Cel mai bun scaner malware

Indiferent dacă îți petreci orele online torrenting sau nu, software-ul rău intenționat este o preocupare uriașă. Acest software rău intenționat se strecoară pe dispozitivele dvs., închizându-și apărările și lăsând datele dvs. private vulnerabile la atac. Cum te poți proteja?


imagine vectorială de protecție împotriva programelor malwareMajoritatea oamenilor folosesc deja software antivirus. De fapt, multe dispozitive și programe vin cu software antivirus ca parte a pachetului. Totuși, aceste protecții nu merg întotdeauna suficient de departe. Atunci când o piesă deosebit de urâtă de spyware sau ransomware face o apariție, atunci este posibil să aveți nevoie de un scaner malware pentru a salva ziua.

Poate fi util să afli mai multe despre ce este un software rău intenționat și ce poate face dispozitivele tale. În plus, veți dori să consultați lista noastră care descrie cele mai bune aplicații de scaner malware care există pe piață astăzi. Cu un software de securitate robust pe toate dispozitivele dvs., veți putea naviga cu încredere.

Ce este programul malware?

Acesta este pur și simplu un mod scurt de a spune „software rău intenționat”. Mulți oameni sunt surprinși să afle că acest software este conceput în mod special de oameni cu intenția de a provoca vătămări și perturbări.

Probabil că ești mai familiarizat cu software-ul rău intenționat decât îți dai seama. Ori de câte ori auziți mențiuni despre troieni, spyware și viruși, se discută despre software rău intenționat. Uneori, software-ul rău intenționat este proiectat și implementat de hackerii singulari.

Mai des în aceste zile, dezvoltatorii de software care lucrează în „pălărie neagră”Câmpul oferă serviciile lor oricărui individ sau organizație le oferă cei mai mulți bani.

Tipuri de malware

Dacă dispozitivul dvs. se infectează cu spyware, ransomware sau un virus, ce se întâmplă? Unele dintre aceste programe dăunătoare atacă funcționalitatea de bază a computerului.

Versiunile acestuia pot deschide spații secrete în sistemul dvs. de securitate, permițând accesului actorilor răi. Software-ul rău intenționat poate înregistra parolele, numerele cărților de credit și conturile bancare. Ransomware ține eficient dispozitivul dvs. ca ostatic, decât dacă plătiți atacatorii.

Uneori, se pare că nu există nicio limită la ceea ce pot face dezvoltatorii de software „black hat”.

Cum funcționează programele malware?

Când găsiți și utilizați cel mai bun VPN, vă puteți proteja de numeroase amenințări online. Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie de alte apărări pentru a vă asigura că adware-ul sau un virus nu vă infectează sistemul.

Prima întrebare pe care majoritatea oamenilor o pun atunci când suspectează o problemă cu dispozitivul lor se referă la modul în care problema a început. Multe căi sunt disponibile pentru ca persoanele sau persoanele nefaste să aibă acces la sistemul dvs..

Vectori de infecție malware

Una dintre cele mai utilizate dintre aceste metode este e-mailuri spam (Citiți mai multe: e-mailuri securizate). Multe dintre acestea vin cu un atașament, și nu este ușor pentru majoritatea oamenilor să spună că e-mailul este răuvoitor. Ei deschid atașamentul, infectând imediat dispozitivul.

În plus, software-ul rău intenționat este răspândit prin suporturi amovibile, cum ar fi hard disk-uri externe sau unități flash USB. Suportul amovibil este convenabil, dar dacă nu știți cine vi le oferă și ce este pe el, cel mai bine este să nu îl atașați la dispozitivul dvs..

Uneori, software-ul rău intenționat este încorporat într-un pachet software care pare benign. Frecvent, aceste programe sunt descărcate de pe Internet și pot include software realizat de terți. Partajarea fișierelor este o altă sursă comună pentru software-ul rău intenționat. În timp ce navigarea pentru fișiere pe cele mai populare site-uri de torrent poate fi distractivă și utilă, aceste metode de partajare a fișierelor pot fi, de asemenea, periculoase.

Site-urile care au fost hackate sau compromise în continuare pot infecta sistemul dvs. cu software-ul rău intenționat, cum ar fi un virus, spyware sau adware. În timp ce unele dintre aceste site-uri web sunt site-uri web legitime care sunt atacate de o parte nefastă, alte site-uri web sunt create exclusiv în scopul infectării calculatoarelor cu software rău intenționat.

Cele cinci cele mai bune scanere malware

Lăsarea sistemului vulnerabil la atacuri prin faptul că nu instalează unul dintre cele mai bune scanere malware este ca și cum ai alege să nu instalezi cel mai bun sistem de securitate la domiciliu când locuiești într-un cartier rău. Să-ți plictisești capul în nisip și să te prefaci că nu ți se poate întâmpla nimic rău nu este o strategie solidă de apărare.

Protejarea dispozitivelor personale și a datelor private este esențială, și acesta este motivul pentru care aveți nevoie de un scaner malware. Aceste programe efectuează o scanare profundă a dispozitivului dvs. în efortul de a localiza orice fișiere dăunătoare.

În plus, scanează fiecare fișier pe măsură ce intră în sistem, căutând orice ar putea fi suspect. Scanerul caută cod în fișierul care este comparat cu o bază de date cu cod rău cunoscut. Dacă noul cod se potrivește cu codul din baza de date, fișierul este marcat ca fiind rău intenționat.

Scanerele mai sofisticate pentru software-ul rău intenționat se uită și la tiparele comportamentale din cod. Dacă ceva nou suspect este identificat în noul fișier, atunci acel fișier este păstrat într-o cutie de nisip. Aceasta este în mod efectiv o zonă de carantină în care fișierele dăunătoare nu pot infecta alte fișiere din sistem. Apoi, instrumentele de eliminare sunt folosite pentru a scăpa de fișierul suspect.

Unele dintre aceste programe funcționează mai bine decât altele. Cercetări exhaustive indică faptul că unele scanere sunt cu adevărat capul și umerii deasupra restului. Iată o listă cu cinci dintre ele.

1. Malwarebytes – King of Anti-Malware

Malwarebytes oferă o performanță decentă. O versiune gratuită a software-ului funcționează rapid, dar uneori lipsește unele fișiere suspecte. După Proces gratuit de 14 zile, poate doriți să faceți upgrade la un plan premium pentru a vă oferi mai multe funcționalități.

logo-ul malwarebytes

Caracteristici

 • Panou de bord intuitiv
 • Protectie in timp real
 • Protecție Ransomware
 • Suport multi sistem de operare
 • Curățarea discului
 • Browser securizat
 • Detectarea phishingului
 • Firewall
 • Aplicatie de mobil
 • Suport 24/7

Structura prețurilor

Malwarebytes este disponibil în versiuni pentru uz personal și de afaceri. Versiunea personală are trei niveluri. Primul dintre acestea este disponibil fără costuri și funcționează împreună cu software-ul antivirus existent.

Malwarebytes Premium înlocuiește software antivirus pe un dispozitiv pentru 39,99 USD pe an. Malywarebytes Premium for Home înlocuiește software antivirus pe trei dispozitive cu 59,99 USD pe an. Dispozitive suplimentare pot fi adăugate pentru aproximativ 20 USD pe an.

malwarebytes ecranul contului premium

Versiunea de business urmărește o structură de prețuri mai complicată, astfel încât să poată fi adaptată pentru a răspunde nevoilor proiectului dvs. Malwarebytes pentru echipe costă 119,97 USD pe an pentru a acoperi trei dispozitive cu dispozitive suplimentare care sunt protejate pentru 39,99 dolari suplimentari fiecare pe an.

Malwarebytes Endpoint Protection acoperă 10 dispozitive la 699,90 USD pe an, cu opțiuni pentru scalarea în sus sau în jos a numărului de dispozitive la 69,99 USD pe an. Un pachet de lux care include Protecția și Răspunsul Endpoint trebuie negociat cu compania.

Relații Clienți

Dacă întâmpinați probleme în timp ce utilizați Malwarebytes, puteți contacta serviciul de asistență chat live sau e-mail. Nu este oferită asistență telefonică. Cu toate acestea, aveți acces la un centru de ajutor și un forum, ambele fiind fiabile pentru a găsi răspunsuri la problemele de bază.

2. Bitdefender – cea mai bună protecție pentru atacuri multi-vectoriale

Bitdefender este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai buni din afaceri. Oferă un pachet cu adevărat robust de caracteristici și protecții. Singura durere de cap care vine din tratarea Bitdefender este o serie amețitoare de diferite pachete.

Redarea prin toate aceste supraîncărcări de informații merită luată în considerare valoarea protecției pe care o primiți. Acesta poate fi unul dintre cele mai bune scanere malware pe care le puteți obține.

Sigla Bitdefender

Caracteristici

 • Suport multi sistem de operare
 • Control parental
 • Tocător de documente
 • VPN
 • Curățarea discului
 • Manager de parolă
 • Protecție cameră web
 • Monitorizare în timp real
 • Firewall
 • Protecție împotriva infracțiunilor
 • Descărcare de protecție
 • Aplicatie de mobil
 • Extensia browserului
 • Suport 24/7

Structura prețurilor

Bitdefender Total Security pentru locuință poate fi achiziționat cu 44,99 USD pe an. Acest lucru va proteja până la patru dispozitive. Reduceri sunt disponibile dacă selectați un plan de doi sau trei ani.

Doi ani costă 104,99 dolari, în timp ce trei ani costă 139,99 dolari. Dacă aveți nevoie pentru a proteja mai mult de cinci dispozitive, puteți alege opțiunea „până la 10 dispozitive” pentru o sumă suplimentară surprinzător de mică.

Bitdefender Internet Security pentru locuință este puțin mai scump la 39,98 USD pentru un an. Acest plan protejează până la trei dispozitive. Dacă doriți să protejați 10 dispozitive, acesta va costa 89,99 USD. Încă o dată, sunt disponibile opțiuni pentru planuri de doi și trei ani.

Cont premium Bitdefender

Pachetul Antivirus Plus vine cu Protecție ransomware multistrat și VPN-ul Bitdefender, precum și Bitdefender Safepay. Puteți proteja până la trei dispozitive pentru 34,99 USD pe an.

În plus, Bitdefender are o gamă largă de opțiuni pentru companii. Pachetele sunt adaptate pentru orice, de la mici la organizații întreprinderi, într-o gamă largă de prețuri, care încep de la doar 99,98 USD pe an.

Relații Clienți

Dacă aveți vreodată nevoie de asistență cu Bitdefender, nu veți avea nicio problemă să-l găsiți. De la tutoriale video la un forum activ, totul este aici. La care se adauga, puteți contacta un specialist în asistență pentru clienți în mod 24/7 prin telefon, e-mail și chat.

3. Adaware – Instrumente anti-malware; Plătește pentru a juca

Adaware nu este cel mai robust software de acolo, dar cu siguranță poate funcționa pentru persoanele care trebuie doar să protejeze unul sau două dispozitive. Versiunea gratuită nu are cu adevărat multe funcții, deci va trebui să plătiți dacă doriți protecție reală.

Logo Adaware

Caracteristici

 • Descărcare de protecție
 • Protecție antivirus
 • Protectie in timp real
 • Protecție web (cu versiuni plătite)
 • Firewall (cu versiuni plătite)
 • Protecție prin e-mail (cu versiuni plătite)
 • Protecția rețelei (cu versiuni plătite)
 • Blocare digitală (cu versiune premium)
 • Concasor de fișiere (cu versiune premium)
 • Control parental (cu versiune premium)

Structura prețurilor

Protecția gratuită este disponibilă de la Adaware, dar este aproape întotdeauna recomandabil să mergeți cu un serviciu plătit pentru a obține o acoperire mai robustă. În cazul Adaware, acest lucru va costa aproximativ 36 USD pe an.

Funcțiile incluse în pachet includ protecția prin e-mail, protecția avansată anti-spam, apărarea împotriva tuturor software-urilor dăunătoare, detectarea adreselor URL rău intenționate și asistența clienților 24/7.

Adaware antivirus pro

S-ar putea să doriți să faceți upgrade la Adaware Antivirus Total pentru a obține o acoperire suplimentară, cum ar fi tocătorul de fișiere, blocarea digitală și controlul parental. Protejarea unui computer pentru un an vă va aloca 48 USD. Cu toate acestea, puteți proteja 10 computere pentru 160 USD pe an. Reduceri sunt disponibile dacă vă înscrieți doi ani în loc de unul.

În acest moment, Adaware nu oferă pachete adaptate special clienților de afaceri.

Relații Clienți

Suportul nelimitat, 24/7 pentru clienți, este disponibil numai pentru clienții plătitori. Accesați forumul sau întrebările frecvente pentru răspunsuri la întrebările comune. Adevăratul suport tehnic este disponibil prin intermediul unui sistem bazat pe bilete.

4. AVG – Software testat în timp; Bun, dar nu grozav

AVG are o protecție foarte frumoasă disponibilă gratuit. Cu toate acestea, pachetul lor de trei ani este destul de accesibil și oferă câteva accesorii esențiale. Este extrem de ușor de utilizat, iar asistența pentru clienți este complet fiabilă atunci când este disponibilă. Cu toate acestea, AVG nu este la fel de sigur ca Bitdefender. Lipsa unui manager de parolă și a unui VPN este un bătaie.

Logo AVG

Caracteristici

 • Suport multi sistem de operare
 • Tocător de documente
 • Curățarea discului
 • Control parental
 • Protecție cameră web
 • Monitorizare în timp real
 • Descărcare de protecție
 • Protecție împotriva infracțiunilor
 • Browser securizat
 • Firewall

Structura prețurilor

Puteți obține o versiune gratuită de AVG care include acoperirea de bază antivirus și ransomware, precum și optimizarea performanței PC-ului și monitorizarea browserului.

Accesați planul de securitate internet pentru 5,83 USD pe lună, care este facturat la 69,99 dolari pe an. Aceasta vă oferă un firewall îmbunătățit, protecție pentru webcam și foldere criptate pe un număr nelimitat de dispozitive.

AVG Internet Security

Al treilea nivel este planul Ultimate. Costă 8,33 USD pe lună, care este facturat ca 99,99 dolari pe an. Primăvara pentru acest pachet vă oferă acces la asistență prin telefon și chat live, precum și protecție antivirus avansată.

Relații Clienți

O altă problemă a AVG este aceea nu are asistență 24/7. Puteți ajunge la un reprezentant prin telefon, e-mail sau chat, dar numai în timpul programului de lucru. Un forum poate oferi îndrumări de bază asupra problemelor comune.

5. Emsisoft – Soluții favorabile bugetului; Lucrează

Accesibil și cu caracteristici surprinzător de solide, Emsisoft este o alternativă de încredere pentru bugetul. Cu toate acestea, persoanele care acordă o primă pentru securitatea totală pot găsi asta Emsisoft nu este chiar la curent.

Logo-ul Emsisoft

Caracteristici

 • Mai multe limbi din care să alegeți
 • Curățarea discului
 • Monitorizare în timp real
 • Browser securizat
 • Protecție împotriva infracțiunilor
 • Descărcare de protecție
 • Firewall

Structura prețurilor

Planul gratuit acoperă un computer cu capabilități pentru scanarea, curățarea și punerea în carantină a software-ului rău intenționat. Cu pachetul actualizat, clienții plătesc pentru unul, trei sau cinci PC-uri la rate de 2,50 USD pe lună, 4,17 USD pe lună și 5,83 USD pe lună, fiecare dintre acestea fiind facturată anual..

Acest pachet include blocantul de comportament, protecția împotriva phishing-ului, gestionarea de la distanță, actualizări automate, paza de fișiere și producătorul kiturilor de urgență.

Emsisoft Antimalware

Poate fi achiziționat un pachet ceva mai scump, care acoperă și dispozitive mobile. Încă o dată, unul, trei sau cinci dispozitive pot fi acoperite cu rate lunare de 3,33 USD, 5,55 USD sau 7,78 USD, fiecare dintre ele fiind facturat anual..

Relații Clienți

Ca AVG, asistența clienților pentru Emsisoft este destul de limitată. Nu veți primi acoperire 24/7 și puteți contacta reprezentanții doar prin e-mail sau chat live. Un centru de ajutor și un forum oferă asistență suplimentară care poate fi de ajutor cu problemele cele mai de bază.

Cum să evitați să faceți malware

La fel cum sunteți precaut când vine vorba de alegerea celui mai bun manager de parole pentru a vă proteja online, trebuie să fiți atenți dacă doriți să vă protejați de un virus, ransomware, adware și alte programe malware.

Pașii pe care îi faceți pot fi numeroși. Instalarea unui software antivirus excelent este o necesitate, așa cum este localizarea unui scaner eficient malware. Prea multe sisteme de calculatoare de acasă nu au aceste protecții fundamentale.

Este cam ca să investești în securitate la domiciliu, care nu are un sistem de camere excelent, spre deosebire de Nest, adus de tine Google, care oferă o multitudine de aparate avansate, ca să nu mai vorbim, de apărare inteligentă împotriva pericolelor din interiorul și din afara casei. Acesta este tipul de sistem pe care îl doriți pe toți vectorii; de la VPN-uri, e-mailuri, browsere, manageri de parole, la software anti-malware. Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea.

După ce ați instalat un scanner pentru software-ul rău intenționat și antivirus, este recomandabil să vă asigurați că acestea sunt mereu la zi. Chiar și un scaner de înaltă reputație poate avea vulnerabilități descoperite din când în când. Actualizările aplică aceste găuri, oferindu-vă o protecție și mai bună.

În mod similar, asigurați-vă că sistemul dvs. de operare este actualizat ori de câte ori este necesar. La fel ca patch-urile și actualizările pentru software, păstrarea curentă a sistemului de operare vă asigură că aveți cea mai bună securitate disponibilă.

Dacă utilizați WiFi, faceți acest lucru în siguranță. Nu folosiți rețele deschise, și asigurați-vă că propriul WiFi este securizat printr-o parolă.

Un alt pas critic spre a vă proteja este să faceți ezită întotdeauna înainte de a face clic. Examinați e-mailurile amănunțite pentru a vedea cine le-a trimis și dacă par sau nu suspecte. Nu faceți clic pe niciun atașament decât dacă puteți verifica expeditorul și intenția acestora. Aveți grijă cu link-urile site-ului. Treceți peste aceste opțiuni înainte de a face clic pentru a vedea unde vă duce cu adevărat link-ul. Dacă descărcați de la un serviciu de partajare a fișierelor, scanați descărcarea înainte de a continua.

Cu software-ul dvs. de protecție instalat și actualizat, veți dori, de asemenea, să programați ore regulate pentru a rula scanări. Prea mulți oameni uită acest pas aparent evident, lăsându-se inutil vulnerabili.

Gânduri finale

Software-ul rău intenționat este peste tot în lumea online. Cu toate acestea, nu trebuie să cadă victima. Cu un software antivirus și un scaner pentru software rău intenționat, vei fi mai bine pregătit să te protejezi. Nu trebuie să vă simțiți neputincioși în fața celor hotărâți hackeri. Faceți pași pozitivi astăzi pentru a vă proteja datele private și pentru a vă menține funcționalitatea fără probleme.

Întrebări frecvente

Î: Ce este Spyware?

A: Spyware-ul este o categorie de software rău intenționat, care a fost creat special pentru a avea acces la date sensibile de pe dispozitiv. Acest software este frecvent utilizat pentru a colecta datele dvs. personale, care sunt apoi transmise către firme de date, agenți de publicitate sau alți terți. Acest tip de software dăunător poate servi în mai multe scopuri. Acestea pot include urmărirea și vânzarea datelor cu privire la utilizarea dvs. de Internet, furtul contului dvs. bancar și a cărților de credit sau furtul identității.

Î: Cum știu că computerul meu a fost hacked?

A: Hackerii experți se pot transforma într-un sistem sau dispozitiv fără a fi detectați. Cu toate acestea, majoritatea acestor actori răi nu sunt atât de sofisticate și lasă în urmă un munte de dovezi. Poate că cel mai important semn al unui hack este că dispozitivul este brusc mult mai lent decât era până acum. Un alt lucru este că consumul dvs. de lățime de bandă trece prin acoperiș în același timp.

Mulți oameni observă că videoclipurile au nevoie de timp tampon crescut și că paginile web se încarcă incredibil de lent după un hack. Frecvența frecventă a software-ului și aplicațiilor este un alt cadou, precum este o supraabundență a reclamelor pop-up. Acestea și alte semne pot însemna că computerul dvs. a fost hacked.

Î: Poate software-ul antivirus să înlăture software-ul rău intenționat?

A: Funcția principală a software-ului antivirus este de a împiedica un computer sau sistem să se infecteze de software-ul rău intenționat. Împiedică descărcarea fișierelor infectate sau, dacă fișierul a fost descărcat, indică fișierul ca fiind suspect, astfel încât este mai puțin probabil să fie utilizat.

Cele mai multe programe antivirus au unele funcționalități de bază atunci când vine vorba de eliminarea software-ului rău intenționat. Cu toate acestea, dezvoltatorii de pălării negre care creează astfel de programe câștigă în mod constant sofisticare. Acest lucru înseamnă că software-ul lor este greu de eliminat din sistem, în special pentru software antivirus care are doar cele mai elementare capabilități din acest domeniu.

Acesta este motivul pentru care este esențial să aveți un scanner de software rău și să eliminați, pe lângă protecția antivirus. Scanerul vă oferă un instrument puternic pentru a scăpa de orice program spyware, adware, ransomware sau alte programe dăunătoare.

Î: Windows Defender poate detecta software-ul rău intenționat?

A: Windows Defender poate detecta uneori software rău intenționat. Din păcate, nu se poate face întotdeauna în timp ce sistemul de operare Windows rulează. Acest lucru se datorează faptului că dezvoltatorii deștepți reușesc să ascundă programele malițioase din Windows în sine, unde sunt mai puțin susceptibile să fie detectate. Cea mai bună opțiune pentru detectarea software-ului rău intenționat este să obțineți un program care este conceput pentru a face acest lucru.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me