Најбољи скенер за малваре

Без обзира да ли проводите своје интернетске сате или не или не, злонамерни софтвер представља велику забринутост. Овај злонамерни софтвер ушуља се на ваше уређаје, искључујући њихове одбране и остављајући ваше приватне податке рањивим за напад. Како се можете заштитити??


векторска слика за заштиту од малвераВећина људи већ користи антивирусни софтвер. У ствари, многи уређаји и програми заједно са антивирусним софтвером представљају део пакета. Међутим, ове заштите не иду увек довољно далеко. Када се појави посебно гадан комад шпијунског или откупног софтвера, можда ће вам бити потребан скенер злонамерног софтвера да бисте сачували дан.

Можда би било корисно знати више о томе шта је злонамерни софтвер и шта може учинити са вашим уређајима. Поред тога, желећете да погледате нашу листу која описује најбоље апликације за скенирање злонамјерног софтвера које су данас на тржишту. Са робусним сигурносним софтвером на свим својим уређајима, моћи ћете са поуздањем да претражујете.

Contents

Шта је малвер?

Ово је једноставно скраћени начин да кажете “злонамерни софтвер.” Многи су изненађени када сазнају да су овај софтвер посебно дизајнирали људи са намером да проузрокују штету и поремећаје.

Вероватно сте познатији од злонамерног софтвера него што знате. Кад год чујете спомињање Тројанаца, шпијунског софтвера и вируса, расправља се о злонамерном софтверу. Понекад злонамерни софтвер дизајнирају и размештају усамљени хакери.

Чешће ових дана програмери софтвера који раде у оквиру „црни шешир„Пружају своје услуге ономе што им појединац или организација понуди највише новца.

Врсте злонамерног софтвера

Ако се ваш уређај зарази шпијунским софтвером, рансомваре-ом или вирусом, шта се дешава? Неки од ових злонамерних програма нападају основну функционалност вашег рачунара.

Верзије истог могу отворити тајне позадине вашег сигурносног система, омогућавајући лошим актерима приступ. Злонамерни софтвер може правити записе о вашим лозинкама, бројевима кредитних картица и банковних рачуна. Рансомваре ефикасно држи ваш талац таоцем осим ако не платите нападаче.

Понекад се чини као да нема ограничења у ономе што програмери софтвера „црни шешир“ могу да ураде.

Како функционише злонамерни софтвер?

Кад пронађете и употребите најбољи ВПН, можете се заштитити од бројних претњи на мрежи. Међутим, можда ће вам требати друге одбране како би се осигурало да рекламни софтвер или вирус не заразе ваш систем.

Прво питање које већина људи поставља када сумњају да постоји проблем са њиховим уређајем односи се на то како је проблем почео. Много авенија је доступно за нечасне људе или појединце да добију приступ вашем систему.

Вектори заразе злонамерним софтвером

Једна од најчешће коришћених ових метода је нежељене поруке е-поште (Прочитајте још: Сигурне поруке е-поште). Многи од њих долазе са ан прилог, а већини људи није лако рећи да је порука е-поште злобна. Они отварају прилог и одмах заразе њихов уређај.

Злонамерни софтвер се такође шири преко преносивих медија попут спољних чврстих дискова или УСБ флеш уређаја. Преносиви медиј је згодан, али ако не знате ко вам га даје и шта се налази на њему, најбоље је не прикључивати га на уређај.

Понекад је злонамерни софтвер у пакету са софтверским пакетом који се чини бенигним. Ови се програми често преузимају са Интернета и могу укључивати софтвер треће стране. Дељење датотека је још један уобичајени извор злонамерног софтвера. Док прегледавање датотека на најпопуларнијим торент локацијама може бити забавно и корисно, ове методе дељења датотека такође могу бити опасне.

Веб локације које су хаковане или на други начин угрожене могу додатно заразити ваш систем штетним софтвером као што су вирус, шпијунски софтвер или адваре. Док су неке од ових веб локација легитимне веб локације које напада злонамерна странка, друге веб странице креирају се искључиво у сврху заразе рачунара штетним софтвером.

Пет најбољих скенера за злонамјерни софтвер

Остављање вашег система рањивим за напад не инсталирањем једног од најбољих скенера за злонамјерни софтвер је попут одабира да не инсталирате најбољи сигурносни систем куће када живите у лошем кварту. Закопати главу у песак и правити се да вам се ништа лоше не може догодити није добра одбрамбена стратегија.

Заштита личних уређаја и приватних података је неопходна, и зато вам је потребан скенер злонамерног софтвера. Ови програми врше дубинско скенирање уређаја како би пронашли све злонамјерне датотеке.

Уз то, скенирају сваку датотеку док уђе у систем, тражећи све што би могло бити сумњиво. Скенер тражи код у датотеци који је упоређен са базом података познатог злонамерног кода. Ако се нови код подудара са кодом у бази података, тада је датотека означена као злонамерна.

Софистициранији скенери за злонамјерни софтвер такође гледају обрасце понашања у коду. Ако се у новој датотеци идентификује било шта сумњиво, тада се та датотека чува у песковнику. Ово је ефективно подручје у карантину где злонамерне датотеке не могу да заразе остале датотеке у систему. Затим се користе алати за уклањање да би се решили сумњиве датотеке.

Неки од ових програма раде боље од других. Исцрпна истраживања показују да су неки скенери уистину глава и рамена изнад осталих. Ево листе од пет њих.

1. Малваребитес – Кинг оф Анти-Малваре

Малваребитес нуди неке пристојне перформансе. Бесплатна верзија софтвера ради брзо, али понекад промаши неке сумњиве датотеке. После 14-дневно бесплатно пробно време, можда ћете желети да надоградите на премиум план како бисте добили више функционалности.

малваребитес лого

Карактеристике

 • Интуитивна контролна табла
 • Стварна заштита времена
 • Рансомваре заштита
 • Вишеструка подршка за оперативни систем
 • Чишћење диска
 • Безбедан прегледач
 • Откривање крађе идентитета
 • Ватрени зид
 • Мобилна апликација
 • 24/7 подршка

Структура цена

Малваребитес је доступан у верзијама за личну и пословну употребу. Лична верзија садржи три нивоа. Први од њих је доступан без икаквих трошкова и делује у комбинацији са постојећим антивирусним софтвером.

Малваребитес Премиум замјењује антивирусни софтвер на једном уређају за 39,99 УСД годишње. Маливаребитес Премиум фор Хоме замјењује антивирусни софтвер на три уређаја за 59,99 УСД годишње. Додатни уређаји се могу додати за приближно 20 УСД годишње.

малваребитес премиум сцреен сцреен схот

Пословна верзија прати сложенију структуру цена тако да се може прилагодити потребама вашег подухвата. Малваребитес фор Теамс кошта 119,97 УСД годишње за покривање три уређаја са додатним уређајима који су заштићени за додатних 39,99 УСД годишње.

Заштита од крајњих тачака од малваребитес обухвата 10 уређаја са 699,90 УСД годишње, са могућностима повећања или смањења броја уређаја на 69,99 УСД годишње. Делуке пакет који укључује заштиту и одговор на крајњу тачку мора да се преговара са компанијом.

Подршка муштеријама

Ако наиђете на било какве проблеме док користите Малваребитес, можете се обратити корисничкој служби путем ливе цхат или емаил. Не нуди се телефонска подршка. Међутим, имате приступ центру за помоћ и форуму, који су поуздани за проналажење одговора на основне проблеме.

2. Битдефендер – најбоља заштита за више векторске нападе

Широко је признато да је Битдефендер један од најбољих у послу. Нуди заиста робустан пакет функција и заштите. Једна главобоља која долази од суочавања са Битдефендером је вртоглав низ различитих пакета.

Прелиставање свих тих преоптерећења информацијама вреди је с обзиром на вредност заштите коју добијате. Ово је можда један од најбољих скенера за злонамјерни софтвер који можете добити.

Битдефендер лого

Карактеристике

 • Вишеструка подршка за оперативни систем
 • Родитељска контрола
 • Филе схреддер
 • ВПН
 • Чишћење диска
 • Менаџер лозинки
 • Заштита веб камера
 • Праћење у реалном времену
 • Ватрени зид
 • Заштита од крађе идентитета
 • Заштита за преузимање
 • Мобилна апликација
 • Проширење прегледача
 • 24/7 подршка

Структура цена

Битдефендер Тотал Сецурити за дом може се купити за 44,99 УСД годишње. Ово ће заштитити до четири уређаја. Попусти су доступни ако одаберете дво- или трогодишњи план.

Две године коштају 104,99 долара, док три године коштају 139,99 долара. Ако вам је потребно да заштитите више од пет уређаја, можете одабрати опцију „до 10 уређаја“ за изненађујуће малу додатну суму новца.

Битдефендер Интернет Сигурност за дом је нешто јефтинија и износи 39,98 долара за једну годину. Овај план штити до три уређаја. Ако желите да заштитите чак 10 уређаја, то ће коштати 89,99 долара. Још једном су на располагању опције за дво- и трогодишње планове.

Битдефендер премиум рачун

Долази и пакет Антивирус Плус вишеслојна заштита од рансомвареа и Битдефендеров ВПН као и Битдефендер Сафепаи. Можете да заштитите до три уређаја за 34,99 УСД годишње.

Поред тога, Битдефендер има широк спектар могућности за предузећа. Пакети су направљени по мјери за све, од малих до предузећа, у широком распону цена које почињу од само 99,98 долара годишње.

Подршка муштеријама

Ако вам је икада потребна помоћ с Битдефендером, нећете имати проблема да је пронађете. Од видео туторијала до активног форума, све је ту. Плус, можете контактирати стручњака за корисничку подршку 24 сата дневно, телефоном, е-маилом и четом.

3. Адаваре – сјајни алати против злонамјерног софтвера; Платите за играње

Адаваре није најмоћнији софтвер вани, али сигурно може радити за људе који требају само заштитити један или два уређаја. Бесплатна верзија заиста нема много функција, па мораћете да платите ако желите стварну заштиту.

Адаваре лого

Карактеристике

 • Заштита за преузимање
 • Антивирусна заштита
 • Стварна заштита времена
 • Заштита веба (са плаћеним верзијама)
 • Заштитни зид (са плаћеним верзијама)
 • Заштита е-поште (са плаћеним верзијама)
 • Заштита мреже (са плаћеним верзијама)
 • Дигитална брава (са премиум верзијом)
 • Филе схреддер (са премиум верзијом)
 • Родитељски надзор (са премиум верзијом)

Структура цена

Бесплатна заштита доступна је од Адавареа, али је готово увек препоручљиво добити плаћену услугу како бисте добили робуснију покривеност. У случају Адавареа, то ће коштати око 36 долара годишње.

Значајке обухваћене пакетом укључују заштиту е-поште, напредну заштиту од нежељене поште, одбрану од свих злонамјерног софтвера, откривање злонамјерних УРЛ адреса и корисничку подршку 24 сата дневно.

Адаваре антивирус про

Можда ћете желети да надоградите на Адаваре Антивирус Тотал како бисте добили додатно покриће као што је дробилица датотека, дигитална брава и родитељски надзор. Заштита једног рачунара током године зарадиће вам 48 долара. Међутим, можете заштитити чак 10 рачунара за 160 долара годишње. Попусти су доступни ако се две године пријавите уместо једне.

У овом тренутку Адаваре не нуди пакете прилагођене посебно пословним купцима.

Подршка муштеријама

Неограничена, 24/7 корисничка подршка доступна је само купцима који плаћају. Посетите форум или најчешћа питања за одговоре на уобичајена питања. Права техничка подршка доступна је путем система заснованог на улазницама.

4. АВГ – Провјерени временски софтвер; Добро, али није сјајно

АВГ има бесплатну заштиту. Међутим, њихово трогодишње паковање је прилично приступачно и пружа неке основне додатке. Изузетно је љубазан и корисничка подршка је потпуно поуздана кад је доступна. Међутим, АВГ није баш тако безбедан као Битдефендер. Недостатак менаџера лозинки и ВПН-а је проблем.

АВГ лого

Карактеристике

 • Вишеструка подршка за оперативни систем
 • Филе схреддер
 • Чишћење диска
 • Родитељска контрола
 • Заштита веб камера
 • Праћење у реалном времену
 • Заштита за преузимање
 • Заштита од крађе идентитета
 • Безбедан прегледач
 • Ватрени зид

Структура цена

Можете добити бесплатну верзију АВГ-а која укључује основну антивирусну и рансомваре покривеност, као и подешавање перформанси рачунара и праћење прегледача.

Направите план Интернет Сецурити за 5,83 долара месечно, што се наплаћује на 69,99 долара годишње. То вам омогућава побољшани фиревалл, заштиту веб камере и шифроване мапе на неограниченом броју уређаја.

АВГ Интернет Сецурити

Трећи ниво је крајњи план. Кошта 8,33 долара месечно, што се наплаћује 99,99 долара годишње. Пролеће за овај пакет добија вам приступ подршци преко телефона и ливе цхат као и напредну антивирусну заштиту.

Подршка муштеријама

Још један од проблема АВГ-а је то што је то нема 24/7 корисничку подршку. Представника можете контактирати телефоном, е-маилом или четом, али само током радног времена. Форум може пружити основне смернице о уобичајеним питањима.

5. Емсисофт – решења прилагођена буџету; Да ли посао

Приступачан и са изненађујуће чврстим карактеристикама, Емсисофт је поуздана алтернатива за буџетске људе. Међутим, људи који дају премију на целокупној безбедности то могу открити Емсисофт није баш добар.

Емсисофт лого

Карактеристике

 • Неколико језика на којима можете бирати
 • Чишћење диска
 • Праћење у реалном времену
 • Безбедан прегледач
 • Заштита од крађе идентитета
 • Заштита за преузимање
 • Ватрени зид

Структура цена

Бесплатни план покрива један рачунар са могућностима скенирања, чишћења и карантирања злонамерног софтвера. Уз надограђени пакет, купци плаћају или један, три или пет рачунара по стопи од 2,50 УСД месечно, 4,17 УСД месечно и 5,83 УСД месечно, а сваки од њих се наплаћује годишње.

Овај пакет укључује блокатор понашања, заштиту од пхисхинга, даљинско управљање, аутоматска ажурирања, заштиту датотека и произвођач комплета за хитне случајеве.

Емсисофт Антималваре

Може се купити мало скупљи пакет који такође покрива мобилне уређаје. Још једном, један, три или пет уређаја могу бити покривени по месечним ценама од 3,33, 5,55 или 7,78 долара, од којих се сваки наплаћује на годишњој основи.

Подршка муштеријама

Као АВГ, корисничка подршка за Емсисофт је прилично ограничена. Нећете добити 24/7 покривеност, а можете да контактирате само представнике путем е-поште или у ливе цхат-у. Центар за помоћ и форум пружају додатну подршку која може бити од помоћи код најосновнијих проблема.

Како избјећи набавку злонамјерног софтвера

Баш као што сте опрезни када је у питању избор најбољег управитеља лозинки да бисте се заштитили на мрежи, исплати се бити пажљиви ако желите да се заштитите од вируса, рансомвареа, адвареа и другог злонамерног софтвера.

Кораци које предузмете могу бити бројни. Инсталација одличног антивирусног софтвера је обавезна, као што је лоцирање ефикасног скенера злонамјерног софтвера. Превише кућних рачунарских система нема ове основне заштите.

То је мало попут улагања у сигурност куће која нема сјајан систем камера, за разлику од Нест-а, који вам је донео Гоогле, који нуди мноштво напредне, да и не спомињемо, интелигентне одбране од опасности унутар и изван куће. Ово је тип система који желите на свим векторима; од ВПН-ова, е-маила, прегледача, менаџера лозинки, па све до софтвера против злонамерног софтвера. Превенција је увек боља од лечења.

Након што инсталирате скенер злонамерног софтвера и антивирусног софтвера, препоручљиво је осигурати да су они увек ажурирани. Чак и високо угледни скенер може имати рањивости које се повремено откривају. Ажурирања закрпе ове рупе, пружајући вам још бољу заштиту.

Слично томе, осигурајте да се ваш оперативни систем ажурира кад год је то потребно. Баш као и закрпе и исправке софтвера, одржавање оперативног система текућим осигурава вам најбољу безбедност на располагању.

Ако користите ВиФи, учините то сигурно. Не користите отворене мреже, и осигурајте да је ваш властити ВиФи заштићен лозинком.

Још један критични корак ка заштити себе је увек оклевајте пре него што кликнете. Темељито прегледајте поруке е-поште да бисте видели ко их је послао и да ли изгледају сумњиво или не. Не кликајте на прилоге осим ако не можете да потврдите пошиљаоца и њихову намеру. Будите опрезни са везама за веб локације. Задржите показивач изнад њих пре него што кликнете да бисте видели где вас та веза заиста води. Ако преузимате услугу дељења датотека, скенирајте је пре него што наставите.

Са инсталираним заштитним софтвером и ажурираним, такође ћете желети да закажете редовна времена за покретање скенирања. Превише људи заборавља овај наизглед очигледан корак, остављајући се непотребно рањивим.

Последње мисли

Злонамерни софтвер постоји свуда у свету. Међутим, не морате томе постати жртва. Са антивирусним софтвером и скенером за злонамерни софтвер бићете боље спремни да се заштитите. Не морате се осећати немоћно пред одлучним хакери. Подузмите позитивне кораке већ данас како бисте заштитили своје приватне податке и одржавали уређаје без проблема.

ФАКс

П: Шта је шпијунски софтвер?

А: Шпијунски софтвер је категорија злонамерног софтвера који је посебно креиран за приступ осетљивим подацима на вашем уређају. Овај софтвер се често користи за прикупљање ваших личних података, који се затим преносе подацима компанијама, оглашивачима или другим трећим лицима. Ова врста злонамерног софтвера може послужити у више сврхе. Они могу укључивати праћење и продају података у вези са коришћењем Интернета, крађу рачуна са вашег банковног рачуна и кредитне картице или крађу вашег идентитета.

П: Како знам да је мој рачунар хакиран?

А: Стручни хакери могу провалити у систем или уређај без да су откривени. Међутим, већина ових лоших глумаца није тако софистицирана и они остављају иза себе низ доказа. Можда је најзначајнији знак хака то што је уређај одједном много спорији него што је то некада био случај. Други је да вам потрошња пропусне моћи одједном иде кроз кров.

Многи људи примећују да је видео снимцима потребно дуже време међуспремника и да се веб странице невероватно полако учитавају након хака. Учестало рушење софтвера и апликација је још један од проблема, јер представља огроман број поп-уп огласа. Ови и други знакови могу значити да је ваше рачунало хаковано.

П: Да ли антивирусни софтвер може уклонити злонамерни софтвер?

А: Примарна функција антивирусног софтвера је спречавање да се рачунар или систем зарази злонамерним софтвером. Преузима заражене датотеке од преузимања или, ако је датотека преузета, означи датотеку као сумњиву тако да је мање вероватна да се користи.

Већина антивирусног софтвера има неке основне функције када је у питању уклањање злонамерног софтвера. Међутим, програмери црних шешира који стварају такве програме стално добијају софистицираност. То значи да је њихов софтвер тешко уклонити из система, посебно за антивирусни софтвер који има само најосновније могућности у овој области.

Због тога је кључно да поред антивирусне заштите имате и злонамерни софтверски скенер и уклањач. Скенер вам пружа моћну алатку за ослобађање од шпијунског софтвера, адвареа, рансомвареа или других злонамерних програма.

П: Да ли Виндовс Дефендер може открити злонамерни софтвер?

А: Виндовс Дефендер понекад може открити злонамерни софтвер. Нажалост, то не може увек да траје док је оперативни систем Виндовс покренут. То је зато што паметни програмери успевају да сакрију злонамерне програме у самом Виндовс-у тамо где је мање вероватно да ће бити откривени. Ваша најбоља опција за откривање злонамерног софтвера је набавити програм који је створен за то.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map