Turvallisimmat selaimet täydellisen nimettömyyden saavuttamiseksi (päivitys 2020)

Etsitkö parhainta suojattua selainta? Jos on, et ole yksin. Yhä useammat ihmiset etsivät tapoja varmistaa, että heidän online-aika on myös yksityistä aikaa.


Secure-selainNyt ihmiset kuitenkin oppivat, että heidän on tehtävä muutakin kuin piilotettava IP-osoitteensa VPN: llä ja käytettävä suojattua salasanahallintaa. Nykyään on myös tärkeää löytää turvallisin selain.

Mitä suojattu selaaminen tarkoittaa? Se tarkoittaa Internetin käyttämistä jättämättä digitaalista jalanjälkeä kaikkialle, missä vaellat. Aivan kuten elintärkeä, paras suojattu selain varmistaa, että kukaan ei vakoile sinua. Haittaohjelmien tai virusten tartuntamahdollisuutesi vähenevät. Jos pankkisi tai shoppailet verkossa, voit tuntea itsesi luottavaisemmaksi näiden tapahtumien yksityisyydestä suojatun selaimesi ansiosta.

Ongelma monien yleisimpien selainten kanssa

Kun asiakas ostaa uuden laitteen tai käyttöjärjestelmän, sen mukana tulee Internet-selain. Sillä voi olla tuttu nimi, kuten Kromi tai Microsoft Edge.

Tämä tuntevuus tekee selaimesta turvallisen. Nämä esiasennetut Internet-selaimet eivät ole turvallisimpia selaimia jonka voit löytää.

Esimerkiksi nämä selaimet määritetään nopeaan ja helppokäyttöiseen. Kuulostaa hyvältä, mutta nämä asetukset ovat vähiten turvattuja. Lisäksi näissä selaimissa ei ole sisäänrakennettua kykyä pitää huonosti ihmiset ja yhteisöt poissa yksityisestä yrityksestäsi.

Tämä pätee erityisen hyvin, kun laite tai käyttöjärjestelmä toimitetaan muiden ohjelmistojen mukana. Tämä moninkertaistaa haavoittuvuuksien määrän, jolloin olet entistä avoimempi hyökkäykseen.

Vaikka vierailet verkkosivustoilla, jotka käyttävät HTTPS- ja SSL-varmenteita, voit silti löytää itsesi haavoittuvaksi selaimen avulla, joka ei ole suojattu.

Lisää tähän se, että keskivertokuluttaja ei usein tiedä kuinka määrittää selaimensa parhaan mahdollisen tietoturvan saavuttamiseksi, ja sinulla on resepti katastrofista.

Vastaus on valita paras suojattu selain, jolla on jo useita suojaustasoja. Se on helppo ratkaisu, jonka käyttämiseen ei tarvita paljon teknistä asiantuntemusta.

Mikä on suojattu selain?

On tärkeää ymmärtää, että tavallinen selain ei ole huolissaan käyttäjän turvallisuudesta tai yksityisyydestä. Jotkut heistä myy henkilökohtaiset tietosi kenelle tahansa sitä pyytävät. Tämä voi johtaa siihen, että käyttäjä saa osuman erittäin kohdistetuilla mainoksilla. Vaihtoehtoisesti se voi myös tarkoittaa, että yksityiset tietosi päätyvät väärään käsiin.

Muista, että keskimääräinen selain pitää kirjaa monista tiedoista sinusta. He käyttävät geosijaintisovellusta selvittääksesi missä olet maailmassa, ja he seuraavat kaikkia liikkeitäsi sosiaalisessa mediassa. Selaimesi tietää jopa kaiken käyttämästäsi laitteistosta ja käyttöjärjestelmästä.

Jos selaimessa on suosittu WebRTC-laajennus, siellä saattaa olla muita haavoittuvuuksia. Web-reaaliaikaisen viestinnän tarkoituksena on virtaviivaistaa selaimen ja selaimen välistä viestintää. WebRTC-puheluissa voi kuitenkin olla turvallisuusongelmia. WebRTC-vuotojen ansiosta verkkosivustot saattavat pystyä näkemään IP-osoitteesi ja muut tunnistetiedot. Koska WebRTC on yleinen laajennus suosituille selaimille, nämä eivät ehkä ole kaikkein turvallisimpia vaihtoehtoja.

Voit tehdä online-kokemuksesi turvallisemmaksi tekemällä useita vaiheita. Näitä ovat selaimen pitäminen ajan tasalla, salasanojen tallentamatta jättäminen selaimeen, ponnahdusikkunoiden estäminen ja kolmansien osapuolien evästeiden poistaminen käytöstä. Tietenkin, jos valitset turvallisemman selaimen, monet näistä vaiheista on jo suoritettu puolestasi. Lisäsuojauksella, kuten salpaajien seuranta, olet valmis tuntemattomaan kokemukseen.

Miksi tarvitset suojatun selaimen?

Ajattele kaikkia asioita, joita varten käytät Internetiä päivittäin. Osa siitä on melko vaaratonta eikä erityisen yksityistä, kuten uuden illallisreseptin etsiminen tai oman pesulaitteesi valmistuksen ympäristöhyötyjen oppiminen.

Et ehkä haittaa, jos selaimesi, Internet-palveluntarjoaja, hakukoneesi ja muut vieraat tietävät, että olet kiinnostunut näistä aiheista. On kuitenkin hyviä mahdollisuuksia, että teet paljon enemmän verkossa kuin etsit vain reseptejä.

Jos maksat laskuja verkossa, katso tiliotteesi luottoyhdistyksen verkkosivustolla tai käytät luottokorttiasi vähittäiskaupan verkkosivustolla, haluat todennäköisesti näiden tapahtumien olevan täysin yksityisiä ja turvallisia.

Haluatko käyttää sosiaalista mediaa? Ehkä et välitä, jos koko maailma näkee kaikki viestisi, mutta jotkut ihmiset pitävät asioistaan ​​hienovaraisempia. Paras suojattu selain parantaa mahdollisuutta, että todella hallitset sitä, kenellä on pääsy sosiaalisen median profiiliisi.

On myös tärkeää, että käytät suojattua sähköpostipalvelua. Tämän tekemättä jättäminen ja tarvittavan varovaisuuden puuttuminen tuntemattomien tai epäilyttävien sähköpostiviestien vastaanottamisen yhteydessä aiheuttaa tietojenkalastelu- ja muiden yleisten verkkohyökkäysten riskin..

Vaikka sinusta tuntuu, että et tee mitään, mikä on erityisen yksityistä verkossa, ota huomioon, että hakkerit ja muut tapetut osapuolet etsivät aina järjestelmän haavoittuvuuksia. He tekevät melkein mitä tahansa tartuttaaksesi järjestelmän haittaohjelmilla, mainosohjelmilla, vakoiluohjelmilla, troijalaisilla tai viruksilla.

suojatut selaimet infographic

Mikä tahansa näistä ohjelmista saattaa viedä laitteen polvilleen. Eikö ole järkevää käyttää suojattua selainta estämään tätä?

Suojatun selaimen valitseminen

Monet selaimet ovat siellä, mutta jotkut suosituimmista ja yleisimmin käytetyistä vaihtoehdoista eivät missään tapauksessa ole turvallisimpia. Muut selaimet takaavat kuitenkin erinomaisuuden yksityisyyden ja turvallisuuden takaamisessa. Tässä on neljä niistä.

1. TOR

TOR-logo“TOR” on lyhenne sanasta “The Onion Router”. Näet, kuinka nimi sopii, kun ymmärrät paremmin, miten se toimii. Jokainen, joka on koskaan leikannut sipulia, tietää, että se koostuu monista kerroksista. TOR: n taustalla oleva filosofia on se monet salauskerrokset pitävät käyttäjät turvallisempina. Näin ollen tämä on paras suojattu selain, koska se käyttää kolmikerroksista välityspalvelinta.

TOR-selainta käyttävälle verkkoliikenne lähetetään satunnaisesti valittujen TOR-releiden kautta ennen kuin se saavuttaa pyydetyn määränpään. Tämä piilottaa käyttäjän todellisen fyysisen sijainnin ja IP-osoitteen jotta he voivat nauttia nimettömästä ja täysin yksityisestä verkkokokemuksesta.

Plussat

 • TOR: n kautta reititetyn verkkoliikenteen jäljittäminen on käytännössä mahdotonta
 • TOR: ta voidaan käyttää yhdessä VPN: n kanssa ylimääräisen turvallisuuden takaamiseksi
 • Helppo käyttää: Lataa ja käynnistä vain

Haittoja

 • Anonyymeillä vapaaehtoisilla palvelimilla voi olla haavoittuvuuksia
 • Komentosarjoja ja laajennuksia voidaan silti hyödyntää
 • Tiedonsiirtonopeus voi olla hidas

TOR on yhtä helppo käyttää kuin mitä tahansa yleisimpiä selaimia huolimatta kaikesta monimutkaisemmasta käsittelystä, joka tapahtuu kulissien takana. Ennen lähettämistä Internetiin, TOR yhdistää verkkoliikenteen kerrostettuihin, salattuihin paketteihin. Sitten sitä pomppii vapaaehtoisten ylläpitämä palvelinsarja.

Jokaisella palvelimella yksi salauskerros poistetaan verkkoliikenteestä. Tämä tarkoittaa, että kukin palvelin on tietoinen vain edeltävästä ja seuraavasta välityksestä ilman välttämättä tietoisuutta alkuperästä tai lopullisesta määräpaikasta. Tämä kerros monimutkaisuuskerroksesta tekee siitä kaiken muun kuin mahdotonta jäljittää verkkoliikennettäsi, kun käytät TOR: ta.

2. Rohkea selain

Rohkea selaimen logoJos vihaat mainoksia, Brave on sinua varten.

Tunnettujen tekniikan pioneereiden, jotka ovat työskennelleet Mozillan ja JavaScriptin kanssa, Brave Browser pyrkii olemaan pelinvaihtaja teollisuudessa.

se on Chromiumiin perustuva avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Se eroaa kuitenkin muista aikaisemmista selaimista. Tämä johtuu sen asenteesta mainoksiin. Se estää mainokset, joita käyttäjät yleensä näkevät muiden selainten kanssa, korvaamalla ne oman verkon mainoksilla, jos valitset ne nähdä. Mainosseurantajat puuttuvat kokonaan Brave-palvelusta, mutta mainoksia löytyy edelleen hakutuloksista. Brave käyttää mainosten estävää laajennusta estämään ei-toivotut mainokset, mikä tarkoittaa, että jokainen käyttäjien käyttämä verkkosivusto lataa paljon vähemmän tietoja pitäen nopeudet hyväksyttävää enemmän.

Plussat

 • Estää mainokset ja seurantalaitteet parantamaan nimettömyyttä
 • Nopeat tiedonsiirtonopeudet
 • Chrome Web Storesta on saatavana runsaasti laajennuksia

Haittoja

 • Brave Rewards näyttää hiukan monimutkaiselta
 • Mahdolliset WebRTC-vuodot
 • Hyödylliset AdWords-mainokset näkyvät edelleen hakutuloksissa

Brave on uusi merkki selainalueella, joka on juuri tullut markkinoille vuonna 2016. Mainosten estämisen ja muun tekniikan avulla Brave ajaa järjestelmässäsi melko laihasti, käyttämällä vähemmän muistia ja vähemmän prosessorisyklejä kuin kilpailijat.

Vaikka Brave estää mainoksia, jotka näkyisivät orgaanisesti verkkosivuilla, palvelun taustalla olevat päättäjät ymmärtävät myös, että verkkoyritysten on ansaittava rahaa. Vastaavasti käyttäjät voivat valita Brave Rewards -ohjelman, joka myöntää rahakkeita tiettyjen mainosten katselemiseen. Tämän jälkeen käyttäjät päättävät antaa tietyille verkkosivustoille “kärjen”.

Koska Brave perustuu Chromiumiin, voit lisätä uusia toimintoja yksinkertaisesti käyttämällä Chrome Web Storea, joka myy lukuisia laajennuksia.

Ottamalla jäljittäjät pois yhtälöstä, Rohkea tekee mainostajille käytännössä mahdotonta tunnistaa käyttäjiä ja seurata heitä. Tämä myötävaikuttaa ehdottomasti yksityisempaan verkkokokemukseen.

3. Mozilla Firefox

firefox-logoJos turvallinen selaaminen on sinulle tärkeää ja haluat avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, Firefox on loistava vaihtoehto. Paitsi, että tämä palveluntarjoaja lupaa turvallisen selauskokemuksen, se on myös nopea eikä se ole valtava järjestelmän resurssien tyhjennys.

Yksi Firefoxin takana olevista myyntikohdista on, että se on voittoa tavoittelemattoman organisaation omistama. Tämä tarkoittaa, että Mozilla ei ole erityisen motivoitunut myymään käyttäjätietoja. Säännölliset päivitykset takaavat käyttäjän yksityisyyden, ja mainosseurannan automaattinen estäminen tekevät tästä uskomattoman järkevän valinnan.

Plussat

 • Suuri tiedonsiirtonopeus
 • Helppokäyttöiset ja tehokkaat tietoturvatyökalut
 • Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä

Haittoja

 • Tietyt vanhat laajennukset eivät ole yhteensopivia Firefoxin uusimman version kanssa
 • Asiakastukeen voi olla vaikea päästä
 • Jotkut ihmiset pidä päivitysten tiheydestä

Firefox on suojattu haittaohjelmilta ja tietojen kalastelulta, ja se on todella paras suojattu selain. Sinulla on myös pääsy sisällön estämiseen, jotta selain voi estää kaikki havaitut seurantalaitteet. Lisäksi yksityisyyttä, turvallisuutta ja toiminnallisuutta varten on saatavana laaja valikoima lisäosia.

4. Epic Privacy Browser

Eepinen selaimen logoSuojattu selaaminen on Epicin tunnusmerkki. Toisin kuin monet yleisimmistä selaimista, se pitää oletusarvoisesti korkeimpina suojausasetuksina tietojen suojaamiseksi. Kuten Brave, myös Epic on rakennettu Chromium-alustalle. Lisäosia ei sallita ja kaikki kolmansien osapuolien evästeet ovat estettyjä.

Yksi napsautus on kaikki mitä tarvitset Epiciin ohjaamaan verkkoliikennettä integroidun välityspalvelimen kautta. Tämä piilottaa IP-osoitteesi. Lisäksi Epic lähettää jatkuvasti varoitusta ei-seurantaa samalla kun se pyrkii aktiivisesti etsimään ja estämään mainoksia ja sosiaalisia verkostoja, jotka muuten seuraisivat online-toimintaa.

Plussat

 • Nimettömä välityspalvelin otettiin käyttöön yhdellä napsautuksella
 • Kaikki selaimen historian jäljet ​​poistettiin poistumisen yhteydessä
 • Ei historiaa säilytetty

Haittoja

 • Ei toimi salasanan hallitsijoiden kanssa
 • Voit kohdata verkkosivustoja, jotka eivät toimi tai oudosta Epicissä
 • Hakukone voi ohittaa vakiohakutoiminnot

Epic on yhtä helppo käyttää kuin Chrome. Kyse on vain ohjelman lataamisesta ja asentamisesta. Voit nähdä kotisivulla, kuinka monta jäljittäjää ja kolmansien osapuolien evästeitä Epic on estänyt sinulle. Muista, että nämä tilastot koskevat vain nykyistä suojattua selausistuntoa. Se johtuu siitä Epic ei pidä kirjaa istunnoistasi.

Epicillä on jopa oma hakusivu, joka luottaa eniten käytettyihin hakukoneisiin, mutta vuotamatta mitään tietosi näille palveluntarjoajille. Tämä tarkoittaa, että se ei yritä täyttää hakukenttään kirjoittamasi tiedot automaattisesti. Kaikki kyselyt reititetään välityspalvelimen läpi pitämään IP-osoitteesi yksityisenä.

Vältettävät selaimet

Paras suojattu selain auttaa pitämään lapset ja vanhemmat turvassa verkossa. Suojattu selaaminen ei kuitenkaan tapahdu vahingossa.

Valitettavasti jotkut tunnetuimmista selaimista eivät ole suojattuja. Ihmiset saattavat olla huolestuneita kuullessanne sen Google Chrome ei ole turvallinen selain, eikä kumpikaan ole Internet Explorer. Reuna ja Ooppera myös ovat epäluotettava.

Google Chrome on yleisimmin käytetty selain. He toteuttavat toimenpiteitä varmistaakseen käyttäjän turvallisuuden. Jos olet todella huolissasi yksityisyydestä, sinä ei voi luota web-selaimeen, jonka omistaa omistama yritys surullista pitävä tietojen pitäminen ja seuraaminen.

Vaikka Internet Explorer on toivottomasti vanhentunut, ihmiset jatkavat sen käyttöä. Microsoft on siirtynyt Microsoft Edge -selaimeen, mikä tarkoittaa, että Internet Explorer ei saa päivityksiä. Lisäksi se oli turvaavat turvallisuuskysymykset. Edge on tuskin parempi. Se ei estä jäljittäjiä, ja turvallisuuskysymyksistä on olemassa useita raportteja.

Opera on iskenyt sitä vastaan, kuten läpinäkymättömät suojausasetukset ja ostamalla VPN: t, joiden tiedetään kirjaavan asiakkaan käyttöä. Lisäksi, Oopperan omistaa kiinalainen konsortio, jolla on kauheita yksityisyystietoja.

Siksi on parasta välttää kaikkia näitä yleisiä selaimia.

Lopulliset ajatukset

Parhaalla suojatulla selaimella pystyt ylläpitämään yksityisyyttä ja nimettömyyttä verkossa. Luotettavimmat palveluntarjoajat, jotka on mainittu täällä, ovat oletusarvoina tiukat turvallisuusstandardit, joiden tarkoituksena on pitää sinut turvassa Internetissä. Valitse yksi niistä vähentääksesi digitaalista jalanjälkeä ja lisätä ylimääräinen suojakerros hankkimalla itsellesi turvallinen VPN NordVPN (Vaihtoehtoisesti voit tarkistaa parhaat VPN: t täältä).

FAQ

K: Voitko jäljittää edelleen, kun käytät TOR: ta?

V: Verkkoliikenteen jäljittäminen TOR: n kautta on käytännössä mahdotonta monikerroksisen järjestelmän vuoksi. Tämä järjestelmä estää tietyn datapaketin käsittelevää relettä tietämästä mitään välittömästi edeltävän releen ja seuraavan releen ulkopuolelle. Jopa edistyneimmät jäljittäjät eivät pysty seuraamaan tämän järjestelmän satunnaista monimutkaisuutta.

K: Onko TOR: n käyttö vaarallista?

V: TOR on turvallinen, luotettava ja yksityinen tapa olla verkossa. Kaikki verkkoliikenne lähetetään satunnaisesti valittujen TOR-releiden kautta matkalla määränpäähänsä. Tämä tarjoaa paljon yksityisyyttä, nimettömyyttä ja turvallisuutta, etenkin koska kukin rele on tietoinen vain aiemmasta ja seuraavasta releestä..

Poikkeuksena tästä on poistosolmu, joka on viimeinen välitys ennen kuin pyyntö saavuttaa määränpäähänsä. Tämä palvelin tietää aiemman välitysviestin ja lopullisen määränpään, mikä voi olla ongelma, jos palvelinta käyttävä henkilö on epätoivoinen tarkoitus.

Muista, että TOR toimii laajassa järjestelmässä vapaaehtoisia palvelimia, jotka toimivat välittäjinä. Nämä releet ovat vain yhtä luotettavia kuin ihmiset, jotka omistavat ne. Vaikka suurin osa heistä on turvallisia ja luotettavia, rikollisella on mahdollisuus saada yksityisiä tietoja käyttäjiltä.

K: Kuinka estän IP-osoitteeni seurannan?

V: Monet ihmiset etsivät tapoja minimoida digitaalinen jalanjälkensä. Internet-palveluntarjoajat, selaimet, mainoseurannat ja miljoonat muut pelaajat tekevät kaiken voitavansa pitääkseen välilehdet siitä, missä menet ja mitä teet verkossa. Yksi tärkeimmistä keinoista tämän saavuttamiseen on seurata IP-osoitteitasi.

Jokaiselle laitteelle annetaan yksilöivä IP-osoite, joka tunnistaa käyttäjän missä tahansa he verkkovierailevat. Nämä tiedot voidaan kuitenkin salata salaisuuteen tekemällä esimerkiksi suojattua selainta. Muut toimenpiteet, kuten HTTPS ja SSL, auttavat estämään IP-osoitteiden seurantaa. Kaikki nämä toimenpiteet peittävät IP-osoitteesi ja tekevät siitä näyttävän siltä, ​​että olet eri fyysisessä sijainnissa, mikä tekee käytännössä mahdotonta seurata sinua verkossa.

K: Tarjoaako Incognito nimettömänä Google Chromen käytön aikana?

V: Incognito-tila on Google Chrome -selaimen asetus, jonka väitetään tarjoavan nimettömän istunnon. Tämän asetuksen tarkoituksena on kuitenkin pääasiassa piilottaa tekemäsi toiminnot muilta ihmisiltä, ​​jotka saattavat käyttää samaa laitetta. Google ja useimmat muut hakukoneet seuraavat silti jokaista liikettäsi (suositus: aloita suojatun hakukoneen käyttö)

Lisäksi Incognito ei todennäköisesti piilota tietojasi käytetyiltä verkkosivustoilta, Internet-palveluntarjoajalta tai organisaatiolta, kuten työnantajalta, jolla on lopullinen hallinta verkostosi..

Ainoa tapa, jolla inkognito toimii, on, jos valitset inkognito-tilan, kun et ole kirjautunut mihinkään Google-tiliin. Kun olet kirjautunut sisään, jig on ylös. Google linkittää tilisi tiedot takautuvasti viimeaikaiseen selaushistoriaasi.

K: Tietääkö Internet-palveluntarjoajani, mitä teen verkossa?

V: Internet-palveluntarjoaja tai Internet-palveluntarjoaja on ehdottomasti tietoinen kaikesta, mitä teet verkossa. Osa heidän tuloistaan ​​riippuu siitä. He käyttävät käyttäytymistäsi keräämiä tietoja lähettääkseen sinulle kohdistettuja mainoksia. Lisäksi he myyvät tietoja lukuisille kolmansille osapuolille, jotka joko haluavat myydä sinulle jotain tai käyttävät yksityisiä tietojasi omiin häpeällisiin tarkoituksiinsa. Onneksi voit pitää Internet-palveluntarjoajasi pimeässä valitsemalla parhaan saatavilla olevan turvallisen selaimen ja pitämällä kiinni luotettava VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me