Si të shkarkoni Torrentin në mënyrë Anonime (Udhëzues)


Torrenting është procesi i shkarkimit të copave dhe pjesëve të skedarëve përmes burimeve të ndryshme. Meqenëse ky shërbim lejon më shumë se një burim për të shkarkuar skedarë, është mjaft popullor në të gjithë botën. Ajo ka marrë botën e digjitalizuar nga stuhia.

Në vendet e zhvilluara mirë, mbi 90% e përdoruesve të internetit përdorin përrua. Shtë befasuese të shohësh se sa njerëz përdorin përruan si shërbimin e tyre për të shkuar gjithçka për fjalë.

Farë do të thotë për Torrentin në mënyrë anonime?

Për të “Torrent Anonimisht” do të thotë të përdorësh programin e sigurisë së rrjetit, të përmirësosh cilësimet e sigurisë dhe të përdorësh pajisje të ndryshme për ta bërë atë problematik ose të pakuptueshëm që një i huaj të ndjek aktivitetin tuaj BitTorrent.

Me qëllimin përfundimtar për të shkarkuar përrua në mënyrë anonime, duhet të keni një adresë të panjohur IP, së bashku me një transferim të të dhënave të koduara. Një transferim i koduar i të dhënave parashikon që dikush (duke llogaritur ISP-në tuaj) të shohë aktivitetin tuaj në internet.

Si të shkarkoni Torrentet Anonimisht?

Bota e torrenteve dhe shkarkimeve mund të shoqërojë një kthim mbrapa. Ekzistojnë tufa të shumta autorizimesh që kërkojnë të përmbysin këto faqe dhe të zbulojnë të dhëna për individët që janë duke përdorur dhe shtuar në rrjedhën e shkarkimit.

Ndërsa shkarkimi i torrenteve në mënyrë anonime nuk është i paligjshëm, individët që përfitojnë nga shkarkimet do të preferojnë të mos kenë problem dhe stres të pakuptimtë.

Për shkak të kësaj zgjerimi të armiqësisë për tu përrua në mënyrë anonime, shumë klientë po hulumtojnë qasjet për të fshehur karakterin e tyre dhe të dhënat individuale nga zyra të tilla.

VPN (Rrjet Virtual Privat)

Kur kërkoni një qasje për të shkarkuar përrua në mënyrë anonime, një VPN është siguria juaj më e mirë kundër shkeljes së të drejtave të autorit. Me vendosjen e një tuneli të sigurt P2P, ai siguron transmetimin e informacionit me kriptimin e ruajtjes dhe ju mbron në mënyrë të duhur nga shqetësimet e ligjshme.

Torrenti me një VPN gjithashtu ju jep transferim më të shpejtë të të dhënave dhe një pjesë të organizatave më të mira të specializuara VPN madje kanë serverë të zgjeruar për ta inkurajuar atë. Për më tepër, pasi VPN përdorin shifrimin 256-bit, ju mbroni shkëmbimin e informacionit tuaj nga hakerat, si dhe anonimizoni aktivitetet tuaja në internet.

Përgjatë këtyre linjave, personaliteti juaj në internet nuk është zhytur kur jeni duke bërë aktivitetet tuaja rutinore për ndarjen e dokumentit P2P. Kështu që ju mund të bëni përrua anonime, pa u shqetësuar për ndonjë çështje të ligjshme.

Si një VPN mund ta sigurtë shkarkimin e torrentit tuaj?

me BitTorrent, bashkëmoshatarët janë të lidhur përmes adresave të tyre IP, që do të thotë se çdo klient BitTorrent mund pa një shtrirje të shikojë vendndodhjet IP të personave të tjerë që janë duke shpërndarë skedarë.

Metoda më ideale për të arritur rreth kësaj është të përdorësh një VPN të besueshëm, e cila do të lejojë që një adresë IP alternative të shfaqet si e jotja. Kjo do t’ju lejojë të garantoni që askush të mos i afrohet adresës suaj aktuale IP dhe se lëvizja juaj BitTorrent nuk mund të ndiqet kurr për ju.

Ju mund të zbuloni ndoshta VPN-të më të fuqishme dhe të besueshme për përrua. Criticalshtë thelbësore të zgjedhësh një të mirë pasi që disa VPN nuk lejojnë përrua, ndërsa të tjerët kanë serverë të jashtëzakonshëm të angazhuar për të.

Faktorët e një VPN për të kërkuar Torrenting Anonim?

Zgjedhja e një VPN për të shkarkuar përrua në mënyrë anonime nuk është një detyrë e thjeshtë. Ka disa kërkesa të përfshira gjatë marrjes së një VPN ekskluzivisht për torrenting. Këtu janë ato më të domosdoshmet:

 • Vendndodhja: – Mundësisht jashtë SHBA krahas 5, 9 dhe 14 syve.
 • Politika e prerjeve: – Mundësisht VPN që nuk mbledh ndonjë regjistër.
 • Shpejtësia: – një VPN që është mjaft e shpejtë për të shkarkuar skedarë të gjerë.
 • Politika e Torrentit: – një VPN që lejon përruajtjen (Shumë VPN kufizojnë dhe demoralizojnë përruan).

Individët që përdorin një VPN për të shkarkuar përrua në mënyrë anonime mund të fshehin lëvizjen e tyre nga ISP-ja e tyre, ndërsa në të njëjtën mënyrë krijojnë një shtresë shtesë të sigurisë kundër kriminelëve dixhital, të cilët shpresojnë të keqpërdorin ato.

Por VPN-ve si Hoxx VPN dhe Hola VPN penalizoni klientët dhe bojkotoni përrua, duke kufizuar mundësinë e tyre në internet gjatë gjithë kohës. Kjo është arsyeja që klientët që po kërkojnë përrua në mënyrë anonime duhet të dinë se cilat VPN do të plotësojnë nevojat e tyre, dhe cilat nuk do.

VPN Alternativa Për të Shkarkuar Anime Anonime

Mund të ketë VPN që mund t’ju mbajnë anonim gjatë torrentit. Nuk është e dëmshme të dini se ka më shumë se një shërbim që mund të zgjidhni për të mbajtur shkarkimin e torrenteve në mënyrë anonime. Këto shërbime nuk mund të zëvendësojnë VPN por me siguri mund të shërbejnë në vend nëse një VPN nuk është në dispozicion për të shkarkuar me siguri torrentët.

Shumica e alternativave të VPN kushtojnë një premium në muaj mbi shkarkimin e torrenteve në mënyrë anonime. Sidoqoftë, ekziston një i disponueshëm në botën e internetit. Ne do të mbulojmë si alternativat e paguara ashtu edhe ato falas për t’ju bërë të kuptoni se çfarë qëndron historia aktuale.

BTGuard

BTGuard është një alternativë e paguar për të shkarkuar përrua në mënyrë anonime. Shërbimi është i pajtueshëm me të gjitha platformat kryesore, përfshirë Windows, Mac dhe Linux. Ajo ofron shumë karakteristika në platformën e saj që e bëjnë atë një zgjedhje kryesore për tu përrua në mënyrë anonime.

Përdoruesit marrin funksionin për të vendosur klientin e tyre me klientin e konfiguruar të BTGuard. Functionalshtë funksionale me të gjitha proxies që përdorin Sock 5, përfshirë uTorrent dhe Vuze. Ende i shqetësuar për më shumë siguri? BTGuard vjen me një veçori tunelimi të koduar gjithashtu.

TorrentPrivacy

TorrentPrivacy është një shërbim i ngjashëm me BTGuard. Ajo vjen me të gjitha tiparet e rëndësishme të paramonuara, e cila është arsyeja pse është një shërbim me pagesë. Siç shprehet në emrin e tij, ajo siguron intimitetin tuaj ndërsa shkarkoni pa torrente në mënyrë anonime pa sherr.

Ai gjithashtu i ofron përdoruesit një version të modifikuar të klientit uTorrent me të gjitha cilësimet e kërkuara. Edhe pse është një shërbim me pagesë për të shkarkuar torrentet në mënyrë anonime, ai është i disponueshëm vetëm për sistemin operativ Windows.

Anomos

Anomos mund të përshkruhet si një softuer ose protokoll për ndarjen e skedarëve me pseudonim, të koduar me shumë kolegë, të ngjashëm me uTorrent ose BitTorrent. Sidoqoftë, ajo shton një shtresë sigurie përmes një shtrese anonimi në lidhje me qepë dhe i jep përdoruesit një sens shtesë të sigurisë duke përdorur encryption fund-në-fund.

Anomos është një nga zgjidhjet falas të sigurisë për shumë platforma për përdoruesit e BitTorrent që i lejon ata të fshehin adresat e tyre IP. Ai përdor formatin e tij “atorrent”, i cili nuk është i pajtueshëm me skedarët e rregullt torrent që ne përdorim në përgjithësi.

Seedbox

Seedbox mund të përshkruhet si një server me bandë të lartë që lejon përdoruesin të shkarkojë dhe shkëmbejë skedarë me shpejtësi jashtëzakonisht të shpejtë. Përdoruesit duhet të shijojnë shpejtësi të mëdha pa adresat e tyre IP që rrjedhin në internet.

Pasi Seedbox të ketë shkarkuar skedarin me sukses, mund ta shkarkoni në kompjuterin tuaj duke përdorur një lidhje HTTPS në mënyrë anonime. Shkarkimet e sigurta sigurohen pa lënë gjurmë. Cfare tjeter?

Shërbimi i përfaqësuesit

Ka disa shërbime të shkëlqyera përfaqësuese, si BTGuard ose HideMyAss. Adresa juaj e IP është e fshehur nga njerëzit në përgjithësi për shkak të lidhjes anonime. Një pengesë e një serveri me prokurë është se nuk është e koduar 256-bit.

Me një proxy server, ju mund të vizitoni faqe si DNS Leak për të provuar nëse DNS juaj ka dalë apo jo. Një strategji tjetër për të shkarkuar torrentet në mënyrë anonime dhe fshehjen e IP tuaj është përdorimi i shfletuesit Tor.

Përdoruesit përpiqen të lidhin aplikacionet e tyre BitTorrent si uTorrent të përfaqësojë lidhjen e tyre me anë të Tor dhe të mirëpresë shqetësimet. Shumë përdorues nuk e pranojnë lidhjen manuale me prokurë, pasi ato përdorin UDP për të biseduar me serverët.

Ka arsye të ndryshme kur një përfaqësues nuk është ideja më e mirë. Edhe Tor Project bën kundër përdorimit të Tor për BitTorrent për shkak të shqetësimeve të sigurisë. Arsyeja pas kësaj është mungesa e enkriptimit të fortë.

Opsione të ndryshme për të shkarkuar në mënyrë anonime torrentet

Nëse nuk doni të paguani një VPN, mund të mendoni për Tor. Tor është si një VPN që kalon aktivitetin tuaj përmes disa “serverëve” vullnetarë ndërsa shpërndan IP-në tuaj. Tor është më e mira për shfletim të thjeshtë dhe aktivitete të tjera për transferimin e të dhënave.

Një tjetër kërkesë për të shkarkuar përrua në mënyrë anonime është Peerblock. Shtë një mur i zjarrit të punës me një pako të rifreskuar shpesh të adresave IP të bllokuara. Këto adresa IP janë të lidhura me rrjete që përpiqen të ndjekin aktivitetin tuaj në internet.

Nga kjo pikë përpara, klientët duhet të paguajnë për t’i rifreskuar ato. Shtë e pamundur që pakoja e bllokuar mund të përmbajë çdo adresë IP të mundshme për trolls të së drejtës së autorit dhe autorizimin e ligjit.

Qëndroni Alert Kur Ju Torrent Anonim

Shtë e natyrshme që të zgjidhni shpejt faqet e internetit për të përralluar në mënyrë anonime. Sidoqoftë, duhet të fshehni adresën tuaj IP kur vizitoni ndonjë sit të identifikuar me aktivitetet tuaja përrua. Kjo përfshin faqe si restorante lokale, tubime në lidhje me përrua, filma, etj.

Shumë përdorues e injorojnë këtë dhe vëmendjen e duhur kur fshehin adresën e tyre IP kur të shkarkojnë përrua në mënyrë anonime. Ka më pak vetëdije për ta luajtur atë të sigurt ndërsa përrua anonim pasi që dikush mund të zbulojë adresën e tyre IP ndërsa përrua.

Cilët VPN nuk ndihmojnë në Torrentimin Anonim?

Ka disa arsye që ju detyrojnë të zgjidhni një VPN të Paguar ndërsa përpiqeni të shkarkoni torrentë në mënyrë anonime. Meqenëse VPN falas janë në dispozicion në internet dhe janë lehtësisht të hapura, ato mund t’ju kushtojnë seriozisht. VPN falas mbajnë regjistrat e aktivitetit tuaj në internet dhe nuk japin vërtet anonimitet të plotë.

Për më tepër, këto VPN nuk garantojnë shpejtësi të shpejtë për përdoruesit e përrallave. Do të bënit pazare me shpejtësinë dhe anonimitetin ndërsa shkarkoni fotografinë tuaj më të dashur në lëvizje ose seritë televizive – kjo mund t’ju kushtojë përtej çdo dyshimi.

Prandaj, VPN falas nuk vijnë në mbështetje të përrallave anonime. Sidoqoftë, VPN të niveleve më të larta në kategorinë e VPN-ve të Paguara mbështesin tërë procesin.

Dënimet për Shkarkimin e Torrenteve pa Anonimitet

Në të kaluarën, përdoruesit e përroit janë përballur me sfida. Mundësia për dënimin e shkarkimit të një përrua pa anonimitet është sigurisht e lartë. Nga fundi i viteve 2000, faqet e internetit përrua u paditën për botim të përmbajtjes pirate në faqet e tyre të internetit.

Këto aktivitete u dënuan shumë pasi ndjeheshin sikur njerëzit në autoritet ngacmonin adoleshentët që kërkonin argëtim përmes internetit. Ata që shkarkojnë përrua në mënyrë anonime janë në prag të padive kështu, duhet të qëndrojnë të vetëdijshëm për aktivitetet e tyre në internet.

Trolls për të drejtat e autorit

Organizatat nuk vrapojnë pas përdoruesve të përrallave vetë. Ata i japin kësaj detyre trolls së të drejtave të autorit. Më pas, ata i afrohen organizatës që mban të drejtat e autorit dhe veprimet ligjore bëhen kundër faqeve të internetit të torrenteve.

Me levën ligjore dhe një listë të emrave, tollot e të drejtave të autorit pastaj shkojnë pas përdoruesve të përrallave përmes postës elektronike, apo edhe duke shkuar derë më derë dhe duke shpërndarë letra zgjidhjeje. Trollet e të drejtave të autorit përdorin frikësimin, frikën dhe turpin për t’i bërë përdoruesit e torrentëve të paguajnë pa shkuar kurrë në gjyq.

Një taktikë e zakonshme është të kërcënoni të padisni për mbi 100,000 dollarë, por vetëm të kërkoni 3,000 dollarë ose kështu në marrëveshje. Kjo i bën 3000 dollarë të duken si një marrëveshje e mirë, por të shkosh në gjyq është e kushtueshme dhe e rrezikshme për ta, kështu që mos u dorëzo nëse merrni një letër të tillë.

Dënimet nga ISP-të

Nëse jeni përdorues i shpeshtë i shkarkimit të torrenteve, ISP-ja juaj mund të aplikojë dënime për ju. Meqenëse përralla merr shumë bandwidth dhe sa më shumë bandwidth, aq më shumë kosto do të duhet të paguajë ISP-ja.

Shumica e ISP-ve madje shërbejnë njoftime nga mbajtësit e të drejtave të autorit për të ndaluar faqet e internetit të torrenteve. Kjo çon në përdorimin e asnjë përdorimi të përdoruesit për të shkarkuar përrua në mënyrë anonime.

përfundim

Numri i madh i klientëve në Internet po aplikojnë VPN më të mirë për përrua për të përmirësuar sigurinë e tyre në internet me sigurimin e informacionit. Një VPN ankoron informacionin tuaj përmes ndihmës së encryption dhe avantazheve protokollarë.

Nëse një haker hyn në sistemin tuaj dhe përpiqet të arrijë në të dhënat, ai thjesht do të shohë copa kodesh të fërguara. Kjo garanton nivelin e sigurisë që ofron një VPN për të përfunduar procedurën.

Torrenting është një risi progresive për shkëmbimin e skedarëve. Ky blog shpjegon të gjithë mekanizmin duke përrua. Në këtë mënyrë, përrua është global!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map