Testet e Shpejtësisë së serverëve të CyberGhost

CyberGhost ofron intimitet të shkëlqyeshëm në internet, mijëra servera me mbulim të shkëlqyeshëm ndërkombëtar, dhe softuer të pasur me përdorues, të pasur me karakteristika – të gjitha me një çmim të vështirë për tu mposhtur. Me shpejtësi të shpejtë të lidhjes për të mbështetur gjithçka, kushdo që kërkon një ofrues të nivelit të lartë VPN duhet të mos kërkojë më tej.

rekuizitë
 • Zero loging për intimitetin maksimal
 • Shpërndarje e shkëlqyeshme e serverëve me mbi 7100 serverë në 90 vende
 • Shpejtësi shumë e shpejtë e lidhjes
 • Punon me Netflix dhe iPlayer të BBC
 • Lejon përrua P2P
 • Garanci e gjatë 45-ditore e kthimit të parave
Cons
 • Kompania mëmë me reputacion të dyshimtë
 • Konfigurimi manual i konfigurimit të OpenVPN
 • Nuk funksionon nga Kina

Testet e shpejtësisë

Unë kurrë nuk jam i sigurt se çfarë lloj performance do të presim nga CyberGhost. Për dallim nga pothuajse çdo shërbim tjetër VPN, ata kurrë nuk kanë qenë të mëdhenj rreth bërjes së kërkesave më të shpejtë të ofruesit.

A mund të jetë kjo një performancë e qetë pranimi nuk është kostum i fortë i tyre? Jo tamam.

Me përjashtim të dukshëm të Australisë, testet e mia të shpejtësisë CyberGhost tregojnë se serverat e tyre mund të jenë më shumë sesa të mbajnë vetë. Në fakt, ata janë aktualisht shërbimi më i shpejtë VPN përreth.

Kjo nuk ka qenë gjithmonë e rastit.

CyberGhost dikur pati një reputacion që ishte pak a shumë parullë. Por me lëshimin e fundit të versionit 7 të softverit të tyre dhe disa azhurnimeve të rëndësishme të rrjetit, tani është një ofrues i VPN që duhet të llogaritet me.

Para se të flasim me specifika, ju lutemi mbani mend se unë testoj me dashje me një lidhje interneti që është shumë më shpejt se sa mund të përputhet çdo ofrues i VPN – pra, mospërputhja e madhe në shpejtësitë midis VPN dhe asnjë test VPN. Unë e bëj këtë për të marrë numrat më të mirë të mundshëm për secilin server, ata që nuk përfshihen në kufijtë e shpejtësisë sime të internetit.

Me fjalë të tjera, shpejtësitë që shihni janë maksimumet që mund të prisni. Rezultatet tuaja aktuale mund të kufizohen nga lidhja juaj.

Pra, nëse testi im tregon një shpejtësi prej 100 Mbps dhe interneti juaj mund të bëjë vetëm 60 Mbps, diku në intervalin 50 Mbps është ajo që do të merrni.

Rezultatet e Performancës

Me përjashtimin e përmendur më sipër të Australisë, shpejtësitë e shkarkimit të CyberGhost janë vazhdimisht lart 80 Mbps, dhe shpesh më të larta se 90 Mbps. Për një VPN të konsumatorit, kjo është me të vërtetë shumë e shpejtë.

Dhe ndërsa rezultati i Australisë është larg pushimeve nga të gjitha regjistrimet, sigurisht që performanca është mjaft e mirë edhe për transmetim me cilësi HD.

Ngarkimet janë pak më keq. Por, për pjesën më të madhe, ato janë akoma të zjarrtë.

Australia është përsëri mjaft e ngadaltë, siç është edhe Amerika e Veriut – edhe SHBA dhe Kanada. Pra, nëse performanca e ngarkimit në ato rajone ka shumë rëndësi për ju, një ofrues tjetër mund të jetë në rregull (unë përsëri ju referoj në listën time më të shpejtë të VPN-ve).

Në të gjitha rastet e tjera, CyberGhost jep dhe më pas disa.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit të shpejtësisë më të mirë të serverit VPN të CyberGhostMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare më të mira të CyberGhostAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
CyberGhost bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VPNMe VPN CyberGhost bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë fillestareAsnjë VPN
Mbretëria e Bashkuar
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit CyberGhost në Mbretërinë e BashkuarMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Mbretërisë së BashkuarAsnjë VPN
Kanadë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit CyberGhost Canada VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të CyberGhost KanadaAsnjë VPN
Australi
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit CyberGhost Australia VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të CyberGhost AustraliaAsnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit CyberGhost Holland VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të CyberGhost HollandëAsnjë VPN
Gjermani
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit CyberGhost Germany VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të CyberGhost GjermaniAsnjë VPN
Francë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit CyberGhost France VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të CyberGhost FranceAsnjë VPN

Rreth CyberGhost VPN

CyberGhost ka qenë rreth e rrotull që nga viti 2011, gjë që i bën ata një nga ofruesit më të vendosur të VPN.

Në bazë të Rumanisë, ata krenohen me përkrahjen e madhe të kulturës dhe lirisë së pensensuar në internet – një pretendim të cilin e mbështesin me politikën e tyre të shkëlqyeshme të prerjeve zero.

Dhe me mbi 20 milion përdorues në të gjithë globin, CyberGhost është duke bërë qartë shumë gjëra në rregull.

Privatësia dhe Siguria

Shumë pak ofrues të VPN bëjnë intimitet, si dhe CyberGhost. Megjithëse Politika e tyre e privatësisë nuk është dokumenti më i arritshëm – VPN-të e tjera bëjnë një punë shumë më të mirë – pasi të luftoni përmes tij, do të gjeni se CyberGhost është zotuar të grumbullojë asnjë informacion çfarëdo që të përdorni gjatë shërbimit të tyre. Citoj:

 • Ne nuk e dimë në çdo kohë se cili përdorues ka hyrë ndonjëherë në një uebfaqe ose shërbim të veçantë
 • Ne nuk e dimë se cili përdorues ishte i lidhur me shërbimin tonë CyberGhost VPN në çdo kohë të caktuar ose të cilin IP të serverit CyberGhost VPN që ata përdorën
 • Ne nuk e dimë grupin e adresave IP origjinale të kompjuterit të një përdoruesi

Për dallim nga shumë ofrues të tjerë që pretendojnë prerjet zero, CyberGhost madje nuk regjistron ndonjë të dhënë anonime. Ne po flasim për gjëra të tilla si kohëzgjatja e lidhjes dhe kohëzgjatja ose përdorimi i gjerësisë së bandës, zakonisht të ruajtura dhe të përdorura për mirëmbajtjen e rrjetit.

Siç është përmendur tashmë, CyberGhost e quan Rumaninë në shtëpi. Meqenëse është një vend i konsideruar gjerësisht si miqësor ndaj intimitetit, kjo është një gjë e mirë.

Pavarësisht se është në BE, Rumania nuk është pjesë e ndonjë bashkëpunimi të shkëmbimit të inteligjencës si Pesë Sytë, Nëntë Sytë ose Katërmbëdhjetë sy. Kjo mungesë bashkëpunimi do të thotë që CyberGhost është jashtë mundësive të FBI, NSA, GCHQ dhe çdo agjensie tjetër të inteligjencës perëndimore për të cilën mund të mendoni (jo se ata mbledhin të dhëna që mund të dorëzojnë në radhë të parë).

Gjatë procesit të regjistrimit, e vetmja pjesë e informacionit personal që kërkohet është një adresë e-mail (dhe lehtë mund të përdorni një llogari kuzhine për këtë qëllim). Shërbimi paguhet për në mënyrë anonime duke përdorur Bitcoin (megjithëse, natyrisht, kartat e kreditit dhe PayPal pranohen gjithashtu).

Kriptimi dhe Protokollet

Standardet e kriptimit të përdorura nga CyberGhost janë po aq të forta sa ato.

Si parazgjedhje, klienti përdor OpenVPN me një autorizim të kodifikimit AES-256-CBC dhe SHA256 për kanalin e të dhënave, një shifër AES-256, enkriptim të tasteve RSA-4096 dhe autentifikimin e hash SHA384 për kanalin e kontrollit, dhe shkëmbimin e çelësave ECDH-4096 për fshehtësi përpara.

Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë do të thotë kjo, kuptimi juaj është që ju mund të jeni i sigurt se askush nuk do të deshifrojë të dhënat tuaja – ne po flasim për nivelet e kriptimit të gradës ushtarake këtu.

OpenVPN është gjithashtu një zgjedhje e mirë parazgjedhur për shkak të asaj sa shpejt është.

Protokolle të tjerë të mbështetur përfshijnë L2TP / IPsec dhe PPTP.

Testet e mia gjithashtu nuk kanë shfaqur rrjedhje DNS, IP ose WebRTC. Të gjitha këto duket se janë parandaluar në mënyrë efektive nga klienti.

Features

Të gjitha platformat kryesore mbështesin programin e klientit CyberGhost, përfshirë Windows, macOS, iOS dhe Android. Ndërsa nuk ka softuer specifik për këto, CyberGhost është gjithashtu i thjeshtë për tu vendosur në Kodi, Linux dhe shumë ruterë.

-Shtë e mençur, gjithçka që prisni të jeni atje, nga një funksion i ndërprerjes vrasëse deri te aftësia për të mposhtur serverët DNS.

Karakteristika të tjera të dukshme përfshijnë aftësinë për të përjashtuar faqen e internetit të veçantë nga përdorimi i VPN, zgjedhja e rastësishme e portit, mbrojtja e pasigurt WiFi dhe tunelimi i ndarë. Kjo e fundit mund të jetë shumë e dobishme nëse doni të shtrydhni edhe më shumë performancë nga rrjeti tashmë i shpejtë i serverëve CyberGhost.

CyberGhost gjithashtu zgjeron përtej sferës së funksionimit të pastër VPN duke ofruar një bllokues reklamash, mbrojtje me qëllim të keq të internetit, dhe kompresim të të dhënave. Nuk jam i sigurt se sa mirë funksionon në praktikë, por në teori, kjo e fundit mund të jetë në gjendje të ulë paksa shpenzimet e përdorimit të të dhënave të tua celulare.

Të gjitha këto karakteristika janë çaktivizuar, por janë të ndryshueshme nga klienti me klikimin e një butoni.

Një im i përkëdhelur me CyberGhost – dhe ata nuk janë ofruesi i vetëm VPN që e bëjnë këtë – është se sa shumë të ndryshëm janë klientët Windows dhe macOS. Klientit macOS gjithashtu i mungojnë disa karakteristika, duke përfshirë tunelin e ndarë dhe mbrojtjen e WiFi.

Asnjë nuk është një ndërprerje e marrëveshjeve, të paktën në librin tim, por është diçka për të cilën duhet të jesh i vetëdijshëm. Në anën tjetër, unë e gjej në të vërtetë softuerin Mac pak më pak tërheqës dhe më intuitiv për t’u përdorur.

kufizimet

Shërbimi i CyberGhost lejon deri në shtatë lidhje të njëkohshme. Providerdo ofrues i VPN ka këtë lloj kufizimi (kryesisht për të mbrojtur infrastrukturën e tyre nga abuzimi), dhe kufiri i vendosur nga CyberGhost është një nga më të mirët përreth.

Nëse keni ndërmend të përdorni pajisje të shumta në të njëjtën kohë, kjo është padyshim diçka për t’u marrë parasysh.

P2P lejohet, por vetëm në servera të veçantë – të shënuar qartë në klient – dhe nuk ka kufizime të bandës ose shpejtësi të çfarëdo lloji.

Ndihma për klientët

Ndërsa kam dëgjuar komente të përziera në lidhje me mbështetjen e klientëve të CyberGhost, nuk kam pasur asnjë çështje me ta.

Mbështetja mund të arrihet 24/7 përmes bisedës live dhe është e shpejtë për t’u përgjigjur. Për pyetje më të thelluara, ekziston edhe një sistem emaili / biletash. Biseda live është madje në dispozicion në gjermanisht dhe frëngjisht, megjithëse vetëm gjatë orareve të zgjedhura të ditës.

CyberGhost VPN ofron një bazë të konsiderueshme të njohurive në internet. Ai përfshin udhëzuesit e instalimit dhe përdorimit për të gjitha platformat kryesore. Ekzistojnë gjithashtu disa seksione të zgjidhjes së problemeve, si dhe një FAQ.

Nëse jeni duke menduar të merrni shërbimin për një makinë provë së pari, CyberGhost ofron një industri që udhëheq garancinë e kthimit të parave 45-ditore. Kjo duhet t’ju japë shumë kohë për të vlerësuar dhe vendosur nëse ky VPN është i duhuri për ju.

Gjithashtu, mos harroni të përdorni një nga kodet e kuponit të CyberGhost kur regjistroheni. Do të përfundoni duke paguar ndjeshëm më pak në muaj nëse vendosni të mbani shërbimin.

Vendndodhjet e serverëve

Numri i serverëve që ofron një ofrues VPN është shpesh një tregues i mirë i qëndrueshmërisë së një shërbimi. Për shumë përdorues, ai gjithashtu mund të jetë faktori vendimtar.

Në departamentin e serverëve, CyberGhost nuk zhgënjen. Në kohën e këtij shkrimi, ata ofrojnë 7159 serverë në 90 vende.

Vetëm një pjesë e vogël e ofruesve kanë më shumë serverë, dhe 90 vendet e mbështetura bien fort në fundin e parë të diapazonit. Për shumicën prej nesh, lista e serverëve CyberGhost VPN ka gjithçka që do t’ju duhet ndonjëherë, veçanërisht kur merrni parasysh sa shpejt janë ato.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map