Com obviar els blocs VPN com un professional (actualitzat: 2020)


Cerqueu formes d’evitar els blocs VPN (per Netflix o qualsevol cosa sota el sol)? 

Bé, estàs de sort, perquè és exactament el que compartirem en aquest article.

Però primer, com vam arribar a un punt en què Netflix sap realment que utilitzeu una VPN? Segurament no són les terrorífiques sobrecàrregues omnipresents tecnològiques que ens imaginem que són … ho són?

El 2016, Netflix va decidir bloquejar contingut per a certs països, provocant que molts nord-americans del voltant escorquessin una trama per enderrocar el govern local. Estaven decidits a anar a qualsevol llargada la qual cosa tornaria a portar a Orange el Nou Negre.

Afortunadament, es va descobrir una manera de evitar aquest bloc i es va evitar la crisi. La solució residia en un senzill programari conegut com a VPN. Aviat, però, Netflix va decidir lluitar i va començar a bloquejar les VPN!

L’empresa de streaming gairebé havia estat una mena de checkmate, ja que la gent estava completament eliminada de Netflix en determinades regions. És a dir, és clar, fins que va tornar a imperar la mateixa curiositat i coneixement d’abans.

Familiaritzar-se amb les VPN

Les xarxes privades virtuals (VPN) s’han popularitzat durant l’última dècada. Tenint en compte la capacitat de tenir una connexió no segura a Internet i fer-la privada, no és estrany que milions d’usuaris s’aprofitin.

què és un vpn

A més, les VPN són conegudes per funcions que permeten que les persones es puguin evitar algunes restriccions, incloses coses com els blocs basats geogràficament o la censura a Internet. Així, hi ha una gran demanda d’aquestes xarxes a causa de la seva capacitat de retorçar els criteris i superar-lo fàcilment.

Per exemple, en moltes regions estan prohibides moltes de les plataformes de reproducció que mostren programes de televisió, pel·lícules o reproducció de música. Els que encara puguin voler accedir-hi, però, poden fer-ho confiant en el poder de les VPN.

Què és la censura a Internet i per què passa??

En un terme senzill, la censura inclou qualsevol acte de bloqueig d’alguns altres. Per exemple, les lletres de música que es consideren insultes sempre es censuren i, al seu torn, mai es toquen a la ràdio.

Aquest concepte és bastant similar al que succeeix amb llocs web específics d’Internet. La censura en línia és la quantitat de llocs web que limiten el contingut que mostren, sovint determinat per la ubicació d’un visitant.

el que s’està censurant a Internet

Hi ha moltes raons per darrere de la censura basada en Internet: la més comuna és la confidencialitat, la legalitat i la seguretat.

Per exemple, les grans empreses tendeixen a censurar els seus llocs web i només mostren contingut als que són elegibles per veure amb aquestes empreses.

Això es fa per mantenir un nivell de confidencialitat que gairebé totes les indústries depenen. Per exemple, considereu la repercussió d’una empresa de comptabilitat com Ernst i Young que perd la confidencialitat del seu lloc web. Aquest incompliment comportaria una pèrdua de privadesa de les dades i els fitxers dels clients esdevindrien coneixement públic.

Tenint en compte que els accionistes i els inversors confien en informació financera, aquest problema podria literalment destruir moltes organitzacions.

De la mateixa manera, es poden censurar molts llocs web per desobeir les lleis. Des del creixement sense precedents d’Internet i el seu poder, s’han ampliat les lleis que tracten els drets d’autor, les patents i les marques comercials..

Ara, qualsevol propietat intangible que algú registri és elegible per a protecció contra els lladres en línia. Per exemple, si algú escriu un bloc, té dret als drets d’autor d’aquest bloc. Quan una altra persona intenta robar el bloc i col·locar-lo al seu lloc web, l’escriptor original pot informar del problema.

Després d’això, és probable que el lloc web del lladre sigui censurat o totalment bloquejat. Per tant, les raons de la censura a Internet són importants per comprendre, ja que descriuen la importància de tenir la capacitat de censurar determinades coses..

On entren les VPN

No obstant això, amb tots els motius vàlids de censura d’internet hi ha una llarga llista d’invalides. Considereu com determinats governs bloquegen els llocs web que no comparteixen els seus punts de vista.

En aquests casos, és perfectament comprensible instal·lar VPNs per accedir al contingut. Malauradament, no és cap secret que les VPN tinguin el poder de evitar la censura a Internet.

Això significa que moltes empreses o fins i tot els governs han trobat maneres de bloquejar xarxes privades virtuals mitjançant tècniques com l’empremta digital del navegador i la detecció de proxy.

Com es bloquegen les VPN?

Una de les maneres més comunes de què aquells que no volen que les persones accedeixin a la seva plataforma les bloquegin és mitjançant detectors VPN. Tot i que és força explicatiu, es tracta dels dispositius que es fan servir per detectar usuaris que intenten connectar-se a la plataforma mitjançant una xarxa privada virtual.

Una altra manera com les empreses bloquegen les VPN gira entorn de les adreces IP. Això passa quan l’adreça del servidor VPN es bloqueja i els usuaris no poden tornar a utilitzar aquesta VPN.

El problema d’aquest plantejament és el fet que hi ha milers de proveïdors VPN diferents. Per tant, intentar bloquejar-los és com jugar a un joc inacabable de whack-a-mole. És a dir, per a cada xarxa bloquejada en surten cinc més.

Solucions al problema

Per sort, les empreses que bloquegen les VPN no resolen exactament el problema relacionat amb les persones que passen per alt la censura a Internet o el geo-bloqueig. Per contra, simplement posen un altre obstacle en la forma de les persones que utilitzen aquests mètodes.

En traducció, les VPN bloquejades no són impossibles de superar. Algunes de les solucions més habituals inclouen la navegació per a mòbils, VPN de memòria personal, Tor, manipulacions amb números de port per superar el bloqueig de ports i molt més.

Navegació per a mòbils

Sens dubte, utilitzar la navegació mòbil és la manera més senzilla de superar els blocs VPN. Tot i així, presenta alguns desavantatges. Primer, només funciona per a aquells que volen obviar els blocs posats en pràctica pels seus ocupadors, districtes escolars, etc..

VPN mòbil

Per exemple, la majoria d’escoles disposaran de blocs VPN que impossibiliten l’accés a cap plataforma de xarxes socials. Per tal de solucionar aquest problema, només podeu utilitzar el seu telèfon mòbil i la seva xarxa mòbil per arribar a aquests llocs web.

Pel que fa a les deficiències, l’ús de dispositius mòbils no servirà per a blocs creats per institucions d’alt nivell com els governs o les agències estatals.

Realització d’un de nou

Si una VPN està bloquejada, de vegades és molt més senzill trobar-ne una altra que potser no s’hauria bloquejat encara.

No obstant això, per a llocs web populars, trobar VPNs sense desbloqueig pot ser un esforç llarg, ja que els llocs web grans solen ser molt exhaustius.

Per tant, crear una VPN totalment nova pot resultar ser la manera més senzilla d’evitar les restriccions. L’avantatge d’aquesta alternativa és el fet que fer funcionar una pròpia VPN pot ser una mica complicat. Inclou una sèrie de passos que s’han d’executar perfectament per tal de crear una xarxa de funcionament.

Afortunadament, hi ha empreses que poden oferir aquest servei per un preu. A més, tenir una pròpia VPN serà una bona solució a llarg termini, ja que podran utilitzar-la durant el temps que vulguin.

Tor

Tor és un programari al qual la gent pot accedir gratuïtament per tal d’anonimitzar completament la seva activitat en línia. Funciona rebotant les dades de l’usuari a través de nombrosos relés de tot el món.

Com a conseqüència, els governs o qualsevol altra agència supervisora ​​és incapaç de fer un seguiment de l’activitat d’un en línia. En realitat, però, Tor es centra més en proporcionar privadesa i no s’especialitza en l’accés a pàgines web censurades.

Tot i això, a causa de la separació de la identitat i de l’encaminament d’una, Tor crea ponts que poden evitar les IP bloquejades. Significat, és una llacuna que pot permetre l’accés al contingut bloquejat.

Altres solucions populars inclouen:

  • Psifó
  • Ombres
  • Port TCP 443
  • Tunnelització SSH

Tenint en compte el nombre de maneres en què les persones es poden desplaçar pels blocs VPN, només esteu tan limitats com vosaltres mateixos.

En altres paraules, és bastant senzill accedir a contingut amb una VPN, sempre que tingueu una comprensió bàsica del seu funcionament i com podeu configurar-los (torna-los a activar!). Tanmateix, si es té accés a diferents tipus de pàgines bloquejades a Internet, és un tema diferent.

Al cap i a la fi, només perquè un tingui els mitjans per assolir el seu objectiu no sempre vol dir que ho hagin de fer!

Darrera actualització el 19 d’abril de 2020

Hola, sóc Ludovic. Vaig crear aquest lloc com a recurs de consum per ajudar els companys canadencs a comprendre millor el món canviant de la ciberseguretat. Abans de crear aquest recurs, he vist dos problemes fonamentals amb la indústria de privadesa del consumidor B2B. Primer, l’educació: la majoria de la gent no s’adona de la importància de les seves pròpies dades. En segon lloc, pràctiques de màrqueting nefastes: hi ha una àmplia gamma de solucions de seguretat autoproclamades que no fan res més que la intermediació de dades dels usuaris sense consentiment.

Envieu un comentari Cancel·la la resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Comentar

Nom *

Correu electrònic *

Lloc web

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me