Testet e Shpejtësisë sime të serverëve ExpressVPN

Një nga ofruesit më të njohur të VPN përreth, ExpressVPN ofron performancë të shpejtë, dizajn të shkëlqyeshëm të klientit dhe disa nga veçoritë më të forta të sigurisë që do të gjeni. Bothshtë e lehtë për fillestarët që të marrin dhe të drejtojnë me dhe paketojnë më shumë se sa fuqi të mjaftueshme për çdo përdorues të përparuar.


rekuizitë
  • Një klient i pasur me tipare dhe intuitiv
  • Teknologji e fortë mbrapa
  • Shumë serverë dhe vendndodhje serverash
  • Shpejtësi të shpejtë dhe të qëndrueshme të lidhjes
  • Punon me Netflix të SHBA
  • Mbështetje e nivelit të lartë të klientit
Cons
  • Disa prerje të grumbulluara
  • Jo më e lirë

Testet e Shpejtësisë së ExpressVPN

Pothuajse në çdo faqe të faqes së internetit të ExpressVPN, do të shihni lidhjet e deklaratave “me shpejtësi të lartë” ose “jashtëzakonisht të shpejtë”. A janë ata pak kokëfortë? Ndoshta. Por, duke qenë një nga ofruesit më të vendosur të VPN, shpejtësia e shpejtë është ajo që do të prisja, me asgjë më pak të jetë një zhgënjim. Pasi të keni provuar baterinë time të zakonshme, mund të them që, me një përjashtim të vogël, Express VPN jep. Të dy shpejtësitë e shkarkimit dhe ngarkimit ishin të nivelit më të lartë dhe shumë të qëndrueshëm në të gjitha provat e mia.

Një përjashtim i vogël ishte shkarkimet për Kanada, ku pashë rezultate mjaft të këqija në çdo test të vetëm. Shpejtësitë në të gjitha vendet e tjera në të gjithë botën shkonin nga mbi mesataren në shpejtësi të shpejtë. Nuk jam i sigurt se çfarë marrëveshje ka pasur me Kanadanë, por do t’i rishikoj testet e mia dikur së shpejti për të parë nëse çështjet janë rregulluar. Ndërkohë, nëse Kanadaja është një vend me të cilin duhet të lidheni shpesh, unë rekomandoj ose Qasje në Internet Private ose Shfletim të Invisible VPN. Të dy kanë treguar performancë të shkëlqyer atje.

Nëse jeni kurioz se si rezultatet e Express VPN në lidhje me ofruesit e tjerë, hidheni në faqen kryesore, ku krahasoj të gjitha shërbimet VPN me shpejtësi të lartë me njëri-tjetrin. Gjithashtu, mos harroni të hidhni një vështrim në përmbledhjen time të plotë të ExpressVPN për të parë se si funksionon përtej performancës.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit më të mirë të shpejtësisë së serverit ExpressVPN më të mirë VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare më të mira të serverit ExpressVPNAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
ExpressVPN bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VPNMe VPN ExpressVPN bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë fillestareAsnjë VPN
Mbretëria e Bashkuar
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit ExpressVPN të Mbretërisë së BashkuarMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Mbretërisë së Bashkuar ExpressVPNAsnjë VPN
Kanadë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit ExpressVPN Canada VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të ExpressVPN në KanadaAsnjë VPN
Australi
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit ExpressVPN Australia VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të ExpressVPN AustraliaAsnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit ExpressVPN Hollandë VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të ExpressVPN HollandëAsnjë VPN
Gjermani
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit ExpressVPN Germany VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të ExpressVPN GjermaniAsnjë VPN
Francë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit ExpressVPN France VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të ExpressVPN FranceAsnjë VPN

Rreth ExpressVPN

ExpressVPN operon jashtë Ishujve të Virgjër Britanikë. Ajo u themelua në vitin 2009, që e bën atë një nga ofruesit më të vjetër dhe më të vendosur premium VPN në treg. Alsoshtë gjithashtu një nga më të mëdhenjtë dhe më të njohurit. Express VPN është një avokat i zëshëm për privatësinë dhe lirinë e Internetit, dhe ndryshe nga disa ofrues të tjerë, ata jo vetëm që flasin të gjithë. Ata e mbështesin atë me një mbështetje të konsiderueshme financiare të organizatave të ndryshme jofitimprurëse që luftojnë për të mbrojtur lirinë e Internetit dhe të drejtat e privatësisë. Dhe kjo është një gjë e shkëlqyeshme për të parë.

Privatësia dhe Siguria

Në faqen e tyre të internetit, ExpressVPN pretendon të ketë mbrojtjen më të mirë anonime të VPN dhe premton të mos regjistrojë kurrë historinë tuaj të shfletimit, të dhënat e trafikut ose pyetjet e DNS. Ndërsa kjo është gjithçka e shkëlqyeshme, djalli është shpesh në detaje. Pretendimet në një faqe shitje jo gjithmonë ju japin të gjithë të vërtetën.

Siç bëj unë me çdo ofrues të VPN që shoh, lexova Kushtet e Shërbimit të Express VPN dhe zbulova se ato me të vërtetë mund të mbajnë disa pjesë shtesë të informacionit në lidhje me përdorimin tuaj. Kjo përfshin datat (megjithëse jo herë) kur lidheni me shërbimin, me cilin vendndodhje të serverit ju lidhni dhe shumën totale të të dhënave të transferuara çdo ditë. Për shkak se këto informacione ruhen në mënyrë anonime, lajmi i mirë nuk është asnjë prej tyre nuk mund të identifikojë në mënyrë unike çdo përdorues. Qëllimi i pretenduar është për analizën dhe balancimin e performancës së rrjetit.

Fakti që ExpressVPN është i bazuar në Ishujt e Virgjër Britanikë (BVI) është gjithashtu pak shqetësues. Megjithëse është një territor britanik, BVI nuk ka ligje të detyrueshme për ruajtjen e të dhënave dhe është i lirë të mbikëqyrë punët e saj të brendshme pa ndërhyrje nga jashtë. Unë mendoj se në të ardhmen, Mbretëria e Bashkuar mund të ushtrojë presion ndaj qeverisë BVI për të sjellë ligjet e saj për ruajtjen e të dhënave deri në një pjesë me ligjet (e tmerrshme për privatësinë) që ekzistojnë në MB. Por deri më tani, asgjë si kjo nuk ka ndodhur.

Për kriptim, ExpressVPN mjaft fjalë për fjalë ofron opsionet më të forta që mund të merrni. Zgjedhjet e tyre përfshijnë AES-256-CBC për të kriptuar kanalin e kontrollit me një provë dorezë RSA-4096 dhe SHA-512 vërtetimin e hash. Nëse këto terma të teknikës nuk do të thotë shumë për ju, dijeni që disa do t’i konsideronin pothuajse këto nivele të kriptimit si mbingarkesë, janë kaq të forta. Përdorimi i enkriptimit të fortë zakonisht vjen në koston e performancës, por siç kemi parë, ExpressVPN nuk ka çështje të tilla. Në një farë mënyre, ata arritën të tërhiqnin atë që shumë të tjerë nuk arrijnë, kështu që kudos për ta.

Një aspekt tjetër i rëndësishëm i privatësisë VPN janë rrjedhjet e DNS dhe WebRTC, të cilat, nëse ato ekzistojnë, mund të zbulojnë adresën tuaj IP, duke e bërë tërë ushtrimin e përdorimit të një VPN si një pikëpamje. Edhe këtu ExpressVPN merr një faturë të pastër të shëndetit pasi testet e mia kanë zbuluar zero rrjedhje të tilla.

Një gjë e fundit që vlen të theksohet në frontin e privatësisë është se që nga viti 2016, Express VPN ekzekuton një version .onion të faqes së tyre të internetit, i cili e bën atë të arritshëm për përdoruesit anonim të Tor. Kombinoni këtë me aftësinë për të paguar shërbimin duke përdorur Bitcoin, dhe ju mund të merrni vetë një abonim ExpressVPN pa një gjurmë të vetme të identitetit ose vendndodhjes tuaj të vërtetë..

Features

ExpressVPN ka bërë një punë të mirë për të balancuar tiparet me lehtësinë e përdorimit. E gjej klientin e tyre shumë logjikisht të shtruar dhe intuitiv. Duhen rreth 5 sekonda për të marrë kushinetat tuaja dhe të jeni në lëvizje. Qasja në të gjitha opsionet më të avancuara, siç është funksionimi i ndërprerësve të vrasjes në internet, është pikërisht aty ku do ta prisja.

Softueri i klientit është i disponueshëm në të gjitha platformat kryesore, përfshirë Windows, Mac, Android dhe iOS, por ExpressVPN gjithashtu mund të instalohet dhe ekzekutohet në Linux, Chromebooks dhe ruterë të ndryshëm.

ExpressVPN mbështet të katër protokollet kryesore VPN: OpenVPN duke përdorur TCP dhe UDP, SSTP, L2TP / IPSec dhe PPTP. Parazgjedhja e softuerit në të gjitha platformat është OpenVPN, por lehtë mund të kaloni në çdo protokoll tjetër kur të dëshironi.

Ka disa karakteristika shtesë që ofron ExpressVPN të cilat shumë ofrues të tjerë VPN nuk i bëjnë. SmartDNS është një ofertë e tillë. Ndërsa përdorni SmartDNS nuk bëni asgjë për privatësinë tuaj dhe sigurinë në internet, është ideale nëse dëshironi të hyni në Netflix, iPlayer në BBC, ose në ndonjë shërbim tjetër të rrjedhës gjeo-bllokuar. Për shkak se nuk i kripton të dhënat, SmartDNS rezulton në më pak çështje buffering. Mund të instalohet pothuajse në çdo pajisje të aftë për internet, duke filluar nga TV inteligjentë deri tek tastierat e lojërave dhe pajisjet e ngjashme me Roku. SmartDNS e Express VPN është përfshirë me pajtim.

Softueri i klientit vjen me një veçori të integruar të testimit të shpejtësisë, e cila kontrollon të gjithë serverët në kohë reale për të kuptuar se cilat aktualisht kanë shpejtësinë më të shpejtë të shkarkimit. Sigurisht, vetëm sepse një server ka shpejtësi të zjarrtë në këtë moment, nuk do të thotë se do të bëhet brenda 10 minutave. Sidoqoftë, kjo karakteristikë ju lejon të merrni një vendim më të arsimuar se ku mund të lidheni, gjë që është shumë më mirë sesa të verboni.

ExpressVPN gjithashtu drejton një uebsajt të errët të arritshëm duke përdorur Tor Browser në http://expressobutiolem.onion/, i cili është ideal për ata që jetojnë në vendet ku përdorimi i VPN është “i frikësuar”. Governmentsshtë shumë e lehtë për qeveritë që të kufizojnë qasjen në faqet e internetit të VPN dhe të parandalojnë regjistrimin e qytetarëve të tyre. Duke qenë i arritshëm përmes një adrese .onion, ExpressVPN bëhet aq e vështirë për të censuruar sa merr.

kufizimet

ExpressVPN kufizon numrin e pajisjeve që mund të lidheni në të njëjtën kohë në 3. Kjo është vetëm gjysma e asaj që ofron udhëheqësi i industrisë NordVPN. Në praktikë, në varësi të nevojave tuaja, kjo mund të jetë e mjaftueshme. Nëse e shihni se keni nevojë për më shumë, mund të zgjidhni zgjedhjen e një ofruesi të ndryshëm si Internet Access Private ose IPVanish, ose ta instaloni VPN në një ruter (ExpressVPN ofron udhëzime të detajuara për konfigurimin) që llogarit vetëm si një pajisje. Mundësia e fundit është sidoqoftë pak më e avancuar.

Përveç numrit të lidhjeve të njëkohshme, i vetmi kufizim tjetër që duhet të ndiqni është të siguroheni që luani bukur kur përdorni VPN. Sjellja e keqe përfshin spamming, hacking, etj. Këto janë gjëra që çdo ofrues i VPN nuk do t’ju lejojë të bëni, në rrezik që të përfundoni llogarinë tuaj.

ExpressVPN nuk ka kufizime të brezit, kohën e ditës ose ndryshimin e serverit. Ato gjithashtu lejojnë ndarjen e skedarëve BitTorrent dhe peer-to-peer në të gjithë serverët e tyre.

Ndihma për klientët

Mbështetja e klientit për Express VPN është në dispozicion 24/7. Nëse keni nevojë të kontaktoni, ju keni dy mundësi: chat live dhe email. Biseda live zakonisht do të jetë basti juaj më i shpejtë.

Në përgjithësi, përsëritjet e shërbimit ndaj klientit kanë qenë miqësore dhe shumë të ditur.

Në disa raste, përgjigjet e tyre fillestare kanë qenë të një larmi jo aq të dobishëm “ri-instaloni aplikimin tuaj”. Por edhe në ato raste, pasi të keni kaluar atë shkëmbim të parë, gjërat funksionojnë. Edhe pyetjeve më të ndërlikuara iu përgjigjën për kënaqësinë time të plotë.

ExpressVPN ofron një bazë të thelluar të njohurive në internet e cila duhet të kujdeset për shumicën, nëse jo të gjitha, për nevojat tuaja themelore. Udhëzuesit e detajuar të përcaktimit, të cilat përfshijnë udhëzime pikturë hap pas hapi për pothuajse çdo platformë nën diell. Ata gjithashtu kanë një udhëzues të gjerë për zgjidhjen e problemeve, i cili ofron zgjidhje për çështjet më të zakonshme teknike.

Megjithëse ExpressVPN është në anën e kushtueshme – edhe nëse përfitoni nga një kod kuponi – abonimi juaj mbështetet nga një garanci 30-ditore nëse nuk jeni plotësisht të kënaqur me të. Stafi mbështetës do të përpiqet së pari të ju ndihmojë për të zgjidhur çështjen tuaj, por nëse zgjidhja nuk është në kënaqësinë tuaj, ju do të jeni në gjendje të merrni një rimbursim të plotë.

Vendndodhjet e serverëve

Ndërsa nuk mban vendin e parë, ExpressVPN është sigurisht afër kokës së paketës kur bëhet fjalë për vendet e serverëve dhe vendet. Me disa pajisje të fuqishme në 151 vende në 95 vende, ata janë përpara pothuajse çdo ofruesi tjetër VPN përveç udhëheqësit të serverit HideMyAss! dhe kontraktuesi PureVPN i serverit. Ju mund të hidhni një vështrim në listën e plotë të serverëve ExpressVPN këtu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me