Amazon Ring uppfinner övervakningstillståndet

Internetföretag följer redan varje steg på nätet: Nu samarbetar de med brottsbekämpning för att föra samma nivå av övervakning till den fysiska världen. Amazon Ring, skaparen av en populär kamerautrustad dörrklocka, har ingått hemliga partnerskap med hundratals polisavdelningar i USA. Dessa avtal kräver ofta att poliser ska marknadsföra Amazon Ring-enheter i deras samhällen och potentiellt ger polisavdelningar tillgång till videofilmer som spelats in av lokala ringsanvändare utan behov av en befästning.


Detta inlägg undersöker potentialen för polis och företag att missbruka ringövervakning. Det har banat vägen för nya former av massövervakning, förvandlat polisavdelningar till Amazon-säljteam och förstärkt ytterligare förväntningarna om att du alltid kommer att vara under någon form av övervakning.

Den här artikeln är en del av vår pågående täckning av integritet och övervakning. Du kan läsa fler berättelser som detta i sekretessavsnittet på vår blogg.

Hur Ring kom in i brottsbekämpningspelet

Ring är ett hemsäkerhetsföretag för smart enheter som Amazon förvärvade i februari 2018 för cirka 800 miljoner dollar. Företagets huvudprodukt är Ring Video Doorbell. Den använder en rörelsessensor för att aktivera en HD-kamera, som strömmar flödet till en mobilapp på husägarens smartphone. Den smarta dörrklockan har också en mikrofon som husägare kan använda för att interagera med vem som helst nära dörren. Ring säljer också andra typer av säkerhetskameror.

År 2018 lanserade Ring sin grannar-app. Det gör att Rings miljoner användare kan gå med i hyperlokala sociala nätverk där de kan rapportera brott, samla information om misstänkta händelser och dela videofilmer som fångats av Ring-enheter med sina grannar. Förutom att länka ringanvändare med varandra tillåter Neighbour-appen lokala polisavdelningar till det sociala nätverket, där de kan komma åt offentliga diskussioner och samla offentligt delade videor. Poliser kan chatta och interagera med vem som helst i appen Neighbour som ligger inom deras jurisdiktion.

Amazon har arbetat hårt för att vinna över polisavdelningar genom att erbjuda gratis enheter och kasta fester för poliser. I gengäld inbjuder Ring polisavdelningar att samarbeta med Amazon för att få tillgång till Rings “Law Enforcement Neighborhood Portal”, som tillåter officerare att använda en interaktiv karta för att begära videofilmer som fångats av Ring-enheter från ett specifikt tid och område. Över 700 polisstyrkor över hela USA har ingått detta partnerskap.

Här är en karta över alla rings partnerskap med lokala polisavdelningar. Du kan utforska det mer detaljerat på Google Maps.

Tjänstemän behöver inte en garanti för att begära bilderna. De behöver bara ringanvändarens tillstånd innan de kan se det.

Poliser kan lämna bulkförfrågningar för varje video inspelad av en ringanordning i ett visst område inom en viss tidsram. Ring skickar ut ett automatiskt e-postmeddelande till varje ringanvändare som har en enhet i det området. Ringanvändare kan fritt avvisa dessa begäranden om brottsbekämpning och kan avsluta prenumerationen på att få liknande förfrågningar i framtiden. Emellertid har Amazon tränat polisen för hur man kan övertyga människor att dela bilder.

Här är polisens videoförfrågan via e-post som Ring skickar till användare. Observera skillnaden mellan den stora “Dela nu” -knappen och “Vänligen avsluta prenumerationen”. Också: “Om du vill … göra ditt kvarter säkrare är detta en fantastisk möjlighet.” (Vem kan säga nej?) Https://t.co/db4w8nDzey pic.twitter.com/Rv8ffccR2R

– Drew Harwell (@drewharwell) 28 augusti 2019

“Vill du köpa en ring?”

Här blir den här historien ännu mer obekväm. Amazon uppmuntrar polisen att använda sociala medier, rådhusmöten och andra uppsökande aktiviteter för att pressa medborgarna att köpa och använda Ring. Amazon kräver ofta uttryckligen aktiv marknadsföring av Ring-produkter och Neighbour-appen i sina partnerskapsavtal.

Dessutom kanske polisavdelningar som samarbetar med Amazon inte offentligt talar om ringsenheter eller appen Neighbour utan att ge Amazon en chans att granska och revidera uttalandet. Denna kontroll sträcker sig från pressmeddelanden till hur poliser kommenterar medborgarnas inlägg på sociala medier. I ett fall hindrade Ring tjänstemän från att använda ordet “övervakning” när han pratade om sina produkter.

Att förvandla offentliga anställda till Amazon-säljare och ge Amazon makt att skriva sitt tal verkar som en tydlig kränkning av allmänhetens förtroende och missbruk av skattebetalarnas pengar. Men för att förvärra saken inkluderar alla dessa avtal konfidentiella klausuler som hindrar allmänheten från att lära sig mer om hur polisavdelningar och Amazon samverkar.

Skapande av ett övervakningsnätverk

Ett av de största problemen med Ring är att när företaget tagit din bild är det inte längre under din kontroll. Det är ett problem som liknar vad som händer när du publicerar en bild av dig själv på Internet. Förutom med Ring händer det utan ditt samtycke; allt du behöver göra är att gå förbi ett hus.

Eftersom polisen inte behöver en befästning är Ring-partnerskap ett idealiskt medel för polisen att samla in massa mängder videofilmer. Polisstyrkorna kan hålla videor på obestämd tid, även om de visar sig inte vara relaterade till någon utredning. När de har samlat bilderna kan polisavdelningarna analysera det med ansiktsigenkänningsprogramvara eller dela det med någon, inklusive andra brottsbekämpande myndigheter, utan att ge några bevis på ett brott.

Polisen är inte de enda som använder övervakningsvideor. Amazon använder dem för att sälja Ring. I juni 2019 publicerade Amazon annonser på Facebook som visar orediterade bilder av människor som andra användare har anklagat för brott.

är det lagligt för ring / amazon att använda ansikten på människor, misstänks av deras kunder i en annons? särskilt med tanke på att de inte har godkänt eller dömts eller något. verkar uhhh inte rätt pic.twitter.com/a6SnOGT5dl

– jon hendren (@fart) 4 juni 2019

När individer började ifrågasätta om dessa annonser var en kränkning av integriteten, gjorde Buzzfeed en del grävningar och upptäckte att Ringanvändare “beviljar Ring och dess licensinnehavare en obegränsad, oåterkallelig, fullt betald och royaltyfri, evig, världsomspännande rätt att utnyttja delat innehåll för vilket som helst syfte. ” I huvudsak kan Amazon använda bilder som var tänkta att användas för att skydda stadsdelar för sin egen ekonomiska vinst och inte dela vad det gör med individerna i videon.

Och bara om det inte räckte med att ge staten ett stort övervakningsnätverk, fann Electronic Frontier Foundation att Ring-appen är full av tredjepartsspårare som delar personlig identifierbar information med marknadsföringsföretag. Appen delar ringsanvändares namn, IP-adresser och sensordata tillsammans med annan känslig information.

Kort sagt har Ring utnyttjat vår önskan om säkerhet (och rädsla för den andra) för att bygga ett landsomfattande, vinstdrivande övervakningsnätverk.

På Amazon säger @ProfFerguson: “Om du ville utforma ett perfekt övervakningstillstånd skulle du ha wiretaps i varje hus, kameror i varje dörr (och) ett nätverk av informanter som berättar när något händer … Vi har skapat Dystopia Prime b / c det är bara så snyggt bekvämt ”

– Drew Harwell (@drewharwell) 28 augusti 2019

Stoppa spridningen av övervakningen

Amazon vet att Ring är ett angrepp på allas integritet. Det säger det i Rings integritetsmeddelande: “Att fånga, spela in eller dela video- eller ljudinnehåll som involverar andra människor eller att fånga andra [sic] människors ansiktsinformation, kan påverka deras integritetsrättigheter.”

För personer som överväger att köpa Ring föreslår vi att du tittar på andra alternativ för stängd krets. För aktuella ringsanvändare kan du försöka placera kameran så att den inte vetter mot allmänna gatan och bara ser ut över din egendom.

Hos Proton tror vi att ständig övervakning förbjuder människor att ha utrymme att tänka och utveckla. Det är en subtil och orättvis form av kontroll som undergräver rätten till integritet som är nödvändig för ett demokratiskt samhälle. Ringdörrklockor är en stor bekvämlighet, men de skyddar inte våra integritetsrättigheter. Människor bör vara fria att gå genom sitt grannskap utan rädsla för att deras handlingar spelas in – och eventuellt missbedöms.

Rings hemliga avtal med polisavdelningar och dragnetmetod för videoövervakning undergräver gemenskapens medlemmars förtroende för både polisen och deras grannar. Det är den exakta typen av övervakning som vi motsätter oss.

Vi kommer inte att sluta kämpa för integritet och frihet, både online och utanför.

Vänliga hälsningar,
ProtonVPN-teamet

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me