Testi i Shpejtësisë së Surfshark-ut

Shtë e rrallë të shohësh një kompani të re VPN të bëhet një konkurrent serioz aq shpejt sa ka Surfshark. Por, kur filloni nga terreni me një politikë privatesie të pastër, një klient të pastër dhe të lehtë për t’u përdorur, dhe mbështetur atë me një rrjet global të madhësive të mira që ofrojnë performancë të shkëlqyeshme dhe mbështetje streaming, është koha që të gjithë ta marrin njoftim.


rekuizitë
 • Intimitet dhe siguri e shkëlqyeshme pa prerje
 • Performanca e shkëlqyeshme e serverit
 • Zhbllokon Netflix, BBC, dhe shumë të tjerë
 • Klient i lehtë për t’u përdorur
 • Lidhje të pakufizuara të njëkohshme
 • Mbështetje për torrent
 • i lirë
Cons
 • Shpejtësia e paqëndrueshme në disa vende
 • Mbështetje mjaft e ngadaltë e klientit

Testet e shpejtësisë

Kurdoherë që nuk shoh një ofrues të VPN të përmendë shpejtësinë në faqen e tyre fillestare, që më shqetëson pak. Në fund të fundit, bërja e pretendimeve për performanca shpesh të ekzagjeruara është ajo që bëjnë të gjitha VPN-të. Po mundohet të mos tërheq vëmendjen për shpejtësinë e një pranimi të qetë se gjërat thjesht nuk janë aq të mira?

Në rastin e Surfshark, nuk është aspak rasti.

Me testet e mia të shpejtësisë që tregojnë shkarkime të qëndrueshme 80 Mbps plus për të gjithë, përveç një vendndodhjeje, nëse ndonjë gjë, Surfshark duhet të tërheqë vëmendjen për numrat e tyre. Duke kontrolluar kundër listës sime të VPN-ve më të shpejta, këto janë përfundimisht rezultate të nivelit më të lartë.

Numrat duken pak më keq me shpejtësinë e ngarkimit, ku më shumë se disa vende mund të përdorin disa përmirësime. Por, ata janë akoma shumë të respektueshëm.

Dhe duke folur për nevojë për përmirësim (dhe shumë prej tij), numrat lart e poshtë të Australisë ishin të dy mjaft të këqij. Do të r Testohem përsëri së shpejti me shpresën për të parë shpejtësi më të mira. Por, për momentin, nëse ky është një vend me të cilin dëshironi të lidheni, ju mund të dëshironi të hidhni një vështrim në vend të NordVPN (performanca e të cilit ndaj tokës poshtë ishte e shkëlqyeshme).

Gjithsej, përveç atij përjashtimi të dukshëm, testi i shpejtësisë solide rezulton nga Surfshark.

Para se të arrini në ato rezultate, vetëm një shpjegim i shpejtë. Unë kam një lidhje mjaft të shpejtë në internet, shumë më shpejt se çdo server VPN mund të përputhet në mënyrë të arsyeshme. Kjo do të thotë se numrat që shihni për një vendndodhje specifike janë teorikisht maksimumet që mund të prisni ndonjëherë prej tij. Ata nuk janë të bllokuar nga shpejtësia ime e lidhjes.

Nëse interneti juaj është më i ngadaltë se ata maksimalë, do të shihni numra më të ulët. Nuk ka asnjë mënyrë rreth kësaj.

Me kaq pak vëmendje, më poshtë janë rezultatet e testit të shpejtësisë së Surfshark për shtatë vendet më të njohura me ne përdoruesit VPN. Unë gjithashtu përfshija atë që klienti e kuptoi ishte serveri im më i mirë (dhe me sa duket më i shpejtë) për t’u lidhur.

Serveri më i mirë
Rezultatet e testit më të mirë të shpejtësisë së serverit VPN të SurfsharkMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare më të mira të serverit SurfsharkAsnjë VPN
Shtetet e Bashkuara
Surfshark bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit VPNMe VPN Surfshark bashkon Shtetet e Bashkuara rezultatet e testit të shpejtësisë fillestareAsnjë VPN
Mbretëria e Bashkuar
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit Surfshark Kingdom VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Mbretërisë së BashkuarAsnjë VPN
Kanadë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit të Surfshark Canada VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Surfshark CanadaAsnjë VPN
Australi
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit Surfshark Australia VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Surfshark AustraliaAsnjë VPN
Holandë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit Surfshark Netherlands VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Surfshark HollandëAsnjë VPN
Gjermani
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit Surfshark Germany VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Surfshark GjermaniAsnjë VPN
Francë
Rezultatet e testit të shpejtësisë së serverit Surfshark France VPNMe VPN Rezultatet e testit të shpejtësisë fillestare të Surfshark FranceAsnjë VPN

Rreth Surfshark

Surfshark është një i porsaardhur relativisht në tregun VPN, por, siç e përshkruaj në detaje në rishikimin tim të plotë, tashmë ka mjaft dëshirë për shërbimin.

Për të filluar, Surfshark është i vendosur në Ishujt e Virgjër Britanikë, i cili është një territor autonome pa ligje për ruajtjen e të dhënave për shërbimet VPN (ose ndonjë gjë tjetër, për atë çështje). Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për intimitetin.

Kompania gjithashtu ka bërë hapa të mëdhenj në ofrimin e një game të gjerë të mbështetjes së pajisjes, çmimeve konkurruese, siguri dhe intimitet të shkëlqyeshëm dhe një karakteristikë miqësore për përdoruesit.

Ata janë një VPN të porsaardhur, të angazhuar qartë për të ofruar gjithçka që do të prisni nga një shërbim i nivelit të lartë, dhe të përgatitur mirë për të sfiduar rivalët e tyre më të mëdhenj.

Privatësia dhe Siguria

Nëse jeni duke kërkuar një VPN që ofron intimitet dhe siguri të shkëlqyeshme, Surfshark ia vlen të shikoni.

Siç u përmend më parë, ata janë me qendër në Ishujt e Virgjër Britanikë. Si i tillë, ata janë imunë ndaj çdo kërkese të mundshme të të dhënave nga autoritetet e brendshme ose të huaja.

Për më tepër, Surfshark ndjek një politikë të rreptë mos-loging dhe nuk ruan asnjë nga të dhënat tuaja përtej një adresë emaili dhe një fjalëkalimi të llogarisë së koduar. Ata madje ju lejojnë të paguani për shërbimin duke përdorur cryptocurrency, duke anonimizuar më tej përdorimin tuaj të tij.

Nga pikëpamja operative e intimitetit dhe sigurisë, Surfshark gjithashtu shkon lart e më tej për t’ju mbrojtur nga të dhënat tuaja ose aktiviteti i Internetit të ekspozuar ndaj kujtdo, në çdo kohë.

Thelbi i përpjekjeve të tyre fillon me kodimin më të lartë të standardeve AES me 256-bit. Ky është një standard i cili konsiderohet i pathyeshëm me teknologjinë e sotme.

Sistemi gjithashtu përdor një hash të vërtetimit SHA512 dhe një shkëmbim çelësash DHE-RSA 2048-bit dhe PFS i cili mbron më tej çdo fazë të lidhjeve VPN.

Meqenëse Surfshark është një shërbim me shumë platforma, ato ofrojnë kriptimin e tyre në dy shije protokollare: OpenVPN dhe IKEv2.

Të dy standardet konsiderohen si më të mirët dhe sigurojnë që Surfshark mund të shtojë mbrojtjen e tij në lidhje me çdo pajisje të lidhur në internet të ndërtuar brenda njëzet viteve të fundit.

Nëse jeni dikush që është shumë i vetëdijshëm për sigurinë, Surfshark madje ju lejon të veproni në modalitetin me shumë hop (ndonjëherë i njohur si një VPN e dyfishtë), duke i kaluar të dhënat tuaja përmes më shumë se një serveri VPN për një shtresë shtesë të sigurisë dhe intimitetit.

Në fund të fundit është, Surfshark është serioz në mbrojtjen e juve në internet. Ata madje kohët e fundit iu nënshtruan një kontrolli të pavarur të sigurisë për të dëshmuar sa më shumë. Fat i mirë për këdo që përpiqet të hackojë ose të kapërcejë sistemin mbrojtës me shumë shtresa që ata kanë zbatuar.

Features

E ndërtuar nga toka për të qenë sa më praktike dhe e plotë, Surfshark ofron një sërë karakteristikash që e bëjnë atë një përshtatje të shkëlqyeshme pothuajse për çdo lloj përdoruesi VPN.

Ato të dukshme përfshijnë:

 • Një ndërrues i vrarë i integruar

  Klienti i Surfshark do të çaktivizojë internetin tuaj nëse VPN bie ose komprometohet ndryshe. Ndodh.

  Ndërprerësi i vrasjes ju pengon të dërgoni ose të merrni të dhëna pa njohuri mbi lidhjen tuaj standarde në internet. Ndihmon për të ruajtur privatësinë dhe sigurinë tuaj në çdo kohë.

 • Serverat DNS private dhe Mbrojtja e Rrjedhjeve

  Surfshark operon serverët e vet DNS (të cilët nuk mbajnë regjistrat e zgjidhjes së emrit), dhe softueri i klientit zbaton përdorimin e tij kur të lidheni. Kjo është një veçori thelbësore. Kërkimet DNS mund të zbulojnë aktivitetin tuaj të internetit për këdo që ka qasje në serverin DNS që po përdorni.

  Për shembull, nëse jeni duke përdorur një VPN me serverët tuaj DNS të siguruar ISP, ISP do të njohë akoma çdo uebsajt që ju keni provuar të përdorni, edhe nëse vetë trafiku juaj është i koduar në çdo kohë.

 • Mënyra e kamuflimit

  Shërbimi VPN i Surfshark ofron një veçori të njohur si Mënyra e Kamuflimit, e cila maskon trafikun VPN si trafik në internet të zakonshëm. Kjo mund të jetë e dobishme kur kërkoni të shmangni goditjen ose bllokimin nga një ISP.

  Mund të ju ndihmojë gjithashtu të merrni rreth regjimeve komplekse të censurës në internet si ato që gjenden në Kinë ose Iran.

 • MultiHop

  Siç u përmend më parë, Surfshark mbështet kalimin e të dhënave tuaja përmes shumë serverave VPN. Duke vepruar kështu, edhe më tej rrit anonimitetin dhe sigurinë tuaj.

Lajmet më të mira në lidhje me listën e gjatë të karakteristikave të Surfshark janë se ato ofrojnë mbështetje për pothuajse çdo pajisje që mund të imagjinoni, duke përfshirë:

 • Pajisjet Windows
 • MacOS
 • iOS
 • android
 • FireTV
 • Linux
 • Mbështetje SmartDNS për Xbox, PlayStation dhe çdo pajisje tjetër që lejon cilësimet DNS të përcaktuara nga përdoruesi
 • Shtojcat e shfletuesit për Chrome dhe Firefox

Surfshark gjithashtu mirëpret në serverët e tyre BitTorrent dhe klientët e tjerë të filesh ndarjes P2P dhe madje ju lejon të zhbllokoni shërbimin e ndaluar të ndaluar nga rajoni si Netflix.

Siç mund ta tregoni me këtë listë shterruese, Surfshark duket se po bën të pamundurën për të mos lënë asnjë gur të paprekur për ne përdoruesit e VPN.

kufizimet

Krahasuar me listën e gjatë të tipareve të ofruara nga Surfshark, lista e tyre e kufizimeve është freskuese e hollë. Në fakt, ata nuk vendosin kufizime të vështira për përdorimin e shërbimit të tyre, përtej ndalimit standard të veprimtarive të paligjshme, të cilat do të shkelnin Kushtet e shërbimit të Surfshark.

Surfshark gjithashtu ofron një paralajmërim për përdoruesit lidhur me abuzimin e lidhjeve të tyre të pakufizuara të pajisjes, i cili ka për qëllim të parandalojë shitësit dhe ndarjen e tjera të paautorizuar të llogarive.

Por, përtej atyre kufizimeve të thjeshta dhe standarde, Surfshark ju jep një frenim falas mbi atë që përdorni shërbimin dhe si e bëni atë.

Ndihma për klientët

Meqenëse asnjë shërbim VPN nuk mund të funksionojë në çdo kohë pa ndonjë ndërprerje ose vështirësi teknike, shërbimi ndaj klientit ka një rëndësi të madhe për të gjithë ne, pa marrë parasysh sa teknik mund të jemi. Surfshark na ka mbuluar edhe atje.

Ata ofrojnë mbështetje live 24/7 përmes bisedës ose emailit, me shumicën e postave elektronike që marrin përgjigje brenda dy orësh.

Dobësitë e vetme duket se seksioni në internet i vetë-ndihmës i Surfshark nuk është aq i gjithanshëm. Sidoqoftë, kjo nuk është e paarsyeshme për një shërbim relativisht të ri dhe pres që ajo të përmirësohet me kalimin e kohës.

Për tu siguruar që të gjithë përdoruesit e rinj janë të kënaqur, Surfshark ju jep gjithashtu një provë falas të shërbimit të tyre në formën e një politike 30-ditore pa rimbursim.

Për të anuluar në çdo kohë gjatë asaj periudhe, thjesht duhet të kontaktoni mbështetjen e klientit përmes bisedës live ose lidhjes së postës elektronike të dhënë në faqen e Surfshark. Njoftojini se ju pëlqen një rimbursim dhe, me kusht që të mos keni bërë asgjë për të shkelur kushtet e shërbimit, do t’i merrni paratë tuaja përsëri në vend.

Kur të regjistroheni, sigurohuni që të përfitoni nga një prej kodeve të kuponit të Surfshark-ut. Në këtë mënyrë, nëse vendosni të mbani shërbimin, do t’ju kushtojë vetëm 1.99 dollarë në muaj. Ky është një çmim që asnjë ofrues tjetër VPN i këtij kalibri nuk mund të prekë.

Vendndodhjet e serverëve

Për ata prej nesh që janë më të prirur teknikisht, ose kushdo që përpiqet të përdorë një VPN për të marrë rreth përmbajtjes ose gjeo-kufizimeve të shërbimit, numri dhe vendndodhjet e serverëve të një ofruesi është një punë e madhe. Si një i porsaardhur relativisht në industri, ju mund të prisni që Surfshark do të binte pak në këtë fushë.

Por, edhe një herë, ata duket se janë përpara kurbës. Ndërsa e shkruaj këtë, rrjeti i Surfshark përbëhet nga mbi 1040 servera të përhapur në 63 vende, nga Shqipëria në Vietnam dhe kudo në mes. Me një përhapje gjeografike si kjo, unë po betohem se nuk do të keni probleme të gjeni një server në një lokacion që ju nevojitet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me