Revisió ProtonVPN

Logotip de ProtonVPNPuntuació:
8,6 / 10


Hi ha molt que agradar sobre ProtonVPN. És un servei orientat a la seguretat i la privadesa, amb servidors ràpids, excel·lent programari i que ofereix diverses funcions útils que altres proveïdors no molesten en implementar-los. Sí, tenen un bon preu, però si el vostre objectiu és mantenir-se anònim a Internet, poques VPN fan un millor treball..

Pros
 • Excel·lents funcions de privacitat i seguretat
 • Oferta VPN doble a tots els països compatibles
 • Sense registres
 • Client fàcil d’utilitzar
 • Bon rendiment del servidor
 • Torrenting i P2P amigable
 • Ofereix una versió gratuïta
Contres
 • Car
 • No hi ha assistència de xat en directe
 • Servidors P2P només a quatre països

Si us agrada la vostra privacitat digital, hi ha una bona probabilitat que hagueu sentit a parlar de ProtonMail, el servei de correu electrònic gratuït i xifrat desenvolupat pels científics del CERN a Suïssa..

El que potser no saps, però, és que els mateixos desenvolupadors s’han traslladat a l’àrea VPN, amb un servei anomenat ProtonVPN.

A mesura que funcionen els serveis VPN, ProtonVPN és una mica únic, ja que ofereix una estructura de compte gratuïta. Això vol dir que podeu accedir a una versió bàsica del servei sense cap càrrec, sense la majoria dels inconvenients típics de les VPN gratuïtes.

Però no tot això té ProtonVPN. Lluny.

Per dur-vos la velocitat, aquí teniu la meva ressenya de ProtonVPN.

Visió general de ProtonVPN

Proton Technologies AG, empresa matriu de ProtonVPN, és un conegut campió de la privacitat digital. A més dels serveis de correu electrònic i VPN, també són responsables d’un bon grapat d’eines de xifrat de codi obert àmpliament utilitzats, com OpenPGPjs i GopenPGP.

És evident que són força seriosos sobre com estendre la privadesa digital a les masses. Aleshores, què tan bé ho van fer amb la seva oferta VPN?

Pros

Com és de suposar, ProtonVPN és una VPN molt segura, amb seguretat i privacitat els seus grans punts de venda.

El servei es basa en estàndards de xifratge d’última generació i funciona fora de Suïssa que respecta la privadesa.

A més, ProtonVPN té una política estricta de registre sense registre. Només conserven una marca de temps de la darrera vegada que vau iniciar la sessió al vostre compte per a la prevenció d’atacs amb força bruta. Com que aquesta informació es sobreescriu amb cada inici de sessió, no deixeu cap rastre i la vostra privadesa roman intacta.

ProtonVPN és un dels pocs proveïdors que ofereix una solució VPN doble i pot treballar conjuntament amb la xarxa Tor. Per descomptat, també hi ha disponible un interruptor de matança i una protecció contra filtres DNS.

Més enllà de la privacitat i la seguretat, ProtonVPN també té altres avantatges.

El rendiment és bo a tota la xarxa.

Implementen una útil funció de tunelatge dividit que permet ajustar el trànsit i decidir què ha de passar per la VPN i què no.

P2P també està permès en molts dels servidors, tot i que no en el pla gratuït.

ProtonVPN és dels pocs serveis de VPN de consum que encara funcionen amb Netflix dels Estats Units, així com Disney +, Hulu, Amazon Prime i la BBC iPlayer. Si voleu reproduir uns quants espectacles a l’estranger, o simplement mantenir la vostra seguretat mentre ho feu a casa, és un bon avantatge.

I les seves aplicacions VPN, tot i que es limiten a Windows, macOS, iOS i Android, són tan bones com es fan. Totes les versions ofereixen un excel·lent rendiment i una experiència intuïtiva i fàcil d’utilitzar.

També podeu executar ProtonVPN sense una aplicació client a Linux, així com enrutadors Tomato, Asus WRT i DD-WRT..

Contres

Cap proveïdor VPN és perfecte, inclòs ProtonVPN.

Un dels cons més destacats és el cost. ProtonVPN ofereix múltiples plans de preus, però no són barats (tret de la versió gratuïta, per descomptat).

Tot i que ofereixen una garantia de devolució de 30 dies, és proporcional, és a dir, si cancel·leu després de 15 dies, només retornareu la meitat dels vostres diners. No es pot pensar en cap altra VPN.

ProtonVPN també manca una mica al departament d’atenció al client. L’única manera d’obtenir ajuda és a través del correu electrònic, que es pot traduir en temps d’espera prolongats, tot i que almenys les respostes són útils i no de la varietat de copiar i enganxar..

Vaig esmentar que ProtonVPN funciona amb Netflix dels EUA.

Malauradament, la imatge no és tan rossa amb altres països. He pogut aconseguir que el servei del Regne Unit, l’alemany i el japonès funcionin, però no ho és.

A mi em sembla que molts dels avantatges ofereixen el territori per mantenir el nivell gratuït de VPN, tot i que només és un problema.

Característiques

Com és sempre el cas, per a aquesta revisió, m’he assegurat d’explorar el més ampli possible ProtonVPN. L’única anomalia és que, a diferència de la majoria d’altres VPN, ProtonVPN ofereix diferents funcions segons la vostra subscripció.

Com que el paquet Plus és l’opció més popular, és el que he decidit cobrir. Tinc de remarcar, però, si la funció no està disponible en cap dels plans menys costosos.

Switch Switch

ProtonVPN és una VPN centrada en la privadesa. Per tant, no és d’estranyar que ofereixen una funció de commutador integrat.

La funció bloqueja automàticament el trànsit a Internet del dispositiu en cas de desconnexió inesperada del servei. Aquests poden passar amb qualsevol VPN.

Si s’activa en aquestes situacions, l’interruptor de matança impedeix que cap informació surti a la connexió a Internet estàndard no xifrada, revelant les seves activitats al món en general..

L’interruptor kill només està disponible a les versions de Windows i macOS del client.

A les aplicacions iOS i Android, ProtonVPN ofereix en canvi una opció sempre activa per tornar a connectar-se al servei quan la connexió falla. I això és prou. Un interruptor matant a una connexió mòbil inestable seria un malson.

Protecció de filtracions DNS

Una altra característica de privadesa que ofereix ProtonVPN és la protecció contra filtracions DNS.

Totes les aplicacions natives de ProtonVPN dirigeixen automàticament les consultes DNS als servidors operats per l’empresa.

Aquests servidors segueixen les mateixes polítiques sense registre que la resta del servei. Per tant, l’historial de DNS no es pot utilitzar com a full de ruta de les activitats d’internet.

Juntament amb un interruptor de matança, la protecció contra filtracions DNS atura qualsevol intent de rastrejar els vostres hàbits en línia a les seves pistes.

Nucli segur

Per a aquells que premiem seguretat per sobre de tot, ProtonVPN ofereix el que anomenen servidors de Secure Core. En la conversa de VPN quotidiana, aquesta és la doble VPN. Però, arriba amb un gir interessant.

El resultat és que els servidors Secure Core que proporcionen el primer salt a la cadena de VPN doble són propietat i operats per ProtonVPN, més que a través d’un proveïdor arrendat..

També s’allotgen en alguns llocs de manera estreta i segura, com un refugi de l’exèrcit suís desmantellat situat a 1000 metres de terra.

Tot això, tot i que garanteix que cap tercer obtindrà accés no autoritzat al maquinari i comprometrà la vostra seguretat.

Els servidors Secure Core de ProtonVPN es troben a Islàndia, Suècia i Suïssa.

L’inconvenient de Secure Core, i de fet qualsevol solució VPN doble, és un èxit de rendiment inevitable. Ara les vostres dades necessiten recórrer una distància addicional al segon servidor VPN i després ser gestionades per aquest.

Quant més lent és el rendiment? A continuació, es mostren els resultats de les proves de velocitat dels Països Baixos per a una connexió VPN regular i una amb Secure Core.

Prova de velocitat de nucli segura
Resultats de proves de velocitat del servidor VPN regular de ProtonVPNVPN regular ProtonVPN Secure Core VPN servidor resultats de velocitatVPN bàsica segura

Estem estudiant una reducció de velocitat de 2/3 que, francament, és força bona. És típic veure el rendiment com a mínim a la meitat amb altres proveïdors de VPN que implementen una solució VPN doble, de manera que us ajudem a ProtonVPN.

Tingueu en compte que Secure Core no està disponible als plans bàsics i gratuïts de ProtonVPN.

Tunnelització dividida

No tot el trànsit a Internet ha de passar per una VPN. I és per això que és la funció de tunelització dividida de ProtonVPN.

Us permet escollir quines aplicacions i adreces IP han de fer servir el servei i quines no.

És una característica excel·lent per a quan vulgueu, per exemple, baixar un torrent mentre al mateix temps transmetre TV local. El torrent es pot enderrocar pels Països Baixos, mentre mira localment, com si no estigués connectat a cap VPN.

En no enviar-ho tot a través de la VPN, també podeu millorar el rendiment de la connexió.

Actualment, Split Tunneling només està disponible als clients de Windows i Android de ProtonVPN.

Compatibilitat de Tor

Per obtenir més privadesa, ProtonVPN també ofereix suport per utilitzar la xarxa Tor juntament amb el servei VPN. El problema és que no tots els servidors de ProtonVPN són compatibles amb aquest tipus de configuració, per la qual cosa hauràs de recórrer l’aplicació per esbrinar quines opcions.

Tot i així, fins i tot oferir suport limitat a Tor és una mica rar a la indústria VPN, per la qual cosa és una característica benvinguda.

Els servidors Tor no són accessibles si us registreu al pla Bàsic o gratuït.

ProtonVPN Netflix i un altre suport de streaming

En les proves que vaig trobar, ProtonVPN funciona amb Netflix, malgrat els esforços del gegant en streaming per esborrar l’ús de VPN.

Evitar-vos la protecció geogràfica no és una funció publicitària, i ProtonVPN no garanteix explícitament que funcionarà sempre. Per això, els servidors de Netflix no estan marcats a l’aplicació i heu d’utilitzar la prova i l’error per trobar-ne un que funcioni.

ProtonVPN desbloqueja Netflix dels EUA

Les meves proves van trobar només servidors als EUA, Regne Unit, Alemanya i Japó desbloquegen actualment Netflix. Per accedir a la resta del catàleg global de Netflix, potser haureu de mirar cap a un altre lloc.

Més enllà de Netflix, però, no tenia problemes per connectar-me a Amazon Prime, Hulu i Disney +. També vaig poder obtenir diversos servidors del Regne Unit per desbloquejar iPlayer de la BBC, així com ITV Hub i Tots 4.

Per tot plegat, ProtonVPN fa una tasca impressionant a l’hora de fer streaming i no hauríeu de tenir problemes per accedir a tots els principals jugadors. Però tingueu en compte que el vostre quilometratge pot variar amb serveis o ubicacions menys populars.

Suport de torrenting i P2P

Com he fet referència als anteriors, els subscriptors pagats de ProtonVPN poden utilitzar el servei per a torrenting i altres aplicacions de fitxers de fitxers P2P..

Si voleu utilitzar P2P a ProtonVPN, però, haureu de connectar-vos a un servidor compatible. I només quatre països (Països Baixos, Singapur, Suècia i Suïssa) en tenen.

Els servidors P2P estan marcats al client, tot i que, malauradament, no hi ha una manera ràpida de mostrar només els que ho són. Podeu utilitzar la característica de perfil de connexió útil de ProtonVPN (a la qual arribaré una mica més endavant), però hauria de ser més fàcil que això.

Tot i que no voleu compartir fitxers, us recomano que tingueu en compte quins servidors ofereixen la funcionalitat. Però, en lloc d’utilitzar-los, eviteu-los.

De mitjana, els servidors P2P pateixen les càrregues més pesades i, per tant, solen oferir un rendiment lleugerament més lent. Les velocitats encara són prou bones, però si no heu d’utilitzar un servidor P2P, per què ho feu.

Connexions simultànies

Com la majoria dels altres serveis VPN, ProtonVPN us permet connectar-vos amb diversos dispositius alhora amb una sola subscripció.

Tanmateix, en quants plans podeu utilitzar, segons el pla que trieu.

El pla bàsic ofereix fins a dues connexions simultànies, mentre que el Plus permet fins a cinc. El pla Visionari us oferirà deu connexions simultànies, però, en la meva opció, us costarà massa.

Si teniu molta connexió, mireu l’excel·lent servei VPN Surfshark que actualment no té límits de connexió concurrents..

Privacitat i seguretat

En aquest moment, hauria de quedar clar que ProtonVPN es refereix a la privadesa i la seguretat. Al cap i a la fi, no creareu un centre de dades en un búnquer subterrani si no el poguéssim seriós.

No és estrany doncs que es tracti d’un espai on brilla ProtonVPN.

Jurisdicció

Per començar, ProtonVPN fa la seva llar a Suïssa, que té algunes de les lleis de privadesa més estrictes del món. De fet, són una cosa imant per als serveis centrats en la privadesa.

L’equip de ProtonVPN també té una llarga trajectòria per defensar que Suïssa sigui un refugi segur per als drets de privacitat digital.

És important tenir en compte que Suïssa no és part de cap mena d’acords de recollida d’intel·ligència multinacionals, com les aliances dels 5, 9 i 14 ulls que connecten gran part del món occidental.

Això vol dir que, per defecte, no comparteixen cap informació amb governs estrangers. I qualsevol sol·licitud d’informació s’ha d’ajustar a les lleis suïsses, que afavoreixen molt els drets de privadesa individuals.

Fins i tot les autoritats suïsses han de notificar als objectius de vigilància electrònica que estan sent vigilats. Per tant, les probabilitats són poc importants, però sí les peticions estrangeres més greus s’entendrien.

Política de registre

Un altre avantatge de la jurisdicció suïssa de ProtonVPN és que els permet oferir una política completa sense registre de registre.

No hi ha cap disposició en la legislació suïssa que requereixi que una VPN realitzi el registre de forma específica dels seus usuaris, encara que les autoritats ho sol·licitessin. Per tant, ProtonVPN no ho diu i clarament:

ProtonVPN és un servei VPN No-Logs.

Si feu servir ProtonVPN, NO fem cap de les accions següents:

 • Registre el trànsit dels usuaris o el contingut de qualsevol comunicació
 • Discrimina els dispositius, protocols o aplicacions
 • Accelereu la vostra connexió a Internet

Com s’ha esmentat anteriorment, les úniques dades d’ús que guarda ProtonVPN és una marca de temps quan es va iniciar la sessió al compte VPN per última vegada..

Aquesta marca de temps no inclou dades de caràcter personal ni informació d’adreça IP de cap tipus.

La marca de temps també es substitueix en tots els intents de sessió. Només existeix per ajudar a ProtonVPN a prevenir i combatre els atacs de força bruta al vostre compte.

Protocol i xifrat

Una part important del compromís de ProtonVPN amb la seguretat és la seva elecció de protocols i estàndards de xifrat.

A diferència de molts altres proveïdors VPN, ProtonVPN no ofereix cap tecnologia que tingui vulnerabilitats conegudes. Per això, no podreu utilitzar el protocol PPTP, ni tan sols com a recompensa per amor a la compatibilitat.

En canvi, el que trobareu és una VPN que es basa en el xifrat de gamma alta i en tantes funcions de seguretat que es puguin oferir raonablement.

Per començar, totes les connexions a ProtonVPN utilitzen encriptació AES de 256 bits, amb intercanvi de claus RSA de 4096 bits i autenticació de missatges HMAC-SHA384.

En dispositius alimentats per Windows o Linux, aquest xifrat es transmet al protocol OpenVPN, que és l’estàndard de la indústria per a la velocitat i la seguretat.

La resta de plataformes utilitzen el protocol IKEv2 / IPSec, que és gairebé comparable a OpenVPN en gairebé tots els aspectes.

Mentre que altres proveïdors se centren en una àmplia assistència de dispositius mitjançant diversos protocols, ProtonVPN prioritza la seguretat, oferint només les opcions altament segures.

Com a capa addicional de protecció, tot el trànsit xifrat que passa per ProtonVPN utilitza Perfect Forward Secrecy (PFS).

PFS és un sistema que obliga a una VPN a negociar un nou conjunt de claus de xifratge amb cada connexió nova o quan les tecles antigues caducin..

Això funciona per minimitzar el risc associat al robatori de claus de tercers, ja que cada clau només funcionaria per descodificar una quantitat mínima de dades en un termini limitat..

Fuites DNS

Com s’ha esmentat a la secció anterior, ProtonVPN ofereix protecció contra filtracions DNS a tot el seu programari client.

El seu funcionament és senzill. ProtonVPN opera els seus propis servidors DNS i el programari client obliga a totes les sol·licituds DNS a utilitzar aquests servidors durant tota la sessió.

A la prova, tots els clients de ProtonVPN van passar proves de filtracions DNS amb colors voladors.

ProtonVPN passant una prova de fuites DNS

Tinc la necessitat d’afegir una lleugera advertència quan es tracta de clients mòbils de ProtonVPN. El fet és que, mentre que posen una funció sempre disponible a Android i iOS i la presenten com a alternativa a un interruptor mort, les dues coses no són el mateix.

La funcionalitat sempre en marxa pot, en alguns casos, produir una breu filtració DNS.

Si el servei de telefonia mòbil es degrada prou com per acabar amb la connexió VPN, un interruptor de mort frenarà tot el trànsit. La funció sempre activa només inicia els intents de tornar a connectar-se a la VPN.

Abans que es torni a connectar (per molt petit que sigui aquest temps), sou vulnerable a les fuites de dades i DNS.

A la pràctica, és gairebé impossible que això comprometi la vostra seguretat: estem parlant mil·lisegons després de tot. Però, en interès de la divulgació completa, és una cosa que heu de tenir en compte.

Aplicacions i clients

ProtonVPN ofereix clients personalitzats per a Windows, macOS, iOS i Android. També està disponible una eina de línia de comandes per a Linux.

Alguns dirien que els posa en desavantatge en comparació amb altres proveïdors que intenten cobrir tot tipus de dispositiu connectat a Internet en el qual puguis pensar..

Diria que permet a ProtonVPN centrar-se en la seva petita suite d’aplicacions perquè siguin el més fàcils d’utilitzar i estables possible..

A més, aquestes quatre opcions són les que utilitza la gran majoria de totes maneres.

Si voleu, també podeu configurar la VPN en diversos tipus d’encaminadors (és a dir, Tomato, Asus WRT i DD-WRT), però és un procés manual..

En general, el programari client de ProtonVPN està ben dissenyat, intuïtiu i senzill d’utilitzar, independentment de quin tipus de dispositiu tingueu. Fins i tot inclou un tutorial senzill però informatiu quan el feu per primera vegada.

S’està executant un tutorial d’ajuda d’aplicació ProtonVPN

El client de Windows és un model d’eficiència. Es tracta bàsicament d’un front-end elegant per a OpenVPN, amb una llista de servidors fàcil de llegir que fa evidents les funcions suportades per cada servidor (P2P, Tor, etc.)..

Això és útil quan necessiteu canviar a un servidor capaç de P2P, per exemple. Tot i que, com s’ha dit anteriorment, voldria que hi hagués una manera senzilla de filtrar la llista per diverses funcions del servidor. Actualment, només podeu filtrar els servidors per país.

Tal i com és prou normal, el client disposa d’un sol clic “connexió ràpida”, que us connecta al servidor més ràpid disponible en aquell moment.

Al meu test, era impossible saber quina funcionava la connexió ràpida, tret que mai no he experimentat una connexió inusualment lenta a l’hora d’optar-hi.

Configuració del client

El menú de l’hamburguesa a la cantonada superior esquerra de la finestra principal del client de ProtonVPN et porta a una llista d’opcions configurables per l’usuari..

Aquí és on trobareu l’interruptor de matança (o, en el cas del mòbil, la funcionalitat sempre encesa), la protecció contra filtracions DNS i la configuració del protocol. Hi viu també un túnel dividit.

Pel que fa al tunelatge fraccionat, és l’única característica important que tenen els clients de Windows i Android, però els altres dos manquen.

En cas contrari, l’experiència de l’usuari és similar a totes les plataformes.

Perfils

Una característica una mica única Les implementacions de client de ProtonVPN són els perfils de connexió. Són una manera de permetre-vos guardar configuracions específiques per a una connectivitat ràpida amb un clic.

Els vaig trobar força útils.

Cada perfil us permet triar el protocol VPN per utilitzar (només OpenPPN TCP o UDP), així com el país i el servidor al qual connectar-se.

En el cas dels servidors, podeu triar un aleatori, un específic o deixar que el client triï el servidor més ràpid disponible actualment.

Finestra de perfiles del client de ProtonVPN

Si hi ha alguna cosa per a la que utilitzeu ProtonVPN de manera reiterada, creeu-ne un. Ràpidament em vaig trobar guardant un parell de configuracions P2P i una altra per a streaming de Netflix dels Estats Units.

Seguretat del client

Al gener del 2020, les quatre aplicacions de ProtonVPN es van convertir en codi obert, és a dir, es va posar a disposició de tothom que desitgés accedir al codi complet a tothom..

És un moviment que millora encara més els excel·lents estàndards de seguretat de ProtonVPN. Ofereix a qualsevol desenvolupador o professional de la seguretat la possibilitat de cavar en el codi i analitzar-lo per a possibles vulnerabilitats.

ProtonVPN és actualment l’únic proveïdor de VPN de primer nivell que gestiona clients de codi obert i grans kudos per fer-ho.

Al mateix temps, ProtonVPN va publicar els resultats d’una auditoria de seguretat independent de les seves aplicacions. Només es van trobar algunes qüestions de risc de mig i mig risc, i totes es van solucionar o acceptar quan es van fer públics els informes d’auditoria..

Les decisions d’anar a codi obert i sotmetre’s a una auditoria de seguretat de tercers van portar ProtonVPN a un nivell de transparència i confiança completament nou. I en el món de les VPN, tots dos són crítics.

Competidors, preneu nota.

Ubicacions del servidor ProtonVPN

Amb 698 servidors a 63 ubicacions i 44 països, ProtonVPN no té una gran xarxa de servidors.

Dit això, totes les ubicacions que esperaria són presents i comptabilitzades, i el 95% de nosaltres probablement no necessitarà res més.

L’únic que té ProtonVPN és que podeu connectar-vos a tots els països mitjançant la seva solució Secure Core. Si la seguretat i l’anonimat en línia són de gran importància per a vosaltres, es tracta d’una excel·lent notícia.

Podeu veure la llista completa dels servidors de ProtonVPN aquí. Es desglossen per regió, país i ciutat, així com per funcionalitat (P2P, Secure Core, Tor).

ProtonVPN és ràpid?

No fa gaire, els problemes de rendiment van afectar ProtonVPN. Això ja no sembla ser així.

Tot i que no és espectacular, totes les ubicacions que he provat mostraven números molt respectables i coherents. Aquestes velocitats situen ProtonVPN fermament en el primer nivell de tots els proveïdors de VPN.

A continuació, es mostra un mostreig de tres ubicacions populars del servidor extretes de la meva prova de velocitat més completa de ProtonVPN.

Millor servidor
Resultats de les proves de velocitat del servidor ProtonVPN Best ServerAmb VPN Basa de proves de velocitat de ProtonVPN Best ServerSense VPN
Estats Units
Resultats de les proves de velocitat del servidor ProtonVPN dels Estats UnitsAmb VPN Base de proves de velocitat de ProtonVPN als Estats UnitsSense VPN
Països Baixos
Resultats de les proves de velocitat del servidor ProtonVPN NetherlandsAmb VPN Bases de prova de velocitat de ProtonVPN HolandaSense VPN

Totes les proves es van realitzar amb una connexió de 500 Mbps i 100 Mbps de pujada fora d’Europa.

Si utilitzeu una Internet capaç de tenir velocitats molt més ràpides del que pot suportar qualsevol servidor VPN, ens permet veure el màxim rendiment que poden oferir. Una connexió més lenta permetria simplement la velocitat del que pot fer el proveïdor de serveis d’Internet (ISP).

El client de ProtonVPN el va escollir el millor servidor mitjançant l’opció “connexió ràpida”. Hauria de ser, en teoria, el servidor més ràpid de tota la xarxa.

Amb aquest nivell de rendiment, ProtonVPN pot gestionar fàcilment fins i tot les tasques més exigents d’amplada de banda, incloses les descàrregues de fitxers grans o la reproducció de vídeos en format 4K..

Servei d’atenció al client

Malauradament, l’assistència al client no és un dels punts més forts de ProtonVPN. Quan escric aquesta ressenya, no hi ha cap servei de xat en directe ni de suport telefònic disponible. El correu electrònic és tot el que aconseguim.

La bona notícia és que el personal que respon als correus electrònics sembla totalment a la pilota i proporciona respostes completes i útils. Això és refrescant en un moment en què moltes altres VPN utilitzen respostes enllaunades per crear la il·lusió d’un servei ràpid.

Vaig haver d’esperar unes 15 hores per respondre a la meva pregunta sobre l’ús de túnels fraccionats amb Netflix. Spoiler: no funciona a menys que facis algun kung-fu DNS seriós.

Però, la resposta va ser amable i coneixedora, així que no puc culpar el seu esforç.

Per a problemes bàsics, el lloc web ProtonVPN ofereix una pregunta freqüent i una funció de cerca per trobar ajuda amb problemes habituals. Cobreix totes les preguntes típiques que tindríem la majoria de nosaltres.

La conclusió aquí és que ProtonVPN no passa per fora per oferir ajuda, però el que tenen és útil i no perdrà el temps..

Preu i valor

Com s’ha esmentat anteriorment, ProtonVPN no guanya cap premi per preus baixos, tret que utilitzeu el nivell gratuït.

Tot i això, val la pena assenyalar que començar un compte gratuït us permetrà fer una prova gratuïta del paquet Plus de 7 dies. No voleu proporcionar una unitat de prova adequada al servei.

Una revisió dels preus del pla de subscripció de ProtonVPN

Diferents nivells de preus tenen diferents característiques. Són les següents:

 • Gratuït

  Preu anual: Gratuït
  Preu mensual: Gratuït

  Al nivell gratuït, només podeu utilitzar servidors en tres ubicacions: EUA, Japó i Països Baixos.

  No podreu utilitzar programari P2P ni cap de les funcions més avançades. També sereu restringits a una connexió única limitada a la velocitat.

  Pel preu, però, el servei és un robatori en comparació amb altres anomenades VPN gratuïtes. Us mantindrà fora de seguretat sense vendre les vostres dades a tercers, per tant, considero que és un valor sòlid.

 • Bàsic

  Preu anual: 4,00 dòlars al mes
  Preu mensual: 5,00 dòlars al mes

  El nivell bàsic no es diferencia gaire del seu homòleg gratuït.

  Podeu accedir als servidors de tots els països disponibles, la possibilitat d’utilitzar P2P i perdre el límit de velocitat. Però, tot i que sembli una actualització important, no ho sentia així necessàriament.

  L’únic avantatge real és que podeu connectar dos dispositius alhora a aquest nivell, però al meu entendre difícilment paga la pena.

 • Més

  Preu anual: 8,00 dòlars al mes
  Preu mensual: 10,00 dòlars al mes

  El nivell Plus és el que realment comença a veure algunes funcions afegides.

  Tens accés a tota la xarxa de servidors, inclosos els servidors P2P, Tor i Secure Core. També podeu utilitzar fins a cinc dispositius alhora.

  El pla Plus és l’opció més popular de ProtonVPN.

  El preu de 8,00 dòlars (o 10,00 dòlars, si no pagueu de forma anual), és una mica alt en comparació amb la competència. Però per a alguns de nosaltres, pot valdre la pena, considerant que esteu comprant a l’excel·lent reputació de ProtonVPN per la privacitat i la seguretat.

 • Visionari

  Preu anual: 24,00 dòlars al mes
  Preu mensual: 30,00 $ al mes

  Com el seu nom indica, el nivell de preus Visionari està dirigit a aquells que volem ajudar a ProtonVPN en la seva missió a proporcionar privadesa de dades a les masses.

  Ofereix una subscripció al nivell Visionari de ProtonMail, però és el mateix que el paquet Plus.

  Si teniu diners i voleu donar suport a la causa, aquest és l’acord per vosaltres.

Quan us registreu a ProtonVPN, haureu de pagar amb PayPal o amb una targeta de crèdit important, la qual cosa és una decepció important per als obsessionats en l’anonimat..

Per als comptes gratuïts, també haureu de passar per verificació per SMS o per correu electrònic, i ProtonVPN és estricte per bloquejar els serveis de correu postal..

Podeu actualitzar un compte gratuït a un de pagament mitjançant Bitcoin. Però, en aquest moment, ja heu verificat la vostra identitat, així que dubto que molts de nosaltres ho aprofitessin.

L’altra cosa a tenir en compte és que, mentre que ProtonVPN ofereix una garantia de devolució de 30 dies, s’aprova en funció del temps que utilitzeu el servei. Això vol dir que guanyes menys i menys temps manteniu el compte.

He trobat moltes queixes sobre aquest tema en línia, però com que podeu obtenir una prova gratuïta de 7 dies al nivell Plus, no hauria de presentar cap problema per a la majoria.

Per tant, ProtonVPN és una bona VPN?

ProtonVPN és una mica pel costat car. I l’assistència al client, tot i que tingui coneixement, pot utilitzar uns temps de resposta més ràpids i més maneres d’entrar en contacte.

Però, aquest és un proveïdor de VPN que té una dedicació a la seguretat i la privacitat com cap altre. Entre la seva estricta política sense registres, la jurisdicció que respecta la privadesa i les funcions de seguretat més destacades, cobreixen totes les bases i ho fan molt bé..

La xarxa de servidors és ràpida, l’aplicació és fàcil d’utilitzar, i totes les funcions que espereu d’una VPN de primer nivell (i fins i tot algunes que siguin útils potser no hi són).

En general, ProtonVPN és un servei excel·lent de VPN i que tinc zero reserves recomanades.

Logotip de ProtonVPNPuntuació:
8,6 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map