Revisió d’accés a Internet privat

Logotip d'accés a Internet privatPuntuació:
7,7 / 10


Un gran proveïdor de VPN i un dels líders del sector, l’accés a Internet privat ofereix tot el que necessita en una VPN. Des d’un client funcional de recent redisseny i servidors ràpids fins a una estricta política de registre i excel·lents funcions de seguretat, tot resulta a un preu que supera fàcilment la majoria dels competidors..

Pros
 • No s’ha demostrat cap proveïdor de registres
 • Seguretat i encriptació de primer nivell
 • Molt assequible
 • Bones velocitats del servidor
 • Aplicacions recentment redissenyades
 • Permet el torrent i P2P
Contres
 • Situat als EUA: no és ideal per a la privadesa
 • Mala suport de Netflix i BBC iPlayer

Si esteu al mercat d’una VPN, hi ha una bona probabilitat que hagueu sentit a parlar d’accés a Internet privat (també conegut com PIA). Funcionen durant gairebé una dècada, probablement són un dels majors proveïdors al voltant.

PIA és conegut per ser un servei VPN barat que ofereix un suport i prestacions sòlids. Curiós per saber si mereix aquesta reputació, em vaig posar a prova.

I, en aquesta revisió d’accés a Internet privat, passaré per sobre tot el que he descobert: els bons, els dolents i els límits límit.

Visió general PIA

Per ajudar a posar les coses en un context millor, comencem amb una mica de fons sobre l’accés a Internet privat i les persones que hi ha al darrere.

Una filial d’una empresa anomenada London Trust Media, PIA és des de l’agost del 2010. Per a un servei VPN, això els converteix en un estatista major.

La companyia està involucrada en una àmplia gamma de projectes de codi obert i enfocats a la privadesa a través del seu suport a ànim de lucre com la Electronic Frontier Foundation i Creative Commons.

PIA també és un dels pocs proveïdors de VPN que ofereixen un dipòsit de codi obert a GitHub. El repositori inclou les extensions del seu navegador i algunes (però no totes) del programari client.

Fins ara, tot sona força bé. Malauradament, a l’armari de la PIA també hi ha uns quants esquelets.

London Trust Media –i per extensió, Accés a Internet privat– té la seu a Denver, Colorado. Això vol dir que operen fora d’una jurisdicció una mica arriscada que respecta la privadesa.

Recentment també han condemnat a Mark Karpeles, del Mt. La infàmia de col·lapse Bitcoin Gox, com a CTO. Va ser una mossa que, sorprenentment, va causar un daltabaix a la base d’usuaris de la PIA, i que encara no ha acabat per morir.

Tot això aporta una mica de bossa mixta.

Sí, PIA opera molt com una empresa dedicada a la transparència i la privacitat. Però, al mateix temps, van agafar una jurisdicció dura per mantenir-la i un CTO associat a un dels hacks més cars i desastrosos de la memòria recent.

Curiós, efectivament.

Amb una mica de menjar per pensar, aprofundim i revisem el que ofereix el servei PIA.

Característiques

Són molt útils els aspectes que aporta PIA a la taula. Tenen una solució VPN molt completa que inclou totes les funcions importants de seguretat i privadesa que hem esperat per part d’un proveïdor d’alt nivell.

Funcions de seguretat

El nombre d’opcions de xifrat que suporta PIA és inferior a cap.

Per al xifrat de dades, teniu quatre opcions:

 • AES-128 (GCM)
 • AES-128 (CBC)
 • AES-256 (GCM)
 • AES-256 (CBC)

La protecció de 128 bits és més ràpida però una mica menys segura. L’estàndard de la indústria de 256 bits, d’altra banda, mentre que una mica més lent, és gairebé impossible de trencar.

Pel que fa a l’autenticació de dades i el cop de mà de les coses, que és el que fa la VPN per confirmar la connexió i les dades enviades no han estat manipulades, tampoc no us morireu de fam..

Podeu configurar l’autenticació de dades a SHA1 o SHA256, tot i que només si utilitzeu un dels dos mètodes de xifratge AES CBC.

El cop de mà, per contra, es pot configurar en qualsevol de les opcions següents independentment d’altres configuracions:

 • RSA-2048
 • RSA-3072
 • RSA-4096
 • ECC-256k1
 • ECC-256r1
 • ECC-521

Els valors per defecte són AES-128 (CBC), SHA1 i RSA-2048: una selecció perfectament fina per a l’ús de VPN casual. Però, per obtenir un nivell de seguretat tan bo com arriba, sens dubte, es posen en marxa les coses.

El client de programari inclou un commutador de matriu totalment funcional per evitar que es produeixin fuites de dades accidentals. Ho vaig provar de tots els sentits imaginables i, en tots els casos, les coses van funcionar igual que s’esperava.

L’activació de l’interruptor de mort PIA

L’interruptor de matança PIA es pot configurar en un dels tres modes:

 1. Desactivat: L’interruptor de mort està completament desactivat i no bloquejarà mai cap trànsit
 2. Auto: El commutador de bloqueig només es bloquejarà fora del trànsit si la connexió VPN baixa
 3. Sempre: L’interruptor de bloqueig bloquejarà tot el trànsit si la connexió VPN baixa

Està configurat per defecte Auto.

PIA gestiona el seu propi servidor DNS privat (com ha de fer-ho qualsevol proveïdor VPN respectuós per si mateix) i això és el que s’utilitza fora de la caixa. Si ho preferiu, també podeu configurar un DNS personalitzat o un pal amb la vostra configuració de VPN existent.

Sistema de crida de mans (HNS)

Parlant de DNS, ha estat durant molt de temps el taló d’Aquil·les de molts proveïdors VPN quan es tracta de l’anonimat d’internet. Al cap i a la fi, un servidor DNS pot guardar registres de tots els llocs i serveis a què us connecteu, fins i tot si feu servir una connexió totalment xifrada.

El bloqueig a nivell de DNS també és un mètode sovint utilitzat de censura a Internet.

Per donar-vos una altra manera d’evitar els problemes, PIA us permetrà evitar el DNS. Pots utilitzar el sistema de denominació de mans de mà (HNS).

HNS és un reemplaçament descentralitzat basat en blockchain per DNS. Els desenvolupadors esperen que finalment posi fi als problemes de seguretat, fiabilitat i censures que afecten la infraestructura DNS.

Si bé HNS encara està en la infància, és fantàstic veure que PIA l’adopta i l’ofereix com a opció. L’ús d’ella suposarà en definitiva una privadesa encara més gran, així com una experiència d’internet totalment resistent a la censura.

Bloquejador d’anuncis MACE

Com molts serveis VPN competidors, el client de PIA ofereix una funcionalitat de bloqueig d’anuncis. A diferència d’altres, però, no es pot personalitzar. Està activat o desactivat, sense opcions.

Configuració del bloqueig d'anuncis MACE de PIA

La funció, que PIA truca MACE, té com a objectiu bloquejar els anuncis i programari maliciós quan esteu connectat a la xarxa VPN. Tanmateix, a la pràctica, els resultats són minus.

Espero que MACE funcioni com bloquejadors d’anuncis basats en navegadors o fins i tot una solució basada en DNS com Pi-Hole (que, per cert, us recomano de tot cor). A les meves proves, però, MACE va bloquejar menys de la meitat dels anuncis i les pàgines de programari maliciós que altres serveis bloquegen amb facilitat.

Tot i que no ho puc demostrar, sospito que la feble actuació és una mica intencionada.

L’aplicació de client actualment no pot URL de llista blanca. I sense això, PIA no pot deixar l’oportunitat de ser massa agressius amb el bloqueig, o ens pot impedir que arribem a llocs que volem visitar.

Tot i així, MACE és millor que res. També tinc l’esperança que l’accés a Internet privat continuï desenvolupant-lo i, amb el pas del temps, l’aprofiti al màxim.

PIA Netflix i altre suport de streaming

Un dels usos més populars d’una VPN és transmetre contingut geo-bloquejat d’altres regions del món. Parlo de llocs com Netflix, Hulu o la BBC iPlayer.

El problema és que els proveïdors de contingut coneixen bé aquest fet i fa anys que estan en una croada per evitar l’accés VPN als seus serveis. Desafortunadament, la PIA està en el final perdedor d’aquesta guerra.

Error de servidor intermediari Netflix als EUA quan utilitzeu PIA

Amb algunes petites excepcions, l’accés a Internet privat no funciona amb Netflix. La gran majoria de servidors estan bloquejats. D’altres països tampoc no surten molt millor.

El mateix passa amb gairebé qualsevol altre servei de streaming. Per exemple, malgrat els millors esforços, no he pogut aconseguir desbloquejar la BBC iPlayer.

Aquests resultats, però, no són sorprenents. Fa uns anys, PIA va admetre que evitar el geo-bloqueig no era la seva prioritat i, clarament, ho significaven.

Per tant, si heu de reproduir vídeo des d’altres països, o el vostre propi estranger, és el que esteu fent, us recomano que busqueu a un altre lloc. Qualsevol de les VPN que desbloquegin Netflix serà normalment una bona opció.

Suport de torrenting i P2P

L’accés a Internet privat és una VPN amigable amb P2P i no conserva els registres. De manera que, si utilitzeu el servei de torrenting, podeu fer-ho sense por de que ningú us faci un seguiment de les vostres activitats..

El fet que PIA funcioni fora dels Estats Units pot fer que alguns de nosaltres estiguem prou incòmodes i justos.

Però, segons el seu crèdit, l’accés a Internet privat ha demostrat en diversos casos judicials que les seves reclamacions de registre no són certes. No se n’han encarregat de canviar els registres, simplement perquè no en tenien.

Si malgrat això, utilitzar PIA per a P2P està fora del vostre nivell de confort, teniu altres opcions. Hi ha moltes altres VPN sense registre de base basades als Estats Units a les quals podeu dirigir totes les vostres necessitats torrentives.

PIA funciona a la Xina?

Aquesta pregunta que es feia sovint era la que vaig lluitar una mica per trobar la resposta.

Primer, com que no sóc a la Xina, no puc provar el servei jo. En segon lloc, PIA garanteix zero garanties de que el servei funcionarà des del darrer tallafoc del país.

I, de fet, molts usuaris denuncien problemes amb l’ús del PIA de la Xina. Però alguns també diuen que es poden aprofitar mitjançant el protocol IPSec / L2TP.

Malauradament, a diferència de VyprVPN, una de les millors VPN del mercat xinès, PIA no té un protocol furtiu disponible per evadir el bloqueig.

Així doncs, segons la informació que he recollit, sembla que, mentre que l’accés a Internet privat pot funcionar a la Xina, el seu quilometratge variarà molt. I, probablement, millor escollir un proveïdor diferent.

Privacitat i seguretat PIA

Molts de nosaltres utilitzem una VPN per augmentar la nostra privadesa i seguretat en línia. En aquest sentit i des d’un punt de vista tècnic, l’accés a Internet privat és tan bo com qualsevol servei que he revisat.

PIA també és un proveïdor de VPN sense registres i no conserva cap informació identificable personalment que ens pugui relacionar amb qualsevol de les nostres activitats en línia.

L’elefant de l’habitació és que PIA està basat en Estats Units, no exactament ideal per a la intimitat. Però, com veurem, pot ser que al capdavall no sigui un tracte tan gran.

Jurisdicció

Com s’esmentava, l’accés a Internet privat i la seva empresa matriu funcionen a Denver, Colorado. Això els posa totalment a la jurisdicció legal dels Estats Units.

Des del punt de vista de la privadesa dels usuaris, això no és fantàstic.

Segons l’assessora legal del servei, PIA mai no ha rebut cap mandat per registrar l’activitat dels usuaris en secret o per lliurar cap clau de xifratge a autoritats nord-americanes (o estrangeres). Però el cas és que aquestes coses podrien passar en qualsevol moment i no hi hauria cap manera de conèixer-ho.

Als Estats Units, les autoritats gairebé no han verificat l’autoritat per realitzar vigilància quan es consideri necessari. Ha passat alguna cosa abans, tal com demostra la història del proveïdor de correu electrònic xifrat Lavabit.

Per descomptat, a la pràctica heu incomplert lleis federals força serioses perquè el FBI us noti. I, si teniu l’atenció, probablement tingueu problemes més grans.

Per tant, per als usuaris de P2P i l’afectació de privadesa mitjana, la jurisdicció de PIA no hauria de ser un gran problema. És, però, alguna cosa a tenir en compte.

Política de registre de PIA

PIA vol dir que és un servei centrat en la privadesa. Com a tal, han estat un proveïdor de VPN sense registre de registre des de la seva fundació i han demostrat aquestes reclamacions moltes vegades.

Són una VPN que ha estat contestada als tribunals per produir registres. I en tots els casos, a diferència de diversos competidors que van ser atrapats violant les seves polítiques sense registre, PIA no va tenir res a lliurar.

Podeu revisar el nombre exacte de sol·licituds de dades del govern i del tribunal a l’informe de transparència del PIA.

La posició de l’accés a Internet privat sobre el registre també es resumeix molt bé amb una sola frase de la seva política de privadesa:

El controlador de dades no recopila ni registra cap trànsit ni ús de la seva xarxa privada virtual (“VPN”) ni del servidor intermediari.

Així que, malgrat una jurisdicció qüestionable, crec que podem confiar en que PIA vol dir-ho quan diuen que no guarden els registres. Al cap i a la fi, han posat la seva reputació (i el futur de la companyia) a la línia judicial per demostrar-ho.

Fuites DNS

Com esperaria ser el cas d’un proveïdor de VPN centrat en la privadesa, PIA no pateix filtracions DNS en cap de les seves plataformes compatibles. Això vol dir que no hi ha fuites IPv4 o IPv6, no hi ha filtracions de WebRTC, res que donés lloc a la vostra identitat o ubicació real.

PIA que passa una prova de fuites DNS

Si és l’anonimat perfecte que hi ha després, des de la perspectiva de filtrar informació, l’accés a Internet privat és tan bo com.

Aplicacions i clients

L’accés a Internet privat té aplicacions per a totes les plataformes i sistemes operatius principals. Actualment donen suport:

 • Windows
 • macOS
 • Android
 • iOS
 • Linux (Ubuntu, Mint, Arch o Debian)

PIA també té una extensió del navegador per a Chrome, Firefox i Opera, i també suport de proxy per a altres navegadors web i clients P2P.

I si seguiu amb la protecció a tota la xarxa, fins i tot és possible configurar la VPN en routers compatibles, inclosos DD-WRT, Tomato, AsusWRT, així com en altres persones..

A PIS, PIA fa un treball excel·lent amb usabilitat. Recentment han revisat completament la interfície d’usuari de les seves aplicacions i és una millora massiva respecte a les antigues.

Per començar, tots els clients i extensions comparteixen un aspecte molt similar. Aquí teniu captures de pantalla de l’extensió Firefox, així com les aplicacions de Windows i Android:

Revisió de les diferents versions de l’aplicació client PIA

Les aplicacions PIA que he revisat: Linux és l’únic amb el qual no he jugat, són senzilles d’utilitzar, tenen una interfície clara i fàcil d’entendre i fan de totes les configuracions principals una configuració senzilla..

Tots els clients també contenen funcions similars. L’única excepció són les aplicacions Android i iOS, que no tenen la funcionalitat de bloqueig d’anuncis MACE. Però, dubto que això serà un assumpte per a molts de nosaltres.

No he experimentat cap congelació, bloqueig ni altres problemes comuns a les aplicacions VPN creades a mida, de manera que també és un avantatge.

Bàsicament, hi ha molt poca cosa que li agraden a les aplicacions PIA. Són tan bons.

Ubicacions privades del servidor d’accés a Internet

Amb servidors VPN a 50 ubicacions de 30 països, la diversitat geogràfica de la xarxa de PIA és de menys. Sembla que els països de 50 zones són la mitjana actual.

No obstant això, la majoria de nosaltres no necessitem connectar-nos a Equador ni a Filipines. I, tret que ho faci, les ofertes PIA són totes les ubicacions que sempre voldreu o necessiteu.

Dit això, si l’Equador és el que seguiu, feu un cop d’ull a PureVPN i a la seva impressionant 131 xarxa de països.

Si mai us interessa la ubicació exacta disponible, consulteu la meva llista detallada del servidor PIA.

PIA és ràpid?

A diferència de la majoria de competidors, l’accés a Internet privat no s’oblida gaire de ser la VPN més ràpida que hi ha. Però, certament, podrien.

Tot i que no és l’absoluta més ràpida, els servidors de PIA posen xifres impressionants, amb descàrregues al millor servidor, tal i com l’ha seleccionat l’aplicació del client, amb una velocitat de 72,8 Mbps i una mitjana de vuit ubicacions de 51,9 Mbps..

A continuació es mostren tres ubicacions mostres extretes de la prova completa de velocitat PIA.

Millor servidor
Accés a Internet privat amb els millors resultats de proves de velocitat del servidor VPNAmb VPN Accés a Internet privat amb els millors resultats de les proves de velocitat de referènciaSense VPN
Estats Units
Accés a Internet privat Resultats de proves de velocitat del servidor VPN dels Estats UnitsAmb VPN L'accés a Internet privat uneix els resultats de les proves de velocitat de base dels Estats UnitsSense VPN
Països Baixos
Accés a Internet privat Resultats de proves de velocitat del servidor VPN a HolandaAmb VPN Resultats de les proves de velocitat de base d'accés a Internet privat a HolandaSense VPN

És possible que hagueu notat la gran discrepància entre VPN i cap velocitat VPN. No ho prengueu com a mal signe.

Realitzo proves de velocitat mitjançant una connexió de descàrrega de 500 Mbps i 100 Mbps, que és més ràpida que qualsevol VPN de grau consumidor que pot gestionar actualment. I ho faig intencionadament perquè puguem veure el màxim rendiment real de cada servidor, en lloc dels números encapçalats pel meu ISP.

La línia de fons és que la PIA és ràpida, amb velocitats del servidor prou bones com per a qualsevol activitat pesada d’amplada de banda, com ara streaming de vídeo 4K o descàrregues grans.

Servei d’atenció al client

Tot i que no he trobat cap problema mentre vaig provar PIA per a aquesta revisió, he analitzat àmpliament les obres d’assistència al client. Al capdavall, és una de les coses que se suposa que havien de conèixer.

El que vaig trobar va ser una bossa mixta i un dels grans punts febles del servei global de PIA.

Per començar, si intenteu registrar-vos i teniu una pregunta, no podeu utilitzar el sistema de xat en directe de PIA. En canvi, heu d’enviar un bitllet d’assistència i esperar una resposta per correu electrònic.

Si teniu la sort, obtindreu una de forma ràpida, sobretot si feu una sol·licitud durant el dia a la franja horària de la Standard Mountain. Durant la nit, però, probablement haureu d’esperar una mica.

Un cop tinguis un compte, el servei de xat en directe de PIA està disponible, però només de dilluns a divendres de 9 a 18 h..

Tot i que vaig obtenir una resposta ràpida a través del servei de xat, vaig llegir moltes queixes dels usuaris, cosa que indica que les coses no sempre funcionen bé..

Hi ha qui va dir que el xat està desactivat freqüentment quan no hauria de ser, mentre que d’altres van afirmar que triguen hores a rebre una resposta. Cap de les coses va ocórrer durant la prova, però és una cosa que cal tenir en compte.

Tanmateix, hi ha algunes bones notícies.

El lloc web de PIA ofereix una base de coneixement molt completa i moltes guies útils per resoldre problemes comuns. I pel gran funcionament de les aplicacions, sospito que la gran majoria de nosaltres no tindrem problemes en cap cas.

En general, les opcions d’assistència eren decentes, però molt lluny: m’esperava millor, però també ho he vist molt pitjor. Si en el futur noto algun canvi, actualitzaré aquesta revisió en conseqüència.

Preu i valor

L’accés a Internet privat és conegut des de fa temps com un proveïdor VPN barat. I això continua sent així.

Preus de la subscripció a accés a Internet privat

Podeu seleccionar entre tres longituds diferents:

Mensual: 11,95 dòlars / mes
Sis mesos: 5,99 $ / mes
Anual: 3,33 dòlars / mes

És a dir al preu de la beguda Starbucks mitjana (tot i que probablement sóc amable). També és difícil argumentar que no obtindreu els diners a aquests preus.

També tens moltes maneres de pagar una subscripció a Internet Private Access. Hi ha els sospitosos habituals com totes les targetes de crèdit principals (Visa, Mastercard, Amex, Discover i JCB), PayPal i Amazon Pay.

Però, PIA també permet pagar de forma anònima amb diverses criptocurrencies, incloses:

 • Bitcoin
 • Cash Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Zcash
 • Faig

PIA fins i tot us permetrà comercialitzar una targeta de regal d’una marca important (Starbucks, Walmart, Best Buy, etc.) a canvi de servei. Tanmateix, pagueu una mica més per aconseguir-ho.

Per descomptat, si la vostra preocupació principal és l’anonimat, probablement la pena valgui la pena.

Hi ha una garantia de 30 dies de devolució completa de totes les subscripcions a accés privat a Internet. Si no esteu satisfet amb el servei per qualsevol motiu, podeu obtenir un reembossament, sense fer-vos cap pregunta.

Malauradament, no hi ha cap opció de prova gratuïta PIA, per la qual cosa haureu d’utilitzar la ruta de reemborsament si voleu fer el servei per a una unitat de prova.

Revisió d’accés a Internet privat Pensaments de cloenda

Després d’utilitzar PIA durant unes setmanes, d’utilitzar-lo exactament com utilitzaria el meu servei de VPN regular, provant i revisant tot el que podia durant el camí, vaig arribar a aquestes sis conclusions:

 1. El servei de PIA és ràpid, barat i funciona molt bé en privadesa i seguretat
 2. Les seves aplicacions estan ben dissenyades i fan tot el que se suposa
 3. Si voleu reproduir contingut bloquejat geo, busqueu un altre lloc
 4. El seu suport, tot i que és transitable, definitivament té marge de millora
 5. La jurisdicció i l’elecció de CTO de PIA deixen una mica de desitjos, però el seu excel·lent historial gairebé ho compensa
 6. Són una manera excel·lent de desfer-se de les targetes de regal que abans no volíeu

Tots aquests factors signifiquen que em sento còmode per recomanar accés a Internet privat a qualsevol persona que busqui una VPN econòmica i econòmica fiable.

Dit això, hi ha altres serveis VPN excel·lents que ofereixen avantatges similars sense els inconvenients. Els meus proveïdors actuals són CyberGhost i NordVPN.

Si trieu PIA, estic segur que en fareu la satisfacció, però com a mínim revisaria algunes altres opcions.

Logotip d'accés a Internet privatPuntuació:
7,7 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me