Testet e Shpejtësisë sime të VyprVPN

VyprVPN me qendër në Zvicër është një ofrues i mirë-krijuar VPN që gjithmonë ka investuar shumë në teknologjinë e tij. Nga një politikë e verifikuar e logimit zero dhe një klient miqësor, i pasur me shumë platforma, me qindra servera të vetë-menaxhuar të shpejtë dhe mbështetje për shumë shërbime të njohura të transmetimit, VyprVPN jep pothuajse çdo përparësi.


rekuizitë
  • Verifikuar asnjë llogari për intimitet të plotë
  • Zgjedhje e shkëlqyer e protokolleve dhe e cilësimeve të enkriptimit
  • Qindra servera me shumëllojshmëri të madhe vendndodhjes
  • Intuitiv, klient i lehtë për t’u përdorur me shumë platformë
  • Zhbllokon Netflix, iPlayer të BBC-së dhe të tjerët
  • Lejon trafikun P2P dhe përrua
  • Pret serverat e vet (pa palë të treta)
Cons
  • Asnjë mënyrë për të paguar në mënyrë anonime
  • Shfrytëzimi i VPN nuk disponohet në planin themelor

Testi i Shpejtësisë

Ashtu si pothuajse çdo ofrues tjetër, VyprVPN pretendon të jetë VPN më i shpejtë në botë. Sigurisht, mund të ketë vetëm një shërbim më të shpejtë dhe për fat të keq për VyprVPN, ata nuk janë ashtu. Të paktën sipas testeve të mia.

Lajmi i mirë është që të mos jesh numër një nuk të bën automatikisht të keq. Dhe i tillë është rasti me VyprVPN. Shpejtësia e tyre nuk mund të prekë konkurrentët si PureVPN ose CyberGhost, por për shumicën e përdoruesve do të jenë më se të mjaftueshme.

VyprVPN gjithashtu ka diçka që do të ndodhë për ata që shumë ofrues të tjerë nuk e bëjnë, dhe kjo është konsistenca. Me disa përjashtime (të cilat, duke marrë parasysh distancën gjeografike shumë më të madhe në ato vendndodhje, nuk ishin aq larg), çdo server me të cilin lidhesha më dha 50 shkarkime të qëndrueshme 50+ Mbps dhe ngarkime 40+ Mbps.

Për mua, kjo lloj performance është një shenjë e balancimit të duhur të ngarkesës. Dhe, duke marrë parasysh që VyprVPN zgjedh të zhvillojë tërë infrastrukturën e tyre brenda, unë nuk jam i befasuar kur e shoh.

Shkarkimet e 50 Mbps mund të mos jenë më të shpejtë, por janë më shumë se sa të shpejtë për të shikuar dhe transmetuar video me definicion të lartë (ku 5-8 Mbps është gjithçka që nevojitet).

Edhe nëse jeni një përdorues aktiv torrent (diçka që ju lejon VyprVPN) ose planifikoni të shkarkoni skedarë të mëdhenj, këto shpejtësi do t’ju shërbejnë mjaft bukur. Në fakt, bazuar në mesataret botërore, përdoruesi mesatar VPN nuk do të jetë në gjendje të arrijë në 50 Mbps në radhë të parë, pasi lidhja e tyre në internet do t’i kapë ata së pari.

Lidhur me temën e internetit tuaj që mbulon shpejtësinë tuaj VPN, ju lutem vini re se kam një lidhje mjaft të shpejtë (shumë më e shpejtë se ajo që mund të bëjë çdo server VPN) me qëllim.

Duke qenë më të shpejtë, ne kemi për të parë performancën maksimale aktuale që secili ofrues mund të ofrojë në vend të kufirit të shpejtësisë sime të ISP-së minus disa përqindje për të dhënë llogari për kodimin dhe lartësia shtesë të dhënat e mia duhet të udhëtojnë për të arritur në server.

Dhe, nëse jeni kurioz se sa mirë (ose jo) VyprVPN bëri në lidhje me ofruesit e tjerë, ju lutemi shikoni në listën time të shërbimeve më të mira që kryejnë VPN.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit më të mirë të shpejtësisë së serverit VPN VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare më të mira të serverit VyprVPNAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
VyprVPN bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VPNMe VPN VyprVPN bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë fillestareAsnjë VPN
Mbretëria e Bashkuar
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VyprVPN të Mbretërisë së BashkuarMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Mbretërisë së Bashkuar VyprVPNAsnjë VPN
Kanadë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VyprVPN Canada VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare VyprVPN në KanadaAsnjë VPN
Australi
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VyprVPN Australia VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare VyprVPN AustraliaAsnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VyprVPN Netherlands VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të VyprVPN HollandëAsnjë VPN
Gjermani
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VyprVPN GjermaniMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të VyprVPN GjermaniAsnjë VPN
Francë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VyprVPN France VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare VyprVPN FranceAsnjë VPN

Rreth VyprVPN

VyprVPN me vlerësim më të lartë është në pronësi të Golden Frog, një kompani me seli në Zvicër e cila ka qenë rreth e rrotull që nga viti 1994. Golden Frog gjithashtu ofron disa shërbime të tjera në internet dhe u themelua me qëllim të ndërtimit të mjeteve që do të ndihmojnë në ruajtjen e intimitetit të përdoruesve në internet dhe sigurimin e një Interneti të sigurt përvojë. VyprVPN përshtatet drejtë.

Fundi në fund, VyprVPN gjithmonë dhe vazhdon të përdor teknologjinë e pronarit në shtëpi. Kjo sigurisht nuk është rruga më e lehtë për të marrë fillimisht, por ka pagesa të mëdha në afat të gjatë. Tani që teknologjia është e pjekur, VyprVPN mund të ruajë në mënyrë efektive kontrollin e plotë mbi shërbimin e saj dhe të jetë i përgjegjshëm ndaj nevojave të përdoruesve të tyre në çdo hap të rrugës. Kjo fleksibilitet është diçka që mund të sigurojë disa VPN të tjera.

Privatësia dhe Siguria

Siç u përmend më lart, VyprVPN është me qendër në Zvicër. Kjo është një gjë e mirë.

Zvicra është një vend i cili ka një histori të gjatë për të respektuar privatësinë personale dhe ka një kornizë të fortë ligjore për ta mbështetur atë. Akoma më mirë, Zvicra gjithashtu ka marrëveshje me SH.B.A., BE dhe shumë vende të tjera, e cila shtrihet mbrojtjen e saj private gjatë kufijve të saj.

Regjistrimi i mençur i politikës, gjërat gjithashtu duken mirë. Sipas Politikës së Privatësisë së VyprVPN, ato nuk mbajnë asnjë regjistër çfarëdo. Asnjë adresë IP, nuk ka afate kohore për lidhje, as detaje trafiku, asgjë. Nëse privatësia e vërtetë në internet është e rëndësishme për ju, ky është një ofrues që jep.

Sa i përket sigurisë, VyprVPN implementon të gjitha protokollet e lidhjes që ju nevojiten: OpenVPN L2TP / IPsec dhe PPTP. Ata gjithashtu ofrojnë një protokoll të pronarit të quajtur Chameleon (i cili është në dispozicion vetëm në planin më të shtrenjtë).

Kameleoni ka dy avantazhe mbi të gjitha alternativat: bllokon inspektimin e thellë të paketave dhe maskon trafikun VPN në mënyrë që të mos mund të identifikohet si i tillë. Këto të dyja janë shumë të këndshme për të patur karakteristika në vendet ku qeveria është më pak e dëshiruar të lejojë përdorimin e VPN.

Ju mund të zgjidhni cilindo nga katër protokollet e mundshëm në varësi të nivelit tuaj të kriptimit dhe nevojave të shpejtësisë së lidhjes. Personalisht, unë rekomandoj ose OpenVPN ose Chameleon. Të dyja janë më të shpejta se zgjedhjet e tjera, dhe të dyja ofrojnë shumë pak të pamundur për të goditur kriptimin e AES me 256-bit. Kameleoni dhe OpenVPN lejojnë gjithashtu cilësimet një port me porosi.

Features

Klienti VyprVPN është intuitiv dhe i lehtë për t’u përdorur. Alsoshtë gjithashtu i pajtueshëm me pothuajse çdo pajisje dhe platformë për të cilën mund të mendoj (edhe duke përfshirë Blackphone-në qendër të intimitetit).

Karakteristikat e pritura nga ofruesit e nivelit të lartë VPN janë të gjitha atje. Këto përfshijnë një ndërprerës vrasjeje dhe aftësinë për të specifikuar shërbimet DNS me porosi (nëse për çfarëdo arsye ka një që ju preferoni mbi versionin e VyprVPN).

Softueri i klientit lejon një sasi të mirë kontrolli kur trafiku duhet të kalojë në VPN dhe kur nuk duhet, gjë që mund të konfigurohet në bazë të çdo aplikacioni. Ju madje mund të kërkoni një aplikacion për të përdorur një lidhje VPN. Kjo veçori e vogël e zoti do t’ju parandalojë të ekzekutoni pa dashje softuer specifik kur VPN është shkëputur. VyprVPN gjithashtu mund të konfigurohet që të lidhet automatikisht kur pajisja juaj po përdor një wifi jo të besueshme, duke mbrojtur formën tuaj duke i vendosur aksidentalisht pajisjen dhe të dhënat tuaja në rrezik.

E veçantë për VyprVPN është protokolli i tyre Chameleon i cili parandalon inspektimin e thellë të paketave dhe maskon trafikun në mënyrë që të mos mund të identifikohet si trafik VPN. Mund të jetë një tipar shumë i dobishëm në vendet ku qeveria kufizon përdorimin e VPN. Vini re, megjithatë, se do t’ju duhet paketa më e lartë për të hyrë në Kameleon.

Një e metë që u hodh tek unë është pamundësia për të zgjedhur me cilin server që doni të lidheni. Ju mund të specifikoni vetëm vendin, dhe serveri më i mirë zgjidhet automatikisht, me sa duket i bazuar në një kombinim të faktorëve si ngarkesa aktuale dhe distanca fizike.

Personalisht, preferoj të jem në gjendje ta marr vetë këtë vendim. Lidhja me një server në gjysmë të rrugës në të gjithë vendin vetëm sepse ngarkesa e tij është e ulët nuk është ideale për performancën. Pyes veten nëse kjo është arsyeja pse shpejtësia VyprVPN është ajo që është.

kufizimet

Shërbimi i VyprVPN është mjaft i lehtë për kufizimet. Ashtu si çdo ofrues tjetër VPN, ata kufizojnë numrin e lidhjeve të njëkohshme. Në varësi të planit të pajtimit që zgjidhni, ai numër është 3 ose 5. Vlen gjithashtu të përmendet se VyprVPN Cloud dhe protokolli Chameleon janë në dispozicion vetëm në planin më të kushtueshëm.

Përdorimi i Torrentit dhe P2P lejohen. Dhe përveç listës së zakonshme të gjërave të këqija që dikush mund të bëjë në Internet por nuk duhet (siç përshkruhet në Kushtet e Shërbimit të VyprVPN), ju jeni i lirë të përdorni abonimin tuaj VPN si dhe kur ju lutemi.

Ndihma për klientët

Stafi mbështetës në VyprVPN është në dispozicion 24 orë në ditë, 365 ditë në vit. Ato mund të arrihen përmes bisedës live, postës elektronike ose formës së kontaktit në internet. Për ata që e preferojnë atë, ekziston edhe një forum i komunitetit VyprVPN i cili është plot me anëtarë të dobishëm, përfshirë shumë punonjës të Artë Frog.

Në përgjithësi, mbështetja duket e ditur dhe e përgjegjshme, megjithëse nganjëherë unë nuk mund të trondit ndjenjën se po flisja me një robot. Megjithatë, kur provova kohën dhe përgjigjen e përgjigjes, mora përgjigje të cilat u përgjigja plotësisht pyetjeve të mia brenda disa minutash. Kështu që mënyrat e shtratit mënjanë, ata e përfundojnë punën.

Uebfaqja e VyprVPN është krijuar gjithashtu me një faqe të dobishme FAQ dhe zgjidhje të problemeve. Ndërsa ato ofrojnë udhëzime manuale për konfigurimin, unë i gjeta ato jo aq të detajuara sa ato të ofruara nga disa konkurrentë. Pra, nëse keni një pajisje më të paqartë dhe po shqetësoni, mund të përfundoni ose në forumin e komunitetit ose të bisedoni me një nga personeli mbështetës.

Herën e parë që të regjistroheni në VyprVPN, do të keni të drejtë për një provë falas tre ditore. Sigurohuni që ta përdorni mirë atë kohë dhe të vlerësoni nëse shërbimi i plotëson nevojat tuaja pasi që, ndryshe nga pothuajse çdo ofrues tjetër, VyprVPN nuk bën rimbursime.

Vendndodhjet e serverëve

Serverat e VyprVPN përfshijnë një 64 mbresëlënëse 64 shtete. Në përgjithësi, kjo është 700 + pjesë të pajisjeve në 73 vende. E gjithë kjo pajisje është plotësisht në pronësi dhe menaxhohet nga VyprVPN gjithashtu. Nuk ka asnjë palë të treta të përfshira. Mbajtja e gjithçkaje në shtëpi ndihmon në sigurimin e intimitetit dhe performancës.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me