Kajian Privasi Sempurna

Sekiranya tujuan anda adalah melindungi kediaman anda, isinya dan penghuninya, maka anda ingin mendapatkan sistem keselamatan kediaman terbaik yang boleh anda beli. Perkara yang sama berlaku semasa anda ingin melindungi data dan identiti anda dalam persekitaran dalam talian yang semakin mengancam.


Potret logo privasi yang sempurnaInilah sebabnya mengapa lebih banyak orang memutuskan untuk menggunakan VPN setiap kali mereka dalam talian. Mereka telah mengetahui bahawa itu adalah cara terbaik untuk menyembunyikan alamat IP mereka sehingga tidak ada yang dapat mengintip mereka dan melindungi diri mereka dari penggodam. Secara semula jadi, mereka mahukan VPN terbaik yang dapat mereka temukan.

Syarikat seperti NordVPN dan Surfshark mendapat banyak akhbar yang baik, dan ada alasan kukuh untuk ini. Ini adalah syarikat terkemuka yang menawarkan perkhidmatan VPN yang sangat baik dengan harga yang kompetitif.

Walau bagaimanapun, dalam beberapa tahun terakhir VPN Privasi Sempurna telah membuat nama untuk dirinya sendiri. Ini Syarikat yang berpusat di Switzerlandy mendapat tajuk utama dengan pendekatan yang berpusat pada keselamatan dan perkembangan inovatif.

Adakah Privasi Sempurna VPN yang tepat untuk anda? Tinjauan menyeluruh mengenai syarikat dan penawarannya akan membantu anda membuat keputusan yang bijak. Mari sampai ke sana.

Apa itu Privasi Sempurna?

Perfect Privacy adalah cetusan idea Vectura Datamanagement Limited Company, yang beribu pejabat di Zug, Switzerland. Bahagian VPN dari operasi mereka telah ada sejak tahun 2008. Menurut laman web syarikat, pejabat “Implementasi Teknikal” yang terletak di Panama bertanggungjawab untuk beberapa pengurusan VPN.

sempurna-privasi-logo

Mungkin juga perlu diperhatikan bahawa mencari secara dalam talian untuk Vectura Datamanagement Limited Company menunjukkan bahawa ada pejabat cawangan di Cheyenne, Wyoming, Amerika Syarikat. Ini adalah pejabat cawangan yang tampaknya bertanggung jawab atas proses pembayaran tertentu, terutama yang berkaitan dengan PayPal.

Secara teknikal, pecahannya adalah bahawa ibu pejabat syarikat itu berada di Switzerland sementara ibu pejabatnya terdapat di Panama dan lokasi AS hanya berkaitan dengan pembayaran PayPal dan senarai aplikasi di Google Play Store.

Kelebihan

Privasi Sempurna mungkin bukan VPN yang paling terkenal, tetapi masih banyak yang memerlukannya. Sebenarnya, senarai “Kelebihan” agak luas:

 • Keselamatan Inovatif: VPN Privasi Sempurna baru-baru ini memperkenalkan NeuroRouting di mana lalu lintas disalurkan secara dinamik melalui beberapa laman web dalam rangkaian
 • Kekaburan yang kuat: Privasi Sempurna menawarkan teknologi Stealth VPN yang membuat semua lalu lintas tampak seperti lalu lintas HTTPS biasa yang tidak dihantar dengan VPN. Ini berguna di tempat-tempat di mana penggunaan VPN disukai atau tidak dibenarkan
 • Protokol Penyulitan dan Keselamatan yang Luar Biasa: Gunakan OpenVPN dengan enkripsi 256-bit standard industri. IPSEC, SSH, SOCKS5 dan PPTP juga ada
 • Penyekat Iklan Cemerlang: Privasi Sempurna menggunakan penapis TrackStop milik mereka untuk menyingkirkan segala jenis iklan dan perisian hasad
 • Dasar Log Sifar: Dengan dasar log sifarnya, VPN Privasi Sempurna menjadikan semuanya mudah dan mudah
 • Tiada Kebocoran: Ujian komprehensif tidak menunjukkan kebocoran DNS, yang menjanjikan pengalaman menyemak imbas tanpa masalah
 • Suis Kill tingkat pertama: Ini adalah ciri kritikal jika anda ingin melindungi diri anda sepenuhnya semasa anda berada dalam talian. Nasib baik, Perfect Privacy mempunyai suis kill yang berfungsi seperti daya tarikan.
 • Mudah untuk digunakan: Malah seorang pemula tidak akan mempunyai masalah untuk menyambung ke Internet melalui Privasi Sempurna

Keburukan

Walaupun tinjauan Privasi Sempurna ini menunjukkan bahawa terdapat banyak cadangan untuk mengesyorkan perkhidmatan ini, namun tidak sepenuhnya sempurna. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai beberapa kekurangan VPN ini.

 • Beberapa loceng dan wisel: Sekiranya anda pengguna VPN canggih yang mengharapkan banyak fungsi lanjutan, cari di tempat lain. Ini adalah perkhidmatan yang cukup telanjang
 • Antaramuka yang lapuk: Walaupun sebilangan VPN teratas benar-benar unggul untuk terus maju, yang satu ini nampaknya agak ketinggalan zaman
 • Rangkaian Pelayan Terhad: Dengan 55 pelayan di 24 negara, VPN ini sukar bersaing dengan perkhidmatan yang menawarkan ribuan pelayan yang terletak di hampir setiap negara di seluruh dunia
 • Mahal: Walaupun tidak semestinya keterlaluan, harganya kelihatan tinggi memandangkan tahap ciri dan rangkaian pelayan yang terhad
 • Persembahan Spotty dengan Netflix: Sekiranya matlamat utama anda semasa dalam talian adalah streaming, ini mungkin bukan pilihan pertama anda. Sebilangan besar pelayan tidak berjaya menyambung ke Netflix
 • Pilihan Terhad untuk Mac, iOS dan Android: Orang yang menggunakan Windows atau Linux akan bersedia menggunakan VPN Privasi Sempurna. Semua yang lain harus melompat melalui gelung untuk dikonfigurasi

Dengan adanya pendahuluan, sudah tiba masanya untuk melihat beberapa metrik paling kritikal yang mesti dipertimbangkan oleh sesiapa sahaja semasa memilih VPN. Pembaca akan memperhatikan bahawa kesan keseluruhan VPN Privasi Sempurna adalah positif, walaupun tidak semestinya pilihan terbaik untuk semua pengguna.

Rangkaian Ibu Pejabat dan Pelayan

Seperti yang dinyatakan di atas, syarikat induk Perfect Privacy mempunyai kehadiran di Switzerland, Panama dan A.S. Mereka yang mengetahui akan menyukai idea VPN berasaskan Panama. Ini kerana Panama adalah negara yang agak terpencil yang tidak tunduk pada perjanjian mata-mata multi-nasional yang dilanggan oleh negara-negara lain, seperti Lima Mata atau 14 Mata.

Switzerland juga mungkin terdengar seperti tempat yang boleh dipercayai untuk mendasarkan VPN. Bagaimanapun, bank-bank Switzerland terkenal kerana dedikasi mereka terhadap privasi, dan negara ini memiliki beberapa undang-undang privasi yang kuat seperti Akta Perlindungan Data Persekutuan Switzerland dan juga Ordinan Perlindungan Data Persekutuan Switzerland.

Itu semua nampaknya menjanjikan, tetapi penyokong privasi mungkin prihatin terhadap hubungan erat Switzerland dengan negara-negara yang tergolong dalam rangkaian seperti Five Eyes. Adakah pegawai Switzerland dengan syarikat itu benar-benar tidak akan berkongsi data yang mereka miliki? Penyokong tegas untuk tidak dikenali akan bertengkar mengenai perkara ini.

Juga, lokasi A.S. untuk pemprosesan pembayaran boleh menaikkan bendera merah lain untuk penyokong tanpa nama yang sukar.

Di laman web Privasi Sempurna, syarikat mengatakan bahawa mereka tidak menggunakan pelayan maya. Sebaliknya, pelayan bare-metal digunakan di semua 24 negara. Sebilangan besar pelayan ini terletak di Eropah di negara-negara seperti Belanda, Switzerland, Jerman, Perancis, Denmark dan Romania.

A.S., Kanada dan UK masing-masing mempunyai beberapa pelayan. Singapura, Jepun, Israel, Rusia, Turki dan China juga termasuk dalam senarai.

Pengurus VPN Privasi yang sempurna

Ia bukan rangkaian pelayan yang paling komprehensif dengan tembakan panjang. Walaupun demikian, ini mungkin mencukupi untuk tujuan anda, terutamanya jika sekurang-kurangnya satu atau dua pelayan ini relatif dekat dengan lokasi sebenar anda.

Kepantasan Privasi yang sempurna

Menggunakan VPN akan selalu melambatkan kadar pemindahan data kerana data bergerak jauh lebih jauh. Walau bagaimanapun, VPN teratas melambatkan penyemakan imbas anda lebih kurang daripada yang menawarkan perkhidmatan rendah.

Ujian kelajuan pada Privasi Sempurna mendedahkan hasil yang tidak menarik. Untuk jelas, hasil ini jauh bukan yang paling lambat, tetapi ada perkhidmatan lain yang tentunya lebih cepat seperti NordVPN.

Bagi anda yang bukan baru dalam permainan VPN, anda tahu bahawa kelajuan berbeza berdasarkan banyak faktor. Ini bermaksud bahawa hasil anda dengan Privasi Sempurna tidak mungkin sama dengan ini. Walaupun begitu, hasil ujian kelajuan memberi anda beberapa data objektif.

Sebelum menghidupkan VPN Privasi Sempurna, sistem kami telah menyediakan beberapa garis dasar yang boleh dipercayai.

Kelajuan asas privasi yang sempurna

Seperti yang anda lihat, muat turun berjalan di 98.71 Mbps dengan memuat naik di 53 Mbps.

Menyambung ke Privasi Sempurna mengubah keadaan sedikit. Menggunakan pelayan di Belanda, muat turun sekarang 62.21 Mbps sementara muat naik adalah 18.62 Mbps– Pengurangan kelajuan 36.9%.

Ujian kelajuan privasi yang sempurna di Belanda

Ini bukan keputusan ujian kelajuan terburuk, tetapi mereka juga bukan keputusan terbaik. Menyambung ke pelayan di New York tidak begitu mengagumkan di penurunan sebanyak 66.7%, dengan muat turun mencatat masa pada 32.78 Mbps dan muat naik berukuran 33.27 Mbps.

Ujian kelajuan privasi yang sempurna di New York

Pelayan di London memberikan beberapa kadar yang lebih menjanjikan dengan muat turun sebanyak 69.92 Mbps, tetapi muat naik amat menyedihkan 8.87 Mbps.

Uji kelajuan privasi sempurna London

Sudah tentu, perlu menguji konfigurasi multi-hop VPN Privasi Sempurna. Direka untuk memberi anda privasi dan anonim dalam talian yang lebih banyak lagi, teknologi ini “memberi isyarat” kepada beberapa pelayan. Walaupun sangat peribadi, ia memperlahankan keadaan.

Triple hop antara Frankfurt, Copenhagen dan Calais menghasilkan muat turun 33.84 Mbps dan muat naik 5.55 Mbps.

Ujian kelajuan privasi sempurna Frankfurt, Copenhagen dan Calais

Jelas, kami memperdagangkan kepantasan demi keselamatan. Sekiranya ini adalah masalah hidup dan mati, ini pasti bermanfaat. Semua perkara yang dipertimbangkan, kadar pemindahan data pada triple hop tidak begitu buruk.

Keselamatan dan Penyulitan

Sukar untuk mencari kesalahan dengan langkah-langkah keselamatan yang telah dilaksanakan oleh Perfect Privacy. OpenVPN adalah antara protokol VPN terbaik hari ini. Pada masa ini tidak dapat diselesaikan, dan nampaknya akan kekal selama sekurang-kurangnya beberapa dekad lagi. Protokol ini memberi anda enkripsi 256-bit. Gabungan ini sangat luar biasa sehingga digunakan di seluruh dunia oleh pemerintah dan agensi ketenteraan.

Privasi Sempurna juga memberi anda pilihan untuk membiarkan lalu lintas web anda mengambil banyak “hop” untuk memberi anda lapisan keselamatan tambahan. Sekiranya penting bahawa tidak ada yang tahu apa yang anda lakukan dalam talian, maka perkhidmatan ini sangat penting.

Lebih-lebih lagi, saringan TrackStop sangat baik untuk mencegah semua jenis iklan dan perisian hasad masuk ke sistem anda. Ia menghentikan item yang tidak diingini di peringkat pelayan VPN, yang menjaga keselamatan dan keselamatan anda.

Pertimbangan keselamatan tambahan termasuk fakta bahawa tidak ada kebocoran IP atau DNS yang dikesan semasa ujian. Suis kill juga nampaknya berfungsi dengan baik, jadi anda tidak perlu bimbang tentang Privasi Sempurna yang menjadikan anda tinggi dan kering semasa sesi menyemak imbas.

Dasar Privasi

Privasi Sempurna mempunyai dasar pembalakan VPN yang mantap yang nampaknya melindungi pengguna dalam hampir semua aspek. Dasar ini menyatakan bahawa syarikat menyimpan kelayakan masuk, tarikh luput akaun dan alamat e-mel setiap pengguna. Ia menyatakan bahawa boleh diterima menggunakan penyedia e-mel tanpa nama. Tidak ada data pengenalan lain yang disimpan.

Dasar Privasi yang sempurna

Penyimpanan rekod yang minimum ini selaras dengan dasar syarikat untuk tidak menyimpan catatan. Secara khusus, Privasi Sempurna menyatakan bahawa mereka tidak menjejaki alamat IP, masa masuk atau jangka masa sambungan. Mereka melihat prestasi pelayan umum untuk mengenal pasti masalah teknikal yang berpotensi, tetapi mereka mendakwa bahawa ini tidak memungkinkan mereka mengenal pasti pengguna secara individu.

Menstrim Netflix

Sekiranya tujuan utama anda menghabiskan masa dalam talian adalah melakukan streaming dengan Netflix, maka perhatikan bahagian tinjauan Privasi Sempurna ini. Ini kerana ini jelas bukan VPN terbaik untuk Netflix.

Mungkin ini kerana Privasi Sempurna meletakkan premium tanpa nama dan menyembunyikan alamat IP anda. Memastikan bahawa anda dapat menayangkan rancangan kegemaran anda dalam bidang kuasa yang anda pilih bukanlah antara tujuan yang dinyatakan.

Oleh itu, ujian untuk streaming Netflix pada lima pelayan yang berbeza menghasilkan beberapa keputusan yang agak buruk. Pelayan di A.S., di seluruh Kanada dan di UK tidak dapat dihantar. Satu pelayan di Belanda berfungsi sedikit, tetapi itu tidak cukup untuk mengesahkan bahawa VPN Privasi Sempurna adalah slam-dunk untuk kejayaan streaming.

Pelan dan Harga

Privasi Sempurna agak mahal, terutama apabila mempertimbangkan bahawa perkhidmatan ini kekurangan banyak ciri canggih. Rancangan bulan ke bulan berjumlah $ 12.99 sebulan. Memilih untuk pakej satu tahun berharga $ 119,99, harga yang akan mencapai $ 9,99 sebulan. Pakej dua tahun ini menawarkan sejumlah penjimatan pada $ 214.95. Itu hanya berjumlah $ 8,95 sebulan.

Pelan privasi yang sempurna

Memihak kepada Privasi Sempurna, perkhidmatan ini membolehkan anda menyambungkan jumlah peranti tanpa had, sesuatu yang agak jarang berlaku di pasaran VPN. Walau bagaimanapun, terdapat penyedia VPN lain yang menawarkan lebih banyak cara dan fungsi untuk harga yang jauh lebih kompetitif.

Khidmat Pelanggan

Sokongan pelanggan sterling jarang berlaku tetapi tidak mustahil untuk dijumpai di VPN. Perfect Privacy mempunyai rekod prestasi perkhidmatan pelanggan yang meletakkannya di tengah-tengah pek. Sistem sokongan yang lebih teruk pasti ada di luar sana, tetapi jika anda adalah orang yang mengharapkan jawapan segera, ini mungkin bukan VPN yang tepat untuk anda.

Bahagian FAQ adalah baik jika anda mempunyai soalan atau kebimbangan yang benar-benar asas. Begitu juga, forum boleh menjadi tempat yang baik untuk mendapatkan petunjuk sekiranya anda sedikit buntu. Sekiranya anda memerlukan penyelesaian untuk masalah yang lebih rumit, maka anda perlu menghantar e-mel kepada sokongan pelanggan.

Masa tindak balas boleh memakan masa beberapa jam. Ini mungkin mengecewakan, tetapi ada berita baik juga. Daripada memberikan jawapan copy-and-paste atau automatik, e-mel sokongan nampaknya berasal dari orang sebenar yang mengemukakan soalan lebih lanjut dan memberikan jawapan yang bermanfaat.

Itu bukan sokongan pelanggan terbaik di luar sana tetapi cukup untuk kebanyakan pengguna.

Soalan Lazim

S: Bolehkah anda dilacak jika menggunakan VPN?

J: Sekiranya anda menggunakan VPN yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai, maka tidak ada yang dapat melacak pergerakan dalam talian anda. VPN tidak boleh membenarkan kebocoran alamat IP dan DNS. Gunakan hanya VPN yang terkenal dan dikaji semula untuk memastikan ini.

S: Apakah VPN yang paling selamat?

J: Privasi Sempurna adalah antara penyedia VPN yang paling selamat. Perkhidmatan lain menawarkan perlindungan keselamatan yang serupa dengan ciri yang lebih mantap dan harga yang lebih kompetitif.

S: Bolehkah pembekal Internet saya melihat VPN saya?

J: Walaupun penyedia Internet, atau ISP, mungkin dapat mengesan bahawa anda menggunakan VPN, mereka seharusnya tidak dapat melihat data mengenai laman web mana yang anda kunjungi, apa yang anda lakukan di sana dan berapa banyak masa yang anda habiskan untuk setiap laman web tersebut. Ini memastikan bahawa anda menikmati pengalaman tanpa nama yang tidak dapat diintip oleh ISP anda.

Q: Bolehkah VPN diretas?

J: Menggodam VPN secara teorinya mungkin. Walau bagaimanapun, keselamatan adalah nama permainan untuk mana-mana penyedia VPN. Ini bermaksud bahawa banyak dari mereka mengambil langkah berjaga-jaga yang luar biasa untuk melindungi pelayan mereka dan semua data mereka.

Ini juga merupakan sebab lain mengapa begitu banyak perkhidmatan VPN cuba mengelakkan menyimpan rekod atau log. Sekiranya mereka tidak mempunyai data, maka penggodam tidak akan dapat menemui sesuatu yang bernilai.

Sekali lagi, adalah penting untuk memilih VPN yang mempunyai reputasi tinggi dan dikaji semula untuk memastikan langkah-langkah keselamatan yang betul dilaksanakan. Begitu juga, orang yang mencari pengurus kata laluan yang terbaik akan mengingati pertimbangan yang sama.

Pemikiran Akhir

sempurna-privasi-logo

Tinjauan Privasi Sempurna ini telah membuktikan bahawa perkhidmatan VPN ini memang mempunyai kekurangan dari hanya memiliki fpelayan ew, agak mahal, tidak sepantas VPN lain, dan menghadapi beberapa masalah dalam streaming Netflix.

Walaupun begitu, banyak masalah ini nampaknya tidak penting bagi banyak pengguna. Sekiranya anda hanya mahu melindungi privasi dan tanpa nama anda, maka anda tidak boleh salah dengan Privasi Sempurna. Syarikat ini telah menghasilkan beberapa perlindungan inovatif untuk pengguna, dan nampaknya logik untuk mengharapkan lebih banyak lagi di masa depan.

VPN Privasi Sempurna menawarkan protokol yang paling dipercayai, penyulitan AES 256-bit, antara muka yang mudah difahami dan sokongan pelanggan yang dihormati. Sekiranya metrik ini menjadi pertimbangan utama anda, maka anda mungkin akan gembira dengan VPN Privasi Sempurna.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me