Testi i Shpejtësisë IPVanish

IPVanish ofron edhe performancën dhe fuqinë. Shpejtësitë e rrjetit të tyre të serverëve janë disa nga më të mirët përreth. Dhe klienti është shumë i konfigurueshëm dhe i mbushur me karakteristika. Megjithëse jo pa pengesat e tij, veçanërisht disa shqetësime në lidhje me privatësinë e përdoruesit, IPVanish është një VPN mirë që vlen të merret në konsideratë.

rekuizitë
 • Shpejtësi të shkëlqyera të serverit
 • Zgjedhje e shkëlqyer e cilësimeve të kriptimit dhe veçorive të intimitetit
 • Asnjë politikë e prerjeve
 • Lejon përrua
 • Deri në 10 lidhje të njëkohshme
 • Mbështetja e klientit e arritshme me email, chat dhe telefon
Cons
 • Bazuar në SH.B.A.
 • Nuk funksionon mirë me Netflix ose iPlayer të BBC-së
 • Garanci e shkurtër 7-ditore e kthimit të parave

Front dhe qendër në faqen fillestare të IPVanish është pretendimi se ata janë VPN më i shpejtë në botë. Kjo është vërtet deklarata.

Fatkeqësisht, bazuar në testet e mia të shpejtësisë, pretendimi është i pasaktë dhe VPN më i shpejtë që nuk janë.

Thënë kështu, IPVanish tregon akoma performancë të shkëlqyeshme dhe ka shumë për të krenuar. Shpejtësia e serverit në Mbretërinë e Bashkuar, për shembull – shumë mbresëlënëse.

Numrat e shkarkimeve janë të shkëlqyera në të gjithë tabelën.

Nëse do të më duhej të vinja në erë, mund të thërrisja Gjermaninë dhe Francën si një nënçmim i vogël.

Akoma, me përkatësisht 47.12 Mbps dhe 41.56 Mbps, këto lidhje janë më shumë se të shpejta për të transmetuar video me definicion shumë të lartë ose për shkarkime të skedarëve me arsye të mëdha.

Nga ana e ngarkimit, gjërat duken edhe më mirë. Me një mesatare prej 54.6 Mbps në tetë vendet që kam provuar, asnjë ofrues tjetër nuk bën më mirë.

Ndoshta IPVanish duhet të ndryshojë pretendimin e faqes fillestare në VPN të agjëruar në botë për ngarkime. Atëherë do të ishin të sakta.

Me këtë tha, këtu janë rezultatet e testit të shpejtësisë IPVanish.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit më të mirë të shpejtësisë së serverit VPN të VVPMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare më të mira të serverit IPVanishAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
IPVanish bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VPNMe VPN IPVanish bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë fillestareAsnjë VPN
Mbretëria e Bashkuar
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit IPVanish të Mbretërisë së BashkuarMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare në Mbretërinë e BashkuarAsnjë VPN
Kanadë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit IPVanish Canada VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të IPVanish KanadaAsnjë VPN
Australi
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit IPVanish Australia VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të IPVanish AustraliaAsnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit IPVanish Holland VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të IPVanish HollandëAsnjë VPN
Gjermani
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit IPVanish Germany VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të IPVanish GjermaniAsnjë VPN
Francë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit IPVanish France VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare IPVanish FranceAsnjë VPN

Ju mund të keni vërejtur ndryshimin e madh midis testeve të mia të shpejtësisë VPN dhe drejtimeve fillestare të jo-VPN. Pritet të pritet.

Unë i drejtoj të gjitha provat e mia me një lidhje 500 Mbps poshtë dhe 100 Mbps lart lidhje interneti. Të dy janë shpejtësi që asnjë serverë të furnizuesit VPN të konsumatorit nuk mund të përputhet aktualisht.

Pika e përdorimit të një lidhjeje shumë më të shpejtë është ajo që zbulon performancën aktuale maksimale të serverit VPN.

Nëse, për shembull, kam vrapuar vetëm 50 Mbps lart, pajisja ime do të ishte faktori kufizues për shpejtësinë – kurrë nuk do ta dimë se serverët e IPVanish janë në të vërtetë të aftë për performancë më të lartë.

Rreth IPVanish

IPVanish u themelua në vitin 2012 nga Mudhook Media, një degë e Grupit Highwinds Network. Kompania e quan Orlando, Florida, shtëpi.

Nga dita e parë, IPVanish u vendos për të drejtuar një rrjet tërësisht në pronësi të serverit VPN. Somethingshtë diçka që ofruesit e bëjnë shumë pak dhe sigurisht e veçojnë IPVanish përveç konkursit.

Dhe, qartë, të tjerët morën shënime pasi, me kalimin e viteve, IPVanish është bërë një mall i nxehtë dhe ka ndryshuar duart shumë herë.

Në vitin 2017 ato u blenë nga kompania e mirënjohur CDN Stackpath. Dhe në vitin 2019, gjigandi i teknologjisë j2 Global bleu IPVanish – së bashku me disa ofrues të tjerë më të vegjël VPN.

Falë blerjeve të shumta dhe rritjes që rezulton në financim, IPVanish ka qenë në gjendje që dhe vazhdon të azhurnojë programin e tij dhe të rrisë rrjetin e tij – kjo e fundit tani përfshin mbi 1400 serverë në të gjithë botën.

Privatësia dhe Siguria

Një nga gjërat e para që shumica prej nesh përdoruesit VPN duan të dinë është se sa mirë një shërbim trajton privatësinë tonë dhe sigurinë e të dhënave tona.

Në këtë drejtim, IPVanish e mban veten në një standard shumë të lartë.

Sipas Politikës së saj të Intimitetit, kompania ofron një mjedis gjithëpërfshirës pa prerje:

IPVanish është një ofrues i shërbimit VPN me shkrime zero, që do të thotë që ne nuk mbajmë regjistrime të çfarëdo lidhjeje, trafiku ose aktiviteti në lidhje me Shërbimet tona.

Në teori, kjo deklaratë na garanton anonimitet në çdo kohë që lidhemi me një nga serverët e tyre.

Sidoqoftë, çdo politikë e tillë duhet të mbështetet me teknologjinë më të lartë të linjës. Dhe gjithashtu, IPVanish nuk zhgënjen.

Si parazgjedhje, IPVanish përdor protokollin OpenVPN me kriptim 256-bit për të gjitha lidhjet. Shtë një opsion i shpejtë dhe i sigurt edhe shumë ofrues të tjerë më të mirë të VPN-së.

Shërbimi gjithashtu përdor protokolet kriptografike të gjendjes së artit për shkëmbimin dhe vërtetimin e çelësave, duke e bërë më tej të pamundur që çdo palë e treta të përdorë dhe lexojë të dhënat e transmetuara.

Për ta mbyllur atë, IPVanish ekzekuton serverin e vet DNS. Yetshtë edhe një shtresë tjetër e intimitetit që i bën aktivitetet tuaja në internet që janë shumë më të vështira për t’u identifikuar, për të mos përmendur, përmirëson performancën.

Vlen të theksohet se IPVanish është me qendër në Shtetet e Bashkuara, dhe si i tillë, ka një detyrim ligjor të respektojë kërkesat e zbatimit të ligjit të bëra prej tyre. Jo ideal për privatësinë.

Për vetë sigurinë e vetëdijshme midis nesh, vendndodhja mund ta bëjë shërbimin një jo fillestar.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se përsëri në vitin 2016, IPVanish ishte hedhur poshtë dhe më pas i dha të dhëna një gjykate amerikane. Unë e mbuloj këtë çështje në detaje shumë më të mëdha në shqyrtimin tim, por, thelbësore është, incidenti i vë në dyshim serioz pretendimet e tyre për mos-prerje.

Sidoqoftë, pronarët e tyre aktualë – të cilët morën nën kontroll kompaninë pas ndodhjes së këtij incidenti – insistojnë që megjithëse nuk mund të verifikojnë se çfarë prerje ka ndodhur para se të blenë IPVanish, ata qëndrojnë pranë politikave të tyre aktuale të prerjeve zero dhe premtojnë t’i mbështesin me çdo kusht.

Features

Përveç shpejtësisë, intimitetit dhe sigurisë së shkëlqyeshme, ekziston një numër karakteristikash të tjera që ne priremi t’i kërkojmë në një VPN.

Një klient i lehtë për t’u përdorur dhe i fortë është padyshim një domosdoshmëri, dhe aplikacioni i IPVanish sigurisht jep.

Softueri i tyre performon shumë mirë dhe është i pajtueshëm me një gamë të gjerë kompjuterash dhe pajisjesh. Kjo perfshin:

 • Pajisjet e Windows (PC, tablet, telefon)
 • MacOS
 • iOS
 • android
 • TV Amazon Fire
 • Linux
 • Chromebook
 • Disa ruterë

Në thelb, nëse një pajisje lidhet me internetin, ekziston një shans i shkëlqyeshëm që mund të përdorni IPVanish me të.

Për një pajtueshmëri më të madhe, klienti i IPVanish ofron disa opsione alternative protokollesh. Ata madje do t’ju lejojnë të përdorni një lidhje PPTP.

PPTP është një standard dekretimi dhe komprometuar plotësisht i kodimit, por është i shpejtë dhe ndërtohet pothuajse në çdo pajisje të lidhur me internetin e prodhuar sot.

Në fund të fundit, përdorimi i PPTP nuk rekomandohet, por, më mirë, është më mirë sesa të mos keni mbrojtje fare.

Një tipar tjetër që shumë prej nesh kërkojnë është mbështetja BitTorrent. Edhe atje, IPVanish jep. Në fakt, duke marrë parasysh rezultatet e shkëlqyera të testit të shpejtësisë, është një mundësi e shkëlqyeshme për shkarkime të skedarëve të mëdhenj.

Karakteristikat e tjera që janë të pranishme dhe llogariten përfshijnë një ndërrues të integruar vrasës – për t’ju mbrojtur në rast të rënies së lidhjes VPN – si dhe zbulimin e rrjedhjes së DNS dhe IPv6.

Kufizimet e IPVanish

Megjithëse IPVanish nuk ka shumë në mënyrën e kufizimeve, ka disa gjëra që ia vlen të përmenden.

Së pari, shërbimi nuk mbështet lidhje me rrjetin Tor.

Shumica prej nesh nuk ka nevojë të përdorë Tor dhe një VPN në të njëjtën kohë, dhe është një kombinim që do të ngadalësojë ndjeshëm shpejtësinë e lidhjes.

Por, nëse po kërkoni të ndërtoni një qasje për sigurinë e të dhënave me shtresa, kufizimi është të mbani mend.

Mbështetje e dobët e Netflix

Për transmetuesit mes nesh, IPVanish nuk punon me Netflix – të paktën jo shumë mirë.

Mos më gabo. Shpejtësitë e serverit janë më se të mjaftueshme për të mbështetur transmetimin me definicion të lartë. Problemi është që IPVanish nuk është i shkëlqyeshëm në zhbllokimin e përmbajtjes së bllokuar gjeo-bllok.

Ky është një nga dobësitë e mundshme të një VPN që zotëron serverat e saj. Në qoftë se nuk ndërmarrin hapa të veçantë, kjo i bën adresat e tyre IP të synimeve të lehta për një shërbim si Netflix për të bllokuar.

Ka disa serverë të çuditshëm që mund t’ju sjellin juve, por ata janë pak dhe shumë larg. Ky është një rast kur IPVanish është një zgjedhje e dobët, veçanërisht pasi që ka shumë VPN të tjera që punojnë me Netflix nga të cilat mund të zgjedhin.

Ndihma për klientët

Pavarësisht se sa i mirë është softveri i tyre, i besueshëm harduerët e tyre dhe shpejtohen lidhjet e tyre, asnjë shërbim VPN nuk është imun ndaj problemeve. Por, kur del një çështje, IPVanish ka shpinën.

Në të kaluarën, IPVanish kishte një reputacion për ofrimin e përkrahjes disi të paqartë të klientit. Përgjigja direkte ishte në dispozicion vetëm përmes postës elektronike, dhe deri në një kohë përgjigjeje dy-ditore ishte pothuajse e dhënë.

Kohët e fundit, megjithatë, IPVanish i ka kthyer gjërat.

Mbështetja e bisedës në kohë reale tani është e disponueshme përmes faqes së internetit të IPVanish.

Ata gjithashtu kanë ulur kohën mesatare të përgjigjes së mbështetjes së emailit në një 24 orë më të shpejtë, me një përgjigje dy-orëshe mjaft të zakonshme.

Uebfaqja gjithashtu ofron një numër të mirë artikujsh të dobishëm dhe udhëzues për zgjidhjen e problemeve që mund t’ju ndihmojnë të kuptoni problemin tuaj ndërsa prisni një përgjigje.

Dhe nëse, kur gjithçka është thënë dhe përfunduar, nuk jeni akoma i kënaqur me shërbimin, IPVanish ka një garanci të rimbursimit të plotë 7-ditor. Cilado qoftë arsyet tuaja, nëse kjo është ajo që dëshironi, ju mund t’i merrni paratë tuaja.

Vendndodhjet e serverëve

Përvec të qenit i shpejtë, rrjeti IPVanish është gjithashtu mjaft i madh. Lista e serverëve aktualisht përfshin 1437 pika përfundimtare në 77 lokacione dhe 53 vende.

Jo, rrjeti nuk do të fitojë ndonjë çmim për madhësi.

Por, çdo vendndodhje 99% prej nesh përdoruesit VPN mund të dëshirojnë të dëshirojnë të lidhen me atje. Dhe të mos harrojmë se IPVanish gjithashtu zotëron të gjithë pajisjet e tyre.

Në mënyrë kritike, rrjeti IPVanish është një rrjet global global i nivelit të parë, që do të thotë se serverët kanë qasje të drejtpërdrejtë në çdo ofrues të shtyllës kurrizore të internetit në botë..

Qasja në shtyllat kurrizore në internet përkthehet në zero kufizime të xhiros, e cila, nga ana tjetër, përkthehet në rezultatet e shkëlqyera të testit të shpejtësisë IPVanish që kemi parë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map