  Preț anual: Liber
  Preț lunar: Liber

  Pe nivelul gratuit, puteți utiliza servere doar în trei locații: SUA, Japonia și Olanda.

  Nu veți putea utiliza software-ul P2P sau vreuna dintre funcțiile mai avansate. Veți fi, de asemenea, restricționat la o conexiune unică limitată la viteză.

  În ceea ce privește prețul, serviciul este totuși fură în comparație cu alte așa-numite VPN-uri gratuite. Vă va păstra în siguranță fără a vinde datele dvs. către terți – așa că numesc aceasta o valoare solidă.

 • De bază

  Preț anual: 4,00 USD pe lună
  Preț lunar: 5,00 USD pe lună

  Nivelul de bază nu este cu mult diferit de omologul său gratuit.

  Obțineți acces la serverele din toate țările disponibile, posibilitatea de a utiliza P2P și pierdeți limita de viteză. Dar, deși acest lucru pare a fi un upgrade major, nu s-a simțit neapărat așa.

  Singurul avantaj real este că puteți conecta două dispozitive simultan la acest nivel, dar asta merită cu greu, după părerea mea.

 • La care se adauga

  Preț anual: 8,00 USD pe lună
  Preț lunar: 10,00 USD pe lună

  Nivelul Plus este locul în care începeți cu adevărat să vedeți câteva funcții adăugate.

  Obțineți acces la întreaga rețea de server, inclusiv servere P2P, Tor și Secure Core. De asemenea, puteți utiliza până la cinci dispozitive simultan.

  Planul Plus este cea mai populară opțiune a ProtonVPN.

  Prețul de 8,00 USD (sau 10,00 USD dacă nu plătiți în prealabil anual) este un pic pe partea înaltă în comparație cu concurența. Dar pentru unii dintre noi, poate merită, având în vedere că cumpărați reputația excelentă pentru confidențialitate și securitate a ProtonVPN.

 • Vizionar

  Preț anual: 24,00 USD pe lună
  Preț lunar: 30,00 USD pe lună

  După cum sugerează și denumirea, nivelul de prețuri vizionare este adresat celor care doresc să-l ajute pe ProtonVPN în misiunea sa de a oferi confidențialității datelor maselor.

  Este livrat cu un abonament la nivelul Visionar al ProtonMail, dar este altfel la fel ca pachetul Plus.

  Dacă aveți banii și doriți să susțineți cauza, aceasta este afacerea pentru dvs..

Când vă înscrieți la ProtonVPN, va trebui să plătiți cu PayPal sau cu un card de credit major – ceea ce este o dezamăgire majoră pentru obsedatul anonimatului.

Pentru conturi gratuite, va trebui să parcurgeți și SMS sau verificarea prin e-mail – iar ProtonVPN este strict în ceea ce privește blocarea serviciilor de e-mail.

Puteți actualiza un cont gratuit la unul plătit folosind Bitcoin. Dar, la acel moment, v-ați verificat deja identitatea, așa că mă îndoiesc că mulți dintre noi vor profita.

Celălalt lucru de luat în considerare este faptul că, în timp ce ProtonVPN oferă o garanție de returnare de 30 de zile, aceasta este proporțională în funcție de cât timp utilizați serviciul. Asta înseamnă că veți primi din ce în ce mai puțin înapoi cu cât vă păstrați contul.

Am întâmpinat o mulțime de reclamații cu privire la acest online, dar având în vedere că puteți obține o probă gratuită de 7 zile la nivelul Plus, nu ar trebui să prezinte o mare parte din probleme pentru majoritatea.

Așadar, ProtonVPN este un VPN bun?

ProtonVPN este puțin pe partea scumpă. Și asistența pentru clienți, deși poate fi cunoscută, ar putea utiliza anumite perioade de răspuns mai rapide și mai multe modalități de a intra în contact.

Însă, acesta este un furnizor VPN care se dedică securității și vieții private ca niciun altul. Între politica lor strictă de înregistrare, jurisdicția care asigură confidențialitatea și funcțiile de securitate de top, acoperă toate bazele și fac acest lucru foarte bine.

Rețeaua de server este rapidă, aplicația este ușor de utilizat și fiecare caracteristică pe care o așteptați de la un VPN de nivel superior (și chiar câteva utile pe care nu le puteți) este acolo.

În general, ProtonVPN este un serviciu VPN excelent și pe care îl recomand zero rezervări.

Sigla ProtonVPNScor:
8.6 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me