Ulasan Kamera Nest – Benarkah Harganya?

Pada tahun 2020, Kamera Nest telah menjadi berita utama untuk pelbagai alasan, salah satunya adalah kemampuan mereka untuk menangkap “perompak serambi” pada saat mereka menjalankan perdagangan jahat mereka. Perompak serambi adalah penjenayah hidup rendah yang memanfaatkan gelombang e-dagang dan penghantaran bungkusan semasa, pencuri bungkusan ini mensasarkan kediaman dengan beranda dan tempat di mana pemandu Amazon, UPS dan FedEx biasanya menurunkan pakej seperti yang diperintahkan; dalam insiden baru-baru ini yang dirakam oleh kamera Nest di Nebraska, detektif polis menyifatkan alat keselamatan rumah ini berpotensi menjadi “tukang ganti permainan” kerana dari segi menjadikan pekerjaan penyiasatan mereka lebih mudah, sehingga meningkatkan kemungkinan menyelesaikan kes dan mendapatkan kembali barang yang dicuri.


Lelaki dari Nebraska ditangkap mencuri oleh Nest Camera
Pencuri penghantaran bungkusan

Selain membantu membendung gelombang jenayah lanun serambi, kamera Nest juga menjadi tumpuan penting dalam persidangan pembangun Google I / O 2020 di Mountain View.

Pada acara teknologi utama ini, eksekutif Google memperkenalkan Nest Hub Max, sebuah alat kawalan automasi rumah yang menggabungkan teknologi yang dikembangkan oleh Nest dan Google secara berkesan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Nest Hub Max berfungsi secara intuitif dengan kamera Nest; ia dilengkapi skrin sentuh 10-inci berwarna-warni, kamera bersepadu, kombo pembesar suara / mikrofon yang mengagumkan, dan versi lanjutan Pembantu Google.

Nest Hub MaxPengenalan Nest Hub Max sangat penting bukan hanya kerana nampaknya bersedia untuk mengatasi Amazon Echo keluarga pembesar suara pintar, yang boleh digunakan sebagai hab automasi rumah, tetapi juga kerana ia menandakan permulaan era baru untuk Google dan Nest. Anda harus ingat bahawa Makmal Nest telah mengembangkan teknologi rumah pintar sejak 2010; pada masa itu, syarikat itu sepertinya akan siap dimiliki oleh Apple kerana falsafah reka bentuknya, tetapi Google melangkah masuk dalam empat tahun kemudian.

Selama hampir satu dekad, pemaju Nest Labs telah bekerja sendiri, dan mereka telah menghasilkan produk yang luar biasa seperti legenda Termostat Pembelajaran Nest, tetapi penganalisis teknologi selalu bertanya-tanya bilakah kerjasama penuh dengan Google akan bermula. Hari itu telah tiba, jadi mulai sekarang Google Home Hub yang lama akan menjadi Nest Hub, dan anda akan dapat mengawal kamera Nest anda dan peranti lain melalui Google Assistant; omong-omong, ada juga versi Nest Hub Max yang lebih kecil sekiranya anda tinggal di ruang yang lebih kecil seperti apartmen atau loteng.

Ulasan Nest Camera tidak akan lengkap tanpa menyebut Rick Osterloh, naib presiden kanan Google yang baru-baru ini dilantik untuk mengawasi pasukan Peranti dan Perkhidmatan syarikat, yang berhasrat untuk mengangkat Google sebagai jenama perkakasan. Apa maksudnya untuk calon pembeli kamera Nest adalah bahawa pembelian mereka di masa hadapan akan menjadi sebahagian daripada ekosistem Google dan Nest Labs yang baru; dengan kata lain, peranti Nest anda akan diselaraskan dengan sempurna dengan telefon pintar Android, Chromebook, Chromecast, Pixel, dan juga penyemak imbas web Chrome anda. Perkara-perkara besar disediakan untuk Nest, dan ini adalah masa yang tepat untuk mula memahami apa yang Google bayangkan untuk automasi rumah pintar.

Nest Cam Indoor – Perlindungan Di Dalam Rumah

Kamera sarang tidak seperti kamera IP yang sering dijual sebagai sebahagian daripada sistem keselamatan rumah yang semestinya anda fikirkan sendiri. Seperti semua produk lain yang dikembangkan oleh jurutera Nest Labs, kamera Nest adalah peranti mewah yang direka khas untuk menonjol dari persaingan.

Nest Cam DalamanBagi banyak individu yang baru dalam dunia automasi rumah pintar, Nest Cam Indoor adalah pintu masuk yang ideal. Kamera Nest ini telah wujud selama beberapa tahun dan telah menangkap beberapa pencerobohan rumah melalui jalan tersebut Perkhidmatan keselamatan Nest Aware, yang tersedia secara langganan, sehingga menjadikannya salah satu model yang paling popular. Nest Cam Indoor dengan ketinggian 4.5 inci dan lebar 2.8 inci, cukup bijaksana untuk diletakkan di mana sahaja; ia dapat memantau dan merakam hampir semua keadaan pencahayaan, dan dapat mengalir pada resolusi HD 1080p yang stabil tanpa cegukan. Pandangan sudut lebar menjangkau hingga 130 darjah, dan fungsi pembesar suara / mikrofon memberikan kualiti audio yang akan menyaingi telefon pintar yang mahal.

Ciri-ciri tambahan termasuk:

 • Akses jarak jauh penuh melalui Aplikasi Nest
 • Zum lancar dan meningkatkan fungsi
 • Bantuan rumah jauh
 • Fungsi interkom
 • Keupayaan untuk menyediakan akaun keluarga

Secara keseluruhan, cam Nest ini kelihatan seperti jenis yang boleh anda klip ke bahagian atas monitor anda untuk sesi Skype desktop, tetapi sebenarnya menyediakan fungsi keselamatan rumah yang kuat.

Nest Cam Outdoor – Keselamatan Di Luar Tembok

Nest Cam LuarSeperti namanya, model cam Nest ini direka untuk pemasangan luaran. Ia lebih besar dan lebih terlihat daripada model dalaman yang dikaji di atas, sebagaimana mestinya, tetapi tidak begitu besar sehingga mustahil untuk disembunyikan jika dikehendaki. Cuaca dan ketahanan iklim di Nest Cam Outdoor dinilai IP65, yang bermaksud bahawa ia akan menahan keadaan hujan dan musim sejuk antara –4 hingga 140 darjah Fahrenheit.

Semua ciri dalaman terdapat di Nest Cam Outdoor, dengan penambahan sistem kamera malam dan inframerah yang lebih kuat untuk penglihatan yang lebih tajam. Sebagai kamera Nest terus membuat berita untuk mencegah pencerobohan rumah dan insiden keselamatan lain, skrew pencuri yang canggih pasti akan memperhatikan dan melewatkan rumah yang dilindungi oleh sistem ini; harus dicatat bahawa pencuri “profesional” melakukan segala-galanya agar tidak tertangkap, dan mereka cenderung memilih sasaran yang kurang berisiko.

Nest Cam IQ Dalaman – Pemantauan Rumah Pintar

Dalam beberapa bulan sejak diperkenalkan, kamera ini telah mendapat ulasan hebat di banyak majalah teknologi. Seperti namanya, Nest Cam IQ Indoor adalah versi yang lebih bijak dari sepupu dalamannya yang asal; ukurannya hampir sama dan menggabungkan elemen reka bentuk model kamera luaran dan dalamannya.

Peranti ini lebih daripada sekadar kamera keselamatan; sebahagian besarnya, ia menyediakan banyak ciri yang anda harapkan dari hab automasi rumah pintar, termasuk pemproses 6-teras terpasang yang menjalankan versi khas sistem operasi Android sehingga anda mempunyai akses penuh ke Google Assistant. Pada dasarnya, kamera ini berfungsi sebagai pembesar suara pintar, dan juga menawarkan penglihatan pintar.

Nest Cam IQ DalamanCiri-ciri utama IQ Indoor:

 • Kamera 4K dengan sensor warna 8 megapiksel
 • Zum maju dan penambahbaikan lengkap dengan pandangan penjejakan jarak dekat
 • Bidang pandangan 130 darjah
 • Rakaman video HDR yang lancar pada 30 bingkai sesaat
 • Penglihatan inframerah dan sensor cahaya ambien yang dapat mengawal sistem pencahayaan pintar
 • Tiga mikrofon sensitif dan pembesar suara berkualiti stereo
 • Keselamatan WEP, WPA dan WPA2 tanpa wayar dan sambungan maju. Data ditangkap, disimpan dan dihantar dengan Standard Encryption Advanced 128-bit yang disokong oleh protokol TLS / SSL

Seperti yang dapat dibayangkan, cam Nest ini berfungsi lebih baik dengan langganan Nest Aware; namun, anda boleh menyemak tangkapan gambar sehingga tiga jam walaupun anda tidak melanggan perkhidmatan tersebut. Algoritma kecerdasan buatan yang mengawal penglihatan pintar peranti ini akan mengurangkan pencetus amaran palsu; sebagai contoh, anjing anda tidak akan disalah anggap oleh penceroboh. Walaupun kamera keselamatan Nest ini adalah salah satu yang termahal di pasaran, dengan mengawal Google Assistant akan menjimatkan anda daripada perlu membeli pembesar suara pintar untuk sistem automasi rumah anda.

Nest Cam IQ Outdoor – Pengesanan Ancaman Lanjutan

Nest Cam IQ LuarSeperti IQ Indoors, Nest Cam IQ Outdoor adalah ketenangan perkakasan yang mengagumkan dan bergaya yang dilengkapi dengan ciri AI. Peminat filem thriller berteknologi tinggi dan pengintipan di mana kamera keselamatan mengesan suspek dengan sendiri dan mengikuti setiap langkah mereka dengan senang hati mengetahui bahawa inilah yang dilakukan oleh Nest Cam IQ Outdoor.

Bukan hanya kamera IQ Outdoor tahan lasak dan tahan gangguan tetapi juga cukup pintar untuk focus pada bentuk manusia bertindak mencurigakan dan mengesannya sebelum membunyikan penggera. Semua ciri IQ Indoor, kecuali Google Assistant, boleh didapati di IQ Outdoor; lebih-lebih lagi, engsel serbaguna dapat memutar kamera pada paksi 360 darjah, dan kombo pembesar suara / mikrofon menyediakan fungsi audio yang dipertingkatkan sesuai untuk kegunaan luar.

Katakan anda telah memasang kunci pintar di pintu depan anda dan anda menjangkakan tetamu dari luar bandar; dengan kamera luaran IQ, anda dapat diberitahu dari jarak jauh ketika mereka tiba, dan anda akan dapat bercakap dengan jelas kepada mereka sebelum membiarkan mereka masuk.

Yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Kamera Makmal Nest

Google telah membuat pelaburan besar di Makmal Nest untuk tujuan membina jenama yang terkenal sebagai barisan hadapan automasi rumah pintar; dengan demikian, anda boleh yakin bahawa Peranti sarang adalah produk teratas, tetapi mereka juga memerlukan infrastruktur teknologi tertentu agar mereka dapat memanfaatkan potensi maksimum mereka. Secara khusus, Rangkaian rumah Wi-Fi yang perlahan mungkin menghalang anda daripada mengalami pelbagai ciri kamera Nest. Lebar jalur adalah pertimbangan yang signifikan; jika anda berhasrat untuk mengaktifkan rakaman cam Nest berterusan, anda akan memuat naik kelajuan sekurang-kurangnya 2 Mbps. Dalam situasi di mana jaringan Wi-Fi tidak optimal, Anda akan memiliki pilihan untuk mengubah setelan pengambilan dan rakaman video sehubungan dengan kualitas gambar dan lebar jalur.

Perkhidmatan Nest Aware

Semua syarikat teknologi utama mendorong operasi mereka untuk menawarkan perkhidmatan, dan Google tidak terkecuali. Nest Aware adalah peningkatan keselamatan yang terus merakam video dan audio yang ditangkap oleh kamera Nest, sehingga 30 hari. Mulai Mei 2019, langganan Nest Aware bermula pada $ 5 sebulan selama lima hari rakaman dan amaran pintar. Perkhidmatan ini menambahkan sentuhan kecerdasan buatan pada kamera non-IQ Nest anda, dan ia tersedia melalui pelbagai pilihan dan pilihan diskaun seperti potongan 50 peratus untuk kamera tambahan.

Potensi Integrasi Kamera Nest

Setelah Nest berputar menjadi jenama yang identik dengan automasi rumah pintar Google, anda dapat mengharapkan banyak integrasi produk dan perkhidmatan dalam masa terdekat. Matlamat utama Google adalah untuk pengguna membina ekosistem Nest di kediaman mereka; untuk tujuan ini, syarikat ingin mempesonakan anda dengan produk Nest yang luar biasa sehingga anda mula mengembangkan rasa kesetiaan jenama.

Aplikasi mudah alih termostat NestFikirkan tentang kamera dalaman IQ dan Pembantu Google yang dikumpulkannya; walaupun anda selalu dapat memasang aplikasi ini pada telefon pintar Android anda dan menggunakannya sebagai hab untuk mengawal peranti Nest anda, anda mungkin akan merasa tergoda untuk bercakap terus ke kamera.

Pilihan integrasi semasa yang ditawarkan oleh Nest termasuk termostat, alat pengesan asap, penggera keselamatan rumah, loceng pintu, dan kunci pintar. Sekiranya anda sudah memiliki kamera Nest atau menggunakan telefon pintar Android, langkah logik seterusnya ialah menambahkan lebih banyak produk Nest ke rangkaian rumah pintar anda.

Kamera Nest dan Harga Pemantauan

Jika dibandingkan dengan kamera keselamatan rumah lain, anda semestinya akan membayar harga premium untuk peranti Nest dan perkhidmatan cloud. IQ Outdoor, misalnya, kos hampir $ 350, dan setara dalamannya baru-baru ini dikurangkan menjadi $ 249 daripada $ 299. Makmal Nest sering mendapat potongan dan tawaran untuk majlis-majlis khas seperti Hari Ibu dan semasa musim membeli-belah percutian, tetapi walaupun dengan jeda harga ini, anda mungkin masih menganggapnya agak mahal.

Harga Nest Aware

Nest Aware menyediakan perkhidmatan rakaman 24 jam yang menggunakan awan untuk menyimpan data, dan jumlah hari dalam sejarah video anda bergantung pada pakej yang anda pilih. Nest dikenali sebagai salah satu sistem keselamatan rumah yang lebih mahal di pasaran, dan ini sepertinya meluas ke perkhidmatan pemantauan awan mereka.

Apakah Pengalaman Pelanggan Nest

Bagi perkhidmatan pelanggan Nest, Hal Ehwal Pengguna memberikan Nest markah yang lebih baik daripada Google, terutama bagi pengguna yang melanggan perkhidmatan Nest Aware. Produk sarang direka untuk berfungsi di luar kotak; namun begitu, panduan pemasangan langkah demi langkah mereka cenderung lebih terperinci dan terlibat daripada banyak peranti automasi rumah pintar yang lain, dan ini sebenarnya baik dari segi privasi dan keselamatan.

Sebagai jenama Google, Makmal Nest tidak akan melakukan kesalahan membenarkan pemasangan dengan kombinasi nama pengguna / kata laluan lalai; walaupun demikian, anda mungkin ingin mengambil langkah keselamatan tambahan untuk merutekan rangkaian rumah pintar anda melalui VPN terbaik, lebih baik pada tahap penghala.

Nest mempunyai salah satu panduan paling lengkap mengenai penyelesaian masalah, pemasangan, kawalan ralat dan penyelenggaraan di pasaran sekarang. Sekiranya DIY bukan secawan teh anda, maka anda boleh menghubungi mereka melalui halaman Media Sosial mereka, E-mel, dan tentu saja, hotline mereka.

Pemikiran Akhir mengenai Kamera Nest

Pada akhirnya, kamera Nest membolehkan anda berada dalam keadaan canggih keselamatan rumah moden. Oleh kerana anda benar-benar tidak mahu memikirkan perkara penting seperti memantau kediaman anda, anda tidak boleh salah dengan salah satu peranti ini.

Dengan arah baru yang diambil oleh Google berkaitan dengan automasi rumah pintar, Nest kemungkinan akan menjadi pilihan produk paling pintar untuk beberapa waktu, sekurang-kurangnya sehingga Apple atau Microsoft memutuskan untuk mulai bersaing dengan bersungguh-sungguh.

Soalan Lazim

S: Bolehkah Saya Menggunakan Kamera Nest Tanpa Langganan?

J: Perkhidmatan Nest Aware sepenuhnya pilihan, tetapi ini adalah bagaimana kamera yang lebih maju memberikan potensi sepenuhnya. Langganan Nest Aware 5 hari yang baru cukup masuk akal untuk dicuba oleh kebanyakan orang.

S: Adakah Nest Cam kalis air?

J: Kamera Nest luar mempunyai penarafan cuaca dan iklim yang menunjukkan ketahanan terhadap hujan, tetapi alat ini tidak dimaksudkan untuk tenggelam.

Q: Adakah Kamera Luar Nest Berfungsi Dengan Alexa?

J: Produk Nest dapat dikendalikan dengan pembantu pintar Amazon Alexa, yang memberi kuasa kepada pembesar suara Amazon Echo, melalui apa yang dikenali sebagai “kemahiran dan resipi.” Sekiranya anda mempunyai produk yang dikuasakan oleh Alexa, anda pasti ingin mengatakan “Alexa, temukan peranti saya” untuk melihat apakah senarai kemahiran atau pilihan “jika ini, maka itu” diucapkan atau ditampilkan. Anda harus melatih Alexa untuk mengaitkan arahan ucapan dengan apa yang anda mahu kamera Nest anda lakukan.

S: Adakah Kamera Nest Berfungsi Tanpa Wi-Fi?

J: Fungsi kamera Nest tanpa Wi-Fi dan sambungan internet aktif terhad sehingga tidak layak untuk dibincangkan. Sambungan Ethernet bukanlah penyelesaian dalam hal ini. Perlu diingat bahawa sambungan jalur lebar anda perlu menawarkan lebar jalur muat naik 2 Mbps untuk operasi kamera Nest yang optimum.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map