Testet e Shpejtësisë së Serverëve të TunnelBear

TunnelBear është një nga përvojat më të mira miqësore për përdoruesit që do të gjeni në një VPN. Ata mund të mos kenë rrjetin më të madh të serverëve ose listën më të madhe të veçorive. Por, serverët e tyre kanë një shpejtësi të mirë të qëndrueshme, softveri i tyre është jashtëzakonisht i thjeshtë për t’u përdorur, mbështetja e klientit është e dobishme, dhe politika e tyre për mos-prerje është aq e qartë sa mund të jetë. Sidomos nëse jeni fillestar i VPN, mos harroni TunnelBear.

rekuizitë
 • Shpejtësi konsistente të serverit
 • Kriptim i fortë
 • Politikë e qartë, e pa kontrolluar e kontrolluar në mënyrë të pavarur, e pavarur
 • Softuer shumë miqësor për përdoruesit
 • Versioni falas (i kufizuar në 500 MB në muaj)
Cons
 • Pak veçori të përparuara
 • Nuk punon me Netflix ose shërbime të tjera streaming
 • Rrjet shumë i vogël i serverëve
 • Asnjë mbështetje bisede

Testet e shpejtësisë

Ndryshe nga pothuajse çdo ofrues tjetër VPN, TunnelBear nuk bën asnjë pretendim publik në lidhje me performancën e mirë të serverit. Megjithëse, pas provave të mia të fundit të shpejtësisë, unë jam i sigurt se mundën.

Në pothuajse çdo vendndodhje që kam provuar, shpejtësitë e shkarkimit janë mjaft të shpejta për të bërë gati të gjithë të lumtur. Ata janë tepër të qëndrueshëm gjithashtu. Kjo, për mua, është një shenjë e menaxhimit të mirë të rrjetit dhe balancimit të ngarkesës së serverëve.

Rezultati i vetëm që bie në sy si një thumb i lënduar është Australia. Do të bëj një test tjetër atje së shpejti dhe do ta azhurnoj këtë artikull nëse rezultatet përmirësohen. Por, për momentin, nëse Australia është vendi ku dëshironi të lidheni, ju mund të dëshironi të kërkoni diku tjetër. Testet e shpejtësisë PureVPN dhanë rezultatet më të mira në atë pjesë të botës.

Duke shkuar në drejtimin tjetër, performanca e ngarkimit të TunnelBear ishte po aq e qëndrueshme, nëse jo shumë frymëzuese. Shumica dërmuese prej nesh kujdeset për shkarkime, dhe për këtë arsye, kjo ndoshta nuk është një çështje e madhe. Por, nëse shpesh tentoni të dërgoni skedarë të mëdhenj, mesatarisht, NordVPN ofron shpejtësinë më të shpejtë atje.

Një gjë për tu realizuar me testet e mia është që përdor një lidhje interneti shumë të shpejtë. Intentionshtë me shpejtësi të mjaftueshme në mënyrë që asnjë ofrues i VPN të mund të përputhet me të. Testimi në këtë mënyrë më lejon të zbuloj shpejtësitë e vërteta maksimale të çdo serveri.

E gjithë kjo për të thënë, numrat që shihni mund të mos jenë aq të mirë sa ata që unë bëj. Nëse jeni duke kapur lidhjen në internet me 30 Mbps, thjesht nuk është e mundur të shihni shpejtësinë VPN në intervalin 60 Mbps. Në atë rast, do të prisja numra vetëm në jug të 25 Mbps.

Këtu tani janë rezultatet e testit të shpejtësisë TunnelBear për shtatë vendet që lidhen më shpesh nga përdoruesit e VPN. Unë gjithashtu kam përfshirë rezultatet për atë që aplikacioni i klientit konsiderohet të jetë serveri im më i mirë (d.m.th., serveri i cili teorikisht duhet të më japë performancën më të mirë).

Dhe nëse jeni kurioz se si TunnelBear përballet me ofruesit e tjerë, ju lutemi shikoni krahasimin tim për VPN-të më të shpejta.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit më të mirë të shpejtësisë së serverit VPN TunnelBearMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare më të mira të serverit TunnelBearAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
TunnelBear bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VPNMe VPN TunnelBear bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë fillestareAsnjë VPN
Mbretëria e Bashkuar
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit të Mbretërisë së Bashkuar VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Mbretërisë së Bashkuar TunnelBearAsnjë VPN
Kanadë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit TunnelBear Canada VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të TunnelBear CanadaAsnjë VPN
Australi
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit TunnelBear Australia VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të TunnelBear AustraliaAsnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit TunnelBear Netherlands VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Holandës TunnelBearAsnjë VPN
Gjermani
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit TunnelBear Germany VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Gjermanisë TunnelBearAsnjë VPN
Francë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit TunnelBear France VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të TunnelBear FranceAsnjë VPN

Rreth TunnelBear

Pak kompani VPN kanë njohje më të mirë të emrit sesa TunnelBear. Ata kanë qenë që nga viti 2011, duke e bërë atë një nga pionierët e hershëm të produkteve të konsumit VPN dhe një emër të besueshëm në industri.

Kompania është themeluar në Toronto, Kanada nga Daniel Kaldor dhe Ryan Dochuk, dy veteranë të industrisë së teknologjisë. Të dy u futën në një sipërmarrje me përvojë shumë vjeçare në sektorin e teknologjisë, përfshirë stints në Microsoft dhe Research in Motion. Në vitin 2018, TunnelBear bashkoi forcat me McAffee, duke i huazuar edhe më shumë emrin e saj.

Privatësia dhe Siguria

Një nga gjërat që shumica prej nesh përdoruesit VPN presin nga ofruesi ynë është një garanci e intimitetit tonë. TunnelBear siguron pikërisht atë, në detaje të shkëlqyeshme dhe gjuhë të qartë. Ata përcaktojnë saktësisht se çfarë të dhënash ata mbledhin, pse dhe për ato që i përdorin ato.

Në shumë raste, TunnelBear madje jep shpjegime të hollësishme se si ata përcaktuan se cilat të dhëna për të mbledhur dhe çfarë do të hiqni dorë në këmbim (si mos marrja e postave elektronike të personalizuara në këmbim të mos mbledhjes së emrit tuaj të plotë). Ndër ofruesit kryesorë të VPN, niveli i detajeve të gjetura në politikën e intimitetit TunnelBear nuk është i dyti për asnjë.

Në krye të politikës së tyre të përgjithshme të privatësisë, Tunnel Bear gjithashtu nuk mban shënime të ndonjë aktiviteti të përdoruesit të kryer gjatë lidhjes me shërbimin. Kjo do të thotë se ata ruajnë asnjë regjistrim të adresave tuaja IP, pyetjeve të DNS ose faqeve dhe shërbimeve në përdorim. Ju nuk duhet të shqetësoheni për askënd që shikon mbi shpatullën tuaj.

Kjo gjithashtu do të thotë që TunnelBear mund të premtojë se ata kurrë nuk do të shesin ose tregtojnë informacionin tuaj ndaj palëve të treta për ndonjë arsye. Ata nuk mbajnë asgjë, për të filluar. Ndoshta kjo deklaratë nga politika e tyre e intimitetit i përmbledh më së miri të gjitha këto.

TunnelBear NUK i ruan adresat IP të origjinës së përdoruesve kur lidhen me shërbimin tonë dhe kështu nuk mund të identifikojnë përdoruesit kur u sigurohen adresat IP të serverëve tanë. Për më tepër, ne nuk mund të zbulojmë informacione rreth aplikacioneve, shërbimeve ose faqeve të internetit që përdorin tonë përdoruesit tanë ndërsa janë të lidhur me Shërbimet tona; pasi TunnelBear NUK i ruan këto informacione.

Bërja e deklaratave të intimitetit dhe ndjekja e tyre janë dy gjëra të ndara. Dhe shumë ofrues të VPN (për fat të keq) nuk u pëlqen të luajnë me rregullat e tyre. Jo aq me TunnelBear. Ata janë një nga vetëm disa nga ofruesit që i nënshtrohen një kontrolli vjetor të pavarur të sigurisë dhe më pas publikojnë rezultatet për të gjithë. Auditimi i Surfshark është i vetmi shembull i njohur mirë i një ofruesi VPN që e bën këtë.

Përveç privatësisë së mirë, TunnelBear gjithashtu ofron siguri më të lartë. Po flasim për encryption 256-bit AES mbi protokollet OpenVPN ose IPsec / IKEv2 (në varësi të platformës që po përdorni).

Fuqia e kriptimit është e mençur që e bën TunnelBear sa më afër plumbave të jetë e mundur me teknologjinë e sotme të kriptimit. Ju mund të ndiheni mjaft të lodhur me siguri se askush nuk do të ketë mundësinë të ketë një vështrim në të dhënat tuaja.

Por, pse të vendosemi atje. TunnelBear e merr atë edhe një hap më tej dhe ofron një veçori të njohur si GhostBear. Qëllimi i tij është të maskojë trafikun VPN në një mënyrë që e bën të vështirë për çdo ISP ta zbulojë atë në radhë të parë. Kjo teknologji merr sigurinë dhe privatësinë tuaj në një nivel krejt tjetër.

Features

Një nga pretendimet për famë të TunnelBear është se ata janë një nga disa ofruesit kryesorë të VPN që ofrojnë një shkallë shërbimi falas. Ju lejohet deri në 500 MB trafik për llogari çdo muaj pa pagesë.

Kjo është, natyrisht, jo shumë të dhëna. Dhe për çdo përdorim më serioz të VPN (si transmetimi i videos ose shkarkimi), do të doni të investoni në nivelin e tyre të paguar. Sidoqoftë, në një majë, 500 MB është e mjaftueshme për t’ju mbajtur të mbrojtur (kur, për shembull, duke përdorur Wi-Fi publik).

Për dallim nga shumica e zgjidhjeve falas VPN, megjithatë, TunnelBear nuk e mbështet nivelin e tyre të lirë edhe pse reklamim ose aktivitete të tjera miqësore për përdoruesit. Kështu që, si një përdorues falas, nuk je i detyruar të bësh kompromis për privatësinë tënde. Ju madje mund të dyfishoni kufirin tuaj të trafikut nëse jeni të gatshëm të cicëroni përvojën tuaj me programin.

Ka, natyrisht, shumë karakteristika të tjera, si përdoruesit pa pagesë ashtu edhe ata me pagesë, të shërbimit.

 • Mënyra vigjilente

  Emri i TunnelBear për një ndërprerës të vrasjes, ai ndërpret të gjithë trafikun nga pajisja juaj nëse lidhja VPN bie. Nëse jeni i shqetësuar me lëshimin aksidental të të dhënave ose rrjedhjet IP, ky funksionalitet do të ndihmojë në parandalimin e tyre.

 • Tuneli më i afërt

  Softueri TunnelBear ju jep mundësinë që ta lejoni atë të menaxhojë atje ku lidheni. Bazuar në njohuritë në sfond vetëm ai është i vetëdijshëm (si ngarkesa e serverit dhe bllokimi i rrjetit), ai do të zgjedh një server që do t’ju japë shpejtësitë më të mira.

 • Mbështetje Multi-Platformë

  TunnelBear u ofron klientëve Windows, MacOS, iOS dhe Android, si dhe shtojcat e shfletuesit për Chrome, Firefox dhe Opera. Në të gjitha rastet, softueri i tyre shkon shpejt dhe është disa nga përdoruesit më miqësorë që kam parë.

 • Mbështetje për Torrent

  Edhe pse nuk reklamohet në mënyrë të qartë, TunnelBear mbështet protokollet e shkëmbimit të skedarëve BitTorrent dhe të tjerë P2P në të gjithë serverët e tij.

kufizimet

Në një shembull pa lajm të qenit lajm i mirë, TunnelBear nuk ka shumë kufizime. Ata nuk bllokojnë në mënyrë aktive trafikun dhe nuk ngasin shpejtësinë e rrjetit. Ekzistojnë vetëm dy kufij për të cilat duhet të jeni në dijeni.

Një, TunnelBear lejon të lidhen vetëm deri në pesë pajisje në të njëjtën kohë. Por, për shumicën prej nesh, kjo është mjaft. E vetmja kufi tjetër vlen për përdoruesit e nivelit të lirë. Si një, ju jeni i kufizuar në 500MB të dhëna në muaj.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit të TunnelBear është e përgjegjshme, për sa i përket ofruesve të VPN. Ata garantojnë një përgjigje nga departamenti i tyre i ndihmës brenda 48 orëve nga paraqitja e një çështjeje. Në realitet, megjithatë, mund të presësh një përgjigje brenda dy orësh ose më pak. Kjo, të paktën, ka qenë përvoja ime.

Nuk ka asnjë bisedë live në dispozicion, por kjo nuk duhet të jetë problem për shumicën prej nesh. Përfaqësuesit e Bear Tunnel Unë kam trajtuar me të gjitha pyetjet e përgjigjura me email në detaje të shkëlqyera dhe me hapa të lehtë për t’u ndjekur. Ata janë gjithashtu të shpejtë për të futur punime të lidhura me ariun në çdo komunikim me klientët. Ndriçon gjendjen shpirtërore, dhe mua më pëlqen. Por, nëse lodheni shpejt nga gjërat e tilla, është sigurisht diçka për t’u marrë parasysh.

Nën seksionin e ndihmës, faqja e internetit e TunnelBear ofron disa seksione të mira për fillimin dhe zgjidhjen e problemeve. Edhe pse të shkurtër, të dy mund të jenë shumë të dobishëm në zgjidhjen e çështjeve të instalimit, lidhjes ose shpejtësisë.

Vlen gjithashtu të përmendet se TunnelBear ka një politikë të rimbursimit. Ata do të punojnë me klientët rast pas rasti nëse keni një problem me shërbimin e tyre të paguar, por nuk ka garanci. Meqenëse ata kanë një shkallë të lirë, megjithatë, është e vështirë të shihet kjo politikë si një kufizim. Shumica prej nesh do të kishim marrë tashmë TunnelBear për një rrotull të gjatë përpara se të azhurnohej në një llogari të paguar.

Vendndodhjet e serverëve

Në anën e infrastrukturës së rrjetit të gjërave, TunnelBear është pak në anën e dritës. Ata aktualisht ekzekutojnë servera në 23 vende. Meqenëse të gjithë të dyshuarit e zakonshëm janë atje, kjo duhet të jetë e mjaftueshme për shumicën prej nesh. Por, është shumë e qetë nga 131 vendet që ofron PureVPN, për shembull.

TunnelBear gjithashtu nuk specifikon sa serverë kanë në secilin vend. Shtë sigurisht e shumëfishtë pasi që zakonisht marr një adresë IP plotësisht të ndryshme pasi të lidhem (një tregues i fortë që është duke u përdorur një qendër e ndryshme e të dhënave). Dhe ndërsa do të ishte mirë të dinim numrat e saktë, mbase nuk është diçka e madhe. Testet e mia të shpejtësisë tregojnë performancë të mirë dhe në fund të fundit, kjo është ajo që ka rëndësi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map