20 Fets sobre la privadesa de dades de Canadà que heu de conèixer

La privadesa de les dades és una cosa que ningú es pot permetre ignorar.


Des de les dades electròniques que la gent emmagatzema a casa o en un núvol fins a la informació que es troba a les xarxes comercials, assegurant-se que només importen les persones que necessiten veure. Per tant, també es recomana obtenir el millor sistema de seguretat domèstic per a una major protecció.

Concepte de caràcter del sistema de protecció de dadesSi bé la major part de la responsabilitat de protecció de les vostres dades l’ha de gestionar, El Canadà té lleis que també ofereixen moltes formes de protecció i reparació.

Alguna vegada us heu preguntat com es gestiona la privadesa de les dades al Canadà? Quines lleis o disposicions es fan per protegir les dades perquè no se’ls robin, es modifiquin o s’utilitzin d’una altra manera de la manera que el propietari individual o empresarial no hagi pensat mai?

A continuació, es mostren alguns fets bàsics sobre la privadesa de les dades al Canadà que us ajudaran a comprendre què s’està fent per proporcionar protecció i, en alguns casos, tractar amb aquells que volen robar, corrompre o utilitzar dades per als seus propis propòsits..

1. Hi ha dos Actes de privadesa federals al Canadà

Tot i que hi ha diverses lleis dissenyades per protegir la privacitat en general, n’hi ha dues que, en particular, hauríeu de conèixer.

La Llei de protecció de dades de caràcter personal i documents electrònics (PIPEDA) i la Llei de privadesa són administrades per l’Oficina del Comissari de Privadesa del Canadà..

pipeda i implicacions

Entre els dos actes, cobreixen un ampli ventall de preocupacions sobre privadesa relacionades amb la gestió de dades, incloses les dades recollides o emmagatzemades per proveïdors de telecomunicacions, assistència sanitària, banca i serveis de Internet de tot tipus.

2. PIPEDA protegeix les dades a nivell nacional i internacional

PIPEDA inclou disposicions per a protegir dades relacionades amb molts tipus d’operacions empresarials (llegiu-ne més informació aquí). Inclou transaccions realitzades tant a nivell internacional com nacional. Això vol dir que les empreses no amb seu al país però que tinguin una presència significativa han de complir les disposicions trobades en aquesta llei.

3. La Llei de privadesa i l’ús federal de la informació personal

La Llei de privadesa identifica com una entitat governamental pot utilitzar la informació personal d’un resident canadenc. També hi ha disposicions relacionades amb els passos que ha de fer l’entitat per protegir les dades un cop s’hagin obtingut. Això inclou prendre precaucions raonables sobre incompliments de dades que puguin afectar qualsevol resident resident a qualsevol província.

diagrama de queixes de privadesa

Considereu el tipus de dades que es troba sobre vosaltres a les bases de dades federals. Es conserven dades financeres, historial de treball, adreces i fins i tot dades sobre la vostra salut.

La Llei de privadesa garanteix que es prenen les mesures adequades per evitar que qualsevol persona que busqui utilitzar aquestes dades per als seus propis propòsits pugui obtenir-ne.

4. El 2015 es va modificar PIPEDA

Des que es va convertir en llei l’1 de gener de 2004, PIPEDA ha sofert alguns canvis. El que es coneix com a Llei de privadesa digital del 2015 va modificar PIPEDA per cobrir el creixement del comerç d’Internet, de les opcions de comunicació i d’altres tasques que necessàriament haurien implicat la recollida i la compartició de dades. Aquestes disposicions van entrar en vigor el 2018.

Les esmenes no van afeblir cap de les proteccions ja proporcionades per PIPEDA. En lloc d’això, van ampliar la gamma de proteccions que ofereix aquesta Llei. Tant les persones físiques com les entitats empresarials es beneficien finalment d’aquestes disposicions addicionals.

5. El Canadà participa en l’Acord de Cinc Ulls

nació de cinc ullsL’Acord Five Eyes és una aliança recíproca entre cinc nacions per compartir informació en cas que es produeixi algun tipus de problema important de seguretat. Inclou informació recopilada tant per part d’individus com d’empreses i d’un altre tipus d’entitats.

Les cinc nacions que participen en aquesta aliança són Austràlia, Canadà, els Estats Units, el Regne Unit i Nova Zelanda.

Tingueu en compte que l’Acord de Cinc Ulls no prohibeix l’establiment d’aliances similars per part del Canadà o de les altres quatre nacions amb altres països del món. El que estableix és un acord de treball sobre el qual es poden compartir dades amb fins de seguretat entre qualsevol i totes aquestes cinc nacions.

6. Notificacions d’incompliment obligatori del Canadà

Una de les esmenes exposades a la nova Llei de privadesa digital té a veure notificar als residents quan les seves dades personals es veuen compromeses. Inclou el robatori de dades, a més de modificar les dades amb finalitats d’incriminació o altres accions il·legals. Els anys passats, hi havia disposicions que protegien els consumidors fins a un punt, però no tan a fons com la nova llei que va entrar en vigor el 2018.

Notificació ràpida per part de les empreses, les institucions financeres i, fins i tot, les organitzacions sense ànim de lucre que s’han infringit les dades personals, permet al consumidor prendre mesures abans que més tard. Les notificacions puntuals permeten tancar els comptes, evitar que s’obrin nous per part de persones no autoritzades i, en general, minimitzar els danys causats per l’incompliment.

7. Les províncies també tenen lleis de privadesa de dades

Totes les províncies canadenques han promulgat lleis relatives a la privadesa de les dades. Aquestes lleis funcionen conjuntament amb la legislació federal i s’actualitzen periòdicament. Amb les esmenes a PIPEDA que van entrar en vigor el 2018, la combinació de proteccions provincials i federals per a ciutadans i entitats empresarials és més gran que en cap moment del passat.

8. Les empreses internacionals poden estar subjectes a PIPEDA

compliment de la pipeda

És possible que les empreses amb seu a altres països però que expliquin instal·lacions o transaccionin el que es considera un volum de negocis significatiu al Canadà compleixin totes o, al menys, algunes de les lleis vigents sobre privadesa de dades. Les disposicions específiques o el grau de compliment poden variar en funció de la naturalesa del negoci i / o serveis prestats als residents canadencs.

Els consumidors que estiguin preocupats per l’aplicació de les lleis canadenques a qualsevol empresa internacional que subministrin dades personals puguin llegir els textos d’aquestes lleis en línia. Si ho fa, proporciona una millor idea de què es pot fer i que no es pot fer en cas d’algun tipus d’incompliment de la privadesa.

9. PIPEDA S’aplica a empreses privades i públiques

Les lleis principals del Canadà relacionades la protecció de dades i la privadesa s’apliquen a tot tipus d’entitats empresarials així com la majoria d’agències sense ànim de lucre. Això vol dir que tot, des d’una empresa privada fins a una corporació cotitzada estaria sotmès a aquestes lleis.

10. La Llei de privadesa no s’aplica a les dades recollides per persones per a ús personal

Les dades que les persones recopilen per utilitzar-les a la llar o en la realització dels seus assumptes privats no solen estar incloses en les disposicions de la legislació federal o provincial. Hi ha algunes excepcions, sobretot si les dades s’utilitzen en última instància per a accions que es considerin delictives.

Els experts legals poden ajudar els individus a comprendre com es relacionen les lleis actuals amb les seves dades personals que conserven a les xarxes domèstiques, l’emmagatzematge al núvol i altres llocs.

11. Els empresaris poden revisar l’activitat dels dispositius de la companyia

Si bé els empleats no tenen cap obligació de permetre als empresaris accedir a les dades dels seus dispositius personals, el mateix no és cert quan es tracta de dispositius emesos a empleats amb la finalitat de realitzar negocis i avaluar la productivitat dels empleats..

gràfic de pèrdues de productivitat

Com a propietaris legals d’aquests dispositius, els empresaris són lliures d’inspeccionar-los en qualsevol moment. Inclou la descàrrega d’històries i la revisió d’altres tipus d’activitats en línia.

12. Això inclou missatges de correu electrònic i text

Els empresaris són lliures de controlar i llegir totes les comunicacions de correu electrònic que s’envien o reben mitjançant una adreça de correu electrònic emesa per l’empresa. El mateix passa per als missatges de text que s’envien i reben a un telèfon intel·ligent de propietat de l’empresa.

Les lleis actuals consideren que aquestes comunicacions són propietat de l’empresari i no propietat de l’empleat.

13. A més de l’activitat del navegador

imatge vectorial de l’activitat del navegadorEls empresaris també tenen dret a revisar tota l’activitat de navegació per Internet que es realitzi mitjançant dispositius de la companyia. Juntament amb els registres d’activitats que es troben en els diferents dispositius, es pot revisar en qualsevol moment tota l’activitat registrada en els servidors de l’empresa.

Quan es trobi una activitat que no estigui relacionada amb un empleat que exerceixi les seves funcions assignades, l’empresari té el dret de suspendre o emprendre altres accions punitives contra l’empleat, fins i tot incloure la seva feina..

14. Això inclou activitats realitzades en VPN de la companyia

El dret de l’empresari a supervisar l’activitat que es realitza mitjançant dispositius de l’empresa no es limita a l’oficina. Si un empleat treballa de forma remota i es connecta al servidor principal de l’empresa mitjançant la Xarxa privada virtual de l’empresari, totes les comunicacions, l’activitat de navegació i altres tipus d’accions seran objecte de revisió per part de l’empresari..

Les millors VPN ofereixen serveis al Canadà, i a nivell mundial, facilitant als empresaris supervisar tota l’activitat alhora que protegeixen les dades d’accés no autoritzat. L’ús no autoritzat de dades de l’empresa o de qualsevol informació de client que es consideri propietària es pot utilitzar com a base per acabar amb l’acord d’ocupació..

15. Sancions per robatori de dades o manipulació varia

Les sancions associades a l’accés a dades no autoritzades, a copiar o robar les dades o manipular-les de qualsevol manera poden incórrer en una àmplia gamma de penalitzacions..

Això és parcialment a causa de les seqüeles conseqüències derivades de la víctima d’un robatori de dades o d’un incompliment.

conseqüències de l’incompliment de dades

Les penes potencials inclouen la terminació dels serveis d’Internet, multes, detenció o altres ramificacions legals. Els empleats que utilitzin malament les dades de propietat poden ser deposats o perdre la feina.

16. L’ús de VPN és inferior al Canadà

Tot i que l’interès per les xarxes privades virtuals com a forma de reforçar les proteccions contra el robatori de dades i l’abús ha crescut, l’ús real de VPN com a part de l’estratègia en línia de l’empresa continua sent relativament baixa al Canadà. Les empreses d’altres nacions tampoc no estan ampliant l’ús de VPN en gran nombre. Inclou propietaris de negocis a Austràlia, Japó i Polònia.

Hi ha certa percepció que les VPN són il·legals al Canadà. No és el cas. De fet, el Canadà és una de les nacions on es dóna la benvinguda a qualsevol servei de VPN amb llicència adequada per operar al país i compleix les lleis vigents sobre protecció de dades i privadesa..

17. L’ús personal i empresarial de la VPN està creixent

Si bé és cert que l’ús de VPN personals i empresarials no és al mateix ritme que en altres nacions, hi ha un creixement reduït però consistent en el nombre de consumidors i empreses que opten per utilitzar serveis VPN..

Es preveu que continuï durant els propers dos anys, ja que les amenaces a la privadesa de les dades en línia augmenten i es produirà un creixement any rere any en funció de la forma d’èxit que els serveis VPN puguin comercialitzar ells mateixos com a mitjà de protecció de dades i la identitat dels usuaris..

18. El robatori de dades pot provocar càrrecs civils i penals

ciberseguretat de Canadà

Si bé alguns casos d’incompliment de dades, robatori o mal ús es poden gestionar com a problema de l’empresa, hi ha moments que es presenten acusacions penals. Això és especialment probable quan es copien, es modifiquen o es roben dades propietàries, com llistes de clients, documents de recerca i desenvolupament, i informació similar. Juntament amb les acusacions penals, les víctimes de l’activitat criminal poden optar per perseguir acusacions civils contra les parts responsables.

19. Hi ha més regulacions a l’horitzó

Tot i que els esforços del Canadà per proporcionar proteccions més grans per a les dades personals i corporatives són recomanables, els polítics continuen proposant una nova legislació tant a nivell provincial com federal. Això és en part degut a la contínua evolució de les comunicacions en línia i a l’ús creixent de múltiples enfocaments per emmagatzemar dades sensibles.

20. Tot i que les lleis més antigues es perfeccionen a compte de tecnologia emergent

Les noves lleis no són l’única manera que els funcionaris busquen augmentar el nivell de protecció contra l’abús i el robatori de dades. Les lleis actuals es consideren excel·lents pel que fa, però poden tenir o no disposicions que segueixin el desenvolupament de la tecnologia. Per aquesta raó, hi ha una bona possibilitat que es proposin i s’adoptin noves modificacions a les lleis existents.

Els residents poden estar al dia de qualsevol legislació pendent visitant llocs provincials i governamentals. D’aquesta manera, es proporciona l’oportunitat de llegir el text de les lleis proposades i fer-se una idea del que farien si es donaven la llei.

Comprendre les proteccions que hi ha actualment

Voleu saber més sobre les lleis i regulacions sobre privadesa de dades que s’apliquen a tot el país o potser a una província en concret? Hi ha diverses agències governamentals que disposen de la informació que cerqueu, així com llocs autoritzats que us ajuden a comparar les lleis que s’apliquen en diverses nacions.

lleis de protecció de dades per país

Aprofiteu un temps per saber més sobre què signifiquen aquestes lleis, com protegir les vostres dades i per què implementar salvaguardes raonables ara farà una diferència demà. Obtenir el millor servei gratuït de VPN disponible pot ser fins i tot una opció temporalment millor que no tenir cap VPN en absolut

No suposeu que ningú no estigui interessat en les vostres dades en línia ni que la vostra petita empresa cridarà l’atenció dels pirates informàtics. Aprofiteu el temps per obtenir més informació sobre les proteccions que s’ofereixen als residents del Canadà, així com sobre les opcions de programari d’allò més bé en seguretat d’Internet.

Posa a prova la força de la teva VPN en termes de rendiment i protegeix les teves dades. Conèixer els vostres drets i adoptar les mesures adequades per protegir les vostres dades us permetrà evitar molt que es converteixi en una altra estadística.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me