Skanuesi më i mirë i malware

Pavarësisht nëse i kaloni orët tuaja në internet duke përlotur, softveri me qëllim të keq është një shqetësim i madh. Ky softver me qëllim të keq vidhos në pajisjet tuaja, duke mbyllur mbrojtjen e tyre dhe duke i lënë të dhënat tuaja private të prekshme nga sulmet. Si mund të mbroheni?


imazh vektor i mbrojtjes nga malwareShumica e njerëzve përdorin tashmë softver antivirus. Në fakt, shumë pajisje dhe programe vijnë me softuer antivirus si pjesë e paketës. Sidoqoftë, këto mbrojtje jo gjithmonë shkojnë aq larg. Kur një pjesë e keqe e spyware ose ransomware bën një pamje, atëherë ju mund të keni nevojë për një skanues të malware për të ruajtur ditën.

Mund të jetë e dobishme të dini më shumë rreth asaj që është softveri me qëllim të keq dhe çfarë mund të bëjë për pajisjet tuaja. Për më tepër, ju do të dëshironi të kontrolloni listën tonë që përshkruan aplikacionet më të mira të skanerit të malware që janë në treg sot. Me një program të fortë sigurie në të gjitha pajisjet tuaja, do të jeni në gjendje të shfletoni me vetëbesim.

Farë është malware?

Ky është thjesht një mënyrë e thjeshtë për të thënë “softuer me qëllim të keq”. Shumë njerëz janë të befasuar kur mësojnë se ky program është krijuar posaçërisht nga njerëz me qëllimin për të shkaktuar dëm dhe përçarje.

Ju jeni ndoshta më të njohur me softverin e gabuar sesa e kuptoni. Kurdoherë që dëgjoni përmendje të Trojans, spyware dhe viruse, softuer me qëllim të keq po diskutohet. Ndonjëherë, programi me qëllim të keq është projektuar dhe vendosur nga hakerat vetmuar.

Më shpesh këto ditë, zhvilluesit e softuerëve që punojnë në “kapele e zezë“Fusha ofrojnë shërbimet e tyre për çfarëdo individi ose organizate u ofron atyre më shumë para.

Llojet e malware

Nëse pajisja juaj infektohet me spyware, ransomware ose një virus, çfarë ndodh? Disa nga këto programe dashakeqe sulmojnë funksionalitetin thelbësor të kompjuterit tuaj.

Versione të tij mund të hapin prapa të fshehtë në sistemin tuaj të sigurisë, duke lejuar aktorët e këqij të marrin qasje. Softueri me qëllim të keq mund të bëjë regjistrime të fjalëkalimeve, numrave të kartës së kreditit dhe llogarive bankare. Ransomware në mënyrë efektive mban peng pajisjen tuaj përveç nëse ju paguani sulmuesit.

Ndonjëherë, duket sikur nuk ka kufi se çfarë mund të bëjnë zhvilluesit e programeve “kapelë e zezë”.

Si funksionon malware?

Kur gjeni dhe përdorni VPN më të mirë, mund të mbroheni nga kërcënimet e shumta në internet. Sidoqoftë, mund t’ju duhet mbrojtje të tjera për të siguruar që adware ose një virus nuk e infektojnë sistemin tuaj.

Pyetja e parë që shumica e njerëzve bëjnë kur dyshojnë për një problem me pajisjen e tyre ka të bëjë me mënyrën se si filloi problemi. Shumë rrugë janë të disponueshme për njerëz ose individë të panevojshëm për të hyrë në sistemin tuaj.

Vektorët e infeksionit malware

Një nga këto metoda që përdoret më shpesh është postë elektronike spam (Lexoni më shumë: Email të sigurtë). Shumë nga këto vijnë me një attachment, dhe nuk është e lehtë për shumicën e njerëzve të thonë se emaili është me qëllim të keq. Ata hapin shtojcën, duke infektuar menjëherë pajisjen e tyre.

Një softver me qëllim të keq është përhapur edhe përmes mediave të heqshme siç janë disqet e jashtëm të ngurtë ose disqet USB flash. Media e heqshme është e përshtatshme, por nëse nuk e dini se kush jua jep juve dhe çfarë është në të, është më mirë të mos e bashkoni atë me pajisjen tuaj.

Ndonjëherë, programi me qëllim të keq është bundled në një paketë softuerësh që duket beninje. Shpesh, këto programe shkarkohen nga Interneti, dhe ato mund të përfshijnë softuer të bërë nga palë të treta. Shkëmbimi i skedarëve është një tjetër burim i zakonshëm për softver me qëllim të keq. Ndërsa kërkimi i skedarëve në faqet më të njohura përrua mund të jetë argëtues dhe i dobishëm, këto metoda të ndarjes së skedarëve gjithashtu mund të jenë të rrezikshme.

Uebfaqet që janë hakuar ose komprometuar ndryshe më tej mund të infektojnë sistemin tuaj me programe me qëllim të keq siç janë një virus, spyware ose adware. Ndërsa disa prej këtyre faqeve të internetit janë faqe të ligjshme që sulmohen nga një parti e paqëndrueshme, faqet e internetit të tjera krijohen vetëm me qëllim të infektimit të kompjuterave me programe me qëllim të keq.

Pesë skanuesit më të mirë të malware

Lënia e sistemit tuaj të ndjeshëm ndaj sulmit duke mos instaluar një nga skanuesit më të mirë të malware është si të zgjidhni të mos instaloni sistemin më të mirë të sigurisë në shtëpi kur jetoni në një lagje të keqe. Varrosja e kokës në rërë dhe pretendimi se asgjë e keqe nuk mund të ndodhë me ju nuk është një strategji e shëndoshë mbrojtëse.

Mbrojtja e pajisjeve tuaja personale dhe të dhënave private është thelbësore, dhe kjo është arsyeja pse ju duhet një skanues i malware. Këto programe kryejnë një skanim të thellë të pajisjes tuaj në një përpjekje për të gjetur çdo skedar me qëllim të keq.

Për më tepër, ata skanojnë çdo skedar ndërsa hyn në sistem, duke kërkuar ndonjë gjë që mund të jetë e dyshimtë. Skaneri kërkon kodin në skedar që krahasohet me një bazë të dhënash me kod të njohur me qëllim të keq. Nëse kodi i ri përputhet me kodin në bazën e të dhënave, atëherë skedari shënohet si me qëllim të keq.

Skanuesit më të sofistikuar për softverin me qëllim të keq shikojnë edhe modelet e sjelljes në kod. Nëse ndonjë gjë e dyshuar është identifikuar në skedarin e ri, atëherë ai skedar mbahet në një sandbox. Kjo në mënyrë efektive është një zonë karantine ku skedarët me qëllim të keq nuk mund të infektojnë skedarë të tjerë në sistem. Pastaj, mjetet e heqjes përdoren për të hequr qafe skedarin e dyshimtë.

Disa nga këto programe funksionojnë më mirë se të tjerët. Hulumtimi shterues tregon se disa skanerë me të vërtetë janë kokë dhe supe mbi pjesën tjetër. Këtu është një listë prej pesë prej tyre.

1. Malwarebytes – Mbreti i Anti-Malware

Malwarebytes ofron një performancë të mirë. Një version falas i softverit funksionon shpejt, por ndonjëherë mungon disa skedarë të dyshimtë. Pas Gjykim falas 14 ditor, ju mund të dëshironi të përmirësoheni në një plan premium për t’ju dhënë më shumë funksionalitet.

logo malwarebytes

Features

 • Pult intuitiv
 • Mbrojtje në kohë reale
 • Mbrojtje nga ransomware
 • Mbështetje e sistemit të shumëfishtë
 • Pastrim i diskut
 • Shfletuesi i sigurt
 • Zbulimi i phishing
 • firewall
 • Aplikimi celular
 • Mbështetje 24/7

Struktura e çmimeve

Malwarebytes është në dispozicion në versione për përdorim personal dhe të biznesit. Versioni personal përmban tre nivele. E para nga këto është në dispozicion pa ndonjë kosto, dhe funksionon në lidhje me programin antivirus ekzistues.

Malwarebytes Premium zëvendëson programin antivirus në një pajisje për 39,99 dollarë në vit. Malywarebytes Premium për Home zëvendëson programin antivirus në tre pajisje për 59,99 dollarë në vit. Pajisjet shtesë mund të shtohen përafërsisht 20 dollarë në vit.

xhiruar ekranin e llogarisë premium premtim malware

Versioni i biznesit ndjek një strukturë më të ndërlikuar të çmimeve në mënyrë që të mund të përshtatet për të përmbushur nevojat e sipërmarrjes suaj. Malwarebytes për Ekipet kushton 119,97 dollarë në vit për të mbuluar tre pajisje me pajisje shtesë që mbrohen për 39.99 dollarë shtesë çdo vit.

Mbrojtja e Malwarebytes Endpoint mbulon 10 pajisje me 699,90 dollarë në vit, me mundësi për shkallëzimin lart ose poshtë të numrit të pajisjeve me 69,99 dollarë në vit. Një paketë luksoze që përfshin Mbrojtjen dhe Përgjigjen e Endpoint duhet të negociohet me kompaninë.

Ndihma për klientët

Nëse keni ndonjë problem gjatë përdorimit të Malwarebytes, mund të kontaktoni ndihmën e klientit përmes chat live ose email. Asnjë mbështetje telefonike nuk ofrohet. Sidoqoftë, ju keni qasje në një qendër ndihmëse dhe forumi, që të dyja janë të besueshme për të gjetur përgjigje për problemet themelore.

2. Bitdefender – Mbrojtja më e mirë për sulme me shumë vektorë

Bitdefender njihet gjerësisht si një nga më të mirët në biznes. Ajo ofron një paketë me karakteristika dhe mbrojtje vërtet të fuqishme. Një dhimbje koke që vjen nga trajtimi i Bitdefender është grupi marramendës i paketave të ndryshme.

Slogging në të gjithë atë mbingarkesë informacioni ia vlen duke marrë parasysh vlerën e mbrojtjes që ju merrni. Ky mund të jetë një nga skanuesit më të mirë të malware që mund të merrni.

Logoja e Bitdefender

Features

 • Mbështetje e sistemit të shumëfishtë
 • Kontrollet prindërore
 • Shredderi i skedarëve
 • VPN
 • Pastrim i diskut
 • Menaxher fjalëkalimi
 • Mbrojtja e kamerave
 • Monitorim në kohë reale
 • firewall
 • Mbrojtja e phishing
 • Shkarkoni mbrojtje
 • Aplikimi celular
 • Zgjatja e shfletuesit
 • Mbështetje 24/7

Struktura e çmimeve

Siguria totale e Bitdefender për shtëpinë mund të blihet për 44,99 $ në vit. Kjo do të mbrojë deri në katër pajisje. Zbritjet janë të disponueshme nëse zgjidhni një plan dy ose tre-vjeçar.

Dy vjet kushton 104,99 dollarë ndërsa tre vjet kushton 139,99 $. Nëse keni nevojë për të mbrojtur më shumë se pesë pajisje, mund të zgjidhni opsionin “deri në 10 pajisje” për një shumë shtesë të habitshme të vogël.

Siguria e Internetit Bitdefender për shtëpinë është pak më pak e kushtueshme në 39.98 dollarë për një vit. Ky plan mbron deri në tre pajisje. Nëse dëshironi të mbroni sa më shumë 10 pajisje, do të kushtojë 89,99 dollarë. Edhe një herë, mundësitë për planet dy dhe tre vjeçare janë në dispozicion.

Llogaria e primit të Bitdefender

Paketa Antivirus Plus vjen me të mbrojtje ransomware me shumë shtresa dhe VPN të Bitdefender si dhe Bitdefender Safepay. Ju mund të mbroni deri në tre pajisje për 34,99 dollarë në vit.

Më tej, Bitdefender ka një gamë të gjerë opsionesh për bizneset. Paketat janë të përshtatura për gjithçka nga organizata të vogla në ndërmarrje në një gamë të gjerë çmimesh që fillojnë me vetëm 99.98 dollarë në vit.

Ndihma për klientët

Nëse ndonjëherë keni nevojë për ndonjë ndihmë me Bitdefender, nuk do ta keni problem ta gjeni atë. Nga mësimet e videos deri në një forum aktiv, është gjithçka këtu. Plus, mund të kontaktoni një specialist të mbështetjes së klientit në baza 24/7 përmes telefonit, postës elektronike dhe bisedës.

3. Adaware – Mjete të shkëlqyera kundër malware; Paguaj për të luajtur

Adaware nuk është programi më i fuqishëm atje, por sigurisht që mund të funksionojë për njerëzit që kanë nevojë vetëm për të mbrojtur një ose dy pajisje. Versioni falas në të vërtetë nuk ka shumë karakteristika, kështu që do të duhet të paguani nëse doni ndonjë mbrojtje të vërtetë.

Logoja e Adaware

Features

 • Shkarkoni mbrojtje
 • Mbrojtja antivirus
 • Mbrojtje në kohë reale
 • Mbrojtja në internet (me versione të paguara)
 • Firewall (me versione të paguara)
 • Mbrojtja e postës elektronike (me versione të paguara)
 • Mbrojtja e rrjetit (me versione të paguara)
 • Kyç dixhital (me version premium)
 • Shredder i skedarit (me versionin premium)
 • Kontrolli prindëror (me versionin premium)

Struktura e çmimeve

Mbrojtja falas është në dispozicion nga Adaware, por pothuajse gjithmonë këshillohet të shkoni me një shërbim të paguar për të marrë një mbulim më të fuqishëm. Në rastin e Adaware, kjo do të kushtojë rreth 36 dollarë në vit.

Karakteristikat e përfshira në paketë përfshijnë mbrojtjen e postës elektronike, mbrojtje të përparuar kundër spamit, mbrojtje kundër të gjithë softverëve me qëllim të keq, zbulimin me qëllim të keq të URL-së dhe mbështetjen e 24/7 të klientit.

Adaware antivirus pro

Ju mund të dëshironi të azhurnoni në Adaware Antivirus Total për të përfituar mbulim shtesë siç është copëtuesi i skedarëve, një bllokim dixhital dhe kontrolli prindëror. Mbrojtja e një kompjuteri për një vit do t’ju ekzekutojë 48 dollarë. Sidoqoftë, ju mund të mbroni sa më shumë 10 PC për 160 dollarë në vit. Zbritjet janë në dispozicion nëse regjistroheni për dy vjet në vend të një.

Në këtë kohë, Adaware nuk ofron pako të përshtatura posaçërisht për klientët e biznesit.

Ndihma për klientët

Pafund, mbështetja 24/7 e klientit është në dispozicion vetëm për klientët që paguajnë. Vizitoni forumin ose FAQ për përgjigje të shqetësimeve të zakonshme. Mbështetja e vërtetë teknike është në dispozicion përmes një sistemi të bazuar në bileta.

4. AVG – Softuer i testuar nga koha; Mirë por jo e shkëlqyeshme

AVG ka një mbrojtje vërtet të bukur në dispozicion falas. Sidoqoftë, paketa e tyre tre-vjeçare është mjaft e përballueshme dhe ofron disa shtesa thelbësore. Extremelyshtë jashtëzakonisht miqësor për përdoruesit dhe mbështetja e klientit është plotësisht e besueshme kur është në dispozicion. Sidoqoftë, AVG nuk është aq i sigurt sa Bitdefender. Mungesa e një menaxheri fjalëkalimi dhe një VPN është një përgjegjës.

Logo AVG

Features

 • Mbështetje e sistemit të shumëfishtë
 • Shredderi i skedarëve
 • Pastrim i diskut
 • Kontrolli prindëror
 • Mbrojtja e kamerave
 • Monitorim në kohë reale
 • Shkarkoni mbrojtje
 • Mbrojtja e phishing
 • Shfletuesi i sigurt
 • firewall

Struktura e çmimeve

Ju mund të merrni një version falas të AVG që përfshin mbulimin themelor të antivirusit dhe ransomware si dhe vlerësimin e performancës së PC dhe monitorimin e shfletuesit..

Hapi deri tek plani i Sigurisë së Internetit për 5,83 dollarë në muaj, i cili faturohet në 69,99 dollarë në vit. Kjo ju siguron një firewall të zgjeruar, mbrojtje në kamera dhe dosje të koduara në një numër të pakufizuar pajisjesh.

Siguria e Internetit AVG

Niveli i tretë është plani Ultimate. Kushton 8,33 dollarë në muaj, i cili faturohet si 99,99 dollarë në vit. Pranvera për këtë paketë ju mundëson qasje në mbështetje përmes telefonit dhe bisedës live, si dhe mbrojtje të përparuar antivirus.

Ndihma për klientët

Një tjetër nga problemet e AVG është se ajo nuk ka mbështetje 24/7 të klientit. Mund të arrini një përfaqësues përmes telefonit, postës elektronike ose bisedës, por vetëm gjatë orarit të punës. Një forum mund të sigurojë udhëzime themelore për çështje të zakonshme.

5. Emsisoft – Zgjidhje miqësore për buxhet; A bën punë

E përballueshme, dhe me karakteristika të habitshme të fuqishme, Emsisoft është një alternativë e besueshme për mendjen ndaj buxhetit. Sidoqoftë, njerëzit që vendosin një premium mbi sigurinë totale mund ta zbulojnë këtë Emsisoft nuk është aspak i duhur.

Logoja e Emsisoft

Features

 • Disa gjuhë nga të cilat mund të zgjidhni
 • Pastrim i diskut
 • Monitorim në kohë reale
 • Shfletuesi i sigurt
 • Mbrojtja e phishing
 • Shkarkoni mbrojtje
 • firewall

Struktura e çmimeve

Plani Falas mbulon një PC me aftësi për skanimin, pastrimin dhe karantinimin e programeve me qëllim të keq. Me paketën e azhurnuar, klientët paguajnë për një, tre ose pesë PC me tarifa prej 2.50 $ në muaj, 4.17 dollarë në muaj dhe 5.83 dollarë në muaj, secila prej të cilave faturohet çdo vit..

Kjo paketë përfshin bllokuesin e sjelljes, mbrojtjen e phishing, menaxhimin në distancë, azhurnimet automatike, rojet e skedarëve dhe prodhuesit e pajisjeve të urgjencës.

Antimalware Emsisoft

Një paketë pak më e shtrenjtë që gjithashtu përfshin pajisjet mobile mund të blihet. Edhe një herë, një, tre ose pesë pajisje mund të mbulohen me tarifa mujore prej 3.33 $, 5.55 $ ose 7.78 $, secila prej të cilave faturohet në bazë vjetore.

Ndihma për klientët

Si AVG, mbështetja e klientit për Emsisoft është mjaft e kufizuar. Ju nuk do të merrni mbulim 24/7, dhe ju mund të kontaktoni vetëm përfaqësuesit me email ose chat live. Një qendër ndihme dhe një forum ofrojnë mbështetje shtesë që mund të jetë e dobishme për çështjet më themelore.

Si të shmangni marrjen e malware

Ashtu siç jeni të kujdesshëm kur bëhet fjalë për zgjedhjen e menaxherit më të mirë të fjalëkalimeve për të mbrojtur veten në internet, ai paguan të jeni të kujdesshëm nëse doni të mbroni veten nga një virus, ransomware, adware dhe programe të tjera me qëllim të keq.

Hapat që merrni mund të jenë të shumta. Instalimi i një programi të shkëlqyeshëm antivirus është i domosdoshëm, siç është gjetja e një skaneri të efektshëm të malware. Shumë sisteme kompjuterësh në shtëpi nuk i kanë këto mbrojtje themelore.

Kjo është pak a shumë si të investosh në sigurinë në shtëpi që nuk kanë një sistem të shkëlqyeshëm kamerash, ndryshe nga Nesti, të sjellë për ju nga Google, që ofron një mori mbrojtjeje inteligjente të përparuar, për të mos përmendur, rreziqet brenda dhe jashtë shtëpisë. Ky është lloji i sistemit që dëshironi në të gjithë vektorët; nga VPN, posta elektronike, shfletuesit, menaxherët e fjalëkalimeve, deri te programet anti-malware. Parandalimi është gjithmonë më i mirë se kurimi.

Pasi të keni instaluar një skaner për softver me qëllim të keq dhe programe antivirus, është e këshillueshme që të siguroheni që këto janë gjithnjë të azhurnuara. Edhe një skanues mjaft i njohur mund të ketë dobësi që zbulohen herë pas here. Përditësimet i bashkojnë këto vrima, duke ju dhënë mbrojtje edhe më të mirë.

Në mënyrë të ngjashme, sigurohuni që sistemi juaj operativ të azhurnohet kur është e nevojshme. Ashtu si arna dhe azhurnimet për softuer, mbajtja aktuale e sistemit tuaj operativ siguron që ju të keni sigurinë më të mirë në dispozicion.

Nëse përdorni WiFi, veproni në mënyrë të sigurt. Mos përdorni rrjete të hapura, dhe sigurohuni që WiFi juaj të jetë i siguruar me një fjalëkalim.

Një hap tjetër kritik drejt mbrojtjes së vetvetes është të gjithnjë hezitoni përpara se të klikoni. Shikoni emailet plotësisht për të parë se kush i ka dërguar ata dhe nëse duken apo jo të dyshimtë. Mos klikoni në asnjë bashkëngjitje, përveç nëse mund të verifikoni dërguesin dhe qëllimin e tyre. Përdorni kujdes me lidhjet në internet. Lutem mbi këto para se të klikosh për të parë se ku po ju merr lidhja me të vërtetë. Nëse do të shkarkoni nga një shërbim për ndarjen e skedarëve, skanoni shkarkimin përpara se të vazhdoni.

Me instalimin dhe azhurnimin e softuerit tuaj mbrojtës, gjithashtu do të dëshironi të planifikoni kohë të rregullta për të ekzekutuar skanime. Shumë njerëz harrojnë këtë hap në dukje të dukshëm, duke e lënë veten të panevojshëm të pambrojtur.

Mendimet përfundimtare

Softueri me qëllim të keq është kudo në botën online. Sidoqoftë, nuk keni pse të bini viktimë e saj. Me programin antivirus dhe një skaner për softver me qëllim të keq, do të jeni më të përgatitur për të mbrojtur veten. Ju nuk duhet të ndiheni të pafuqishëm përballë të vendosur hackers. Hidhni hapa pozitivë sot për të mbrojtur të dhënat tuaja private dhe për t’i mbajtur pajisjet tuaja të funksionojnë mirë.

FAQs

P: isfarë është Spyware?

A: Spyware është një kategori e programeve me qëllim të keq që u krijua posaçërisht për të fituar qasje në të dhëna të ndjeshme në pajisjen tuaj. Ky program shpesh përdoret për të mbledhur të dhënat tuaja personale, të cilat pastaj përcillen në firmat e të dhënave, reklamuesit ose palët e tjera të treta. Ky lloj programi me qëllim të keq mund të shërbejë për shumë qëllime. Këto mund të përfshijnë ndjekjen dhe shitjen e të dhënave në lidhje me përdorimin tuaj të Internetit, vjedhjen e llogarisë suaj bankare dhe të dhënat e kartës së kreditit ose vjedhjen e identitetit tuaj.

Pyetje: Si e di se kompjuteri im është hakuar?

A: Hakerat ekspertë mund të shpërthejnë në një sistem ose pajisje pa u zbuluar. Sidoqoftë, shumica e këtyre aktorëve të këqij nuk janë aq të sofistikuar dhe ata lënë pas një mal provash. Ndoshta shenja më e rrëfyer e një hile është që pajisja papritmas është shumë më e ngadaltë sesa dikur. Një tjetër është se konsumi juaj i gjerësisë së bandës kalon nëpër çati të gjitha menjëherë.

Shumë njerëz vërejnë se videot kanë nevojë për rritjen e kohës së bufferit dhe faqet e internetit ngarkohen jashtëzakonisht ngadalë pas një hack. Prishja e shpeshtë e softuerëve dhe aplikacioneve është një tjetër rezultat, siç është një mbivlerësim i reklamave që shfaqen. Këto dhe shenja të tjera mund të nënkuptojnë se kompjuteri juaj është hackuar.

Pyetje: A mund të heq softverët antivirus të heqin softverin e dëmshëm?

A: Funksioni parësor i softverit antivirus është parandalimi i një kompjuteri ose sistemi nga infektimi nga programi me qëllim të keq. Ai ndalon që skedarët e infektuar të shkarkohen ose nëse skedari është shkarkuar, ai flamuron skedarin si të dyshimtë në mënyrë që të ketë më pak të ngjarë të përdoret.

Shumica e softuerëve antivirus kanë disa funksionalitete themelore kur bëhet fjalë për heqjen e softverit me qëllim të keq. Sidoqoftë, zhvilluesit e kapelave të zeza që krijojnë programe të tilla po fitojnë vazhdimisht në sofistikim. Kjo do të thotë që softveri i tyre është i vështirë të hiqet nga sistemi, veçanërisht për programet antivirus që kanë vetëm aftësitë më elementare në këtë fushë.

Kjo është arsyeja pse është thelbësore të keni një skanues të softverit me qëllim të keq dhe heqës përveç mbrojtjes antivirus. Skanuesi ju siguron një mjet të fuqishëm për të hequr qafe çdo spyware, adware, ransomware ose programe të tjera me qëllim të keq.

Pyetje: Mund Windows Defender të zbulojë softuer me qëllim të keq?

A: Windows Defender nganjëherë mund të zbulojë softver me qëllim të keq. Fatkeqësisht, jo gjithmonë mund ta bëjë këtë ndërsa sistemi operativ Windows është duke funksionuar. Kjo për shkak se zhvilluesit e zgjuar arrijnë të fshehin programet me qëllim të keq brenda vetë Windows, ku ka më pak të ngjarë të zbulohen. Mundësia juaj më e mirë për zbulimin e softverit me qëllim të keq është të merrni një program i cili është krijuar për ta bërë këtë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map