5G al Canadà (tot el que sabem fins ara)

La tecnologia 5G és l’última línia de desenvolupaments de telecomunicacions sense fils que ens sorprèn amb la seva potència i abast. Els dispositius sense fil 5G tenen molt més potencial que els seus homòlegs 4G, i només serà qüestió de temps fins que tant el Canadà com la resta del món s’uneixin sota un paraigua digital 5G.


Però el desenvolupament i la integració d’una xarxa 5G al Canadà és un tema molt més ampli que els temps de descàrrega més ràpida. Hi ha consideracions polítiques i econòmiques que el govern federal i els proveïdors de serveis sense fils han de considerar abans d’avançar amb qualsevol pla. A més, la pregunta de qui proporcionarà l’equip necessari per a una xarxa canadenca 5G ha demostrat ser una pregunta més difícil per si mateixa.

Logotip de 5 g

A continuació, trobareu un registre de desenvolupament de 5G al Canadà, així com una explicació de què són les xarxes 5G i què poden aportar al consumidor mitjà. Els recursos addicionals dels mitjans de comunicació, incloses les notícies principals, s’actualitzaran en conseqüència. També s’inclourà una col·lecció d’informació rellevant sobre xarxes 5G.

Què és 5G?

Per entendre per què és tan important venir el 5G al Canadà, primer heu d’entendre què és i significa.

5G significa “cinquena generació”. De fet, cada versió de l’acrònim anterior significa un terme similar: 1G significa, “primera generació”, etcètera. Tecnologia sense fils 1G va ser introduït per primera vegada a la dècada de 1980 i inclou els primers telèfons sense fils: els grans i bloquejats que veies a la televisió o els actors que tenien als cotxes.

l’evolució de 5g

Tecnologia 2G és on realment van començar a recollir-se les coses. Aquests dispositius sense fils van dominar els primers anys noranta i van veure que els primers telèfons mòbils van començar a proliferar a través de la societat moderna. El correu electrònic i la missatgeria de text van ser creats i importats a telèfons mòbils, cosa que també va fer que els cercadors es convertissin de forma molt menys valuosa en la majoria de les persones.

Tecnologia sense fils 3G va començar a finals dels anys 90 als anys 2000, proporcionant accés multimèdia, transmissions d’alta velocitat tant de trucades de veu com d’altres tipus de dades, i de capacitats d’itinerància global. Això significava que ara podeu utilitzar el mòbil o altres dispositius sense fils en zones fora dels centres metropolitans. També podeu fer trucades més llargues i obtenir informació en zones més remotes.

4G va acompanyar la transició d’Internet cap a un servei més ràpid i econòmic que es va estendre ràpidament arreu del món, fins i tot a llocs que abans no havien tingut gaire accés a Internet. Les capacitats millorades de la tecnologia 4G són responsables de la proliferació de reproducció de vídeos, reproducció de música, accés constant a les xarxes socials i difusió de moltes aplicacions populars que els usuaris de telèfons intel·ligents no poden obtenir prou amb.

El 4G ha esdevingut tan omnipresent en tota la societat moderna que molta gent ja no s’imagina que s’aconsegueix sense la velocitat i la fiabilitat millorades. Així, molts telèfons intel·ligents moderns compten amb capacitats 4G integrades en el seu maquinari i la majoria de proveïdors de telecomunicacions també ofereixen velocitats 4G de sèrie.

5G, com podeu suposar, és una generació encara més ràpida de dispositius i maquinari de telecomunicacions sense fils. Permet comunicacions i transmissions molt més ràpides i a velocitats superiors a qualsevol altra generació a pas de pas.

Com millora el 5G?

5G pot millorar l’experiència dels usuaris del seu dispositiu mòbil a través de tres grans àrees: Latència, Connectivitat i Amplada de banda.

Latència

Això també se sap en el moment que triga un dispositiu a enviar informació a un altre dispositiu a través d’una xarxa compartida. En poques paraules, la latència és el temps que triga entre enviar i rebre un paquet de dades. Com a referència, els dispositius 4G tenen una latència al voltant de 50 mil·lisegons. Per dir-ho en perspectiva, cada enllaç d’ulls que feu mentre llegiu aquesta guia té entre 100 o 400 ms.

mapa de latència a Internet

La tecnologia 5G, d’altra banda, reduirà la latència a uns 1 ms. Això és com a mínim 100 vegades més ràpid del que podeu parpellejar. Permet, literalment, la transmissió de dades dins del parpelleig d’un ull!

Això és important perquè la tecnologia sense fils es fa més complicada i requerirà temps de reacció més ràpids, especialment per part dels sistemes automatitzats. Els automòbils automatitzats, per exemple, necessitaran una tecnologia 5G com a mínim, ja que hauran de reaccionar molt més ràpidament del que un.

Connectivitat

En parlants de tecnologia sense fils, s’entén millor la connectivitat com el nombre de dispositius que poden comunicar-se entre ells. De moment, hi ha al voltant de 10 mil milions de dispositius connectats a tot el món, i molts experts pensen que n’hi ha encara més. El 2020, hi haurà 50 milions de dispositius o més a tot el món.

No es refereix només a telèfons intel·ligents. La tecnologia sense fils ara s’estén a eines tradicionalment manuals com un termòstat; molts termòstats moderns estan connectats a la xarxa Wi-Fi de la casa per permetre el control inalàmbric. Tots els dispositius sense fil connectats es coneixen conjuntament com a Internet de les coses.

Aquesta major connectivitat és una inevitabilitat que les millores del 5G en facin més suau i eficient. Disposarà de més dispositius per connectar-se amb més dispositius de contrapart, millorant la riquesa i la complexitat de la xarxa sense haver de descompondre’s necessàriament.

Ample de banda

Finalment, l’amplada de banda s’entén millor com la velocitat màxima de descàrrega que pot oferir un dispositiu. Més amplada de banda que ofereix un dispositiu sense fil es traduirà en descàrregues més ràpides i amb millors imatges i vídeos amb una millor resolució, juntament amb millors experiències de transmissió (tot i que també està connectat a la latència).ample de banda de la xarxa

A tall d’exemple, la reproducció de vídeo en 3 i D a 360 º normalment només està disponible per a dispositius 5G.

La connectivitat 5G té aplicacions més enllà d’experiències de mitjans socials millorades. Permetrà avenços en l’educació, la comunicació, la representació i el temps de resposta a emergències. Penseu en l’ample de banda com la mida màxima d’una mànega d’aigua, amb la velocitat de l’aigua accelerada pel diàmetre d’aquesta mànega. De manera predeterminada, els dispositius 5G tenen mànegues molt més amples.

5G i Canadà?

Aleshores, on es troba el Canadà a la competència per la connectivitat 5G? Actualment, el Canadà intenta alliberar una xarxa 5G completa durant el proper any, amb estimacions més conservadores suposant que la xarxa 5G estarà en línia durant els propers anys. Això es deu al fet que la connectivitat 5G a tot el país depèn de diversos factors, concretament de les empreses que poden prestar el servei.

Telus Mobility és una empresa que intenta portar 5G al Canadà el 2020, tot i que inicialment comença pels consumidors que viuen a la zona de Vancouver. Telus Mobility es basa en el “Living Lab”, que és un proveïdor de telecomunicacions sostenible que va assolir velocitats de 30 GB per segon el 2016. També tindrà com a objectiu proporcionar una connectivitat sostenible 5G mitjançant tecnologia enfocada de manera sostenible i altres iniciatives..

Logotip de Telus Mobility

Rogers Communications és una altra companyia que intenta alliberar 5G al Canadà. Estan centrats a la Universitat de la Colúmbia Britànica de Vancouver i també estan dirigits a la publicació del 20 al 20 de maig. El 2020, TeraGo està executant proves fixes per a l’accés sense fils 5G amb Nokia el 2020.

Huawei Technologies, una empresa de telecomunicacions Chines i la més gran del món, ha estat un actor important en el desenvolupament de la infraestructura canadiana 5G. Tanmateix, la política internacional ha impedit que això passi de la forma més senzilla com es vulgui.

Molts altres operadors fan els seus propis pronòstics 5G perquè els seus clients puguin saber quan ells pot esperar connectivitat 5G:

 • Bell Mobility- 2020
 • Fido- Final 2020
 • Koodoo Mobile: finals del 2020
 • Virgin Mobile: finals del 2020
 • Llibertat Mòbil- ​​2021
 • SaskTel- 2021+
 • Videotron- 2021+

En definitiva, El Canadà encara no té connectivitat 5G a les principals ciutats i sobretot no a tot el país. Però s’estan fent grans avenços per proporcionar accés 5G a molts dels principals centres tecnològics del país. Si aquestes iniciatives es mostren prometedores, els canadencs de tots els territoris poden esperar que l’accés 5G i els dispositius comencin a publicar-se en els propers anys.

Notícies recents sobre el 5G al Canadà

Per què són importants les decisions de construcció 5G del Canadà

El 5G serà important per a tothom, independentment de si utilitzeu o no un dispositiu capaç de 5G tan aviat com estigui disponible. Però, si bé la connectivitat 5G serà integral per al futur panorama digital i per a moltes millores en l’àmbit econòmic i empresarial, també serà una transició molt cara. Molts operadors sense fils canadencs invertiran 26 mil milions en la implementació d’infraestructura 5G durant els propers sis anys.

5g telèfon mòbil

Així, la xarxa 5G del Canadà (que actualment és un somni futur que una realitat) probablement tindrà una infraestructura construïda per un nombre reduït d’empreses mundials en lloc de proveïdors específics canadencs o de companyies sense fils. Aquestes empreses inclouen Nokia, Ericcson i Huawei.

Tanmateix, hi ha algunes preocupacions sobre la intel·ligència de permetre a una empresa xinesa accedir als sistemes de telecomunicacions occidentals. Segons creuen alguns, el potencial de problemes o vigilància és alt.

Ottawa, Toronto Rogers Center es convertirà en lloc de proves de 5G

Les proves per a aplicacions bàsiques de xarxes sense fils 5G van arribar més tard el 2018 a Ottawa. Les proves es van realitzar amb un proveïdor de xarxa de molt de temps: Ericsson. Tot i que la prova no va ser prou àmplia com per permetre el desplegament de 5G el 2019, sí que va proporcionar una visió general per permetre que es realitzessin proves al llarg dels propers anys i permetés el desplegament 5G en termes limitats durant tot el 2019..

És probable que el desplegament 5G més ampli comenci a produir-se el 2020, tot i que els detalls depenen de moltes de les empreses que proporcionen la infraestructura 5G necessària per a aquesta transició.

El problema amb 5G al Canadà

S’ha preocupat que Huawei Technologies, que és el major fabricant d’equips de telecomunicacions de tot el món i una de les poques empreses amb la infraestructura necessària per desenvolupar una xarxa 5G, no hauria de ser autoritzada a subministrar equips per a la xarxa 5G del Canadà..

Logotip i smartphone Huawei

Això és parcial perquè molts dels aliats del Canadà ja han prohibit a la companyia subministrar equipament a les seves pròpies xarxes 5G. Normalment, els temors es plantegen sobre la possibilitat d’espiar, ja sigui quan es tracta de dades financeres o de dades generals sobre ciutadans canadencs. De fet, moltes empreses com els Estats Units, el Japó i Austràlia tots han preocupat amb Huawei i han determinat que es tracta d’un risc per a la seguretat nacional.

El temps ens dirà si el valor de Huawei, que es troba en les seves àmplies capacitats i recursos infraestructurals, és prou valuós per convertir-lo en un actor principal en el desenvolupament d’una xarxa canadiana 5G o si es vol buscar un reemplaçament per la supervisió del govern o la indignació ciutadana..

Canadà que utilitza Huawei 5G podria impedir l’accés a la informació intel·ligent dels Estats Units

L’assessor de seguretat nacional dels Estats Units ha instat el Canadà a no utilitzar la tecnologia 5G derivada de materials Huawei. Va dir que fer-ho posaria en perill els acords d’intercanvi d’intel·ligència dels que actualment gaudeixen els Estats Units i el Canadà, ja que als EUA es preocupa que qualsevol infiltració a les xarxes canadencs exposi necessàriament les seves pròpies xarxes a la vigilància xinesa..

El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va ajornar la decisió sobre si utilitzar aquest equipament de xarxa fins al 21 d’octubre. Aquesta decisió va tenir ramificacions més enllà del desenvolupament de la xarxa, ja que va afectar la política entre els Estats Units i el Canadà a un nivell més ampli i internacional..

El ministre de Defensa del Canadà va declarar que tindrien temps per examinar totes les possibles amenaces i estar pendents de protegir la nova tecnologia 5G abans de prendre una decisió.

Canadà posposarà la decisió de Huawei 5G després de votar

Es diu que el Canadà va ajornar la seva decisió sobre si Huawei Technologies de la Xina subministrarà els equips de xarxa per a la seva xarxa 5G fins després de les eleccions federals d’octubre. Això es deu a les relacions amb Beijing.

seu de la Xina Huawei

Inicialment, els ciutadans canadencs i els Estats Units van preocupar-se, així com molts altres aliats internacionals canadencs. Molts dels seus aliats internacionals ja han prohibit a Huawei les seves pròpies xarxes per por de la vigilància xinesa.

El primer ministre Justin Trudeau va dir que es va mostrar reticent a continuar amb la decisió fins que la sort de dos canadencs actualment detinguts a la Xina quedés més clara.

Aquesta ajornament es considera un problema per a les grans empreses de telecomunicacions, ja que no poden procedir als seus plans d’integració sense fils 5G fins que el govern no prengui una decisió sobre desenvolupament..

Guies addicionals

 • Els millors serveis VPN
 • La majoria de navegadors segurs
 • Seguretat a Internet per a nens
 • Guia de privadesa en línia

5G a Canadà Recursos

 • Pla d’arquitectura de xarxes Huawei 5G des de perspectiva d’alt nivell
 • Beneficis i ús de 5G – ETSI
 • Avenços tecnològics futurs i comprensió 5G – GSMA Intelligence
 • Guia per a la seguretat 5G d’Ericsson
 • Definició i desenvolupaments 5G del lloc web del govern canadenc
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map