Què és l’empremta digital del navegador?

Empremta digital del navegadorSi us preocupa la privadesa en línia, i ho haureu de ser, potser heu sentit a parlar de les empremtes digitals del navegador. L’empremta digital del navegador permet als llocs web i altres serveis identificar immediatament el vostre equip, fins i tot si adopteu diverses mesures per anonimitzar la vostra connexió.


Així, com es pot mantenir la vostra privadesa en aquesta època de llocs web complicats? Aquí teniu una guia ràpida i senzilla sobre les empremtes digitals del navegador, així com què podeu fer al respecte.

Què és l’empremta digital del navegador?

Empremta digital del navegador es va desenvolupar per primera vegada com a mesura de seguretat, per permetre als llocs web saber si algú preocupava un altre usuari. Tot i això, la tecnologia s’ha utilitzat per a altres propòsits més nefastos en els darrers anys. Aleshores, com funciona??

La resposta rau en el funcionament d’internet. No hi ha dos ordinadors al 100% idèntics i els llocs web han de conèixer certes dades per assegurar-se que el lloc es mostra correctament. Fins ara, tot bé.

Tanmateix, hi ha una desavantatge. Quan es tenen en compte totes aquestes dotzenes de factors, el vostre navegador és molt probable que sigui totalment únic. Per exemple, a l’ordinador en què s’està escrivint l’article s’ha provat en dos serveis diferents. En ambdós serveis, era totalment exclusiu.

La vostra empremta digital del navegador no només inclou informació sobre el propi navegador. També inclou informació sobre el vostre telèfon o ordinador. Això significa que pot ser realitzat un seguiment, encara que utilitzeu diverses precaucions, com ara una VPN.

Allò que fa que una empremta digital de navegador sigui única?

Aleshores, què passa amb l’empremta digital del navegador? Com hem comentat, aquesta empremta digital inclou informació tant del navegador com del vostre ordinador. Aquí es mostra alguna de les dades que constitueixen l’empremta digital del vostre navegador.

Capçaleres

Quan el navegador es connecta a un lloc web, hi ha diversos encapçalaments incrustats a la informació que envia. Totes aquestes capçaleres combinades donaran al lloc web dades vitals sobre com s’hauria de relacionar amb el vostre sistema. En total, hi ha 8 capçaleres diferents que envia el vostre navegador. Aquests són:

  • La capçalera de l’idioma. Aquesta capçalera permet al lloc web saber quina llengua utilitza l’equip (anglès, castellà, etc.).
  • La capçalera del remitent. Aquesta capçalera està present si feu clic a un enllaç d’un lloc web a un altre. Permet que el segon lloc sàpiga com vas arribar.
  • La memòria caucapçalera de control. L’encapçalament del control de memòria cau indica al lloc web com s’han de caché les dades, tant del costat del client com del servidor.
  • Capçalera de l’agent d’usuari. Aquesta capçalera està present a totes les connexions web i indica al lloc web quin navegador i sistema operatiu utilitzeu.
  • La capçalera d’acceptació. La capçalera d’acceptació permet al lloc web conèixer quins tipus de contingut poden mostrar el vostre ordinador i navegador.
  • El contingutcapçalera de codificació. Aquesta capçalera proporciona instruccions sobre quin tipus de compressió és capaç de gestionar.
  • La capçalera de connexió. L’encapçalament de connexió determina si la vostra connexió amb el lloc web continua oberta després de la connexió actual, o si s’ha de tancar.
  • L’encapçalament de les sol·licituds d’actualització insegures. Aquesta capçalera indica al servidor si el vostre navegador sol·licita una connexió xifrada.

Com podeu veure, aquestes capçaleres contenen molta informació. En molts casos, les capçaleres soles són suficients per proporcionar una empremta digital única al vostre navegador. Tot i això, hi ha informació addicional del navegador a la qual també poden accedir els llocs web.

Informació addicional del navegador

A més de les capçaleres, l’empremta digital inclou l’ID de creació del navegador, que indica al lloc web quina versió exacta del navegador està utilitzant. Un navegador segur obstruirà aquesta informació.

La vostra empremta digital també inclou una llista de complements compatibles amb el vostre navegador. Per exemple, si el vostre navegador admet JavaScript, però no Flash, s’inclourà aquesta informació.

Preferències d’anuncis diversos també formen part de la seva empremta digital. S’inclouen la configuració de les cookies, les preferències de No rastrejar i si hi ha instal·lat o no AdBlock.

Finalment, la seva empremta digital conté dues imatges diferents. Una és proporcionada per l’element HTML Canvas del vostre navegador, i l’altra amb WebGL. Com que diferents sistemes generaran imatges lleugerament diferents, aquestes imatges poden ajudar a identificar el vostre equip.

Informació sobre el vostre ordinador

Com ja heu comentat, l’empremta digital del vostre navegador inclou informació sobre el vostre telèfon o ordinador, així com sobre el propi navegador. Inclou els formats d’àudio i de vídeo compatibles, així com quins tipus de lletra hi ha instal·lats.

A més, els llocs web també recopilen informació sobre la vostra zona horària, així com la resolució del monitor i la profunditat de color. Aquesta informació és necessària per servir-vos el contingut correcte, però també es pot utilitzar per identificar-vos.

Per què s’utilitza l’empremta digital del navegador?

Ara que sabem què entra en una empremta digital del navegador, és hora de parlar de com es pot utilitzar. Hi ha quatre raons principals. Dues són bones per a tu i dues dolentes.

Bona raó # 1: Prevenció del frau financer

El sector financer ha estat utilitzant empremtes digitals del navegador des de fa anys. Gairebé tots els utilitzen banca en línia servei Amb la impressió digital del vostre dispositiu, el banc pot determinar si una sessió del navegador ha estat segrestada i tancar transaccions fraudulentes.

De la mateixa manera, l’empremta digital del navegador s’utilitza sovint per evitar fraus a la targeta de crèdit. Per exemple, si utilitzeu la targeta regularment en línia, un lloc web pot identificar-se quan de sobte s’utilitza en un altre dispositiu.

Bona raó # 2: prevenció del frau de comerç electrònic

negoci de comerç electrònicDe manera similar a la prevenció del frau de la targeta de crèdit, l’empremta digital del navegador es pot utilitzar per combatre diverses tècniques de frau de comerç electrònic. Les transferències bancàries i altres mètodes de pagament normalment provenen d’una font previsible. Juntament amb altres factors, un canvi sobtat de dispositiu pot indicar un frau.

Mala raó # 1: Anàlisi i seguiment d’anuncis

La nostra economia digital depèn en part de la publicitat en línia. La bona notícia és que podeu obtenir tot tipus de contingut en línia de forma gratuïta. La mala notícia és que potser no es vol fer un seguiment d’aquesta manera.

Els serveis publicitaris utilitzats per fer el seguiment dels clients mitjançant les galetes, però moltes persones han aconseguit una bona experiència. Amb tanta gent que desactiva les cookies als seus dispositius, els anunciants necessitaven una nova manera de fer el seguiment de clients individuals. Moltes d’elles han recorregut a l’empremta digital del navegador com a alternativa.

Mala raó # 2: llocs web maliciosos

L’empremta digital del navegador és intensiva en recursos per a servidors. La majoria dels llocs web prefereixen fer servir un mètode de seguiment tradicional. De fet, un estudi va demostrar que només el 0,4% dels 10.000 llocs web principals utilitzen empremta digital del navegador. La majoria són llocs web financers.

El mateix estudi també va trobar que La majoria dels llocs que utilitzen empremtes digitals són llocs web de correu brossa o llocs maliciosos. És a dir, és probable que el vostre navegador sigui imprès per empremtes digitals per ciberdelinqüents que per un lloc web legítim.

Com consultar els vostres dispositius per trobar empremtes digitals del navegador

Aleshores, com sabeu si l’empremta digital del vostre navegador és única? Hi ha dos serveis principals: AmIUnique i el servei Panopticlick de la Fundació Electronica Frontera. Tots dos d’aquests serveis són ben considerats, però hi ha algunes diferències clau.

Panopticlick utilitza només els mètodes d’empremta digital d’empremtes digitals més utilitzats. Això inclou capçaleres, versió del navegador, zona horària, i altres mètodes que no consumeixen més recursos.

Amiunique utilitza tots aquests mètodes. Tot i això, també fan servir Dibuixos de Canvas de WebGL i HTML. A més, proporcionen estadístiques globals, de manera que podreu veure com es comparen els vostres resultats amb tots els altres usuaris.

Tingueu en compte que cap d’aquests serveis és perfecte. Us poden donar alguns números de parquet, però tenen dues limitacions.

Primer, hi ha el problema de la mida de la mostra. En poques paraules, si cap dels seus usuaris comparteix la seva empremta digital del navegador, es pot mostrar com a “únic” fins i tot quan no ho sigui. Ets únic entre els usuaris d’aquest servei.

Segon, tenen moltes dades obsoletes. En la majoria dels casos, no es tracta d’un problema, però pot ser enganyós quan es tracta de la versió del navegador i la versió del sistema operatiu. Com que aquests llocs han estat durant uns anys i la vostra versió particular del navegador només està disponible durant uns mesos, probablement es mostrarà tan rara, tot i que és probable que sigui habitual.

Com protegir-se de les empremtes digitals del navegador

Com es protegeix de les empremtes digitals del navegador? La resposta breu és que no hi ha una única mesura preventiva. Però hi ha diversos mètodes que, quan es combinen, poden ofereixen una protecció important.

Utilitzeu una VPN

Una VPN o xarxa privada virtual és una eina que crea una connexió segura entre el vostre equip i el servidor de la VPN. Des d’allà, el servidor VPN es connecta al web.

Una VPN, per si mateixa, no impedirà totalment l’empremta digital del navegador. malgrat això, pot enfosquir molta informació. Per exemple, si us connecteu mitjançant una VPN en una zona horària diferent, aquesta informació serà diferent.

No totes les VPN són igualment útils. Per exemple, haureu d’evitar utilitzar una VPN gratuïta. La majoria són estafes evitables i serviran anuncis addicionals o us robaran informació. Una VPN de qualitat pagada costarà uns quants dòlars, però podeu estar segur que la vostra connexió és segura i segura.

Utilitzeu Anti-Malware

atacs de programari maliciósComençar amb, tothom hauria d’utilitzar la protecció antivirus o antivirus. És només el sentit comú. No només la protecció contra programari maliciós us protegeix dels errors de l’ordinador, que també pot ajudar a enfosquir l’empremta digital del vostre navegador.

Tingueu en compte que la vostra protecció contra virus no va a tallar la mostassa. Productes com Malwarebytes i HitmanPro proporcionaran el nivell de protecció que necessiteu, impedint la instal·lació de programes nocius que depenen de la seva empremta digital del navegador.

És important tenir en compte que el programari anti-malware s’actualitza constantment per estar al dia de les darreres amenaces en línia. Assegureu-vos que activeu les actualitzacions automàtiques per assegurar-vos que la vostra protecció estigui actualitzada.

Desactiva JavaScript

Desactivar JavaScript és una manera eficaç d’obstruir el navegador de la seva impressió digital. El motiu és que sense JavaScript està habilitat, els llocs web no poden detectar quins plugins i fonts heu instal·lat. Com que aquesta informació és una part important de la vostra empremta digital, és una bona idea evitar que els llocs web puguin veure-la.

com desactivar javascript

Dit això, molts llocs requereixen JavaScript per funcionar eficaç, de manera que podríeu llançar el nadó amb l’aigua del bany. Però, si passaria el millor dels dos mons?

Una solució és utilitzar una eina com NoScript. NoScript bloquejarà JavaScript de manera predeterminada en tots els llocs, però us permet habilitar-lo per als llocs que realment voleu utilitzar. L’inconvenient és que s’ha de fer manualment, de manera que es necessita una mica de treball per utilitzar-lo de manera eficaç.

Utilitzeu el mode Incògnit

Molts navegadors tenen un “mode Incògnit” que enfosqueix molts detalls del navegador. Essencialment, el que fa és definir les capçaleres i el perfil del navegador a les opcions predefinides. Com que tots els navegadors del mode Incògnit semblen iguals, els llocs web hauran de confiar en dades de maquinari de l’ordinador per provar-vos i deixar-vos empremtes.

crom-incògnit

El mode Incògnit és compatible amb Safari, FireFox, Chrome i diversos altres navegadors. Utilitzeu-lo mentre navegueu i seràs significativament més difícil de localitzar.

Utilitzeu el navegador Tor

Navegador TORTor Browser és un projecte dissenyat per promoure la màxima privacitat. En lloc de connectar-se directament a un lloc web, us connecteu mitjançant un “node” Tor, que és un altre usuari de Tor. La vostra connexió s’encamina a través de diversos nodes per tal d’obscurçar la seva identitat.

Per tal d’amagar més l’empremta digital del navegador, el navegador Tor estandarditza diversos aspectes del vostre navegador. Per exemple, restringeix els tipus de lletra a algunes opcions de selecció i no permet la representació HTML Canvas tret que s’aprovi específicament cada vegada. També bloqueja JavaScript.

L’inconvenient del navegador Tor és que acostuma a ser lent. Això es deu al fet que la vostra connexió s’encarrega per diversos altres nodes. És a dir, que no és un programa inicial per veure vídeos. Però per llegir text senzill, és una opció sòlida.

Altres opcions del navegador

Llavors, què feu si no voleu afrontar la velocitat lenta de Tor? Per sort, hi ha algunes opcions si voleu una altra opció.

Per a usuaris de Windows i Android

En la primera versió del Firefox del 2020, Mozilla va introduir el bloqueig de les empremtes dactilars. Això ho fa bloquejant les sol·licituds de llocs i empreses que se sap que participen en les empremtes digitals del navegador.

Per defecte, aquesta funció està desactivada, ja que pot evitar que alguns llocs web es carreguin correctament. Dit això, la podeu activar a la pàgina de privadesa i seguretat de Firefox. Mozilla treballa per habilitar el bloqueig d’empremtes per defecte per defecte, però no han anunciat una data de llançament d’aquesta funció.

Aquest any, Google també va anunciar que introduirien el bloqueig d’empremtes dactilars a Chrome. Tot i això, no s’ha anunciat cap data de llançament. Dit això, podeu obtenir alguna mesura de protecció per al vostre dispositiu Android mitjançant una VPN compatible amb Android.

Per als usuaris d’Apple

La protecció d’empremtes digitals s’ha utilitzat al navegador Safari d’Apple des de l’any passat. Si estàs executant la versió més recent d’iOS, tindrà la protecció d’empremtes digitals automàticament s’habilita. Aquesta opció només està disponible en dispositius iOS, de manera que els usuaris de PC necessitaran una altra opció.

La protecció d’empremta digital de Safari funciona compartint només la informació que ha d’executar un lloc web. Això no és eficaç al 100%, en funció del que afirma que el lloc web necessita. Però pot protegir-vos de la mala empremta dactilar, alhora que permet la impressió desitjable, com ara el lloc bancari.

Per obtenir una millor protecció, assegureu-vos d’utilitzar una VPN d’iOS que esculli amb altra informació, com ara la vostra zona horària.

Complements del navegador

Hi ha altres maneres d’evitar l’empremta digital. Per als usuaris de Chrome, podeu fer-ho baixar Desconnecta, que desactiva automàticament el seguiment. En alguns llocs, en particular els llocs de compres, pot causar problemes. Però es pot desactivar temporalment amb el clic d’un botó.

Els usuaris de Firefox poden instal·lar Canvas Fingerprint Defender. És una mica més complet que l’eina anti-empremta digital de Firefox integrada. Tot i això, com Defender, també se sap que causa problemes en alguns llocs.

Utilitzeu l’opció “No feu el seguiment”

Do Not Track és una sol·licitud que es pot incrustar a la capçalera del navegador. És exactament el que sona: és sol·licita que els llocs web no us facin un seguiment. Com que és part de la vostra capçalera, no una cookie, romandrà al seu lloc, fins i tot si esborreu les galetes.

La majoria de navegadors i tots els navegadors principals són compatibles amb la capçalera de No rastrejar. Simplement, obriu la configuració del navegador i vegeu si està activada. Amb aquesta capçalera activada, podeu dir-li al vostre blocador d’anuncis que acceptin anuncis de llocs que respectin la capçalera de No rastrejar.

no feu el seguiment de crom

La majoria dels llocs web ignoren la capçalera de No rastrejar, cosa lamentable. Com ajuda això? A curt termini no ho fa. Tot i això, us permet donar suport a llocs que respectin la vostra privadesa, sense deixar de publicar anuncis en llocs que us rastregen.

A llarg termini, si prou gent utilitza l’opció No fer el seguiment, els llocs web veuran els avantatges de respectar-la. Oferir aquest tipus d’incentiu financer és la millor manera d’aconseguir que els anunciants en línia canviïn de manera.

Conclusió

Com podeu veure, l’empremta digital del navegador és un problema complex. Per començar, ho té moltes aplicacions beneficioses de seguretat. Dit d’una altra manera, si en tots els casos podeu evitar-ho completament, no voldríeu. D’altra banda, l’empremta digital del navegador permet el seguiment d’anuncis invasiu, així com el seguiment per llocs de programari maliciós.

Per a l’individu conscient de la privadesa, la solució és habilitar selectivament el seguiment dels llocs bancaris i de comerç electrònic. Per a la resta d’aplicacions, el millor és utilitzar una gran quantitat de mesures que vam descriure per evitar les empremtes dactilars.

Afegeix la teva valoració:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me