Kajian VPN Turbo (2020)

Turbo yang berpangkalan di China adalah perkhidmatan VPN dibelenggu oleh beberapa masalah.


Skop dan aplikasinya terhad kerana hanya tersedia untuk peranti mudah alih. Ini menjadikan semua peranti anda yang lain tidak dilindungi. Anda perlu membayar VPN kedua jika anda ingin melindungi komputer desktop anda.

logo turbo vpnPenyokong Turbo mungkin menunjukkan bahawa syarikat itu mempunyai ibu pejabatnya di China, sebuah negara yang bahkan bukan merupakan anggota 14 Eyes Network yang luas. Namun, ingat bahawa pemerintah China tidak menghargai privasi (yang meletakkannya ringan).

Banyak VPN tidak sah di sana, dan negara menyetujui yang sah. Sekatan ini bermaksud bahawa data anda disaring kepada pemerintah China.

Itu tidak semestinya pemikiran yang menenangkan.

Selain itu, adalah bijak untuk mengetahui bahawa Turbo menyimpan dan mengesan banyak maklumat peribadi anda. Syarikat itu secara terang-terangan akan menjual sebahagian data tersebut kepada pihak ketiga. Sekiranya matlamat anda menggunakan VPN adalah pengalaman dalam talian peribadi dan tanpa nama tanpa menyimpan log, cari di tempat lain.

Turbo melakukan apa-apa sejauh menawarkan enkripsi dan protokol terowong VPN yang boleh dipercayai, tetapi ini adalah satu-satunya bidang di mana syarikat ini mempunyai prestasi yang baik. Dengan begitu banyak kerugian pada namanya, adalah selamat untuk mengatakan bahawa anda lebih baik pergi dengan salah satu penyedia penyedia VPN terbaik, yang semuanya mengutamakan fungsi, keselamatan, dan tanpa nama.

Gambaran Keseluruhan Turbo VPN

Ciri-ciri
Kebolehgunaan:Agak sukar untuk digunakan
Dasar Pembalakan:Dasar pembalakan yang dipersoalkan
Saiz Pelayan:30 pelayan
Pembahagian Pelayan:26 negara
Sokongan:Tiada
Torrenting:Tidak dibenarkan
Penstriman:Tidak dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN:Protokol OpenVPN; AES-256
Ibu pejabat:China
Harga:Percuma
Laman web rasmi:https://www.turbovpn.co

Keselamatan dan Penyulitan

protokol vpnTetapan lalai Turbo adalah protokol OpenVPN. Protokol ini adalah kaedah yang digunakan untuk membentuk “terowong” antara komputer dan Internet. Ia dienkripsi sehingga tidak ada yang dapat melihat alamat IP sebenar anda atau bahkan tahu di mana anda berada.

OpenVPN kini dianggap sebagai protokol terowong yang terbaik. Sebilangan besarnya, ini kerana OpenVPN adalah perisian sumber terbuka, yang bermaksud bahawa banyak pembangun telah menyemaknya untuk kelemahan.

Juga memihak kepada Turbo, IKEv2 ditawarkan sebagai protokol tunneling alternatif. Ini adalah teknologi yang lebih baru yang mendapat pijakan di dunia VPN.

OpenVPN dan IKEv2 dilengkapi dengan penyulitan AES 256-bit. Ini adalah penyulitan yang sama yang digunakan oleh agensi kerajaan dan tentera di seluruh dunia. Dianggap tidak dapat ditembusi, anda boleh yakin bahawa kaedah penyulitan ini akan memastikan data anda selamat.

Rangkaian Pelayan Turbo VPN

Ini adalah salah satu daripada sukatan terpenting ketika memilih penyedia VPN. Semakin besar rangkaian pelayan penyedia, semakin pantas sambungan anda. Apabila VPN mempunyai koleksi pelayan yang kuat, ini bermakna setiap pelanggan mendapat lebih banyak lebar jalur. Itu bermaksud kadar muat turun yang lebih pantas.

Lebih-lebih lagi, rangkaian pelayan yang beragam dari segi geografi dapat memastikan sambungan lebih cepat juga. Sekiranya anda dapat menggunakan pelayan yang relatif dekat dengan lokasi sebenar anda, maka kadar pemindahan data akan bertambah baik. Sebaliknya, jika niat anda untuk memalsukan lokasi anda untuk mengakses laman web yang dilarang geo, maka ada baiknya memilih pelayan yang baik di seluruh dunia.

Dengan alasan seperti ini, VPN yang lebih popular seperti NordVPN mempunyai rangkaian pelayan yang luas yang merangkumi ribuan pelayan di ratusan lokasi. Sebenarnya, mereka mempunyai banyak pelayan tentang jumlah pelayan yang mereka miliki dan betapa beragamnya lokasi mereka.

Itu tidak berlaku dengan Turbo. Syarikat ini penting untuk mengetahui jumlah pelayan mereka yang tepat, tetapi mereka mendedahkan bahawa pelayan tersebut terletak di 26 tempat. Begitu juga, mereka tidak memberikan maklumat mengenai berapa banyak pelayan mereka yang merupakan pelayan maya berbanding dengan pelayan perkakasan.

lokasi pelayan turbo vpn

Dengan sedikit maklumat, adalah selamat untuk menganggap bahawa ketika datang ke rangkaian pelayan, Turbo tidak bersedia untuk bersaing dengan syarikat VPN andalan.

Adakah Turbo VPN Sesuai dengan BitTorrent atau P2P?

Halaman FAQ Turbo mengatakan bahawa anda mungkin disekat jika menggunakan torrents dengan perkhidmatan mereka. Namun, tidak ada yang secara khusus mengatakan bahawa anda tidak dapat melakukan perkongsian fail. The kadar pemindahan data begitu perlahan, bahawa anda boleh bertaruh bahawa sebarang penderitaan yang anda lakukan akan menyakitkan.

Selain itu, ujian menunjukkan bahawa menonton Netflix dengan Turbo hampir mustahil. Raksasa penstriman tidak suka membenarkan orang melihat perkhidmatan mereka melalui VPN, dan mereka secara aktif menyekat orang yang cuba mengaksesnya dengan satu. Begitulah keadaannya dengan Turbo, jadi anda tidak akan dapat menonton Netflix dengan Turbo. &# x1f614;

Keputusan Ujian Kelajuan dengan Turbo VPN

Pada pelbagai ujian kelajuan, prestasi Turbo tidak begitu menarik. Ia sangat perlahan. Sistem yang digunakan untuk ujian memberikan hasil penanda aras 98.71 Mbps untuk muat turun dan 53.00 Mbps untuk muat naik.

Dengan VPN apa pun, anda akan mengalami sedikit kehilangan kelajuan. VPN percuma bermaksud kehilangan kelajuan yang lebih teruk, dan VPN terbaik tidak akan memberi kesan sama sekali. Kedua-dua versi Turbo percuma dan berbayar ditawarkan secara konsisten prestasi lembap itu tidak mungkin menarik perhatian sesiapa.

Dalam satu ujian, Turbo VPN dihantar kelajuan muat turun hanya 1.85 Mbps dan juga suram kelajuan muat naik 1.87 Mbps. Pada masa awal modem dial-up, anda mungkin pernah mengalami kadar pemindahan data yang serupa.

ujian turbo vpn

Ujian lain menghasilkan keputusan yang serupa dengan 1.89 Mbps untuk muat turun dan 4.99 Mbps untuk muat naik. Analisis seterusnya tidak jauh lebih baik.

ujian turbo vpn 2

Dengan pelayan EU, kadar muat turun adalah 6.31 Mbps, dan muat naik hanya 0.18 Mbps.

Apabila disambungkan ke pelayan di A.S., hasilnya sedikit bertambah baik. Ini menunjukkan 11.7 Mbps untuk muat turun dan 17.7 Mbps untuk muat naik.

Turbo secara meluas menggunakan gambar kelinci untuk menggambarkan seberapa pantas perkhidmatannya. Seperti yang ditunjukkan oleh hasil ujian ini, gambar itu hampir tidak sesuai. Turbo memberikan beberapa keputusan ujian kelajuan paling lambat di antara semua VPN yang diuji. Dengan hasil seperti ini, anda akan lebih baik menggunakan hampir semua VPN lain.

Adakah Turbo VPN Menyimpan Log?

Sekiranya anda belum dimatikan oleh kadar pemindahan data Turbo yang sangat tidak masuk akal, maka dasar privasi mereka semestinya menakutkan anda.

dasar pembalakan turbo vpn

Seperti yang ditunjukkan oleh tangkapan skrin di atas, Turbo mengumpulkan banyak maklumat mengenai pelanggannya. Mereka mengawasi ISP anda, alamat IP anda semasa anda log masuk dan banyak data lain.

Walau bagaimanapun, dasar privasi mereka turun dari sana.

dasar pembalakan turbo vpn 2

Turbo suka mencari cara untuk menggunakan data anda. Mereka mendedahkan bahawa pengiklan pihak ketiga yang menempatkan iklan dalam versi perisian percuma juga dapat mengumpulkan data dari peranti pengguna. Siapa tahu di tangan siapa maklumat peribadi anda boleh berakhir?

Perlu diperhatikan bahawa Turbo mengatakan bahawa setiap data yang mereka kumpulkan dalam perjalanan perniagaan disimpan di Singapura, dengan peringatan bahawa maklumat ini mungkin berakhir di China. Di luar itu, mereka tidak memberikan sebilangan besar perincian. Ini agaknya disyaki dan mengelak dasar pembalakan menjadikan Turbo sebagai pertaruhan yang paling dipersoalkan sekiranya anda benar-benar berminat untuk melindungi privasi dan tanpa nama anda dalam talian.

Apabila Turbo disoal mengenai kebijakan privasinya, dasar pembalakan atau masalah perkhidmatan umum, tidak ada respons yang diterima. Pada asasnya, syarikat ini tidak mempunyai jabatan perkhidmatan pelanggan, yang sepatutnya bendera merah lain untuk sesiapa sahaja yang ingin berniaga dengan VPN yang terkenal.

Berapa Kos Turbo VPN?

harga turbo vpnWalaupun boleh memuat turun dan menggunakan Turbo versi percuma, tindakan itu tidak digalakkan. Ingat sahaja peribahasa yang mengatakan apabila produk atau perkhidmatan percuma, maka anda adalah produknya.

Itu pasti berlaku dengan VPN Turbo percuma. Anda akan melihat iklan demi iklan, menjadikan pengalaman yang sangat mengecewakan. Lebih-lebih lagi, syarikat tidak menyembunyikan kebiasaan menyimpan semua data anda dan menyampaikannya kepada pihak ketiga. VPN ini mungkin percuma, tetapi anda akan menjengkelkan dan menyusahkan.

Sekiranya anda membayar untuk menjadi Turbo VIP, maka bersiaplah untuk melakukannya melalui hidung. Dari bulan ke bulan, kosnya adalah $ 11,99 sebulan. Membayar secara tahunan mengurangkan harganya kepada kira-kira $ 2,99 sebulan, tetapi anda dapat dengan mudah mendapatkan perkhidmatan VPN yang lebih dipercayai yang menawarkan lebih banyak wang untuk anda.

Adakah Turbo adalah VPN yang Disyorkan?

Turbo adalah tawaran yang sangat terhad kerana ia hanya tersedia untuk peranti mudah alih. Ini menjadikan semua peranti anda yang lain tidak dilindungi, jadi anda harus mencari penyedia VPN lain yang mungkin anda perlu bayar.

Saya cadangkan untuk melihat ulasan VPN Kanada kami dan menggunakan salah satu pilihan utama kami, dan anda akan mendapat perlindungan untuk peranti mudah alih anda dan setiap peranti lain yang anda miliki.

Sekiranya anda menggunakan salah satu VPN yang lebih mantap dan boleh dipercayai, anda akan cepat mengetahui bahawa anda mendapat lebih banyak wang anda, termasuk privasi dan tanpa nama sebenar. Itu adalah sesuatu yang tidak disediakan oleh Turbo.

Sekiranya anda mahukan kaedah yang pasti untuk mendapatkan perkhidmatan yang boleh dipercayai, lihatlah ulasan kami tentang Surfshark dan NordVPN dan anda akan memahami sepenuhnya maksud kami apabila kami mengatakan, “lebih banyak untuk wang anda”.

Tambahkan ulasan anda sendiri:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me