Testet e Shpejtësisë sime të serverëve të PureVPN

Rreth vitit 2006, PureVPN është një ofrues i respektuar dhe një nga veteranët e industrisë VPN. Knowshtë e ditur për shpejtësinë e lidhjeve të shpejta, mbulimin e shkëlqyeshëm të serverëve global dhe aftësinë për të hyrë në pothuajse çdo përmbajtje gjeo-bllokuar. PureVPN ka gjithçka që ju nevojitet për një përvojë të shpejtë, private dhe të pansensuruar në internet, të gjitha për një çmim të ulët disa të tjerë mund ta rrahin.

rekuizitë
 • Shpejtësi të shkëlqyera
 • Rrjet i madh serverash (131 vende)
 • Zhbllokon Netflix, iPlayer dhe mbi 70 shërbime të tjera streaming
 • Kombinohet me mbi 50 pajisje dhe platforma
 • Verifikuar në mënyrë të pavarur ofruesi VPN i log logave të pavarura
 • Opsion i përkushtuar IP
 • Vlera të mëdha
Cons
 • Aplikacionet mund të përdorin pak më shumë polish
 • Disa probleme të ndërlidhjes me ndërprerje

Testet e shpejtësisë

Në uebfaqen e PureVPN thuhet se është periudha më e shpejtë e shërbimit VPN. Ky është një pretendim i madh dhe i vështirë për tu verifikuar me siguri absolute.

Thënë kështu, testet e mia të shpejtësisë treguan se serverët e tyre janë me të vërtetë shumë të shpejtë. Kjo ishte veçanërisht e vërtetë për shkarkime. Në të gjithë shpejtësinë e lidhjes së bordit po arrinin 80 Mbps dhe më të lartë, dhe serveri im më i mirë i akorduar në orën 112.6 Mbps.

Shumë pak VPN të tjera mund të përputhen me ata numra. Pra, mbase pretendimi më i shpejtë i PureVPN është i justifikuar në fund të fundit.

Në anën e ngarkimit të gjërave, rezultatet janë po aq mbresëlënëse – me përjashtim të Amerikës së Veriut që është. Shpejtësitë e ngarkimit në SHBA dhe Kanada, megjithëse ende të shpejtë, ishin dukshëm më të ngadalta. Kjo është veçanërisht e vërtetë për Kanada.

Sidoqoftë, për shumicën dërrmuese prej nesh, ata duhet të jenë akoma më shumë sesa të shpejtë.

Një gjë për të mbajtur mend është që unë provoj me një lidhje në internet që është shumë më e shpejtë sesa ajo që mund të përputhet me çdo ofrues VPN. Kjo më lejon të zbuloj performancën e vërtetë të secilit server.

Numrat e treguar nga testet e mia janë shpejtësia maksimale që mund të prisni dhe mund të përfshihet nga lidhja juaj e internetit.

Me fjalë të tjera, nëse 50 Mbps në internet tuaj, mos prisni të shihni shkarkime 100 Mbps nga PureVPN. Diqka në intervalin 40 deri 45 Mbps është ajo që do të prisja në atë situatë.

Më poshtë janë testet e shpejtësisë për shtatë vendet me të cilat ne përdoruesit VPN priren t’i lidhemi më shpesh. Përfshihet gjithashtu një provë për serverin tim më të mirë, siç përcaktohet nga klienti PureVPN.

Nëse dëshironi të shihni ndonjë vendndodhje tjetër të shtuar, ju lutem mos hezitoni të kontaktoni. Ju gjithashtu mund të vizitoni faqen e krahasimit të shpejtësisë për të parë se si PureVPN bën kundër VPN-ve të tjera të shpejta.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit të shpejtësisë më të mira të serverit Vure PureVPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare më të mira të serverit PureVPNAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
PureVPN bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VPNMe VPN PureVPN bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë fillestareAsnjë VPN
Mbretëria e Bashkuar
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit PureVPN të VPN të Mbretërisë së BashkuarMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Mbretërisë së Bashkuar PureVPNAsnjë VPN
Kanadë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit PureVPN Canada VPNMe VPN Rezultatet e provës së shpejtësisë fillestare PureVPN në KanadaAsnjë VPN
Australi
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit PureVPN Australia VPNMe VPN Rezultatet e provës së shpejtësisë fillestare PureVPN AustraliaAsnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit PureVPN Hollandë VPNMe VPN Rezultatet e provës së shpejtësisë fillestare PureVPN HollandëAsnjë VPN
Gjermani
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit PureVPN Germany VPNMe VPN Rezultatet e provës së shpejtësisë fillestare PureVPN GjermaniAsnjë VPN
Francë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit PureVPN France VPNMe VPN Rezultatet e provës së shpejtësisë fillestare PureVPN FranceAsnjë VPN

Rreth PureVPN

PureVPN u krijua në Hong Kong shumë më shumë se një dekadë më parë në 2006. Ishte një nga kompanitë e para në botë që ofroi një zgjidhje personale VPN.

Me kalimin e viteve, ajo ka ndërtuar një reputacion për të qenë një nga ofruesit më të mirë dhe ka marrë shumë akuza kritike nga organizata si CNET, PC Magazine, Mashable dhe New York Times.

Privatësia dhe Siguria

Megjithëse pretendoni një politikë zero log, leximi përmes Politikës së Intimitetit të Pure VPN nuk zbulon se ndërsa ata me të vërtetë nuk mbajnë regjistrat e aktiviteteve, ata regjistrojnë disa informacione për seancat. Ky informacion përfshin kohën që është bërë një lidhje me serverin e tyre VPN dhe sasinë e të dhënave të transferuara (megjithëse specifikat e atyre të dhënave nuk janë regjistruar).

Informacioni i regjistrimit të sesionit përdoret vetëm për të ruajtur cilësinë e shërbimit, por ai është aty.

Këtu janë informacionet me fjalët e tyre:

Ne nuk monitorojmë aktivitetin e përdoruesit dhe nuk mbajmë ndonjë regjistër. Prandaj ne nuk kemi të dhëna për aktivitetet tuaja, siç është ai program që keni përdorur, cilat faqe në internet keni vizituar, çfarë përmbajtje keni shkarkuar, cilat aplikacione keni përdorur, etj pasi të keni lidhur me ndonjë nga serverët tanë. Serverët tanë regjistrojnë automatikisht kohën në të cilën lidheni me ndonjë nga serverët tanë. Nga këtu e tutje, ne nuk mbajmë të dhëna për asgjë që mund të shoqërojë ndonjë aktivitet specifik me një përdorues specifik. Koha kur është bërë një lidhje e suksesshme me serverët tanë llogaritet si një “lidhje” dhe gjerësia e bandës totale e përdorur gjatë kësaj lidhje quhet “bandwidth”. Lidhja dhe gjerësia e bandës mbahen të regjistruara për të ruajtur cilësinë e shërbimit tonë. Kjo na ndihmon të kuptojmë rrjedhën e trafikut në serverë të veçantë, kështu që ne mund t’i optimizojmë ato më mirë.

PureVPN ofron kriptim bit klasës ushtarake AES 256 në të gjitha lidhjet e tij. Ai gjithashtu lejon pagesa duke përdorur Bitcoin, për anonimatin në rritje.

Një tipar i bukur që ofrojnë disa ofrues të tjerë është se VPN i pastër vetë-menaxhon plotësisht rrjetin e tyre. Ky konfigurim do të thotë që asnjë palë e tretë nuk ka qasje në ndonjë prej të dhënave që rrjedhin përmes serverave të tyre.

Features

PureVPN ofron kompatibilitetin e pajisjeve të klasës më të lartë me mbështetje për mbi 50 platforma.

Softueri i tyre i klientit është intuitiv për t’u përdorur dhe merr një qasje unike të zgjedhjes së qëllimeve. Ju zgjidhni atë që dëshironi të përdorni lidhjen VPN (për shembull, transmetoni Netflix në SHBA), dhe klienti automatikisht zgjedh serverin optimal për t’u lidhur me dhe konfigurimin më të mirë të lidhjes për atë qëllim.

Thënë kështu, PureVPN aktualisht ofron dy versione të klientit të tyre, të cilat mund të jenë pak konfuze. Uroj që ata thjesht të braktisin trashëgiminë, dhe të vendosin të gjitha përpjekjet e tyre pas fundit dhe më të madhit.

Për disa dollarë shtesë në muaj, PureVPN mund t’ju ofrojë një adresë IP të dedikuar në Mbretërinë e Bashkuar, SH.B.A., Kanada, Australi, Gjermani dhe disa vende të tjera. Kjo veçori nuk është diçka që ofrojnë shumë ofruesit.

Një IP e dedikuar mund t’ju shërbejë mirë nëse përpiqeni të transmetoni një video të bllokuar gjeo-bllok.

Një tipar tjetër unik i PureVPN është funksionaliteti i tyre i tunelimit të ndarë. Kjo ju lejon të zgjidhni se cili trafik në internet duhet të kalojë në lidhjen VPN dhe cila nuk duhet.

Kjo veçori është e shkëlqyeshme nëse, për shembull, po shkarkoni një skedar përrua, por prapëseprapë dëshironi të bëni disa banking në internet në të njëjtën kohë. Trafiku i përroit mund të kalojë në lidhjen VPN për anonimitetin maksimal, ndërsa hyni në bankën tuaj duke përdorur lidhjen tuaj të rregullt ISP.

kufizimet

PureVPN ofron një lidhje mjaft të bollshme pesë lidhje të njëkohshme. Jo drejtues i klasës, por shumë më mirë sesa dy lidhjet që lejojnë disa ofrues.

Ato gjithashtu nuk imponojnë asnjë kufizim në shumat e transferimit të të dhënave ose ndërrimin e serverit.

E vetmja gjë për të pasur kujdes, dhe kjo nuk duhet të dalë kurrë gjatë përdorimit të rregullt, është se sipas Kushtet e tyre të Përdorimit, PureVPN nuk lejon më shumë se 200 lidhje në ditë. Ata konsiderojnë se kjo është e tepërt, si përdorimi bot, i cili mund të rezultojë në pezullimin e llogarisë tuaj.

Këtu janë detajet:

Përdorni Uebfaqen tonë dhe / ose Shërbimet për të krijuar lidhje të automatizuar ose manualisht të tepërta për të marrë IP të ndryshme ose për ndonjë arsye. Lidhjet e tepërta janë një telash, pasi ato krijojnë një ngushticë dhe e mbytin rrjetin tonë, çmimi i të cilit paguhet nga përdoruesit e tjerë, dhe kjo është plotësisht e papranueshme. Seancat maksimale të lejuara janë 200 në ditë, dhe tejkalimi i këtij kufiri mund të rezultojë në pezullim ose përfundim të përhershëm të llogarisë tuaj, përveç nëse lejohet në mënyrë të qartë nga kompania.

Mbështetja e klientit

Mbështetja vjen kryesisht në formën e bisedës live 24/7/365, por gjithashtu mund të bëhet përmes postës elektronike ose me një sistem biletash.

PureVPN ka një bazë të madhe të njohurive në faqen e tyre, duke përfshirë disa udhëzues të shkëlqyera të konfigurimit hap pas hapi për pothuajse çdo platformë të mbështetur.

Ata gjithashtu kanë një faqe FAQ e cila adreson shumë pyetje të përgjithshme dhe teknike, si dhe informacione për pagesa.

PureVPN nuk ofron një provë falas. Ajo që ata kanë, megjithatë, janë disa zbritje të shkëlqyera. Marrëveshjet e tyre janë zakonisht disa nga më të mirat përreth dhe kanë tendencë ta bëjnë PureVPN një nga ofruesit më të përballueshëm të niveleve të larta.

Shërbimi gjithashtu vjen me një garanci të kthimit të parave 31-ditore. Nëse, për çfarëdo arsye, vendosni se PureVPN nuk është ajo që po kërkoni, marrja e një rimbursimi është aq e lehtë sa të kontaktoni mbështetje dhe ta kërkoni atë.

Vendet e vendndodhjes së serverit

Aty ku vërtetë shkëlqen PureVPN është në numrin e serverëve dhe vendeve që ata mbështesin. Ata aktualisht kanë 2070 serverë në 131 vende.

Shumë pak ofrues të tjerë mund të përputhen me këto akuza. Vetëm numërimi i pajisjeve HideMyAss është përpara.

Lista e plotë dhe më e azhurnuar e serverëve është në dispozicion këtu.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map