Rishikimi IPVanish

Logoja IPVanishVota:
8.3 / 10


IPVanish ofron edhe performancën dhe fuqinë. Shpejtësitë e rrjetit të tyre të serverëve janë disa nga më të mirët përreth. Dhe klienti është shumë i konfigurueshëm dhe i mbushur me karakteristika. Megjithëse jo pa pengesat e tij, veçanërisht disa shqetësime në lidhje me privatësinë e përdoruesit, IPVanish është një VPN mirë që vlen të merret në konsideratë.

rekuizitë
 • Shpejtësi të shkëlqyera të serverit
 • Zgjedhje e shkëlqyer e cilësimeve të kriptimit dhe veçorive të intimitetit
 • Asnjë politikë e prerjeve
 • Lejon përrua
 • Deri në 10 lidhje të njëkohshme
 • Mbështetja e klientit e arritshme me email, chat dhe telefon
Cons
 • Bazuar në SH.B.A.
 • Nuk funksionon mirë me Netflix ose iPlayer të BBC-së
 • Garanci e shkurtër 7-ditore e kthimit të parave

IPVanish pëlqen ta quan veten të dy “Shërbimi më i mirë VPN në botë” dhe “Shërbimi më i shpejtë VPN i Botës”. Vendosja e pretendimit ndaj epërsisë VPN është një gjë. Por në të vërtetë dorëzimi është diçka krejtësisht e ndryshme.

Nuk jam asnjëherë që t’i marr pretendimet e VPN me vlerën e saj. Prandaj, vendosa ta vë në provë IPVanish për të provuar dhe veçuar rrotat e marketingut nga realiteti.

Rezultati? Ky përmbledhje nga lart-poshtë IPVanish.

Në të, ju do të gjeni gjithçka në lidhje me shërbimin, nga kush është prapa tij për çdo tipar kryesor që ofron, nga ato që i bën mirë, atje ku bie shkurt.

Dhe, shpresojmë, deri në fund, ju do të keni një ide të qartë se si po bëhet IPVanish i vërtetë dhe nëse është shërbimi i denjë për kohën dhe konsideratën tuaj.

Përmbledhje e IPVanish

Le të fillojmë me një prezantim të shpejtë të IPVanish, dhe një përmbledhje të të mirat dhe të mirat e saj.

Kompania është e bazuar në SH.B.A. dhe ka rreth që nga viti 2012 – më gjatë se 90% e shërbimeve VPN atje. Kjo është pozitive.

Megjithëse IPVanish ishte në fillim një ofrues i pavarur, ata që nga ajo kohë kanë kaluar disa blerje – nga firma e sigurisë së rrjetit me bazë në Teksas StackPath në 2017, dhe gjigandi i teknologjisë j2 Global me bazë në California në 2019.

Me kalimin e viteve, kompania është rritur në një shërbim të fuqishëm VPN, duke sportive shumë karakteristika të sigurisë dhe intimitetit, dhe një rrjet serverash që përfshin kontinentet e shumta – serverët të cilët ata vetë i zotërojnë dhe veprojnë, nga rruga.

Dhe, përfitimet IPVanish nuk ndalen as këtu.

Pro IPVanish

Zotërimi i rrjetit të serverëve të tyre, i kombinuar me një përzgjedhje të shkëlqyer të cilësimeve të kodimit dhe protokollit – përfshirë OpenVPN dhe AES 256-bit – ndihmon IPVanish të sigurojë siguri të shkëlqyeshme.

Nuk ka rrjedhje IP ose DNS për të folur asnjërën.

Pronësia e serverit gjithashtu mund të jetë një gjë e mirë për performancën, dhe gjithashtu, IPVanish shkëlqen. Shpejtësia e tyre e lidhjes mbresëlënëse i bën ata lehtësisht një nga ofruesit më të shpejtë të VPN-së përreth.

Shërbimi ka një pajtueshmëri të gjerë dhe duhet të punojë me pothuajse çdo pajisje të lidhur me internet që zotëroni.

IPVanish gjithashtu lejon torrenting dhe pretendojnë të mos mbajnë logs, megjithëse ka disa pikëpyetje mbi këtë të fundit.

Unë, natyrisht, do t’i rishikoj të gjitha këto përfitime në detaje shumë më të mëdha pak më tej – kjo është vetëm një përmbledhje e shpejtë.

ConsV IPVanish

Për të gjitha përfitimet e tyre, IPVanish vjen me disa pengesa.

Shqetësimi im më i madh në lidhje me kompaninë është se ato janë me qendër jashtë Shteteve të Bashkuara. Nuk është një juridiksion i madh për intimitetin.

Po, në teori, ofruesi ka një politikë mos-prerjet. Në praktikë, megjithatë, IPVanish ndihmoi autoritetet amerikane në të kaluarën duke siguruar të dhëna të mbledhura të përdoruesit.

Shtë diçka që ka ndodhur nën pronësinë e mëparshme, dhe menaxhimi aktual thotë se ata kurrë nuk do ta linin të ndodhte tani (më shumë për këtë shpejt).

Por, vihet në dyshim nëse IPVanish ndonjëherë mund të ofrojë pretendime të përsosura të anonimitetit për shkak të ligjeve të ndryshme amerikane që duhet të ndiqen.

Megjithë shpejtësitë e tij të shkëlqyera, IPVanish gjithashtu nuk mund të jetë një zgjedhje kaq e shkëlqyeshme për transmetim. Ata nuk punojnë shumë mirë me shumë shërbime të njohura, përfshirë Netflix ose iPlayer të BBC.

Dhe, IPVanish ofron vetëm një garanci 7-ditore të kthimit të parave – aktualisht më e shkurtër (deri tani) midis të gjithë ofruesve të nivelit të lartë VPN.

Features

Nëse ka ndonjë gjë që është e padiskutueshme në lidhje me IPVanish, është se ato ofrojnë një ton karakteristikash. Disa rritin sigurinë dhe privatësinë. Të tjerët përmirësojnë pajtueshmërinë dhe dobi.

Por, së bashku, ata bëjnë një shërbim që mund të jetë i përshtatshëm pa marrë parasysh pse po kërkoni të përdorni një VPN.

Vrasin kaloni

Kur doni të mbani intimitetin tuaj në internet, një ndërrim vrasës në VPN tuaj është një domosdoshmëri. Dhe, me të vërtetë, IPVanish vjen me një.

Një ndërprerës vrasës është një veçori neto sigurie që ndërpret të gjithë aksesin në internet në rast se lidhja VPN papritmas bie. Shkëputjet e papritura nuk duhet të ndodhin shpesh. Por, kur privatësia është e rëndësishme, është mirë të keni atë shtresë shtesë mbrojtjeje.

Mund të aktivizoni tastin e vrasjes në klientët Windows, macOS dhe Android të IPVanish.

Mundësimi i ndërprerës IPVanish kill

Vlen të theksohet se disa ofrues të VPN ofrojnë një ndërprerës të vrasjes me të drejta të plota Android. Pra, pikë shtesë për IPVanish atje.

Ndarja e tunelit

Ndërsa IPVanish ofron tunele të ndara, kjo vepron vetëm tek klienti Android.

Ndarja e tunelit ju lejon të përjashtoni disa aplikacione nga përdorimi i VPN dhe, përkundrazi, të përdorni lidhjen tuaj të rregullt në internet. E bën të panevojshme të aktivizosh dhe çaktivizosh vazhdimisht VPN-në bazuar në atë që po bën.

Featureshtë një tipar i dobishëm të keni kur, për shembull, dëshironi të përdorni BitTorrent ndërsa shikoni TV lokale në të njëjtën kohë. Përralla mund të kalojë përmes VPN – duke parandaluar cilindo që të zbulojë se çfarë po bën – ndërsa rrjedhën e videos suaj nuk e bën.

Siç u përmend, IPVanish aktualisht implementon vetëm tunizim të ndarë në Android. Nëse dëshironi ta përdorni në Windows ose macOS, ExpressVPN është një zgjedhje e mirë atje.

Proxy IPVanish SOCKS5

Megjithëse shumica prej nesh nuk kanë nevojë për të, ju merrni akses në një server proxy IPVanish SOCKS5 në krye të shërbimit të rregullt VPN.

Ju mund të mendoni për SOCKS5 si një version pa kriptim të një VPN.

Kjo do t’ju lejojë të fshehni adresën tuaj IP pa pasur nevojë të shkarkoni klientin IPVanish. Do të shmangni gjithashtu goditjen e lehtë të performancës që vjen me kodimin e një lidhjeje.

Por, SOCKS5 vjen me koston e intimitetit dhe sigurisë.

Për shkak të mungesës së kriptimit, përdorimi i tij bën shumë pak për të parandaluar, të themi, ISP-ja ose qeveria juaj nga analizimi i trafikut tuaj.

Nëse jeni pak më të përparuar dhe keni një përdorim specifik për të, të keni akses SOCKS5 është një shpërblim i mirë. Por, më shpesh sesa shënimi, ngjitja në VPN është një bast më i sigurt.

Përputhshmëria e TOR

TOR është një rrjet i lirë, i drejtuar vullnetar nga anonimiteti, të cilit njerëzit drejtohen kur privatësia është thelbësore. IPVanish ju lejon ta kombinoni atë me shërbimin e tyre.

Me fjalë të tjera, mund të përdorni TOR ndërsa tashmë jeni i lidhur me VPN. Kjo metodë shton një shtresë të dytë të sigurisë, dhe garanton anonimitetin tuaj.

Dobësitë e përdorimit të TOR me IPVanish – dhe me të vërtetë çdo ofrues tjetër VPN – është shpejtësia juaj e lidhjes ka të ngjarë të ngadalësohet në një zvarritje. Por, kur privatësia absolute është jashtëzakonisht e rëndësishme, është një çmim i vogël për të paguar.

TOR mbi VPN është një tipar i avancuar i intimitetit, shumica dërrmuese nuk do ta përdorim kurrë. Por nëse ju nevojitet, është atje.

Serverë të hutuar

Disa rrjete, si bizneset ose shkollat, bllokojnë përdorimin e VPN. Disa vende bëjnë të njëjtën gjë. Të justifikuar apo jo, të gjithë kanë arsyet e tyre.

Për të marrë rreth blloqeve të tilla, IPVanish ofron bllokim të serverit VPN në një veçori që ata e quajnë “përleshje”.

Mundësimi i bllokimit të serverit IPVanish

Scrambling funksionon vetëm me protokollin OpenVPN. Theështja e saj është që lidhja juaj të duket sikur nuk po përdor një VPN, duke e bërë shumë më të vështirë për çdo rrjet të bllokojë.

Shtë një sistem i papërsosur dhe disa metoda më të sofistikuara mund të shohin akoma përmes tij. Por, në testimin tim, ajo funksionoi mjaft mirë.

A funksionon IPVanish në Kinë?

Pavarësisht zbatimit të një forme të bllokimit të serverëve, IPVanish nuk është zgjidhja e duhur për Kinën. Ta themi qartë, metoda e tyre e bllokimit nuk është aq e mirë sa të kaloni firewall-in e përparuar të vendit.

Nëse ky është një problem që po përpiqeni ta zgjidhni, ju rekomandoj të shikoni VyprVPN në vend.

Protokolli Chameleon i ndërtuar dhe i zhvilluar vazhdimisht nga VyprVPN i bën ata një nga VPN-të më të mira për Kinën – rekordi i tyre i shmangies së zbulimit është i shkëlqyeshëm.

Mbështetje për Streaming

IPVanish merr notat kryesore për performancën e shkarkimit. Kjo duhet ta bëjë atë një VPN të mirë për transmetim, apo jo?

Jo domosdoshmërisht.

Ndërsa shpejtësitë e serverëve janë me të vërtetë më shumë se sa të mira edhe për nivelet më të larta të cilësisë së videos, në përgjithësi, IPVanish ka probleme për të hyrë në shumë shërbime të njohura të transmetimit gjeo-bllokuar..

Kjo deklaratë është veçanërisht e vërtetë për çdo gjë me bazë jashtë SHBA, si iPlayer i BBC-së.

A funksionon IPVanish me Netflix?

Kur hidhni një vështrim të kujdesshëm përmes faqes së internetit të IPVanish, ekziston një veçori VPN që shumë prej nesh kërkojnë që nuk do ta gjeni të përmendur askund: Mbështetje Netflix.

Që nga fillimi i vitit 2016, shërbimi më i preferuar i transmetimit të të gjithëve ka shkuar në gjatësi të mëdha për të bllokuar përdorimin e VPN. Dhe në të vërtetë, IPVanish duket se ka rënë viktimë.

Ndërsa gjërat qëndrojnë, kombinimi i IPVanish dhe Netflix është larg idealit. Sigurisht, unë kam qenë në gjendje për të hyrë në versionin amerikan të shërbimit. Por, unë gjithashtu pata fatin që po transmetoj bibliotekën e çdo vendi tjetër.

IPVanish nuk punon me Netflix

Ka më shumë se një VPN që punon me Netflix shumë më mirë se IPVanish. Pra, nëse është një akses i pakufizuar dhe i vazhdueshëm që jeni pas, atëherë do të shikoja.

IPVanish dhe Kodi

Kodi është një softuer masivisht i popullarizuar, me burim të hapur dhe softuer streaming. Një nga thirrjet e saj të mëdha është aftësia e saj për të transmetuar emisione televizive dhe filma falas.

Shumë vende e shohin këtë si ekuivalentin e shkarkimit të atyre shfaqjeve televizive ose filmave. Përdorimi i Kodi është, pra, shpesh i nevrikosur dhe mund t’ju ekspozojë ndaj problemeve ligjore.

Ashtu si me përrua, sidoqoftë, mund të mbrohesh duke përdorur Kodin mbi një lidhje VPN. Dhe IPVanish ndodh që të punojë me të shumë mirë.

Sigurisht, thjesht mund të instaloni IPVanish në pajisjen tuaj dhe të drejtoni të gjithë trafikun përmes VPN. Por, ekziston gjithashtu një shtojcë Kodi që ju lejon të vendosni IPVanish menjëherë brenda softverit.

Unë preferoj metodën e dytë.

Por, cilado qoftë rruga që të shkoni, është e lehtë të shihni pse IPVanish është një nga VPN-të për përdoruesit e Kodi.

Torrent dhe Mbështetje P2P

Një aktivitet në internet që kërkon gjithçka, por kërkon VPN këto ditë është shpërndarja e skedarëve. Dhe, nëse kjo është diçka që ju bëni, ju do të jeni të lumtur të dëgjoni IPVanish nuk e kufizon përdorimin e BitTorrent.

Ju mund të përdorni çdo softuer P2P si për rrjetin e rregullt ashtu edhe për serverët SOCKS5 të IPVanish.

Pavarësisht nëse keni zgjedhur VPN ose përfaqësues, prisni që shpejtësia e shkarkimit të jetë e shkëlqyeshme.

Një gjë që duhet të theksoj është se Kushtet e Shërbimit të IPVanish përfshijnë një paralajmërim për mos përdorimin e tij për të shkarkuar materiale të mbrojtura nga të drejtat e autorit..

Thënë kështu, IPVanish pretendon të mos regjistrohet ose të monitorojë trafikun. Pra, saktësisht se si ata mund të kuptojnë se shkarkimet e paligjshme po ndodhin, nuk jam i sigurt. Por, është diçka për tu mbajtur në mend.

Lidhjet e njëkohshme

Nëse po planifikoni të përdorni pajisje të shumta me një VPN në të njëjtën kohë, IPVanish është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Ata ju lejojnë të ekzekutoni deri në dhjetë lidhje të njëkohshme për një llogari.

Shtë një numër që është shumë mbi mesataren e industrisë – shumica e ofruesve të tjerë lejojnë jo më shumë se pesë, nëse kjo.

Ndërsa e kam të vështirë të imagjinoj se do të kesh nevojë ndonjëherë më shumë, nëse, për çfarëdo arsye, të bësh, mund të hidhni një sy në Surfshark, i cili ofron një numër të pakufizuar të lidhjeve të njëkohshme.

Privatësia dhe Siguria

Edhe listat më të gjata të funksioneve mund të jenë të pakuptimta nëse një VPN nuk mund t’ju japë sigurinë dhe intimitetin që duhet.

Por, përveç vendit që ata e quajnë shtëpi dhe një rast të kaluar të sjelljes së diskutueshme, IPVanish jep edhe atje.

jurisdiksion

Juridiksioni i IPVanish është, për mendimin tim, dobësia më e madhe e tyre e sigurisë dhe intimitetit – ato janë me vend në Shtetet e Bashkuara.

Qeveria amerikane ka një histori të gjatë (dhe disa do të thonë, të nënvepruara) të mbikëqyrjes dixhitale, më shumë se çdo vend tjetër në botën perëndimore.

Për shembull, në një kohë, u zbulua se NSA instaloi një pajisje e cila i lejonte ata të spiunonin në çdo bit të të dhënave që kalonin nëpër AT&Rrjeti masiv në internet. Kjo është goxha e madhe.

Kështu që, edhe pse IPVanish ka një politikë pa log dhe përdor encryption të linjës së lartë, nuk ka shumë pak të ndalosh NSA, FBI, ose një duzinë agjencish të tjera nga kthesa ligjore e krahut të IPVanish për t’i lënë ata të spiunojnë.

Në të gjitha drejtësinë, nuk ka asnjë provë që kjo të ndodhë ose do të ndodhë ndonjëherë.

Por, çdo përdorues i IPVanish i interesuar vërtet me intimitetin do të flejë shumë më mirë nëse kompania zhvendose në det të hapur diku ku SH.B.A. (ose aleatët e saj) nuk ka ndikim..

Politikat e prerjeve

IPVanish nuk mban regjistrat. Kjo është e vetmja gjë që e bën zgjedhjen e tyre nën juridiksion pak më të lehtë për tu gëlltitur.

IPVanish është një ofrues i shërbimit VPN me shkrime zero, që do të thotë që ne nuk mbajmë regjistrime të çfarëdo lidhjeje, trafiku ose aktiviteti në lidhje me Shërbimet tona.

Pra, përveç nëse dikush (po ju shikoj, NSA) është duke parë lidhje nga brenda rrjetit IPVanish në kohë reale, ata nuk duhet të kenë ndonjë regjistrim për të kthyer mënyrën se si e përdorni shërbimin.

Thënë kjo, ka pasur një rast në vitin 2016 ku IPVanish, megjithë politikën e tyre të mos-prerjeve, u ka ofruar autoriteteve informacione për aktivitetet në lidhje me një klient.

Kjo (as nuk duhej) të ishte mirë me askënd.

Pronarët e rinj të IPVanish kanë mohuar që atëherë incidentin. Argumenti i tyre thelbësor ishte se ajo ndodhi para se të përfshiheshin me kompaninë.

Ata janë rikthyer në politikën zero log të IPVanish dhe premtuan se një bashkëpunim i tillë nuk do të kishte dhe nuk do të ndodhë nën kujdesin e tyre.

Dhe ndërsa vetëm koha do të tregojë nëse ato që thonë ata janë të vërteta, deri më tani, nuk ka asnjë arsye të dyshoni për përkushtimin e përtërirë të IPVanish ndaj privatësisë.

Por, nëse keni një grevë dhe nuk keni politikë – dhe mjaft e drejtë – ka shumë VPN të tjera të shkëlqyera dhe të verifikuara në mënyrë të pavarur, nga të cilat mund të zgjidhni.

Protokolli dhe Encryption

Jo shumë gjëra janë më jetike për privatësinë dhe sigurinë e një VPN sesa protokolli dhe standardet e kriptimit që ai përdor. Në atë pikë, IPVanish ka pothuajse të gjitha bazat e mbuluara.

Ata ofrojnë pothuajse çdo mundësi protokolli nën diell:

 • OpenVPNL2TP
 • IKEv2
 • IPSec
 • SSTP
 • PPTP

Mendja, sidoqoftë, jo çdo protokoll është i disponueshëm në çdo platformë. Për shembull, në Android, opsioni juaj i vetëm është OpenVPN (duke përdorur TCP ose UDP – zgjedhja juaj).

Sidoqoftë, OpenVPN është protokoll i flamurit. Ai gjithashtu përdor 256-bit encryption AES, do të thotë se është po aq i sigurt sa merr.

Diku tjetër, IPVanish përdor një shtrëngim duarsh HMAC SHA1 dhe Sekretin e Përsosur të Përparuar të DHE-2048. Përkthyer në anglisht, kjo do të thotë se askush – përveç pajisjes tuaj dhe serverit IPVanish me të cilin jeni lidhur – nuk ka ndonjë shans të deshifrojë trafikun tuaj.

Protokolli i vetëm për të qëndruar larg (nëse mundeni) është PPTP. Ishte kompromentuar vite më parë, dhe arsyeja e vetme që IPVanish përfshin është për pajtueshmëri me pajisje të vjetra të zgjedhura.

Mendimi këtu është se edhe mbrojtja e papërsosur është më e mirë sesa aspak mbrojtje. Unë nuk jam dakord.

Rrjedhjet IPVanish DNS

Shumë ofrues të VPN shpesh anashkalojnë një rrezik të rëndësishëm të privatësisë: rrjedhje të DNS.

Një rrjedhje e DNS ndodh kur, edhe pse të dhënat tuaja kalojnë përmes një VPN, pyetjet e DNS të pajisjes tuaj nuk.

Nëse keni një rrjedhje të tillë, kushdo që ka qasje në regjistrin e serverit DNS – më së shpeshti ISP-në tuaj – do ta dijë emrin e çdo faqe në internet dhe shërbimit online që vizitoni.

Zvogëlon në mënyrë dramatike efektivitetin e një VPN.

Fatmirësisht, këtu, IPVanish merr një faturë të pastër të shëndetit.

IPVanish kalon një provë rrjedhjeje DNS

IPVanish parandalon rrjedhjet e DNS duke defaulting te serverët DNS që ata zotërojnë dhe operojnë. Do herë që të lidheni me VPN, është vendi i vetëm që mund të shkojnë pyetjet tuaja.

Në macOS – dhe vetëm në macOS për ndonjë arsye – ju mund të rishkruajni default duke furnizuar serverët tuaj të palës së tretë DNS në preferencat e klientit.

Vendosja e serverëve të DNS të palës së tretë në klientin MacOS IPVanish

Por, për 99% prej nesh, kjo nuk është e nevojshme. Serverat DNS të IPVanish bëjnë një punë të shkëlqyeshme për të mbajtur pa rrjedhë lidhjen tuaj VPN.

Aplikacione dhe Klientë

Megjithëse klienti IPVanish mund të duket pak i tronditur në fillim me telemetrinë e lidhjes së tij të shfaqur përpara dhe qendër, është shumë intuitiv dhe i thjeshtë për t’u përdorur.

Dhe, duke ardhur nga një ofrues që kishte vite për të përsosur përvojën e tyre të përdoruesit, unë do të prisja jo më pak.

Në kohën e këtij shkrimi, IPVanish ofron softuer për sistemet operative dhe platformat e mëposhtme:

 • Windows
 • MacOS
 • iOS
 • android
 • Chrome OS
 • TV zjarri

Ata gjithashtu ju japin udhëzime të detajuara të konfigurimit për ekzekutimin e VPN në Linux, Windows Phone, dhe një shumëllojshmëri ruterash.

Lista e ruterave të mbështetur nga IPVanish është e gjerë. Ndërsa e shkruaj këtë, jo më pak se pesëmbëdhjetë markat e ruterit dhe dhjetëra e dhjetëra modele bëjnë prerjen. Shtë e vështirë të renditësh të gjitha, por, si rregull, ruterat e serive të nivelit të lartë RT nga ASUS dhe gjithçka që del në DD-WRT ose domate duhet të funksionojë.

Për ato platforma ku një klient është i disponueshëm, pamja dhe ndjenja është mjaft e qëndrueshme në të gjithë.

Shtë e qartë, klientët mobil kanë pak dhunti në ekranin e prekjes në krahasim me versionet e desktopit. Dhe disa veçori ekzistojnë vetëm në njërën platformë dhe jo në të tjera.

Por, kur erdhi tek ajo, unë nuk pata asnjë varje që ktheheshin mbrapa midis tyre – të gjitha funksionet dhe veçoritë ishin aty ku prisja.

Serverët IPVanish

IPVanish ekzekuton një server shumë të respektueshëm 1437 në 53 vende.

Nuk është rrjeti më i madh i të gjithë ofruesve të nivelit më të lartë – ai nderim i shkon PureVPN – por mund të mbajë më shumë sesa.

Mos të harrojmë gjithashtu që IPVanish zotëron pajisjet e tyre – një plus për sigurinë dhe privatësinë – ndërsa shumica e ofruesve të tjerë marrin me qira të tyre nga qendra të ndryshme të të dhënave.

Nëse jeni të interesuar, mund të gjeni listën e plotë të serverëve IPVanish këtu.

Zgjedhja e një vendi, qyteti, apo edhe një serveri individual për t’u lidhur me të është një fllad. Lista është plotësisht e kërkueshme, e mundshme dhe e filtrueshme.

Ekrani i zgjedhjes së serverit IPVanish

Një pamje e hartë e vendndodhjes së serverit është gjithashtu e disponueshme në versionet e desktopit të klientit IPVanish.

Sa e shpejtë është IPVanish?

Unë përmenda në krye të këtij shqyrtimi që IPVanish e konsideron veten si VPN-në më të shpejtë në botë. Ndërsa nuk janë plotësisht të sakta – të paktën jo sipas testeve të mia të shpejtësisë – ata me të vërtetë nuk kanë asgjë për t’u turpëruar.

Siç ndodh me çdo ofrues të VPN, përdorimi i IPVanish do të ngadalësojë lidhjen tuaj paksa. Por, me disa përjashtime të vogla, shpejtësia e shkarkimit dhe e ngarkimit është e shkëlqyeshme.

Rezultati im më i mirë i shkarkimit shënoi në 82.7 Mbps, me një shpejtësi mesatare prej 60.4 Mbps në të gjitha vendet e testuara.

Rezultati më i mirë i ngarkimit ishte një pirja e duhanit të shpejtë 67.4 Mbps me një mesatare të përgjithshme 54.6 Mbps.

Dhe madje edhe në vendet ku shpejtësitë janë pak më të ngadalta (Gjermania dhe Franca, për të qenë të sakta), ato janë akoma më shumë sesa të shpejta për të shkarkuar rëndë dhe transmetim të videos me cilësi të lartë.

Më poshtë është një mostër e vogël me rezultate të testit tim të plotë të shpejtësisë IPVanish.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit më të mirë të shpejtësisë së serverit VPN të VVPMe VPN Rezultatet e testit më të mirë të shpejtësisë fillestare IPVanishAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit IPVanish në Shtetet e BashkuaraMe VPN IPVanish bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë fillestareAsnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit IPVanish Holland VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të IPVanish HollandëAsnjë VPN

Një gjë që mund të vëreni është ndryshimi i madh midis VPN dhe pa numrat VPN. Kjo nuk ka asgjë për tu alarmuar.

Unë qëllimisht përdor një lidhje të shpejtë 500 Mbps poshtë dhe 100 Mbps lart, një që është shumë më e shpejtë sesa ajo që mund të trajtojë çdo ofrues i VPN aktualisht.

Duke përdorur një internet më të shpejtë, unë sigurohemi të shohim ofertën e vërtetë të shpejtësisë maksimale të serverëve të IPVanish, jo një të kufizuar nga ISP-ja ime.

Shërbimi i Klientit IPVanish

Ndërsa nuk kam hasur në ndonjë problem me vendosjen ose përdorimin e IPVanish, kjo nuk është një garanci që askush nuk do. Në fund të fundit, teknologjia është teknologji.

Lajmi i mirë është që, në rast të shansit që të ekzekutoni çështje, IPVanish ofron disa nga shërbimet më të mira për klientët në industrinë e VPN..

Stafi është në dispozicion 24/7 përmes bisedës dhe postës elektronike – i dobishëm për shumicën e pyetjeve të përgjithshme dhe çështjeve operative.

Aty ku me të vërtetë shkëlqen mbështetja IPVanish, është në telefon.

Mbështetja telefonike është diçka që ofrojnë shumë pak ofruesit e VPN-së. Shtë e shtrenjtë të operosh dhe, për rrjedhojë, zakonisht shmanget si murtaja.

Jo IPVanish, sidoqoftë. Ju mund të merrni përsipër dhe të bisedoni me një person të vërtetë në qendrën e tyre të thirrjeve me qendër në SH.B.A. nga e hëna deri të premten nga 9 e mëngjesit deri në 5 të mëngjesit në orën Qendrore.

Dhe nuk mund të stresoj sa duhet se sa i vlefshëm mund të jetë ai opsion kur diçka shkon me haywire. Shpjegimi i një çështje teknike (dhe përpjekja për ta rregulluar atë) në telefon është shumë më e lehtë sesa biseda.

Kam kontaktuar me mbështetje nja dy herë me disa pyetje të përgjithshme (një herë me email, një herë bisedë), dhe në të dyja rastet, i gjeta të shpejtë dhe të sjellshëm. Dhe, më e rëndësishmja, përgjigjet që mora ishin në top.

Nëse jeni më shumë vetë-bërës, IPVanish gjithashtu ka një bazë njohurish mjaft të gjerë dhe të hollësishme në faqen e tyre të internetit.

Shembull i bazës së njohurive IPVanish

Nga udhëzuesit e konfigurimit deri tek zgjidhja e ndonjë numri të problemeve teknike, unë gjeta informacionin të vendosur mirë dhe të lehtë për t’u ndjekur (screenshots dhe të gjitha).

Pricemimi dhe vlera

Mënyra më e mirë për të përmbledhur çmimin dhe vlerën e shërbimit të IPVanish është të thuash që nuk është e lirë, por është një vjedhje për atë që po merr.

Me IPVanish, ju mund të zgjidhni një nga tre gjatësitë e pajtimeve: mujore, tremujore ose vjetore.

Në varësi të opsionit që ju zgjidhni, kostoja standarde e IPVanish në muaj prishet si më poshtë:

 • Plani 1 Muaj: 10,00 dollarë në muaj
 • Plani 3 muajsh: 8,99 dollarë në muaj
 • Plani 1 vjeçar: 3.25 dollarë në muaj

Vlen të përmendet se IPVanish do të paguajë çdo muaj vetëm me planin “1 Muaj”. Ju duhet të paguani paraprakisht tërë shumën me çdo pajtim “3 muaj” ose “1 vit”.

Ashtu si shumica e ofruesve të VPN, IPVanish gjithashtu ofron zbritje dhe shitje në periudha të ndryshme gjatë gjithë vitit. Para se të regjistroheni, sigurohuni që të kontrolloni dyfish nëse mund të merrni një marrëveshje më të mirë.

Si forma pagese, IPVanish pranon çdo kartë krediti kryesore, si dhe PayPal. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mundësi për të paguar me cryptocur euros për anonimitet më të mirë.

IPVanish gjithashtu mbështet të gjitha pajtimet me një garanci 7-ditore të kthimit të parave.

Megjithatë, shtatë ditë është në anën e shkurtër. Shumica e ofruesve ofrojnë të paktën një muaj, dhe dritarja e rimbursimit të udhëheqësit të industrisë CyberGhost është një 45 ditë shumë bujare.

Thënë kjo, është diçka për të cilën mund të bini prapa nëse vendosni brenda një jave që IPVanish nuk është zgjidhja e duhur për ju, në fund të fundit.

Gjykimi Falas IPVanish

IPVanish nuk ofron një gjyq falas dhe nuk e ka bërë këtë për vite me rradhë. Për një ofrues të nivelit të lartë VPN, kjo nuk është aspak e pazakontë.

Mundësia më e mirë që keni për çfarëdo gjëje që i ngjan një prove falas është të regjistroheni me IPVanish për një muaj dhe të anuloni pajtimin tuaj brenda dritares 7-ditore të kthimit të parave.

Garancia për kthimin e parave është e pakushtëzuar, kështu që nuk duhet të keni asnjë problem për të marrë një rimbursim.

Mendimet përmbyllëse

Në përgjithësi, ka shumë për të pëlqyer në lidhje me IPVanish. Ata ofrojnë shpejtësi të shkëlqyera, një përzgjedhje të madhe të veçorive të sigurisë dhe intimitetit, kanë një politikë mos-prerjeje dhe vijnë me një nga përvojat më të mira të shërbimit ndaj klientit në biznes.

Dy gjëra për të cilat nuk jam fanse, megjithatë, janë juridiksioni i tyre në Sh.B.A dhe ai që bën shkelje që ndodhi nën pronësinë e mëparshme.

Ato gjithashtu nuk janë shërbimi më i mirë për transmetimin e përmbajtjeve jo-SH.B.A. me gjeo-bllokim.

Nëse ndonjë prej atyre gjërave ka rëndësi për ju, ofruesit e tjerë të rishikuar mirë do të jenë opsione më të mira. Mos ngurroni t’i hidhni një sy rekomandimeve të mia këtu.

Por, nëse shërbimet e transmetimit të videove jashtë Amerikës nuk janë aq të rëndësishme për ju, dhe ju jeni të gatshëm të lejoni që kalimi i tepërt të kalojë, IPVanish është një rekomandim solid dhe një shërbim për të cilin duhet të jeni shumë të lumtur.

Ju gjithashtu mund të dëshironi:
 • A funksionon IPVanish me Netflix?
 • Lista e serverëve IPVanish

Logoja IPVanishVota:
8.3 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me