Rishikimi i Surfshark-ut

Logoja e Surfshark-utVota:
9.2 / 10


Shtë e rrallë të shohësh një kompani të re VPN të bëhet një konkurrent serioz aq shpejt sa ka Surfshark. Por, kur filloni nga toka me një politikë privatesie të pastër, një klient të pastër dhe të lehtë për t’u përdorur dhe mbështetur atë me një rrjet global të madhësive të mira që ofrojnë performancë të shkëlqyeshme dhe mbështetje streaming, është koha që të gjithë ta marrin njoftim.

rekuizitë
 • Intimitet dhe siguri e shkëlqyeshme pa prerje
 • Performanca e shkëlqyeshme e serverit
 • Zhbllokon Netflix, BBC, dhe shumë të tjerë
 • Klient i lehtë për t’u përdorur
 • Lidhje të pakufizuara të njëkohshme
 • Mbështetje për torrent
 • i lirë
Cons
 • Shpejtësia e paqëndrueshme në disa vende
 • Mbështetje mjaft e ngadaltë e klientit

Industria VPN është një biznes prekës. Kurdoherë që një ofrues i ri del në treg, ju pothuajse ndjeheni keqardhje për ta, duke ditur se çfarë lloj konkurrence ata nuk janë kundër.

Surfshark është një ofrues i tillë i ri. Por, ndryshe nga shumë të tjerë që luftojnë, ata po lulëzojnë dhe po nxisin avullin e plotë përpara.

Siç do ta shihni nga ky rishikim i Surfshark, falë një klienti të shkëlqyeshëm dhe intuitiv, performancës së shkëlqyeshme dhe një sërë karakteristikash mbresëlënëse, ky është një VPN që po bëhet shpejt një forcë për t’u vlerësuar. Oh, dhe a e përmenda intimitetin gjithashtu nuk bëhet shumë më mirë se kjo?

Features

Të jesh i ri nuk duhet të jetë një justifikim për të hequr dorë nga veçoritë. Duke ofruar pothuajse gjithçka, duhet të ketë çdo ofrues serioz VPN, Surfshark e merr qartë atë. Në fakt, ato madje përfshijnë diçka që askush tjetër (për dijen time) nuk e bën.

kufijtë

Këto ditë, asnjë të dhënë dhe kufijtë e brezit nuk janë standard i industrisë VPN. Surfshark nuk zhgënjehet atje. Nuk ka kufizime në të gjithë tabelën.

Por, ata gjithashtu rritin ante duke ofruar një numër të pakufizuar të lidhjeve të njëkohshme. Asnjë ofrues tjetër i VPN nuk e bën këtë. Mënyra për të shkuar në Surfshark për të qenë një trendetrues.

Ndarja e tunelit

Tunizimi i ndarjes është një tipar mjaft i zakonshëm i VPN dhe i cili gjithashtu mbështetet këtu. Availableshtë në dispozicion për të gjithë klientët (minus shtesat e shfletuesit, ku tunifikimi i ndarë nuk ka kuptim) dhe vjen me aftësi të kufizuara.

Unë jam një tifoz i tunelimit të ndarë dhe jam i lumtur që shoh që Surfshark zgjodhi ta zbatonte atë. Shtë një veçori që e përdor shpesh me P2P. Unë dërgoj klientin P2P përmes VPN, dhe gjithçka tjetër vazhdon të përdor lidhjen time të rregullt (dhe më të shpejtë) të internetit.

Kur vetëm një pjesë e vogël e aplikacioneve tuaja duhet të përdorin një VPN, nuk ka asnjë pikë duke i detyruar të gjithë ta bëjnë këtë.

Mbështetje P2P

Shumica e serverëve të Surfshark mbështesin P2P dhe Torrenting. Kjo është e shkëlqyeshme, veçanërisht kur merrni parasysh politikën e tyre të fortë të intimitetit dhe performancën e jashtëzakonshme.

Megjithatë, dobësia nuk është e qartë se cilët janë ata serverë. Ato nuk janë shënuar në asnjë mënyrë, formë apo formë.

Përzgjedhja e një lokacioni të serverit duke përdorur aplikacionin e Surfshark

Nëse ndodh që të lidheni me një server që nuk lejon P2P dhe të vazhdoni ta përdorni atë, të paktën Surfshark do t’ju mbajë të sigurt. Trafiku juaj do të ridrejtohet automatikisht në një server të bazuar në Hollandë.

Por, duke e bërë dyfishin e VPN-së në trafikun tuaj të Torrentit (pa e ditur se mund të shtoj), shpejtësia juaj e shkarkimit dhe ngarkimit do të marrë pa dyshim një lloj hit.

Do të ishte mirë nëse aplikacioni i klientit shënonte qartë serverat të cilët lejojnë P2P. Përndryshe, unë gjithashtu do të isha i lumtur me një filtër për të treguar vetëm ata serverë mbi të cilët lejohet Torrenting.

Në varësi të cilës platformë po përdorni, një tjetër e metë e Torrenting është mungesa e funksionalitetit të ndërprerësve të vrasjeve. Klientët Windows dhe Mac e kanë atë. Asnjë nga të tjerët nuk e bën.

Nëse jeni duke ekzekutuar një VPN për të fshehur përdorimin e P2P nga ISP-ja juaj, për mendimin tim, një ndërrues vrasës është i domosdoshëm.

Më duhet të them, nuk kam provuar ndonjë rënie lidhjeje me Surfshark. Por, nëse do të ndodhte pa një kaloni vrasës të pranishëm, të gjitha shkarkimet tuaja do të vazhdonin për fat të mirë, duke ju lënë të ekspozuar.

Pra, të paktën kur e shkruaj këtë, mund të rekomandoj vetëm përdorimin e këtij ofruesi VPN për P2P në Windows dhe Mac. Në qoftë se nuk jeni një marrës rreziku më i madh se unë, natyrisht.

CleanWeb

Nëse jeni duke bllokuar reklamat, me Surfshark, nuk do të keni më nevojë. CleanWeb është në të vërtetë një version i një që është ndërtuar drejtpërdrejt në klientin VPN.

Disabledshtë çaktivizuar si paracaktuar dhe mund të ndizet nga Cilësimet në çdo version të aplikacionit, përfshirë shtesat e shfletuesit.

Pasi u aktivizova, pashë që CleanWeb funksionoi shumë mirë. Jo një reklamë në pamje.

Përveç bllokimit të reklamave, supozohet gjithashtu që t’ju ndihmojë të mbani të sigurt duke mos lejuar ndjekës të ndryshëm dhe duke parandaluar infeksione malware.

A funksionon Surfshark me Netflix?

Marrja e duarve në bibliotekën e Netflix nga një treg tjetër nuk është aq e lehtë sa dikur. Shumë ofrues të VPN hodhën kapelën dhe nuk e mbështesin më atë. Disa pretendojnë se e mbështesin atë kur në realitet nuk e bëjnë. Surfshark bën një pretendim të ngjashëm dhe … në të vërtetë jep.

Kam pasur probleme zero duke ndryshuar vendin tim Netflix dhe duke parë shfaqje nga Biblioteka e SHBA, Britania e Madhe, ose Kanadeze – duke përdorur serverët në vendet përkatëse, natyrisht.

Falë faktit se sa është performanca e mirë e serverëve, unë gjithashtu nuk kisha asnjë problem që të transmetonte në 4K të lavdishme dhe të lavdishme.

Nëse dëshironi të shikoni Netflix me një VPN, shumë pak bëjnë një punë më të mirë se Surfshark.

Privatësia dhe Siguria

Nga drejtimi i operacioneve në një vend të përshtatshëm për jetën private dhe duke pasur një politikë të rreptë pa prerjet, deri në encryption të fortë dhe disa karakteristika të dizajnuara për të mbajtur informacionin tuaj të sigurt, Sharksurf bën shumë mirë në frontin e intimitetit dhe sigurisë..

jurisdiksion

Surfshark është i vendosur në Ishujt e Virgjër Britanik (BVI). Kjo është një gjë shumë e mirë për intimitetin.

BVI aktualisht nuk ka ligje për ruajtjen e të dhënave. Ata nuk janë gjithashtu pjesë e ndonjë marrëveshjeje për ndarjen e inteligjencës.

Politika e Regjistrimit të Surfshark

Edhe nëse dikush do të vinte duke trokitur në derën e Surfshark duke kërkuar informacione për aktivitetet tuaja në internet (të cilat, përsëri, thjesht nuk do të ndodhin në BVI), ata nuk do të kishin fat. Kjo për shkak të një politike shumë të rreptë të mos prerjeve.

Pas rishikimit të të gjithë legalizuarve të Surfshark, këtu është një citat direkt nga Kushtet e tyre të Shërbimit që ndoshta përmbledh gjërat më të mira:

“Politika e mos-logs është një nga karakteristikat më të rëndësishme të Shërbimeve tona. Do të thotë që aktivitetet tuaja nuk janë regjistruar, ruajtur ose transferuar në asnjë mënyrë tek palët e treta kur lidheni me Shërbimet tona. Ne nuk mbledhim adresat IP, historinë e shfletimit, informacionin e sesioneve, gjerësinë e bandës, pullat e kohës së lidhjes, trafikun e rrjetit dhe të dhëna të tjera të ngjashme. “

Për shkak se Surfshark ofron gjithçka të pakufizuar (lidhje të njëkohshme, bandwidth dhe të dhëna), politika e tyre e prerjeve është e lehtë të besohet.

Shumë ofrues të tjerë pretendojnë se nuk kanë prerje, por prapë, për shembull, kufizojnë lidhjet tuaja me një numër të caktuar. Si është e mundur nëse nuk logojnë asgjë? Ata duhet të paktën të ruajnë që ju jeni duke përdorur katër lidhje për t’ju mohuar një të pestë.

Privatësia në Regjistrim

Gjatë procesit të regjistrimit, duhet të siguroni një adresë emaili dhe një formë pagese. Të dyja mbahen në dosje.

Sipas Surfshark, emaili juaj është i nevojshëm vetëm për arsye të rikuperimit të fjalëkalimit dhe informacionin tuaj të pagesës për rastet kur kërkohet rimbursim. Në çdo moment, mund të kërkoni që të dyja pjesët e të dhënave të hiqen duke kontaktuar mbështetjen.

Kjo tha, nëse dëshiron ta bësh këtë, ndjehu i lirë të përdorësh një adresë të rreme të postës elektronike. Nuk kam pse të konfirmoja emailin që kam furnizuar dhe kam qenë në gjendje të përdor shërbimin thjesht mirë. Vetëm sigurohuni që të mbani mend / shkruani atë fjalëkalim.

Pagesa e mençur, forma më private e pranuar nga Surfshark është cryptocurrency. Bitcoin, Ethereum dhe Ripple janë të gjitha opsionet.

Karakteristikat e privatësisë dhe të sigurisë së Surfshark

Të gjitha shenjat tregojnë për Surfshark në përpjekje për të marrë intimitetin dhe sigurinë e përdoruesit shumë seriozisht. Megjithëse jo të gjitha tiparet e lidhura janë akoma të disponueshme në çdo platformë, gjërat pothuajse janë aty.

Sidoqoftë, në varësi të nevojave tuaja, të paktën deri sa klientët e Surfshark të kapen me njëri-tjetrin, mund t’ju duhet të shikoni përkohësisht ofruesit e tjerë.

Menyja e opsioneve të sigurisë në softuerin e klientit Surfshark

Appdo aplikacion i pavarur aktualisht përfshin një veçori të dyfishtë VPN. E njëjta gjë është e vërtetë edhe për lidhjen automatike të VPN në Wi-Fi.

Për momentin, funksionaliteti vrasës i kaloni është i disponueshëm vetëm në klientët Windows dhe macOS. Megjithëse, nga sa kuptoj, duhet të vijë shumë shpejt në celular.

Surfshark aktualisht nuk ofron asgjë të ngjashme me TOR mbi VPN. Por ata kohët e fundit kanë shtuar bllokimin e serverit (i cili quhet modaliteti NoB مرز). Fatkeqësisht, për momentin edhe ajo mungon në celular.

Ju gjithashtu duhet të vini re se as shtesa e Chrome as shtesa Firefox nuk zbaton ndonjë nga këto veçori të sigurisë ose të intimitetit.

Surfshark Double VPN

MultiHop është versioni i VPN i dyfishtë i Surfshark. Ju mund të zgjidhni ta aktivizoni atë kur vendosni një lidhje duke përdorur klientin.

Një listë e opsioneve të lidhjes së dyfishtë VPN

Me këtë funksion të aktivizuar, të dhënat tuaja dërgohen përmes dy serverave VPN në vend të vetëm një. Ky është dyfishi i enkriptimit i cili, nëse keni shumë intimitet, nuk është diçka e keqe.

Dobësitë e përdorimit të MultiHop (dhe me të vërtetë çdo zbatim tjetër i dyfishtë i VPN) është goditja e performancës. Për shkak se të dhënat tani janë të koduara dy herë dhe duhet të udhëtojnë në një server të dytë VPN para se të arrijnë destinacionin e tij përfundimtar, shpejtësia e lidhjes tuaj do të vuajë.

Unë bëra një test të shpejtë duke krahasuar një lidhje të drejtpërdrejtë me një server të zonës në Los Angeles me një lidhje MultiHop që së pari kaloi nëpër Kanada. Kjo e fundit tregoi një ulje të shpejtë në shpejtësi 20% deri 25% në krye të lidhjes standarde VPN.

Por, në varësi të asaj që është shpejtësia bazë e lidhjes tuaj të internetit dhe ajo që po përpiqeni të bëni me VPN, ato pika mund të jenë akoma më shumë sesa të pranueshme.

Dyfishimi i dyfishtë i VPN i mbështetur në kohën e këtij shqyrtimi janë si më poshtë:

 • Franca përmes Britanisë së Madhe
 • Gjermania përmes Britanisë së Madhe
 • Hollandë përmes SH.B.A.
 • Portugalia përmes SH.B.A.
 • Suedia përmes Francës
 • MB përmes Gjermanisë
 • SHBA përmes Holandës
 • SHBA përmes Kanadasë

Lidhja automatike në Wi-Fi

Një tjetër veçori e dobishme e sigurisë nga Surfshark është aftësia për t’u lidhur automatikisht me VPN kur pajisja juaj po përdor Wi-Fi. Qëllimi këtu është të mbrojmë ju dhe të dhënat tuaja në çdo kohë kur jeni në një rrjet publik.

Kjo veçori është çaktivizuar.

Rishikimi i opsioneve të lidhjes së klientit Surfshark

Kur aktivizohet, funksionon në bazë të listave të bardha. Aplikacioni i klientit do të supozojë se të gjitha rrjetet Wi-Fi janë publike (dhe për këtë arsye potencialisht të rrezikshme) nëse nuk thuhet ndryshe.

Pra, në rastet kur jeni në shtëpi, në vendin e një miku ose kudo tjetër ku ju besoni në rrjet, mund t’i thoni klientit Surfshark që të mos vendosë automatikisht një lidhje VPN. Në këtë mënyrë, ju nuk do të merrni një hit të panevojshëm të performancës VPN në shtëpi, por prapëseprapë do të mbroheni si parazgjedhje në çdo kohë që vizitoni kafenenë tuaj lokale.

Protokollet dhe Kriptimi

Surfshark aktualisht mbështet dy protokolle: IKEv2 dhe OpenVPN. Këto ditë, kjo është gjithçka që ju nevojitet. Të dyja janë të shpejta, të sigurta dhe mes të dyve, do të jeni në gjendje të lidheni me pothuajse çdo platformë.

Të dy aplikacionet iOS dhe Android përdorin IKEv2, që është një zgjedhje shumë e arsyeshme.

IKEv2 është shumë më i lehtë në baterinë e telefonit tuaj sesa protokollet e tjera. Ai gjithashtu vendos automatikisht lidhjen VPN pas çdo ndërprerjeje në internet. Kështu që, ju do të qëndroni të lidhur edhe pasi telefoni juaj ndryshon rrjetet e ofruesit ose ndryshon midis celularit dhe Wi-Fi.

Të dy klientët Windows dhe Mac ju lejojnë të specifikoni se cilin nga dy protokollet e disponueshëm dëshironi të përdorni. Nëse vendosni OpenVPN, mund të zgjidhni midis protokolleve të shtresave të transportit UDP ose TCP.

Në të dy sistemet operative, OpenVPN mbi UDP është zgjedhja e paracaktuar.

Zgjedhja e protokollit OpenVPN UDP ose TCP

Dhe, nëse jeni mjaft të kënaqur për të bërë pak konfigurim manual në vend që të përdorni aplikacionin e klientit, ju merrni një mundësi tjetër. Surfshark lejon konfigurimin manual të OpenVPN në Android.

Kur bëhet fjalë për kriptimin, marrim një shifër AES-256-GCM me nënshkrime SHA-512. Në qoftë se dikush nuk ka burime të pafund (si kohë ashtu edhe llogaritëse), askush nuk po e prish atë kurrë.

AES-256-GCM gjithashtu ka një avantazh të vogël ndaj AES-256-CBC të përdorur nga shumica e ofruesve të tjerë. Ka autentifikim të integruar, gjë që e bën encryptimin më të shpejtë.

Diferenca nuk do të jetë masive, por çdo pikë e vogël llogaritet. Pra, kudos për të Surfshark atje.

Testet e rrjedhjeve

Një VPN është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fshehur IP-në tuaj, duke supozuar se IP nuk është lëshuar disi. Pas zgjedhjes dhe lidhjes së rastësishme të disa serverave të Surfshark, unë drejtova baterinë time standarde të testeve të cilat përpiqen të identifikojnë ndonjë çështje të tillë.

Një përmbledhje e rezultateve të testit të rrjedhjes IP në Surfshark

Testdo provë kaloi me ngjyra fluturuese. Asnjë nga adresat IPv4, IPv6 ose DNS nuk u zbulua, përfshirë përmes WebRTC.

Aplikacione dhe Klientë

Kur filloni një klient të Surfshark, gjëja e parë që vini re është sa e pastër duket. Ju merrni një ndjenjë që kjo gjë do të jetë një fllad për t’u përdorur. Dhe eshte.

Softueri Surfshark

Klienti është paraqitur shumë logjikisht. Gjithçka është aty ku do ta prisni të jetë dhe lundrimi midis veçorive dhe seksioneve të ndryshme është i lehtë.

Për dallim nga shumë ofrues të tjerë VPN, Surfshark gjithashtu mban pamjen e qëndrueshme midis platformave të ndryshme (përfshirë shtesat e shfletuesit). Ndoshta po bëj nyje, por sigurisht që e vlerësoj. Nuk më pëlqen të jem i detyruar të rishikoj të njëjtën aplikim sa herë që kaloj në mes të telefonit tim, PC dhe MacBook.

Platformat e Mbështetur në Surfshark

Një aplikacion klienti është i disponueshëm për të gjitha platformat kryesore. Kjo përfshin Android, iOS, macOS dhe Windows.

Nëse përdorni një Mac, ju lutem vini re se ju duhet të ekzekutoni të paktën versionin 10.12 të macOS (Sierra) për të punuar softet e Surfshark.

Lista e programeve të klientëve të mundshëm të Surfshark

Shtesa e Chrome dhe shtesa Firefox ndajnë pamjen dhe ndjenjën e tyre me zbatimet e tjera. Ata punojnë mirë dhe, siç tregohet nga një kontroll i pavarur i kohëve të fundit, janë të këndshme dhe të sigurta.

Në mangësi, ata aktualisht po humbasin disa nga tiparet që klientët e vetëm kanë (VPN e dyfishtë, për shembull).

Dhe në rast se po pyesni, shtesat e shfletuesit kanë nevojë për lejet e mëposhtme:

 • Qasje në të dhënat tuaja për të gjitha faqet e internetit
 • Qasje në vendndodhjen tuaj
 • Leja për të lexuar dhe modifikuar cilësimet e intimitetit
 • Kontrolli i cilësimeve të proxy të shfletuesit
 • Qasja në skedat e shfletuesit

A funksionon Surfshark në Routers?

Surfshark gjithashtu mund të vendoset në disa ruterë. Ata kanë udhëzues të detajuar se si ta bëjnë këtë për produktet AsusWRT, DD-WRT dhe Domate.

Firmware në shumicën e ruterave të tjerë (Netgear, TP-Link, Linksys, etj) nuk mbështet lidhjet OpenVPN, që është një kërkesë. Për t’i marrë ata që shkojnë, do t’ju duhet të shfletoni në një firmware të personalizuar si DD-WRT ose domate.

Vendndodhjet e serverëve

Për një ofrues të ri të arsyeshëm VPN, Surfshark po bën shumë mirë për mbulimin e serverëve global. Ata aktualisht ekzekutojnë mbi 1040 serverë në 63 vende të botës.

Disa vende marrin vendndodhje të shumëfishta, si SH.B.A. dhe MB, duke e çuar lokacionin në 108. Të gjithë këta numra janë në fundin e sipërm të shkallës. Në fakt, ata fryjnë disa ofrues të tjerë të vendosur nga uji.

Vend i mençur, çdo i madh që unë ndonjëherë mund të dëshiroja të lidhesha me të është atje dhe llogaritet. Ju mund të shihni të gjithë listën e serverëve Surfshark këtu.

Nëse jeni të interesuar posaçërisht për një vend më të vogël aziatik ose afrikan, mund t’ju duhet të shikoni diku tjetër. PureVPN ka një rrjet masiv serverash dhe mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyeshme. Por për 99% prej nesh, mbulimi i Shurfshark duhet të funksionojë shkëlqyeshëm.

Shpejtësia dhe performanca

Një numër i mirë i serverëve dhe mbulimi i madh global janë një gjë. Por të dy nuk nënkuptojnë asgjë nëse nuk mbështeten nga performanca e fortë.

Lajmi i mirë është, edhe këtu Surfshark po bën shumë mirë.

Rezultatet e testit të shpejtësisë flasin vëllime vetëm më vete. Por janë edhe detajet e vogla, si zgjedhja e shifrës më të shpejtë AES-256-GCM që tregon angazhimin e këtij ofruesi për të shpejtuar.

Testet më poshtë u ekzekutuan duke përdorur një lidhje të shkarkimit 500 Mbps dhe 100 Mbps lidhje me qendër jashtë Evropës. Unë e le klientin Surfshark të zgjedhë atë që mendonte se ishte vendndodhja ime më e mirë.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit më të mirë të Surfshark-ut VPNMe VPN Rezultatet fillestare të testit më të mirë të shpejtësisë së serverit të Surfshark-utAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit të Surfshark-it në VPN të Sh.B.A.Me VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit në Surfshark Sh.B.A.Asnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit Surfshark Hollandë VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit të Surfshark HollandëAsnjë VPN

Në çdo rast më lart, rezultatet ishin të shkëlqyera. Surfshark është padyshim një nga VPN-të më të shpejta që kam provuar ndonjëherë. Ofruesit që ofrojnë shpejtësi më të mira janë të pakta dhe larg, dhe do të të bënit presion për ta bërë lidhjen tuaj më të shpejtë.

Me këtë lloj performance, çdo gjë nga transmetimi i videos 4K deri tek shkarkimi i skedarëve të mëdhenj është një fllad.

Shërbimi ndaj klientit

Kur lind nevoja, ndihmoni nga stafi mbështetës i Surfshark të gatshëm. Kompania ofron mbështetje 24/7 të klientit përmes chat ose email.

Mbështetja duket edhe në top. Pas azhurnimit të klientit tim në Windows, unë hyra në një vend ku nuk isha në gjendje të lidhesha për shkak të përdorimit të të gjithë adaptuesve TAP-Windows. Problemi u zgjidh brenda disa orësh (dhe doli që nuk kishte asnjë lidhje me Surfshark).

Kapja në ekran e portalit të mbështetjes së klientit të Surfshark

Për ata prej nesh që preferojnë një qasje më praktike, faqja e internetit e kompanisë gjithashtu ka një bazë të njohurive në rritje. Por, me vetëm rreth 35 artikuj në total midis FAQ, udhëzuesve të konfigurimit, faturimit, llogarisë dhe kategorive teknike, sasia e informacionit ndihet pak dritë.

Sidoqoftë, kjo tha, të gjitha bazat duket se janë të mbuluara.

Anulimi i një abonimi të Surfshark

Kontaktimi i mbështetjes së klientit është mënyra zyrtare për të anulluar çdo abonim të vazhdueshëm. Unë e shoh atë pak të bezdisshme. Nëse është e mundur, unë preferoj të shmang kontaktin e njeriut.

Por, për të dhënë kredi aty ku duhet, kur anulova pajtimin që përdora për këtë përmbledhje, ata ishin të përgjegjshëm dhe nuk më dhanë ndonjë pikëllim.

Nëse paguani me PayPal, duhet të jeni në gjendje të anuloni duke ndaluar abonimin e përsëritur përmes llogarisë tuaj PayPal. Shtë një rrugë që marr shpesh me shërbime të tjera.

Pricemimi dhe vlera

Më pëlqen të mos shpenzoj më shumë para sesa duhet, dhe jam i sigurt që edhe ju bëni. Dhe në varësi të cilës abonim ju zgjidhni, Surfshark mund të ofrojë një nga marrëveshjet më të mira (nëse jo më të mirat) përreth.

Struktura e çmimeve aktualisht është e ndarë në plane të vetme muaj, 12-muaj dhe 24-muaj.

Një përmbledhje e planeve të çmimeve të Surfshark

Dy të parat janë të krahasueshme me shumë ofrues të tjerë, japin ose marrin një dollar.

Plani 24-mujor, megjithatë, nuk është vetëm marrëveshja më e mirë që kompania ka ofruar ndonjëherë, por pajtimi më i lirë i çdo VPN të nivelit të lartë. Ju do të shtypeni fort për të gjetur një ofrues tjetër që ju jep mundësinë e hyrjes me 1.99 $ në muaj, e lëre më atë që ofron veçoritë, privatësinë dhe performancën që bën Surfshark.

menyra pagese

Sa i përket metodave të pagesave, Surfshark merr të gjitha format standarde. Kartat kryesore të kreditit dhe PayPal janë të gjitha atje, që paguhen në njërën nga gjashtë monedhat (AUD, CAD, CNY, EUR, GBP dhe USD). AliPay është gjithashtu në dispozicion.

Një listë e opsioneve të disponueshme të pagesës

Dhe për ata prej nesh që kanë më shumë intimitet, Surfshark pranon monedhat cryptocurrency. Ekzistojnë mundësi të shumta duke përfshirë Beam, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Nano, TRON, dhe XRP.

Gjykimi dhe Rimbursimet Falas për Surfshark

Ju mund të merrni një provë 7-ditore falas të Surfshark në Android dhe iOS.

Nëse dëshironi të merrni VPN për një rrotullim në ndonjë platformë tjetër, do të duhet të mbështeteni në garancinë e tyre 30-ditore të kthimit të parave. Gjatë asaj periudhe, ju mund të kërkoni një rimbursim të plotë për ndonjë arsye duke kontaktuar mbështetjen e klientit.

Mendimet përmbyllëse

Kur do të luftoni kundër shumë ndërmarrjeve të krijuara, ju keni përfunduar punën tuaj për ju. Surfshark megjithëse është më shumë se sfida dhe është e gatshme të shkojë gishtin me majë me disa nga lojtarët më të mëdhenj në industrinë VPN.

Po, siç tregoi ky përmbledhje e Surfshark-ut, ka disa çështje këtu dhe atje që ende kanë nevojë të hekurosin.

Por, një klient i lehtë për t’u përdorur dhe i pastër, intimitet fantastik, mbulim dhe performancë e shkëlqyeshme e serverëve global, dhe mbështetje Netflix dhe Torrenting më shumë sesa që përbëjnë ndonjë mangësi të vogël.

Në fund të fundit është Surfshark kontrollon të gjitha kutitë dhe është një rekomandim shumë i thjeshtë për tu bërë.

Logoja e Surfshark-utVota:
9.2 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map