Com configurar i utilitzar el navegador TOR

Entre les regulacions governamentals intrusives, els rècords més importants i la preocupació creixent per l’erosió de la privadesa, molts busquen maneres de protegir-se a si mateixos i als seus negocis contra intrusions innecessàries.


logotip de torDes de fa anys, els que necessiten mantenir l’anonimat a la xarxa han utilitzat la xarxa i el navegador de Onion Router (TOR). Tot i això, l’interès d’internet mitjà només ha sentit a parlar d’aquesta xarxa com una plataforma ombrívola que permet als usuaris accedir al costat fosc de la web, on els pirates informàtics i els delinqüents s’ocupen per tots els racons. Però és realment tot el que hi ha?

L’objectiu d’aquesta guia d’utilitzar TOR és proporcionar una visió general de què és realment, com funciona i per què una plataforma com aquesta és necessària. Si us preocupa la privacitat de les dades i la seguretat a Internet, això serà un bon lloc per començar.

Seré la vostra guia de TOR, així que anem.

Què és The Onion Router?

Abans de treure res del nostre guia d’utilitzar TOR, és important comprendre què és i què fa. TOR és un acrònim del projecte The Onion Router, anomenat així perquè envia peticions IP a través de capes de servidors de relé xifrats.

Tant és una xarxa sense ànim de lucre com un navegador, i es construeix utilitzant el mateix protocol de codi obert que Mozilla Firefox. Es podria considerar una versió més segura i personalitzada del popular navegador web.

com funciona el tor

Tot i que la tecnologia utilitzada per alimentar aquesta xarxa ha estat durant un temps aproximat, el protocol es va desenvolupar al laboratori de recerca naval dels Estats Units a mitjans dels anys 90; la xarxa es va llançar el 2004. Actualment la utilitzen aproximadament 1,5 milions de persones arreu del món.

Hi ha dues parts en el projecte: la programari del navegador i la xarxa, operada per voluntaris i organitzacions d’ordinadors repartits pel món. Com més gent estigui involucrada en aquesta transmissió de relés, més ràpida i millor funciona la xarxa. És bo, perquè una cosa és coneguda per la xarxa pel seu rendiment lent, ja que el trànsit abaixa capes.

Aquest sistema d’ordinadors es coneix com a relés, nodes o encaminadors i treballen junts per passar les sol·licituds d’adreces IP de l’usuari de manera anònima a través d’una interfície SOCKS. SOCKS és un protocol d’internet que intercanvia paquets entre el client i el servidor mitjançant un servidor proxy o una sèrie de servidors.

Els relés de sortida, anomenats nodes de sortida, són els que es revisen quan un usuari individual fa alguna cosa il·legal o ofensiva. Alguns d’aquests relleus es mostren a la llista pública, però d’altres no. Es coneixen com a ponts i s’utilitzen per evitar la censura del govern en països opressius com la Xina.

La tecnologia de codi obert s’utilitza de manera que protegeix als usuaris de l’anàlisi de paquets profunds que es podrien utilitzar per determinar adreces IP, accedir a la informació emmagatzemada en les cookies de seguiment, esbrinar la ubicació física dels ordinadors o fins i tot veure i registrar els moviments del cursor i del ratolí mentre utilitzeu internet. Això ho fa proporcionant un túnel de navegació segur quan inicieu la sessió a la xarxa.

Tot i això, hi ha alguns problemes a l’hora de fer servir la xarxa i / o el navegador, que la comunitat tecnològica treballa intensament per moure’s. Un dels problemes és que TOR bloqueja alguns complements i complements del Firefox de manera predeterminada per reforçar la seguretat.

Aleshores, hi ha casos en què el servidor bloqueja la proxecció TCP / IP a través de la interfície SOCKS o prohibeix la publicació DNS mitjançant un programari que admet SOCKS. Un desenvolupador emprenedor va crear una eina de seguretat anomenada Tortilla per ajudar a moure tot el trànsit TCP / IP i DNS a través de la interfície sense interferències..

La xarxa d’encaminadors de la ceba és la meva adequada?

Llegendes urbanes a banda, TOR és una eina. Com moltes eines útils, la xarxa i el navegador es poden utilitzar per al bé o per al mal. Tot i que, certament, hi ha molta activitat nefasta i personatges ombrívols que poblen capes més profundes d’Internet, també hi ha moltes persones que necessiten anonimat.

diagrama del router tor

La xarxa és utilitzada habitualment per:

 • Dissidents polítics que viuen en règims opressius
 • Periodistes i investigadors
 • Les forces d’aplicació de la llei fan el seguiment dels anells de tràfic de drogues o nens / sexuals
 • Persones que viuen en països on l’accés a la web està restringit o censurat
 • Persones que treballen a l’estranger que vulguin emmascarar la seva ubicació o adreça IP domèstica
 • Qualsevol altra persona que estigui preocupada pel seguiment i la vigilància digitals

Si us preocupa la vostra privadesa i seguretat en el món real, haureu de protegir la vostra identitat en el món cibernètic mitjançant la xarxa de The Onion Router..

Navegació per la web fosca de forma segura

Contràriament a la creença popular, fer servir aquesta xarxa no permet que la gent sigui més propensa a l’activitat il·legal. Els delinqüents van a delictes amb o sense privacitat addicional mentre roben i causen estralls. Utilitzeu les mateixes precaucions que faríeu servir cada cop que visiteu una zona menys segura i hauríeu d’estar bé.

Propòsit més comú per què la gent utilitza TOR
estadístiques web fosques

A causa d’abusos, molts proveïdors de serveis d’internet utilitzen un bloc de nodes de sortida TOR per prohibir les IP que han acumulat queixes d’abusos. De vegades, només el fet que utilitzeu TOR és suficient per obtenir detalls ni queixes indesitjables.

Podeu evitar problemes de node de sortida i altres problemes seguint alguns consells proactius.

Manteniu-vos al Dark Web durant la sessió de navegació:

És molt més fàcil evitar un bloc de nodes de sortida TOR si els elimineu. Saltar una i altra vegada entre el darknet i la xarxa clara significa entrar i sortir del túnel xifrat, provocant que es trobin amb diversos nodes de sortida.

Com més nodes sortiu, més possibilitats de colpejar un dolent. Essencialment, només navegueu d’un en un. No teniu un Google Chrome obert ni un navegador TOR obert alhora.

Assegureu-vos que els llocs web que visiteu utilitzin HTTPS

La xarxa utilitza aquest protocol més segur de manera predeterminada quan té el suport dels llocs web que visiteu. Assegureu-vos que la llum d’alerta és verda abans de transmetre dades potencialment sensibles.

Utilitzeu serveis que mantinguin la vostra privadesa

The Onion Router protegeix el vostre anonimat, però no és infidel. Podeu millorar la vostra seguretat i privadesa mitjançant un motor de cerca que no fa el seguiment de les vostres cerques ni activitats, afegint un dels meus serveis VPN més recomanats a la vostra configuració i garantint xats amb una plataforma de missatgeria segura com ara Wire.

A més, l’ús de Tor us farà protegir de les invasions habituals de privadesa no criminals, com ara l’empremta digital del navegador.

Eviteu els registres / perfils

Proveu de defugir els llocs web que us demanen que creeu un compte o un perfil, encara que sigui gratuït. Cada vegada que facis qualsevol cosa a Internet que et requereixi proporcionar informació sobre tu mateix, corre el risc d’aterrar-se a les mans equivocades.

Tingueu en compte amb el web fosc?

Cap guia sobre l’ús de TOR no estaria completa sense fer menció d’alguna Darkweb, la seva wiki oculta, i Llegendes Urbanes. Aquesta és la porció d’internet que a la majoria li fascina la gent, i té una mica de por, quan pensa en les parts ocultes d’internet.

El terme “web fosca” s’utilitza sovint de forma sinònima amb “web profunda”, però són dues porcions diferents del mateix.

una web profunda i fosca explicada

Internet es divideix bàsicament en tres parts, la claredat (on es reuneix la majoria de la gent), la xarxa profunda i la web fosca. És semblant a un iceberg, amb la punta clara, clara, visible a la superfície i la resta amagada a sota. Com més profund s’aconsegueix, més fosques són les aigües. Podreu reconèixer els llocs web ubicats al document Web profunda o fosca mitjançant el sufix .onion al seu URL.

Navega pel costós aspecte d’Internet, pot satisfer la curiositat per a aquells a qui els agradi els detalls i els mites urbans, i es pot utilitzar per a activitats il·legals. També podeu navegar per la web fosca per esbrinar si la vostra informació ha estat compromesa o ha estat piratada per negocis; també ho fan els investigadors privats, les agències d’intel·ligència i els LEO locals.

També hi ha molts serveis legítims i llocs interessants disponibles a la web fosca, com el Wiki ocult (Nota: només es pot accedir navegant a través de The Onion Network). El Hidden Wiki és un directori de llocs web i serveis al voltant del web profund. Alguns són útils, però molts enllaços condueixen a llocs foscos i perillosos.

Només per divertir-se, fes un cop d’ull:

 • Facebook profund: Gaudeix de les coses bones de Facebook amb una mica més d’anonimat. Té més d’un milió de visitants diaris, però necessitareu el connector NoScript per poder utilitzar-lo.
 • NotEvil: Aquesta és la versió web profunda de Google, també coneguda com “el Anti-Google”.
 • Correu de protons: Un servei de correu electrònic segur desenvolupat al CERN
 • Ràdio Web Profunda: Transmet una ràdio digital que respongui a qualsevol gust musical.
 • Strongbox: Servei de compartició de fitxers d’estil Wikileaks, molt segur, gestionat pel Nova York
 • OnionWallet: Plataforma de pagament Bitcoin i fiable amb seguretat basada en web

Tingueu en compte que si utilitzeu la xarxa per perseguir o assetjar persones, la vostra IP podria desencadenar un bloc de nodes de sortida i aconseguir-lo i que us engegués el servidor. També pot actuar de manera temerària o criminal et porten a l’atenció dels agents de policia, que també esconden de forma anònima la profunda / fosca web. Això pot succeir encara que només tingueu en compte el vostre propi negoci.

Algunes empreses ofereixen serveis de seguretat per a aquells que necessiten accedir a aquesta part d’internet o estan preocupats per informació personal o comercial que es pugui filtrar i que pugui aparèixer als llocs web de Dark Web..

Un exemple d’empresa que no ofereix directament aquests serveis, però que té aquesta característica de verificació web fosca és Dashlane, que és un dels millors gestors de contrasenyes que hi ha. Les empreses especialitzades en seguretat poden ajudar en la gestió d’estratègia i de risc o localitzar informació robada com ara números de targeta de crèdit, números de seguretat social i propietat intel·lectual.

Podeu trobar els serveis d’aquestes empreses útils:

 • Tripwire: Ofereix serveis de vigilància i seguretat
 • Laboratoris de surf: Fa un seguiment de la propietat intel·lectual i ofereix assistència en planificació d’estratègies de ciberseguretat
 • Seguretat de manteniment: Proporciona assistència de monitorització de Deep Web
 • Massiu: Realitza anàlisis de mitigació d’amenaça
 • Agent d’identificació: Proporciona servei d’alerta d’amenaces

Podeu evitar problemes seguint algunes regles de sentit comú mentre feu servir la xarxa més profunda:

 1. Anar amb propòsit; no es distregui i no caigui un forat de conill
 2. Finalitzeu la vostra empresa, tanqueu la sessió i desconnecteu-vos de la xarxa
 3. No reveleu mai la vostra identitat o informació a algú amb qui interactueu dins del web Deep / Dark
 4. Si algú sembla incomplet o sospitós, eviteu més contactes
 5. Protegeix més la teva identitat i la teva ubicació mitjançant la xarxa en combinació amb la millor VPN
 6. No reproduïu mai la reproducció de vídeo, interactueu amb l’ús compartit de fitxers P2P ni activeu plugins mentre navegueu a la xarxa profunda

TOR-Over-VPN o VPN-Over-TOR: hi ha diferències?

El sentit comú us diria que com més plataformes de seguretat i privacitat utilitzeu, més segur i les vostres dades seran més segures. El Router Onion es pot combinar amb un servei VPN, però quina configuració és la millor? Hi ha alguna diferència si n’instal·leu una i quina primera?

TOR-Over-VPN o VPN-Over-TOR

El primer que heu de fer és esbrineu si la vostra VPN és compatible amb la xarxa o comprar una VPN que sigui. Aleshores, podeu decidir com combinar-los millor.

Tots dos tenen avantatges i desavantatges. Com en la majoria de les decisions tecnològiques, la vostra elecció final depèn del que intenteu aconseguir.

TOR-over-VPN requereix que connecteu la vostra VPN abans d’iniciar la sessió a la xarxa Això xifrarà la vostra sessió abans d’aventurar-se a la part més fosca d’internet i evitar que el vostre proveïdor intel·lectual no s’aprengui que feu servir The Onion Network.

A més, és més fàcil combinar els dos amb coneixements tecnològics poc fàcils i, a més, és la configuració més segura. L’inconvenient és que, mentre emmascara la vostra adreça IP a l’entrada, la manté l’exposa en sortir d’un node.

D’altra banda, VPN-over-TOR xifra les dades després d’entrar a la xarxa. Això ofereix l’avantatge de dissimular el fet que utilitzeu una VPN. També emmascararà la vostra IP al sortir del node final.

Tanmateix, indicarà al proveïdor de serveis d’Internet que utilitzeu un navegador alternatiu. També prohibeix accedir als serveis ocults de la xarxa. Si intenteu ocultar la sessió, tingueu en compte que aquesta configuració crea un punt final fix i permet desanonimitzar.

Guia d’instal·lació i consells

guia d’instal·lacióInstal·lar The Onion Router al vostre ordinador o dispositiu mòbil no és més difícil que instal·lar qualsevol altre programari o aplicació. Llevat dels dispositius amb iOS, el procés d’instal·lació només comporta petits ajustaments del sistema operatiu.

Instal·lació per a Windows

 1. Vés a https://2019.www.torproject.org/download/download-easy.html.en
 2. Feu clic a l’enllaç per descarregar el navegador de Windows
 3. Trieu la versió del vostre sistema operatiu i l’idioma preferit
 4. Feu clic a “Desa” i a la carpeta de destinació
 5. Quan la descàrrega s’hagi completat i aparegui el quadre, seleccioneu “Executar” i seguiu les instruccions d’instal·lació
 6. Un cop finalitzada la instal·lació, feu clic a “acabar” i obriu el navegador per començar a navegar

Instal·lació de TOR per a usuaris MAC (instal·lació manual)

 1. Instal·leu el gestor de paquets Homebrew o Macports
 2. Instal·leu TOR amb torw install tor amb la configuració / usr / local / etc / tor / torrc (Homebrew) o sudo port install install amb la configuració opt / local / etc / tor / torrc (Macports) a la finestra del terminal adequada

Descàrrega automatitzada per a usuaris MAC

 1. instal·lació de tor per a macAneu a la pàgina de descàrrega i escolliu la vostra versió i idioma del vostre OS X
 2. Una descàrrega automàtica es completa, aneu a la carpeta de destinació
 3. Cerqueu el fitxer TorBrowser.dmg
 4. Feu doble clic en aquest fitxer
 5. Cerqueu i arrossegueu TorBrowser.app a la carpeta de l’aplicació
 6. Expulsi la icona TORBrowser de la barra lateral per desmuntar-la
 7. Per a un primer ús, feu clic a Launchpad i feu clic al navegador per obrir-lo
 8. Configureu l’aplicació segons instruccions
 9. Una que estigui configurada, feu clic a “Connecta” per publicar-la

Instal·lació en sistemes Linux

 1. Vés a la pàgina de descàrregues
 2. Trieu el llenguatge i la baixada GNU / Linus
 3. Quan s’acabi la descàrrega, busqueu i extregueu el fitxer d’instal·lació
 4. Trieu el fitxer de directori de destinació i feu clic a “instal·la”
 5. Seguiu les instruccions per obrir i iniciar el navegador

Instal·lació per a dispositius alimentats per Android

orbot-tor-androidEs diu el navegador compatible amb TOR per a telèfons intel·ligents i tauletes Android Orbot. És gratuït i disponible a la botiga de Google Play. Utilitzeu-lo conjuntament amb ChatSecure per a navegar i xerrar realment de manera privada en dispositius Android i iOS. Hi ha una opció global i una opció per utilitzar-la en mode VPN.

 1. Vés a la botiga de Google Play
 2. Escriviu Orbot a la barra de cerca; revelarà un enllaç per a “proxy Orbot amb TOR”
 3. Feu clic a l’enllaç
 4. Feu clic al botó “Instal·la”
 5. Un cop finalitzada la descàrrega, feu clic al botó “Obrir”
 6. Seguiu les instruccions per configurar i utilitzar el vostre navegador
 7. Si decidiu executar-lo en mode VPN, apareixerà una icona de la clau a la part superior de la pantalla del telèfon quan estigui activa.

Ús de TOR amb dispositius basats en iOS

Amb els dispositius iOS, haureu d’utilitzar una tercera = party app anomenada Navegador de ceba disponible a Apple App Store.

 1. Vés a l’App Store d’Apple i cerca el navegador Onion per a iOS
 2. Feu clic a “Instal·la”
 3. Inicieu l’aplicació Navegador Ceba
 4. Feu clic a “Connecta’t a TOR”.
 5. Un cop inicialitzat el llançament, espereu el missatge inicialitzat
 6. Navega com és habitual

Passos comuns de sentit per a la protecció de la privadesa

Tot i que la navegació amb TOR proporciona un alt nivell d’anonimat, no es tracta de la privadesa en línia ni que sigui la finalitat. Tan bon punt comproveu el vostre correu electrònic o realitzeu altres tasques de rutines, la vostra privadesa es pot veure compromesa.

La resposta per aturar les filtracions i incompliments de dades és seguir les bones pràctiques en matèria de protecció de la privadesa, com ara la creació de contrasenyes difícils de trencar i altres mecanismes de sentit comú..

protecció de privadesa del tor

A més de la privadesa que ofereix aquest navegador, hi ha diverses maneres de protegir-vos i la vostra informació en línia. Per exemple, DuckDuckGo és un motor de cerca xifrat que ofereix una alternativa privada i segura a Google. Podeu fer cerques a Internet, inclosa la web profunda, sense ser rastrejades i perfilades.

Una altra mesura de seguretat és The Amnesiac Incognito Live System (TAILS). Aquesta plataforma de distribució de Linux en viu que va ser popularitzada per Edward Snowden.

En lloc d’instal·lar-lo al vostre ordinador o dispositiu mòbil, el sistema operatiu TAILS viu en una unitat USB de polze. D’aquesta manera, s’evita que qualsevol usuari de la web fosca o profunda sigui traçat a un ordinador específic o sigui atrapat pel motor de cerca NSA, XKeyscore.

Només és prou TOR?

Aquesta plataforma ofereix una manera de navegar per Internet i d’arribar a llocs als quals no es pot accedir mitjançant navegadors comercials i ISP tradicionals. Tot i això, no cobreix les pistes completament. El correu electrònic és una de les amenaces més importants per a la vostra privadesa en línia i, sempre que mireu la vostra safata d’entrada, no us desemmotlleu.

Si teniu un lloc web comercial, també us heu d’assegurar que utilitzeu els protocols de seguretat més actuals com ara les capes de socket segures (SSL), la seguretat de les capes de transport (TLS) i els estàndards de xifratge AES de 256 bits. Els propietaris i particulars de les empreses també haurien de registrar-se amb una bona xarxa privada virtual com NordVPN. D’aquesta manera, s’assegurarà el xifratge de punta a totes les xarxes i dispositius connectats.

Preguntes freqüents sobre Tor

Hem intentat que aquesta guia de TOR sigui la més àmplia i fàcil de seguir, però és possible que algunes de les vostres respostes siguin ràpides a les vostres preguntes. Aquí hi ha alguns dels més comuns.

P: És il·legal accedir al Deep Web?

R: Probablement aquesta és una de les preguntes que la majoria de les persones que han sentit a parlar de la zona coneguda com a Deep Web. El Deep Web és simplement una col·lecció de contingut web i adreces IP sense indexar que necessiten diferents protocols per accedir. Inclou contingut com a documents legals i governamentals, bases de dades de contingut piratejat, registres mèdics i financers i diversos fòrums. Visitar el web profund no infringeix cap legislació. La legalitat o il·legalitat de qualsevol navegació web es refereix al que feu mentre esteu allà.

P: Què és un node de sortida TOR?

R: Aquesta xarxa manté l’anonimat en línia a través d’una sèrie de capes xifrades. El navegador TOR utilitza un circuit virtual (VC) de nodes que passa informació anònimament d’un a l’altre fins que el surfista web arriba al seu destí final. Cada node envia prou dades al següent node per a realitzar una connexió. El node final pel qual passa la vostra sol·licitud IP és el node de sortida. La vostra ubicació original no es pot rastrejar mitjançant aquest node, però hi ha qualsevol lloc web que visiti amb un http no segur.

Malauradament, l’abús és possible des de qualsevol direcció. La xarxa manté una llista d’execució de blocs de nodes de sortida TOR. Podeu buscar-les aquí.

P: TOR és realment anònim?

R: És tan anònim com es pot obtenir sense funcions de xifratge addicionals. Tanmateix, no és infal·lible ni imprudent. De fet, algunes agències governamentals segueixen el nostre camí per localitzar persones que utilitzen la xarxa, com ara els mètodes ND + SA realitzats mitjançant el programa XKeyscore. Protegeix les adreces IP i les ubicacions mentre un utilitza la xarxa, però no emmascara el trànsit quan entra o surt. Per obtenir un anonimat complet, encara és intel·ligent utilitzar mètodes de xifratge addicionals com la instal·lació d’una VPN.

P: És TOR perillós?

R: L’ús de The Onion Network i el navegador no són perillosos per si mateixos. El perill depèn de per què sou allà on esteu, amb qui interactueu i quan arribeu. Penseu en la xarxa profunda com el costat ombrívol de la ciutat i tingueu cura amb qui interactueu. Totes les estafes i les perversions disponibles a la superfície d’Internet són exponencialment majors un cop us endinseu a les profunditats. Consulteu els nostres consells sobre seguretat en línia per obtenir més informació.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me