Perkhidmatan VPN Terpantas pada tahun 2020

Tidak kira apa rancangan anda untuk menggunakan VPN, satu perkara mesti cepat.


Anda sering dapat mengatasi kekurangan lain. Tetapi jika VPN melambatkan sambungan internet anda ke kecepatan modem dial-up, betapa bergunanya untuk apa sahaja?

Anda bukan sahaja akan cenderung menggunakannya, tetapi anda mungkin juga akan mengutuknya setiap kali anda melakukannya. Wang itu dibazirkan dengan baik.

Intinya adalah, sama ada anda mahu menstrimkan rancangan kegemaran anda dari mana sahaja, merahsiakan aktiviti dalam talian anda, atau selamatkan sambungan internet anda, hanya satu penyedia VPN terpantas yang akan melakukan.

Gambaran keseluruhan VPN Terpantas

Berdasarkan ujian kelajuan saya, di bawah ini adalah ringkasan ringkas mengenai perkhidmatan VPN terpantas yang ada sekarang.

Sudah tentu, saya akan menerangkan lebih terperinci mengenai setiap penyedia di bawah. Saya juga akan menyentuh dengan tepat bagaimana ujian dilakukan dan mengapa bahagian hasil tertentu mungkin lebih relevan bagi anda daripada yang lain.

Tetapi, sekiranya semua yang anda minati adalah gambaran umum tahap tinggi …

 1. PureVPN

  Peningkatan perkakasan terkini ke rangkaian besar PureVPN menjadikannya VPN terpantas di sana, dengan kelajuan stabil di semua lokasi. Keupayaan mereka untuk mengakses kandungan yang disekat geo, termasuk Netflix, tiada duanya.

 2. CyberGhost

  Secara konsisten salah satu VPN terpantas, CyberGhost menyiarkan nombor yang tidak jauh dari PureVPN. Selain tanda teratas untuk keselamatan dan privasi, mereka juga membuka blokir perkhidmatan streaming yang paling popular.

 3. NordVPN

  Untuk tidak dikalahkan oleh pesaing mereka, NordVPN adalah satu lagi pilihan terbaik untuk menonton video definisi tinggi dan memuat turun pantas, apatah lagi untuk tetap selamat dalam talian.

 4. Surfshark

  Surfshark komited untuk kepantasan dan keselamatan ketika mereka memasuki pasar beberapa tahun yang lalu dan lebih dari sekadar memenuhi kedua-duanya. VPN yang hebat untuk streaming juga.

 5. ProtonVPN

  Selain mencatat keputusan ujian kelajuan terbaik, rangkaian pelayan ProtonVPN juga merupakan salah satu yang paling selamat.

 6. ExpressVPN

  Sebagai perkhidmatan VPN yang mapan, ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang matang dan besar yang mendapat skor lebih baik daripada rata-rata untuk prestasi.

 7. VyprVPN

  Salah satu penyedia sangat sedikit yang memiliki keseluruhan rangkaian mereka. Bukan hanya itu memastikan pelayan VyprVPN selamat, tetapi juga membolehkan mereka mengoptimumkan kelajuan – yang mereka lakukan dengan sangat baik.

Mengapa Kelajuan VPN Penting

Sebilangan daripada kita menggunakan VPN sebagai lapisan keselamatan tambahan pada Wi-Fi awam – yang lain untuk privasi. Anda mungkin mencari BBC iPlayer VPN atau yang membolehkan pembatalan blokir Netflix dari mana saja di dunia.

Terdapat satu ciri umum yang diperlukan untuk mana-mana aktiviti tersebut, dan itu adalah kelajuan rangkaian yang baik.

Mengapa prestasi yang baik adalah mustahak untuk streaming video mungkin jelas. Tanpa itu, anda akhirnya akan menonton kekacauan piksel atau lebih teruk lagi, anda perlu menarik nafas dalam-dalam setiap 30 saat atau lebih ketika menunggu video disangga.

Apabila anda menggunakan BitTorrent atau rangkaian P2P lain melalui VPN untuk memuat turun fail, kelajuan jelas juga penting. Sebilangan kecil daripada kita ingin menunggu berjam-jam untuk memuat turun sehingga hanya memerlukan beberapa minit.

Dan walaupun anda hanya melayari web, menggunakan VPN untuk mengamankan sambungan anda di rangkaian Wi-Fi awam atau untuk menghentikan ISP anda melacak setiap pergerakan anda dalam talian. Dengan sedikit keraguan, cepat lebih baik. Saya hanya sanggup menunggu lama untuk memuatkan laman web mudah.

Kepantasan VPN penting kerana, tanpanya, pengalaman internet anda akan menjadi kurang menyenangkan.

Apa Yang Mempengaruhi Prestasi VPN

Terdapat segelintir faktor yang dapat mempengaruhi kelajuan sambungan VPN anda dengan ketara. Walaupun yang lain ada, inilah yang besar yang harus kita perhatikan.

 • Lokasi Pelayan VPN

  Teratas senarai perkara yang mempengaruhi kelajuan VPN adalah lokasi fizikal pelayan yang anda pilih untuk disambungkan.

  Apabila kita menggunakan VPN, data kita perlu melalui pelayan VPN sebelum mencapai tujuan utamanya. Semakin banyak cara pelayan, semakin jauh data kita perlu bergerak.

  Dalam rangkaian komputer, jarak bukan teman laju, dan kemungkinan kenaikan di dalamnya akan melambatkan hubungan anda.

  Oleh itu, pelayan yang lebih dekat biasanya lebih baik.

  Inilah sebab mengapa perkhidmatan VPN terpantas cenderung mempunyai rangkaian yang besar. Mereka dapat menawarkan pilihan pelayan yang berdekatan tanpa mengira lokasi anda.

 • Beban Pelayan VPN

  Perkara lain yang boleh mempengaruhi prestasi VPN anda ialah pemuatan pelayan.

  Sumber pelayan seperti CPU, memori, dan lebar jalur dikongsi di antara semua orang yang menggunakannya. Semakin banyak orang yang dihubungkan ke pelayan, semakin kecil bahagian sumber yang diberikan kepada anda.

  Jadi secara amnya, semakin rendah beban pelayan, semakin cepat sambungan VPN anda.

  Di sini VPN yang lebih pantas akan menjalankan lebih banyak pelayan daripada perkhidmatan yang lebih perlahan. Melakukannya membolehkan mereka menyeimbangkan pengguna di rangkaian mereka dengan betul, memberikan pengalaman yang lebih baik di setiap lokasi.

 • Penyulitan

  Salah satu ciri terbaik dari VPN ialah ia menyulitkan sambungan antara peranti anda dan pelayan VPN.

  Malangnya, penyulitan tidak percuma.

  Ia memerlukan kuasa pengkomputeran di kedua-dua hujung – satu sisi menyulitkan, yang lain menyahsulitkan. Dan semakin kuat standard penyulitan, semakin mahal pengiraannya.

  Tetapi, penyulitan yang kuat tidak selalu diperlukan.

  Ambil streaming video yang disekat geo, misalnya. Di sana, keselamatan biasanya tidak begitu penting. Memilih enkripsi 128-bit melebihi enkripsi 256-bit akan meningkatkan kelajuan VPN anda, terutama pada peranti kelas bawah.

  Semua penyedia VPN yang sangat mementingkan prestasi harus membiarkan anda menyesuaikan tahap penyulitan.

 • Protokol

  Sama seperti penyulitan, pilihan protokol VPN akan mempengaruhi kelajuan sambungan.

  Beberapa protokol lebih cepat daripada yang lain. OpenVPN, misalnya, lebih pantas daripada L2TP. Walaupun dalam protokol OpenVPN, anda biasanya mempunyai pilihan TCP dan UDP, yang terakhir biasanya lebih baik.

  Seperti enkripsi, VPN yang berfikiran pantas harus membiarkan anda memilih dari beberapa protokol, yang memungkinkan untuk meningkatkan kelajuan sambungan anda melebihi yang ditawarkan lalai.

Pada akhirnya, apa-apa VPN pantas membolehkan anda menyesuaikan faktor-faktor di atas, yang membolehkan anda keluar dari prestasi yang terbaik. Dan sememangnya, semua penyedia yang disebutkan dalam artikel ini ada.

Bagaimana Ujian Kelajuan Dijalankan

Setiap perkhidmatan VPN yang saya lihat diuji menggunakan komputer riba Windows 10 ke dalam modem internet saya menggunakan kabel ethernet Cat6. Saya menggunakan serat optik 500 Mbps ke bawah dan 100 Mbps ke atas sambungan internet.

Hasil ujian kelajuan dasar tanpa sambungan VPN

Nombor muat turun dan muat naik itu lebih tinggi daripada yang boleh dipadankan oleh penyedia VPN mana pun. Ini bermaksud keputusan ujian kelajuan tidak dibatasi oleh internet saya sendiri – ia menunjukkan prestasi sebenar setiap pelayan VPN.

Bayangkan, sebagai contoh, bahawa saya menggunakan sambungan 50 Mbps ke bawah. 50 Mbps akan menjadi kelajuan muat turun maksimum mutlak yang boleh diberikan oleh penyedia VPN kepada saya. Kami tidak akan tahu sama ada muat turun 80 Mbps mungkin.

Tetapi, dengan menguji dengan sambungan internet yang lebih pantas, kita dapat mengetahuinya.

Setiap ujian terdiri daripada dua ujian kelajuan. Satu berjalan melalui sambungan VPN, yang lain tanpa satu.

Yang pertama menunjukkan prestasi VPN. Yang terakhir ini mengesahkan bahawa hasilnya tidak dibatasi oleh sambungan internet saya yang, secara teori, dapat dilakukan di lokasi pelayan yang lebih jauh.

Saya menjalankan beberapa pasangan ujian kelajuan pada pelbagai waktu pada siang hari dan menggunakan pelayan yang berbeza. Melakukannya menyumbang kemungkinan jangka masa beban rangkaian dan pelayan VPN yang berat.

OpenVPN over UDP adalah protokol pilihan saya.

Hasil larian yang paling cepat adalah yang saya gunakan.

Sejauh alat, ujian dijalankan menggunakan Speedtest.net dan TestMy.net. Pilihan lain yang baik yang tidak saya uji sekarang tetapi boleh saya tambahkan kemudian adalah SpeedOf.Me.

Pelayan Yang Diuji

Pelayan pertama yang saya uji secara teorinya harus menjadi sambungan VPN terpantas yang saya dapat. Ini mestilah gabungan jarak dan beban yang optimum.

Hampir setiap pelanggan VPN mempunyai pilihan untuk memilih pelayan ini untuk anda secara automatik.

Saya juga menjalankan ujian kelajuan di pelayan AS, UK, Kanada, Australia, Belanda, Jerman, dan Perancis – dengan andaian, tentu saja, penyedia VPN menyokong negara tersebut. Ini adalah tujuh lokasi paling popular di kalangan pengguna VPN.

Demi singkatnya, anda hanya akan mendapat contoh hasil di halaman ini. Walau bagaimanapun, setiap penyedia mempunyai halaman khusus di mana saya menunjukkan dan membincangkan semua lapan larian.

Faktor Masa Hari

Satu peringatan yang perlu diingat adalah bahawa tanpa mengira apa yang dikatakan oleh hasil perbandingan kelajuan VPN, prestasi sebenar akan selalu berbeza bergantung pada waktu.

Malangnya, tidak ada jalan penyelesaiannya.

Semakin banyak orang menyambung ke VPN pada masa yang sama, semakin lambat. Walaupun, dengan perkhidmatan yang baik, perlambatannya semestinya minimum.

Anda biasanya dapat menjangkakan hubungan yang kurang optimum sekitar waktu makan malam atau awal malam daripada yang anda lakukan pada pukul 4 pagi.

Begitu juga, jika ada peristiwa besar yang berlaku – yang mungkin disiarkan oleh banyak orang (permainan Piala Dunia besar atau Super Bowl) – anda juga tidak boleh mengharapkan kelajuan VPN teratas.

Penyedia VPN Terpantas

Berikut adalah senarai penyedia VPN berprestasi terbaik seperti yang ditentukan oleh ujian kelajuan saya. Semua VPN diuji semula secara berkala untuk memastikan hasilnya terkini.

1. PureVPN

Logo PureVPN

Peningkatan besar-besaran baru-baru ini ke rangkaian pelayan mereka menjadikan PureVPN ke kedudukan teratas VPN tercepat dengan kelajuan muat turun terbaik 112.6 Mbps dan rata-rata lokasi diuji yang sangat baik 93.6 Mbps.

Hasil ujian kelajuan untuk pelayan terpantas PureVPN

Halaman ujian kelajuan PureVPN menunjukkan hasil untuk semua lokasi yang diuji.

Kelajuan mereka yang baru dijumpai, PureVPN juga memegang hak membual untuk jumlah lokasi pelayan, yang menampilkan perkakasan di 131 negara dan 160 bandar besar.

Telah ada beberapa masalah privasi di sekitar PureVPN pada masa lalu, tetapi di sana juga mereka telah meningkatkannya. Sehingga September 2019, mereka adalah penyedia pembalakan sifar yang disahkan secara bebas.

PureVPN juga sangat konsisten dalam kemampuannya untuk membuka kunci kandungan yang disekat geo. Bermula dengan US Netflix dan BBC iPlayer, mereka menyokong hampir 70 saluran dan perkhidmatan di seluruh dunia.

Dan dengan harga yang mengalahkan banyak pesaing – terutamanya jika anda memanfaatkan kupon PureVPN – serta jaminan wang dikembalikan selama 31 hari, ada sedikit alasan untuk tidak memberikan pertimbangan serius kepada penyedia ini.

Kelebihan
 • Kelajuan yang sangat baik
 • Rangkaian pelayan besar (131 negara)
 • Buka sekatan Netflix, iPlayer, dan lebih daripada 70 perkhidmatan penstriman lain
 • Sesuai dengan lebih daripada 50 peranti dan platform
 • Penyedia VPN log sifar yang disahkan secara bebas
 • Pilihan IP khas
 • Nilai yang hebat
Keburukan
 • Aplikasi boleh menggunakan sedikit penggilap
 • Beberapa masalah sambungan berselang

VPN CEPAT: Kelajuan PureVPN yang sangat baik bermaksud anda tidak perlu bimbang tentang pikseling atau penyangga semasa streaming rancangan kegemaran anda. Mereka juga sangat berpatutan.

2. CyberGhost

Logo CyberGhost

Dengan kelajuan muat turun pelayan terbaik 103.1 Mbps dan muat turun rata-rata 82.0 Mbps di semua lokasi yang diuji, CyberGhost mencatatkan hasil terpantas kedua dari semua penyedia VPN.

Hasil ujian kelajuan untuk pelayan terpantas CyberGhost

Untuk semua nombor, sila lihat keputusan ujian kelajuan CyberGhost penuh saya.

Kelajuan bukanlah satu-satunya titik kuat CyberGhost. Mereka menyampaikan hampir di tempat lain juga.

Berkat pengembangan rangkaian mereka yang baru-baru ini dan cukup ketara, CyberGhost kini menawarkan banyak pilihan sambungan – 7159 pelayan di 90 negara.

Mereka adalah penyedia mesra privasi, berkat pangkalan operasi di Romania dan dasar pembalakan sifar yang ketat.

Perisian ini mudah digunakan dan menerapkan setiap fitur keselamatan yang anda harapkan. Dari suis membunuh VPN dan perlindungan kebocoran DNS hingga algoritma dan protokol penyulitan terkemuka – semuanya ada di sana.

CyberGhost juga merupakan perkhidmatan terbaik untuk membebaskan kebanyakan perkhidmatan streaming, termasuk Netflix AS dan BBC iPlayer. P2P, tentu saja, disokong juga.

Tidak berpuas hati dengan menjadi salah satu VPN terpantas dalam senarai, CyberGhost juga salah satu yang paling murah.

Dan dengan jaminan pulangan wang 45 hari terbaik di industri – jangka masa yang panjang menunjukkan kepercayaan syarikat terhadap kualiti perkhidmatan mereka – anda mempunyai banyak masa untuk mencubanya.

Kelebihan
 • Pembalakan sifar untuk privasi maksimum
 • Pengedaran pelayan yang sangat baik dengan lebih daripada 7100 pelayan di 90 negara
 • Kelajuan sambungan yang sangat pantas
 • Bekerja dengan Netflix AS dan BBC iPlayer
 • Membolehkan P2P mengalir
 • Jaminan wang dikembalikan selama 45 hari
Keburukan
 • Syarikat induk dengan reputasi yang dipersoalkan
 • Persediaan OpenVPN manual berbelit
 • Tidak berfungsi dari China

MENJALANKAN DENGAN TIADA BUFFERING: CyberGhost adalah VPN yang sangat pantas yang berfungsi seperti yang diharapkan dari luar kotak. Dengan banyak ciri, harga yang sangat baik, dan jaminan pengembalian wang yang panjang, penyedia ini tidak boleh salah.

3. NordVPN

Logo NordVPN

Tidak jauh dari dua penyedia teratas adalah NordVPN – mencatat kelajuan muat turun pelayan terbaik 91.4 Mbps dan rata-rata lokasi yang diuji sebanyak 69.1 Mbps. Kedua-duanya adalah nombor yang harus diperhitungkan.

Hasil ujian kelajuan untuk pelayan terpantas NordVPN

Sila lihat halaman ujian kelajuan NordVPN saya untuk semua nombor.

Menjalankan lebih dari 5600 pelayan di 58 negara menjadikan senarai pelayan NordVPN salah satu yang terbesar di sekitar.

Privasi selalu menjadi keutamaan untuk NordVPN yang berpusat di Panama.

Mereka bukan sahaja mempunyai dasar penebangan udara yang ketat, tetapi juga memberi anda banyak alat untuk membantu anda tetap tidak dikenali dalam talian. Senarai tersebut merangkumi perkara yang dilaksanakan oleh beberapa penyedia lain, seperti VPN berganda, Tor over VPN, dan pelayan yang tidak jelas.

Dan, walaupun penuh dengan ciri, aplikasi pelanggan masih sangat intuitif untuk digunakan.

NordVPN membenarkan torrenting di semua pelayan mereka. Mereka juga melakukan tugas yang sangat baik untuk menyekat penyekat Netflix – dan juga hampir semua perkhidmatan streaming popular yang lain.

Kelebihan
 • Privasi yang sangat baik dengan pembalakan sifar
 • Rangkaian pelayan yang besar (dan terus berkembang)
 • Prestasi sambungan yang baik
 • Pelayan khusus (termasuk VPN berganda, kabur, dan Tor over VPN)
 • Pelanggan yang bersih dan senang digunakan
 • Berfungsi dengan Netflix dan kebanyakan perkhidmatan penstriman lain
 • Membolehkan Torrenting dan P2P
 • Menawarkan alamat IP khusus
Keburukan
 • Tidak ada ciri tunneling berpecah
 • Sedikit mahal pada rancangan jangka pendek

TUTUP KETIGA: Prestasi NordVPN begitu baik. Tambahkan pada rangkaian pelayan yang besar dan tumpuan yang kuat terhadap privasi dan keselamatan, dan anda mempunyai VPN yang melakukan semuanya.

4. Surfshark

Logo Surfshark

Sejak Surfshark memasuki pasaran VPN lebih dari dua tahun yang lalu, mereka telah melakukan hampir semua perkara – seperti yang dibuktikan oleh tinjauan mereka yang sangat baik. Ini tentu saja merangkumi prestasi.

Dalam ujian terbaru saya, Surfshark mencatatkan hasil 86.8 Mbps untuk muat turun pelayan terbaik dan rata-rata lokasi yang diuji sebanyak 64.3 Mbps.

Hasil ujian kelajuan untuk pelayan terpantas Surfshark

Halaman keputusan ujian kelajuan Surfshark penuh mempunyai semua lapan lokasi yang diuji.

Walaupun agak baru, rangkaian Surfshark terkesan. Ia kini merangkumi lebih dari 1040 pelayan VPN di 63 negara.

Surfshark telah memutuskan sejak awal mereka akan menjadi penyedia pembalakan dan melakukan pekerjaan dengan baik. Beroperasi di Kepulauan Virgin Britain yang mesra privasi juga membantu.

Perisian klien mudah digunakan, dengan banyak ciri keselamatan dan privasi disertakan.

Baru-baru ini, Surfshark bahkan telah melaksanakan sesuatu yang dinamakan Camouflage Mode. Ini memastikan tidak ada orang – bahkan ISP Anda – yang dapat memberitahu anda menggunakan VPN.

Adakah saya juga menyebut bahawa Sufshark adalah satu-satunya penyedia dalam senarai ini yang membolehkan anda menyambungkan jumlah peranti yang tidak terhad secara serentak?

Kelebihan
 • Privasi dan keselamatan yang sangat baik tanpa pembalakan
 • Prestasi pelayan yang hebat
 • Nyahsekat Netflix, BBC dan banyak lagi
 • Pelanggan yang senang digunakan
 • Sambungan serentak tanpa had
 • Sokongan Torrenting
 • Mahal
Keburukan
 • Kelajuan tidak konsisten di beberapa lokasi
 • Sokongan pelanggan yang agak perlahan

CEPAT DAN SELESA: Mudah digunakan, selamat, dan lebih cepat daripada VPN rata-rata anda, Surfshark juga sangat mudah di dompet. Tidak ada penyedia tingkat atas lain yang memberikan anda sebegini sedikit.

5. ProtonVPN

Logo ProtonVPN

Untuk VPN yang lebih mengutamakan privasi dan keselamatan, ProtonVPN menyiarkan beberapa keputusan ujian kelajuan yang mengagumkan. Angka mereka – muat turun 86.1 Mbps di pelayan terbaik dan rata-rata diuji 67.2 Mbps – adalah leher dan leher dengan Surfshark.

Keputusan ujian kelajuan untuk pelayan terpantas ProtonVPN

Halaman ujian kelajuan ProtonVPN mempunyai nombor untuk semua lokasi lain.

Hasilnya konsisten di seluruh rangkaian pelayan ProtonVPN, yang merangkumi 63 lokasi yang sangat dihormati di 44 negara.

Yang menjadikan ProtonVPN istimewa juga ialah setiap negara merangkumi pilihan sambungan VPN berganda. Mereka satu-satunya VPN yang melakukannya.

Sekiranya privasi dalam talian menjadi perhatian serius bagi anda, ini mungkin merupakan penyedia yang pantas untuk anda.

Berasaskan di Switzerland yang mesra privasi, tentu saja ProtonVPN juga merupakan VPN tanpa log.

Perisian pelanggan – yang cukup mudah digunakan – merangkumi setiap ciri keselamatan yang dapat dibayangkan. Ia bahkan mempunyai beberapa kebaikan yang tidak disusahkan oleh penyedia lain – seperti profil sambungan.

Selain itu, ProtonVPN bahkan akan menyahsekat Netflix AS dan Hulu.

Kelebihan
 • Ciri privasi dan keselamatan yang sangat baik
 • VPN berganda ditawarkan di setiap negara yang disokong
 • Tiada balak
 • Pelanggan yang senang digunakan
 • Prestasi pelayan yang baik
 • Torrenting dan mesra P2P
 • Menawarkan versi percuma
Keburukan
 • Mahal
 • Tiada sokongan sembang langsung
 • Pelayan P2P di empat negara sahaja

KECEPATAN DAN KESELAMATAN: ProtonVPN adalah contoh terbaik bagaimana privasi dan keselamatan terkemuka tidak semestinya berprestasi buruk – ia memberikan prestasi yang baik pada kedua-dua pertimbangan.

6. ExpressVPN

Logo ExpressVPN

Dengan kelajuan muat turun 68.6 Mbps untuk pelayan terbaik, dan rata-rata 48.1 Mbps di semua lokasi yang diuji, sangat sedikit yang tidak dapat anda lakukan dengan ExpressVPN.

Hasil ujian kelajuan untuk pelayan terpantas ExpressVPN

Untuk lebih banyak nombor prestasi, sila lihat keputusan ujian kelajuan ExpressVPN penuh.

Telah wujud sejak 2009, ExpressVPN mempunyai rangkaian 3000+ pelayan yang sangat matang di 95 negara.

Mereka adalah VPN tanpa pembalakan dan memanggil pulang Kepulauan Virgin Britain yang mesra privasi.

Setelah bertahun-tahun menyempurnakannya, pelanggan ExpressVPN bersih dan mudah digunakan seperti yang lain. Walaupun penuh dengan fitur, semuanya tersusun rapi – jika anda tidak mempedulikannya, mereka tidak akan pernah menghalangi anda.

ExpressVPN membenarkan trafik P2P dan, seperti yang saya nyatakan dalam ulasan saya, berfungsi dengan baik ketika membuka blokir Netflix dan perkhidmatan penstriman popular lain.

Dan sekiranya anda menghadapi sebarang masalah, ExpressVPN menawarkan apa yang boleh dikatakan sebagai sokongan pelanggan terbaik dalam perniagaan. Mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Kelebihan
 • Pelanggan yang kaya dengan ciri dan intuitif
 • Teknologi belakang yang kuat
 • Banyak pelayan dan lokasi pelayan
 • Kelajuan sambungan yang pantas dan konsisten
 • Bekerja dengan Netflix AS
 • Sokongan pelanggan terkemuka
Keburukan
 • Beberapa pembalakan agregat
 • Bukan yang paling murah

SELURUH BESAR: ExpressVPN melakukan hampir semua perkara dan melakukannya dengan sangat baik: kelajuan, rangkaian pelayan besar, pelanggan yang hebat, dan sokongan pelanggan yang sangat baik.

7. VyprVPN

Logo VyprVPN

Hanya kerana mereka yang terakhir dalam senarai VPN terpantas saya tidak boleh mengambil apa-apa dari VyprVPN. Prestasi muat turun 58.3 Mbps pada pelayan terbaik dan rata-rata lokasi ujian 47.1 Mbps membuat banyak VPN lain memalukan.

Hasil ujian kelajuan untuk pelayan terpantas VyprVPN

Untuk hasil dari lokasi lain, sila lihat halaman ujian kelajuan VyprVPN.

Apa yang sangat mengagumkan mengenai rangkaian VyprVPN ialah mereka memiliki setiap pelayan mereka. Itulah 64 negara dan perkakasan bernilai 73 lokasi.

Itu bagus untuk keselamatan dan privasi.

Tetapi, VyprVPN tidak berhenti di situ sahaja. Mereka juga VPN tanpa log dan menggunakan standard protokol dan penyulitan terkini dan paling selamat.

VyprVPN bahkan telah melaksanakan protokol mereka sendiri, yang disebut Chameleon, yang sangat baik dalam mengatasi sebarang percubaan VPN yang menyekat atau menyekat – termasuk firewall China yang hebat.

Selain privasi dan keselamatan, VyprVPN juga melakukan banyak perkara lain. Mereka membenarkan torrenting dan melakukan tugas dengan baik membiarkan anda menonton kandungan yang disekat geo seperti Netflix dan BBC.

Kelebihan
 • Disahkan tiada pembalakan untuk privasi lengkap
 • Pilihan protokol dan tetapan penyulitan yang sangat baik
 • Ratusan pelayan dengan kepelbagaian lokasi yang hebat
 • Pelanggan pelbagai platform yang intuitif dan mudah digunakan
 • Buka sekatan Netflix, BBC iPlayer dan lain-lain
 • Membolehkan trafik P2P dan torrent
 • Hos pelayan sendiri (tiada pihak ke-3)
Keburukan
 • Tidak ada cara untuk membayar tanpa nama
 • Penyamaran VPN tidak tersedia pada pelan Asas

CEPAT DAN SELAMAT: Dengan pelayan pantas yang membolehkan anda melakukan apa sahaja yang anda mahukan dalam talian, VyprVPN memberikan privasi dan kebebasan internet yang semestinya kita miliki.

Kelajuan VPN Mana Yang Perlu

Ujian kelajuan VPN akan menghasilkan tiga set nombor: kelajuan muat turun dan muat naik, dan masa ping.

Bergantung pada perkara yang anda mahu gunakan VPN anda, hanya sebahagian daripada metrik ini yang penting.

Kelajuan muat turun

Kelajuan muat turun memberitahu anda seberapa cepat peranti anda menerima data.

Sekiranya anda berhasrat menarik fail besar atau banyak (atau kedua-duanya), anda harus menjadikan kelajuan muat turun yang baik sebagai keutamaan anda. Semakin tinggi, semakin baik.

Contoh utama apabila kelajuan muat turun VPN yang baik adalah penting:

 • Menggunakan aplikasi perkongsian fail seperti BitTorrent atau rangkaian peer-to-peer lain
 • Menstrim video – terutamanya dalam definisi tinggi
 • Mengakses perkhidmatan hosting fail seperti Usenet

Kelajuan muat naik

Kebalikan dari kelajuan muat turun, kelajuan muat naik membolehkan anda mengetahui seberapa cepat anda dapat menghantar data ke destinasi terpencil.

Penting sekiranya anda sering menghantar fail besar atau sebilangan besar failnya. Semakin tinggi metrik ini, semakin baik.

Contoh pentingnya kelajuan muat naik termasuk:

 • Menyandarkan data – seperti gambar keluarga anda – ke awan
 • Menggunakan perkhidmatan perkongsian fail

Masa Ping

Waktu ping, kadang-kadang juga disebut latensi, mengukur berapa lama masa yang diperlukan untuk satu paket data untuk melakukan perjalanan dari peranti anda, melalui pelayan VPN, ke destinasinya dan kemudian kembali lagi.

Metrik ini ditentukan dalam milisaat.

Semakin rendah masa ping, semakin cepat dan lebih baik sambungannya.

Latensi sangat penting jika:

 • Anda menggunakan aplikasi masa nyata seperti Skype atau penyelesaian VoIP lain
 • Main permainan dalam talian

Cara Memilih Pelayan VPN Pantas

Setelah anda memutuskan VPN cepat anda, anda masih perlu memilih pelayan cepat. Walaupun dengan penyedia terpantas anda boleh mendapatkan sambungan yang tidak akan memberikan anda kelajuan yang optimum.

Semasa memilih pelayan, ingatlah kriteria berikut.

 • Kedekatan Pelayan

  Semakin dekat pelayan secara fizikal ke lokasi anda, biasanya, semakin cepat sambungan VPN.

  Contohnya, jika anda cuba mengakses perpustakaan Netflix AS dari UK, pilih pelayan di pantai timur AS. Sekiranya anda cuba melakukan perkara yang sama dari Jepun, pilih yang ada di pantai barat.

  Sekiranya anda mengetahui lokasi sebenar kandungan yang ingin anda akses, anda juga boleh memilih pelayan VPN yang berdekatan dengannya dan bukan yang berdekatan dengan anda.

  Pada dasarnya, untuk mendapatkan prestasi terbaik dari VPN, cubalah, sebisa mungkin, mengurangkan jarak data tambahan yang perlu dilalui untuk melewati pelayan.

 • Beban Pelayan

  Semakin banyak kita menggunakan pelayan VPN tertentu, semakin lambat. Memilih pelayan dengan muatan yang lebih rendah mungkin menjadikan betapa dekatnya dengan anda.

  Anda mungkin mempunyai sambungan yang lebih pantas menggunakan pelayan dengan muatan 10% yang berada di seberang negara daripada yang mempunyai muatan 95% yang terletak di bandar anda.

  Sebilangan besar pembekal membolehkan anda melihat muatan pelayan semasa dalam aplikasi pelanggan mereka – pastinya, CyberGhost dan NordVPN melakukannya. Pilih dengan sewajarnya.

 • Kependaman

  Kadang-kadang, walaupun memilih pelayan berdekatan yang dimuat ringan, anda mungkin masih melihat kelajuan yang lebih perlahan daripada yang diinginkan. Dalam kes tersebut, kependaman boleh menjadi pelakunya.

  Latensi pelayan VPN, atau waktu ping, mengukur berapa lama masa yang diperlukan untuk paket data bergerak dari peranti anda ke pelayan dan kembali. Lalu lintas rangkaian yang lebat di sepanjang jalan dapat menghantarnya melalui bumbung.

  Bersandar ke pelayan dengan kependaman rendah. Seperti beban pelayan, kebanyakan klien VPN akan menunjukkan nombor terkini kepada anda.

Perhatikan bahawa setiap aplikasi VPN memberi anda pilihan untuk memilih pelayan terpantas anda secara automatik – biasanya disebut seperti “Lokasi Pelayan Terbaik”, “Pelayan Tercepat” atau “Sambungan Pantas”.

Beberapa penyedia, seperti PureVPN, bahkan akan memilih pelayan untuk anda berdasarkan tujuan tertentu, seperti torrent, atau streaming video dari sumber tertentu.

Menurut pengalaman saya, hasil itu, walaupun tidak selalu terbaik, akan memberi anda kelajuan yang semestinya anda nikmati.

Adakah VPN Terpantas Sentiasa Terbaik

Kelajuan tidak diragukan lagi merupakan faktor kritikal ketika memilih penyedia VPN tanpa mengira mengapa anda menggunakannya.

Tetapi, tidak semestinya menjadi semua dan akhir-semua.

Anda dapat meningkatkan prestasi VPN yang sedikit lebih rendah untuk menyokong ciri lain yang anda perlukan.

Beberapa ciri tersebut mungkin termasuk pengedaran pelayan di seluruh dunia yang lebih baik, sebilangan besar peranti yang dapat anda gunakan secara serentak, keselamatan yang kuat, atau dasar pembalakan minimum.

Oleh itu, antara VPN terpantas yang disenaraikan di halaman ini, anda dapat dengan mudah menemukan satu yang akan memenuhi beberapa – jika tidak semua – keperluan tersebut. CyberGhost dan NordVPN, misalnya, tandakan semua kotak.

Jadi, walaupun kadang-kadang kelihatan seperti itu, kebenarannya adalah kepantasan bukanlah sesuatu yang perlu anda kompromi.

Jadual Perbandingan Pantas VPN Terpantas

PenyediaMuat turun SpeedUpload SpeedPing TimeFeaturesCost

Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
112.6 Mbps46.7 Mbps21 ms
Negara:131
Pelayan:2070
Protokol:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Router
Sambungan:5
Pembalakan:Tarikh sambungan, jumlah lebar jalur yang digunakan
Lokasi:Hong Kong
Pelan 1 Bulan:$ 10.95 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 3.33 / bulan
Cubaan percuma:Tidak
Wang Dikembalikan:31 hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, BitCoin, Alipay, Kad Hadiah Utama, CashU, Cryptocurrency lain, Paymetwall

Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
103.1 Mbps59.6 Mbps25 ms
Negara:90
Pelayan:7159
Protokol:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Penghala
Sambungan:7
Pembalakan:Tanpa Pembalakan
Lokasi:Romania
Pelan 1 Bulan:$ 12.99 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 2.75 / bulan
Cubaan percuma:Ya
Wang Dikembalikan:45 Hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, Bitcoin

Ulasan | Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
91.4 Mbps51.4 Mbps13 ms
Negara:58
Pelayan:5645
Protokol:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Router
Sambungan:6
Pembalakan:Tanpa pembalakan
Lokasi:Panama
Pelan 1 Bulan:$ 11.95 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 3.49 / bulan
Cubaan percuma:Tidak
Wang Dikembalikan:30 hari
Bayaran:Kad kredit (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Lain-lain

Ulasan | Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
86.8 Mbps76.4 Mbps3 ms
Negara:63
Pelayan:1040+
Protokol:OpenVPN, IKEv2
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Router
Sambungan:Tanpa had
Pembalakan:Tanpa pembalakan
Lokasi:Pulau British Virgin
Pelan 1 Bulan:$ 11.95 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 1.99 / bulan
Cubaan percuma:Tidak
Wang Dikembalikan:30 hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, Bitcoin, Alipay

Ulasan | Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
86.1 Mbps58.7 Mbps20 ms
Negara:44
Pelayan:698
Protokol:OpenVPN, IKEv2 / IPSec
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Router
Sambungan:2 (Asas), 5 (Plus), 10 (Berpengalaman)
Pembalakan:Tanpa Pembalakan
Lokasi:Switzerland
Pelan 1 Bulan:$ 5.00 / bulan (Asas), $ 10.00 / bulan (Plus), $ 30.00 / bulan (Berwawasan)
Rancangan Tahunan:$ 4.00 / bulan (Asas), $ 6.00 / bulan (Plus), $ 24.00 / bulan (Berwawasan)
Cubaan percuma:Ya
Wang Dikembalikan:30 hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal

Ulasan | Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
68.6 Mbps44.5 Mbps7 ms
Negara:95
Pelayan:3000+
Protokol:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Router
Sambungan:3
Pembalakan:Jumlah tempoh sambungan harian, jumlah pemindahan data harian, lokasi pelayan
Lokasi:Pulau British Virgin
Pelan 1 Bulan:$ 12.95 / bulan
Pelan 6 Bulan:$ 9.99 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 6.67 / bulan
Cubaan percuma:Tidak
Wang Dikembalikan:30 hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Ulasan | Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
58.3 Mbps48.3 Mbps29 ms
Negara:64
Pelayan:700+
Protokol:OpenVPN (Pro / Premier), L2TP / IPsec, PPTP, Bunglon (Pro / Premier)
Platform:Menang, Mac, Linux, iOS, Android, Router
Sambungan:3 (Asas), 5 (Premium)
Pembalakan:Tanpa Pembalakan
Lokasi:Switzerland
Pelan 1 Bulan:$ 9.95 / bulan (Asas), $ 12.85 / bulan (Premium)
Rancangan Tahunan:$ 5.00 / bulan (Asas), $ 2.50 / bulan (Premium)
Cubaan percuma:3 hari
Wang Dikembalikan:Tidak
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map